Škandalozno in neodgovorno ravnanje političnih luzerjev: Šarec napoveduje gnečo na petkovem protestu!

Damir Črnčec in Marjan Šarec. (Foto: STA)

Odlok vlade, ki z namenom zajezitve novega koronavirusa omejuje zbiranje na javnih površinah, je še vedno v veljavi, a to ne ovira skrajnežev pri pozivanju na proteste. Tako k protestom poziva celo poslanec SD Matjaž Nemec, že 1. maja je k protestom pozival tudi Miha Kordiš. Kot smo že poročali, je skrajna Levica dobro povezana z levičarskim podzemljem. Nekateri so bolj previdni in na proteste pozivajo z geslom “na kolo za zdravo telo”, kot na primer uslužbenec poslanske skupine LMŠ Damir Črnčec in razvpiti bloger Roni Kordiš. Gnečo na Trgu republike napoveduje tudi politični luzer Marjan Šarec. Eden vidnejših pobudnikov protestov režiser Jaša Jenull je sicer sin vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla, ki se je kot sodnik prekalil že v prejšnjem režimu!

Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji, ki ga je sprejela vlada z namenom zajezitve epidemije novega koronavirusa, je kljub sprostitvam nekaterih ukrepov, še vedno v veljavi. A to ne ovira skrajnih levičarjev pri pripravi na protest na Trgu republike, ki naj bi potekal v petek, 8. maja. Tja v teh dneh pospešeno vabijo, že v zadnjih tednih pa smo bili priča podobnim protestom na omenjenem kraju.

K udeležbi na protestu pozivajo tudi mnogi vidni politiki
K udeležbi na protestu pa pozivajo tudi nekateri politiki, ki so del elite, ki je v času vlade Marjana Šarca pripomogla k temu, da so skladišča zaščitne opreme ostala prazna in je zaradi prepoznega sprejemanja ukrepov epidemija sploh lahko dobila takšne razsežnosti. Med drugim je na družbenem omrežju Twitter k udeležbi na protestu pozval poslanec Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, Matjaž Nemec: “A je že petek??! Alora pridem več k’sno!”

Ker so Fajonovi ukradli kolo, ta namesto na proteste poziva k poslušanju pogovora prek digitalnih kanalov
Bolj zadržana je njegova strankarska kolegica Tanja Fajon, ki namesto na proteste v petek vabi k poslušanju pogovora ob dnevu Evrope, ki ga stranka organizira prek digitalnih kanalov, sodelovali pa bodo Marta Kos, Janez Potočnik in Božo Repe. Fajonova bi tudi sicer težko protestirala na predviden način, saj so ji prejšnji teden kar izpred pisarne, sredi belega dne, ukradli kolo. Takrat je na krut način spoznala, da Ljubljana pač ni več tako varna, kot je predvidevala!

Kordiš pozival k protestom že 1. maja
Ekstremistični poslanec skrajne Levice Miha Kordiš je sicer na nezakonite proteste pozival že za 1. maj: “Minister Hojs je dejal, da je protestiranje prepovedano. Naslednji dan nas je več tisoč koles preplavilo Ljubljano. Hojs, nimaš dovolj papirja za vse kazni! Dol s fašistično diktaturo! Demokracijo v podjetja, demokracijo v državo!! #1maj #bajkštrajk”

Kot razkrivamo na spletnem portalu Nova24TV, med protestniki, huligani in skrajno Levico obstajajo številne povezave, med drugim poslanec Primož Siter na Facebooku prijateljuje z Niko Huliganjetto, o kateri smo že pisali. Med drugim se Siter in Huliganjetta skupaj norčujeta iz delavcev.

Foto: posnetek zaslona

Razvpiti bloger poziva “na kolo za zdravo telo”
Na petkove proteste poziva tudi razvpiti bloger Roni Kordiš: “Vsi na kolo za zdravo telo!”

Tudi Črnčec poziva na “kolo za zdravo telo”
Na Facebooku se je ta teden pod geslom “na kolo za zdravo telo” oglasil tudi nekdanji državni sekretar iz kabineta nekdanjega premierja Marjana Šarca, zdaj zaposlen kot svetovalec poslanske skupine LMŠ, Damir Črnčec.

Eden vidnejših pobudnikov protestov je sin vrhovnega državnega tožilca
Kot smo že poročali, pa je glavni pobudnik protestov režiser Jaša Jenull, sin vrhovnega državnega tožilca svetnika Hinka Jenulla, ki se je prekalil že v prejšnjem režimu.

Rok Krajnc