Janez Janša pravnomočno oproščen, obtožni predlog v primeru Patria je bil prirejen

(Foto: Urban Cerjak)

Pred letom dni se je začel postopek, v katerem je država na predlog Branke Zobec Hrastar, nekdanje tožilke v zadevi Patria, Janeza Janšo in Francija Matoza obdolžila krive ovadbe in žaljive obdolžitve. Hrastarjeva je Janši in Matozu očitala, da sta jo krivo ovadila in da sta jo na tiskovni konferenci žaljivo obdolžila, da je “v obtožnem predlogu v zadevi Patria navedla neresnično dejstvo z namenom, da obremeni gospoda Janeza Janšo”.

Že na prvi stopnji je sodnik Zvjezdan Radonjić Janšo oprostil vseh očitanih mu dejanj, saj za Janševo krivdo ni bil podan niti en dokaz. Matoza pa je oprostil dejanja krive obtožbe, a razsodil, da je kriv žaljive obdolžitve. Tako Matoz kot tožilka sta se pritožila na višje sodišče, ki je v oktobru razsodilo. Ne samo da je potrdilo nedolžnost Janeza Janše, razveljavilo je tudi odločitev prvostopenjskega sodišča glede Matoza. Tako sta Janša in Matoz pravnomočno oproščena vseh očitanih kaznivih dejanj.

Zobec Hrastarjeva je v obtožnici navedla lažni dokaz
Matoz je na novinarski konferenci dejal, da je nekdanja tožilka v obtožnem predlogu primera Patria navedla neresnično dejstvo z namenom obremeniti Janeza Janšo. Tožilka je zaradi te izjave sprožila postopek proti omenjenima. A za Zobec Hrastarjevo ne bi moglo iti slabše. Ne samo da sta bila Janša in Matoz spoznana za nedolžna, sodišče je celo ugotovilo, da je Branka Zobec Hrastar priredila obtožni predlog v primeru Patria. Oziroma, če se izrazimo z besedami sodišča, da je Matoz navedel resnično dejstvo.

V tej zgodbi je namreč šlo za enega glavnih dokazov v aferi Patria. To je bilo pismo Marije Črnkovič, ki naj bi ga ta poslala Wolfgangu Riedlu. To pa je bil tudi edini dokaz v celem postopku Patria, v katerem je bil, sicer zelo posredno, omenjen predsednik vlade, ki je bil takrat Janez Janša.

“In ker je prav v tem elektronskem sporočilu omenjen ‘predsednik vlade’, kar je bil v tistem času obtoženi Janša, je bil zato dopusten Matozov sklep, da je bil ta dokaz izmišljen,” je zapisalo višje sodišče v svoji sodbi. Samo sodišče je torej pritrdilo, da je bil to edini dokaz, v katerem je bil omenjen Janša, pa še za ta dokaz je Matozov sklep dopusten, kar pomeni, da obstaja možnost, da je bil dokaz izmišljen.

Sodišče v sodbi še zapiše: “[…] tako je konkretno za to elektronsko sporočilo in sicer glede vprašanja ali je bilo poslano Riedlu ali ne, obtoženi Matoz na tiskovni konferenci trdil, nedvoumno pa ugotovil na podlagi kazenske ovadbe, kar je potrdila v tem pritožbenem postopku tudi državna tožilka, da elektronsko sporočilo Riedlu ni bilo poslano.”

Sodba, ki lahko zamaje same vrhove pravosodja
Nekdanja tožilka Hrastarjeva pa se je v postopku Patria sklicevala na to, da je Marija Črnkovič to sporočilo poslala in da, ker je v njem omenjen predsednik vlade, to pomeni, da se je ona, sicer prek svojega moža, za Janšo z Riedlom dogovarjala o poslu Patria.

Sedaj pa imamo na mizi sodbo višjega sodišča, kjer je jasno napisano, da to elektronsko sporočilo ni bilo nikoli poslano in da je Matozova trditev, da je bil ta dokaz izmišljen, dopustna. To preprosto pomeni, da sodišče priznava možnost, da si je Zobec Hrastarjeva dokaz izmislila, saj je danes jasno, da e-mail, na katerem je bil zgrajen proces Patria, ni bil nikoli poslan.

Sodišče je še zapisalo: “Obtoženi Matoz je na novinarski konferenci predstavil resnično dejstvo, to je, da Marija Črnkovič problematiziranega elektronskega sporočila ni poslala Riedlu.”

Seveda v tem primeru ni šlo za sodbo Patria, v kateri je ustavno sodišče spoznalo, da so bile obdolženim kršene človekove pravice. Šlo pa je za povezano zgodbo, v kateri se je razkrilo, da je bil eden od dokazov v sodbi Patria izmišljen. Da ni šlo za krog indicev, ampak za krog neresničnih indicev.

Glavni dokaz odletel skozi okno – kdo pa bo počistil ideološko nesnago?
Sodišča počasi čistijo ideološko nesnago procesa Patria in z vsakim dnem je bolj jasno, da je šlo za zrežiran proces. To potrjujejo tudi sodbe sodišč. Glavni dokaz, to je, da je Marija Črnkovič Riedlu poslala elektronsko sporočilo, v katerem je bil omenjen predsednik vlade, je izmišljen, saj po ugotovitvi višjega sodišča to elektronsko sporočilo ni bilo nikoli poslano.

Ta sodba, ki jo bodo dominantni mediji gotovo marginalizirali, je izjemno pomembna za resnico primera Patria. Pomembna je zaradi dejstva, da si je tožilka Zobec Hrastarjeva preprosto izmislila dokaz. Ta sodba kaže na to, da še imamo montirane procese in da je bil Janez Janša žrtev in ne storilec.

Aleksander Rant​

 • AlojzZ

  Bo kdo skušal vsaj opredeliti škodo, če ne celo prijaviti koga ? Saj je bila vendar ogromna manipulacija volivcev!

  • Vera

   Slabi volivci , ki se pustijo nategnit !

 • Slovenec 33

  Jasno, da ne more biti bolj, da nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni drugače.
  Ker v slovenskih deželah okupacija še kar traja in traja, je evidentno, da so rodoljubi in tisti, ki jim je za napredek Sovenije, na udaru. Če ne gre drugače pa s prirejenimi in z lažnimi obtožbami, ki ji okupatorsko pravosodje procesira in sprejema krivosodne sodbe.
  Isto “pravosodje” v slovenskih deželah mirno tolerira bančne rope, ne briga ga nad 600 morišč slovenskih rodoljubov in ne kraje premoženja s strani posvečenih.

  Ogabno, da ne rečem kaj hujšega.

 • Vrhovni sodnik

  Čistimo, še veliko dela nas čaka.

  • AlojzZ

   A čistite? Kaj ste pa že počistili? Desnico, da ima levica ustavno večino?

   • Olga

    Maronetno vlado mislite? Ste ponosni na svojo polpismeno ustavno večino, ki je z goljufijo prišla na oblast? Že pri Jankoviću so za eno uro podaljšali volitve???!!!! Jaz takih “vlad” sploh ne priznavam!

  • Olga

   Nagnati politične sodnike, ukiniti FDV! Ukiniti Hanzi in jo postaviti na novo z drugimi novinarji in drugim vodstvom!

  • cornusmas

   Dobro bi bilo temeljito počistiti na volitvah.

  • Pjevač tuge

   Do konca tunela je še dolga cesta Vrhovni….

 • Nata

  Eh …….majejo se ti vrhovi že dolgo
  Ampak , podrli se ne bodo !

  Imajo zelo dobro zgrajeno podlago – super protipotresno !!

 • dež

  “Z vsakim dnem je bolj jasno, da je šlo za zrežiran proces” …., dajte no, lepo vas prosim.
  To je vsakemu povprečno razmišljajočemu bilo jasno že od samega začetka, najbolj butastim pa je potegnilo najkasneje ob predstavitvi obtožnice. Tistim ki ni, pa ni pomoči.

 • Caetano

  Cestitke k novi zmagi Janez!

 • pajot

  In kaj bo zdaj s tožilko Branko Zobec Hrastarjevo? ženo udbovca Hrastarja?
  Bo še naprej jedla kremšnite s tamalim madžaronom ali bojo kakšne sankcije?
  sam vprašam.

  • rrrrr

   Udbozakonca Hrastar sta neposredna soseda (v bloku) po krivici priprtega ( skorja dve leti brez enega samega dokaza) dr. Noviča, ki ga bremenijo umora dr. Jamnika. Kmalu bomo izvedeli, da sta se ,,dobra soseda” tudi v tej zadevi ,,izkazala”. V kratkem pričakujemo epilog…

 • dež

  Pričakujem kazensko ovadbo tožilca Ferlinca proti Hrastarjevi, zaradi zavestne vložitve ponarejene/zlagane obtožnice. In plača naj vse stroške postopka v aferi Patria.

 • TOMLC

  Kdo bo plačal to škodo, ki se dela desnici?
  Pesti bodo pele!
  Socialiste je treba pohodit, kot gliste.

  • AlojzZ

   Ja, očitno je, da ne bodo prostovoljno zapustili oblasti. Ampak dvomim, da bodo pesti pele. Kvečjemu kakšnemu desničarju bodo še izbili kakšen zob!

 • centurion

  “Pomembna je zaradi dejstva, da si je tožilka Zobec Hrastarjeva preprosto izmislila dokaz”

  “….da si je tožilka Zobec Hrastarjeva preprosto izmislila dokaz”
  “…je tožilka Zobec Hrastarjeva preprosto izmislila dokaz”
  “….Zobec Hrastarjeva preprosto izmislila dokaz”
  “….Hrastarjeva preprosto izmislila dokaz”
  “… preprosto izmislila dokaz”
  ” …izmislila dokaz”
  ” …izmislila dokaz”
  ” …izmislila dokaz”
  ” …izmislila dokaz”
  ” …izmislila dokaz”

  Le tako lahko funkcionirajo revolucionarna sodišča v diktaturah.
  Od leta 1941 do danes. Preko trupel.
  Dachauski procesi znova in znova, in continuo…

 • disqus_Ye1BU0mczw

  To pa je razlog, da se oglasim in povem, da sva s oprogo odprla že drugo steklenico penine.
  Bravo, Janez!
  Resnica je le ena.
  VH

  • Olga

   ++++++++ Na zdravje!

   • komar marko

    Uf, sami……

   • disqus_Ye1BU0mczw

    Hvala.

  • komar marko

   A sedaj ko so DOHTARJKI kasirali si pa še ti začel guncati afne na naš račun. Tako jo zlij v bližnji lijak!

   • disqus_Ye1BU0mczw

    Nič se ne boj, se ne bom hitro oglasil, če te moti.
    VH

    • komar marko

     a se tudi pohecati ne smem.Zaželel sem ti vse dobro! Prav?

  • domovina mili dom

   Tudi jaz, na zdravje.

  • komar marko

   Sicer ti pa privoščim. Na zdravje in na mnoga leta POŠTENI SLOVENCI!

 • Olga

  Zobec Hrastarjevi je treba vzeti licenco in jo zapreti zaradi zlorabe sodstva v politične namene! Prav tako je treba sprocesirati vse akterje tega ZLOČINSKEGA komunistučnega političnega procesa s Kosom na čelu!!!

 • Silka

  Oni “mogočnež”, ki je napovedal: “zjebali ga bomo” je verjetno eden od režiserjev te politično zrežirane obtožbe. Žal pa nišče od sokrivcev za storjene krivice ne bo odgovarjal. KOMAJ ČAKAM PREDČASNIH VOLITEV V UPANJU, DA BO SLOVENCE SREČALA PAMET.

 • Anton

  zdej naj gre Janez Janša do konca, treba je zminirat vse ki so ga bremenil v procesu Patria.

 • komar marko

  No malo še počakajmo, ko bodo vložene odškodnine, bodo mediji in rdečkarji trdili, da je kriv in se ne bi smel pritožiti. To bo spet pljuvanja. Kaj pa bolnica v AVSTRALIJI še ni dokazana!

 • totex39

  To smo še od samega začetka vedeli, da je bila sramotna obtožba nedolžnega človeka. Izmislili so si pa prasci komunistični, da bi lahko uničili svojega nasprotnika. To so bili res težki časi za Janšo in njegovo družino.
  Vsi vpleteni v to svinjarijo bi morali odgovarjati in biti kaznovani, ampak vemo kako se pri nas zadeve rešujejo, očitno ne bodo nikoli.

 • komar marko

  Le kaj so sudije in tožilci v 21 stoletju pripravljeni storiti za ljubi kruhek in PREVLADO nad nami nemočnimi državljani, ki lahko samo dajemo in delamo, da te barabe dobro živijo!

 • domovina mili dom

  Zdaj pa hrastarjevo za uhe vleči tako dolgo, da javno pove kdo je iniciator- režiser. Povrne naj ta tožilka vse sodne stroške. O trpljenju družine g. Janše pa,da ne govorim. To nima cene. To lahko samo zadoščenje pravice malo ublaži rane.
  Čestitam Vam g. Janša. V boju za pravico smo z vami.

  • komar marko

   hja, sem gledal enega samodržca v nekem vele mestu, kako je neka TOVARIŠICA poklenila pred njim in mu poljubila roko. Bila je tako MUŽENA, da je priteklo do kolen. Podobno se mi dozdeva tudi tukaj, samo pogledal jih je in so se topili v znoju dokazovanja in obtoževanja. Že če si prdnil je bilo sumljivo!

 • komar marko

  zanimivo , gledam poročila, pa HANZI nič o tem skrapucalU!

 • Kučko pod pručko

  Ko je murgelskim jurišnikom v pogromu nad Janezo Janšo zmanjkalo municije v smislu “ob neznanem kraju, neznanem času in za neznano vsoto denarja”, so Kučanovi pravniški veleumi staknili glave in študirali, kako bi prvaka opozicije poslali v zapor.

  Ker pa v rokah niso imeli niti najmanjšega dokaza, so si ga morali enostavno izmisliti. To jim ni bilo težko, saj so komunisti že desetletja vajeni, kako komprimitirati svoje politične nasprotnike. So pravi mojstri podtikanja, prirejanja, laganja in še drugih stvari, da so pri svojem pokvarjenem početju uspešni.

  Na našo srečo, pa so v zadevi Patria naleteli na velikega borca, nepopustljivega Janeza Janšo, ki je imel odlično podporo v odvetniku Matozu. Pokvarjena babnica Hrastarjeva, ki si je dokaz izmislila, je tokrat pogorela na celi črti, tako da sedaj lahko čakamo na sklepno dejanje.

  To pa je po mojem lahko le tožba proti njej in njenim šefom od Fišerja pa vse do Kučana. Janši privoščim, da bo od države iztožil goro denarja, pa če ga takoj preda ljudem, ki so ga zaradi murgelskega uničenja Slovenije najbolj potrebni!!!

  • domovina mili dom

   Največji efekt bi bil, da te podgane iz svojega premoženja calajo. Vsem tem “bavconom” odvzeti licence, pa v kšir fabriko delat.

   • stajerc5

    Na zalost so jo ze prav cas z.ebali, ksir fabriko mislim…Tudi smelca v Cinkarni ni vec!
    Lahko gredo pa v Bukovzlak malo tauhat, brez maske seveda…

    • domovina mili dom

     Pa gvihte na noge.

  • Sredinec

   Nič ne bo razdelil odškodnine, ker bo pozabil od kod mu denar. JJ redno pozablja marsikaj v zvezi z denarjem. Kdo na tem svetu še uspe v dveh letih pozabit od kod je dobil 30.000 eur gotovine za nakup novega avta??? Mogoče mu je posodil brat. Kdo na tem svetu še uspe pozabit koliko je dolžan lastnemu bratu??…

   • Tojo

    Še en od nešteto montiranih procesov proti njemu. Če nekomu po 150 neuspelih tožbah na bazi podtikanja in laži, ki so bile vložene zoper njega, ne klikne v glavi da bi se nekdo samo rad rešil političnega nasprotnika, takemu človeku ni več pomoči.

    Možnosti za podpiranje teh laži in podtikanj so različne:

    1. Človek je s popkovino neposredno povezan s kapitalom, ki se ga dnevno krade od državljanov. Tak človek sedi v državni službi in se meni nič tebi nič napaja in kritizira vse, ki želijo to napajanje ustaviti. Kako bi lahko tak človek pljuval v lastno skledo in podprl npr. Janšo ki se trudi vsa ta leta popkovino presekati.

    2. Človek je član partije, ki po vojni “ni dokončala dela” in tako ni pomorila VSEH svojih političnih nasprotnikov in želi da bi delo že za vraga enkrat dokončali. Neposredno “žal” več ne morejo ubijat ljudi, lahko pa jih posredno, s podtikanji, aferami, tako da jih pošiljajo v zapor tik pred volitvami, …

    3. Človek je priseljenec, ali njega potomec in mu SLOVENSTVO ni intimna želja. Tako podpira vse, ki odkrito nastopajo proti Slovenstvu in vsem ki so domoljubni. Naj vas spomnim: zaradi takšnih ljudi ki so trenutno na oblasti je Slovenija edina država, ki ne more uporabljat svoje NARODNE zastave (mnogi sem prepričan da ne veste kaj to sploh je) – Če bi danes videli takšno zastavo bi rekli-To je Ruska zastava. Ja res je. Čeprav je tro-barvnica (brez grba) plod slovenstva in se je pojavila leta 1848, Rusi so enako zastavo “iznašli” krepko kasneje. In kaj se je zgodilo? Leta 91 je zaradi nasprotovanja levih in komunistično usmerjenih strank niso potrdili za državno, kar pa so storili Rusi 2 meseca kasneje. Tako je vsak domoljubni Slovenec prikrajšan mahanja s taisto zastavo kot so to počeli naši pra pra .. dedje. (Več o problematiki v zvezi z zastavo mogoče kdaj drugič). Da ne omenjam zatiranja SLOVENSKE glasbe, običajev, …

    4. In najslabši možen scenarij (upam da je takih primerkov čim manj): Človek ima oprane možgane in dejansko misli da dela prav, ko podpira nove obraze, zagovornike komunizma. Človek ki so ga v šoli tako naučili, pri pouku zgodovine povedali samo pravljico, ki so jo napisali “zmagovalci”. Človek ki mu je sicer mar za Slovenijo a ne ve da s svojimi dejanji minira temelje države. Ljudi ki so direktno vezani na Parijo, KPS, se nekako razume da pljuvajo po nasprotnikih, saj so imeli od tega preveč koristi, da bi se kar spreobrnili. Oni v svoji duši vedo, da delajo protidržavno, le za svojo korist. A ta zadnja vrsta, mlada generacija, ki jo omenjam ima oprane možgane (mediji ki enostransko nabijajo, šole (FDV, FILO..)do take mere, da ne vedo da delajo narobe in podpirajo morilce, lažnivce in ljudi ki delajo samo v svojo korist. In tega me je strah dragi bralci. Ta zadnja točka pelje v smrt Slovenskega naroda, Slovenije. Državnih pijavk bo nekako zmanjkalo a opranih možganov ne bo.

    Do takrat dragi prijatelji, bom ponosno mahal s Slovensko zastavo (čeprav bi raje z narodno) ali z zastavo moje ljubljene dežele Kranjske (ki jo mnogi tepci zamenjujejo s Srbsko, kar kaže na nerazgledanost in me zmerjajo za Srboljuba misleč da imajo spet prav, tako kot imajo prav glede Janše ;)

 • Duhec

  Dokler se sodniki, tožilci, odvetniki in policaji dogovarjajo po mob, poštenih sojenj ni in jih ne bo.

 • komar marko

  le zakaj je ta tožilka odstopila in je potem zadevo prevzel NAJSLABŠI v generaciji, toda poslušen kužek!

  • Sredinec

   Zato, da bi proces padel.

 • xtc

  DOBRA NOVICA:
  VENDAR PA SI JE TREBA ZASTAVITI LOGIČNO VPRAŠANJE KAKŠNA DRŽAVA JE SLOVENIJA;KJER SI TOŽILCI DOKAZE PREPROSTO IZMISLIJO ;KOLIKO JE PRAVNA država:
  In še pomembnejši razmislek;če je nek sistem pripravljen za onemogočenja opozicijskega vodje pripravljen ponarejati dokaze;zlorabljati pravosodne organe za dosego teh ciljev;kaj je šele pripravljen storiti ob uporu naroda proti njemu:
  Mislim ;da bi kazalo o teh stvreh obvestiti EU:

  • Olga

   Z EU je nujno sodelovati, saj imajo kljub vsemu delujoče sodstvo in jasno so obsodili nacizem, fašizem in komunizem!

  • Sredinec

   Absolutno nisem imel namena podpirati napačna ravnanja. Očitno sodstvo čisto dovolj funkionira, da je sankcioniralo takšno raboto. Reagiram le ob spoznanju, da se ob nedolžnem JJ pozablja, da je v poslu Patria bilo obilo očitno sumljivega obnašanja drugih vpletenih, in da sodstvu tega ni uspelo sprocesirati. Patria NI konstrukt. Dejstvo je, da so se dečki mastili…. če so si to upali početi mimo JJ – je pa stvar verovanja v lik in delo.

   • Duhec

    Kako veš, da so se mastili in kdo??? Kje je denar???

    • Sredinec

     Samo en primerčič zelo sumljive rabote: direktor državnega elektro distributorja kliče preprodajalca z orožjem 16-krat v 14-dneh…. in ga neha klicarit točno tisti dan, ko njegovemu kompanjonu končno uspe dvignit 900.000 eur gotovine in se odpelje v ljubljano? Jaz takšnih naključij ne kupim….

    • Sredinec

     In ko v tem svetu rečeš, da je dokaz le najden denar…. si že vnaprej zgubil boj proti korupciji… a se tebi sploh sanja kako težko je najti denar, ki si ga dva izmenjata v kovčku, in kako zlahka ga potem prejemnik skrije v tujih bankah?

 • Sredinec

  In tako izpade, da je povsem normalno, da orožje državi prodajajo tisti, ki se bolje hvalisajo z znanstvom s PV. Bravo JJ. Banana republika.

  • stajerc5

   Ti. Problemi. Hoces. Kaj. Povedati. Pika. Zmrznila.

 • Osti jarej

  …zdej pa usekej…naredi že nekaj,nooooo!!!

  • MižekFiga

   Zamrznit jih je treba pa minimalca za plačo in POZOR še preden jih bo Klemenčič reorganiziral!
   Utemeljitev: Zombi ddr. Kučan je že od 1991 trd, pa vseeno zmore na lokalne demobstracije ali tudi v Haag na sodišče.

  • Duhec

   Nič ne more…

 • Olga

  Hanzi o novici seveda molči! Prav tako Kučanovi depandansi, NSI in SLS! Pahor? Varuhinja? Cerar? Brglez? Slovenija, članica EU je imela POLITIČNEGA ZAPORNIKA in NELEGALNE VOLITVE! Ustavno sodišče bi moralo razglasiti volitve za NELEGALNE!

 • WatsonForus

  zdej pa ODŠKODNINSKA tožba za 10 miljonov !! da rdeči padejo na čeljust!

  • MižekFiga

   Odškodnina ni prava tolažba. Vsi na volitve, bo zato boljše VSEM domoljubom!

   • stajerc5

    Imas popolnoma prav; vsi na volitve, volitve, volitve! Mislim, da se je se najbolj rdece zamegljenemu posvetilo, da je leva stran Smrtno nevarna!
    Za odskodnino 25+ let borbe proti zvezdoudbofasisticnim sociopatim, mu pa z veseljem privoscim odskodnino, tudi z mojim prispevkom- ce, ko bo potrebno!

   • traktor

    Znanec mi je na predprejšnjih volitvah, ko je zmagal Srbijanković pokazal SMS, ki mu ga je po pomoti poslal eden od trenirkarjev. Pisalo je dobesedno: svi moramo na izbore i svi moramo birati njega, jer ide se za nas.

 • Opazovalec

  Torej pismo, ki povezuje JJ s koruptno afero Patria,je bilo kakor sami trdite napisano, vprašanje je ali je bilo poslano. Že sum na koruptno ravnanje je v demokratičnih državah hudo politično breme za politika, druga stvar pa je, če je že dovolj za kazenski pregon. Verjetno ne mislite, da si je gospa Črnkovič pismo izmislila, da bi nagajala IJJ ali komur koli drugemu. Vsekakor si tožilka pisma ni izmislila, saj sami priznavate, da je bilo najdeno na računalniku M.Č. Druga stvar pa je, če je neodposlano pismo dovolj za obtožbo. US je rekla da NE, avstrijska sodišča pa na osnovih istih dokazov trdijo da JA. Vsekakor pa ni bilo nič izmišljeno, če je bilo najdeno!

  • Duhec

   Dej mi razloži… kako se lohk xy fizična oseba izdaja za krim NPU-ja in ni epiloga???

   • Opazovalec

    Duhec, kje pa jaz o tem pišem?

    • Duhec

     Če ne znaš z njimi, te bojo uničli, ker majo vse v svojih rokah…. point mojega posta je, kako veš kdo je avtor tega pisma, kdaj je nastalo, zakaj ni poslano, na podlagi česa so dobil preiskovalni nalog, kdo je bil vpleten itd…. a sm jst avtor vseh postov Duhca??? In, če sm al pa ne, kako bi to sploh dokazali???

  • MižekFiga

   A si že vložu pritožbo v AS?

  • domovina mili dom

   Po tvojem bi morala sedaj vlada pasti, kajti v njej je polovica osebja, ki kažejo na indice koruptivnosti, ali podpore kriminalnim združbam.

  • stajerc5

   Pomeni. ce si jaz napisem eno lepo zgodbico na moj PC, kako tvojo(verjetno tvojega) drago-ega vsak teden dvakrat za grmovjem dol vdarim, bos vzel nozeka(bosna town geni) in naredil red?

  • tomven

   Saj to nisi resno mislil…?

  • Mojca pokraculja

   Nimaš pojma, bod rajši tiho, ker poneumljaš in s tvojo bolano logiko trucaš eno te isto- v pismu je bil omenjen JJ- torej je kriv.
   Sploh ni poanta v tem, ali je bilo pismo odposlano ali ne. Sicer pa zakaj tožilka tega ni ugotavljala ?! Bistvo tožilkine “goljufije” je drugje. Vse si pomešal, kot pravijo drek in volno. Na koncu koncev kaj pa je bilo najdeno ?! To je zate kronski dokaz, a ne ? V vseh drugih primerih, kjer je dokazov na pretek, pa sodišče oprosti evidentne kriminalce, češ ni znakov kaznivega dejanja. No zdej pa povej kje so v primeru tega pisma znaki kaznivega dejanja ?

   • Duhec

    Kolk časa rabiš, da vdreš v računalnik, če že nimaš direktnega dostopa???

    • Mojca pokraculja

     A ti to mene sprašuješ ?

     • Duhec

      Ja…. zarad tega niti eno e-pismo brez dodatnih dokazov ne more bit osnova za obsodbo. Sej to so vedli…. cilj je blo politično uničenje, prevzem oblasti…. in defektna večina je nasedla.

     • Mojca pokraculja

      Ma kašno obsodbo, tle je šlo za pregon kao kaznivega dejanja. Ki ga sploh ni bilo, v tistem pismu pa itak ni nobenega dokaza o čemrkoli. Kaj je bil cilj se pa že dolgo ve.

   • Opazovalec

    Ljuba Mojca pokrculja, ti meni ne boš ukazovala naj bom tiho, saj ste zavezani resnici in ta ima več obrazov. Lahko ste pa zavedani k samo eni (to je pravo) resnici in potem se le deri bodi tiho.
    Pismo je bilo najdeno, tudi na osnovi tega pisma (posredni dokaz) je bila vložena obtožnica, in jasno da obtožnica potemtaken ni bila izmišljena ali/in prirejena, saj je temeljila na dotičnem (ne) odposlanem pismu, kjer je navedena shema delitve penezov.
    Izgubiti tožbo na sodišču pa ni ne za odvetnika, ne za tožilca nobeno kaznivo dejanje, vsaj dokler ne kršita pravnih norm. In tožilka ni priredila dokaza, uporabila je le dokaz, ki na sodišču ni prestal sodbe. To je vsa stvar in nič drugega. Naloga sodišča pa je, da na osnovi argumentov obtožnice poišče nekakšno resnico in izreče po potrebi ustrezno sodbo.
    Lahko pa seveda uvedemo revolucionarni zakonik, zato je sicer potrebna 2/3 večina v parlamentu in zapišemo v KZ, da so vse obtožbe proti enemu velezalsužnemu možu a priori nezakonite. Tudi take režime smo že spoznali.

    • Mojca pokraculja

     Dragi opazovalec, nič ti ne ukazujem, le svetujem. Ne razumem kaj mi hočeš povedati, koga imaš v mislih, ko praviš, saj ste zavezani resnici, da ste zavedani k samo eni resnici… Jaz ne poosebljam portala in zato nimaš nobene osnove za svoje etiketiranje.
     V zadevi Patria, ni bila vložena obtožnica, ampak obtožni predlog. Razlike med njima očitno ne poznaš. Tudi ni res TRDITEV, da dokaz ni prestal sodbe. Nobeno sodišče se o tem dokazu direktno sploh ni izreklo. Kolikor vem je zadnji akt v zadevi Patria odločitev Ustavnega sodišča in akt sodišča o zastaranju. Sicer pa, komentiramo sodbo v zvezi s tožbo Hrastarjeve zoper Matoza in Janšo.Tudi v tem primeru se sodišče ni izreklo o tem dokazu, ker se tudi ni moglo.

     Kaj je naloga sodišča, pa bolj revolucionarno ne bi mogel razložiti:
     “da poišče NEKAKŠNO resnico in po POTREBI izreče ustrezno sodbo” !
     Točno to ta režim tudi dela.

     • Opazovalec

      Mojca pokraculja, dajmo se zedinit o kateri zadevi patria je sploh govor. Članek začne z:

      “Pred letom dni se je začel postopek, v katerem je država na
      predlog Branke Zobec Hrastar, nekdanje tožilke v zadevi Patria, Janeza
      Janšo in Francija Matoza obdolžila krive ovadbe in žaljive obdolžitve.
      Hrastarjeva je Janši in Matozu očitala, da sta jo krivo ovadila in da
      sta jo na tiskovni konferenci žaljivo obdolžila, da je “v obtožnem predlogu v zadevi Patria navedla neresnično dejstvo z namenom, da obremeni gospoda Janeza Janšo”.”

      V tem članku je govora o predlogu bivše tožilke BZH za tožbo zaradi žaljive obdolžitve s strani IJJ in FM. Na tiskovki naj bi izjavila, da je navedla neresnično dejstvo da se IJJ obremeni. In to dejstvo je OBSTOJEČI dokument z računalnika MČ. Takrat je bil to verodostojen dokument katerega obstoj ni še nihče zanikal, tudi ne MČ in IJJ.
      Druga stvar pa je, ali je ta dokument kot eden od posredmnih dokazov dovolj za končno sodbo….
      In v vsem primeru o katerem govori članek ni nikjer govora o procesu Patria. To sta dve ločeni zadevi. Upam da imaš toliko možgančkov, da razlikuješ med primeroma, če že novinarji strankarskega trobila v SLUŽBI RESNICE tega niso zmožni.
      Vsekakor je pa naloga sodišča da pretehta (poglej si vhod na sodišče) zahteve tožilstva in obrambe in presodi po najboljši moči, v dvomu pa veš kako se mora odločiti. Če pa to ni naloga sodišča potem pač si ne predstavljam kaj bi naj bilo sodišče. Prosim da mi razsvetliš možgane kaj je potemn naloga sodnikov.

     • Mojca pokraculja

      A zdaj bi se pa zedinil , ko jaz že od vsega začetka govorim, da sta to dve razlilčni zadevi !? Zato sem tudi napisala v prvem postu, da si pomešal drek in volno. Se pravi obe zadevi, Patrio in tožbo Hrastarjeve zaradi žaljive obdolžitve.
      Jaz še kako dobro ločim in razlikujem primera, tako po vsebini kot po kazenski zakonodaji. Razlikujem obtožni predlog in obtožnico, za razliko od tebe. Imaš pa prav, da so novinarji naredili svoje zaključke. Vendar jim jaz ne sledim in ne pritrjujem v svojem komentarju na tvoj post. Za razliko od tebe, ki z velikimi črkami izražaš svoj gnev nad njimi in portalom.

      Zopet ponavljaš, da je vprašanje, ali je ta dokument -posredni dokaz, dovolj za končno sodbo !? To sploh ni relevantno dejstvo v zadevi žaljive obdolžitve, morda bi lahko bilo v zadevi Patria, a vemo kako se je končala. Sicer sem sodbo I. stopnje pred leti prebrala, vendar kolikor se spominjam, ni bila poanta zadeve verodostojnosti ali zadostnost tega dokumenta. Itak indična sodba, brez navedbe kraja, časa, načina….
      Žal tehtnica nad vhodom že zdavnaj ni več simbol našega sodstva in tudi “izreka” – sodba v imenu ljudstva, ne. Mene ni v tem “ljudstvu “. Še pravilo – pred zakonom smo vsi enaki, so pohabili in izrabili za svoj režim. Prepričana sem, da v vsaki pravi demokraciji, sodnik točno ve kaj je njegova naloga. Verjamem, da si težko predstavljaš kaj je naloga sodišča, če si niti ne predstavljaš kaj je demokracija. Ni razsvetljenja za tvoje možgane, sory.

 • dr Janez Sveti

  Še en dan, ko sramotne napake (napake?), sodstva, ki mu zelo težko rećemo, da sodi resnično pravično v imenu ljudstva. Saj ni pomembno , da je bil lažno sodno maltretiran Janez Janša. Tako želijo tisti, ki držijo niti hobotnice,pokazati nam vsem, kako se tudi nam lahko zgodi kaj takšnega, če se upajo to storiti predsedniku najmočnejše opozicijske stranke.To pokažejo celi Europi! Še en primer, ko je človek zaprt že dve leti, brez enega samega resnega dokaza je umor na Viču (Kemijski inštitut). Tudi vam se to lahko naprti. Grozljiva misel a ne?
  DR Janez SVeti vesoljc

  • Duhec

   To se dogaja iz dneva v dan. Največ žrtev je pa med navadnimi ljudmi.

 • dr Janez Sveti

  Največja in najhujša odškodnina za ta sramotni proces, bi bila zmaga Janeza Janše oziroma SDS-a na volitvah!
  DR Janez Sveti genij

  • Miha

   Z 2/3 večino.

 • antimur

  Ta sodba ne da lahko samo zamaje vrh sodstva, to ga mora dokončno pokopati s Kučanom, Cviklom, Klemenčičem in vsemi levaškimi spletkarskimi barabami vred. Pa ne da bodo samo odfrčali, za takšen kriminal jih je potrebno maksimalno udariti po žepu, ker samo to jim pride do živega. Vsem pomagačem, ki so se izživljali nad obsodbo Janše, NSi (npr. Tonin s svojo izjavo, da Janša ni politični zapornik, ampak politik v zaporu), Desusu, Bratušci ter podobni golazni pa za vedno prepovedati vstop v državno upravo..Erjavca obsoditi zaradi arbitraže in popolnoma zgrešene zunanje politike, Bratušco pa za najemanje astronomskih posojil in to samo zato, da bi kučanisti ostali na oblasti.

  • Duhec

   V normalni državi bi vsi odstopli…. v greznici pač ne.

  • domovina mili dom

   Piko na i še pritisnejo Finci. Fabrika toži TV Yle, ker je njihov novinar lažno poročal o podkupninah. Morda ta novinar pove kdo je iz Slovenije izvozil to tragedijo.

   • baubau

    se vi ne spomnite več?

    • domovina mili dom

     Česa?

     • baubau

      Tega,kdo je bil pooblaščeni izvoznik-o tem vendar vsako pomlad čivkajo rumenokljuni.

     • cornusmas

      Pleši,pleši,črni kos…

     • domovina mili dom

      Mi vemo kdo, zdaj morajo še kučanovi mediji požret knedlc, pa na glas povedati imena izvoznikov.

  • baubau

   To je odvisno od nas,volilcev.

   • Tanja Bor

    Tako je. Volivci politike nastavljamo in odstavljamo.

 • Duhec

  Mogoče je čas, da Janša prizna, da mu grozijo in kdo…. njemu in njegovi družini.

 • FORT WORTH

  Nikoli niti za sekundo nisem podvomil v Jansevo nedolznost !
  Kdor pozna yugo zgodovino ima pojme razciscene.

  Dahavski procesi so tipicni dokaz.
  Ljudi,ki so preziveli v koncentracijskem taboriscu in se vrnili v yugovino so partijci obtozili sodelovanja z okupatorjem samo zato,ker so preziveli !
  Skratka dachau so preziveli v yugovini pa je rezim zmontiral lazni proces proti tem revezem in jih ali obtozil hudodelstva in izdajalstva ali pa so jih enostavno zatolkli in to v miru po vojni !

  • plamen100

   imas cisto pravl tu se je res videla sprevrzenost ljudi in pliticnega sistema in kam to pelje in tudi zaradi tistih zlocincev smo danes na repu v Evropi tako v pravnem varstvu kot ekonomsko. In potem gre danasnja oblast tem zlocincem v posmeh zrtvam v Kocevskem rogu odpirati spomenik, to je enako kot bi nemci postavili v Dachau doprsni kip Furerju!

 • www

  ČESTITKE, vendar ŽALOST po toliko letih. Kaj mu sedaj to pomaga ???

  • karpelec

   …ko je šel čez kalvarijo in med potjo bil še fejst popljuvan.

 • Stajerka

  škoda, ki je bila in se še vedno ustvarja na račun afere Patria, je nepopravljiva in neprecenljiva……tako za udeležence kot celoten narod……
  mimogrede – a je Kučan v vladnih prostorih že kaj obiskal Cerarja??!!…..ker to je prva sapica naznanitve padca vlade……
  al morajo še prej zakuhat spet kakšno skropucalo pred volitvami, da onemogočijo nasprotnike……ker drugače ne znajo in ne zmorejo, je najlažje obrnit ključ in sprožit medijsko manišerijo……

 • baubau

  Vsa resnica vedno pride na dan in očitna je vsem,ki hočejo videti!

 • Duhec

  KPK, NPU in tisti pajaci v Šentvidu so odgovorni za politično uničenje Janše…

  • Olga

   Pozabili ste Viranta!

   • Duhec

    Eh…. tolk jih je, da jih je zamudno naštevat.

  • baubau

   “Janša politično uničen”?Nikoli ne bo!

 • domovina mili dom

  Klemenčič prvi odstopi. Ti si prvi pompozno sesul vlado.

 • Mojca pokraculja

  Resnica je prišla na dan, vendar prepozno. Če Matoz in JJ nebi bila tožena z strani Hrastarjeve pa sploh nikoli ne bi prišla na dan. Sistem je tako “naštelan”, da se v takih primerih, kjer gre za konstrukte, dejansko sploh ne moreš braniti. Dobro se je zaje…la Hrastarjeva, čestitam, na kaj takega očitno ni pomislila, ampak je računala, da se bo sodilo v njenem “duhu”.

 • Anthon

  Predlagam, da vsi komentatorji, ki nam vladavina prava kaj pomeni, pošljemo tov. Cerarju e-mail s kakšno takšnole vsebino: Nisi legitimen predsednik vlade, nihče te ni dolžan ne poslušati ne spoštovati, ker so bile volitve, kjer si bil ti in tvoji izvoljeni, nelegitimne. In ti si za to vedel.

  • komar marko

   kaj ti pomaga, če med ušesi nimajo nič in delajo po diktatu, kakor jim strici rečejo.Vmes pa veselo CUZAJO. le zakaj KAHLI ne odstopi. Nimajo onetov, morajo še CUZATI! Vsak dan je dragocen!

  • Mojca pokraculja

   In Cerarček bo odgovoril: Dokažite da nisem legitimen predsednik, dokažite, da volitve niso bile legitimne !
   In se lahko slikaš!

   • Anthon

    Najbrž. Vendar uporabljati policijo, službeni avto, imeti dobro plačo in diktirati folku trapaste zakone, zraven pa se zavedati, da si fejk prezident – vendarle ni fin občutek. V ljudeh vidiš, da si maškara, da te ne jemljejo resno……

    • Mojca pokraculja

     On se ne zaveda da je fejk, ravno obratno, on na svoji glavi dobesedno nosi krono in si domišlja da je najmanj kralj, če ne cesar. Saj se dobesedno vsak dan sprehaja po rdečih preprogiah doma in v tujini.To je tragika njegova pa tudi naša.

 • FORT WORTH

  Vedno znova se sprasujem,kje so zdaj ffffstajniki in jebeni Lubej ?!
  Kaj bomo storili pa z Jansevo kliniko v Avstraliji in s tistimi,ki so mu jo sezidali ??

  • komar marko

   ha, ha, ha. Zakaj vstajniki. Že takrat sem trdil, da so UMEŠČENI, tudi znani šerif je bil ob pravem času na pravem mestu. Mediji so do minute natančno orkestrirano vodili dogajanje. SLUČAJ? Jap slučaj za HLAPCE palčka SMUKA!

  • slosin

   ffffstajniki funkcionirajo le, če je predsdnik vlade JJ…

 • Iva

  Matoz in JJ sta od tožilstva (Fišer) že davno zahtevala pregon odvetnice Hrastarjeve (ko je zapustila tožilstvo, ji je prostor za odvetniško pisarno dal “prijatelj” LDS-Bandelj), zaradi lažnega zapisa v obtožnem predlogu. Predlog, ne pa pravnomočna obtožnica (je lagal tudi takratni predsednik Tuerk) je bil izhodišče za začetek sojenja.

  Seveda vrana vrani ne izkljuje oči, tožilstvo Hrastarjeve ni hotelo preganjati, okorajžena je tožila Janšo in Matoza. Toda nič več ne bo tako kot je bilo za časa Fišerja in Masleše, pravosodje mora biti prečiščeno, sojenje mora biti pošteno in nepristransko, se že zavedajo nekateri sodniki.

  Vladavina prava je temelj demokracije!

  • Mojca pokraculja

   Hvala, da si spomnila na ta fenomen obtožnega predloga. Upam tudi na prečiščenje KZ-ja, da bo iz KZ-ja izginillo to kaznivo dejanje ( Obljuba nagrade ). Bi bilo zanimivo pogledati statistiko, koliko takih kaznivih dejanj je bilo sprocesuiranih? Stavim da nobeno. Kako se je vtihotapilo v KZ kar z obtožnim predlogom, da ja ni nobene varovalke pred presojo takega predloga na višji inštanci ?! Very clever !

 • komar marko

  Vse to je igra za neumne volilce. Predvidevali so, da jim bo stvar uspela, pa tudi če se jim sfiži, so imeli 10 let časa, da so spraznili SLO! Tudi današnji izstop Kahlija in revolucionarjev je samo IGRA. Zato da plahtajo VOLIlce. Enako DRUGI JANUAR!

  • cornusmas

   Karl pravkar rekel,da ni razloga za izstop.

   • komar marko

    h, ha, ha. Po predvidevanjih. In podporniki bodo dejali, kako hraber mož. In rdečkarji bodo trdili, da mora JJ odstopii od vodenja stranke in razpustiti stranko. Verjetno bodo sedaj začeli s sodnim procesom zaradi nelegalne gradnje bolnice v AVSTRALIJI!

   • domovina mili dom

    Je kučan umiril otroški vrtec. Se je ustrašil Janše.

 • RATATA

  Levičarski revolucionarji imajo še ogromno municije.

  • Olga

   Samo, da jim ne bo doma eksplodirala, tako kot Islamistu, ki je spustil v zrak sebe in svoje!

 • cornusmas

  Pljuvanje po J…..Delo,Dnevnik,Večer,Mladina,POP,AK,RTV…..majkemi,se vprašam,kako človek to lahko zdrži.

  • Duhec

   Težko, zelo težko… njegova družina pa še 100x težje.

  • samsara

   Mora biti iz pravega testa. Janša je pokazal in dokazal, da JE!
   Udbokomunistična navlaka pa razkazuje le razkroj in gnilobo vsega, kar človeka dela človeškega.

 • Duhec

  Janša je bil vreden milijarde… levici je uspelo.

 • čips

  Bravo JJ nikol nisem dvomil vanj!

  • Sredinec

   Slepi vernik. Dvomiti je potrebno vedno v vse.

   • čips

    lej, sn rajs slepi vernik kot pateticni palcek, ki se venomer ozira cez ramo in dvomi v vse in vsakogar. Sicer pa, ce bi se levi tolk z drzavo in ljudmi ukvarjali kot se trudijo JJ sfu.. bi nam mal lepse slo.

   • slosin

    …tudi v tvoj post…

 • črnaovca

  Super in prav je tako če kdo laže naj nosi posledice, čudno le da se tokrat verjame in opeva odločitev sodišča kajti običajno tile osebki tukaj ne znajo drugega kot govoriti o krivosodju

  • Duhec

   Nobenih posledic ne bo, ker se gre za Janšo…

 • Kučko pod pručko

  Rdeči bandi gre zadnje čase vse narobe. Knockdown, ki ga je doživel Sluzavec, vsakodnevne afere, sodne zmage Janeza Janše, upor sindikatov, interpelacije proti zanič ministrom in celotni vladi, pokanje “trdne politične stabilnosti”, grožnja Erjavca s predčasnimi volitvami, …

  Pričel se je VESELI DECEMBER!!!

  • domovina mili dom

   Tako je tudi v poslovnem svetu. Ko se na hitro vzpenjaš na hrbtih drugih. kaj kmalu krivulja pade in greš v propad. Samo histereza v Sloveniji je malce zamudna.

  • slosin

   …pa koline so se tudi že začele..

  • Hribouc

   Čarobna PRUČKA deluje !

   Kučko, ti si genij. Ich liebe dich?
   A poznaš stlica Radonjića ? A se mu je spulilo ali so se mu pokazala Peklenska vrata z ognjem v ozadju?

 • avtohtoni neandartalec

  Odlična novica, končno so naleteli na nekoga, ki se zna boriti proti njim, iskreno upam, da bo Janša tokrat zmagal in razkrinkal državno tožilstvo.
  Me sploh ne čudi, država je gnila, na sto tisoče ljudi so podobne žrtve totalalitarizma kot Janša, skrajni čas je bil, da se tej mafiji naredi konec. Mogoče se bodo zdaj opogumili še drugi ljudje, lahko se nam zgodi še hujša afera kot je bil democid izbrisanih, kar je tudi edino prav.

  • Duhec

   Kako se bojo opogumli proti tej hobotnici???

  • Pjevač tuge

   Opa, to je pa prvič če se ne motim da sem ti dal plus na komentarju. Počas ampak res počas kapiraš da je pri nas sodišče Kučanovo stranišče.

 • if

  Naročniki, načrtovalci in izvajalci afere Patria, s svojim delom ste se umestili med politične, pravne in druge tipe kriminalcev, med veleizdajalce vseh demokratov Slovenije in svobodne Slovenije.
  Temu primerno vas obravnavam!

  • domovina mili dom

   Tako se govori.

  • Duhec

   To so največji kriminalci… v kravatah. Štos pa je, ker jih večina podpira.

   • avtohtoni neandartalec

    Veliko jih je.

  • samsara

   Cvikl je eden njih, pa bi zdaj rad dobro službo v Banki Slovenije.
   LOL!

   • plamen100

    ta posrani polizanec ki si je za rojstno dnevno omislil kar rezervirati obmocje Brda s protokolarnim objektom vred, on je prav pojem za besedo rdeci kapitalist, presran do amena!

  • Miha

   Ukradli so nam svobodo in demokracijo. Kazen mora biti, če ne smo izgubili tudi državo.

 • Duhec

  Nikoli nihče v samostojni Slo ni bil deležen večjega linča… sam Janša sam ne more popolnoma nič. In, ko bi volilno telo blo sposobno seštet 1+1, bi Janša mel v parlamentu večino… pa je nima, ker je večina defektna al se pa proda za par evrov. Bedno…

  • Pjevač tuge

   Večina volilcev ostaja doma, so apatični. Preko 40 procentov jih raje doma fržol zbira kot da bi premaknili rit na volišče in glasovali. Jebeš take ljudi !

  • von Rhein

   Pa še en plus posebej.Za mnenje o volilnem telesu,ki je res truplo.

 • Duhec

  Kratko in jedrnato…. Janša je izdan. Vsak bi lohk kaj naredu, pa se nam ne lub, ne znamo, se nam ne zdi vredno…. on je bedak, da se še sploh sekira za kogarkol. Sam ne more iz svoje kože.

 • garfi

  Slovenija bo demokratična in pravna država, ko bodo mafijski zarotniki odgovarjali
  Tarča prikazuje cmerarjevo bedno vlado

  • Duhec

   Hahaha…. nikol ne bojo odgovarjali. Vsak, ki sodeluje v linču je nagrajen.

   • garfi

    migaj pa bo

    • Duhec

     Nimam več živcev… razen, če bo Šketa na čelu tožilcev. Pa ne bo…

   • Olga

    Kar tolažite se! Za vsako rit raste palica! Za Kučanovo v Nemčiji!

    • Duhec

     A res v to verjamete???

   • Hribouc

    Padec na glavo bo hud!

  • samsara

   Pa kučan bi slejkoprej moral končati v arestu, se mi zdi ;-)
   Seveda v pisani druščini številnih kučahedinov…

   • Hribouc

    Kučahedini- a si patentirou?

 • Antonius

  Kot mi je sporočil zaupni vir, ima ‘küčan vest še vedno nedotaknjeno. Tako je zasvinjana, da se nihče z njim javno niti pokazati ne upa.
  In res, tri dni nazaj sem ga videl v rjavem plašču, brez pručke pod pazduho, kolovratiti okoli Metalke sredi Ljubljane povsem osamljenega.
  Sključen, z rokami do komolcev v žepih je zaskrbljeno glavo stiskal na ramena kot, da pričakuje strel v hrbet.
  Ja, stresna je brez varnostnikov.
  Zdaj pa še takle udarec. Sodišče pa mimo izrecnih navodil, kar nekaj po svoje?!

  • samsara

   Tudi kučosodje ni več kar je še nedavno bilo.
   Pa še se bo spreminjalo…

  • Mojca pokraculja

   Nasproti nekdanje Modne hiše ima svojo pisarno/štab.

 • samsara

  Odškodninska tožba na račun Hrastarjeve?
  Udbokomunistične pokveke bodo počasi postali manj in manj samozavestne, arogantne, nadute…, še nekaj časa, pa se bodo začeli skrivati, izogibati javnosti…
  Vse se enkrat neha.

 • FerdoPiš

  Zvijezdan Radonjić?! No, vidte slovenclni, pa niso vsi jugosi za pobit ;)

  • Franc Novak 1979

   Mogoče pa ni razumel, kaj piše, če je po slovensko.

 • samsara

  In tov. kodrolasi bi rad bil ustavni sodnik, ali pa kaj predsednik US.
  Morda pa le, nekoč ob na neznanem kraju, ob neugotovljenem času, izvoljen na neugotovljen komunikacijski način.

  • dež

   Ne norčuj se iz kodrolasega.
   Si predstavljaš, da DZ za ustavne sodnike izbere naslednje kandidate, same zaprisežene orto levičarje : Nina Betetto, Rado Bohinc, Andrej Ferlinc, Jože Kozina in Katja Šugman Stubbs. Zraven pa v posmeh desnici dodajo še Klemna Jakliča, češ, ste ga hoteli, tu ga imate.
   In gladko jih bo DZ izvolil, samo Pahor jih mora predlagati. Pa še v Desus in SD bodo zaslužili, ker jih brez njih ni mogoče izvoliti.

 • VERZIFIKATOR

  Petminutnica, več časa za ta primerek uprava živalskega vrta ne dovoljuje.

  Brane Zlobec

  PADEC NA ZOBE

  Zibála se je opica na deblu,
  na hrastu tam v deželi Nije,
  kjer banana na sekvoji gnije,
  med pa se cedi navzgor po steblu.

  Opica v deželi tej zlagani
  prav posebne da ima pravice,
  rekle so nedotakljive ptice,
  hrast enak v tej džungli je banani.

  Brani opica svoj položaj,
  zlaže se lahko prav vsak trenutek,
  spiše packarijo kot osnutek,
  če je treba tudi za nazaj.

  Zibála se je opica na veji,
  veji hrasta, starega drevesa,
  mislila, da njena so nebesa,
  ko se znašla je na lastni meji.

  Meja se postavila nenadno,
  meja njenim opičjim norčijam,
  meja vsem primatskim svinjarijam,
  zrla s hrasta je v globel prepadno.

  Ko se zdi, da vse po maslu gre,
  na navadni hrastovi je grči
  zdrsnila, polzela kot po drči,
  s truščem padla končno na zobé.

  • VERZIFIKATOR

   Verzifikator, sinoči si pozabil tole kitico za konec:

   Je preklela opičjo družino,
   kolikor brezzobčevka je mogla,
   klela šepajoča mimo vogla
   patrijo, vseh opic domovino.

   Tvoj Verzifikator

 • Hribouc

  RESNICA je samo ena!
  PRAVICA je ena, kristalna in neodtuljiva, jekleno pripadajoča vsakemu človeku.
  SVOBODA je ena, samoumevna, v zibko položena in tako vseobsegajoča in pomembna, da pelje do Boga po najmilejši in široki poti spoznanja.

  Vse to v osnovi, je bilo kršeno, poteptano, zasvinjano in povzročeno Janezu Janši in njegovim najbližim
  najhujše muke, v določeni meri pa razočaranje, neverjetnost, bolečino desettisočim državljanom – bolje rečeno stotisočem!
  Zadeva mora iti do dna in usedlina mora prinesti na dan naročnike, režiserje, financerje, medijske organizatorje, tožilsko in sodnijsko banditsko mafijo najvišjega ranga – vse skupaj kasto sodrge najnizkotnejših namenov in naklepov!

 • FerdoPiš

  Mejduš, to pa je sramota. Majerja je oprostil trenirkar! ;)

 • Slovenka

  Bomo dočakali dan, ko bo prasica odgovarjala za svoje dejanje?

  • von Rhein

   Ne!

 • Pjevač tuge

  In kaj bo sedaj kazen za lažno obtožbo ? Ta podtaknjena afera je povzročila več milijard minusa nam Slovencem, leta 2008 smo bili za petami Avstriji, sedaj smo čedalje bolj podobni Albaniji. Hvala vsem blesavim volilcem ki so leta 2008 nasedli Kučanovim lažem in nas porinili v drek iz katerega še danes ne vidimo izhoda.

 • nevtrino

  Ja, samo še kako to tragikomedijo dobro in pravilno razložiti ignorantskim zabitkom in jugobutalcem, ki jih na Slovenskem ne manjka … ? Še vedno bodo tulili vsepovprek, da je samo en Janez vsega kriv…

  • Pjevač tuge

   Res je ! Janša je kriv za vse težave ki se pojavljajo pri nas. Levaški mediji s polno paro tolčejo po stranki SDS, konec koncev imajo v svojih rokah preko 90 procentov vsega medijskega prostora, kar je ogromna prednost pred vsakimi volitvami.

   • Adolf Hitler

    toda ne več za dolgo moj kamerad dnevi komunaiseriev sind vorbaid

   • baubau

    Seveda,brez Janše bi se Slovenska neo SZDL pod vodstvom edine partije mirno zazibala v većnost…

    • marta

     Nam govoriš iz večnosti, kajne?

 • Pjevač tuge

  …Včasih se jim sicer kaj ponesreči. A na koncu se tudi to proda in okrije. Ropi in izsiljevanja, več kot tristo prekoračitev pooblastil z uporabo sile v enem samem letu. Trinajst tisoč avtomatskih pušk na enem in enajst tisoč kosov istih naprav na drugem letališču. Povsod sami »naši«. »Naši« kupijo, »naši« pripeljejo, »naši« protiobveščevalno ščitijo, »naši« nadzorujejo, »naši« potem, ko je po naključju odkrito, preiskujejo, »naši« zagovarjajo v občilih, »naši« vložijo obtožni predlog, »naši« naredijo hišno preiskavo pri obremenilni priči, »naši« tožijo in sodijo in »naši« oprostijo. Organizacija deluje. Enotnost oblasti je še vedno tu. Ni pomembno, da se ne imenuje več Zveza komunistov. Ime ni važno. Lahko je tudi samo »Cinična distanca«. Vseeno je, ali se sestane na Tomšičevi 5 ali v Kučanovem vikendu. Sestavljajo jo isti ljudje. Krog je sicer velik, a vseeno trdno sklenjen. Ga bo še mogoče kdaj razkleniti ali pa je že vse zamujeno? Nam bo uspelo zgraditi pravno državo, v kateri bodo pred zakonom enaki tako od prej posvečeni »naši« kot navadni državljani? Bo tehnologija z Akademije Dzeržinskega delovala tudi v 21. stoletju?…

  JANEZ JANŠA, OKOPI 1994.
  Gospodje minilo je več kot 22 let ko sem prvič bral Okope, priznam da je to bilo takrat zame malo pretežko čtivo, kajti pomen in globino Janševih misli sem dojel v celoti šele ob izbruhu afere Patria. Jebiga vsaj dojel sem, nekateri ne bodo nikoli.

 • Adolf Hitler

  SOJ SDS Mi 30.11, 09:46Sie

  Spoštovani,

  zahvaljujemo
  se vam za poslano sporočilo. Splošno deklaracijo o človekovih pravicah,
  ki jo omenjate v vašem sporočilu, je Republika Slovenija že sprejela.
  Povsem drugo vprašanje pa je, v kolikšni meri jo tudi uresničuje.

  Glede
  na vaše drugo vprašanje, povezano z zakonodajo glede prepovedi
  komunističnih simbolov, pa vas obveščamo, da poslanska skupina SDS dela
  na tem, da bi do tega tudi prišlo.

  Zahvaljujemo se tudi za vašo podporo, ki ste jo v vašem drugem sporočilu izrekli SDS.

  S spoštovanjem,

  Služba za odnose z javnostmi SDS

  GSM: 051 604 779

  MAIL: [email protected]

  http://www.sds.si

  @strankaSDS

  @JJansaSDS

  Olaf (not verified) ([email protected]) sent a message using the contact form at https://www.sds.si/o-stranki/vasi-predstavniki/predlagaj-poslansko-vprasanje.
  Splošna deklaracija clovekovih pravic Spoštovani Gospod JANŠA
  gdaj boste uveljavili Splošno deklaracijo clovekovih pravic

  Sprejela
  in razglasila jo je Generalna skupšcina Združenih narodov 10. decembra
  1948 z resolucijo št. 217 A (III). Preambula ker pomeni priznanje
  prirojenega cloveškega dostojanstva vseh clanov cloveške družbe in
  njihovih enakih in neodtujljivih pravic temelj svobode, pravicnosti in
  miru na svetu; ker sta zanikanje in teptanje clovekovih pravic
  pripeljala do barbarskih dejanj, žaljivih za cloveško vest, in ker je
  bila stvaritev sveta, v katerem bi imeli vsi ljudje svobodo govora in
  verovanja in v katerem ne bi živeli v strahu in pomanjkanju, spoznana za
  najvišje prizadevanje cloveštva; ker je nujno potrebno, da se clovekove
  pravice zavarujejo z mocjo prava, da clovek ne bi bil prisiljen
  zatekati se v skrajni sili k uporu zoper tiranijo in nasilje; ker je
  nujno potrebno pospeševati razvoj prijateljskih odnosov med narodi; ker
  so ljudstva Združenih narodov ponovno potrdila svojo vero v temeljne
  clovekove pravice in dostojanstvo in vrednost clovekove osebnosti, v
  enakopravnost moških in žensk in se odlocila, da bodo podpirala družbeni
  napredek in ustvarjanje boljših življenjskih pogojev v vecji svobodi;
  ker so se vse države clanice zavezale, da bodo, v sodelovanju z
  Združenimi narodi, pospeševale splošno in resnicno spoštovanje
  clovekovih pravic in temeljnih svobošcin; ker je skupno razumevanje teh
  pravic in svobošcin najvecjega pomena za popolno uresnicitev te zaveze.
  Generalna skupšcina razglaša To splošno deklaracijo clovekovih pravic
  kot skupen ideal vseh ljudstev in vseh narodov z namenom, da bi vsi
  organi družbe in vsi posamezniki, vedno v skladu s to Deklaracijo, pri
  pouku in vzgoji razvijali spoštovanje teh pravic in svobošcin ter s
  postopnimi državnimi in mednarodnimi ukrepi zagotovili in zavarovali
  njihovo splošno in resnicno priznanje in spoštovanje, tako med narodi
  držav clanic samih, kakor tudi med ljudstvi ozemelj pod njihovo
  oblastjo. 1. clen Vsi ljudje se rodijo svobodni in imajo enako
  dostojanstvo in enake pravice. Obdarjeni so z razumom in vestjo
  in bi morali ravnati drug z drugim kakor bratje. 2. clen Vsakdo je
  upravicen do uživanja vseh pravic in svobošcin, ki so razglašene s to
  Deklaracijo, ne glede na raso, barvo kože, spol, jezik, vero, politicno
  ali drugo prepricanje, narodno ali socialno pripadnost, premoženje,
  rojstvo ali kakršnokoli drugo okolišcino. Nadalje ni dopustno nikakršno
  razlikovanje glede na politicno ali pravno ureditev ali mednarodni
  položaj dežele ali ozemlja, ki mu kdo pripada, pa naj bo to ozemlje
  neodvisno, pod skrbništvom, nesamoupravno ali kakorkoli omejeno v svoji
  suverenosti. 3. clen Vsakdo ima pravico do življenja, do prostosti in do
  osebne varnosti. 4. clen Nihce ne sme biti držan ne v suženjstvu ne v
  tlacanski odvisnosti; suženjstvo in trgovina s sužnji v kakršnikoli
  obliki sta prepovedana. 5. clen Nihce ne sme biti podvržen mucenju ali
  okrutnemu, necloveškemu ali ponižujocemu ravnanju ali kaznovanju. 6.
  clen Vsakdo ima povsod pravico do priznanja pravne sposobnosti. 7. clen
  Vsi so enaki pred zakonom, vsi, brez diskriminacije, imajo pravico do
  enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred
  sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to Deklaracijo, kakor tudi pred
  vsakim šcuvanjem k takšni diskriminaciji. 8. clen Vsakdo ima pravico do
  ucinkovitega pravnega sredstva pri pristojnih državnih sodnih oblasteh
  proti dejanjem, ki kršijo temeljne pravice, priznane mu po ustavi ali
  zakonu. 9. clen Nihce ne sme biti samovoljno zaprt, pridržan ali izgnan.
  10. clen Vsakdo je pri odlocanju o njegovih pravicah in dolžnostih in v
  primeru kakršnekoli kazenske obtožbe zoper njega upravicen ob polni
  enakosti do pravicnega in javnega obravnavanja pred neodvisnim in
  nepristranskim sodišcem. 11. clen 1. Vsakdo, ki je obtožen kaznivega
  dejanja, ima pravico, da velja za nedolžnega, dokler ni spoznan za
  krivega v skladu z zakonom, v javnem postopku, v katerem so mu dane vse
  možnosti, potrebne za njegovo obrambo. 2. Nihce ne sme biti spoznan za
  krivega kateregakoli kaznivega dejanja zaradi kakršnegakoli ravnanja ali
  opustitve, ki v casu storitve ni bilo kaznivo dejanje po notranjem ali
  mednarodnem pravu. Prav tako se ne sme izreci strožja kazen od tiste, ki
  je bila predpisana v casu storitve kaznivega dejanja. 12. clen Nikogar
  se ne sme nadlegovati s samovoljnim vmešavanjem v njegovo zasebno
  življenje, v njegovo družino, v njegovo stanovanje ali njegovo
  dopisovanje in tudi ne z napadi na njegovo cast in ugled. Vsakdo ima
  pravico do zakonskega varstva pred takšnim vmešavanjem ali takšnimi
  napadi. 13. clen 1. Vsakdo ima pravico do svobodnega gibanja in izbire
  prebivališca znotraj meja dolocene države. 2. Vsakdo ima pravico
  zapustiti katerokoli državo, vkljucno s svojo lastno, in vrniti se v
  svojo državo. 14. clen 1. Vsakdo ima pravico v drugih državah iskati in
  uživati pribežališce pred preganjanjem. 2. Na to pravico se ni mogoce
  sklicevati v primeru pregona, ki dejansko temelji na nepoliticnih
  kaznivih dejanjih, ki so v nasprotju s cilji in naceli Združenih
  narodov. 15. clen 1. Vsakdo ima pravico do državljanstva. 2. Nikomur se
  ne sme samovoljno vzeti državljanstvo ali zakonita pravica do spremembe
  državljanstva. 16. clen 1. Polnoletni moški in ženske imajo brez
  kakršnihkoli omejitev glede na raso, državljanstvo ali vero, pravico
  skleniti zakonsko zvezo in ustanoviti družino. Upraviceni so do enakih
  pravic v zvezi z zakonsko zvezo, tako med zakonsko zvezo, kot tudi, ko
  ta preneha. 2. Zakonska zveza se sme skleniti samo s svobodno in polno
  privolitvijo obeh bodocih zakoncev. 3. Družina je naravna in temeljna
  celica družbe in ima pravico do družbenega in državnega varstva. 17.
  clen 1. Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z
  drugimi. 2. Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto. 18. clen
  Vsakdo ima pravico do svobode misli, vesti in veroizpovedi; ta pravica
  vkljucuje svobodo spreminjati prepricanje ali vero, kakor tudi njuno
  svobodno, javno ali zasebno izražanje, bodisi posamezno ali v skupnosti z
  drugimi, s poucevanjem, z izpolnjevanjem verskih dolžnosti, z
  bogoslužjem in opravljanjem obredov. 19. clen Vsakdo ima pravico do
  svobode mišljenja in izražanja, vštevši pravico, da nihce ne sme biti
  nadlegovan zaradi svojega mišljenja, in pravico, da lahko vsak išce,
  sprejema in širi informacije in ideje s kakršnimikoli sredstvi in ne
  glede na meje. 20. clen 1. Vsakdo ima pravico do svobodnega in mirnega
  zbiranja in združevanja. 2. Nikogar se ne sme prisiliti k clanstvu v
  katerokoli društvo. 21. clen 1. Vsakdo ima pravico sodelovati pri
  opravljanju javnih zadev svoje države bodisi neposredno ali pa po
  svobodno izbranih predstavnikih. 2. Vsakdo ima pod enakimi pogoji
  pravico do javnih služb v svoji državi. 3. Volja ljudstva je temelj
  javne oblasti; ta volja se mora izražati v obcasnih in poštenih
  volitvah, ki morajo biti splošne, ob nacelu enakosti in tajnega
  glasovanja ali po kakšnem drugem enakovrednem postopku, ki zagotavlja
  svobodo glasovanja. 22. clen Vsakdo ima kot clan družbe pravico do
  socialne varnosti in pravico do uživanja, s pomocjo prizadevanja svojih
  skupnosti in mednarodnega sodelovanja in v skladu z ureditvijo in
  sredstvi neke države, ekonomskih, socialnih in kulturnih pravic,
  nepogrešljivih za njegovo dostojanstvo in svoboden razvoj njegove
  osebnosti. 23. clen 1. Vsakdo ima pravico do dela in proste izbire
  zaposlitve, do pravicnih in zadovoljivih delovnih pogojev in do varstva
  pred brezposelnostjo. 2. Vsakdo ima, brez kakršnekoli diskriminacije,
  pravico do enakega placila za enako delo. 3. Vsakdo, kdor dela, ima
  pravico do pravicne in zadovoljive nagrade, ki zagotavlja njemu in
  njegovi družini cloveka vreden obstoj in ki naj se po potrebi dopolni z
  drugimi sredstvi socialnega varstva. 4. Vsakdo ima pravico sodelovati
  pri ustanavljanju sindikata ali pridružiti se sindikatu za zavarovanje
  svojih interesov. 24. clen Vsakdo ima pravico do pocitka in prostega
  casa, vkljucno z razumno omejitvijo delovnih ur, in pravico do obcasnega
  placanega dopusta. 25. clen 1. Vsakdo ima pravico do takšne življenjske
  ravni, ki zagotavlja njemu in njegovi družini zdravje in blaginjo,
  vkljucno s hrano, obleko, stanovanjem, zdravniško oskrbo in potrebnimi
  socialnimi storitvami; pravico do varstva v primeru brezposelnosti,
  bolezni, delovne nezmožnosti, vdovstva ter starosti ali druge
  nezmožnosti pridobivanja življenjskih sredstev zaradi okolišcin,
  neodvisnih od njegove volje. 2. Materinstvo in otroštvo sta upravicena
  do posebne skrbi in pomoci. Vsi otroci, bodisi da so rojeni kot zakonski
  ali zunaj zakonske skupnosti, uživajo enako socialno varstvo. 26. clen
  1. Vsakdo ima pravico do izobraževanja. Izobraževanje mora biti
  brezplacno vsaj na zacetni stopnji. Šolanje na zacetni stopnji mora biti
  obvezno. Tehnicno in poklicno šolanje mora biti splošno dostopno. Višje
  šolanje mora biti na osnovi doseženih uspehov vsem enako dostopno. 2.
  Izobraževanje mora biti usmerjeno k polnemu razvoju clovekove osebnosti
  in utrjevanju spoštovanja clovekovih pravic in temeljnih svobošcin.
  Pospeševati mora razumevanje, strpnost in prijateljstvo med vsemi narodi
  in med rasami in verskimi skupinami ter pospeševati dejavnost Združenih
  narodov in ohranitev miru. 3. Starši imajo prednostno pravico pri
  izbiri vrste izobraževanja svojih otrok. 27. clen 1. Vsakdo ima pravico
  prosto se udeleževati kulturnega življenja svoje skupnosti, uživati
  umetnost in sodelovati pri napredku znanosti in biti deležen koristi, ki
  iz tega izhajajo. 2. Vsakdo ima pravico do varstva moralnih in
  premoženjskih koristi, ki izhajajo iz kateregakoli znanstvenega,
  književnega ali umetniškega dela, katerega avtor je. 28. clen Vsakdo je
  upravicen do družbenega in mednarodnega reda, v katerem se lahko v polni
  meri uresnicujejo pravice in svobošcine, dolocene v tej Deklaraciji.
  29. clen 1. Vsakdo ima dolžnosti do skupnosti, v kateri je edino mogoc
  svoboden in popoln razvoj njegove osebnosti. 2. Pri izvajanju svojih
  pravic in svobošcin je vsakdo podvržen samo takšnim omejitvam, ki so
  dolocene z zakonom, katerih izkljucni namen je zavarovati obvezno
  priznanje in spoštovanje pravic in svobošcin drugih ter izpolnjevanje
  pravicnih zahtev morale, javnega reda in splošne blaginje v demokraticni
  družbi. 3. Te pravice in svobošcine se v nobenem primeru ne smejo
  izvajati v nasprotju s cilji in naceli Združenih narodov. 30. clen
  Nobene dolocbe te Deklaracije se ne sme razlagati tako, kot da iz nje
  izhaja za državo, skupino ali posameznika kakršnakoli pravica do
  kakršnegakoli delovanja ali dejanja, ki bi hotelo uniciti v njej
  dolocene pravice in svobošcine.

  David (not verified) ([email protected]) sent a message using the contact form at https://www.sds.si/o-stranki/vasi-predstavniki/predlagaj-poslansko-vprasanje.
  DEUTSCHLAND 1.GDAJ BO VLADA DALA TERJALICO ZA ŽLOČINCE VOJNIH
  POBOJEV NAŠIH PREDNIKOV IN JIM TUDI BREZ POGOJNO SODILA BREZ MILOSTI
  2.GDAJ BO VLADA DALA PREPOVED ZA KOMUNAJZERSKE SIMBOLE IN PRAZNOVANJE IN
  ČAŠČENJE BOLJŠIVIŠKIH KOMUNISTEV Z STROGO ZAPORNO KAZNIJO IN ODVZEM
  ZASTAVE IN SIMBOLOV KAJTI V BRD ČAŠČENJE SVASTIKE JE PREPOVED IN KAZEN
  JE Z VEČ LETI ZAPORA 3.Spremeniti nemudoma kazarsko lažnivo
  malipolirano medio in presso in ukinit rtv prispevke cerkvene prispevke
  ozemlje prispevki zavarovanske prevare kod so uzajemna zobozdravstvo
  in krajo sodnih izvršiteljev nad ljudstvom 4.taprvo poskrbeti za svoje
  ljuctvo finačno in pravno nato pa za varnost svojega ljuctva in ukinitev
  korupcije enkrat za vselej in nemudoma zamenjat vlado definitvno z SDS
  tu ni več kaj za razmišljat ! Kajti če tako ne bo šlo bo ljuctvo
  zahtevalo KRAMOLE !!! KAR JE DOVOL JE DOVOL kajti mi smo ljudje ne pa
  osebe! 5.Ne ukazuje nam država , temveč mi ukazujemo državi. brez
  ljudstva ni države. Ni nas država ustvarila tem več smo si mi ustvarili
  sami našo državo Pravo izhaja od ljudstva

 • plamen100

  Sicer skrapucala oz obtožnice zoper JJ v zvezi Patrije nisem nikoli prebral, vendar če je bil to edini dokaz, pa tudi če bi pismo bilo poslano to še ni noben dokaz temveč zgolj eden izmed indicev, potem še zdaleč ni bilo dovolj dokazov za sestavo ovadbe v kateri morajo biti opisana vsa dejstva in okoliščine v zvezi storitve kaznivega dejanja, ki so lastna oz individualno povezana z domnevnim osumljencem, kar pa eno pismo zagotovo ni, saj takšno pismo lahko vsakdo napiše in si poljubno zmišljuje kar želi, pošlje iz bilo katerega e-naslova (imamo programe ki spremenijo tvoj naslov v katerega koli želiš) skratka ta tožilka bi morala zaradi zlorabe uradnega položaja sedeti. Še za dosti več časa pa mi morali sedeti sodniki, ki so to obtožnico dobili v roke in se zadovoljili s tem “dokazom” in obsodili JJ.
  Nikoli nisem verjel, da je kaj takšnega res mogoče, no ko pa se je to zgodilo, ko so Janšo tako po nedolžnem obsodili, nato pa še prav čakali da zadeva zastara ne pa da se izda sklep o njegovi nedolžnosti od takrat pa tej državi oz temu političnemu sistemu ki danes vlada niti pod razno ne zaupam. Das ne govorim da so ti pokvarjenci od ustavnih sodnikov, rabili 6 mesecev da odločajo o zadevi Janša, čeprav bi o tem morali postopati po hitrem postopku ker je človek v zaporu, kar so oni dobro vedeli vendar so namenoma zavlačevali, da čim dalj nedolžen sedi. Seveda se te stvari tukaj ne smejo ustaviti, za nobeno ceno. In to zato, ker bo drugače žrtev JJ zastonj (pa nisem njegov oboževalec, vendar se to lahko jutri zgodi meni, vam..vsakemu), zato je treba ves ta proces pregledati od tistega kriminalista naprej ki je podal to šalabajzersko kazensko ovadbo na tožilstvo, ker on je prvi krivec saj je dosti izšolan in izobražen, da ve katere vse elemente mora kazenska ovadba vsebovati in kaj se zgodi oz kako se postopa, če zbrana obvestila in ugotovljerni opodatki kažejo na to, da ni vseh elementov kaznivega dejanja (čas,kraj in kaj konkretno je kdo storil podprto z materialnimi dokazi) oz kot oni temu pravijo “, če niso podani utemeljeni razlogi za sum, da je bilo storjeno…). Ker prav ta bistven element je tej ovadbi manjkal oz ta ovadba ni imela oz ni dosegala pravnega standarda, da bi bili lahko “podani utemeljeni razlogi za sum”. In zato morajo vsi ki so v to zgodbo vmešani tudi odgovarjati, najmanj za zlorabo uradnega položaja saj se jim bo to z lahkoto dokazalo glede na to kakšno šalabajzersko ovadbo so si podajali naprej in celo na podlagi nje tudi krivosodili!

  • von Rhein

   Pišeš,da skrpucala od obtožnega predloga nisi prebral.Če bi ga bi ugotovil,da je to skrpucalo na potenco in bi ta tožilka morala biti takoj premeščena v kletne prostore,recimo v restavracijo za čistilko.Ne znam si predstavljati kam bi bilo treba premestiti potem tožilca z ovčjo frizuro,ki je to skrpucalo na potenco tako vehementno zagovarjal pred javnostjo.

 • Primoz Papez

  Kalo ga lahko oprosti nekdo ki ga jj ne priznava…

  • von Rhein

   Si eden izmed “nabrušenih”. Sodnik Radonjić je pač pravnik in ne sodi po navodilih,temveč se ravna po tem kaj so dokazi in kaj niso.Torej je neodvisen. Večin tožilcev in sodnikov še vedno živi v sistemu samoupravnega prava in spoštuje navodila,izrek odločbe jim je navadno znan še pred sojenjem.Nekateri se bojijo,nekateri so samo ubogljivi. IN teh ni vredno spoštovati (njihovega dela) in tudi ne priznati.
   Napisano velja tudi tistim,ki tukaj podtikajo,da je sodbo izrekel trenirkar. Po moje jo je izrekel nekdo,ki sodi po pravilih prava,ni nikomur nič dolžan in mu ni treba izpolnjevati navodil iz gostiln ali slaščičarn.

  • novaknovak

   po temle je tožilko še za priznavat za verodostojno oz še kaj drugega?

 • zokispoki

  Sedaj pa naj se pokvarjena rdeča teta še ovadi, in iztoži naj se mastna odškodnina !

 • Kučko pod pručko

  Odgovor komentatorju Plamen100

  Vse take stvari se ne zgodijo tja v en dan, temveč po točno določenem nalogu. Ker pa tudi ti veš, da vse te naloge oziroma ukaze, ali pa samo želje, izdaja Kučan, sem pogrešal v tvojem odličnem komentarju njegovo ime.

  Ko naštevaš, koga vse bi morali ovaditi, od kriminalista pa do Hrastarjeve, je prvi, ki bi ga morali zaradi umetno sproducirane obsodbe Janeza Janše in z njo kraje volitev ter posledičnega uničenja Slovenije, ovaditi prav Kučana. In ne samo ovaditi, tudi mu soditi in ga obsoditi na doživljensko zakorno kazen. Preveč škode je naredil naši državi, da bi se lahko svobodno sprehajal in še naprej rovaril proti demokraciji!!!

  • baubau

   Sodijo v imenu ljudstva.Ljudstvo naj izrazi svojo sodbo raje na volitvah in bomo videli…

 • janez cepec

  kalimero je zmagu. kva pe zdej? ne bo mogu več klobasat dan na dan, de je pravosodje pokvarjeno in de se mu godi krivica. zdej, kar se pravosodja tiče, bi mu pa tle skor mogu prtrdit. ena redkih stvari, k ma prou

  • nevtrino

   Gniti v zaporu po nalogu stricev, jugobutalskih botrov in gangsterjev, …ali ne gniti v zaporu, … ni klobasanje.

   • janez cepec

    no ja, kar se gnitja u zaporu tiče, bi se dal govort. k je biu taprvič zaprt, na Roški, je mau sladoledku, pa srbohrvaški jezek je obnaulju, na Dobu je biu pa bel turist, mau se je sprehaju, pa premlevu svoje preroške misli, k jih dons plasira, tko de kešne silne torture ni doživu. dokler bomo mel take zakone, tako sodstvo, pa take areste, se splača bit lopov

    • novaknovak

     a je bil vanilijev al jagodni sladoledek? pa kliniko v Avstraliji si že obiskal?

     • janez cepec

      na rabem klinike, je baje sam za posvečene, s tapraumu pedigrejam, tega pa jest nimam

     • janez cepec

      sladoled bio od kajsije

  • Olga

   Zdaj je treba pa vam in vsem vašim vzeti privilegije in izplačati odškodnino! Tovarišici je treba vzeti licenco in v zapor z njo, pred tem pa naj tudi ona plača za svoj lopovluk!

 • tarantela

  Mogoče bi pa naredili kopijo tele razsodbe, bi bilo bolj jasno. Imam občutek, da gre za dve različni tožbi, primer Patria je namreč zastaran (proti zastaranju se je Janša pritožil), tole je druga tožba oz. razsodba.

  • Tomzi

   Saj v članku vse piše.

   • novaknovak

    ja, sam ne piše v delu, dnevniku al mladini…hehehehe

  • nevtrino

   “imam občutek ….” — Aha, občutki in ideje za večno sprenevedanje se vedno najdejo …

  • novaknovak

   si isto zahtevala tud za avstrijsko pa finsko razsodbo? morda ti je niti ne bi bilo treba, če kaj nemško razumeš. aja, takrat je bilo dovolj kar je pisal v “verodostojnih” medijih, se ve koga…

  • Olga

   S to razsodbo je jasno dokazano, da je Hrastarjeva ponarejala dokaze! Torej je vsa Patria en sam konstrukt!
   Mar ne boste zahtevali kaznovanja tovarišice, ki si je izmislila podatke in zlorabila sodstvo v politične namene? Ali ste pač pristaš, da je vseeno, ker so lopovluk opravili “naši”, ki jim je vse dovoljeno? Po vaši reakciji vidim, da gre za slednje!?

 • montyamp

  Potomci UDBOPARTIJSKIH morilcev in ovaduhov , so politkomisarska nesnaga , katero plačujemo zato , da z montiranimi procesi ostajajo na oblasti .
  Slovenci najbolj zabit narod v EU .

  • Vera

   Pri nas je veliko drugih ljudi , ki so že žal v večini , zato Slovencev ne obsojajte !

   • domovina mili dom

    Odkrito povej, da so komunisti naselili opankarje, v podalpski svet za eksperiment. To je vrsta, ki se hitro prilagaja. Postali so invazivna vrsta, ki ogroža avtohtono vrsto podalpskega prebivalstva.

    • Vera

     Ne živim v mestu , zato vem , da jih je največ na ” IĆ ” iz tf.imenika , kar pa pove vse in še več , pa še rodnost je pri njih visoka . :(

  • janez cepec

   če si sam prfuknen, ni rečen, de smo ostali tud

   • novaknovak

    in kaj boš komentiral? prirejanje oz izmišljanje dokazov. dachauski procesi…zato si želite, da se zgodovine ne bi poznalo. ker je po vašem sam ena, a ne.

    • domovina mili dom

     Samo kriminalci se bojijo zgodovine.

     • montyamp

      Zato arhivi ostajajo zaprti .
      Kdo že ni šel na referendum ???
      Aja , zabiti in razvajeni slovenistanci .

  • baubau

   no,trpežni pa smo…

 • Hribouc

  UDBOKUČANISTI NEKAJ KUHAJO, NEKAJ SE PRIPRAVLJA.
  Spet bodo udarili kot stekli volkovi!
  Kučanu stvari ne špilajo, vse se mu podira.
  Zdaj so najbolj kurbirsko žleht, satanisti.
  Donald, upam, da jih tvoji spremljajo na morju, v zraku in pod zemljo!?
  Ko priletiš, boš pristal kar v Brežicah, a ne de?De bo mela Melanija bliže do doma?

  • janez cepec

   kašn vetr pa piha gor u hribeh, zgleda, de te j’ orng prepihau not u gvau, se ti je use pomešau, a?

 • Hribouc

  “Zobec Hrastarjeva je v obtožnici navedla lažni dokaz”
  A bo putana iz kupleraja Udbokučanistan odgovarjala za veliko svinjarijo?
  A bo naročnik te svinjske svinjarije iz kupleraja odgovarjal?
  A se bodo institucije, ki so NAŠE ZA NAS VSE, odzvale in spisale obtožne predloge po službeni dolžnosti ali bodo čakali tako dolgo, da jih bomo morali razgonit in zapret lastnoročno na DOB?

  KDAJ BO JANŠA OPROŠČEN KRIVDE ZA GENERALNO PATRIJO?

  Kdaj začnejo policaji in tožilci delati obtožnice ?

  • domovina mili dom

   Nikoli, ker so del kučanovega kupleraja.

 • goldhorn

  V nobenem dominantnem mediju niti vrstice o tej novici….. V primeru obsodbe bi bile polne naslovnice.

  • Primoz Papez

   Delo… primorske novice če pa bereš samo ta portal ne moreš vedeti…..

   • goldhorn

    Ja, Delo je objavilo kasneje. MMC, 24ur, Dnevnik, Mladina,..? Muca popapcala? Na MMC so imeli po 2-3 članke na tako temo po navadi na naslovnici!

 • montyamp

  Žveplenega na kandelaber .

  Včeraj .

 • Feriss.H

  Zdaj pa mora slediti tudi epilog tej svinjariji, Hrastarjevi brco v rit, in to dobesedno da bi se gnoj Rdeči kotalil po stopnišču z OBVEZNIM odvzemom licence, ali karkoli že ta svojat ima za opravljanje sodne prakse. Tudi odvetniško in notarsko obrt ji je za prepovedati.

  Upam da bo Janša sprožil odškodninsko tožbo, ne samo od države , tudi od te Rosen-prasice. Če ste na novi objavili sliko one lepotice Eve, objavite zdaj še sliko te nagravže, stavim da je “lepa” kot Satanska rit.

  • rubec

   Ni lepo da si tako grd do Satana. Ni si sam izbiral staršev.

   • Feriss.H

    Ne skrbijo me toliko Satanovi “starši”, prej bi izrazil nekaj sočutja do staršev te hrastave Hrastarjeve. Tudi oni si verjetno niso zavestno izbrali to hrastačo za otroka. Pota narave so večkrat nedoumljiva in mogoče da je narava kaznovala hrastačine starše za neke nam še neznane grehe. Mogoče je tudi da je hrastača samo neuspeli abortus.

 • svatne

  Zanimivo “patriotsko” dejstvo: Obsojen je bil IVAN, v zapor je šel pa JANEZ. Take reči so mogoče le v …

 • Osti jarej

  po 5 tavžent komentov je bilo svojčas na kurah naklepano pod “novice” o janši…

 • trobenta

  Admin za kaj se morem vsako toliko ponovno prijavljat-sam vprašam…

  • trobenta

   Pa še to-a niste sposobni v slovenščini napisat-Edit-Reply-Share….

 • ogledalo

  Vse pač ne more zastarati? Se pa lahko skriva do zastaranja! http://www.sanje.si/knjigarna/vimenudrzave-prikrivanje.html

 • učko

  Vse skupaj je le igra za naivne. Janša ni v ničemer ogrožen s strani režima. Režima ga rabi točno takega kot je in mu s temi brezveznimi sodbami povečuje kredibilnost pri njegovih ovcah. VSE SKUPAJ JE LE IGRA ZA NAIVNE JANŠEVE OVCE !!!!!!!!

  • kolesar

   Tudi Kramberger ni bil ogrožen, pa le danes ga ni več! Zakal?

 • učko

  Po drugi strani pa režim obračunava z drugače mislečimi in delujočimi in jih najprej stigmatizira kot “Janševce”. Režimski ljudje na položajih mečejo iz služb “Janševce”, v šolah šikanirajo in slabo ocenjujejo njihove otroke itd. Ne splača se bit Janševec, še po sebej ne zato, ker je Janša 100% režimski človek !!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!