Janez Škrabec: zgodba o marksistu, ki smuča z Lukašenkom in prisega na Novo Slovenijo – 1. del

Foto: STA

Ko v Sloveniji govorimo o lobijih, vplivnih omrežjih in njihovem poslovanju, ne moremo mimo Janeza Škrabca. Zase pravi, da je marksist in hkrati kristjan, ki da verjame v Boga. Ob ustanovitvi Foruma 21 je bil med njegovimi ustanovnimi člani, danes pa voli in finančno podpira Novo Slovenijo. Je član društva Slovenija – Rusija, častni konzul Belorusije v Sloveniji in hkrati član ameriške gospodarske zbornice AmCham v Sloveniji. Človek širokih pogledov ali zgolj pregnan preračunljivec, ki gre preko “trupel”, ko gre za milijone evrov in deljenje proračunskega denarja?

Škrabec danes menda strašno uživa, če se ga v družbi prepoznava kot ”integratorja”. V zvezi s poslovanjem Rika je znal odkrito povedati, da nima tehnološke izobrazbe in da sebe vidi predvsem kot vodjo, ki ”zna vzpostaviti stik s kupci” in ustvariti ”dobre razmere za svoje sodelavce”. Novinarju Tadeju Golobu je pred leti v intervjuju za Playboy dejal, da ”zdaj delamo elektrarno v Makedoniji in jaz o elektrarni ne vem kaj dosti več od vas. In tudi takrat, ko jo bomo dokončali, ne bom vedel kaj bistveno več.”

Genex in Smelt – poslovni model Rika za prihodnost
V omenjenem intervjuju je tako opisal svoje mladostniške ideje: ”Sam se nisem videl takoj v podjetništvu. Do kakšnega leta 1988 sem se videl bolj kot predstavnik kake naše velike firme, Genexa, Inexa, v Sloveniji mogoče Slovenijalesa ali Metalke v Rusiji. To, da bom v Rusiji, sem pa vedno vedel.” Dodal je: ”Že takrat, ko sem študiral, mi je bil vzor Smelt, Jože Žagar in Peter Rigl. Že takrat sem vedel, da se nočem ukvarjati s proizvodnjo, da mi bo proizvodnja le za alibi, želel sem si pa inženiring podjetje za global project management in to Riko postaja, podjetje, ki to ponuja.”

Škrabec seveda zelo dobro ve, kaj sta bila v času komunističnega režima Genex in Smelt. Kot sam v intervjuju potrjuje, je bil prav to poslovni model, iz katerega je črpal idejo ”globalnega projektnega menedžmenta” za svoj Riko. Zaradi kompletnega razumevanja Škrabčeve poslovne miselnosti in poti velja ob tej priložnosti na kratko spomniti, kaj sta pravzaprav bila Genex in Smelt. Udba je imela namreč v nekdanji državi različna projektna podjetja za posle s tujino. Le-ta so se po večini ukvarjala s prodajo orožja iz skladišč JNA, med drugim prodajo orožja Crvene Zastave, pa s prodajo novih in rabljenih vojaških vozil v dežele tretjega sveta, s kupovanjem in trgovanjem z zveznimi rezervami nafte in številnimi drugimi ”posebnimi” operacijami. Genex, ki je zaposloval preko 3000 ljudi, je imel celo svojo letalsko floto, svoja posredništva pa po vsem komunističnem in tretjem svetu. Vir, ki dobro pozna gospodarsko delovanje Udbe, nam je dejal: ”Zapomnite si, vse, kar ima -ex, -ix na koncu, je bila Udba.” Podobna zgodba je bil Smelt, le-ta je bil ljubljanska različica Genexa. Smelt je bilo projektno podjetje, preko katerega je potekal izvoz približno 20 podjetij iz nekdanje Jugoslavije, pri čemer je bila večina od njih slovenskih. Hkrati ga je Udba uporabljala za trgovino z orožjem, ob tem pa je Smelt na svoji študijski poti dokazano štipendiral še Ano Kučan, hčer Milana Kučana. Kmalu po osamosvojitvi je vitalni del gospodarskega omrežja Udbe začel z operacijo čiščenja, premoženje naj bi se prenašalo v Švico, kjer je dolga leta delovala družba Smelt International.

Omrežje je v paniki pospravljalo, kar se je pospraviti dalo, a v času prve Janševe vlade se je vendarle našlo kar nekaj dokumentacije. Smeltova stolpnica v Ljubljani živi še danes, kakor celotno poslovanje Smelta je tudi njegova stolpnica povezana z eno največjih nepremičninskih afer v Ljubljani, kar je dolga leta odlično razkrival Vinko Vasle.

Priporočamo v branje: [EKSKLUZIVNO] Janez Janša: Trump je zmagal proti režimskim medijem, ki so 90 odstotno podpirali njegovo tekmico

Le-ta je pred leti za Delo razkril, da je Svetovni trgovinski center v Ljubljani deloval tako, da je zanj Smelt plačeval vse račune, ta denar pa naj bi hkrati postajal Smeltov lastniški delež v WTC. Po informacijah s spleta naj bi v 6. nadstropju stavbe Smelta dolga leta imela svojo pisarno tudi Ana Kučan, danes pa v stavbi s svojo družbo Eti-Par d.o.o. še vedno deluje nekdanji načelnik Udbe Janez Zemljarič.

Na podobnem parketu, kot sta Genex in Smelt, je Škrabec kasneje gradil tudi svojo poslovno kariero. O svojih poslovnih začetkih Škrabec zelo rad pripoveduje v številnih intervjujih, ki jih daje. Uradna verzija njegovih začetkov govori o tem, da je svojo poslovno pot začel v Riku, kjer je kot direktor deloval njegov oče Stanislav Škrabec. Po stečaju Rika je mlajši Škrabec leta 1991 s štirimi partnerji ustanovil podjetje Transtrade, ki je posloval z rusko družbo AvtoVaz, proizvajalcem avtomobilov znamke Lada. Pet let kasneje pa je skupaj z razvpitim hrvaškim partnerjem Jozom Draganom ustanovil današnji Riko, ki se ukvarja z ”globalnim inženiringom za srečo ljudi”, kot piše v njihovem logotipu na strani na Facebooku.

Zunanji minister v senci
Tisti, ki Škrabca bolje poznajo, pravijo, da vsako sekundo vsakega dne nameni le za poliranje svojega ugleda in iskanje priložnosti za zaslužek. Leta 2004 je Janez Škrabec nase opozoril, ko je na smučanju na Krvavcu gostil Aleksandra Lukašenka, znanega diktatorja in večnega predsednika Belorusije. Svojo ljubezen do Belorusije je kronal pred tedni, ko je 4. septembra 2016 na slovesnosti v Minsku postal častni konzul Belorusije v Sloveniji. Kot so ob tej priložnosti zapisali na spletni strani Rika, ”Janez Škrabec v svoji podjetniški drži deluje kot integrator, ki povezuje gospodarske oz. podjetniške, kulturne in diplomatske dosežke okolij, v katerih deluje.”

Ko je leta 2014 Evropska komisija zaradi hujših kršitev človekovih pravic začela s postopki novih sankcij proti Belorusiji, je Slovenija potegnila ročno zavoro. Medtem ko je večina držav članic Unije podpirala predlog za prepoved potovanj in zamrznitev premoženja okoli 30 posameznikom iz Belorusije, je Slovenija sprejetje blokirala z željo po dodatni konkretni razpravi o imenih, ki naj bi bili na seznamu. Ključno vlogo za ”urejanje” seznama oseb je odigral Karl Erjavec, ki mu je Škrabec potem ”podelil piškotek” in ga pohvalil kot ”najboljšega zunanjega ministra v zgodovini”. Viri z Ministrstva za zunanje zadeve trdijo, da se praktično ne zgodi, da v delegaciji Erjavca ob mednarodnih obiskih ne bi bilo Škrabca.

Škrabec obsesivno pazi na svoj ugled v Sloveniji
Tako sta letos junija potovala tudi v Moskvo, kjer se je Erjavec zaradi ruskega lobiranja za odpravo evropskih sankcij proti Rusiji sestal z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom. Ob robu srečanja je Škrabec za slovenske medije dejal, da ”sankcije za gospodarstvo gotovo niso dobrodošle, tudi ne prinašajo pozitivnih učinkov, zato je logično, da si gospodarstveniki želimo, da bi bile čim prej odpravljene vse sankcije in normaliziran politični dialog med EU in Rusijo.” Januarja letos se je Škrabec z gospodarskim ministrom Počivalškom mudil v Iranu, kjer je v Teheranu skupaj s štirimi slovenskimi podjetji odprl predstavniško pisarno. Ob robu dogodka so, zanimivo, kot slovenske prioritete v Iranu identificirali energetiko, elektroindustrijo, avtomobilsko industrijo …

Hkrati z vsemi zgoraj navedenimi funkcijami Škrabčev življenjepis razkriva pisano paleto ”import-export” funkcij: predsednik slovensko-kuvajtskega poslovnega foruma, predsednik nadzornega odbora Nemško-slovenske gospodarske zbornice, član nadzornega odbora UN Global Compact Slovenija, član društva slovensko-kitajskega, slovensko-japonskega in slovensko-hrvaškega prijateljstva. Uradni življenjepis sicer skrbno skriva podatek, ki so ga o Škrabcu razkrile Finance: podjetje Riko Invest, ki sodi v imperij Janeza Škrabca, ima v lastniški sestavi podjetje iz Liechtensteina, gre za družbo Indtrade Establishment.

Tisti, ki ga dobro poznajo, pravijo, da Škrabec obsesivno pazi na svoj ugled v Sloveniji, najbrž v luči te strategije povečini komunicira glede svojih poslovnih uspehov izključno v tujini. Češ, denar zasluži v tujini, četudi v spornih državah, kot je recimo Belorusija, in spornih projektih, kot je Čehov, a da doma v Sloveniji deluje kot glavni slovenski filantrop in mecen umetnosti, kulture, znanosti in športa. V svoji predstavitvi na medmrežju ponosno izpostavlja, da ga je zaradi njegovih pokroviteljskih dejanj ter podjetniško usmerjene mecensko-filantropske drže Charles Handy v svoji knjigi The New Philanthropists: The New Generosity (London, 2006) umestil med 23 novih svetovnih filantropov.

A kampanja uspešnega mednarodnega poslovneža je zgolj metanje peska v oči. Škrabec je globoko prisesan tudi na slovenski proračun in številne z njim povezane investicijske projekte. Po poročanju Siola naj bi od 1. 1. 2013 naprej z državo naredil za 261 milijonov evrov poslov. Aplikacija Erar razkriva, da je Škrabec spreten tudi pri pridobivanju državnih subvencij in nepovratnih sredstev. Tako je njegova družba Riko Invest d.o.o. 19. 12. 2015 od Ministrstva za kulturo dobila 30.455,51 evra pod postavko ”Spomeniki”. Družba Riko Hiše d.o.o. pa je v letih od 2009 do 2012 (do konca leta) prejela kar za 375.865,50 evra subvencij Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije, dodatno leta 2009 od javnega sklada za podjetništvo kar 164.000,00 evra. V obdobju 2013 do 2015 jim je Javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma podarila še 194.846,22 evra.

Več sledi v jutrijšnji objavi, ne zamudite …

Andrej Žitnik

 • AlojzZ

  Kdor zna, pač zna. Če pa še nima nekih moralnih zadrškov, je pa lahko pri jutranji maši in potem ima zajtrk s totalitaristi …

  Samo Bog ve, ali bo gospod Škrabec prišel v nebesa:
  “In spet vam povem: Laže gre kamela skozi šivankino uho, kakor bogataš pride v Božje kraljestvo.” (Mt 19, 24)

  • Pošteni bogataši mislim, da ne bodo imeli posebnih problemov, kako pa se bodo lahko uspešno zagovorili “mutivode” pa …… ???
   Brez iskrenega kesanja tudi ni odpuščanja.

  • krtmauen

   In vendar se ti zdi, da moraš Škrabca v forumskem komentarju imenovati gospod …

 • učko

  NSi je itak po kučanovi definiciji “žlahtno konservativna stranka” po meri in potrebah ud-be. Na volitvah jemljejo glasove od “desnih volivcev” in jih prodajajo za drobtinice z obložene mize režimcev.

 • učko

  Ideološko je Škrabec še “neformirana” oseba, kot kakšen idealistični najstnik. Je pa zelo pragmatičen in dober poslovnež. Po tej plati, vsa čast mu!

  • MEFISTO

   Kot Janez Zemljarič, za katerega je nekdo dobesedno rekel, da je uspešen gospodarstvenik.

   Le nikjer se tega ne vidi, razen na njegovih transakcijskih računih doma in v tujini.

 • janez zorman

  Samo ateja moraš imeti takega kot ga je imel on in si lahko še tako velik buksl !

 • črnaovca

  Podjetnik ki bi za posel šel s hudičem, ali ni v politiki enako kar poglejte predvolilno čvekanje in potem sklepanje gnilih kompromisov v koaliciji. Sicer je pa še edan v vrsti ki noče plačevati oglasov in ga je treba obdelati in sramotiti

  • antimur

   Pošten domoljub, pa čeprav podjetnik, se ne bo nikdar pajdašil z izdajalskimi združbami, kot so kučanisti, NSi in podobna sramotna svojat naše domovine, pa čeprav samo zaradi posla.

   • črnaovca

    Na SDS si pozabil

 • MEFISTO

  Tile v Novi Sloveniji, so prodane duše.

  Plačilo pride ob prvih naslednjih volitvah.

 • rubec

  Tam ima škrabec ene luknje v tramu. Bohve s čigavim so zvrtane.

 • južnificirana_si

  podjetniki nimajo zagotovljene plače, kot javni sektor. Zato delajo tisti,kar mislijo da jim bo prineslo posel. Raje postrezite z imeni iz JS, ki ne delajo nič učinkovitega in jim dajamo plačo

 • Hribouc

  Udbokučanistični drek smrdi in zaudarja do neba in tolče do pekla, to mojster Škrabec dobro ve.
  Ludamila , Ilc in kurirček Tonin pa še ne vedo koliko bo treba plačati.

 • Viktorh

  Lep primer oportunizma…
  Takšen je Škrabec, takšen je Tonin, pa še marsikdo.

 • Slovenija moja dežela

  Kako gnilo je vse skupaj. Ni Cmerko edini brez hrbtenice,…

 • Borut Stari

  Škrabec je marksist, ki smuča z Lukašenkom in prisega na Marxa, Verjetno ima njegov tattoo na riti.

 • drzavljanslo

  Takemu podjetništvi američani rečejo tovarišijski kapitalizem; in večina je levičarjev, ki na ves glas navijajo za dobrobit malega človeka ali celo socializem. Ta zabiti “mali človek” jih pa v svojo ogromno škodo na volitvah podpira saj ne dojame, da gredo vse subvencije tem tajkunom iz njegovega žepa.

 • Osti jarej
 • sprehajalec

  Skrabec je tudi castni konzul Maroka. Ni da ni…

 • Nata

  Skratka . Ne tič , ne miš !
  Samo osebne koristi . Morda pa so mu znani načrti Nsi ??

  • rrrrr

   Ne tič ne miš? Navadna rdeča podgana iz murgelskega klana!

   • Nata

    Drži ! Pa še rima se !!

 • domovina mili dom

  Marksisti, ki hodijo v cerkev, so socialistični kapitalisti, so zagovorniki socialističnega izkoriščanja raje. Kritizirajo zdravo ekonomijo, so proti kapitalistom, ki delavce pošteno plačujejo.
  Da bogatijo, preprečujejo prodajo državnih podjetij in dotok zdravega kapitala v Slovenijo in konkurence. So tudi financerji stavk lumpen FDV proletarjata- vse slovensko socialistične vstaje.

 • Duhec

  Kaj se sploh očita Škrabcu??? Razen tega, da je blizu Nsi in Toninu…

  • baubau

   ne le njima,ampak predvsem tudi kučanu in Zemljariču.

   • nevtrino

    Tako je, kar vsem, ki se radi ljudem podelajo na glavo …

  • Osti jarej

   ..da je menda všeč dečkom,oni pa menda njemu?…ajaaaa….tega mu tudi nihče ne očita…bohobvaruj!!

  • rrrrr

   Nihče nič. Razen Škrabčeve žene, ko je v moževi toaletni torbici našla Ilčevo zobno ščetko, ko se je njen Janez vrnil iz Belorusije…..Pravijo, da je do Ilca od takrat tudi Tonin bolj zadržan..

 • Georgi

  Levi koristijo bivse udbaske poslovne lobije….desni pa Vatikanske lobije….obojim gre za interese in navijajo za prevlado svojih na politicnem parketu

  • rrrrr

   Kateri desni, za katere vatikanske lobije gre in za kakšne interese oziroma koristi?

   • Georgi

    Fijakerski konji se ne zavedajo da stvari ne tecejo samo naravnost

    • rrrrr

     Hvala za odgovor in osebno predestavitev, Georgi

 • baubau

  Da,predvsem zaradi takih ptičev pisanega perja je Nsi danes tam, kjer pač je. Pa še hvalijo se s tem…

  • nevtrino

   Očitno so slovenski krščanski demokrati samo še novi …. v “novi” Sloveniji …

 • Poštenje velja

  z očetom pokradla Riko, se zlizala z politiko in tukaj je uspeh!

  tipično slovensko

 • nevtrino

  Tako je to, že v osnovi, ko se naravoslovje, inženiring, tehnika in tehnologije skupaj z industrijo, produkti in projekti, pa seveda javni denar, znajdejo v primežu nekakšnih poslovnežev, podjetnežev, politikantskih politikov, spletkarjev, stricev, botrov, gangsterjev, klubov,…. Vskočijo povsod vmes in že zažirajo na debelo, svoje manipulacije za svoj žep in svojo pomembnost pa spretno zavijejo v svoje navidezne okvirje uspešnih poslovnežev …

 • ogledalo

  Ja, marsikdo se je prostituiral v partiji, da bi uspel, pa so zamenjali stran. Nekateri so celo “smučali” z Ilhamom Aliyevim, biserom poštenja in demokracije. Demokrati na kvadrat!

 • Osti jarej

  ….je pravokrvni,pravi bučela…vi se pa nikar ne sprenevedajte!

 • Olga

  Udbaška posla! Vsi sodijo za zapahe! Prvi pa Kučan!

  • Pjevač tuge

   Na afero Elan se je zelo elegantno pozabilo, podtaknjene afere ala Patria se pa stalno meljejo po našim udbaških medijih !

 • Hribouc

  Banda & Banda

 • Pjevač tuge

  Na bruhanje mi gre kaj je nastalo iz Bajukove Nove Slovenije. Gospod Bajuk si tega ni zaslužil, sram naj vaju bo Tonin in Novakova!

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ, pa tud tebe, ker se skrivaš.

   • Pjevač tuge

    Kipce nosim scat v narodni galeriji !

 • Pjevač tuge

  Janša in SDS sta še edini ščit pred kaviar komunisti. Hvala Bogu da ga imamo, če ne bi že razmišljal da pokam ven iz države. Edina stranka za katero se splača glasovat, žal nas je pa bistveno premalo ki mislimo tako, upam da samo zaenkrat in da se kdaj narod spametuje in bolj množično podpre naš program !

 • Pjevač tuge

  Nova tv, lahko bi objavili kakšen članek kako skrivnostno so bili leta 1943 skrivnostno spuščeni iz zaporov vodilni slovenski komunisti : Pepa Kardelj, Vida Tomšič itd…. Zlizanost rdečih z vsemi totalitarističnimi režimi je naravnost fascinantna in ni naključna !!!!

  • Vrhovni sodnik

   SS jih je izpustil, ko so jim partizani obljubili, da ne bo akcij na progi proti Trstu, saj so vseskozi sodelovali, Kraigerjeva žena je imela osebne stike z visokim SS oficerjem.

   • Pjevač tuge

    No vidiš…vsaj nekdo ki lahko še nadgradi moje znanje polpetekle zgodovine ! Vsa čast Vrhovni ! Mnogi tukaj se razburjajo zakaj vlečemo ven obdobje 41-45, jaz pa menim da bi morali zajeti obdobje vse od 20-23 aprila 1919 ko se uradno pojavi partija na slovenskem. Skratka že skoraj 100 let nam rdeča omrežja na uraden ali neuraden način krojijo vsakdanje življenje.

 • Pjevač tuge

  Peterle jih dubu po pički od našega Janeza :
  Lojze, Lojze. Sita vrana lačni ne verjame. Ve, da je ravno zato sita. Včasih pa mora javno k gospodarju po drobtine.

  • Rožle

   He…kjes ti mi rajš povej..?

   • Pjevač tuge

    Imam novo službo. Nosim scat kipce v narodni galeriji. Službo zrihtal Vrhovni, itak

 • Olga

  Kaj pa Tonin?! Se uvaja za predstavnika NSI v Forumu 21?!

 • dr Janez Sveti

  Andrej Žitnik o kom je ta vaš “prispevek”? O Škrabcu sigurno ne. Nesposobni ste. Škrabec je podjetnik, vi pa kaj?
  DR Janez Sveti svinjski pastir

 • dr Janez Sveti

  Primitivni in skrajno zabiti komentatorji.
  DR Janez Sveti genij

 • Iza Demos

  Kaj g. Kučan, tole je pravi ба́тюшка, stric iz ozadja!

 • dvanajstzvezdic

  Biti kristjan in marksist? Ne gre skupaj in ne more iti skupaj. Ali je Škrabac nor ali pa zavajate. Ups oprostite, saj ste vendar v službi Resnice ali “resnice”.

  • Vrhovni sodnik

   Kako da ne. Škrabec je pragmatičen, za vsak primer hodi v cerkev, kaj če res bog obstaja, čeprav on bolj v denar verjame.

   • Pjevač tuge

    Tipična komunajzerska šola, torej negiraj v javnosti Boga, ko ti pa pride zadnja ura pride pa hitro po župnika ali celo po hođo ? Obstaja musliman ki trdi da je Tito v zadnjih dnevih svoje zavesti sprejel celo islam ?! Kardelja je pa itak župnik za roko držal ko je imel na smrtni postelji blodnje o tem da se mu pekel kaže pred očmi.

 • dvanajstzvezdic

  Če bi bil Škrabac kristjan, bi delil z ubogimi. Če bi bil marksist, bi moral biti proti kapitalističnemu načinu produkcij. Tu nekaj ne štima.

 • avtohtoni neandartalec

  To je pa že bolj podobno pravemu raziskovalnemu novinarstvu, konkretni podatki, ki jih bo marsikdo povezal s tem kar sam ve.

  • Pjevač tuge

   Vedno Zagreb in Hrvatje ! Imaš nit ki te vodi skozi življenje, ampak hvala Bogu da imaš naš da te rešimo da iz te niti ne nastane zanka okoli vratu ! :))

 • Pjevač tuge

  Kolega ima dedka ki je povedal da so v okolici Zasavja rdeči na zimo 1942 obesili vaščana v sušilnico za meso in iz mrtvega rezali meso. Dejmo Nova tv malo raziskat ta grozodejstva dokler je še kakšna priča živa !!!!

  • Rožle

   Se ti vidi, da te ni bilo celo večnost….
   Tale članek je že bil Kolega….

   • Pjevač tuge

    Ja res me ni bilo zelo dolgo časa. Sem že prebral članek.

    • Rožle

     Lepo…
     A baterije maš pa še kar polne ? :)

     • Pjevač tuge

      In se je kaj dogajal te mesece ko me ni bilo, niti enkrat nisem pogledal komentarjev ne na kurah ne tukaj. A se je zgodil kakšen comeback in aje kdo mrknil ?

     • Rožle

      Na tem portalu grejo usi s kuram spat …

     • Pjevač tuge

      https://www.youtube.com/watch?v=2j5_naHe-RY
      Takoj se odpre šnopc k je tale komad, kdaj je to že bilo….

     • Rožle

      PAZI 3os adios so nočni vohuni na tem portalu…!!!

     • Pjevač tuge

      Prašek, korintos in srebrni. Zajebavaš ?

     • Rožle
     • Pjevač tuge

      Paranoja je še večja če ga maš tolk pod kapo kod ga mam zdjle jest

     • Rožle

      Hmmm…zakaj si pa komad zbrisu ?

     • Pjevač tuge

      A Seljak je še živ ?

     • Rožle

      Tečen je ….pa hoče bit Slovenc

     • Pjevač tuge

      Pa ševedno vse pošilja v pm in grozi ?

     • Rožle

      Ah ..kje dela se kulturnega…
      Piše samo slovenske stavke…

     • Pjevač tuge

      Hahaha ne me zajebavat, on pa kultura. Ježek še kdaj kaj napiše ?

     • Rožle

      Prav da se nahaja čez mejo….

     • Pjevač tuge

      Seljak je šel delat v tujino ? V Bosno

     • Rožle

      Jež…

     • Pjevač tuge

      Aaaaaa ????????

     • Rožle

      ????…sej si me vprašu tut za njega…

     • Pjevač tuge

      To pa ne morem verjet, sem mislu da je seljak šel delat v tujino, to pa je šok.

     • Rožle

      USB…ključki še šibajo…moremo biti previdni…

     • Pjevač tuge

      Golavšek al Prašek ? Golavšek je itak klovn, stari prdonja prašek je pa res plačanec !

     • Rožle

      Tebe ne poznajo…mene pa… :)

     • Pjevač tuge

      Kva, kako jim je pa to ratal ???? Mene itak ne morjo izsledit, se lahko ta rdeči sam slikajo !

     • Rožle

      Ja kdo pa ne pozna Rožleta…?

     • Pjevač tuge

      Aja, ok se zajebavaš, sem mislu da je že resno te kdo pofočkal in napisal podatke na portal.

     • Rožle

      :)

     • Pjevač tuge

      Ime in priimek, i to….

     • Rožle

      A obveščevalna še laufa….

     • Rožle

      ..aha pol me nadomeščaš ..ha

     • Pjevač tuge

      Voyca pa nisem bral že skor dve let, že takrat je zginil iz kur.

     • Rožle

      Ja za nega se pa res ne ve kje je zdej ….neki tazga kot za tebe….

     • Pjevač tuge

      Kolk cajta nazaj si opazil njegov zadnji post ? 2 leti l se je vmes kaj javu na portal ?

     • Rožle

      Hmmm..??? na tem portalu ga sploh ni blo, če se ne motim…

     • Pjevač tuge

      Tle ga nisem nikol opazu, kaj pa nu kurah ? Pa Sveti se še kaj sploh javi, njega nisem bral že tri leta odkar je kar poniknu.

     • Rožle

      Tega pa še dlje ni kot Voyca …Zaslišujem uporabnike kdo zna madžarsko…

     • Pjevač tuge

      Pa to je cela divizija najboljših piscev ki jih več ni med nami.

     • Pjevač tuge

      Potem se bom moral pa osebno malo bolj angažirat na tem portalu. Zdej grem pa spat

     • Rožle

      Ayde …
      Jest pa v službo..

     • Pjevač tuge

      PA SAJ TI NE DELAŠ, NIMAŠ NITI TREH EMSECEV DELOVNE DOBE, REDNEGA ŠIHTA NE POZNAŠ !

     • Pjevač tuge

      Me prav zanima kaj bo zdaj napisal, ta bo spet močna

     • Rožle

      Sem vedu da se boš dret začel…

     • Rožle

      A je Čupoglavšek sploh še živ ?

     • Pjevač tuge

      Valda da je, mal ga je jebe ker ima full nastopov za vikende.

     • Rožle

      ….še kej bolj napihnjen…?
      men kaže 3 C ..zebe me pa za -3 C….

     • Pjevač tuge

      Nastopa v ludari pred svojo zvesto publiko….

     • Pjevač tuge

      Kaj pa na kurah so stari asi še gor, aje kaj novih stalnih piscev ?

     • Rožle

      Tam je čist mim…sam še brišejo ..se ne da komentirat..

     • Pjevač tuge

      Čaki da odprem pir pa kaj grickinem zraven

 • Rožle

  Dol je že zbrka….nč se ne znajdem…

 • FraterMagnus

  Dober članek. Žitnik, Odlično.