Kako je Marjan Šarec davkoplačevalski denar nakazoval v društvo, katerega član je

Predsednik LMŠ Marjan Šarec (Foto: Printscreen)

Marjan Šarec je z metanjem puške v koruzo na cedilu, v najbolj vročem trenutku širjenja epidemije covid-19 s praznimi skladišči in brez strategije obvladovanja bolezni, pustil vse državljane Slovenije. Na dan pa prihajajo tudi informacije, da je taisti Marjan Šarec, danes poslanec in predsednik Liste Marjana Šarca (LMŠ), že prej, kot župan, na cedilu pustil otroke občine Kamnik. (Po)skrbel pa je za “svoje”.

Po informacijah virov iz občine je Marjan Šarec kot župan, funkcijo je opravljal od 2010 do 22. junija 2018, zavrnil obnovo Osnovne šole Frana Albrehta, ki je potresno posebej ogrožena. Prednost je dal drugi, potresno manj ogroženi Osnovni šoli Toma Brejca. Čeprav je že njegov predhodnik Anton Tone Smolnikar pripravil projekt, po katerem bi imeli danes v občini Kamnik obnovljeni obe šoli. Zaradi lokalne politike Marjana Šarca pa imajo zgolj eno, tista potresno bolj ogrožena pa je ostala brez obnove.

A pazite, tako kot ni Šarec nikoli odgovarjal za prazna skladišča in dejstvo, da je življenjsko ogrožene Slovenke in Slovence zapustil, ker se mu je tako očitno zazdelo, ne želi pojasniti, zakaj ni poskrbel za kamniške otroke. V nadaljevanju so objavljena vprašanja, ki so mu bila poslana na poslanski naslov in na službo za odnose z javnostmi poslanske skupine LMŠ,  na katera še ni odgovoril.

Spoštovani gospod Šarec,

danes do 12. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Zakaj ste kot župan zavrnil obnovo OŠ Frana Albrehta in dali prednost OŠ Toma Brejca, čeprav je bila OŠ Frana Albrehta potresno bolj ogrožena?
– Zakaj ste v primeru OŠ Frana Albrehta, projekt spreminjali kar dvakrat, kar je občini zaradi preprojektiranja povzročilo slab milijon evrov nepotrebnih stroškov?
– Zakaj niste nadaljevali s Smolnikarjevim projektom, na podlagi katerega bi danes imeli dve obnovljeni šoli, tako imate pa samo eno?
– Ali ste v času županovanja kdaj dodelil sredstva PGD Šmarca, katerega član ste?

Odgovarja pa na zadnje vprašanje aplikacija protikorupcijske komisije Erar. Od decembra 2010 do junija 2018, torej od meseca po prihodu Šarca v župansko pisarno do njegovega odhoda, je društvo, katerega član je Šarec, prejelo več kot 75 tisoč evrov.

Foto: Printscreen

Sara Kovač