Napadi divjih zveri burijo duhove: SDS zahteva sklic nujne seje

Foto: STA

Težave z divjimi zvermi in škoda, ki jo te povzročijo, postajajo v Sloveniji iz leta v leto večji problem. Posledično je poslanska skupina SDS na predsednika odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter predsednika odbora za infrastrukturo, okolje in prostor naslovila zahtevo za sklic nujne skupne seje, na kateri bi obravnavali omenjeno problematiko.

Poslanska skupina SDS je na predsednika odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Franca Breznika ter predsednika odbora za infrastrukturo, okolje in prostor Edvarda Pauliča naslovila zahtevo za sklic skupne nujne seje, na kateri bi obravnavali problematiko divjih zveri.

Konflikti med zvermi in prebivalstvom vse pogostejši
Težave z divjimi zvermi in škodo, ki jo povzročijo, so stalnica zadnjih let. Vendar pa je v zadnjem obdobju prišlo do več napadov v samih naseljih ali v njihovi neposredni bližini, na težave pa vpliva tudi neodzivnost države oziroma pristojnega ministrstva,” svojo zahtevo utemeljujejo v poslanski skupini SDS. Ob tem opozarjajo na konflikte med zvermi in prebivalstvom, do katerih prihaja predvsem na osrednjem območju medvedov in volkov, ki se razprostira med avtocesto Ljubljana-Koper ter vse do južne ter vzhodne meje s Hrvaško: “Velike zveri povzročajo kmetom veliko težav. Primerov, ko so jim poškodovale ali raztrgale živino in drobnico na paši, je precej, povzročena škoda pa ni bila nikoli majhna. Kmetovanje je vse težje, strah pred zvermi pa narašča tudi med prebivalci podeželja. Sindikat kmetov Slovenije je prav zato 26. aprila 2019 pred Ministrstvom RS za okolje in prostor z ostanki zadnjega pokola domačih živali protestiral proti, po njihovemu mnenju, slabem gospodarjenju s populacijo rjavega medveda in volka.”

Protest proti slabemu gospodarjenju s populacijo rjavega medveda pred Ministrstvom RS za okolje in prostor. (Foto: STA)

Načrtovani odstrel se ne izvaja zaradi izdaje začasne odredbe
Situacijo še dodatno zaostruje dejstvo, da je država za obdobje od 1. oktobra 2018 do konca septembra 2019 načrtovala odstrel 200 medvedov in 11 volkov, ki pa se ne izvaja zaradi zahteve za izdajo začasne odredbe, ki jo je vložila okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green. V omenjeni nevladni organizaciji so namreč prepričani, da bi z odstrelom nastala nepovratna škoda, saj odstreljenih medvedov ne bi bilo mogoče nadomestiti, tak poseg pa bi po njihovo predstavljal tudi rušenje biotske raznovrstnosti. Upravno sodišče je 10. aprila 2019 sprejelo sodbo glede odloka Vlade RS o ukrepu odvzema osebkov vrste rjavega medveda (Ursus arctos) iz narave za obdobje do 30. septembra 2019 in tožbi delno ugodilo, kar pomeni, da se bo odstrel še dodatno zavlekel. Po dostopnih informacijah naj bi sicer Ministrstvo RS za okolje in prostor na vrhovno sodišče vložilo zahtevo za revizijo sodbe upravnega sodišča.

Sestanek o upravljanju zveri v Sloveniji ni prinesel želenih rezultatov
V poslanski skupini SDS izpostavljajo, da “so na sestanku o upravljanju zveri v Sloveniji, ki ga je 22. maja 2019 tudi na pobudo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) pripravilo ministrstvo za okolje in prostor in kjer so bili prisotni člani delovne skupine za upravljanje z velikimi zvermi, predstavniki kmetijskih in naravovarstvenih organizacij ter predstavniki civilnih iniciativ, ki so se nedavno ustanovile zaradi neupravljanja z velikimi zvermi, spregovorili o stanju, aktivnostih in ukrepih za nadaljnje upravljanje z velikimi zvermi“. Pri tem pa Ministrstvo RS za okolje in prostor ni predstavilo nobene rešitve glede pereče problematike. Nasprotno, vztrajali so na stari poti, čeprav so se vsi prisotni strinjali, da je sedanji sistem upravljanja z zvermi neustrezen in neučinkovit.

Marjan Šarec (Foto: STA)

Pozivi Šarcu, naj uredi situacijo, se vrstijo
Ker sestanek o upravljanju zveri v Sloveniji ni prinesel želenih rezultatov, KGZS poziva Vlado RS, naj “takoj najde izhod, rešitev iz te slepe ulice, v kateri so se znašli vsi vpleteni. Žal pa se (ne)iskanje ustreznih rešitev dogaja na plečih kmetov in ljudi, ki živijo na teh območjih“. Poleg tega predsednika vlade Marjana Šarca k takojšnji ureditvi prekomernega števila zveri pozivajo tudi civilne iniciative Kočevske, Notranjske in Primorske.

Glede na vse navedeno poslanke in poslanci SDS odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter odboru za infrastrukturo, okolje in prostor predlagajo, da po končani razpravi sprejmeta naslednje sklepe:

1. ministrstvo za okolje in prostor naj takoj pripravi vse potrebno za izredni odstrel medvedov in volkov do števila, ki ga je ocenil zavod za gozdove;

2. ministrstvo za okolje in prostor in ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naj v sodelovanju z vsemi deležniki pripravita posvet o nadaljnjih aktivnostih in ukrepih za upravljanje z velikimi zvermi;

3. ministrstvo za okolje in prostor naj v sodelovanju z deležniki preuči in ugotovi najvišjo možno populacijo zveri.

M. D.

 • jedro

  Kaj je nastalo ( se spremenilo) s temi našimi ljudmi, ki jim je bila zaupana usoda slovenskega človeka
  “v njihove roke” ???
  Migranti so postali več vredni, kot domač – slovenski človek in
  divje zveri, ki pokončujejo domače živali, ki jih kmet vzreja za preživljanje sebe in svoje družine so bolj zaščitene, kot domače živali.
  Kdo je ta, ki odloča o usodi slovenskega človeka ?
  So to sploh razumni ljudje, ali takšni, ki mislijo, da je krava lila barve in, da je vsak migrant naš prijatelj ???
  Zamislite se VSI VI, KI IMATE V ROKAH OBLAST , MEDIJI PA ŠE POSEBEJ !!!

  • karlina

   Ni kaj dodati, kot podpis, to bi moralo biti na velikih plakatih, po celi SLOVENIJI, kar si napisal, resno mislim, zraven pa bi morala biti slika pokončanih zivali, na drugi strani pa slika svinjarije, ki jo puščajo tuje zveri, ki jih vlačijo v drzavo. In ta svinjarija je nevarna za ljudi in zivali. Mimogrede, se je mogoče kdo vprašal, zakaj zveri vedno bolj napadajo domače zivali, kdo pa jih po gozdovih plaši in jim celo pušča smrtno nevarno hrano.

  • šmentanamuha

   Ne mešaj medvedov in ilegalnih migrantov, pa kje ti je pamet!

   • stane

    Oboji so napadalni in nevarni.

  • stane

   Zakaj domace zivali niso zascitene?
   Zato,ker je clovek prepozresen,da bi svoje zivali zascitil tko kot je treba. Misli,da bo brez vlaganja v varnost imel manj stroskov in vse bo ok.
   Ne tako se ne dela. Ne mores biti kmet in delavec. Ob tem pa pustis zivali nezavarovane. Da bi se kmetje povezali se pa nihce nf spomni.

 • Janez Pavel Kanc

  Ko bom velik, bom lovec.
  Streljal bom Slovencem škodljive zveri (beri: SDS-ovce).

  • jedro

   Janez Pavel Kanc!
   Je vse v redu s tvojim zdravjem ???

   • Janez Pavel Kanc

    O, ja.
    Sem močan in tudi trezen, če je treba.

    • stane

     Mentalnim bolj slabo kaze!

  • stane

   Ti ne bos nikoli velik,ker so ti mozgani zakrneli.

   • Janez Pavel Kanc

    Sem še vedno večji od tebe, “s tanko”.

    Ob robu, za janšefce je značilno, da ne razumejo humorja.

    • stane

     Te je oplazil ognjeni veter ze zdavnaj!
     Pejt na zdravljenje na PHP. Za drugam tko nisi.

  • karlina

   Veš kaj si ti , en velik PRASEC !!!!!!

   • Janez Pavel Kanc

    Še ena tepka, ki ne razume medvrstičnega humorja . . .

 • tomnidari

  Bog ne daj odstrel teh zveri! Jih Dolenjci potrebujejo za regulacijo vse številčnejše škodljive divjadi.

  • stane

   Hotel si reci;skodljivih nezak.migrantov.

 • Annet Tablice

  nabavijo naj pse, ki bodo čuvali živali pred zvermi, človek, naj se zaveda, da je on tisti, ki krade bivalni prostor, ga uničuje ..in potem se zgodi, da postane zver podobna njim, kateri bi vse pobili!

  • stane

   Bravo! Tako se dela. Samozascita je v Sloveniji rejcem tuja.
   Ne znajdejo se v zivljenju,zato je ta narod obsojen na propad.
   Sarplaninci so odlicni za zascito.
   Kmetje razmisljajte,da morate nekaj dati,ce hocete kaj imeti.
   Zastonj se se macki ne gonijo.

   • rabbit

    A veš kako to naredijo v Bosni vzamejo puško pa postrelijo vse, kar plazi za njihovo živino. Pa je red.

    • večni srb

     Saj zato pa rečemo, da so bosanci.

     • Joško

      V tem primeru so 100 let pred slovenskim sodstvom.

     • cosmosjasnovidec

      Hočeš reči pred tabo.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • cosmosjasnovidec

      Že vendar to ni resnica,ker so tam kazni za take poboje ne samo denarne ampak še zraven sledi garantirana zaporna kazen.
      Tudi v Sloveniji je tako je pa vlada dolžna namesto odstrela te živali preseliti v tujino tam kjer imajo ustrezno območje za nemoteno bivanje.
      Seveda pa vlada noče z tem imeti stroškov,ker jih raje porabi za kamelotrajbarsko muslimansko golazen.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • stane

      Nekaj medvedov so nasi odpeljali na Pireneje.

     • cosmosjasnovidec

      Saj je tako tudi v mednarodnem zakonu določeno ne pa dovoljeni nekakšni odstreli kot nekateri bluzijo.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • stane

      Narod je dobesedno sadisticno usmerjen in bi se izzivljali nad nemocnim bitjem d tehniko-pusko. Hrabrost pa taka. Ti hrabrici bodo imeli dost moznosti sd iskazati v hrabrosti pri divjih migrantih,ko jih bodo lovili,klali,posiljevali. Me zanima kako se bodo iskazali. Srali pa scali bofo od straha. To je danasnji mladec z mobihantom. Za lastno varnost se pac ne spoznajo. Zal mi je ds je tako.

     • cosmosjasnovidec

      Ja in ni smisla,da posebaj pišem v katero vrsto ti spadajo.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

    • karlina

     EDINO PRAVILNO ,kdo pa kupi, plača in redi svoje zivali-kmet sam, nihče drug.

    • stane

     Ne bo drzalo! Samo takrat,ko je lov odprt. Tudi tam so zveri zascitene. Ne govori na pamet. Razen,ce mislis raupsice.

     • cosmosjasnovidec

      Res je.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • stane

      Eni pisejo na pamet. Pri nas ni vec navada ,da bi se kmetje branili pred zvermi s sarplaninci,Bosanskimi tornjaki,kraskimi ovcarji. To so pasme,ki so nam najblizje. Jaz imam 2 Sarplaninke. So pa enkratni. No,tamala je stara komaj 3mesece. Je pa tezka 19kg. Starejsa 6 let in teze cca70-80kg pri visini 75cm.
      Je prava medvedka.

     • cosmosjasnovidec

      Ja vsak bi se samo zanašal na nekoga drugega sam pa k temu ne bi prispeval nič.
      Če ne vedo drugače se naj pač preselijo drugam saj so oni zavzeli teren kjer so se nahajale divje živali in bi jih radi iztrebili do konca.
      Poskrbijo naj za ustrezno zavarovanje iz lastnih žepov tako kot mora vsak drug.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • stane

      Res je. Nasi predniki niso imeli puske,ker v tistih casih je bilo orozje precej drago in zandarji so kar pogosto skupaj z lovci hodili po vaseh in vohljali za vsakim,ki bi bil lahko ravpsic ali pa kradljivec in potepuh. Vse te stvari sem zvedel in se vec od starega oceta(1902-1975). Imeli so pa velike in mocne pse,ki so preganjali volke in medvede. Miroslav Zidar kot vrlik kinolog in se drugi kinologi so ugotovili,da je to bil Kraski ovcar,ki bi skoraj izginil. Po 2.svet.vojni je bilo kraskih ovcarjev komaj 30. Vkrizali so Novofundlandca2 Sarplaninca in nazaj Kraskega ovcarja. Nasi vgli kinologi so Krasevca umetno pomanjsali. Tu so ga polomili.

     • cosmosjasnovidec

      Kraški ovčar ter Šarplaninec sta tako ali tako najboljša zaščitnika za živali ter nasplošno.
      Uporabljala jih je tudi voska v JLA mi je razlagal brat kateri je bil kerovođa v vojski in je imel Šarplaninca za snežne oziroma gorske predele kjer je služil vojni rok.
      Tudi Bosanci imajo te pasme,da jim pred Volkovi in Medvedi čuvajo ovce kar se povsem obnese.
      Sem bil priča osebno v Bosni,ko je Šarplaninec razgnal cirka se več točno se ne spomnim od 3-4 volkove z katerimi se je spopadel,ko so napadli ovce.
      Sicer je nekoliko bil pogrižen vendar nič hudega volkovi so pa fasali hudo pri obračunu in so komaj zbežali.
      Gospodar je preprečil,da bi pes šel za njimi kot je nameraval,ker se je zbal,da bi naletel v večje krdo volkov pri pregonu.
      Kot je povedal iz izkušenj se volkovi k njemu več ne bodo vrnili,ker si dobro zapomnijo,da so dobili batine od psa nikoli pa ne gre en sam volk ampak samo večje število skupaj.
      Tako vidim tudi tukaj,da folk naklada,da se kar kadi saj nikjer ni naznanjeno,da je primer volkov bilo večje število ampak je vsak videl samo enega kar je velika laž žival pa ubijejo sami ter prikažejo kot,da jo je Volk ali Medved.
      To so navadni psihopatski iztirjenci oziroma živalomrzneži ter navadni skopuhi kateri bi radi namesto ureditve varnostnih zadev za svojo lastnino kar pobijali divje živali samo,da ne bi kaj šlo iz njihovega žepa za ograje in podobno.
      Banda pokvarjena izprijena.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • stane

      Popolnoma se strinjam s tvojo oceno.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++×+++++++++++. Tudi ,ko sem jaz bil v vojski,smo za vazne vojne objekte imeli Sarota,ki je bil kot medved. Imeli smo tudi NO,ki je proti Sarotu bil kot palcek,malcek. Je bil pa tudi ta sposoben,predvsem pri mrtvi strazi.

    • cosmosjasnovidec

     Ne klati neumnosti,ker so v Bosni kazni za odstrel divje živine ogromne posebno pa zaščitene vrste kot so Medvedi,Volkovi itd. če koga pri takem dejanju zalotijo ali odkrijejo kdo je bil mu sledi še garantirana zaporna kazen.
     Imajo pa za zaščito pse večina Šarplanince kot je napisal Stane ti pa Volkove preženejo ali jih tudi ubijejo,če je treba.
     Pojdi v Bosno in se sam prepričaj kako je in ne piši nekaj o čem nisi seznanjen ter ne zavajaj folka.
     Odstreli takih živali niso kar tako,ker jih ščiti Europski mednarodni zakon in samo Slovenija ne mora odločati o čem takem ampak sporazumno z ostalimi državami,če se bodo strinjale kar se ne bodo.
     Prej bodo zahtevali preselitev teh živali v tuje države kot so enkrat že Medvede v Bosno vendar seveda Slovenija tega noče kriti,ker raje podpira kamelotrajbarsko muslimansko golazen.
     Le tako se,da kaj narediti tukaj pa folk mora narediti proteste proti vladi,če ta noče ukrepati saj državljane mora zaščititi a jih ne.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • rabbit

      In Bosancem se jebe za sporazume. Haha Vzamejo svojo puško in streljajo ne pa pri nas ko razni pizdeki odločajo kaj bo.Domov si jih naj peljejo pa bodo videli.

     • cosmosjasnovidec

      Verjamem je že možno vendar kot sem napisal strelca ne smejo dobiti,ker je v nasprotnem najebal kot hudič.
      Enak zakon mislim,da imajo tudi Avstrijci.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

   • Joško

    Šarplaninec si ti!

    • stane

     Opica debilna,kaj te moti?
     Aja,neznanje,primitivnost. Zivi s tem se naprej in uzivaj.

    • cosmosjasnovidec

     Kaj bluziš??
     Ali morda ni navedel dejstev taka kakršna so??
     Kaj misliš,da kar tako enostavno gre pobijanje divjih zašćitenih živali bedak??
     Živali si ustrezno zaščiti in nabavi psa čuvaja vendar ste taki preveč skopuški,da bi še pse vzdrževali ali si uredili ustrezno varovanje..
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

   • cosmosjasnovidec

    Vzel si mi z jezika.Vsi bi kar samo počez nekaj pobijali za varnost svoje lastnine pa ne bi dali niti centa skopuhi.
    Uredijo naj si ustrezno varovanje za živali ali naj nabavijo pse,če niso sposobni od vlade zahtevati,da te živali preseli v tujino tja kjer bodo imele prostor.
    Takšen je tudi Europski mednarodni zakon in Slovenija ne more sama odločati o nekih odstrelih.
    Seveda pa noče kriti stroškov preselitve,ker raje vzdržuje kamelotrajbarsko muslimansko golazen.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • večni srb

   Ne vse, samo tiste živali, ki so človeku lahko nevarne.
   Vsi si želimo živeti v svetu, kjer se bodo ovčke igrale z udomačenimi volkovi in se v gošči ne bodo več plazile strupenjače.

  • karlina

   No, to je odgovor tistega, ki se ne spozna in govori kar tako na pamet, kajne.

 • samsara

  Tudi konflikti med domorodno človeško populacijo Slovenije in invazivno tujerodno, so čedalje pogostejši in hujši.
  Bo kaj, bo?

  • stane

   Postrelit divjake,na mejo mrhovisca,volke in medvede.
   Meja bo 100% zavarovana

 • xtc

  Mislim,da bi lahko zadeve bile koristne samo poloviti jih je treba in dati v večja zamrežrene lokacije k njim pa usmerit naravni pretok 2surovin” ki prihajajo čez mejo.

 • večni srb

  Zarukani ljudje ne razumejo razlike med čivavo in bulmastifom.
  Nekaj bo treba narediti s tistimi nevzgojenimi zverinami, kdor spušča velilega in nevarnega psa brez verige ali za ograjo brez stropa, bi mu morali napisati kazen, psa pa jim naj počijo pred njihovimi očmi lovci.
  Pa brez izjem, kdor se ne zna civilizirano obnašat, pač ne more imeti doma zverin, saj smo lahko vsi videli lako je ponoreli tiger raztrgal Baričevića, lastnika najbolj predtižne zasebne klinike pri nas, kamor hodi na preglede in se zdravi cel državni vrh. Če se je sploh res zgodil tiger, ostanki so zgledali kot, da ga je raztegal velociraptor.

  • cosmosjasnovidec

   To so bili psi Bullmastifi ne pa tiger.
   Nisi pa omenil,da so jih pasjejebski levaki drogirali z drogo ter jih spolno zlorabljali.
   Pogrižen je bil tudi domnevni partner lezbače “katarine kresal miro stenica” katerega je pri “baričevički” “kresalka”oskrbela potem so ga pa odpeljali k zdravniku v Švico,da prikrijejo dokaze.
   Na posnetku nadzorne kamere čez cesto je bila na 24.kur objavljena slika še enega kako od tam beži v dolgem plašču in to je bil na sliki “borut pahor”
   Ko so prepoznali kdo je na fotografiji so v trenutku z vseh medijev slike odstranili.
   Baričevič je pa dejansko bila ženska lezbača k kateri je hodila “katarina kresal” na orgije ostala golazen je pa sexualno zlorabljala drogirane pse zato so tudi pogrizli to pasjejebsko levaško golazen.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Joško

  Kmetje, puške v roke, uredite situacijo!

  • karlina

   Samo kmetje, samo vprašam

 • karlina

  V Sloveniji imamo dve vrsti zveri-na eni strani tiste, ki so od vekomaj tukaj in so se preveč namnozile, morijo zivali na paši in puščajo za sabo-grozo , na drugi strani pa imamo vse več tistih zveri, ki niso naše in puščajo za seboj v gozdovih in travnikih samo grozo, ki je celo smrtno nevarna in za ljudi in za zivali. Predlagam, da se kmetje in tisti ki morajo gledati te nevarne smeti, druzno odpravijo pred parlament-prvi naj pripeljejo s seboj kadavre, ki so še ostali od zveri, drugi pa smeti, ki so zdravju nevarne, vsi skupaj naj vse to vrzejo pred vrata parlamenta in samo čakajo na odgovore tistih, ki so za to odgovorni, ter jim zagrozijo, da jih bodo vlekli lastnoročno iz parlamenta, če ne bodo ukrepali, v korist vseh nas drugorazrednih drzavljanov Slovenije. Sem pa ravno danes prebrala tisto, kar sem vedela ze od vsega začetka te -antijanša vlade. Vse, kar predlaga edina opozicijska stranka -SDS, zavrzejo in niti slučajno ne bodo sprejeli, ker ne sodelujejo z Janšo, skratka , to ni vlada, nikoli ni bila in nikoli ne bo. To je banda od vlade !!!!!

 • šmentanamuha

  Še kar nabijate! Agrokomunisti so pritisnili na svoje politične SDS zaveznike, da namesto njih grejo v žerjavico po kostanj. Sem vedela, da tole s Podobnikom ne bo v redu. Agrokomunisti so ena navadna požrešna pohlepna banda, nič boljši od levokomunistov. Kar spomnite se, kako je ena njihova glasovala za kmetijske strupe, ker je imela doma svojo trgovino z umetnimi gnojili. Kera beda. Namesto, da bi se resno pogovarjali, kako urediti življenjski prostor za medveda in volka, se vsem samo cedijo sline ob pokolu medvedje iv volčje populacije. Sramota. In ja, živinorejci bodo še naprej pasli ovce in krave nezaščitene medvedu pred nosom. Več ljudi je in bo zbolelo in umrlo od “zverinskega napada” klopov kakor od medveda. Sram naj vas bo! Španovija z SLS je strel v koleno.

 • dob

  Poln kurac teh debat o divjih zvereh in škodi, ki jo delajo.
  Stvar je dokaj enostavna.

  Komunisti morajo paziti, da mi ostanemo neoboroženi. In zato nam tupijo v glavo, da se ne smemo bit braniti sami.

  Ta stvar se vleče od Šiškove afere napšrej v že tako razviti obliki, da ne morem razumeti, da nihče tega ne pove – saj je vse jasno!
  Nihče ne načne te debate, da bi se tuidi sleherni državljan ovedel, kako so vse to samo pojavne oblike iste težave, in se zdaj vse bolj in vse bolj nasilno pojavljajo!
  In je vse bolj očitno, d abomo sami sebe ubili s tem, da se ne bomo branili pšred tistimi, ki nas bodo klali, nam kradli, jemali stvari, ki so naše, predmete in nepremičnine ter možnost spodobnega in mirnega življenja… kar ta država že itak počne!

  Volkovi imajo “človekove pravicve”, ampak kmetove živali – jih pa nimajo! Ker so od razrednega sovražnika!
  Ali prevedeno: migranti imajo človekove pravice, Slovenci pa ne!

  Po domače povedano (brez ovinkarjenja) je stvar takale:
  Če bi kmet bil dec, kot se šika, bi doma imel puško za obrambo pred divjimi zvermi, da ubije domačo žival, ki trpi, ker si je zlomila nogo, da se ubrani pred KOMERKOLI, ki hoče slabo njegovi družini, živalim, sosedom, prijateljem…

  Če kmet brani imetje, sebe, otroke, ženo, sosedovo Ančko, konja, krave, prašiče, kokoši, jajca (pred cigani, migranti, volkovi, lisicami….pred mano…) potem za vzgiojno sredstvo uporabi… no, kaj?! – ja, puško!

  In divja zver se hitro nauči, da se je kmetiji bolje izogniti.

  Predvidevam, da bi se tega poleg volka hitro zavedli tudi cigani in migranti. Razen če misliš, da so volkopvi bolš atomski fiziki in jih ta država rabi.
  Pol je jasno, da se volkovi še prej naučijo manir, kot pa denimo migranti ali jaz!

  Ampak, neeeee… ljudje ne smemo brasniti sebe. To pravi ta država!
  Lastnino, nepremičnine, denar… mora biti na dosegu roke in nezavaraovan.
  Država hoče imet odprta vrata v mojo dnevno sobo, odklenjen avto s ključi not, če se enemu migrantu zahoče malo peljat, zakaj se pa ne bi.
  In če država hoče medvede in volkove proste v moji dnevni sobi, pa da vdirajo čez ograjo in koljejo kmetu živeli, kmet pa mora prosit državo na kolenih naj najprej sama malo popazi tisto, kar hoče zavaroveti. Naj država pogleda kar brani in varuje, kerr od sveh zahteva tisto, kar sama ne dela!

  Za divje živali in za migrante… ne odgovarja niti malo. Pa za cigane tudi ne, saj smo videli kaj je bilo v Ambrusu!
  Cigani, komunisti, volkovi ali migranti… so zavarovani in se jim ne sme nič zgoditi, šnel kursa obnašanja pa jim tudi ne smeš narediti nič mu ne smeš narediti, d abi se kaj pametnega z njimi dogovoril.

  Skratka, če bi kmet bil pravi kmet – bi prijel puško in na SVOJI zemlji naredil red.

  V vsakem primeru! Potem bi lahko en kreten iz Levice rekel: ….sej sploh ne rabmo vojske!!!! – ker je res ne bi!

  Zdaj jo je pa kučan uničil. KER NI PARTIJSKA!
  Če bi bila partijska, bi dnarja zanjo ne zmanjkalo. Ker ni Partijska, ali pa zato ker še ni Partijska, je pa bosa, zjahana, nesposobna (ima najslabše ocene iz vaj NATO!)

  Kmet pa prosi, če sme varovati svojo čredo in moleduje državo, naj si izmisli neko finto, kako bo varoval čredo, medtem ko mu jo volk kolje.
  Kako naj varuje čredo, da bo volk sit in koza cela.
  Jebote, volk je sit in koza cela, kadar volk (država!) požre kmeta!!!!
  Kaj vam tu ni jasno.

  Država pazi samo to, da nje nihče ne požre, da so komunisti vedno na oblasti. Vse drugo je začasno in pogrešljivo.

  • stane

   Nekaj si pravilno nspisal. Nekaj pac ne.
   Ob tem,da bi s pusko se branil,bi hote ali ne hote vdiral na ozemlje oz.zivljenski prostor soseda,volka,medveda,ga zivljensko ogrozal. Saj se da tudi drugace.

   • dob

    Hočeš povedati, da bi v primeru, ko trije migranti hočejo posiliti mojo hčerko na naši kmetiji in jo jaz branim z orožjem pred posilstvom, da bi s tem nehote okupiral Afriko?

    • stane

     Ne bo slo! Migrante bi sam lastnorocno podavil. Zival pa lahko samo s plasilko prezenes in ga nr bo vec k tebi. Za volka velja enako,ceprav je intelig.
     Precej let nazaj sem bral v Dolenjskem listu,da je medveda iz domacega praga,pregnala babica z dvema pokrovkama in kricanjem.
     Na inter.sem gledal medveda,ki je prisel v sadovnjak se posladkat. Pregnala sta ga 2 Francoska buldoka. En cas so se gledali na cca 4m,nakar je mrdo zacel bezati. Na Aljaski so ljudjr povezani. Ko pride v vas medo , si med seboj sporocijo,pridejo skupaj z navezanimi psi,ki bevskajo in lajajo vsi povprek. Medo zbezi.
     Povezave med ljudmi ni. To je problem.

     • dob

      stane, jaz imam rad živali. Živali so normalne.

      Žival brani svoje mladiče (svojo družino) tudi pred drugimi živalmi, ker je to normalno.
      Človek se pa obnaša nenormalno in opažam, da svojih dragih ne brani. Ne pred posiljevalci (primeri mničnih posilstev v velemestih, kjer praviloma migrante, ki so zagrešili posilstvo, spustijo s sodišča s pogojnimi kaznimi), morilci, tatovi… skratka pred vsemi tistimi, ki mu družino in lastnino ogrožajo! Kako to, da avti gorijo, ker so jih migranti zađgali, v zaprou pa ni nikogar od teh, ki jih zažiga? Kaj je to nova igra, nova zabava, zažiganje avtov za špas? Nekdo je delal in je šparal denar in pride en kurac in mu zažge avto. In država… nič!

      To seveda ni normalno, še posebej zato ne, ker nas država, če nam že ne dovoli imeti orožja za obrambo, ne brani. Prepoveduje nam da bi se sami branili in v jasvnost sporoča, da smo varna država.

      S tem hočem povedati, da če imaš doma puško, potem lahko tudi v zrak streljaš. Volkovi se učijo, saj niso neumni! Medvdedi tudi.
      Živali znajo oceniti ali naj se še približujejo kmetiji ali ne, če vedo, da jih tam nekdo čaka in bo branil svojo drobnico, svoje živali! Potem tja ne rinejo več.

      Če pa nimaš nič za obrambo, če si brez orožja, potem si odvisen od tistega, ki upravlja z državo in ta uporablja napade nate za orožje proti tabi.
      Še slabše je to, kar zdaj država počne: odpira vrata našega doma in vanj preprosto povabi napadalce.
      MI po drugi strani s ene smemo braniti (država nas ne brani), potem v takšnem primeru jaz znam oceniti kdo je tu resnični napadalec in kdo nas ogroža! Niso ne živali ne migranti.

      Napadalec je ta država in tisti, ki jih vladajo!
      Končno, kdo nas je pa napadel leta 1991? JNA!
      To je bila partijska vojska. Njen poveljnik za Sovenijo je bil milan kučan.

      Kdo nas je pa branil? milan kučan nam je pobral orožje iz TO, nas razorožil.
      Torej NIHČE nas ni branil. Sami smo se branili in kot zdaj vidim, smo se branili slabo, saj je okupator zmagal in zdaj nam pobira vse.

      Živali – so pa samo izgovor!

      Torej, Tu se strinjava, proti živalim nimam nič, ker reagirajo normalno. Člobvek pa ne reagira normalno, ker ga je komunističlna Partija s kučanom na čelu poneumila do te meje, da se sploh ne zna več braniti. Ne zna niti definirati okupatorja svojega lastnega ozemlja, ne zna s prostom pokazati na resničnega sovražnika.

      Stzrinjala se bova, da mora kmet kmetijo braniti, da mora vsak človek svojo družino braniti in da tak človek lahko sam oceni kdaj bo strelajl v zrak, kdaj bo pa meril v napadalca.
      Upam da se s tem strinjaš.

     • Nata

      Ti vedno tako dobro napišeš, da lahko samo rečem. . . Bravo Dob.

     • dob

      Lepa hvala, Nata – glasbenica z lepo dušo!

      Te lahko prosim, da prebereš tole, če se ti da?
      Nekako mislim, da nekaj pove tistemu ali tisti, ki ima poetsko dušo,
      bi pa rad, da na svet in na vse nas, na našo dušo… gledamo s poetskimi očmi.
      Smo le božja Pesem!

      016_DEBLO
      https://obstajajoljudje1.blogspot.com/2017/02/deblo.html

     • stane

      Vse kar si napisal je tocno. Se popolnoma strinjam s teboj.
      Sami +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ lp+srecno!!!!

     • dob

      Srečno tudi tebi, stane!

 • tramal

  Velika Nemčija ima 400 volkov ,pa zahtevajo odstrel ,mi pa imamo že tisoč medvedov na tako majhnem ozemlju pa veliko preveč volkov .pa bedaki še kar naprej skrbijo bolj za divjačino kot za lastni narod.

  • šmentanamuha

   Nemce bodo popapali muslimanski migranti iz Afrike in BV dežel. Če za 400 volkov ne najdejo prostora pri vsej površini, ki jo imajo, jih naj lep kurac gleda. Ni naključje, da je Rdeča kapica, kjer je volk največji zločinec, nemška ljudska pravljica. Prav v tistem času, ko sta Grimma dala to pravljico v javnost, se je v Evropi začel pogrom nad volkovi.

 • stajerc5

  Pac en sklic vec, nic drugega. Bilo jih je ze stotine in…? Ma, sklicujemo lahko vse od Poncija do Pilata, ce nas pa nihce ne poslusa. A priori je vse zavrnjeno, brez da se sploh ena stran dokumenta odpre. Vse skupaj je absurd!
  Bodimo vsaj pri naslednjih volitvah pametni in se zdruzimo vsi desni skupaj. Od nore Varde, do izdajalca Plemenitega, do palckovega penzijodajalca in novih DOMobrancev! Pa porkafiks, na ta nacin mora zadeva uspeti!

  Ko prevzamemo vlado, se pa naj koljejo po mili volji. Samo prestol moramo zavzeti!!!

 • Janez Novak

  Mestni škrici, ki vidijo podeželje zgolj na you tubu, so seveda proti regulaciji števila nevarnih zveri. Za njih so podeželani kmetavzarji v irhastih hlačah, tako rekoč domobranci, ki jim je treba čim bolj zagreniti življenje.

 • Celcar Mojca

  Dejstvo je, da moramo poskrbeti zase in svoje družine. Kako tega vlada ne uvidi? Popolnoma vseeno jim je za to, kakšna nevarnost nas pesti s prihodom migrantov in zdaj že zvermi!

 • cosmosjasnovidec

  Naj pošljejo na taka območja,če res sploh resnično obstajajo levake ter komunajzarje pa naj tam stojijo dokler se ne prikažejo Volkovi in Medvedi.
  Levaki ter komunajzerji imajo namreč vsi izgled strašil kakršna so postavljena na polja.
  Ko jih bodo Volkovi in Medvedi zagledali se jih bodo tako prestrašili,da bodo iz Slovenije ucvrli v tujino in tam raje ostali za vedno.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • dob

  Hvala tebi, Nata.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!