Kdo je kriv, da kar 50 tisoč volivcev ni dobilo obvestil o referendumu o 2. tiru?

Foto: iStock

Kar 50 tisoč volilnih upravičencev še vedno ni prejelo obvestil o nedeljskem referendumu o pregrešno dragem drugem tiru. Kje se je zalomilo, izvajalci ne vedo, so nam pa v Državni volilni komisiji priznali, da do takšnih zamud, v takšnem obsegu, še ni prišlo. Vsi preostali volilni upravičenci pa naj bi vabilo prejeli še danes.

Direktor DVK Dušan Vučko nam je pojasnil, da del obvestil za nedeljski referendum enostavno ni prišel do volivcev. Zakaj je do tega prišlo še ugotavljajo, več pa bo znanega po kriznem sestanku, ki ga imajo z izvajalci jutri, v četrtek. V proces z obvestili so vpleteni: Ministrstvo za notranje zadeve, Geodetska uprava, Pošta Slovenije, Cetis (za tisk) in nazadnje DVK.

Priznal je sicer, da se težave z obvestili vedno pojavijo, vendar še nikoli do zdaj v takšnem obsegu. Kot so po podatkih Pošte Slovenije ugotovili na včerajšnji seji DVK, je bilo še v torek, torej včeraj, na pošti še vedno 50 tisoč obvestil, ki bodo danes dana v prenos in naj bi jih poštarji dostavili volivcem. Šlo je za območja: del Ljubljane, dvojezično območje Koper in dvojezično območje v Murski Soboti, to je širša regija Lendave, je pojasnil Vučko.

Za predsedniške volitve bo drugače?
“Naš cilj je bil, da volivci prejmejo obvestila najkasneje v ponedeljek, v torek pa je bilo še sprejemljivo,” je dejal Vučko in dodal, da je zdaj prioriteta, da ugotovijo, kje se je zataknilo, stvari optimizirati in tako preprečiti, da bi se kaj podobnega ponovilo še pri predsedniških volitvah.

Sicer pa so na seji DVK prišli do sklepa, da čeprav je prišlo do zamud, kar ni dobro, pa hkrati ni bil kršen noben zakon, saj zakonsko gledano naj ne bi šlo za zamudo, ker rok za obveščanje ni določen. Ugotovili so še, da pri obveščanju ne gre za vabilo, pač pa je to zgolj obvestilo, ki volivca primarno obvešča o tem, da je dan glasovanja 24. 9. in kje je njegovo volišče. Pri tem pa se ne nanaša na predčasno glasovanje. “Ta sklep smo sprejeli, hkrati pa smo se dogovorili, da stvari optimiziramo in si vzamemo več časa za tisk in distribucijo,” je še povedal Vučko.

Ne glede na vse pa direktor DVK poudarja, da problematika v povezavi z dostavljanjem obvestil ni nova in bi bilo morda pametno v prihodnje razmisliti, ali je volivce še treba pisno obveščati o tem, saj gre tudi za visoke stroške.

B. O.

 • Stajerka

  jp…..pa dajte še na Pošto Slovenije naslovit vprašanje glede dostave pošte…….nekateri odročni kraji, NIMAJO vsakodnevne dostave……ne samo to, primer: periferija Maribor NIMA sobotne dostave pošte…….torej bi DVK morala upoštevat tudi to dejstvo in vabila pošiljat NAJMANJ 14 dni pred dnevom volitev!!!

 • Anton

  sabotaža!kaj ste pa lahko pričakovali od potomcev klavcev, izdajalcev, kot to da bodo kršili zakon, na oblast so prišli protizakonito, in v taki maniri nadaljujejo svojo vladovino. upam, sčno, da so volilci to spregledali in temu strezno da bodo kaznovali na prihajajočih voitvah

  sarkazem press

 • Marija

  Od leta 45 imajo volilne komisije v svojih rokah. Prirejajo in kradejo volitve. Brišejo volilce iz imenikov,ubijajo nasprotnike; vse za en cilj priti in se obdržati na oblasti. Volitve ni možno dobiti, dokler je volilna komisija rdeča!!!

  • tarantela

   Ne bo držalo! V volilno komisijo lahko vsaka stranka na vsakem volišču postavi v volilno komisijo svojega predstavnik, ki ves čas sodeluje in tudi nadzoruje štetje po končanih volitvah. Vem iz lastne izkušnje.

   • Marija

    Bla, bla, bla! Potem naj SDS postavi novo volilno komisijo, če ta sabotira referendum, tako da ne pošlje vabil. Že pri družinskem zakonu je bilo enako. Spomnimo se parlamentarnih volitev 2008, ko Pahor zmaga za nekaj glasov. na voliščih paponavljajo volitve in mečkajo z napakami. Spomnimo se volitev leta 45, ko aktivisti OF dobijo nalogo brisati volilce, ki ne bodo za OF, potem pa zgroženi v VESTNIKU ugotavljajo, da naj ne bodo tako zagnani, ker ne bo volilcev

    • FORT WORTH

     ++ podpis !

   • steiermark

    Kako “veš” iz lastne izkušnje, ko pa neznaš šteti oz. si navajena štetja po stalinovo oz. nazadnje, po tržišško!

 • althar

  Zanimivo, da je do tega izpada prišlo ravno pri referendumu, kjer se vlada zavzema za čim manjšo udeležbo. Naključje, kajne Vučko (LDS, SMC)?

  … in potem je svizec zavil čokolado press

 • janez zorman

  Upam da Vučko ponudi odstop, ker v nasprotnem primeru je potrebno zamenjati kompletno volilno komisijo.

  • samsara

   Tovariši in tovarišice ne odstopajo. To je nekaj njim popolnoma tujega in nepredstavljivega. Tudi jim ni treba, da so le kučanu po volji.

 • domovina mili dom

  Obeta se Tržič. S tem dejanjem komunisti priznavajo, da zopet goljufajo. Narod, zdaj in na naslednjih volitvah je rešitev samo v naših rokah, da se osvobodimo teh rdečih mafijcev.

 • Olga

  Zadeva je namerna! Tatinska vlada nas želi na vsak način ogoljufati in okrasti! Dol z njimi!

 • Nowotny

  “Sicer pa so na seji DVK prišli do sklepa, da čeprav je prišlo do zamud, kar ni dobro, pa hkrati ni bil kršen noben zakon, saj zakonsko gledano naj ne bi šlo za zamudo, ker rok za obveščanje ni določen.”

  Ne lagat. Po mojih informacijah ni človeka v tujini, ki bi prejel volilno gradivo – glosovnico po Pošti. Če to ni protiustavno tudi ne rezumem, kaj sploh še je zakon in kako so bebavi določeni osebki. DVK svojega dela ni opravila kot bi ga morala naj se referendum prestavi na drug trmin predno se to razveljavi na ustavnem sodišču. Odgovorni pa naj za nastalo škodo odgovarjajo – tudi s svojim premoženjem.

  Mene ne zanima kako in kaj, jaz hočem mojo glasovnico po pošti imeti – ker mi pripada! Ker drugače ne morem voliti!

  • Ana Job

   Kako ni kršen zakon, če sploh ne dobite glasovnic, ali je to res 100% mafija, da imajo kaj takega reči?

   • Nowotny

    Ja glasovnic NI. Je protiustavno. Samo koga to briga? Saj politiki so itak nad zakonom in raja bo kimala, kot tisti plastični pesi z glavo na utež.

    Referendum bodo izpeljali, trdili, da je pravnomočen, potem pa bo prišlo do tega, da bo potrebno to dokazovat na Ustavnem sodišču, Evropskem sodišču za človekove pravice.. šele potem bo čez dve leti, dana sodba, da referendum ni veljaven in da mora država odpraviti krivice. Kaj naj dela ustavijo.. vse skup bodo zabrisali pod preprogo, posameznikom pa se bodo opravičili in rekli, da da jim ni bila povzročena materialna škoda, za morebitno prizadetost, ob neljubem dogodku, pa se iskreno opravičujejo.

    • Ana Job

     ČISTA SABOTAŽA VSEM NA OČEH!

     RES ŽIVIMO V MAFIJSKI DRŽAVI KI NAS MOLZE ZA DENAR IN NAM V ZAHVALO LAŽE TER NAS ROPA!!!

     NAJ VLADA PADE!!! DOOOL!

     • Nowotny

      daleč premalo! Padec vlade ti nič ne spremeni, če pa bo zadaj takoj prilezla popolnoma enaka, še s kakšnem zokijem na čelu.

 • Nata

  Vaše cilje, levaki bolj poredko dosežete po svoji zaslugi. Vse ja na naših ramah, da vi pridete do cilja.
  Jaz osebno vabil še danes nimam.Ostali v naši družini pa so dobili.
  Ampak, jaz bom vseeno šla in naredila cirkus !!
  In to ,kas naskrivaj delate s svojimi komisijami je tudi tajnost ??
  No, torej se nam obetajo vedno večje ” zamude ” ??

  • Nowotny

   Naslednjič bodo po “pomoti” ukinili volišča.

   • Nata

    No, tudi to se zna zgoditi !! Seveda pa se bodo znebili tistih volišč, ki jim ne ustrezajo. Kar nekaj jih poznamo, ki so jim verjetno trn v peti .

    • Gru

     Kot naprimer Ljubljana ;)

     • Nata

      No, Ljubljane bi se znebila jaz. Oni se bodo drugih.

   • samsara

    Samo, da ugotovijo zakonsko luknjo, ki jim to omogoča.

 • stajerc5

  Pa kaksna posta!? V Estoniji volijo za vse ze vec kot 10(deset) let preko interneta!!!
  Posta, hahaha, ce druga ne, je bila verjetno celo kurirckova posta boljsa, mamico vam…
  PROTI, PROTI, PROTI…!!!

  • šmentanamuha

   To šele bi bilo volilnih prevar! Ne želi si tega.

   • stajerc5

    A-a, so prebutasti! Ce ze, bi si pa tako ali tako morali enega od nasih hakerjev poiskati…

 • xtc

  Ko gre za miljarde jeKučanova druščina pripravljena na vse,v vodo je očitno padla Magna sedaj so upštirikolesniki inDrugi tir,če se to sfiži ni denarja in verjetno razletavanje rdečega kurnika.

  • Slovenka

   ‘v vodo je očitno padla Magna’, upam, da imaš prav. Ne razumem, kako lahko da ARSO dovoljenje za gradnjo nečesa tako strupenega na območju z zalogami pitne vode. In v Mariboru se je kvaliteta pitne vode poslabšala zlasti po dveh gradbenih podvigih: poleg kmetijske šole, na območju z zalogami vode, so zgradili dom za upokojence, nasproti nekdanje Fontane pa so zgradili LIDL, prav tako na z vodo bogatem področju. To so bolniki in lopovi v eni in isti osebi. Upam, da jim bo z Magno spodletelo.

   • xtc

    Pazi Lidl ne sodi v kategorijo objektov z nevarnimi snovmi-Magna pa in za le te z zakonom prepovedana gradnja na vodovarstvenem območju tu je bistvena razlika.

    • Slovenka

     Vem, da LIDL ne spada v to kategorijo, vseeno pa mislim, da se ne bi smelo graditi na tovrstnih območjih. Niti to, da o Magni ne govorimo. Vseeno hvala za pripombo.

 • FORT WORTH

  Se je ze zacelo…

 • radames

  Rezultat referenduma jim utegne požreti denarce, zato se pri opravilih za referendum NAMENOMA vedejo malomarno.
  Kdor ne bo šel na referendum in tisti, ki bodo glasovali ZA, nimajo nobene pravice šimfati čez vlado in čez slabo stanje slovenske demokracije.

 • toxico

  ne razumem zakaj lahko voliš samo v svoji upravni enoti

  • tarantela

   Zato, ker si tam vpisan v volilni imenik. Udeležbo preverijo, tako ne more nihče glasovati večkrat na več volilnih mestih.

   • radames

    Samo Tržič je izjema…

   • twin

    Še to ne, sem bil v volilni komisiji, marsikaj se kar vaška mafija med sabo zmeni, saj nimaš komu prijavit.

  • steiermark

   Saj lahko glasuješ ttudi drugje, samo pravočasno moraš javiti!

 • Kučko pod pručko

  Murgelski diverzanti in saboterji

  Do sedaj smo Kučanove poznali pod raznimi imeni od kradljivcev, kleptomanov, morilcev in tako naprej po dolgem seznamu njihovih nečednih lastnosti. Odslej seznam lahko podaljšamo še z diverzanti in saboterji.

  Izgovori Državne volilne komisije so prav tako za lase privlečeni kot bedno zvijanje Cmerota in Kompasa, zaradi katerih so bili številni zvesti navijači prebukirani na carigrajski tribuni. Vidimo, kako neumni so levaki, da niti prevar, ki se jih poslužujejo, ne znajo izpeljati tako, da tega raja ne bi opazila.

  Gre za čisto diverzantsko akcijo murgelskega klana. Kratkonogi je poklical Cmerota, mu zagrozil z brco v rit, brezhrbtenični Zdenkin sinček pa je potem zakrozil DVK in zadeva je bila urejena.

  Ajnfoh kot pasulj, bi rekli!!!

  • šmentanamuha

   Cerarjeva banda je napredovala v tem, da so pogruntali, kako se lahko zakonsko zaščitijo pred prevzemanjem odgovornosti v primeru propadlih projektov ali razkrite goljufije. Odgovornost s posebnim zakonom preložijo na parlament. Tam pa se ve, kdo sedi in zakaj. Opozicija pa je prešibka za zavrnitev zakona.

 • tarantela

  Danes sem po radiu slišala, da prihaja do zamude razdeljevanja vabil, vendar ima vsak volivec tudi brez vabila pravico voliti, zadostuje osebna izkaznica. Datum volitev nam je vsem znan, volišča pa tudi, saj so tam kot običajno za druge volitve.

 • MEFISTO

  Malo prej sem razmišljal, da so pravzaprav nesreče enaomerno razporejene po svetu.

  Drugi imajo:

  – požare, poplave potrese in tajfune,

  mi pa:

  – Cerarja, SMC, koalicijo in tajkune.

  Nisem še prišel do zaključka, katera nesreča je hujša.

  • Aron

   Pojdi za par dni v sredisce potresa ali orkana, se bos hitro odlocil.

   • stajerc5

    Pri sedanji vladi je to tvoje tudi v All inclusive!

  • Franc Šink

   No kdo je sedaj na slabšem? narava se obnovi,komunizem in lenoba nikoli.

 • Franc Šink

  Zanimivo zelo zanimivo.

 • totex39

  Lažnivci spet iščejo izgovore in se prav norca delajo. Najbolje bi bilo že, da gredo v p.m.

  • stajerc5

   Ne posiljaj jih tja, jih bo se vec ven prislo…
   Ce ze, vsaj en stok nizje!

 • von Rhein

  Who fuck is vučko?

  • Nata

   Hi. . . . hi. . . . . . ali se spomniš maskote OI v Sarajevu ??
   No, morda je kaj v sorodu ??

   • von Rhein

    On je bil maskota OI. Čigava maskota je ta ?

    • Nata

     komunjarska

     • stajerc5

      Sem ravno danes precital, da je 10 volkov prostih za odstrel. Upam, da je vucko med njimi…

    • Franc Šink

     Komunistov in pripadnikov vlade.

 • von Rhein

  Nič hudega,bodo kompezirali na naslednjih volitvah,ko bo nekam poslanih nekaj tisoč glasovnic več.

 • šmentanamuha

  Prasice. Tole greznico od Cerarjeve vlade je nujno potrebno deratizirati. To je naravnost odurno. Ustavni pravnik, ki je oznanjal, da v politiki manjka etike, je sam in njegova stranka z rdečo koalicijo največja greznica. Butl je čisto premila beseda.
  Še en razlog več, da greste v nedeljo na referendum obkrožit PROTI.
  Zdaj tudi razumem v čem je štos tega Lex 2TIR. To je poseben zakon, ki bi ga naj (upamo da ne) potrdil parlament in s tem prevzel odgovornost za posledice, ko bi se finančna konstrukcija pričela napihovati kot pri TEŠ6. Tako preide odgovornost z vlade na parlament. Kolektivna odgovornost torej. V primeru TEŠ6 bo, če bo politična volja, možno na odgovornost poklicati konkretne politike, ki so stali za odločitvijo TEŠ6. Če bo sprejet zakon o 2TIR (Lex 2TIR), Cerarja in njegove nesposobne pokvarjene bande ne bo možno poklicati na odgovornost, ker bo le-to prevzel parlament. Torej GRE ZA NJIHOVO ZAŠČITO in ne za to ali se bo gradil 2 Tir ali ne. O tem sem poslušala včeraj Dobovška. Ljudje, bodite odgovorni in preprečite to lopovščino. V nedeljo imate priložnost, da to storite z glasom proti.

  • Nata

   + + + + + stara, dobra kolektivna odgovornost !!

 • Gren

  Blablabla letos se bo cmerar zapufal za več kot pet milijard € a ni fest fant če mu toliko zaupajo ah seveda saj ima štiri žene babe so pa drage hehehehe

 • Jovo Jamnica

  Meni je šlo dans na smeh, ko je moj soset f kaslc pogledo. Nekaj cajta je gledo toto opvestilo, pol pa me čes cesto fprašo… “Čuj, kaj te je zaj to spet za en referendom?”…

  • stajerc5

   Kaj ces, to je pa rdeca inteligenca.

   • Jovo Jamnica

    zato pa mi je šlo na smeh. Pr nas na kmetah so itak skoro fsi erdeči…

    • Bald Eagle

     Ti pa prekašaš vse. Po rdeči ideologiji mislim.

     • Jovo Jamnica

      …itaq… :-)

     • tarantela

      Ha-ha. mene pa spraviš v smeh!

    • KIKI

     Od šnopsa, a ne? Tako kot ti!

    • FORT WORTH

     Pa zaka se nisi nasmejo totemu trotlnu ??

     • steiermark

      zato, ker je sam na istem, nivoju, ko se še mu f prazni glavi, razkadila megla, da bi vedel, za kaj sploh gre……jugoturški ostanki!

     • Jovo Jamnica

      Čuj, zakaj maš za istem pa glavi vejico???

    • steiermark

     Potem pa pripadaš turški inteligenci…..

     • Jovo Jamnica

      OOOOOOOOOOOO Štajermaka… đes ba???

     • steiermark

      Kot jugoturški potomec, že toliko časa životariš na štajerskem, da bi se lahko nekaterih dejstev in imen tudi na pamet naučil. Da bi jih razumel, dvomim!

     • Jovo Jamnica

      Čuj…si fejst divja???

     • steiermark

      Lepo, jovići, da se oglašaš v materinem jeziku…..

  • Nata

   Pejt se solit !! Tako napišeš, da pikneš. . . . .ampak, potem še vedno lahko popraviš. Veš, Jovo, pa prav nič smešno ni.

  • KIKI

   Živiš v zelo kultivirani in osveščeni soseski! Tako sem tudi predvideval in se nisem zmotil!

   • steiermark

    Si je pač izbral “sredino”, v kateri se dobro počuti, ker če bi bival med normalnimi, potem bi pač imel vsak dan moralnega mačka!

 • šmentanamuha

  Pa še nekaj. Ta Jure Leben, ki nastopa v vlogi vladnega piarja (tudi zadnjič na soočenju), je tisti tip, ki je na začetku nastopa Cerarjeve vlade letel z mesta sekretarja, se mi zdi, ker je lagal glede svoje izobrazbe, če se spomnite. No, in zdaj nam spet brezsramno prodaja bučke. Enako kot Cerarjeva kandidatka za predsednico države. Kaj tako poniglavega, ne morem verjet…

 • herman

  Banda komunajzarska! Najprej niso dostavili pošte obsojencu Ivanu, zdaj pa volivcem.

  • Nata

   Obsojencu ??

   • twin

    Kdor pri nas še ni bil nikoli obsojen, je zagotovo kriv, pravzaprav taki teroristi uničujejo ta narod in državo. Obratno pa ni nujno res.

  • piko8

   Po krivici obsjenemu g. Janezu Janši!!

   • twin

    A vsi ostali reveži so pa krivi? Vprašajmo Janeza, tudi on je zapiral nedolžne, na srečo le štiri leta + podaljški, ko je vodil gnilo državo iz zloglasnega Doba.

    • piko8

     Tebe so prekmal izpustil!

     • twin

      Isto so govorili Jakobinci za Robespiera, preden so požgali Bastiljo do tal.
      Nisem bil v zaporu, mimogrede, take kot sem jaz se likvidira, mi nimajo kaj takega za očitat, ampak zgleda se jim zdi, da še nisem prej dovolj trpel.

     • piko8

      Soriy….

     • steiermark

      ampak ne iz zapora, marveč, iz norišnice…

  • FORT WORTH

   In Maslesa je mislil, da bo sfukal Velikega Janeza.
   Bumerang mu je priletel direkt nazaj v sfukano čelo. Hehehe

 • antimur

  Rdečuhi, z zamrznjenim Kučanom na čelu, zombiji, potem antislovenci, za katere ni izraza, ki bi jih lahko dovolj užalil, to so Cerar z gnilo koalicijo, do skrajnih mej pokvarjen Brglez, Janković, ki je prispodoba vsake najhujše lopovščine, sodstvo, mediji in vsa levaška civilna iniciativa so grob demokracije v Sloveniji. Da pa ne bomo živi pokopani, kar za to bando ne bi bilo nič posebnega, se jih moramo znebiti, pa četudi z nedemokratičnimi sredstvi

  • twin

   Pozabljaš na totalitarno policijo in vojsko, ki morda prav ta hip razmišljajo o istem načrtu kot ti,le da je njih neprimerno več in so tudi zelo dobro oboroženi. Sicer pa te razumem in iskreno simpatiziram ter upam, da imaš kje v garaži spravljene vsaj kakšne mige, sicer ne vidim kako bi lahko zmagali.

   Je res, točno to razmišljajo, kdo bo prej, nasprotna stran mora prej tudi čimbolj trpeti.

  • KIKI

   Zelo težko goltam to svinjarijo – vladavino RS z njenimi zastrašujočimi kršitvami
   pravic celotnemu narodu! Vsakemu, ki je sposoben misliti in razumeti, se mora
   želodec krepko obračati ! Slovenija je postala s svojimi rdečimi akterji sramota
   Evropske razsežnoati!

 • soc

  Josif Visarionovič Džugašvili je bojda nekoč ob glasovanju v politbiroju tajniku izjavil ključne besede komunističnih oblasti. Ni važno, kako kdo glasuje, važno je, kdo šteje glasove.

  Državna z Vučkom in druge volilne komisije z malimi vučkoti so garancija, da tesna zmaga desnice ni mogoča.

  • twin

   Zakaj, saj so že zmagovali, meni osebno je vseeno kateri fašisti so na večni in nedotakljivi oblasti, na volitve in referendume pa ne grem več niti pod ceno življenja, ker o tem pa zaenkrat še lahko sam odločam in bi se mi to zdelo kot izdajalstvo lastnega naroda ter sodelovanje z okupatorjem.
   Ne rabijo nas za izvolitev, ko ne bo več dovolj volilcev, bodo pa izredne razmere, oblasti se nameravajo oklepati do smrti, itak.

   • Lustrator

    Za slepca so vse krave črne.

 • twin

  Zakaj se norca delajo, saj je vse jasno, nam se splača graditi edino tire proti hrvaški, ker nam bodo kmalu zaprli obalo in bomo lahko dobili bistveno dražjo robo samo še preko njih ali italijanov.
  Je pa jasno tudi, da nacional socialistična oligarhija rabi take projekte vsakih 30 let, isto kot so naredili s popolnoma zanič in vsaj trikrat precenjenimi avtocestami, spet bodo opisovali neko utopijo, ki se nikoli in nikdar ne bo uresničila, nato pa bodo desetletja legalno pokradli milijarde ter prali denar preko kakšnega novega lopovskega zidarja. Posledično bodo plače in sociala še nižja, dokler ne bo tako kot v črnskih getih v Ameriki ali v Rusiji, na tisoče zmešanih slovenskih otrok bo tavalo po urbani divjini, božalo mačke ter žicalo turiste za malo krokodila.

  • KIKI

   Moj predlog: prodajte luko Koper Hrvatom ali Italijanom, tako kot prodajate hotele, vile,
   znamenitosti tam okoli Slovenskega morja; potem pa natovorimo domače vladne osle,
   da nosijo robo od Kopra do Trsta in na Dunaj kar peš…Vmes jim ponudimo vodo in
   slamarco za počitek!…in plačilo, ki ga bo določila baza Mrakove in Vraničarke!

   • twin

    Jaz ti lahko prodam samo pajčevino in splošno bedo.

    • Peter

     Jasno, ker drugega nimaš, no.

     • twin

      Poslušaj ti, a si prerok, imaš neke čudežne paranormalne sposobnosti vidim.

     • Peter

      Ja.

     • Jovo Jamnica

      Ni edini tu na portali… :-)

    • KIKI

     Nič na bo s prodajo; to vse že imam v obilju na zalogi, tako, da lahko
     kar vsem poklanjam !!!

 • Peter

  Pahor ob vložitvi kandidature: Imam dober občutek

  Tudi jaz sem imel zjutraj dober občutek.
  In res, čez kakšne pol ure sem se pošteno usral.

  • twin

   Okupator ne kaže niti kančka sramu in osnovne etike.
   Kako dolgo pa je že predsednik, verjetno že iz osnovne šole, ko je bil prvič izvoljen za predsednika razreda. Od takrat nam gre samo še navzdol, nekako je vse to povezano.

   • Peter

    Dobro so ga zakamuflirali.
    Tam nekoč davno, ko smo mi sanjali o čem takem, so njemu ponudili študij v USA.
    Pa se je odločil ostati in še naprej delati kariero, ki jo je ravno začel. V CK ZKS, no.

    • twin

     Ne bi se niti najmanj čudil, če bo tudi končal enako kot Gadafi.

  • Prle

   Pa ja ne v plenico?

   • steiermark

    ne v plenico ampak tebi v glavo…..

    • Prle

     A je tebi tudi ušlo v plenico?

    • karpelec

     Ne, imel je še toliko časa, da je prej odprl usta.

 • piko8

  Slovenci vsi, ki imate malo razuma na referendum in glasovat proti zakonu! Ta zakon je sproduciran samo za zakonito krajo našega denarja in povnenja rdečih žepov! To je slabše kot t6, ki s povno močjo obratovanja letno pridela 50 miljonov€ IZGUBE !!

  • twin

   1. mesto – avtoceste,
   2. mesto – TEŠ 6
   za tretje mesto se pa še peče, letos je zelo močna liga.

 • steiermark

  To je zločin in kratenje človekovih pravic! In s kakšnim namenom to dela ta zasužnjevalska in roparska oblast, ki nas vse skozi že poziva, da naj se referenduma ne udeležimo, postavljajo ovire na vsakem koraku, celo kahar je zbral svoje podpodrnike, da so šli razbijat in kričat ter motiti zbiranje podpisov za referenum! Kaj vse še bomo morali dočakati s takšno umazano roparsko oblastjo, ki se še vedno obnaša, kot da smo v globokem titovem komunizmu, kjer nam je levašo morilsko pedoilsko božanstvo tito, odrejalo, kaj smemo in česa nesmemo razmišljati……Fuj, drhal, celo v 3. tisočletju se nemoremo rešit vpliva in delovanja te jugokomunajzarske gnusobei!

  • twin

   Jugokomunajzerji… a obstaja kdo v našem političnem prostoru, ki ni bil v partiji ali v Udbi?
   Eno samo ime prosim, ampak pazi, bom preveril. Povrh tega, to niso bili nikoli komunisti ampak nacional socialisti, ja veš, da pri nas ni bilo komunizma, samo rekli so si tako, odkar so leta 1943, po porazu fašistov bežali v gozdove. To se pa da preveriti, cel kup partizanov je kariero komunista začelo v wermachtu ali v gestapu, zato so nam po vojni vzeli pol Slovenije in zato tudi nikoli nismo imeli republiške vojaške oblasti ampak smo spadali pod Zagreb.

   • Jovo Jamnica

    Franc Rozman je hoto našo vojsko met, pa so mu Britanci pottaknili zanič mino za minomet, kera ga je fentala, ker je eksplodirala f cevi minometa, namesto, da bi vun odletela…

    • twin

     Prekleta golazen fašistična.

     • steiermark

      prekleta golazen rdečefašistična!

    • steiermark

     mislim, a je v tem primeru “odletelo” v pravo meto – v prazno glavo zločinca rozmana, klavca poštenih in zavednih Slovencev!

     • Jovo Jamnica

      F trebuh Štajermaka, f trebuh. Črevo mu je perforiralo in ga dohtari niso mogli več zaflikat. Je pa Rozman teško sedo tvojemu Titeku, pa Kardelu pa še komu. Toti tvoji vrhovni komiji so si ful odahnili, ko se je ta nesreča zgodla…

     • steiermark

      ja, bil je celo preveč zločinski za same zločince – tfojiga titeka, kardela itd…….Tudi mi smo si oddahnili, ko mu je odpihnilo 0 možganof

   • steiermark

    ali je važno, kako se je imenoval najbolj zločinski sistem, ki ga je vpeljal velik pedofil in množični morilec psihopat tito? Koliko pa je ko bil v partiji, pa sploh ni važno, važno je zakaj je tam pristal in kako je deloval (ko je ovajal in onemogočal poštene ljudi okrog sebe…), da o udbi sploh ne govorimo! Sam verjetno tuddi veš, da imamo celo na vladi patrone, ki so bili v službi nagnusne udbe in so zalezovali in ovajali – bili ovaduhi, svojih prijateljev in znancev, pa se še s tem ponašajo – javno! Pomembno je le to, kaj so ti smrddlivi jugokomunajzarsko udbovski hlapci, počeli in kaj še počnejo…….njihov gospodar oz. šef, ki je z njihovo pomočjo pokradel samo Sloveniji 100 miliard evrov…. itd. itd…..

   • tramal

    Do leta 1953 smo imeli slovensko vojsko ,potem pa so nas srbini razorožili in naredili srbijansko vojsko..

  • Slovenka

   Ups, to pa je jeza. Ne vem zakaj tak cirkus zaradi vabil, ki jih je muca popapala. Take žalitve na račun volilne komisije, ki gara v potu svojega obraza, da nam omogoči izvajanje naše temeljne, t.j. volilne pravice. Upam, da Vučko ne bere tvojega izdelka, drugače bo še moral vzeti bolniško od vsega hudega. Poskusi biti sočutna.

 • Peter

  Kdo je kriv, da kar 50 tisoč volivcev ni dobilo obvestil o referendumu o 2. tiru?

  Ste pa res smešni. J je kriv, kot za vse drugo, kar je narobe v Dolini, no.

  Sicer pa, ne boste vi mene farbal kle. Na MMCji, kjer imajo, ker so tako demokratični, posebno rubriko Referendum, o tem problemu očitno nič ne vedo. Torej ga ni.

  • twin

   Jaz nisem nič kriv, ne grem več na volitve in referendume, pa če me na licu mesta ubijete.

   • stajerc5

    Velja, samo prej bos se PROTI obkrozil…

 • Vera

  Vse je povedano ža s tem , da DVK vodi človek iz propadlega LDS-a.

  • RATATA

   Alah ti Vera, da si to povedala.

  • Ana Job

   Glede glasovnic v tujino :

   Po novem zakonu o referendumu, ti glasovnic ne pošiljajo več, razen na željo. Ki mora biti pisna na DVK 14 dni prej.

   V Sloveniji dobiš avtomatsko na tvoj naslov vabilo. V tujino pa za referendume ne pošiljajo več glasovnic, edino za predsedniške in parlamentarne volitve. Če želiš dobiti glasovnico po pošti, moraš za referendum izrecno pisno zahtevati.

   Vse jim pride prav.

 • Kr En Boštjan

  Ampak kr je napisano drži!!!

  • Jovo Jamnica

   Kolk bi šele blo brezveznih komentof, če po običaju… nebi držalo..

 • Joža Gabroža

  TALE VLADA JE RES POTREBNA DA JO UPROFOR PREVERI TAK KOT V SOMALIJI

 • Peter

  Je blo v tistih cajtih, ko so razglasili prvi referendum.
  Pa je šla Mici po vas, pa jo upraša en, kam da gre.
  Na referendom, prav Mici.
  Aja, kva pa je to?
  Ne vem sm si jo pa za vsak slučaj oprala, prau Mici…

  • Jovo Jamnica

   No evo. Anpak Mici je fsaj šla…

   • Bald Eagle

    Ti boš pa zopet svojo leno rdečo rit grel doma na kavču. Potem pa cvilil, ko ti bodo preko davkov praznili denarnico.

  • Kosobrin

   Francl je pa rekel: “Sem si za vsak primer frišne spodnjice oblekel!”

  • Anthon

   Za takle brezvezen “štos” bi te v socializmu tvoji dragi udbovčki malo zaprlli. Si pozabil, “hrabri” Pero?

   • Peter

    Ja, res sem malo pozabil.
    Šmarnca je kriva, no.

   • KIKI

    ¨Zaprli so te že, če si rekel, da ima tovarišica “uši” …pa jih je re imela!

 • Kosobrin

  Vsi smo dobili. Ravno pravi čas. Še bolje malo kasneje; če je prehitro, človek še pozabi na vse skupaj.

  • Anthon

   Sploh veš, kaj je predčasno glasovanje? Samoupravljavsko fizofoliranje lahko raznašaš na partijskem sastanku borcev ali na kakšnih levakarskih shodih. Tu smo resni in odgovorni ljudje.

   • Kosobrin

    Vidim, ja, da ste resni. Na partijskem sestanku ali levakarskih shodih pa še nikoli nisem bil, pa sem vseeno resen in odgovoren. Zato bom na referendumu obkrožil ZA.

    • Anthon

     V primeru, da vam uspe skuriti milijardo in osemsto milijonov evrov za 27 km pof… tira (kot da za tir), ti privoščim, da tebi in pajdašem čez čas kakšen bolj utrgan, kot smo mi resni, zahteva denar nazaj. Nazaj, kot denar nazaj zahteva kaka narko mafija in njim podobni. Uživaj!

 • Marko

  Ja Janša itak.

  • tramal

   Spet se ti blede.Preveč mamil škodi.

 • samsara

  “Direktor DVK Dušan Vučko nam je pojasnil, da del obvestil za nedeljski referendum enostavno ni prišel do volivcev.”

  Kako enostavno kajne. Tile tovariši JS res niso od muh.

  • Janko Gedlička

   In UDBA v nešteto preoblekah stalno pomlajevana še vedno z uspehom deluje.

 • Anthon

  Sam sem prejel vabilo danes, predčasno sem glasoval včeraj. Vsa vabila, ki so prišla po začetku predčasnega glasovanja, so prepozna, in na svojstven način ovirajo volilno pravico.

 • Janez

  SPLOH !
  TA POSTOPEK – S ” PREDČASNIMI” IN REDNIMI GLASOVANJI ?
  SE ZDI,
  DA – N I !!! – ” V O D O T E S E N !!!

  Da je možno glasove ? DODAJATI ALI ODVZEMATI ?
  Ali ve kdo kaj o tem !
  BAJE JE NAJVEČ “DODAJANJA” GLASOV ?
  BAJE BILO NA VOLITVAH MOL ŽUPANA ? A kdo kaj ve ?
  Baje so bili primeri,
  da je prišel glasovalec oddati glas – “nekdo” pa je njegovo ime že obkrožil?! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  V LJ- BEŽIGRADU SMO POZIVE NA REFERENDUM – DOBILI PO PTT VČERAJ.

 • Slovenka

  Vrhuška ničesar ne prepušča naključju. Očitno so obstoječa korita izpraznjena in je potrebno zagotoviti nove, večletne vire prehrane za orwellovske prašiče in njihove bližnje. Lahko bi tudi kakšno rekli o slovenski krvi, na kateri se bodo kakšno desetletje pasle vladajoče uši in njihove gnide, če zakon v nedeljo ne bo dobil iztegnjenega sredinca.
  Tudi štetje bo prilagojeno okoliščinam, glas za bo zalegel za dva glasova proti in pri taki računici lahko nasprotniki zakona računamo samo na čudež.

  • KIKI

   Postavimo lastne inšpekcijske straže in preverimo glasove! To pravico imamo!!!

 • Peter

  Meni je pa zanimivo, da ćudežni dećak CK ZKS pri nekaterih zbuja vtis, da je kandidat desnice. Pa ni jih tako malo, no.

 • if

  Zaradi v prostor umeščene konstrukcije, ki ogroža varnost, odgovornemu inženirju odvzamejo licenco!

  V moralno sprijeni politični Sloveniji licence še naprej ohranjajo inženirji NLB mednarodne pralnice denarja, zastoja zakonsko določenih obvsetil o referendumu, Patrie …

  Slovenija, zakaj dopuščaš tem norcem, da uničujejo RS!
  http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174491256

 • Olga

  Glasujmo PROTI zakonu o drugem tiru in s tem proti rdeči mafiji!

  • komar marko

   ja od česa pa bodo živeli. Dve levi roki in vakuum na podstrehi. Živi se od jasli! Ne tako! Za drugi tir!

   • KIKI

    Naj poskusijo živeti s svojim drekom, ki ga puščajo povsod, kamorkoli pridejo,
    kjerkoli se za hip ustavijo ! …mi moramo njihovo “govnarijo” že dolgo požirati!

  • Vojteh Dovč

   Glasujmo PROTI zakonu o drugem tiru

 • tramal

  Nič novega.Še vse volitve do sedaj so komunajzerji goljufali in se ne čudim da goljufajo tudi na referendumom.

  • Vojteh Dovč

   dobro da so goljufali ko je bila sds gor

 • karpelec

  Očitnemu zavajanju in pretvarjanju je treba odločno naretiti konec. Kaj se bo pa dogajalu ob štetju glasovnic, pa ve samo Bog in peščica ljudi. Bodimo pozorni in previdni.

 • Johan

  RADIKALNA LEVICA

 • sunday

  glas ZA drugi tir, je glas ZA KRAJO !!!

  • Sredina

   volilni molk

 • cosmosjasnovidec

  Kdo je kriv?Saj se pa ve.
  Enako je ob goljufanju z glasovnicami,ko so volitve zato so pa levaki vedno v parlamentu,ker so glasovnice prirejene in zamenjane z originalnimi.

 • Krtača 20

  Janša sigurn ne bo dobil pošte, ker ma premajhen kaslc, pošta ni bila pravilno vročena, crknil akumulator, Urška ni povedala, je službeno odsoten (itak je odsoten tko in tko)….

  • FUCK COMMUNISM

   To kar ti pises, napise lahko samo debil!

  • if

   V Sloveniji je crknila demokracija, ker obstajajo [email protected]či. Med pripadajoče štejem tudi ljudi vašega tipa, ki na volitva in referendumih vzdržujete Murgle know-how..

 • FORT WORTH

  Na Grosse banditenstrasse v Murglah so ze zaceli s sprenevedanjem in prevarami.
  In ni jim videti konca.
  VSE ZA KRAJO NASEGA DENARJA IN OBLAST !!!

  • lokec

   Niso začeli to delajo vse skozi.

 • Borut Stari

  Prasci, ki so vpleteni v to nezaslišano sramoto: Ministrstvo za notranje zadeve, Geodetska uprava, Pošta Slovenije, Cetis (za tisk) in nazadnje DVK. Storjena svinjarija je povzročena namenoma. Odstopi se kar vrstijo. No, v realističnem šovu seveda.

 • Marija

  Že za referendum o družinskem zakonu so vabila poslali šele v četrtek pred referendumsko nedeljo. Pomembna je udeležba, mogoče bo šlo na tesno. Prevetriti republiško volilno komisijo in ljudi ki formirajo lokalne volilne komisije,drugače so vsake volitve izgubljene. Že od 45 leta imajo zakon in navodila : čiščenje volilnih imenikov, po katerem onemogočiš volilce, ki niso za to pokvarjeno oblast, tisti pa ki so morajo obvezno priti. Ker nimajo morale in cilj posvečuje sredstva, so opozicijo zmetali v jame, jim odvzeli državljanstvo, če to ne uspeš naročičis aktivistom, rekcionarje brišejo iz imenika. Vse so zapisali v glasilu OF avgust 45.
  Isti ljudje iste metode, še danes.

 • REF 2017

  LARI FARI GA POZNAŠ, TO JE ENA SAMA TOLSTA KAŽ !!! in ta izrek je prav primeren za predsednika Pahorja, ki ni predsednik vseh državljanov v zvezi nedeljskega referenduma čeprav on trdi, da je. Kako more biti pravičen in nepristranski, če slabo pozna vladne argumente in se odloči zanje dočim, argumente druge strani ne omenja – preprosto jih ignorira. Davkoplačevalci, kopiral bom besedilo drugega odstavka in presodite : ## Predsednik Pahor ne skriva, da ima glede gradnje drugega železniškega tira med Divačo in Koprom vrsto vprašanj, a “če se že moram odločiti in kot aktiven državljan sprejeti odločitev, se bom tokrat potrudil razumeti tiste argumente vlade, ki jih nisem slišal tako prepričljivo, kot bi si jih želel, v upanju, da so to dobro premislili”.## LJUDJE – preprosto ne razumem , kako se more predsednik države odločiti in na referendumu glasovati za vladni projekt,
  čeprav ga z argumenti niso prepričali in ima še vrsto vprašanj brez odgovorov. Poleg tega kot predsednik bi moral biti seznanjen tudi s proti argumenti davkoplačevalcev. Po primerjavi ,.bi se pravilno odločil in volil po svoji vesti. DAVKOPLAČEVALCI ali si predstavljate, kako bi izgledalo, če
  bi se predsednik Pahor do referenduma drugače opredelil kot vsa Kučan-Cerarjeva elita.
  LJUDJE -zavedni in neskorumpirani davkoplačevalci hočemo graditi cenejšo in krajšo dvotirno progo, samo 1 predor dolžine 4,1 km in zgrajena v 3-4 letih v primerjavi z vlasnim projektom 1 daljši in dražji tir, gradili bi ga 8 – 10 let z nadaljevanjem ter 8 in več predorov. kot dodatek bi nas vlada obdarila z nadaljevanko T-6.
  V NEDELJO UDELEŽIMO SE REFERENDUMA IN OBKROŽIMO PPROTI !!

 • mginko

  “Kdo je kriv, da kar 50 tisoč volivcev ni dobilo obvestil o referendumu o 2. tiru?”
  Udbomafija s podmladkom iz glavnega štaba v Murglah
  Koliko časa boste slovenski državljani še rabili, da boste dojeli kdo vas največ j….e v naši državi. Opr.izrazu, ampak upam, da to najbolj razumete.
  V nedeljo obkrožite ” PROTI “, ali pa se prepustite …… še naprej tovarišu Kučanu, ki je komandant zagovora, da zakon mora biti sprejet.

  • Sredina

   Očitna kršitev volilnega molka…

 • sunday

  na nedeljskem referendumu bi bilo čisto prav in primerno, da bi ga opazovali mednarodni opazovalci, ker bo zlorabljen in goljufiv – kot volitve bodo levisti ponaredili tudi referendum, saj za njih to ni problem, ker to delajo vedno in povsod!!!

  • Sredina

   Če maš dokaze za to kad flancaš, vloži kazenske ovadbe, sicer si tudi sam v prekršku…

  • KIKI

   Za tako veliko napako ( 50000 nepodeljenih obvestil) lahko zahtevamo razveljavitev referenduma!

 • Ana Premuž

  Joj pa ,kaj mi smo tudi včeraj dobili glasovnice ,malo se popzanimajte ,kaj se dogaja na pošti Slovenije ,se mi zdi dfa tam vlada popoln nered .

 • Majda

  Tistega, ki to cudi, je lahko samo sram, saj slovenstvu laze v obraz! To je del protikampanje kucanov in presstitucije. Da o Vucku ne zgubljamo besed. Clovek je trs! Tako evidentno kratenje clovekovih pravic je plod negativne selekcije butcev, ki jih je po nareku kucanov, naplavilo v Vlado, pedrski lobi, presstitucijo, …

 • Burek Burecki

  Za predsednika sem dobil za tir pa ne razen ce je oboje bilo v isti listini. Nisem prebiral saj murko za predsenika me ne zanima. 500 evrov za centimeter tira je cist prevec…

 • zokispoki

  Banda komunajzarska !

 • matjazr7

  No, jaz še nisem prejel vabila :).

  Ampak na referendum vseeno grem. PROTI!!!!!

  • Kosobrin

   Imaš verjetno tudi premajhen poštni nabiralnik. Še enkrat dobro poglej, morda ti ga je odnesel veter in leži v kakšnem grmovju …

  • KIKI

   Označi volilni listek, ker ne boš pravilno “uvrščen” , ali pa te ne bo!

 • odzunaj

  Aha, sedaj ukinjajo še obvestila o volitvah ! Pripravno za politične lopove ! s skoraj 100.000 eversko kampanjo pa tudi osebno obveščajo SVOJE, naj gredo na volišče. Bodo tako izgledale naslednje volitve, še posebej državnozborske, da uničijo prave stranke ljudstva !?!
  Izdajalstvo Slovenije ni bilo še nikoli tako močno. Ustavni pravnik Cerar s svojo ekipo se poslužuje likvidacij osebnosti, da ne ponavlja razkrinkanih fizičnih likvidacij komunističnih revolucionarjev !
  KAKO FAŠISTOIDNO !

 • šmentanamuha

  Ne pozabit: Cerar nas namerava zapufat za naslednjih 50 let (to je pol stoletja). V 20. stoletju so se v prvih 50 letih zgodile Balkanske vojne, 1. svetovna vojna in 2. svetovna vojna. Če si lahko kdo sploh predstavlja, kaj to pomeni, da se zakreditiraš za 50 let.

  • KIKI

   Mojčika mu je naročila, da njena prisotnost v njegovi bližini stane 100.000 eur
   mesečno in zlata kreditna kartica brez omejitve porabe. Hoče se absolutno približati
   Trumpovi Melaniji, saj ji je baje čisto podobna in imata baje iste hobije…Melanija
   ljubi “šoping”, Mojčika pa “looping” v postelji !
   Mirček se kar topi od sreče; pazit mora samo, da je Plenkovič ne ugrabi na sredi
   Piranskega zaliva!

 • Sredina

  Zakaj je dovoljeno komentiranje pod takim člankom..kokr js vem je v SLO danes volilni molk in velja do jutri do 19:00.

  • resnicaboli

   to so si komunajzerji izmislili ni nikjer v zakonu.

   • Sredina

    Za vas itak ne veljajo zakoni, samo tisto kar veliki vodja reče

 • resnicaboli

  Kdo je kriv se ve v ponedeljek mora biti že bivši.

 • Minovak

  NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC!
  George Orwell

 • Olga

  Vučko naj odstopi!

 • antimur

  Kdo pa naj bo drug kriv, kot kučanistična golazen. Kradejo, lažejo, celo zločin jim ni odveč, ponarejajo volitve, kradejo otroke, razbijajo tradicionalno slovensko družino, takšnim zločincem pa res ni odveč omejevati osnovno pravico demokracije, to je referemdum.
  P.S.: Stroške tega referemduma naj krije levi fašist Brglez s koalicijo.

  • Vojteh Dovč

   Janše pa cerkev se rešite pa smo na konju

 • Vojteh Dovč

  uu to pa res ni vredu konc sveta ..jaz bom šel vseeno na volitve …al ne kaj pravite njokoti?

  • antimur

   Tebi ni jasno niti to, da niso volitve ampak referemdum. Takšna levaška nerazgledana drhal kot si ti, podpirajo to zločinsko levofašistično golazen, zato ni čudno, da smo dobesedno v riti.

   • Vojteh Dovč

    Kacoti.nasedate pa tudi takoj.dokler bote meli ex?? komunista vam ne bo uspelo nič ne rreferendum ne volitve. Pika. Škoda bi bil že cajt da postanemo nova švica je reku peterle1x.

 • bednick

  OGLAS

  En volilni listič imam odveč.
  Če kdo rabi, naj se javi.

  • KIKI

   A je ženino? žena pa je “spićila” k drugemu!? Razumem!
   Lahko bi ga prodal tistim, ki so “za” krajo; lepo bi te nagradili!
   Sicer pa držijo v rokah 50 000 takih (zatonj)

 • KIKI

  Lahko zahtevamo razveljavitev! To je namerna, umazana igra! Veliko ljudi
  ne ve, kaj v tem primeru naredit, saj njihovi nameni niso tako izprijeni kot
  rdečuharski! Ali bojo spet sami sebe kontrolirali?