fbpx

Tako je poslanec SAB Andrej Rajh skrival steklenico alkohola na eni izmed sej DZ

Foto: Portal eMaribor

V državnem zboru so, kot kaže, poslanci in člani vlade deležni dvojnih meril. Medtem ko je bil notranji minister Aleš Hojs ostro okaran zaradi tega, ker je jedel arašide v državnem zboru, pa, kot kaže, je poslanec SAB Andrej Rajh na eni izmed preteklih sej skrivoma pil, saj je pod mizo skrival steklenico alkohola. Trditev, da je Rajh med sejo pil alkohol v SAB zavračajo, kot pravijo, naj bi bila steklenica darilo Zmaga Jelinčiča, poslanec pa naj bi jo med sejo odložil pod mizo, so sporočili.

V ponedeljek je poleg interpelacije notranjega ministra Aleša Hojsa odmevala tudi njegova poteza med govorom poslanke Levice Violete Tomić, ko si je slednji po napornem dnevu privoščil arašide v državnem zboru, saj ni želel, da bi mu očitali odhod iz seje.

Podpredsednica državnega zbora Tina Heferle je Hojsa opozorila, da ne more jesti na seji, in ga napotila v prostor za vlado. “Gospod Hojs, nismo v kinu. Razumem, da ste cel dan tukaj, a je neprimerno, da jeste v dvorani,” mu je dejala. Hojs je po njenem opozorilu odšel iz dvorane. Nedolgo zatem se je vrnil in se poslancem ob vrnitvi v parlamentarno dvorano opravičil. “Presodil sem, da je bolje, da ostanem v dvorani in poslušam razpravo, opravičujem se za to vsem poslankam in poslancem,” je dejal.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je uspešno prestal interpelacijo, čeprav je storil velik “greh”, ko si je v dvorani privoščil arašide. (Foto: STA)

Gre za manjši prekršek, če ga primerjamo s fotografijo, ki jo je objavil portal e-Maribor. Lani naj bi poslanec SAB Andrej Rajh pod mizo imel kar steklenico alkohola, pa mu tega ni nihče očital. Kot kaže, so poslanci in člani vlade deležni dvojnih meril, saj je pitje alkohola med sejo očitno dovoljeno. “Naj nam nekdo razloži naslednje! Aleš Hojs je moral iz dvorane DZ zaradi arašidov. Poslanec SAB Rajh je bil pa lani z alkoholom pod mizo, pa se mu ni zgodilo nič!” so bili kritični na portalu e-Maribor.

Poslanci SAB so na naš članek odgovorili s posnetkom, v katerem alkohol, ki ga omenjamo, Rajhu kot darilo prinese Zmago Jelinčič Plemeniti. Dodali so, da je njihovo poslanec steklenico dal pod mizo, ker je v dvorani ravno potekala razprava, a to še vedno ne pomeni, da ni bila skrita pod mizo. Trditev, da je Rajh med sejo pil alkohol pa slednji in v SAB zavračajo.

Sara Rančigaj