Konec je! Levici propadel še en konstrukt: Predsedstvo BiH dobilo zagotovilo, da non-paper ne obstaja!

Datum:

Bošnjaški član predsedstva BiH Šefik Džaferović se je danes po telefonu pogovarjal s slovenskim premierjem Janezom Janšo, potem ko ga je ta poklical in obvestil, da ne obstaja non-paper, ki bi ga bilo mogoče povezati s slovensko vlado in bi vseboval spremembe meja ali spodkopavanje ozemeljske celovitosti BiH, so sporočili iz predsedstva BiH.

Slovenski premier Janez Janša je dejal, da Slovenija podpira suverenost in ozemeljsko celovitost BiH, kot tudi njeno evroatlantsko pot ob popolnem spoštovanju daytonskega mirovnega sporazuma, je sporočilo predsedstvo BiH na svoji spletni strani.

Džaferović je v pogovoru izpostavil, da je treba takoj na začetku onemogočiti vsakršen govor o etničnih in ozemeljskih delitvah BiH. Edina pot za BiH je njena nadaljnja notranje reintegracija in evroatlantska integracija, je dodal. Govorila sta tudi o slovenskem predsedovanju Svetu EU v drugi polovici leta in za takrat načrtovanem vrhu EU in držav Zahodnega Balkana, ki ga bo gostila Slovenija in katerega glavna tema naj bi bila pospešitev integracije držav Zahodnega Balkana v EU, poroča STA.

Kaj sedaj?
Pri tem se poraja vprašanje, kdo bo prevzel odgovornost za vso to gonjo proti Sloveniji doma in v tujini ter izgubo ugleda naše države. Da ne omenjamo izgubljenega časa, ki so ga vladni predstavniki porabili za prepričevanje javnosti, čeprav smo še vedno sredi epidemije, država pa se sooča s številnimi pomembnimi strateškimi izzivi. Bo Tanja Fajon ob razkritju njenih podlih laži odstopila kot predsednica stranke SD in evropska poslanka? Se bo Drago Kos opravičil? Bo Zijad Bečirović za bošnjaške medije preklical svoje izjave?

Foto: Tanja Fajon

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...