fbpx

Poslanka in ruška svetnica SD Bojana Muršič nakupovala z občinskim denarjem

Foto: STA

Podpredsednica državnega zbora in funkcionarka stranke SD v Rušah Bojana Muršič se je znašla v predkazenskem postopku zaradi suma storitve kaznivega dejanja, da je iz občinskih sredstev kupila oblačila z logotipom stranke SD. Informacijo so potrdili na policiji. 

Informacijo o zlorabi javnih sredstev za strankarske potrebe so prvi objavili na spletni strani lokalec.si, kjer objavljajo novice iz več občin štajerske regije. Poslanka stranke SD Bojana Muršič je navedbe sprva zanikala, saj naj bi po njenem šlo za nakup pisarniškega in potrošniškega materiala, vendar je podroben pregled nakupa ugotovil, da so v občini Ruše prejeli predračun, na katerem je všteto tudi vezenje logotipa stranke SD, česar pa pravilnik o porabi proračunskih sredstev ne dopušča. Da so predračun z vključenim vezenjem prejeli na občini, je potrdila tudi tamkajšnja direktorica občinske uprave.

Direktorica ruške občinske uprave Karin Jurše je za omenjeno spletno stran še pojasnila, da bo občina zdaj ukrepala po pravilniku o porabi proračunskih sredstev za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov. Ta jim omogoča zmanjšanje sredstev letošnjega proračuna oziroma vrnitev sredstev v proračun v spornem znesku. “Naša odvetniška pisarna bo odgovor posredovala tudi na policijo, saj so policisti v preteklosti že opravili razgovore z delavci občinske uprave. Uradno je bila predana tudi vsa dokumentacija povezana s tem naročilom,” je še povedala Juršetova za STA.

Kratek odgovor policije, ki pove veliko
V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja v občini Ruše je ministrici za notranje zadeve Vesni Györkös Žnidar poslansko vprašanje postavil tudi poslanec SDS Vinko Gorenak. Pred približno dvema tednoma so z ministrstva poslali odgovor, da policija na podlagi zahtevka okrožnega državnega tožilstva v Mariboru že izvaja aktivnosti v predkazenskem postopku, in sicer zaradi razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilca preganja po uradni dolžnosti. O zaključku preiskave bo policija zbrane ugotovitve predala državnemu tožilstvu.

Spletni portal Lokalec.si je marca med preiskovanjem, za kaj občinski svetniki v Rušah porabljajo denar, ki ga iz proračuna dobijo za delovanje, naletel na naročilnico, pod katero je podpisana Muršičeva, ki naj bi naročala pisarniški material, dejansko pa prejela rdeče flis jope.

Foto: FB/Printscreen

Foto: FB/Printscreen

Marko Puš