fbpx

Letna konferenca Pokrajinske Organizacije DeSUS Podravje soglasno podprla predsednico Aleksandro Pivec! Ne želijo žrtvovati stranke za uspehe posameznikov!

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. (Foto: STA)

Pokrajinska organizacija Podravje je organizirala letno konferenco 14. julija na kateri se je dotaknila različnih tematik. Na konferenci so poudarili, da člani stranke niso več samo upokojenci, ampak bi v stranki morali biti tudi člani mlajše generacije. Podporo so izrazili tudi predsednici, ki je sicer doživela kar “nekaj viharjev” zaradi posameznikov, ki namenoma rušijo stranko samo zato, da bi vlada padla. Pri vsebinskih tematikah so se dotaknili predvsem problematike oskrbe starejših, demografskega sklada in demografije, medijske zakonodaje, nalezlljivih bolezni ter sistemske problematike mladih.

Kot prioritetno nalogo so na konferenci izpostavili problematiko starejših, kjer je med prioritetami stranke usklajevanje pokojnin na vrhu in dolgotrajna oskrba. Zato si želijo ustanoviti svet za starejše v okviru mestne občine Maribor. Dodatno so poudarili, kako je pomembno povezovanje z ZDUS  in  pomembnost oskrbe starejših ter medgeneracijsko sodelovanje.

Kot drugo najbolj pomembno temo so člani na konferenci izpostavili, da bi morali skozi njihovo politiko biti bližje mladim. S tem namenom bi tako morali na odborih nameniti več časa in energije tematikam o njihovem težkem položaju, kamor spada trg delovne sile, pridobitev posojil in stanovanj ter oskrba otrok. Zato si želijo, da bi se odboru priduožilo večje število mladih, s katerimi bi tako poskušali reševati njihove težave.

Foto: STA

Predlagali so prostovoljstvo, kjer vidijo veliko dejavnosti skozi katere bi lahko pridobili nova članstva, med drugim tudi mladih in si želijo odpirati čim manj ideoloških tem v prihodnosti. Na področju medijske zakonodaje si želijo podati tudi sami čim večji prispevek s pomočjo članov, ki imajo ogromno znanja na tem področju.

Ne želijo žrtvovati stranke za uspehe posameznikov
Kot tretjo perečo tematiko so omenili nedavno dogajanje in vnašanje nemirov v stranko s poskusom rušenja vlade. Udeleženci so na konferenci sprejeli vsebinski sklep, da morajo posamezniki zaključiti s svojimi spletkami samo zato, ker so v preteklosti lahko zasedali visoke plače in pozicije, sedaj pa bi radi vlado zrušili. Kot stranka, ki se je priključila desnosredinski koaliciji so ranljivi, zato so tarča provokatorjev. Obsodili so dejanja Zlatka Ficka in Primoža Hainza saj po njihovem mnenju uničujeta celico, samo zato da zrahljajo stranko, da bi vlada padla.

Sara Kovač