fbpx

Levičarski absurdi

Foto: družbena omrežja

Včasih se sprašujem, ali je z našimi skrajnimi levičarskimi politiki in njihovimi podporniku vse v redu. Njihova ravnanja pogosto kažejo na pomanjkanje zdrave kmečke pameti. Pa ne le to, gre tudi za hinavščino, dvoličnost, lažnivost, neumnost, politično slepoto, nateg volivcev in še kaj. Naj svoja uvodna stavka utemeljim.

Naj na tem mestu ponovim nekaj, kar sem že zapisal pred skoraj desetletjem. To je bil čas druge Janševe vlade, ko smo zaradi gospodarske in finančne krize zamrznili tudi plače učiteljev. Njihov sindikat je takrat organiziral demonstracije in v prvih vrstah sem lahko videl mojo sošolko, takrat še učiteljico. Prav neverjetno glasna je bila, naravnost vpila je, in če bi bil blizu nje, bi ji skozi široko odprta usta verjetno lahko videl številko čevljev. Sledila je vlada Alenke Bratušek, ki pa je tudi plače učiteljev znižala. Takrat ni bilo nobenih učiteljskih protestov. Poklical sem svojo sošolko in jo vprašal, zakaj ne protestirajo in vpijejo. Njen odgovor me je tako presenetil, da sem za nekaj trenutkov onemel in obsedel. Takole mi je odgovorila: “Veš, tile so plače znižali na human način”. Seveda ste uganili, moja sošolka je skrajna levičarka, kmečka pamet ji je nekaj nedosegljivega in nerazumljivega, važno ji je le to, da podpira skrajne levičarje in njihove vlade.

Poglejmo si še nekaj aktualnih primerov: Prvi primer – Uroš Jauševec
Je primer skrajnega levega ekstremizma, dvoličnosti in hinavščine. Uroš Jauševec ni le skrajni levičar, gre za vidnega člana SD Tanje Fajon, ki je bil leta 2009 glavni tajnik SD in je že v času, ko Pahor še ni oblikoval vlade, hodil naokoli s ključkom, na katerem je imel seznam posameznikov, ki jih bodo zamenjali. No, to se je kasneje tudi zgodilo. Jauševca osebno ne poznam, “srečujem” ga le na Twitterju. Pred dnevi sva imela tale dialog. Nekdo je o Tanji Fajon zapisal tole, kar vidite spodaj.

Na to se je  odzval Uroš Jauševec takole: “Zrelo za prijavo”. Ker ne prenašam tako pritlehnih in nizkotnih zapisov, pa naj se nanašajo na kogar koli, sem se odločil, da odgovorim. Takole sem odgovoril: “Ne le za prijavo, tudi za obsodbo je tole zrelo. In kakšna je razlika med nama? Jaz sem sposoben take stvari obsoditi, tudi če se dogajajo @tfajon. Nikomur se take stvari ne smejo dogajati. Ste vi sposobni take obsodbe v primeru @JJansaSDS? Razmislite.” Odgovora več kot dva dni ni bilo, zato sem vprašanje ponovil takole: “Uroš Jauševec, ste sposobni odgovoriti na moje vprašanje?” Uganili ste, odgovora tudi v tem primeru ni bilo. Iz tega lahko zaključim, da je Uroš Jauševec, vidni član SD skrajni levičar, dvoličnež in hinavec.

Drugi primer – KUL podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju
Koalicija KUL (SD, LMŠ, Levica in SAB) je danes svečano podpisala sporazum o povolilnem sodelovanju. To se je zgodilo kar na ploščadi pred parlamentom.  V mojem prejšnjem zapisu sem dejal, da je ta sporazum vreden manj kot rolo toaletnega papirja. Danes lahko le dodam, da gre za skrajno levičarstvo, poskus natega volivcev, hinavščino, dvoličnost, lažnivost, neumnost, politično slepoto in še kaj.

Ker sem o tem pisal pred dnevi, lahko danes le potrdim. Na tistem podpisanem listu papirja, ki ga imenujejo sporazum, ni nič novega, razen morda tega, da ne izključujejo več povolilnega sodelovanja z drugimi strankami. Hkrati pa je jasno, da so podpisali ničvreden papir o sodelovanju po volitvah, ki sploh še niso razpisane, in sploh ni jasno, ali bodo vsi v parlament prišli, še manj pa, kakšen bo njihov povolilni izkupiček.  Stvar je podobna hipotetični situaciji, zamislite si, da bi jutri SDS, NSI, SMC, SNS in več danes izvenparlamentarnih strank na istem mestu podpisale sporazum o povolilnem sodelovanju in oblikovanju vlade. Ja, kako? Tudi na tej politični strani ni jasno, kdo bo v parlament sploh prišel in kakšen bo skupen povolilni izkupiček. Si predstavljate, kaj bi počeli skrajni levičarski mediji? Danes levičarski sporazum poveličujejo, če pa bi ga hipotetično podpisali na desni strani, pa bi se iz tega norčevali. In zakaj omenjene stranke takega sporazuma ne podpišejo? Ker pri njih prevladuje zdrava kmečka pamet in ne hinavščina, dvoličnost, lažnivost, neumnost, politična slepota in še kaj.

Foto: STA

Tretji primer – Trbovlje
Sredi pisanja tega prispevka je mojo pozornost pritegnilo poročanje medijev, da pred delavskim domom v Trbovljah proti vladi protestira okoli 500 ljudi, v objektu pa poteka srečanje vlade z župani in gospodarstveniki tega območja. Za trenutek se mi je zdelo, da nekaj nisem dobro razumel, a preverjanje informacije je to potrdilo. Kako naj tako početje imenujem, razen da gre za skrajno levičarstvo, neumnost in politično slepoto, podobno tisti moje sošolke iz uvodnega dela tega prispevka. Zakaj vlada obiskuje posamezne regije? Zato, da skupaj z župani in gospodarstveniki identificira tiste projekte v regiji, pri katerih lahko na tak ali drugačen način pomaga, zlasti seveda s finančnimi sredstvi. Če nekoliko poenostavim, vlada jim je prinesla znaten kup denarja za projekte njihovega okolja, ki bodo koristili le njim, in 500 ljudi proti temu protestira. Je lahko še kaj bolj neumnega in absurdnega? Odgovorite si sami.

dr. Vinko Gorenak