Medijska manipulacija: Na protestih se zbere toliko ljudi, kot se jih na le enem srečanju stranke SDS po Sloveniji- le da je na protestu še 30 novinarjev

Datum:

Slovenska demokratska stranka se je v sklopu regionalnih srečanj 11. septembra zbrala tudi v Šmartnem pri Litiji. Tudi tukaj se je dogodek začel z Zdravljico, ki jo je zapel Darko Vidic z oktetom. Glasbeni točki so sledili govori predsednika odbora Šmartno pri Litiji, Janeza Tomažiča, in župana Šmartnega pri Litiji, Rajka Meserka. Zbrane je nato pozdravil še Mitja Vozel, predsednik Zasavske regijske koordinacije, nato pa je sledila glasbena točka Okteta Valvasor. Na oder je stopila Romana Tomc, ki je spregovorila o nagradi, ki jo je pred dnevi prejel Janez Janša. Nagrada za osebnost leta 2020 Srednje in Vzhodne Evrope, ki jo je prejel predsednik vlade, je bila v medijih le bežno omenjena. “Pohvale v slovenskih medijih ne slišimo pogosto, zato se moramo kdaj pohvaliti tudi sami,” je povedala. 

Na oder je nato stopil minister za notranje zadeve, Aleš Hojs. Ta je šaljivo pripomnil, da se ob petkih zbira približno toliko ljudi pred državnim zborom, kolikor je udeležencev tokratnega srečanja, pri čemer je vsaj 30 udeležencev protesta novinarjev. Nato se je dotaknil tudi medijev, ki veliko pozornosti posvečajo protestnemu gibanju. “Ne bi bilo slabo, da bi dominantni mediji en petek posneli kolesarske protestnike, drugi petek pa bi pogledali, kako živi, diha in ustvarja preostala Slovenija.”

Sledil je nastop generalnega sekretarja SDM, Nejca Brenceta, ki je zbrane pozdravil v imenu najboljšega in največjega podmladka v državi. “Na zadnjih volitvah je samo Slovenska demokratska mladina dobila več predstavnikov v občinskih in mestnih svetih kot takrat največja vladna stranka Marjana Šarca. To kaže, kako močni smo.” Po govoru generalnega sekretarja SDM je sledila predstavitev evidentiranih kandidatov za poslance iz regije.

Sledil je govor predsednika vlade, ki pa je tokrat veliko pozornosti namenil boju z epidemijo, katere začetek je sovpadal s propadom vlade Marjana Šarca. “Tista vlada je propadla točno tisti trenutek, ko so videli, da prihaja epidemija. Takrat so vrgli puško v koruzo. Če bi šli takrat na volitve, bi Slovenska demokratska stranka zmagala z veliko lahkoto, saj je bila levica razsuta. Bila je dilema, ali postaviti v ospredje interes stranke, ali interes države? Postavili smo na prvo mesto interes države.” Kot je povedal predsednik stranke in vlade, stranka do te odločitve ni prišla zlahka, saj je bilo jasno, da bo koalicija težavna in da bodo stranke nekdanje vlade Marjana Šarca ovirale delo vlade. To so počele in še počno z interpelacijami, nezaupnico in raznimi obtoževanji v medijih, kot je bilo na primer to, da bo zmanjkalo cepiv, čeprav je sedaj ravno obratno. Koalicija KUL dela na tem, da bi bila situacija čim slabša, saj bi lahko nato za to situacijo obtožila vlado,” je povedal premier.  V zvezi z epidemijo je spregovoril tudi o dogajanju v slovenskem šolstvu. “Moj sin razume, da mora nositi masko, ne razumem, kako tega ne razumejo nekateri učitelji. Škandalozno pa je, da tega ne razume ravnatelj.” Ob tem je sklenil, da je bil pred kratkim v parlamentarno proceduro vložen zakon, ki ureja področje imenovanja ravnateljev.  Predsednik vlade se je v koncu govora dotaknil še dogajanja na mednarodnem parketu.

Foto: Demokracija
Foto: Demokracija

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...

[Foto] Je anketo Ninamedie o Judih sestavil sam Joseph Goebbels?

V javnosti so se pojavila opozorila o zadnji spletni...

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...