fbpx

Jani Möderndorfer bo letel, kriva tudi zvestoba Alenki Bratušek

Jani Möderndorfer (Foto: STA)

Janiju Möderndorferju so šteti dnevi na vrhu Košarkarskega kluba Union Olimpija. Tako naj bi na skrivnem sestanku odločili največji financerji kluba: župan Ljubljane Zoran Janković, predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik in predsednik uprave Spara Igor Mervič, ki naj bi neuspešnega poslanca tudi nadomestil na predsedniškem mestu. 

Jani Möderndorfer je Olimpijo prevzel pred šestimi leti. Klub je danes v razsulu in je le še medla senca kluba, ki ga je resno jemala vsa košarkarska Evropa. Zato naj bi gospodje, ki klub financirajo, načrtovali spremembo. Odkar je svojo zvestobo obljubil propadli premierki Alenki Bratušek, Möderndorferju tudi ne gredo v prid slabi odnosi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem

Da zgodba ni iz trte zvita, dokazuje tudi nedavna izjava ljubljanskega župana. “Nočem se vmešavati v Olimpijo, spremembe pa se bodo zgodile,” je Janković enigmatično izjavil za športni časopis Ekipa. Menjava predsednika pa ni edina menjava, ki naj bi se obetala v Olimpiji. Požareport poroča, da naj bi Damoklejev meč visel tudi nad glavo direktorja Matevža Zupančiča, ki naj bi ga zamenjal Roman Lisac. V klub naj bi prišel tudi novi trener Slobodan Subotič – “Piksi”, ki je do sedaj treniral libanonsko moštvo iz Beiruta.

Ž. K.