fbpx

Javnost zgrožena: Javna RTV Šarca razglasila za osebnost leta, njegovo delo pa je komentirala kar Miša Molk – skupaj mu po severnokorejsko dvigujejo popularnost!

Miša Molk (Foto: posnetek zaslona)

Režimska TV Slovenija očitno ne skriva več svoje ideološke privrženosti izrojeni levici, izbor urednikov in novinarjev Televizije Slovenija kot osebnost leta 2018 je kar premier Marjan Šarec. Da pa je stvar še bolj bizarna, je njegovo delo v studio prišla komentirat kar Miša Molk. Jih je bilo na TV SLO strah, kaj bi o njem povedali strokovnjaki, če bi jih povabili v studio? Umetno “pumpanje” priljubljenosti Šarca s strani osrednjih medijev je opazila tudi kritična javnost na socialnih omrežjih. Za vas smo zbrali odzive!

Na RTV Slovenije tudi v prazničnih dneh ne prenehajo z levičarskim propagandnim aktivizmom. Potem, ko so v petek vzbudili pozornost z nenavadno zagretim posvečanjem pozornosti stanju svobode medijev na Hrvaškem, ko so prikazali tožbo HRT proti Hrvaškemu novinarskemu društvu in nekaterim njegovim funkcionarjem, pa so vse meje presegli z izborom osebnosti leta s strani urednikov in novinarjev TV Slovenija. To je bil kar predsednik vlade Marjan Šarec, ki je znan po nasprotovanju svobodi govora in medijev, kar je dokazal z nedavno hudo zlorabo politične moči, ko je pozval podjetja v državni lasti, da prenehajo oglaševati v medijih, ki naj bi širili t. i. “sovražni govor”. S tem je seveda ciljal na opozicijske medije, ki smo očitno edini sposobni kritično poročati o delu vlade, ob vsem tem pa se lahko vprašamo, če so se mu s podelitvijo naziva osebnosti leta želeli zaposleni na RTV zahvaliti, ker si prizadeva za oviranje delovanja njihove konkurence.

Šarec je toliko osebnost leta, kot je Obama zaslužen za Nobelovo nagrado za mir
Da pa je zadeva še bolj bizarna, je njegovo delo v studio prišla komentirat kar Miša Molk. Po vsej verjetnosti so se ustrašili, kaj bi o delu Šarca in njegove vlade povedali strokovnjaki. Pravni strokovnjaki bi gotovo opozorili na nedopustnost tega, da vlada več kot očitno ne želi implementirati odločbe ustavnega sodišča, ki narekuje izenačitev financiranja državnih in zasebnih javnih osnovnih šol. Ekonomski strokovnjaki bi mu najprej gotovo očitali destruktivnost koalicijskega sporazuma, ki ga je Šarec sklenil z levimi strankami, prav tako pa bi po vsej verjetnosti izpostavili potrebo po strukturnih reformah. Tudi državljani gotovo ne bi imeli o Šarcu za povedati nič lepega, naj le spomnimo da do praznikov mnogi upravičenci še vedno niso dočakali otroških dodatkov, državnih štipendij in celo socialnih pomoči, prav tako pa državljani zlepa ne bodo pozabili, kako je Šarec izdal suverenost naroda s tem, ko je država pristopila k marakeškemu sporazumu, kamor je, da bi si opral roke, sicer poslal tretjerazrednega državnega uradnika.

Marjan Šarec (Foto: posnetek zaslona)

Komentiranje je bilo prav bizarno
Ne samo, da niso v studio povabili strokovnjakov ali pa političnih analitikov. Molkova je v studiu s komentiranjem dokazala, da je še manj kompetentna kot povprečen novinar RTV, v tej smeri pa je potekal tudi pogovor. Uvodoma jo je voditeljica vprašala, če se ji je že porodilo kakšno vprašanje, ki bi ga postavila Šarcu, na kar je odgovorila: “Marsikaj bi lahko z njim govorila, saj je večplasten človek in zelo razgledan človek, bi ga pa vprašala, zakaj mu je tako všeč film Clinta Eastwooda Gran Torino, to me pa zanima.” Od vseh problemov, ki pestijo davkoplačevalce, se očitno Molkovi najpomembnejše vprašanje za Šarca zdi kar o nekem filmu, tudi po katastrofalnem dosedanjem delu vlade pa še vedno ni sposobna razumeti skepse, ki je bila prisotna pred volitvami: “Mene osebno ne, je bilo pa res veliko skepse in celo podcenjevanj, pri obeh njegovih kandidaturah. Mislim, da je res zelo, zelo sposoben človek. Bilo je tudi veliko opletanja s Serpentinškom, kot da bi mu to zamerili, ampak komiki so izjemno resni ljudje, strogi do samih sebe. Tudi on je bil, ko je bil tudi na televiziji v službi vse časopise, spremljal misli politikov, torej se je tudi identificiral z njimi in prebiral kaj počnejo. Sicer pa so od nekdaj bili dvorni norčki tisti, ki so nastavljali ogledalo družbi in vladajočih in vsi so se smejali, samim sebi seveda. Tako, da bi se tudi znala v bran postaviti njegovi retoriki, kot, da ne znamo več sprejemati te preproste, elementarne govorice. Marjan Šarec dobro ve in to tudi namenoma, da Serpentinška razume veliko več ljudi, kot visoko intelektualni jezik.”

Molkova se niti ni trudila skriti naklonjenosti do Šarca
Ko jo je voditeljica vprašala o pisani koaliciji in Šarčevem krmarjenju zmešnjave, kakršno je ustvaril je nadaljevala z njegovim hvaljenjem in poudarjanjem pozitivnih lastnosti, kot, da bi preslišala vprašanje: “Bom ostala kar pri Marjanu Šarcu, čeprav je njegovo vladanje še kratke dobe, ima tudi dobre pogoje, kar se tiče dobre gospodarske rasti, ampak vseeno bi lahko rekla, da ima izjemno dobre živce, da je nezamerljiv in, da su mu pomembnejši cilji vlade, kot pa morebiti zamere glede na to, kaj vse ljudje o njem mislijo in izrečejo. On to pusti ob strani.” Da je prispevek o osebnosti leta lahko trajal vsaj pet minut, so ji dali priložnost da govori o vplivu sodobnih medijev in družbenih omrežij na politiko, pri čemer pa ni povedala pravzaprav nič: “Zelo se strinjam, kajti bili so časi, še v časih Jugoslavije, ko smo politike gledali, kot na nekem piedestalu, skoraj so nam bili mistificirani, nedosegljivi, nismo se srečevali po cestah. Dandanes so pa politiki postali že kar del estrade, ponujajo nam svoje zgodbe iz privatnega življenja, slikajo se s psom, povedo nam, kaj kuhajo, kam hodijo na dopuste, tako da…. Ne eno, ne drugo ni dobro. Ne to, da smo smatrali, da so nekateri nesmrtniki, niti to, da nam politiki ponujajo podobe vsakdanjega slehernika.”

Miša Molk (Foto: posnetek zaslona)

Javnost ponovno zgrožena
Da TV Slovenija, ki smo jo prek RTV prispevka prisiljeni financirati vsi državljani ne deluje, kot bi morala je jasno večjemu in večjemu številu gledalcev. Tudi tokrat so bili gledalci zgroženi, le vprašanje časa pa je, kako dolgo bomo takšno pristranskost s strani RTV še pripravljeni prenašati!

J. Ž.