fbpx

Med osebjem na infekcijski kliniki UKC Ljubljana v torek odkrili štiri okužbe z novim koronavirusom – je svoj davek terjalo varčevanje z zaščitno opremo?!

Ljubljana, UKC. Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja (Foto: STA)

Kot so v sredo sporočili iz UKC Ljubljana, je samo na njihovi Kliniki za infekcijske bolezni hospitaliziranih 47 bolnikov s COVID-19, od tega 16 v intenzivni enoti in 31 na odraslih oddelkih. Epidemija predstavlja veliko obremenitev in tveganje za zaposlene v zdravstvu, kot je opozoril eden izmed uporabnikov Twitterja, pa naj bi na ljubljanski infekcijski kliniki v torek med osebjem odkrili štiri okužbe. Kot je zapisal, naj bi svoj davek terjalo tudi varčevanje z zaščitno opremo.

V Sloveniji smo do torka do 24. ure zabeležili že 1.091 okužb z novim koronavirusom, ki je pri nas terjal že 40 smrtnih žrtev. Po zadnjih podatkih je v slovenskem zdravstvenem sistemu trenutno hospitaliziranih 111 bolnikov s COVID-19, od tega se jih 35 zdravi na enotah intenzivne terapije. Pandemija predstavlja veliko obremenitev tudi za slovenske zdravstvene delavce, ki so poleg tega pod velikim tveganjem, da se tudi sami pri svojem delu okužijo.

Kot so v sredo sporočili iz UKC Ljubljana, je samo na njihovi Kliniki za infekcijske bolezni hospitaliziranih 47 bolnikov s COVID-19, od tega 16 v intenzivni enoti in 31 na odraslih oddelkih.

V torek naj bi odkrili štiri primere okužb z novim koronavirusom na ljubljanski Infekcijski kliniki
Na družbenem omrežju Twitter je še pred tem eden od uporabnikov opozoril, da so v torek na prošnjo zaposlenih na Infekcijski kliniki v Ljubljani testirali osebje: “Med njimi so vsaj štirje pozitivni na Koronavirus – med okuženimi je tudi moja mama, zaenkrat se počuti dobro, ima le blažje simptome (praskanje v grlu in bolečine v mišicah).”

Je svoj davek terjalo varčevanje z opremo?!
Kot je še zapisal, naj bi imeli v preteklem tednu težave z dobavami zaščitne opreme, varčevanje z opremo in neustrezni prostori pa so po njegovih besedah terjali svoj davek. “Zato je še toliko težje razumeti, zakaj vlada ne prevzame 6 mio kosov zaščitne opreme, ki čaka na Kitajskem,” se še sprašuje.

V zvezi z navedenim smo se na UKC Ljubljana obrnili z naslednjimi vprašanji:

-Je v torek res potekalo testiranje na COVID-19 pri zaposlenih na infekcijski kliniki?
-Koliko testov je bilo pozitivnih?
-Kako komentirate navedbe, da so težave z dobavami zaščitne opreme, varčevanje z opremo in neustrezni prostori “terjali svoj davek”?

Članek bomo z odgovori posodobili takoj, ko jih prejmemo.

Rok Krajnc