Socialne delavke na robu z močmi! Se po obubožani vojski in shiranem zdravstvu obeta zlom socialnega sistema?

Foto: STA

Pred dnevi smo v uredništvo Nova24TV prejeli obupano pismo socialnih delavk enega izmed centrov za socialno delo pri nas. Pišejo o nevzdržnih razmerah po uvedbi reorganizacije CSD in več kot očitno je, da smo priča razpadanju vitalnih sistemov države: po obubožani vojski in shiranem zdravstvu se obeta tudi razpad socialnega sistema! Da reorganizacija, kakršno si je zamislila Anja Kopač Mrak, prinaša več težav kot pa koristi, smo v preteklih letih opozarjali vsi, ki se na področje socialnega varstva spoznamo. Žal pa si je Anja Kopač Mrak, ki je bila v času svojega mandata vpletena v več katastrofalnih odločitev svojega ministrstva (zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, vrednotnice, spodbujanje ovajanja sosedov in dramatična ugrabitev koroških dečkov), obupano prizadevala, da bi se kot ministrica izkazala vsaj z enim uspešno izvedenim projektom. In kaj je sledilo? Zopet popolna polomija!

O tem priča tudi na nas naslovljeni nedavni javni poziv socialnih delavk, ki so se v svoji nemoči ob tem, da jih lastno ministrstvo sploh ne posluša, obrnile kar na javnost. V podobno komunikacijo so bili pred dnevi prisiljeni tudi družinski zdravniki, kar dokazuje popolno ignoranco Šarčeve vlade do problemov najpomembnejših sistemov, ki omogočajo normalno delovanje države. Marjan Šarec se očitno ne zaveda, da sedi na tempirani bombi in da se mu hiška iz kart lahko kaj hitro podre. In če rečemo: čim prej – tem bolje, nismo niti najmanj privoščljivi, le realni.

Nepravilnosti gredo vse do družinskega zakonika
Poleg vsiljene reorganizacije CSD, ki so jo podprli le povzpetneži, ki so blizu stranki Socialni demokrati, je eden od kamnov spotike v pismu socialnih delavk tudi zloglasni družinski zakonik, ki ga je CerarŽidanErjavčeva koalicija, kljub ostremu nasprotovanju SDS, NSi in Gibanja za otroke in družine, dobesedno vsilila ljudem. Socialne delavke sedaj ugotavljajo, da jim tudi družinski zakonik prinaša kup problemov, saj jim jemlje strokovne kompetence, zaradi zmede in neorganiziranosti pa ga sploh ni mogoče izvajati na način, kot si je to površno zamislila Anja Kopač Mrak.

Reorganizacija CSD je bila po katastrofalni socialni politiki Socialnih demokratov pod vodstvom Ivana Svetlika in njegove takratne državne sekretarke Anje Kopač Mrak vsekakor potrebna, a morala bi biti vsebinska. Svetlik in Mrakova sta znana kot inženirja zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki je socialnim delavcem naložil neznansko količino administrativnega dela, več kot 40 tisoč ljudi pa pahnil pod prag revščine, zato se bosta omenjena vpisala v zgodovino kot neusmiljena pospeševalca revščine malega slovenskega človeka.

Toda iz njunih napačnih odločitev, poročajo socialne delavke v dopisu za Nova24TV, izhaja več obstoječih šibkosti centrov za socialno delo: vsi CSD delajo vse; zaradi ukinjanja sredstev za izobraževanja se pojavlja pomanjkanje specializacije; kolizija interesov in dvojna vloga strokovnih delavk; kadrovska podhranjenost; pomanjkanje časa za terensko delo; neprimerna kadrovska struktura, zaradi katere zaposlujejo samo administrativne delavce; preobremenjenost zaradi informativnega izračuna, ki spada na Furs, ne pa na CSD; neenotna praksa itd.

Poročali smo: podpora Anji Kopač Mrak, a le pod pogojem ohranitve privilegijev in koristi
Reorganizacijo CSD je po internih raziskavah ministrstva za socialo podprlo le približno 40 odstotkov zaposlenih na CSD. Večinoma je šlo za mlajše, manj izkušene, ki so v reorganizaciji videli priložnost za kariero. Med temi, ki so zgrešeno reorganizacijo podprli, so bili tudi ministrici zvesti direktorji, ki so ohranili svoj položaj ali še napredovali.

V prvem predlogu zakona o socialnem varstvu na temo reforme CSD je ministrica želela Skupnost CSD in Inštitut RS za socialno varstvo ukiniti, Socialni zbornici Slovenije pa vzeti posamezna pooblastila in del kadra združiti v 16 regijskih centrov in v še en t. i. “nacionalni center”. Po odkritem nasprotovanju omenjenih institucij so prvotno zamisel na ministrstvu umaknili in naenkrat so vsi “strokovnjaki” utihnili, ker so ohranili kader, naloge, delo in seveda pogodbe o rednem delu. Ministrstvo Anje Kopač Mrak je na podlagi te kravje kupčije trdilo, da ima za reorganizacijo CSD podporo stroke, v resnici pa je šlo za vse kaj drugega.

Reformo Anje Kopač Mrak so tako v resnici podprli le  tisti, ki so zase nekaj pričakovali. Obljubljena so bila nova delovna mesta, možnost dela v regijskem centru, napredovanja, ohranitev starih položajev itd.

Reforma CSD bi morala iti v smer zmanjšanja birokracije, Kopač Mrakova pa je socialo dodatno zbirokratizirala in ji vsilila informativni izračun, ki spada na Furs!
Starejši strokovni delavci v reforme Anje Kopač Mrak nikoli nismo verjeli. Leta in leta poslušanja  praznih obljub in desetine nepotrebnih reform in ukrepov, ki so ponavadi polnili žepe njenih političnih prijateljev, nam je odprlo oči. Informativni izračun in odločbe, za katere je ministrica zmotno zatrjevala, da bodo poenostavile delo strokovnih delavcev, so dosegle ravno nasprotni učinek, še bolj so “zabasale” delo socialnih delavk. In to kljub našemu opozarjanju, da nikakor ne spadajo pod okrilje centrov za socialno delo, ampak spadajo pod Finančno upravo RS (Furs) ali kvečjemu na upravne enote.

Socialne delavke, ki so ves čas reorganizacije opozarjale na pomanjkljivosti v predlogu Anje Kopač Mrak, sedaj nemočno spremljajo rezultate. Njihovi strahovi žal dobivajo vse bolj resnično podobo, zato namesto gluhih ušes ministrstva, od koder se je Anja Kopač Mrak skrila v Šarčev kabinet, sedaj nagovarjajo javnost.

Se bo tudi s socialnimi delavkami zgodilo tako kot z družinskimi zdravniki in bodo množično bežale v tujino in zapuščale centre, ljudje pa bodo ostajali brez prepotrebne pomoči in oskrbe?

Franci Donko

 • Antonius

  Grki, ne bojte se! Slovenci si v dokaz, da so z vami, na volitvah asfaltirajo pot, da pridejo čim prej za vami.
  Tuje napake? Kaj bi z njimi? Toliko se imajo za pametne, da zlahka delajo na svojih.
  Manjšina zares sposobnih in *brihtnih* se mi pa smilijo.

 • Franjo Trojner

  Ej Šarčino, tebi uspeva vse tisto, kar agresorski JLA in CKJ ni, razfukal si Slovenijo. Vsi za državo pomebni sistemi in podsistemi so v razsulu, SV, zdravstvo in proračun pa si čisto dotuko!
  Ej Šarčino, nea se po TV zdaj vun vleči, da ti nisi kriv za nastalo perečo situacijo, da so krive prejšne vlade itd. KRIV si zato, ker si se pred volitvami vun meto, kak boš ti zdravstvo porihto, pa nič od tega do dandanes nisi naredo! Same lape so tebe in tvojih iz LMŠ, koristi od vas ni nobene! Samo škodo delate državi in državljanom. Bog te nima rad sam si kljub porazu na volitvah v ospredje, na čelo vlade silo in z ostalimi sestopljenimi, na volitvah poraženimi, luzerskimi levimi kompanjoni vlado/koalicijo stavo, se 6 mescov samo sliko in z falconom okrog leto, vmes pa za državo in državljane nič pametnega naredo. Danes si pa čisto mrkno!
  Odstopi sam tretjerazredni glumač, dokler še imaš čas, ker še malo, pa te bo razočaran in razjarjen narod z vilami z oblasti gnal.

 • VERRZIFIKATOR

  Aneja Mračnjak

  MRAK IN SOCIALA

  Sociala je dekle vsem znano,
  z njo ves čas probleme smo imeli,
  ji zato ime prav to nadeli,
  zdaj je ženska, je dekle oddano.

  V mrak se je ponovno zakopala,
  tja, kjer se o boljšem svetu sanja,
  a se stari trhli le ohranja,
  tja se dala zdaj je Sociala.

  V mraku da se reorganizira,
  kjer nhče ne vidi zlepa dneva,
  a jo zdaj že prav opazno greva,
  Sociala je velika reva.

  Vse narobe gre, nemočno stoka,
  v mraku vse reforme sem podprla,
  zdaj bi sama sebi se uprla,
  zgrevana vsa Sociala joka.

  »Fanta našla sem po svoji meri,
  da me reši bede socialne,
  so bile razmere prav banalne,
  videla sem ga, da se le cmeri.

  Drugega so mi potem dobili,
  fanta, ki se je na odru pačil,
  rekli so, da ta me bo oblačil,
  mi podporo so zagotovili.

  Še prekmalu tudi ta izkaže
  se kot tip nesocializiran,
  a sistem zlagano programiran
  še naprej o njem mi vneto laže.

  Šla sem se zato tretman skupinski,
  da iztrgam se iz bede lastne,
  smernice dobila sem oblastne,
  da je prvi zakonik družinski.

  Ta me zdaj docela obvladuje,
  novo uniformo sem oblekla,
  da sem zdaj navadna stara dekla,
  mir z menoj samo se še kupuje.«

  Sociala, zdi se, je spoznala,
  da problemov lastnih se ne reši,
  tudi če reform sto pospéši,
  v mraku se je že v usodo vdala.

  Ni več čedna in še najmanj mlada,
  da iz mraka kdo jo še potegne,
  vsakič znova se dekle nategne,
  zdaj problem ji socialni vlada.

 • Anton

  Kaj zo pišete!? Danes niso uradne ure….

  • Andrej

   Prav pretirano smešen pa nisi.

 • moon

  Ja res.. tile se bodo pa pretegnili… podobno kot ucitelji.. za 4 ure dela polna placa, naucijo itak nic..

  • Andrej

   Izvoli, učitelje potrebujejo. Vrata so ti na široko odprta.

   • moon

    Ne vem kje si prebral, da iscem sluzbo?

 • mapu

  Še dobr, da imajo ministri in njihovi posilni glave, hudo bi jih bilo gledati kako nosijo slamo v rokah.

 • althar

  Vse, česar se loti država, propade.
  Vse, česar se loti država v lasti socialistov, propade hitro.

 • totex39

  Slovenija počasi propada in to samo zaradi nameščenih nesposobnih politikov, katerim pa so veliki meri pripomogli slabo obveščeni volivci, ki še vedno nimajo pojma kaj pomeni izvolitev pravih ljudi, da lahko država normalno funkcionira.

  • Valter BraniSlav

   Narod hlapcev ne more normalno funkcionirati zato ker tega NOCE.
   Narod hlapcev pac HOCE hlapcevati ne pa biti normalen.

   • totex39

    Imaš prav, zato tudi ne bo rešitve, ker narod enostavno noče.

    • Valter BraniSlav

     Tocno
     Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. Hrbet je bica vajen bica zeljan….
     Dokler so Slovencem vladali Avstrijci se je ta drza obnesla. Danes v casu globalizacije pa hlapcevanje pomeni izumrtje…

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen Valter Slovenci nismi hlapci hlapec si ti ki zavajas in lažeš da kar smrdi

     • Valter BraniSlav

      S cem pa zavajam?
      Z citiranjem Cankarja?

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen če smo Slovenci hlapci ste vi potem turški hlapci bolje biti pod Avstrijci kot pa pod turki

     • Valter BraniSlav

      Jaz zivim v ZDA. Kaksno vezo imajo ZDA z Turcijo?

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen ne laži in zavaja Slovencev ti ZDA se videl nisi komonist smrdljivi?!

     • Valter BraniSlav

      Ne lazi. Ti si bil v SLO samo s prstom na zemljevidu. Nisi kleni Slovenec in nikoli ne bos. V resnici si ameriski milionar ki o Sloveniji lahko samo sanjari.

     • Iztok Kresnik

      Ne laži komunist smrdljivi ti Usa se videl nisi pokvarjene stari

     • Valter BraniSlav

      Ne lazi, ti SLO se videl nisi..
      Tako bi ti odgovarjali Americani ce bi imeli tako samospostovanje kot ga imas ti.

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen uporabljaš čudno Slovenščino skrivaš se za lažnimi profili

     • Valter BraniSlav

      Dobro govorim Slovensko za nekoga ki 42 let zivi v ZDA.

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen ti Usa se videl nisi ti si navaden klošar ki si samo domislas da si uspešnes a resnica je daleč od tega si nesposobnes ki živi od Milošcine?!

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen ne laži in zavajaj ti Usa se videl nisi kaj šele Floride si samo klošar ki si domisla da živi v Ameriki in je zelo bogat

     • Valter BraniSlav

      Miami, ZDA
      Daj naslov ti posljem kartolino

     • Valter BraniSlav

      USA NI TISTO KAR SI PREDSTAVLJAJO SLOVENSKI DESNICARJI
      USA JE BOJ ZA PREZIVETJE IN TO HUJSI BOJ KOT V SLO!!!

  • SIMON ROZIC

   Če bi propadala Slovenija počasi, bi še bila rešitev, s sedanjo “brzino” propadanja
   pa nam ni “šans”, da se rešimo !!!! , vse dokler rdeči oklepniki ne pocrkajo !

   • Valter BraniSlav

    Vse dokler naivni slovenceljni volijo rdece oklepnike

 • Valter BraniSlav

  Bogi Slovenceljni ki Vam je Kucan SHIRAL zdravstvo.
  Cimprej po medicinsko pomoc v ZDA da bo amerisko zdravstvo SHIRALO VAS.
  NAIVEN SLOVENCELJ PRESS

 • realnost

  Ima murgelski bunkr že ime naslednjega kekca, ker s serpetinškom so udarili totalka mimo…..
  Dajmo jim pomagat s kakšnim imenom??? Ima Voljč čas ali pa rop ?? Slabše od tega komika nebi šlo……………..Čas leti in vsak čas bo totalka karambol…..

  • SIMON ROZIC

   Mislim, da bo murgeljski škrat iz svojega posranega golobnjaka spustil
   “žutega” goloba Golobića….

 • jakob kovač

  Ja javna uprava je res izmučena od bedarij ki si jih zmišljujejo politiki

  • Vera

   Mnogi v JU res garajo vseh 8 ur in še več . Da so izgoreti so krivi taki kot je Kopač-Mrakova , ter njeni pomagači . Šarec je totalka zanič, zato jo ima ob sebi v kabinetu .

   • ZatonMesecnikov

    Tisti, ki je pač v stiku s porabniki javnih storitev. Tiste tudi vidiš. vendar teh je malo vera. zadaj pa je enormen aparat.

 • mginko

  800.000 državljanov je žuriralo na dan volitev. Danes ne jamrajte, ker vas ukradena država od leve mafije nič ne briga.

 • Ryuk

  SD-jevi volilci se že obračajo na Novo24 in ne na Večer ali Dnevnik? Bolje pozno kot nikoli.

 • alojz

  Zadnji odstavek je pa strel v meglo. Kaj pa bodo naše socialne delavke delale v tujini? Delavci ja, zdravniki tudi. Ostalih je pa povsod preveč. Ne samo pri nas.

 • mona lisa

  socialne delavke v tujino? Dajte no kaj pa bodo tam delale’

 • ZatonMesecnikov

  Šarec in njegova koalicija, so odprli pandorino skrinjico dviganja plač javnim. Ki jo je nekoč pod kontrolo spravil Ivan Janez. Že takrat so cvilili, ne varčevanju, z do primitivnosti poenostavljeno razlago ekonomske teorije, da bodo višji dohodki generirali višjo potrošnjo in s tem gospodarsko rast. Da, vendar ne v Hoferju, Lidlu, na grških otokih, pa v hrvaški Istri.

  verjetno so to teorijo dobili od Vojvode od Haga, šešlja, ki je propagiral nekoč prodajo srbskega Telekoma, denar bi pa razdelil penzionerjem, ki bi več trošili in generirali gospodarsko rast. Morda v zaprti ekonomiji, ne pa v globalnem svetu s prevlado Kitajske ekonomije.

  Sedaj je skrinjica odprta, plače bodo hoteli višje vsi, dvignila se je že davčna osnova za obračun davkov in prispevkov, gospodarstvo pa bo še bolj v težavah. In nezanimivo za kakršnekoli vlagatelje iz tujine.

  Slovenija dobiva vse bolj in bolj podobo nekdanjega slovenskega izuma, samoupravnega Tozda, kjer se ni več vedelo, kdo pije in kdo plača in ki je vzel potem žalosten konec, zapufan do grla…

 • Janez

  Kje v “tujini” pa rabijo Slovenske,v socializmu šolane “socialne delavke”?

  • Tone

   Povsod, kjer jim manka svojih.

 • Scenic

  Ni jim tako hudo, zdravniki imajo eno uro plačane priprave doma, kje ste še to videli? O socialnih pa nebi izgubljal besed, jim je zelo luštno, oboji naj probajo naše službe pa bodo videli kako lepo jim je.

  • bi jo

   mogoče učitelji, to o zdravnikih pa podlo lažeš. res pa je, da se morajo stalno izobraževati..

   • Scenic

    Verjemi, da je tako, eno uro imajo kao pripravo plačano in posledično delajo manj ur, kar preveri.

  • Andrej

   Očitno ne poznaš nikogar, ki dela v CSD na obdelavi vlog. Imajo na kupe ur viška, ki jih nikdar ne bodo mogli izkoristiti. A misliš, da prav uživajo pri tem, da ure nabirajo? Tudi oni imajo družine.

 • Olga101

  Intimna opcija Fajonke in Kučana so Venezuela, Severna Koreja in Kuba! Sami imajo kapital in zdravstvo v Švici!

 • Morala

  Pa kaj je z vami ljudje? Ni vam hudo, le veste ne kaj je to delo…Vsak gleda samo za svojo rit,….imate možnost rešitve-pred parlament!!

  • Janez Kepic-Kern

   ČE PA PARLAMENTARCI
   NEKATERI – NE VSI – PIJEJO – ALKO, PIVO ITD.
   KAJ NAJ Z NJIMI?
   KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
   PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
   NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
   NI ŠALA
   Dajte
   tisti,
   ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
   raje nam verodostojno napišite
   KOLIKO
   – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
   Jaz
   sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
   KO
   JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
   Enega za drugim.
   Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
   Ali on toliko piva spije vsak dan?
   TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
   to se meni,
   ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Morala

    Niti jaz ne pijem…

 • Brutus

  Ja, SLO Butalci so jih izvolili in sedaj jok in stok. Izvolili pa so jih tudi tisti, ki so ob volitvah ostali doma!! Drugič pa pamet v roke ne pa murgeljske floskule poslušat! Pa poiskusite pri sebi najti še kakšen ostanek zdrave pameti….

 • xtc

  Če posrka socialnarska drhal ni nobene škode-vegje levičarsko iztirjene bande kot to ni in neizmerno pokvarjene ,zapite,zakurbane,ločene itd.

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
  ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
  =SUŽNJELASTNIŠTVO =
  =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik pa je MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
  vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
   Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
   “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE

     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in
     pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
     skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

    POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
    POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
    – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
    – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
    ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
    “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
    “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
    “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
    in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
    ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
    naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
    in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
    nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
    Sledimo?
    Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
    MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
    ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
    medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
    ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
    ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
    in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     BLATENJE pojma DRŽAVA je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

     Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

     Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
     je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
     okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
     »on dela nje«.
     MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
     .
     DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
     oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
     DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
     kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
     si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

     Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
     Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

     =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
     =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

     MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
     VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
     MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
     Za razliko od teh kreatur, pa
     ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
     resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
     .
     Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

 • Get Smart

  DRŽAVNI ZBOR Republike Slovenije je »zakonodajno telo« = ZAKONODAJALEC. Je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem bomo državljani živeli. Zakone sprejme VEČINA poslancev v DRŽAVNEM ZBORU. Če in ko je država OKUPIRANA, kot je Slovenija, in si OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti svoje lutke, »vojake revolucije«, kot jim pravi tov. Milan KUćAN, oz. »nove obraze«, kot jim pravi propagandni stroj MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, potem vam ta ZLOČINSKA banda kroji življenje. Ravnokar o vašem življenju uradno odločajo DOKAZANO lopovske lažnive lutke, ki slišijo na ime:
  lmŠARAC, SOCIALNI DEMOKRATI, DeSUS, Levica, SABratušak.
  Ta sekta zločincev še ni delala za človeka, ne dela in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE NA ČLOVEKU, izkoriščanje človeka.
  Človek se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodi na dva načina:
  1. – MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na DOB, na IG in na ostale primerne kraje za njihovo bivanje,
  2. – greš na VOLITVE, oddaš svoj glas za LJUDI (in seveda obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker zaenkrat še vedno štejejo MURGL JUGOKOMI kreature, ki totalno okupirajo državo), nakar pa z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na DOB, IG itd., ter sprejmeš še ostale zakone, ki so v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Naloga osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite in osveščate še neosveščene, saj za izvedbo osvoboditve nujno rabite osveščene ljudi, seznanjene z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni opcija, kot dokazujejo in celo priznavajo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
     extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
     Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
     je »rak«, ki najeda vaše telo.
     »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
     SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
     DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
     POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
     vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
     ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
     ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
     saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

     Pamet v glavo.