fbpx

Lahkotnost trošenja denarja državljanov – preberite, kaj po enem tednu o februarskih 12 tisoč evrih za Mladino vemo od direktorja RTVS Kadunca

Nekdanji generalni direktor RTV Igor Kadunc. (Foto: STA)

Vlada pripravlja nove pakete ukrepov za pomoč tistim, ki jih bo prizadela epidemija koronavirusa, interesne skupine skušajo izposlovati kar čimveč za tiste, ki jih zastopajo, državljani morajo letno še vedno prisilno 153 evrov nakazati za naročnino za programe Javnega zavoda RTV Slovenija, četudi nimajo televizorja ali programov RTV Slovenija ne gledajo, niti ne prebirajo njihovih spletnih portalov generalni direktor RTV Igor Kadunc pa je očitno tisti, ki je februarja naročil tako velik nakup pri zasebnem podjetju Mladina d.d., v preteklosti do grla vpetem v financiranje iz provizij od žilnih opornic.

Kadunca smo prek službe za komuniciranje RTV Slovenija spraševali: “Kdo je naročil nakup? Kaj ste kupili za teh 12 tisočakov? Naročnine na tiskano Mladino? Kdaj ste sprejeli odločitev za tako izreden nakup? Kako to, da ste v krizni situciji opravili tako velik nakup pri družbi Mladina? Zakaj?” In vse, kar smo prejeli kot pojasnilo je: “Spoštovani, RTV Slovenija je časopisnemu podjetju Mladina februarja nakazala več plačil v skupnem znesku 12.060,64 evra. Gre za letne naročnine na tednik Mladina, mesečnika Global in Monitor in prilogo revije Monitor DVD za celoten javni zavod RTV Slovenija. Lep pozdrav, Služba za komuniciranje RTV Slovenija”

Ko smo pred enim tednom Kadunca prek taiste službe opozorili, da nismo prejeli vseh pojasnil, pa smo prejeli naslednji odgovor:

In ker je odgovorna oseba RTV Slovenija generalni direktor, je jasno, da je odgovornost za nakazilo skoraj tisočih mesečnih naročnin pri družbi Mladina d.d., katere solastnik je tudi voditelj Marcel Štefančič, ki o RTV pod vodstvom Kadunca prejema tudi prihodke na svoj s.p., Kadunčeva.

Vir: Gvin

Pa denar iz prisilne naročine, ki jo morajo plačevati državljani, še zdaleč ni edini prispevek državljanov. Prek proračuna, v katerega plačujemo, se je prek posrednih kanalov, petindvajset najbolj darežljivih na spodnjem seznamu, v malho RTV Slovenija steklo še pol milijona evrov. Samo v letu 2020.

Pa še hiter pogled na poslovanje RTV Slovenija pod Kaduncem v zadnjih štirih letih. Število zaposlenih je opazno (z)raslo.

Škandal24