fbpx

Najprej Dragonja izgnal tujce iz slabe banke, nato pa tam zaposlil svoj hčer

Foto: STA

Nov primer korupcije v Cerarjevi vladi: potem ko je Dragonja iz slabe banke izgnal tujce, je tam “zrihtal” službo svoji hčerki. Manca Dragonja je bila zaposlena na Factor banki, ki se je pred kratkim pripojila državni slabi banki, sedaj pa je zadolžena za upravljanje sredstev pri DUTB.

Sklep, ki ga je vlada sprejela pred dvemi tedni, določa, da se likvidirani Factor banka in Probanka pripojita državni slabi banki – z vsemi zaposlenimi vred. Med njimi je tudi hči desne roke ministra Mramorja – Metoda Dragonje. V slabo banko je prispela po likvidaciji Factor banke, kjer je delala za svojega strica Cirila Dragonjo, je poročal Planet TV.

KPK najprej nad finančno ministrstvo
Predsednik KPK Boris Štefanec je napovedal, da bodo za omenjen primer na lastno pobudo sprožili postopek. “Ta informacija je sicer zame nova. Če je takšna, kot je, in seveda verjamem, da je, potem mora to skrbeti tudi nas,” je pojasnil. Poudaril je, da gre v tem primeru za nasprotje interesov.

“Seveda takšna zaposlitev hčerke vidnega funkcionarja te izvršilne oblasti lahko pomeni tudi določeno nepravilnost,” je še izpostavil Štefanec. Ob tem je dodal, da primera ne želi soditi do kraja, ker morajo na komisiji najprej preveriti dejstva. Napovedal pa je, da bodo pod drobnogled vzeli finančno ministrstvo.

N. K.