Kaj dela Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov? Razkrivamo lokacije, kjer se obetajo prikriti migrantski centri

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Medtem ko je večina medijske pozornosti usmerjena v poskus sestavljanja vlade, pa očitno Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov skrbi za namestitev migrantov na treh koncih Slovenije. To med drugim razkriva povabilo k oddaji javnega naročila po odprtem postopku “Čiščenje objektov v uporabi naročnika” na treh lokacijah, ki imensko niso opredeljene in so skrivne, da se tam živeče prebivalstvo ne bi vznemirilo. Po navedbah našega vira gre za lokacije Jelšane, Metlika in Obrežje. 

Naročnik, v tem primeru torej Urad za oskrbo in integracijo migrantov, je v navodilih ponudnikom za izdelavo ponudbe in zahteve naročnikov zapisal, da se bo izvedba predmeta naročila na treh lokacijah v Sloveniji izvajala za obdobje 24 mesecev, z možnostjo podaljšanja za eno leto, kar pomeni, da je predvideno, da bo objekt obratoval vsaj tri leta.

Potrebno bo seči globoko v žep
Ocenjena vrednost naročila za čiščenje prvega objekta je predvidena v vrednosti 73.200 evrov z DDV, drugega v vrednosti 73.200 evrov z DDV in tretjega v vrednosti 61.000 evrov z DDV. To pomeni, da bo morala država za čiščenje treh objektov v dveh letih odšteti kar 207.400 evrov z DDV, kar pa nikakor ni malo.

Informacijo našega vira, da naj bi šlo za objekte na lokacijah Jelšane, Metlika in Obrežje, smo se odločili preveriti pri uradu in nanj naslovili vprašanje:

Spoštovani,
na vaši spletni strani (http://www.uoim.gov.si/si/o_uradu/javne_objave/javna_narocila/) imate pod rubriko javne objave objavljen razpis “Čiščenje objektov v uporabi naročnika”. Dobili smo informacije, da gre za čiščenje objektov na treh lokacijah, ki imensko niso opredeljene in so skrivne. Po naših informacijah gre za naslednje lokacije: Jelšane, Metlika in Obrežje. Ali so te lokacije pravilne?

Zanima nas, zakaj so te lokacije prikrite in ali bodo na te lokacije (množično) nameščeni migranti? Zanima nas tudi: Kdaj bo urad začel postopke za vzpostavitev sprejemno-registracijskih centrov v Metliki, Jelšanah in Obrežju in v katerih fazah se nahajajo ti postopki? Katere postopke javnih naročil boste izvedli za sprejemno-registracijske centre in kdaj?

Čeprav do zaključka redakcije odgovora na novinarsko vprašanje še nismo prejeli (objavili ga bomo takoj, ko ga prejmemo), pa je dejstvo, da Urad za oskrbo in integracijo migrantov s prikrivanjem podatka o lokacijah prikriva resnico pred lokalnim prebivalstvom, ki bo očitno vsaj tri leta sobivalo z migranti. Glede na to, da izkušnje iz drugih držav kažejo, da migranti prispevajo k porastu nasilja in kriminala, ne čudi, da med ljudmi v večini vlada odpor, ko izvedo tovrstno novico. Pravica do obveščenosti je temeljna človekova pravica in pika.

H. M.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Dovolj je bilo Slovenija zavaruj meje tako kot je naredila Madžarska.

  • Novakec1

   Prepozno.

  • mona lisa

   to bi naredil JJ pa mu ostali izdajalci s Šarcem na čelu to onemogočajo.

   • Slovenec

    Ja, drži.

   • St

    Crnuhe na tiho naseljujejo po celi sloveniji. Nacrtno unicujejo SLO prostor in narod. P A H O R pa tiho kot picka. Ko bo teh lenih crnih parazitov vec, bo enako kot na svedskem,nemciji,angliji franciji in drugje poEU.

   • St

    Mona lisa,koncno oooo………!
    Upam,se bo prijelo tudi vecina Slonencev. Potem bomo zmagali
    M O N A L I S A MVAAAA…….!
    TO so resilne besede.

  • St

   Nima SLO dovolj ljudi.
   200 medvedov mislijo odstrelit,ces,da so lahko nevarni ljudem. Skupaj jih je 800.
   Jaz bi jih uporabil tako,da bi na odrocnih krajih ob Kolpi postavil mrhovisca. Ko bi crnuhi naleteli na medvede bi se vstavli v Makedoniji.
   Cisto naravna zascita!

 • Valter BraniSlav

  Migranti so tujci, domacini Slovenci.
  Slovenci so najmanj vredni v Sloveniji.
  Narod hlapcev nima samospostovanja in se klanja tujcem.
  Cmero nima jajc ….

  • Novakec1

   Sloovce povečini tud ne.

  • AlojzZ

   Saj ni edini. Zakaj pa si ravno nanj navalil? Si rdeč?

   • St

    Na krizne situacije, bi se kot predsednik drzave moral oglasiti on opozoriti na posledice.
    On pa nic,nic ne vidi,nic ne ve!

  • Steiermark

   V “Sloveniji” že od 1918 ne gospodarijo domačini oz. avtohtoni prebivalci Slovenije, ampak smo od takrat dalje sužnji jugosrbski drhali, ki nas obvladuje še danes. Ravno ti so nam pa hoteli spremeniti našo identiteto! V sto letih je niso uspeli, ker so se redke radodajke mešale s temi primerki in tako, večinsko niso mogli spremeniti DNK avtohtonih, pa tudi temle ščurkom nebo uspelo….

 • VERRZIFIKATOR

  Sebastjan Šefik

  NOVI TURISTI

  Pravijo popotniški turizem
  da je to, kar množično obeta
  domovini naši se, prek spleta
  širi množični se altruizem.

  Pravijo turizem je mladinski,
  v glavnem za postavne fante močne
  in pa za pohode daljše nočne,
  deloma samo da je družinski.

  Pravijo, da se denar obrača
  in da z njim cveti ekonomija,
  dolga, večstoletna je vizija,
  da v blagajno sploh še kaj se vrača.

  Pravijo, da za razporeditev
  zaželenih teh nadvse turistov,
  po načrtih naših humanistov
  mesto se zgradi za naselitev.

  Pravijo, če komu kaj ne paše,
  humanistom če več ne verjame,
  kot turist naj pot pod noge vzame,
  tu pusti turiste ljube naše.

  Tega pa doslej še niso rekli,
  da obstaja tudi smer povratka,
  zanje in za vse turiste kratka,
  brez ovir čez Kolpo bodo tekli.

 • montyamp

  Udbopartijska teroristična celica s svojimi marionetami uničuje slovensko državo .
  Globoka država pod nujno potrebuje izredno stanje , ker samo v tem slučaju lahko ostane na oblasti .
  Zato uničuje vojsko , policijo , nacionalna garda ne pride v poštev , ………………….
  Uvažajo pa UDBOVSKA DECA kamenometalce ki so okuženi z nasiljem , da se jim čimprej uresničijo sanje – IZREDNO STANJE .

  • St

   Bo drzalo.

 • KAPIBARA

  Turistična taks je cerka 2.5 na dan.
  Ali jo bodo plačevali..

  • mona lisa

   Vse bo šlo na naš račun. Še izdelava orožja za naše poboje.

   • St

    Ja, vse mi financiramo. Svojo pogibijo finan.same zrtve.
    Kaj je v zraku,da so voditelji tako samounicevalno nastrojeni?

 • RATATA

  Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov
  išče izvajalca za čiščenje prostorov.
  Strokovnjaki so pripravili podlage javnega naročila in ocenili vrednost,
  ko sem pa vprašal, na kakšnih količinah se raztezajo ti prostori, da bi jim ponudil ceno,
  se mi pa posmehujejo, da tega še ne morejo vedeti, saj je odvisno od njihovih potreb, ki jih pa ne morejo predvideti. Ja kako so pa pol ocenili vrednosti?
  Podatke o kvadraturi prostorov, ki jih je potrebno čistiti z metalcem plamena so pomembni, saj je od tega odvisna poraba bencina.

 • sloustava

  Najprej in pomembno: cistiti morajo Kucan, Virant, Sarec, Cerar, Bratuskova, Erjavec, Zidan in Mesec, ter seveda presstitucija RTVSLO, Kanalizacije A, POPTV! Nato naj se samo zaprejo v to ”ocisceno “ kloako in zaklenejo vrata. Kljuc bo stran vrgel Slovenec, volivec, drzavljan, volivec! Za vedno.

 • AlojzZ

  Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov?

  Vau! Mi smo pa resno zagrabili Kalergijev načrt islamizacije Evrope!

  Bistvo Coudenhove-Kalergi načrta
  V svoji knjigi »Praktischer Idealismus« Kalergi piše, da bodo bodoči državljani »Združenih držav Evrope« mešane rase in ne narodi starega kontinenta. Prav tako trdi, da bi se morala ljudstva Evrope razmnoževati z Azijci in drugimi ne-belimi rasami, da bi tako nastalo novo multi rasno prebivalstvo brez jasnega smisla za identiteto, tradicijo in narodno zavest, saj bi vladajoča elita takšno mešano prebivalstvo lažje nadzorovala.

  Pospeševanje genocida nad Evropejci je tudi resničen razlog za nenehne pozive Združenih narodov, ki zahtevajo, da naj sprejmemo milijone imigrantov, saj naj bi le ti pripomogli k zvišanju trenutno nizke stopnje rojstev med Evropejci. Glede na poročilo, ki so ga januarja 2000 izdali Združeni narodi pod naslovom » Zamenjava s priseljenci: rešitev za staranje in upad prebivalstva« (Immigration replacement: A solution to declining and aging population), bo morala Evropa do leta 2025 sprejeti 159,000,000 imigrantov.

  16. novembra 2012 je bila predsedniku Evropskega sveta Hermanu Van Rompuyju na posebni konferenci na Dunaju, ki je obeležila 90 let Panevropskega gibanja, podeljena Coudenhove-Kalergi nagrada, ki se na vsake dve leti podeljuje osebam za njihove izjemne zaslužke v procesu evropske integracije. Nagrado Coudenhove-Kalergi sta med drugimi prejela tudi nemška kanclerka Angela Merkel leta 2010, ter litvanski predsednik Vaira-Vike Freiberga leta 2006.

  • samotoje

   Po mojem skromnem mnenju multinacionalna organizacija, kot je OZN, ne more odločati o sestavi in izvoru državljanov v posameznih državah. Ogromno dela bi imeli s katastrofalno eksplozijo rojstev v afriških državah in v azijskih muslimanskih državah. Tega naj se lotijo.

 • Franc Šink

  Le kako si ta vlada upa početi kaj takega kot je sejati te ljudi po podeželju.To niso samo tekoči posli.To je visoka politika, ki je lahko usodna.

 • mare

  Ja svinjske hleve bo potrebno redno čistiti.

 • Dragan Krstič

  Avstrijske in nemške družine bi morale migrante sprejeti v svoje domove ter jih izobražavati ter finančno podpirati. Preberite vse ugotovitve sirijskega musliča na: Jeder Oesterreicher sollte Fluechtlinge bei sich aufnemen. Se ne bi čudil da bi se tudi naša rdeča drhal spomnila kaj podobnega saj jih že nameravajo seliti na podeželje in seveda čimbolj stran od njihovih vil in graščin.

  • mona lisa

   Saj finančno podpirajo z našim denarjem jih že.

  • Slovenka

   Rdeča drhal – odlično.

  • Caesar

   Zelo malo pa se omenja obisk ruskega zunanjega ministra Lavrova in načelnika generalštaba generala armije Gerasimova v Nemčiji in Franciji. V Siriji pričakuje, da se bo v naslednjih nekaj mesecih iz Jordanije in Libanona vrnilo okoli 800.000 sirskih beguncev, pripravlja pa se tudi na vračanje sirskih beguncev iz EU. Očitno bo nekaj na tem, glede na to, da je po teh pogovorih Francija začela pošiljati humanitarno pomoč v Sirijo preko ruske vojske. Bo pa zanimivo videti, koliko od vseh teh “sirskih beguncev” bo dejansko Sircev, ki se bojo vrnili v Sirijo. Če bojo pametni, bi v Sirijo nazaj poslali vse, ki so rekli, da so Sirci.

   • KAPIBARA

    Žal je večina ilegalcev iz drugih , ne vojnih, držav..

    • samotoje

     Že, že, ampak če so rekli, da so sirski begunci, naj se vrnejo v Sirijo.

     • KAPIBARA

      :-) :-)
      Bravo, všeč mi je besedna igra- humor.. :-)

 • mona lisa

  Ljudje ki prikrivajo te informacije bi morale biti kaznovani in nikoli več v javni službi. Kar naprej se daje azile in tem parazitom in omogoča da bodo vedno močnejši in ogrožali naš narod. se vidi da je država v razsulu in to zaradi izdajalcev Šarca, Židana, Cerarja, Meseca, in Bratovškove ki onemogočajo zmagovalcu volitev JJ da sestavi vlado. Ti škodljivi kljukci se nadrkavajo migranti pa vedno bolj lezejo v našo domovino in notranji škodljivci si polnijo svoje vreče brez dna.

  • Slovenec

   Točno.

  • Soave

   + + + + + +

  • St

   Bo prislo do mnozicnega revolta,tko kot v J Koreji. Tam jih je na enem otoku cca 500,ki jim nihce ne daje nicesar. Nobene pomoci. Naj se znajdejo sami in gredo kam drugam. Policija pa pojacana. Bojijo se ,da nebi blo kot v EU. PAMETNO!

 • Slovenec

  Za revne Slovence ni denarja, za migrante (nove volivce) ga je zmeraj dovolj.

  • St

   Res je. Tako se obnasajo tisti,ki ne spostujejo sebe in ne vedo kaj je to P A T R I O T I Z E M. Izdajalci lastnega naroda.

   • Zgornji

    AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • Jožef

  Kakšno čiščenje, saj so sami mladi sposobni delat naj pospravljajo za sabo.

 • Artur

  Vse je že zdavnaj splanirano na vrhu Satanistične globalistične elite , naši narodno izdajalski politikantski hlapci to izvajajo po njihovi komandi, naši Slovenclji za razliko od nekaterih drugih evropskih narodov strahopetno za zapečkom stiskajo svoje riti in jadikujejo nad tem njihovim početjem ne da bi jih dvignili in razfukali to narodno izdajalsko gamad , in ta planirana in organizirana invazija migrantske primitivne nasilne parazitske drhali kar se jim zdaj dogaja
  so si jo po zakonu vzroka in posledice dobesedno ZASLUŽILI .
  UN objavio ‘plan depopulacije’ stanovništva na svojoj web stranici!
  http://www.istinomprotivlazi.com/novosti/1793-un-objavio-plan-depopulacije-stanovnistva-na-svojoj-web-stranici

 • sprehajalec

  Avstrija; Statistika za leto 2017 razkriva, da vsak drugi storilec kriminalnega dejanja v Avstriji ni Avstrijski državljan. Statistika ne pove nič o tem, koliko je od preostalih 50% naturaliziranih Avstrijcev, migrantov in potomcev migrantov. Vendar neke prejšnje statistike so govorile, da 92% kriminalnih dejanj zagrešijo v Avstriji migranti in potomci migrantov.

  https://www.krone.at/1751845

  • samotoje

   Ali je pri nas kaj drugače?

   • sprehajalec

    ne ni. Včasih je bila vsaj mala nočna Kronika, kjer se je napisalo ime. Danes ni šans dato objavijo.

    • samotoje

     Ampak vsi vemo, če piše, da je slovenski državljan ali prebivalec Slovenije zagrešil to pa to.

     • sprehajalec

      Verjetno če bi bil bil Janez bi to Novinarka Bosiljka z veseljem napisala. že malo iz privoščljivosti…

 • Artur

  Tako v Makedoniji ! V levih Butalah pa ?
  U Makedoniji uhićeno sedam osoba zbog borbi u Siriji i Iraku na strani islamista
  https://narod.hr/svijet/u-makedoniji-uhiceno-sedam-osoba-zbog-borbi-u-siriji-i-iraku-na-strani-islamista

 • Olga2345

  Očitno bo treba na ulico in nagnati skorumpirane levičarje in nezakonite divjake! Fajonko in Kučana pa za rešetke!

  • Zgornji

   No, samo na ulico nagnati žal še nebo dovolj … kajti ti zlobneži se bodo vračali … vse dokler …

 • Franc Šink

  Ta “vlada” naj zapre gobec dokončno in za vedno !!! Bem jim sveca.

 • Olga2345

  Na jesenskih volitvah za lokalno skupnost, volimo desne župane in ne islamoljubcev, ki zapravljajo nas denar in nas posiljujejo z divjaki!

  • Marija

   Tisti kateri so sedaj izvolili te fakine bodo tudi tako volili na lokalnih volitvah. Dokler ne bo s Slovenijo konec.

   • Zgornji

    Ja , Žal . Amennn . Mi moramo pa zato ubrati Drugo taktiko .

    • Marija

     Predlagaj,kaj naj uberemo. Nič ne naredimo vsaj vemo ne,če kdo kaj dela v obrambo naše države.Ali se bomo kar mirno predali tujcem?

     • Zgornji

      NE, NEBOMO SE !!! ! !!! Ob pravem času pa boš tudi še izvedela kakšno taktiko bomo ubrali, da se te Zlobne voditelje ki delujejo Proti lastnemu narodu prepusti tem mohamedanskim zverem za katere pa že dobro vemo kaj najrajši počnejo in bodo Točno To tudi storili tudi z njimi . Amennn . Lp do tedaj.

 • Tweety Bird

  SDS reši nas.

  • Dragan Krstič

   Najprimernejši kraji za migrante so Haloze, za počitnikovanje teh musličev pa Ankaran.

 • plamen100

  Sedaj sprejemamo ze migrante iz Nepala, Kosova?? Pa kaj je tem zblojenjim boljsevikom???? 300.000 ljudi v Sloveniji je na pragu revscine pri 5% gospodarski rasti, vlada pa si privosci migrante iz Kosova in Nepala???

 • Marija

  Zato nas je toliko na pragu revščine kljub veliki gospodarski rasti,ker gre denar za ne legalne tujce.Seveda potem za domači narod zmanjka. Mi smo pa samo tiho.

 • Vrhovni sodnik

  Halo Houston, Šarac ima težave

 • Zgornji

  Hvala Nova24 .