fbpx

Kako je Tanja Gobec s komunističnim atentatom ubila antikomunistično misel J. F. Kennedya

Tanja Gobec (printscreen: RTV SLovenija)

Navadna komunistična propagandistka, ki se ima za kritično politično novinarko –  Tanja Gobec, že od samega začetka oddaje Politično na RTV Slovenija, pa vse do danes, v svoji oddaji ni zmogla izvesti enega samega demokratičnega in enakopravnega soočenja politično različnih stališč, niti povabiti politično relevantnih gostov, ki različna politična stališča v resnici zastopajo, še manj postaviti gostom oddaje nesugerirana vprašanja, katera nebi vsebovala že izoblikovanega, dirigiranega stališča centralnega komiteja RTV komunistične partije.

Oddajam Politično je voditeljica Tanja Gobec vedno pridala tudi kakšno zaključno modro misel svetovno znane osebnosti, ob kateri pa je pozorni gledalec takoj opazil, da je hudo zgrešila poanto oddaje. Z izposojeno citirano zaključno mislijo, je Tanja Gobec hotela izpasti modro, globokoumno, svetovljansko in poduhovljeno. Na gledalca narediti globok moralen vtis, ter s tem poudariti rdečo nit oddaje Politično. V svoji intelektualni bedi, pa ni razumela bistva zaključne misli, ki jo je citirala. Dejansko je zato vedno izpadla plehko in presneto tanko, ne več kot debelina plasti bleščečega pudra na obrazu. In nevede zgrešila rdečo nit. Vprašati se je treba, kdo neki, kdo je ta veleum, ki ji izbira oziroma pripravlja zaključne misli, povsem izven konteksta vsebine oddaje?

V zadnji oddaji Politično dne 25. aprila 2021, ko je Tanja Gobec gostila predsednika parlamenta Igorja Zorčiča, pa ji je pri zaključni misli končno uspelo nemogoče. Prekosila je samo sebe. V okroglem TV studiu se ji je  po dolgem iskanju, končno uspelo usrati naravnost v kot. Po povsem nebulozni, nekonsistentni  in politično pristranski diskusiji s Zorčičem, je za zaključek povsem ponesrečeno citirala misel J.F. Kennedy-a, ki je v bistvu in duhu povsem nasprotna vsebini, kontekstu in političnemu namenu oddaje Politično. Izvedla je pravi butalski atentat nad citirano antikomunistično mislijo J.F. Kennedya.

“Antifašistični zid”
John F. Kennedy je citirano misel “S svobodo je veliko težav, in demokracija ni popolna. Ampak nikoli nam ni bilo treba postaviti zidu, da državljani nebi bežali pred njima” izrekel v zvezi z Berlinskim zidom in državljani Vzhodne Nemčije – DDR, ki so preko Berlinskega zidu bežali pred zločinskim komunističnim režimom in strahovlado STASI –  vzhodnonemške UDBE. Pri begu so vzhodnonemški udbaši veliko svojih državljanov, ki so preko Berlinskega zidu bežali iz komunistične diktature v svobodno in demokratično Zahodno Nemčijo – BRD, zverinsko pobili. “Ich bin ein Berliner!” je Berlinčane leta 1963 podpiral in vzpodbujal J.F. Kennedy v svojem najbolj znanemu proti komunističnemu govoru.

Leta 1948 je sovjetska komunistična diktatura, presekala vse poti preskrbe in hotela izstradati Berlin. Z letali so ZDA celo leto preskrbovala Berlinčane s hrano, kurjavo in zdravili. Svoboda in demokracija je po enemu letu sovjetske blokade Berlina, leta 1949 v zahodnem Berlinu zmagala. Odgovor komunistične diktature je bila postavitev Berlinskega zidu med zahodnim in vzhodnim Berlinom. Trajalo je še dolgih 40 let, da je komunistična diktatura v Vzhodni Nemčiji – DDR dokončno propadla, potem ko so leta 1989 svobodoljubni in demokratični vzhodni Nemci s krampi na roke porušili Berlinski zid.

Atentat na demokratično misel
Iz vsebine pogovora s Zorčičem, ni bilo razbrati, da Tanja Gobec zagovarja svobodo in demokracijo ter obsoja komunistično nasilje. Kar je izrekel John F. Kennedy. Temveč, da Tanja Gobec nasprotuje svobodni in demokratični volji večine poslancev, ki so odločili, da Zorčičevo novo skupino nepovezanih prevratniških poslancev z več vetrov, ne smatrajo za enakopravno parlamentarno stranko, ki lahko glasuje v delovnih telesih parlamenta. Enostavno zato, ker to v resnici ni enakopravna parlamentarna stranka. Tanja Gobec je vneto prikimavala prevratniškemu Zorčiču, ki bi zaradi tega, kar razpustil parlament. Centralni komite komunistične partije RTV Slovenija, pa bi najraje kar sam, brez parlamenta, postavil novo revolucionarno komunistično oblast. Kar na RTV Slovenija sicer že ves čas izvajajo. V kontekstu komunistične zarote je Tanja Gobec na koncu oddaje mimogrede izvedla še pravi butalski atentat nad citirano mislijo J.F. Kennedy-ja. Komunistični likvidator Lee Harvey Oswald, ki ga je ubil, ni bil dovolj. Ubijati njegovo protikomunistično misel in lagati, je treba še naprej.

Večina slovenskih državljanov, za razliko od Tanje Gobec, pravilno razume citirano plemenito antikomunistično misel J.F. Kennedy-ja. Hoče in ljubi svobodo, s katero je sicer veliko težav, hoče demokracijo, pa čeprav ta ni nikoli popolna. Večina slovenskih državljanov meni,  da sedanja vlada premiera Janeza Janše zagovarja te iste vrednote in je še kako sposobna uspešno predsedovati Evropski uniji. Večina slovenskih državljanov nasprotuje komunističnemu nasilju v Republiki Sloveniji, ki ga na vso moč podpira in propagira RTV Slovenija, ter ščuva medijsko državljansko vojno. Večina državljanov ne naseda šlogarici Medijani in se še dobro spominja, kako je lani nategnila celo svojega naročnika Serpentinška.

Protivladni protestniki nadaljujejo komunistično nasilje
A vrnimo se k proti komunistični misli  J.F. Kennedy-ja. Sedanjo analogijo z zgodovinskimi dogodki v Berlinu leta 1948/49,  lahko vidimo kvečjemu v temu, da se vlada premiera Janeza Janše že več kot leto dni uspešno upira napadom kitajskega virusa in komunističnih prevratnikov, ter državljane vzpodbuja naj vzdržijo, preživijo in premagajo strašno epidemijo ter revolucionarno komunistično nasilje. Podobno kot so Berlinčani leta 1948/49 vzdržali, preživeli in si izborili svobodo in demokracijo, ter porazili sovjetsko komunistično nasilje. Prenehajmo se slepiti. V Sloveniji leta 2020/21 ne gre za demokratične demonstracije in svobodno izražanje političnih stališč na ulici. Gre za revolucionarno komunistično nasilje z odkriti grožnjami z umori in državnim udarom, ki ima glavni štab na ulici Moša Pijade v Ljubljani.

Velika večina slovenskih državljanov tega ne podpira. Velika večina ima polen kufer hujskaške komunistične propagande na RTV-Slovenija iz ulice Moše Pijade. Brez skrbi, tudi na ulice bodo svobodni državljani prišli povedati, kaj si mislijo o komunistični diktaturi in jugo nostalgiji. Tako kot na množičnih demonstracijah leta 1989. Vendar šele, ko bo konec epidemije. Ker jim je mar za zdravje in življenje Slovenskega naroda. S seboj bodo prinesli tudi krampe, s katerim bodo izkopali in presekali glavni električni kabel RTV Slovenija. Tako, kot so vzhodni Nemci porušili Berlinski zid. Morda se bo takrat centralnemu komiteju komunistične partije na RTV končno posvetilo, da ljudje nočejo več prisilno plačevati njihovega komunističnega sranja skupaj s električnim tokom. Do takrat pa naj veselo onanirajo ob praznovanju nacistično-komunističnega pakta Ribbentrop-Molotov. Zakaj ravno 27. aprila, pa ni nikomur jasno.

dr. Janez Suša