fbpx

Komisija Pravičnost in mir: “Ko večina državljanov spoštuje ukrepe in tako varuje zdravje sebe in drugih, so takšni protesti skrajno brezobzirni in žaljivi, še posebej do zdravstvenega osebja in žrtev epidemije!”

Predsednik Komisije za pravičnost in mir nadškof msgr. dr. Anton Stres. (Foto: STA)

“V Komisiji Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci odločno obsojamo nasilne proteste in izgrede, ki so odjeknili v četrtek, 5. novembra 2020, v Ljubljani, pa tudi vsako neposredno in posredno spodbujanje k takšnim dejanjem,” so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

“Ko večina državljanov spoštuje ukrepe in tako varuje zdravje sebe in drugih, so takšni protesti skrajno brezobzirni in žaljivi do vseh, še posebej do zdravstvenega osebja in žrtev epidemije,” poudarjajo in dodajajo, da se v komisiji zavzemajo za svobodo izražanja brez uporabe nasilja in na način, ki v danih razmerah upošteva navodila za omejitev epidemije.

Izrekli priznanje državnim organom za njihovo učinkovito posredovanje

Državnim organom so izrekli priznanje in hvaležnost za njihovo učinkovito posredovanje ter jim izrazili podporo pri zagotavljanju zakonitosti, reda, varnosti in miru v državi. V Komisiji Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci so sicer že konec meseca poudarili, da podpirajo vse, ki se na različnih ravneh trudijo z nadčloveškimi napori, da rešijo zdravje in življenje sodržavljanov in sodržavljank. Ob tem pa so dodali, da z zaskrbljenostjo opažajo, da del opozicije več truda in naporov vlaga v to, kako bi se znova dokopal do oblasti ter so kritični do popustljivega ali celo podpihovalskega odnosa do tako imenovanih “petkovih protestov”, ki je bil viden na strani prevladujočih javnih glasil z RTV Slovenije na čelu.

Foto: STA

Nina Žoher