fbpx

Je Janković podkupil Dnevnikovo novinarko, da je trosila laži o Logarjevih podpornikih?

Foto: STA

V ponedeljek je v Lutkovnem gledališču Ljubljana potekalo prvo soočenje med Logarjem in Jankovićem pred lokalnimi volitvami za ljubljanskega župana. Novinarji Dnevnika pa so bili bolj kot s samim soočenjem zaposleni z izmišljanjem izgovorov, zakaj niso sposobni opraviti svojega dela. Po svoje razumljivo, saj je Logar preveč “čist in neomadeževan” kandidat, da bi ga lahko kakorkoli očrnili. Zato so si izmislili zgodbo o Logarjevih podpornikih, ki naj bi tja prišli z organiziranim prevozom. 

Izgleda, da so bili na Dnevniku prisiljeni delati pokoro, potem ko je trenutni ljubljanski župan Zoran Janković vzrojil nad njimi, ker naj bi ga prekinjali, medtem ko je želel nekaj povedati. Namreč, za prazen prostor, ki je bil sprva najbrž namenjen podrobnejši analizi soočenja, so se odločili, da ga bodo raje zapolnili z izmišljotinami.

Tako pišejo, da so bralcem v časopisu želeli “postreči tudi s prvimi vtisi gledalcev in njihovimi mnenji po soočenju”. A je njihova novinarka bojda naletela na “nepredvideno težavo, ker so se gledalci po koncu soočenja neverjetno hitro razbežali, tako da je bila že precej prestrašena, da se bo – najhuje, kar se novinarju lahko zgodi – vrnila v redakcijo brez zadostnega materiala”.

Pri Dnevniku pozabili, da naj bi pisali novice, in ne fikcije
Da bi se izognila takemu ponižanju, si je raje izmislila zgodbico, kako je SDS za Logarjeve podpornike najela avtobus, a je ta na njeno srečo zamujal, zaradi česar se je “novinarki ponudilo nepričakovano veliko časa, da je v miru opravila anketo med čakajočimi”. Precej nenavadno, saj je novinarka takoj po soočenju vzela izjavo enega od Logarjevih podpornikov, kar je celo dokumentirano na njihovi strani.

Izsek lažnivega poročanja v Dnevniku

Tudi sami smo spregovorili z udeležencem soočenja, ki nam je zaupal, da SDS ni organiziral nikakršnega avtobusa. Ob tem je izpostavil, da je v bližini lutkovnega gledališča avtobusna postaja LPP. Edino smiselno je, da se ljudje po končanem dogodku odpravijo domov, poleg tega pa so bili tam večinoma Ljubljančani, zato so besede o organiziranem prevozu preprosto odveč.

Zanimivo, da novinarji Dnevnika niso pozornosti namenili organiziranemu prevozu Jankovićevih podpornikov na Ljubljanski grad, kjer so imeli pogostitev na nivoju za izbrance. Je tja morda romal tudi lastnik Dnevnika in tajkun Bojan Petan ali pa je bila klobase in kozarca vina deležna tudi sama avtorica tega zapisa.

Ivan Šokić