fbpx

Levičarski organizatorji protesta sovraštva kar sami objavili dokaz, da lažejo!

Foto. twitter

Shod “Brez strahu: Shod proti koaliciji sovraštva”, kjer so napovedali “pohod” od sedeža stranke SMC do sedeža stranke DeSUS, je po besedah organizatorja prijavljen in imajo zanj vsa potrebna dovoljenja oziroma, da jih sploh ne potrebujejo. To se je izkazalo za zavajanje že ko nam je policija sporočila, da so shod na pristojni enoti prijavili prepozno, sedaj pa se je izkazalo še to, da bi shod morali prijaviti tudi na Upravni enoti Ljubljana, popolna blokada Kersnikove ulice je namreč izredna uporaba ceste, za katero je potrebno dovoljenje!

Iz Upravne enote Ljubljana so sporočili, da niso prejeli prošnje za dovoljenje in da niso izdali dovoljenja za navedeni shod. Pri tem so dejali, da v kolikor shod ne predstavlja izredne uporabE ceste, le-to ni potrebno. A po slikah sodeč, ki so jih mimogrede objavili sami, so blokirali celotno Kersnikovo cesto v centru Ljubljane, kjer poteka dvosmerni promet.

Tako so se z objavo slike dejansko “samoprijavili”, da kršijo zakon, ki nam ga je posredovala Upravna enota Ljubljana: “Zakon o javnih zbiranjih (ZJZ, Uradni list RS, št. 64/2011 – uradno prečiščeno besedilo) v 1. točki 13. člena določa, da je potrebno dovoljenje pristojnega organa za shod na javni cesti, če ta predstavljata izredno uporabo ceste. Če shod ne predstavlja izredne uporabe ceste, prijavo shoda sprejema policijska postaja, oziroma policijski oddelek ali policijska pisarna, na območju katere se organizira shod skladno s 7. členom ZJZ.”

Sporočilo Upravne enote Ljubljana objavljamo v celoti:

Odgovor iz EU Ljubljana

Da pa bo njihova “poštena samoprijava” prišla v prave roke, smo na policijo podali tudi prijavo, da so kršili Zakon o javnih zbiranjih.

Lana Božič