fbpx

To je Ljubljana: Janković bo teden dni po volitvah na stroške davkoplačevalcev organiziral še eno orgijo pod rdečo zvezdo s skrajnežema Svetlano Makarovič in Erikom Valenčičem!

Le teden dni po volitvah se bo v Mladinskem gledališču na stroške vseh Ljubljančanov odvila še ena orgija pod rdečo zvezdo, tokrat bosta v glavnih vlogah zloglasna sovražnica katoličanov Svetlana Makarovič in propadli novinar Erik Valenčič. Prireditev, na katero bo vstop prost, se pomenljivo imenuje kar “Dežela pridnih: Naj sije rdeča zvezda!” Preverite, kdo se bo udeležil dogodka!

Vabilo se glasi takole: “Ni več časa za sprenevedanje. Vzpon slovenske skrajne desnice in njeno odkrito koketiranje s klerofašizmom zahtevata pogum in odločen odpor s strani svobodomiselnih ljudi ter civilne družbe v celoti. Svetlana Makarovič zadnja leta neumorno poziva k duhovni prenovi Osvobodilne fronte in povrnitvi sijaja rdeči zvezdi kot simbolu boja za svobodo vseh ljudi. Mi, nasledniki bork in borcev proti fašizmu in nacizmu, moramo nadaljevati njihov boj, kadarkoli družbene okoliščine to zahtevajo. Svetlana Makarovič in Erik Valenčič se bosta pogovarjala o tem, kako mora ta boj potekati.”

Ob vabilu pa je poleg Slovenskega mladinskega gledališča kot soorganizatorica napisana tudi Mestna občina Ljubljana. Vstop na dogodek pod prisilnim sponzorstvom davkoplačevalcev je prost, zgodil pa se bo v ponedeljek, 26. novembra ob 20:30. Kot vse kaže domnevno koruptivni ljubljanski župan Zoran Janković tako plačuje Makarovičevi za njeno podporo pred nedeljskimi lokalnimi volitvami. V nadaljevanju na podlagi preteklih dejanj sodelujočih skušamo ugotoviti, na koga namigujeta s pojmoma “skrajna desnica” in “klerofašizem”, proti čemur naj bi se bilo treba boriti. Ni nam pa uspelo ugotoviti, kaj mislijo z “deželo pridnih”. Možnosti sta dve: da nameravajo z rdečo zvezdo terorizirati pridne davkoplačevalce, ki smo prisiljeni financirati takšna komunistična izživljanja, ali pa, da imajo kar sami sebe za “pridne”!

Vabilo na dogodek (Foto: posnetek zaslona, Facebook)

Privilegirana meščanka Makarovičeva že dolgo uživa vse prednosti Jankovićevega poslovanja “po domače”
Kljub temu da znana sovražnica katoličanov, vseh drugače mislečih in Slovencev na sploh, Svetlana Makarovič, nikoli ni skrivala svojega sovraštva, pa ta doživlja prav epske razsežnosti od Jankovićeve zasedbe mesta župana Ljubljane. Tako kljub vrtoglavih 1809,48 evra pokojnine, ki smo ji jo prisiljeni plačevati vsi plačniki pokojninskih prispevkov v Republiki Sloveniji uživa še brezplačno bivanje v prestižnem domu za ostarele na elitni lokaciji v ljubljanskem Trnovem. Mimoidoče in vse sosede v prestižnem domu za ostarele, kjer biva na račun davkoplačevalcev, pa Makarovičeva razburja z izobešanjem totalitarnega simbola rdeče zvezde na balkonsko ograjo – simbola, pod katerim je umrlo že prek 100 milijonov žrtev po vsem svetu, številka pa še narašča. Kar pa je višek od viška, pa je dejstvo, da Makarovičeva pod Jankovićevim pokroviteljstvom na ljubljanskem Kongresnem trgu že vsakoletno organizira žaljive koncerte z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki niso namenjeni drugemu, kot pa provokacijam in žalitvam naroda, vsem v posmeh pa smo tudi to prisiljeni financirati davkoplačevalci. Tudi s svojo govorico presega vse meje: v svojem govoru konec leta 2015 v Cankarjevemu domu je kruto napadla zagovornike tradicionalne družine. “Bolj kot jih gledam, bolj mi je žal, da niso bili splavljeni, ko je bil še čas,” je dejala. V NSi so po tem poudarili, da gre pri tem za razžalitev časti, zlorabo demokratičnih načel in sovražni govor, ki izkrivlja pojmovanje človekovih pravic.

Vir: družabna omrežja

Propadli Valenčič je odkriti podpornik Hamasa, s Peterletovo majico pa strašil kar na zbirališču skrajnežev, narkomanov in marginalcev – Metelkovi
Erik Valenčič je že znan po tem, kako mu je propadla novinarska kariera, potem ko so ga 1. septembra 2015 odslovili s TV Slovenija, kjer je na stroške plačnikov RTV-prispevka, ki smo ga prisiljeni plačevati vsi uporabniki elektrike, poskušal prati možgane gledalcem z izrojeno levičarsko multikulti ideologijo. To pa je počel namerno, na vratih svoje pisarne na RTV je imel nalepljen list z besedami novinarja Chrisa Hedgesa, ki pravi, da je objektivnost ubila novinarstvo. “Nikoli nisem želel biti objektiven,” je zapisal v svoji knjigi World as it is. Februarja 2015 je za trobilo skrajne Levice Mladina povedal: “Kako si lahko nevtralen do vojnih dobičkarjev, ki lažejo in poskušajo skriti zločine, ki so jih storili, in profite, ki so jih ustvarili.” Kot vojne dobičkarje seveda opisuje zahodne sile in Izrael, kar postane jasno, ko Mladina nekritično spomni, da se je Valenčič udeležil celo shoda Hamasa, “za nekatere države teroristične organizacije”, kjer pa je imel oblečeno kar majico z motivom Lojzeta Peterleta. Mladina je pri tem prav očitno namigovala, da Hamas po njihovem mnenju ni teroristična organizacija, Valenčič pa naj bi glede na intervju s Petrletovo majico “strašil” tudi po Metelkovi, znanem zbirališču skrajnežev, narkomanov in marginalcev. Je Peterle po Valenčičevem mnenju “klerofašist”, pred katerim je želel opozoriti Hamasove teroriste?!

Slovensko mladinsko gledališče o dogodku molči, na odgovore še vedno čakamo!
Kot vse kaže s terminom “skrajna desnica” Makarovičeva in Valenčič opisujeta vse stranke s stališči primerljivimi podobnih evropskih ali ameriških strank, ki pač niso skrajna levica in ne podpirajo poslovanja »po domače«, kot to počne domnevno koruptivni Janković. V kolikor bi se prekinilo s korupcijo in bi bili novinarji in umetniki podvrženi tržnim razmeram, bi se organizatorja gotovo znašla brez dohodkov!

V zvezi s skrb vzbujajočim dogodkom smo se po pojasnila obrnili tudi na Slovensko mladinsko gledališče, na naša vprašanja se je direktor Tibor Mihelič Syed odzval sledeče:

Kdo/kaj je “skrajna desnica”, s katero se straši v vabilu?
“S pojmom skrajna desnica označujemo doktrino, ki za vzpostavitev lastnega vrednostnega sistema deluje po principu izključevanja in zaničevanja kateregakoli drugega deleža državljanov, in sicer tako, da jih na podlagi lažnih novic demonizira in jim pripisuje lastnosti, ki jih ti državljani v resničnem svetu nimajo. Skrajna desnica je izraz za uzurpacijo domoljublja, je domoljubje, ki razume le svojo zveličavo predstavo o tem, kaj pomeni ljubiti svojo domovino.”

Kaj v kontekstu prireditve definira pojem “klerofašizem”?
“S pojmom klerofašizem označujemo sleherno avtoritarno politično ureditev, ki pri mobilizaciji volilnega telesa sodeluje z visokimi cerkvenimi strukturami, da bi nacijo utemeljila na nekaterih načelih, ki jih je izjemno formuliral italijanski mislec Umberto Eco: kult tradicije, zavračanje modernizma, iracionalizem(aktivizem in protiintelektualizem), nestrinjanje sprejema kot izdajo, strah pred drugačnim, legitimiranje frustriranosti, obsedenost s teorijo (mednarodne) zarote proti nacionalnim interesom, zavist ob bogastvu in moči drugega, življenje je nenehen boj, pacifizem je prepovedan, preziranje šibkejšega (množični elitizem), čaščenje herojstva in junaške smrti, mačizem in odpor do alternativnih oblik spolnosti, selektivni populizem in nasprotovanje »gnili« demokratičnosti in parlamentarizmu, novorek. Seveda se ta “seznam” načel s časom (z digitalizacijo, globalnimi krizami) menja in bi ga zato veljalo ažurirati, delno ga je prevzel tudi levi ideološki spekter, čemur pa bomo pozornost posvečali v nadaljevanju gledališke sezone.”

Kdo vse financira to prireditev, na katero bo vstop prost?
“Prireditev financira Slovensko mladinsko gledališče, in sicer iz lastnih sredstev, pridobljenih na trgu.”

Kakšen je okviren strošek celotne prireditve in kakšen honorar za nastop prejmeta sodelujoča ga. Makarovič in g. Valenčič?
“Celoten strošek prireditve znaša 270 EUR bruto, kar vključuje tudi simbolična honorarja obeh sodelujočih, pri čemer pa seveda ne upoštevamo osnovnih obratovalnih sredstev celotnega gledališča.”

Omenjeni odgovori so tako v celofan zavit opis načina ter kulture izražanja nastopajočih Makarovičeve in Valenčiča, prav tako pa v SMG niso bili specifični, katera “skrajna desnica” je tako nevarna, da se je proti njej potrebno boriti z vploklicom takšnih skrajnežev. Mestne občine Ljubljana pod Jankovićevim vodstvom kot sofinancerja v odgovorih ne omenjajo, kljub temu, da se v opisu dogodka na Facebooku pojavi kot soorganizator. Je pa ob pogledu na erar jasno, da MOL izdatno financira SMG: od leta 2006 do danes je bilo tako iz MOL na račune SMG nakazanih 1.505.833,66 evrov, od tega samo v letošnjem letu 297.546,97 evrov, kar je skoraj dvakrat višji znesek, kot leto pred tem.

Pregledali smo tudi listo najavljenih prisotnosti na dogodku: zanesljivo se ga bosta udeležila poslanec skrajne Levice Primož Siter, čigar prva služba je bila funkcija poslanca, ter nesojeni ljubljanski župan SD Marko Koprivc, ki je uspel prepričati le približno odstotek volivcev. Opazimo pa kar nekaj udeležencev, ki s svojimi Facebook profili vidno izkazujejo podporo skrajni levici ali študirajo na FDV, redno pa obiskujejo prireditve, kot so parada ponosa ipd.

J. Ž.