fbpx

Mednarodna demokratska zveza: Slovenija potrebuje še štiri leta vlade pod vodstvom SDS za uspešnost in stabilnost države

Foto: STA

Slovenija potrebuje še štiri leta vlade pod vodstvom SDS, da utrdi uspeh sedanje vlade in zagotovi uspešno in stabilno Slovenijo za prihodnost,” sporoča Mednarodna demokratska zveza, ki združuje desnosredinske politične stranke – IDU ima več kot 80 članic iz več kot 60 držav in je edina tovrstna mednarodna organizacija s strankami članicami z vseh celin. Janezu Janši so zaželeli veliko uspeha na današnjih volitvah in poudarili, da je pod vodstvom premierja Janše Slovenija postala močan in samozavesten glas v Evropi in po svetu.

Mednarodna demokratska zveza (IDU)  s sedežem v Münchnu je slovenskemu premierju Janezu Janši in stranki SDS zaželela veliko uspeha na današnjih volitvah. “Pod vodstvom premierja Janše je Slovenija postala močan in samozavesten glas v Evropi in po svetu, nenazadnje tudi zaradi močne in jasne zavezanosti Ukrajini,” so zapisali in izpostavili, da je desnosredinska vlada privedla do solidne gospodarske rasti in rekordno nizke stopnje brezposelnosti. “Slovenija potrebuje še štiri leta vlade pod vodstvom SDS, da utrdi uspeh sedanje vlade in zagotovi uspešno in stabilno Slovenijo za prihodnost,” so poudarili.

Javni dolg Slovenije se je v letu 2021 zmanjšal na 75 odstotkov, imeli smo 8,1-odstotno realno gospodarsko rast, v zadnjem kvartalu smo rastli najhitreje v EU, naša zadolženost pa je za 20 odstotkov manjša, kot je povprečje območja EU, in za 25 odstotkov manjša od zadolženosti držav OECD, ki so primerljive z nami. Rast BDP je bila v zadnjem lanskem četrtletju največja na območju EU, saj je v Sloveniji znašala 5,4 odstotka, druga je bila Danska s 3 odstotki, medtem ko je povprečje celotnega območja EU znašalo 0,4 odstotka. Po podatkih OECD se je Slovenija tudi uvrstila med države z najnižjo brezposelnostjo. V izpogajanem okviru smo tudi uspeli izboriti največ EU sredstev doslej, sprostil se je zastoj, ki je nastal pri koriščenju EU sredstev v času vlade Marjana Šarca. Pred dvema letoma je bila absorpcija 36-odstotna, danes se bližamo 80 odstotkom, smo v prvi tretjini EU držav.

Janez Janša je skupaj s svojo ženo Urško že oddal glas v domačem Šentilju pri Velenju. Ob tem je ocenil, da je danes pomemben dan, saj te volitve odločajo o tem, kako se bo Slovenija razvijala ne samo naslednja štiri leta, ampak v naslednjem desetletju, kajti veliko projektov je zastavljenih in bilo bi škoda, da se prekinejo. Janša je izrazil upanje, da bodo lahko nadaljevali po poti, ki jo je Slovenija zabeležila v drugi polovici tega vladnega mandata in da bodo izkoristili vse potenciale, ki jih imajo na voljo.

Sara Bertoncelj