fbpx

Je zgodba tako prišla v medije? Antifa zamejec, vpleten v incident na meji, je sin znanega urednika TV Koper Igorja Malalana?

Igor in Daniel Malalan. (Foto: STA, FB)

Kot smo izvedeli, je mladi Antifa in titoist Daniel Malalan, ki je sprožil incident, ko je obtožil enega izmed vojakov, da je vanj uperil avtomatsko puško, ker naj bi ga zamenjala za ilegalnega migranta, sin znanega zamejskega novinarja in urednika TV Koper Igorja Malalana. TV Koper Capodistria je izpostava RTV.

Igor Malalan je v medijskih krogih znano ime, še posebej se ga starejši spomnijo kot lika Supermalalana iz humoristične serije TV Poper. Malalan še dandanes navdušuje s svojim humorjem, za kar se ga da najeti za zasebne zabave in ima celo glasbeno skupino Happy Day. Toda poleg tega je zamejski Slovenec iz Opčin tudi urednik oddaje Športel na TV Koper in kot smo izvedeli, tudi oče Daniela Malalana, za katerega smo razkrili, da je bil vpleten v incident na slovensko-italijanski meji.

Inscenirana afera
Družinska povezava bi lahko bila razlog, zakaj je dogodek dobil tako obsežno medijsko odmevnost, ki so jo mediji s pridom uporabili za napad na Slovensko vojsko in ministra za obrambo Mateja Tonina. Prvi so zgodbo zamejskega Slovenca Malalana razkrili v Primorskem dnevniku, nato pa se je razširila kot požar tudi drugam. Da gre pri “incidentu” na slovensko-italijanski meji za zgodbo s sumljivim ozadjem, pove podatek načelnika GŠ SV Glavaša, da od leta 2015 in opravljenih več kot 110 tisoč raznih nalog v podporo policiji pri širšem varovanju državne meje in več desetletjih delovanja v tujini, večjih zlorab in prekoračitev pooblastil niso zaznali. To je prva, ki se je zgodila in o njej se bodo še pogovarjali, ko bo preiskava tudi zaključena.

Kot smo že pisali, Daniel Malalan ne skriva naklonjenosti do jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita, pri tem pa ga celo okliče za božanstvo. Prav tako je predsednika slovenske vlade Janeza Janšo primerjal kar z virusom covid-19, škofa Gregorija Rožmana pa za domobranca, ki je prisegel Hitlerju. Poleg tega ne skriva, da podpira skrajno levičarsko skupino Antifa, ki te dni po ZDA in Evropi pustoši po mestih pod krinko protirasnih protestov.

 

Hana Murn