Kmet in lovec iz Zasavja v pismu Luki Mescu zapisal, da s populizmi o zvereh v nevarnost spravlja polovico Slovencev!

Foto: STA

Spoštovani poslanec Luka Mesec, spremljam stališča stranke Levica glede izrednega odstrela volkov in medvedov, iz katerih je jasno, da težav podeželja ne poznate, ob tem pa nimate stika z ljudmi, ki so zaradi prekomernega porasta zveri v veliki stiski. S svojimi argumenti o humanosti si mogoče pridobivate politične točke med svojimi volivci, žalosti pa me, da s tem delate veliko škodo vsem, tudi živalim, ki jih pri tem izkoriščate,” je v odprtem pismu poslancu Levice Luki mescu zapisal kmet in lovec Boštjan Ocepek iz Zasavja. V nadaljevanju objavljamo celoten zapis.

Sam prihajam iz vasi, imam dnevni stik s kmeti in lovci ter drugimi uporabniki gozdov in kmetijskih zemljišč. Že od malih nog pomagam doma na kmetiji, pri 16 letih sem se pa priključil še k lovcem. Če uporabimo samo kmečko logiko, ugotovimo, da lovci, kmetje in lokalni obrtniki in ljudje, ki živimo na podeželju drug brez drugega ne moremo, zato si pomagamo in se podpiramo. Zdi pa se, da se tisti, ki na naš račun dobro živite, nikoli ne vprašate, od kje in kako vzeti. Se pa zelo trudite, da bi nas med seboj skregali.

V naši državi imamo veliko živalskih vrst, z nekaj divjadi gospodarimo lovci preko Zavoda za gozdove in s temi vrstami divjadi ni težav. Slovenski lovci nismo lovci na trofeje, kakor nas poskuša predstaviti vaš del politike. Naša naloga je, da poskrbimo, da na podlagi analiz in nadzora držimo optimalno število živalskih osebkov v določenem okolju. S tem preprečimo izbruh naravne selekcije, ki nastane ob preveliki številčnosti določene vrste, katere pokazatelj so tudi škode. Je pa nekaj primerov, ki se iz lovne prestavijo na rdečo listo in se vodijo kot ogrožene vrste. V tem primeru zanje odgovarja država. Priznajmo si, da je država zelo slab gospodar, saj ob slabi odzivnosti in nadzoru številčnosti te divjadi komaj da lahko govorimo o gospodarjenju. Imamo kar nekaj primerov, ko se je število zveri prekomerno povečalo, država pa je ob tem vedno mižala.

S populizmi v nevarnost spravlja polovico Slovencev
Zadnje čase imamo velike težave s preveliko številčnostjo medveda in volka. Država namesto, da bi gospodarila z divjadjo in izravnala prekomerno številčnost, raje izplačuje jalove odškodnine, na katere pa morajo oškodovanci dolgo čakati. Obe omenjeni vrsti pa tudi šakali se sedaj pojavljajo tudi na območjih, kjer nikoli niso bile prisotne. Prav tako se nevarno približujejo naseljem in delajo škodo pri domačih in hišnih živalih na podeželju.

Foto: STA

Sprašujem vas poslanec: se bo res moralo zgoditi, da se boste zbudili šele, ko bo prišlo do smrtnega primera pri ljudeh zaradi napada lačnih zveri? Vi, ki živite sredi mestnih središč, ste na varnem, več kot polovica Slovencev na podeželju pa s svojimi populizmi spravljate v smrtno nevarnost. Za vas skrbi ogromno služb, za katere plačujemo vsi, tudi mi na podeželju. Zagotovo pa mestni način življenja s hiperpotrošnjo bistveno bolj pripomore k izumrtju živalskih vrst, kot bi bilo to kadarkoli mogoče z odstrelom. Izumiranje živalskih vrst je namreč v največji meri posledica uporabe umetnih kemikalij in ostalih snovi, ki onesnažujejo vodo in zrak, ne pa strokovnega gospodarjenja. Prav je, da se vprašate, kakšen način življenja je bolj škodljiv za našo naravo in za naslednike.

G. Mesec, verjamem, da ste vi pravi naslov, da sprostite blokado gospodarjenja z zvermi, saj imate očitno moč, da vladne projekte odobrite ali zaustavljate. Žal pa je iz predlogov pastirjev in ograj jasno, da o ključnih problemih podeželja ponovno odločate ljudje, ki o življenju izven Ljubljane veste zelo malo. Ste se kdaj vprašali, od kje prihajajo sredstva, ki vam zagotavljajo lepo življenje? Ponovno bomo trpeli mi davkoplačevalci, ki bomo plačevali vaše kaprice. Če pa nočete pomagati in želite v Sloveniji ustvariti zverinjak, ga naredite pred svojimi vrati, ob enem pa še sami plačajte za zaščitna sredstva in škodo sosedov. Verjamem, da bi nehali govoriti neumnosti, če bi osebno srečali medveda.

Prosim za odgovor, za katerega se že vnaprej lepo zahvaljujem.

Boštjan Ocepek

 • rubec

  Pismo se že začne narobe. Pravilen začetek je: Spoštovani majmun luka mesec…., tako da tega sranja od lovca dalje niti ne berem.

  • Anton

   ne žali majmuna, ko ga primerjaš s tem imbicilom

   sarkazem press

 • Morala

  Sedaj se že živali izkorišča v politične namene! Govoriti kar na pamet iz pisarne in varnega parlamenta, je zelo lahko. Kmetom predlagam naj Luko povabijo na sprehod v gozd oz. v njihovo okolje.

  • Den456

   Dej nehaj. Nam bodo vsi medvedi in volkovi pocrkali od smeha, ko vidijo tega mesečnika..

  • Hamid Begic

   Sploh ne poznate razmer in gobcate. Pojdite v gozd in če vidite volka/medveda, ga uslikajte in to pokažite. :)

   PS: In vam na račun vam nakažem 1000$. :)

 • Luckyss

  Pustimo Meseca, ki itak pojma nima…
  Vendar imam seveda pripombe na te “rejce”..Imajo neustrezno zaščiteno drobnico, ki jim jo nato pokoljejo podivjani psi. “Rejci” pa to potem prijavijo kot škodo zaradi volka, ker za pse država ne odgovarja in ni odškodnin, ki so trikrat višje kot je tržna vrednost npr. ovce..
  Ni torej vse tako črno belo kot tukaj bluzite….

  • anzek

   O kakšnik podivjanih pseh govoriš?? Sam, pa živim na vasi, že najmanj 10 let nisem videl potepuškega psa, kaj šele podivjanega

   Kaj ko bi komentiral stvari katere poznaš in nosa ne vtikaš v stvari, ki so zate “špansko selo”!!

   • Luckyss

    Za razliko od tebe poznam zadevo..Tudi stroka v svojih biltenih in poročilih daje velik poudarek tej problematiki.
    Poleg tega so na “lovskih kamerah” že večkrat posneli pse pri pokolu ovc ali drugih domačih ali gozdnih živali..Ne obstaja pa niti en posnetek volka, ki bi bil v bližini domačih živali, kaj šele, da bi jih napadal…In medveda srečujem po nekajkrat letno, podivjane pse dokaj pogosto in zadnje leto ali dve tudi šakale..Volka pa še nisem videl v “divjini” tako kot vsi tu na forumu prisotni, skupaj z “oškodovanimi rejci” vred…

    • dare326

     Jaz sem že davno videl volka na Kraškem robu, o rednem videnju medvedov in volkov mi pripoveduje prijatelj, ki ima konje v okolici Pivke.

     • Luckyss

      Morda, vendar volka redko vidiš čez dan, v bližini naselij pa sploh ne…Ljudje zadnje čase pogosto videvajo šakale in jih tudi zamenjujejo za volkove..

     • Hamid Begic

      Če bi šel v Bloke… in tisti “rejcem” pokazal slike šakala, volka in haskija… :)

      PS: Ne bi poznali razlike…. Za vse bi rekli, da je to volk… Ampak “omejencu” ne moreš pojasniti nič… Niti tako enostavne stvari.. :)

    • Observer

     Živim v kraju z nekaj tisoč prebivalci, kjer srne pridejo čisto do obvoznice… travnik imam kakšnih 200 m nad obvoznico, kjer imam manjši vinograd. Kakšen dober mesec nazaj sem rihtal trto in kar naenkrat blizu mene švigne srna iz visoke trave in beži gor v breg. To ne bi bilo nič nenavadnega, ker sem že navajen takih lepih prizorov, ko srečam srne na mojem travniku, če ne bi kar naenkrat, kakšnih 20 sekund za tem z drugega konca travnika proti meni tekel popolnoma odrasel doberman, prava mrcina. Naravnost proti meni je tekel v trto, potem pa se je zadnji moment, ko je očitno ujel vonj srne, ki ga je tudi prej zavohala in zato zbežala, obrnil gor v breg in tekel po poti srne….okoli vratu je imel srebrno ketno, torej predvidevam, da je ušel lastniku. Ne vem, če to tudi šteje, ker je očitno to bil pes, ki je ušel lastniku, ampak si me spomnil, ko si omenil pse. Ne vem kaj bi bilo, če ta mrcina ne bi šla za srno. Bi me napadla? Hvala Bogu me ni in se je slabih 10 metrov v polnem diru proti meni odločila, da gre gor v breg za srno. Bog je srno postavil ravno na tisto mesto, da je mene rešil pred morebitnim napadom dobermana in je pes šel za njo. Lep pes drugače, ampak ko vidiš, da takšna več kot meter visoka mrcina drvi proti tebi, ni dober občutek.

     • Luckyss

      Mene so takšni “izgubljeni” psi že lovili…enkrat dva skupaj, ki sem si jih rešil s sprejem , enkrat pa jih je bilo več in sem moral neslavno na drevo…Mislim, pa da posamezen pes, ki goni “za zabavo” in ne iz lakote ni človeku tako nevaren kot tedaj ko gre za trop….

     • Hamid Begic

      Moj sprej je G20. :)

      PS: Najbolj učinkovit. :)

  • macon

   Ja, rejci na Kočevskem. Kaj pa o rejcih na Gorenjskem, kjer okoli 100 let ni bilo volka in medveda, zdaj pa koljejo ovce na Jelovici.

   • Luckyss

    Pravilno varovani živini se ne bo nič zgodilo; ne podivjani psi, ne šakali, ne medvedi, ne volkovi ne bodo brezplačno večerjalič
    Ne moreš pa zunaj puščati čez noč drobnice “varovane” le z el. pastirjem…saj niste resni in potem še jamrate…To je kot “ruski bife” za zveri…takšne in drugačne, na dveh in štirih nogah..
    El. pastir je namenjen paši živali in ne zaščiti…;če bi bil namenjen zaščiti bi se imenoval električni ovčarski pes ;)

    • Observer

     Kmetje morajo nekje dobiti denar, če hočejo imeti pse za varovanje drobnice. En ovčarski pes stane lastnika 3200 eur na leto, če se dobro spomnim iz Tarče. In kot veš, samo eden ni zadosti. Jih mora biti več.

     • Luckyss

      Mogoče prvo leto z nabavo in šolanjem vred, potem pa je strošek bistveno manjši, plus tega ga država sofinancira, v “izpostavljenih območjih” do 100 %…
      In gojenje drobnice ni hobby program kjer spomladi spustiš v gmajno 15 ovc in jih 30 v jeseni pobereš…Je treba garat in imeti takšen stalež da se investicije izplačajo in da od tega dostojno živiš….Sedaj pa vi vsak kmet, ki ima zemlje za 100 kg krompirja in par 100 kvadratov gmajne imel še par ovc…Tako pač ne gre…

 • upornik22

  ja dragi kmetje širite dejavnost kjer ne bi smeli………..očitno se morajo živali vam prilagajat ne obratno…….tudi volki in medvedi morajo imet življenski prostor

  • Slovenec 33

   Vzem si enega volkeca domov in ga nauči civilizacijskega obnašanja enako kot islamista – ne bo ti uspelo.

   Zato so volkovi po divjini in ne v civiliziranem okolju, ampak to je za enega topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma prezahteven problem.
   Je pa zanimivo, da zase pričakuješ toleranco, čeprav si bebo, kmetu je pa ne.

   • upornik22

    zato tudi kmet posega njihov prostor………predstavljaj si da ti pride kmet v tvoje okolje in uniči vse kar imaš na njem ………in nakocnu te bi dal v lonec ker mu oviraš predelavo mesa.

 • Common Sense

  Mesec nabija tja v en dan. Kdor ga še jemlje resno je buteljn. Izgleda, da se ga samo še Šarec boji, pa nihče drug več. Patetični so tile mladi eko-vegi-komunisti.

 • Van Der Waals

  DIPLOMIRANCI Z FDVJA IN FILOFAKSA NIMAJO REALNIH POGLDOV NA ŽIVLJENJE!!! ŽIVIJO V SVOJEM SVETU PRAVLJIC SOCIALIZMA!!!

  • Luckyss

   Se bojim da ne gre za ideološke poglede, ampak so preprosto podkupljeni s strani Sorosa, ki ima malho,ki ne more biti nikoli prazna, dokler bodo obstajali tiskarski stroji..Sam kot levičar in pacifist, torej verjetno tudi humanist..v Sloveniji ne vidim stranke, ki bi bila levo usmerjena !!
   Da o bluzenju ekofašistov in podobnih nevladnih organizacijah niti ne govorim…

 • samsara

  S populizmi o (nezakonitih) migrantih, pa kar vse Slovence.

 • dare326

  Mesec je po izredni popularnosti Zelenih v Nemčiji, odkril novo politično nišo: od sedaj naprej imajo enak program, kot nemški Zeleni.

 • Slovenec 33

  V okupirani državi Sloveniji, kjer vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda se vsa dejanja v smer zatiranja, ropanja, kraj in zaničevanja Slovencev dnevno dogajajo in idioti so glavni v izvajanju tega progroma.
  Razliko med idioti in patrioti so že Stari Grki definirali in ni sprememb. Med tako imenovanimi “naprednimi” in nobenega patriota.
  Vsi, ki pripadajo idiotoim so pa nasledniki ali pa potomci rdečih verskih blazenžev, ki so izvedli genocid nad slovenski,mi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.

  • Luckyss

   A še kar jamrate in gonite staro lajno ?!
   Imate še kaj drugega v glavi kot “rdečkarje”, kosti, svečke in jamranje ?!
   Res se mi smilite…
   In precej noro se zdi za potomce tistih, ki so prisegli Hitlerju in izdali svoj narod s prestopom k okupatorju, da kreirajo stavke kot so “kjer vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda “..Pa kaj je narobe z vami ljudje “božji” ?!

   • Slovenec 33

    Kaj te vest peče za tvoje predhodnike ali pa prednike. Če stopiš mačku na rep zamjavka. Oni z zasutimi usti ne morejo nič vewč povedati.

    • Luckyss

     Ti si res popolnoma zaslepljen…Ne vem zakaj bi me pekla vest, nihče izmed mojih prednikov ni med eksekutorji, niti med tistimi v jamah…Naj vest peče njihove potomce, ene in druge..

   • Observer

    Ok, domobranci so prisegli Hitlerju… vi “rdečkarji” hehe, tudi ne nehate s tem. Ostali, ki smo mlajši in nismo obremenjeni s tem, smo dojeli zaradi konstantnega gonjenja vaše stare lajne. Kdaj boste pa vi priznali, da so komunisti paktirali z nacisti daleč pred domobranci, da je KPS celo prepovedala proteste proti bratskim marksističnim nacistom, da so nacisti bili na praznovanju 1. maja v Moskvi leta 40 ali 41 (video je na youtube). Kdaj boste vi to priznali? In to so komunisti počeli daleč pred domobranci. Dokler ne boste tega priznali, niste kredibilni, ker še vedno gledate na zgodovino subjektivno. Vaši niso bili nobeni junaki, celo z naciji so se hoteli združiti, če bi se zavezniki slučajno izkrcali na jadranu. Potem so pa zmagali in seveda svojo kolaboracijo oz. paktiranje z nacisti lepo zakrili, kazali pa s prstom samo na domobrance.

   • xtc

    Kaj je zapisanega v podčrtanem narobe?
    To ,da to drži kot pribito,vaše mesto je v Srbiji in rusiji tja se spokajte z vašim socializmom in bratstvom vred.

 • Drago

  V Bruslju so odobrili tudi zelo uspešen projekt z imenom SloWolf, ki

  so ga izvajali v letih 2010–2013. Kot pove ime, je šlo za projekt za

  naše volkove. »Projekt je vključeval tudi problematiko škode, ki jo

  volkovi povzročajo na drobnici,« pove dr. Krofel. »Da bi pomagali rejcem

  drobnice, smo pridobili sredstva za kakovostne zaščitne ograje in

  pastirske pse, za kraške ovčarje in hrvaške tornjake, ki so se drugje

  izkazali za zelo učinkovite. Med projektom se je tudi v Sloveniji škoda

  zmanjšala za 74 odstotkov. Država, ki je dolžna izplačevati odškodnino,

  je na ta račun prihranila kar precej denarja.« Škoda je bila pred tem

  precejšnja. Na vprašanje, ali so rejci to zlorabljali in volkovom

  načrtno dopuščali, da so jim plenili drobnico, odgovarja: »Prepričan

  sem, da se velika večina rejcev s tem ni okoriščala, očitno pa so bili

  nekateri posamezniki, ki so precej zaslužili na račun odškodnin.«

  Pri preventivi so se osredotočili na okoli deset rejcev, pri katerih

  je prihajalo do večine škod, nekateri so prejemali celo po 100 tisoč

  evrov odškodnin na leto. Ko so po začetnem nezaupanju nekateri rejci

  začeli sprejemati ponujene ograje in pse, so se škode in s tem

  odškodnine močno znižale. Kamere, ki so jih namestili v bližini z ograjo

  zaščitene drobnice, so pokazale, da so se volkovi čredam še vedno

  občasno približali, a čez ograjo niso šli. Raje so se preusmerili nazaj

  na njihov naravni plen – divje prašiče, jelenjad in srnjad.

  https://govori.se/zanimivosti/dr-miha-krofel-marsikaj-je-drugace-kot-si-mislimo/

 • xtc

  Takole realno;kot je treba Zeleno bando malce razgnat in jo utišat,je treba tudi precej razvajenim kmetom ,ki so se pač razvadili,da smo bili skoraj70 let brez volka in medvedov v nekaterih okoljih,da bo pač treba malce samozaščite,kot so to že poznali njihovi predniki torej pastirski psi,ograje ipd,seveda ni ga pačez,komot,tako volk,medved,lisica,Kune in še kak ropar tudi ris so naravni čistilci naravnega okolja seveda pa je dolžnost lovcev,da pač osdtrelijo preveliko populavijo na mejo zmožnega,čeprav je pa se je pojavila težava s šakali,ki pa niso ravno isto avtohtoni ammpak so se razlezli k nam iz hrvaške zaradi prevelike populacije tam.
  Seveda vreščijo zaradi,volkov,medvedov -ne rečem da ne popolnoma neupravičeno.
  Vendar če zadevo malce namrerno zaostrim pa velja tole S Amerika poleg precej velikih rjavih medvedov,premore še grizlija in črnega medveda ,tako tudi volka tudi kojota poleg tega pa še snežnega risa,ki je večji od našega in še hujšega plenilca kot je grizli gorskega leva alias pumo,pa se nobeden od farmarjev in še koga tam ne dere tako kot SLO razvajeni kmetje,kaj bi bilo še če bi imeli tukaj pume-ahja kmetje bi propadli-že vredu in OK ,ampak v ZDA pa ne propadejo pumam navkljub.
  Skratka,kmetje so postali komot,če vsi vemo ,da so včasih črede ščitili ne eden ampak več pastirskih psov in še kak pastir,danes pač nihče nebi imel še psov,ker so strošek in še delo je z njimi,ja gre za dvorezen meč o komotnih kmetih in Zeleni bandi,ki ji je treba pristriči prevelike peruti.

  • Luckyss

   Neverjetno ampak resnično….Moram priznati, da se strinjam s tvojim komentarjem, upam, da s tem ne boš izgubil točk pri svojih fanatikih ;)

   • Hamid Begic

    Pa, kje si ti?! :)

    PS: Tudi jaz se strinjam z “xtc”…..kar je neverjetno. :)

    • Luckyss

     To dokazuje da nas razdružuje le politična preteklost oziroma njena interpretacija…
     Največja nočna mora vseh politikov…da se združijo nove generacije umetno skreganih.. In bi spet pela svojo pesem giljotina (virtualna seveda) pred palačo, pa ne le francosko, sedaj bi rekli pred parlamentom…

     • Estrim Rolls

      dokler bodo ovce hodile na volitve voliti razne janeze in mesece. do takrat se narod ne bo mogel združiti

   • xtc

    Tvoja sranja niti tistih,ki s*** vse povprek ne j*** sem XTC one and only-vsakomur povem tisto kar mislim da mu gre.

  • Janez Korenjak

   Odlično napisano! Najlažje je sprejemati instant rešitve (interventni odstrel) in ne razmišljati dolgoročno. Nenazadnje do sedaj odstrel ni rešil problema – vsakih nekaj let se problem pojavi po isti enačbi: par kmetov jamra, država jim ugodi z instant rešitvijo.
   Nesposobna država pa ne razmišlja strateško, naprimer o tem, da bi vzpodbujala zaščito drobnice na nivoju dobrega gospodarja: pastirski psi kot primer ali pravilna zaščita drobnice (ne da jo imaš na paši, ko se goni, ampak v hlevu).
   Slovenski kmetje so postali “komot”: čez dan so nekje v službi in itak nimajo časa, da bi v resnici kakovostno skrbeli za postranski zaslužek. Naj se lotijo kmetovanja, kot so se naši dedje in pradedje, morda bo malo več trdega dela, ampak bo zato “medved sit in koza cela”.
   Se pa strinjam tudi s tem, da je treba “rdeče zeleno” bando, ki preprosto agitira “mi smo proti odstrelu”, utišati – ker je to njihov edini, popullistični argument. Ne ponujajo nobene konkretne rešitve, ki bi lahko zadovoljila obe strani – vedno ponujajo samo svoje agitprop floskule, ki so zgolj naperjene proti opoziciji, praktične vrednosti pa nimajo.

   • Hribouc

    Resnično nimaš pojma o zadevi, o dejanskosti hude težave se ti ba sanja ne.

    Bedno v nulo!Posploševanje, navadno drekanje, brez zveze z realnostjo.

    • xtc

     Kaj bi mi rad povedal?
     Glej sedaj pa ne pizdi-kot sem ti lepo povedal je smiselno populacijo divjadi tudi zveri držati na smiselnem nivoju.
     Glede SLO kmetov pa tole njih intelekt se merii po veličini traktorja in njegovih koles.Treba je samo skenslat subvencije širom EU in jih dat na normalne davke kot industrijo in firme.Sedaj pa sp**,večina SLO kmetov ni rentabilna ne zaradi zveri in terena-pač pa zaradi predrage strojne opreme,ki je vredna večl kot kmetija in njena predimenzioniranost z armortizacijo in ostalim kmetijam požre ves dohodek.
     Da sso kmeti postali komot pa pove tole,kakor je zadeva od zemljišča malce bolj nagnjena zadeve nihče več ne pokosi,čeprav vleče subvencije in seveda nihče noče pastirskih psov ,ker so strošek in tudi zahtevajo skrb itd.
     Skratka serješ same klamfe.

  • Hribouc

   BLA_BLA ravnogliharski kretenizem brez vsake realne podlage- navadno neodgovorno, neargumentirano drekasto driskasto sranje, ki smrdi samo po kislem.

   • xtc

    Poglej v svoje hlače-to bo to.

 • Hamid Begic

  Levica in Mesec imate mojo podporo. Neverjetno… vem! :)

  PS: “Kmetje” ogradite svojo drobnico, ovčarskega psa,… Vse vam financira država… In ne biti leni in škrti. :)

 • Hribouc

  Bog ne daj, da se zgodi nesreča in, da nastrada človek od volka, šakala ali medveda.

  To , kar s tem v zvezi počne Levica je čista komunajzarska doktrina in nosi njihov podpis s štempljem KPS filozofije Niča!
  VSE PREVEČ JE DOGODKOV, KI SE ZA ZDAJ, ŠE KONČAJO SREČNO, VENDAR PA JIH JE
  PREVEČ IN KAŽE, DA JE VERJETNOST, DA SE ZGODI HUDINA ZELO VISOKA !
  Realno, brez jajcanja!

  In še nekaj – poglejte kako trpi tetraplegik iz Notranjske, nekoč močan mladec, ki ga je uničila medvedka in dotolkla še kurčeva levuharsko fašistična rdeča država lopovov in kriminalcev!

  Kar počenja Levica ni nič drugega kot slovenski satanizem , ki je tega človeka zmlel po tem, ko mu je država že namenila škodo in jo kasneje en velik del terjala nazaj…da se ti pamet ustavi !

  Mesec, ti in tvoja falanga, prosi Boga, da ne bo nova žrtev, ranjena ali mrtva!

  ŠE JE MALO ČASA, DA PRIDETE K PAMETI.POTEM GA BO ZMANJKALO. MESEC, čisto zares.

  • Hamid Begic

   Od kar obstajajo ljudje je bilo zabeleženo 2 ali 3 “napada” volka………kateri so bili izvani…. Če se boš v gozdu plazil, bil tiho….se igral specialca…. lahko naletiš na medveda….in seveda se bo branila….ti se v svojem stanovanju ne bi branil, če bi ti nekdo vlomil?!……….če boš pa govoril, zganjal hrup…. še ptic ne boš slišal, kaj šele medveda… :)

   PS: Uporabite zdrav razum. :)

   • Hribouc

    Hamide, uporabljaš skisan razum za situacijo pred 10 leti! Ne zdravo pamet!

    Zdaj je 2019 in je situacija kot napihnjen balon izpred 10 let!
    PREVEČ JE PREVEČ!
    ————————————————————————————————
    Poročajo ravnokar,da je medved oklal žensko blizu Ljubljane!?

    PREDLAGAM, DA JO OBIŠČEŠ V BOLNICI IN JI JI RAQZLOŽIŠ SVOJE VIDENJE, POTEM PA ŠE NJENIM SVOJCEM.
    Upam, da imaš jajca, nabita s korajžo, mislim.Kje živiš človek, da ne vidiš čez hrib?

 • Olga101

  Mesec nima pojma o ničemer!

 • Vera

  Zverina je že napadla 80 letno ženico na dvorišču .Kdo bo odgovarjal ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!