fbpx

Komunistični simboli prestrašili in razjezili vaščana iz okolice Laškega, sporen pano je prijavil policiji

Foto: Nova24tv

Ob okrogli obletnici njihovega prijatelja so nekateri vaščani iz Spodnje Rečice pri Laškem očitno želeli, da “to izve cel svet” in mu postavili pano, ki pa je skrajno neprimeren in žaljiv za vse, katerih sorodniki so končali v Hudi jami, v Barbara rovu, saj pot mimo tega panoja s komunističnim simbolom vodi prav do množičnega morišča.

Bralec nam je na naš elektronski naslov poslal fotografijo panoja, ki stoji v Spodnji Rečici pri Laškem, poleg pa pripisal: “Da je hudo moteč pano ob cesti, ki ne sodi na javno površino in verjetno nima dovoljenja za postavitev, sem danes seznanil tudi policijsko enoto Laško.” Cesta namreč vodi tudi proti Hudi jami – Barbara rovu, množičnemu morišču, kjer ležijo žrtve, ki jih je likvidirala povojna komunistična revolucionarna oblast. Prav komunistični simboli pa so tisti, ki so najbolj zmotili prebivalce omenjenega kraja. Na panoju so namreč peterokraka pionirska rdeča zvezda, zemljevid Jugoslavije in jugoslovanska zastava, trije identifikacijski znaki nekdanje komunistične Jugoslavije, ki jih nekateri še vedno utopično poveličujejo, čeprav je znano, da ima Tito krvave roke in na vesti 570 tisoč življenj, predvsem političnih nasprotnikov. Kljub temu pa so v časniku Dnevnik leta 2012 zapisali: “Rdeča petokraka zvezda je zgodovinski verski simbol, prav tako močan ideološki znak, ki je prisoten na državnih emblemih, zastavah, spomenikih in ornamentih.” Je za levičarje komunizem torej vera, to prepričanje pa širijo kar prek mainstream medijev?!

“Počutim se ogroženega”
Domačin, ki ga ta pano nadvse moti, saj se počuti ogroženega zaradi morilskih simbolov, ki se bohotijo v njegovi neposredni bližini, nam je zaupal, da je sporen plakat prijavil na Policijsko postajo Laško. “Podal sem ustno prijavo. Nisem edini, ki ga to moti, saj moti tudi druge, in zahtevamo, da se tabla odstrani. Na policijski postaji so mi obljubili, da bodo zadevo preverili,” je dejal in še zaključil: “Jaz se počutim ogroženega in verjetno nisem edini. Tudi, če gre za neslano šalo, je treba paziti, da se ne prestopi meje.” Preverili smo tudi na Policijski postaji Laško – ko nam bodo odgovorili, bomo objavili tudi njihov odgovor.

M. S.