fbpx

Marjan Šarec bo moral iskati še enega ministra, Poklukar je na odstrelu! Policisti razkrili: Poklukar zavaja javnost, “nobenih ukrepov v smeri zmanjšanja ilegalnih prehodov ni!”

Foto: Twitter

Iz Sindikata policistov Slovenije (SPS) sporočajo, da so resno zaskrbljeni glede kompetentnosti ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja. Na težave na notranjem ministrstvu med drugim nakazuje zlasti pereča problematika nezakonitih migracij. Število ilegalnih migrantov, ki jih pri nezakonitem prehodu meje zasačijo slovenski policisti, je namreč vse večje, minister pa ne glede na vse še vedno trdi, da je slovenska južna meja dobro varovana.

Iz Sindikata policistov Slovenije (SPS) sporočajo, da so resno zaskrbljeni glede kompetentnosti ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja. Na težave na notranjem ministrstvu med drugim nakazujeta nezadovoljstvo policistov nad delovnimi razmerami in problematika nezakonitih migracij. Slednja postaja zaradi čedalje številnejših ilegalnih migrantov, ki jih pri nezakonitem prehodu schengenske meje zasačijo slovenski policisti, vedno bolj pereča.

Zaskrbljujoče je zlasti dejstvo, da policija prestreže le manjši del ilegalnih migrantov. Večina tako brez problemov nadaljuje pot proti notranjosti Slovenije, kjer izvajajo najrazličnejša kriminalna dejanja. Slovenijo je tako pred kratkim šokirala vest, da so štirje ilegalni migranti ugrabili 79-letnega Mirka Moravca iz Malega Nerajca v Beli krajini, ki so ga zaprli v prtljažnik njegovega vozila in ga kar 6 ur vozili po Sloveniji, dokler ga niso izpustili tik pred mejo z Italijo. Poklukar, ki je kljub omenjenemu dogodku že naslednji dan odšel v Portorož ter se tam udeležil foruma obrti in podjetništva, je ne glede na vse zatrdil, da policija obvladuje situacijo na meji s Hrvaško. Podobno je ponovil tudi na torkovi seji parlamentarnega odbora o problematiki nezakonitih migracij, in to kljub številnim poročilom o vlomih ter krajah, izvršenih s strani ilegalnih migrantov.

Sindikat policistov Slovenije: Situacija z migranti ni takšna, kot jo predstavlja Poklukar
Na Poklukarjeve izjave so se odzvali v SPS. Poudarili so, da so izjemno zaskrbljeni nad kompetentnostjo ministra, ki dnevno zavaja slovensko javnost. Obenem so potrdili, da situacija z migranti ni takšna, kot jo predstavlja minister. Izjavili so še, da razumejo državljane ob meji, ki Poklukarju in vladi pod vodstvom premierja Marjana Šarca ne verjamejo. Organizirali so tudi novinarsko konferenco o problematiki na schengenski meji ter nadaljnjih ukrepih sindikata glede kršitev stavkovnega sporazuma. Na njej je predsednik SPS mag. Kristjan Mlekuš med drugim povedal: “Nobenih ukrepov v smeri zmanjšanja ilegalnih prehodov ni.” Dodal je, da so v sindikatu ogorčeni nad delovanjem vlade: “Od vlade pričakujemo zakonitost delovanja in spoštovanje pravnega reda. Podpore na terenu ne čutimo. Najmanj, kar mora država narediti, je, da zaustavi negativen kadrovski trend v policiji. Policistov ni niti za opravljanje rednih nalog.” Mlekuš je med drugim opozoril tudi na strankarski klientelizem v policiji ter na to, da zahteve policistov, ki delajo v nemogočih razmerah, niso slišane s strani ministra in vlade.

Novinarska konferenca Sindikata policistov Slovenije (Foto: Facebook)

Grozi nam razpad varnostnega sistema
Glede na to, da obtožbe o nesposobnosti Poklukarja prihajajo iz vseh smeri, je jasno, da je le še vprašanje časa, kdaj bo odstopil in odgovorno mesto prepustil osebi, ki ji bo mar za dialog s sindikati ter varnost Slovenije in njenih državljanov. V primeru nadaljevanja dosedanje notranje politike namreč Sloveniji grozi razpad varnostnega sistema. Omenjeno bi zagotovo pripeljalo do še pogostejših ugrabitev avtobusov, kot smo ji bili priča v aprilu, ter nadaljnjega povečevanja številčnosti drugih kriminalnih dejanj, ki jih izvajajo predvsem ilegalni migranti, za katere so kraje, ropi, posilstva in druga kazniva dejanja nekaj povsem sprejemljivega.

Foto: Twitter

M. D.