fbpx

LUKA MESEC, MAR TO NI SOVRAŽNI GOVOR? Znanega ekonomista označil za fašista in še priznal, da provocira!

Luka Mesec (Foto: STA)

Poslanec Luka Mesec je pred nedavnim za ekonomista Bernarda Brščiča izjavil, da je fašist. Pri tem mu je pripisal še delo, ki ga ni opravil. V včerajšnjem pogovoru z opozicijo na RTV Slovenija ga je voditelj Slavko Bobovnik vprašal: “Ko je Luka Mesec nekomu rekel, da je fašist in mu pripisal celo delo, ki ga ne opravlja, je bila provokacija ali zmota?”

“To je bila provokacija. Za njo stojim in sem jo pripravljen dokazovati in tudi braniti na sodišču. To, kar gospod Bernard Brščič govori v javnem prostoru, takega diskurza si enostavno ne moremo privoščiti. Tak diskurz je povzročil eno od največjih tragedij v zgodovini človeštva,” v svoj bran pravi Mesec. Bobovnika je nadalje zanimalo, zakaj mu vrača s takim načinom. “Če nekdo razločuje ljudi na bolj in manj vredne na podlagi barve kože, spola, rase, če izpodbija osnovno listino, na kateri je oblikovana povojna družba, deklaracijo o človekovih pravicah, ki izhaja iz tega, da smo vsi ob rojstvu ne glede na spol, raso enaki, če nekdo tako eksplicitno in s tako vehemenco, kot gospod Brščič to počne, to napada, kako bi ga pa vi poimenovali?” je s svojimi nebulozami nadaljeval vodja poslanske skupine Levica.

Bobovnik odgovora seveda ni podal, prvak SNS, ki je bil tudi gost v studiu, pa se je prvi vsem tem le pomenljivo nasmihal. In ne pozabimo, za levico sovražni govor seveda ne obstaja …

Brščič je odgovoril Mescu s tožbo. (Vir: Twitter)

Na to pa se je že odzval Bernard Brščič, ki je na Twitterju napovedal tožbo zoper Mesca: “Mescu bom omogočil, da bo laž o mojem avtorstvu Kavarne Hayek in oznako fašist dokazoval na sodišču. Danes je dvignil odškodninski zahtevek!”

Škandal24.si