Migranti derejo v Slovenijo po vseh “kanalih”: Zasačili Poljakinjo, ki je Iračana tihotapila v prtljažniku avtomobila!

Foto: Twitter

Kot smo napovedovali že pred tedni, se nov migrantski val krepi iz dneva v dan. Policisti so imeli zopet polne roke dela z ilegalnimi migranti, ki našo državo “napadajo” po vseh možnih kanalih.

Policisti Policijske postaje Črnomelj so 29. junija med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Dobličah izsledili in prijeli šest državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenih policijskih postopkih so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, poročajo s PU Novo mesto, kjer so 1. julija obravnavali poskus izmika mejni kontroli. Na mejni prehod Orešje je namreč v noči na 1. julij na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak pripeljala državljanka Poljske. “Policisti so opravili mejno kontrolo in kontrolo prtljažnega dela vozila, kjer so našli skritega državljana Iraka, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. 32-letni državljanki Poljske so izrekli globo, državljana Iraka pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom,” razkrivajo z omenjene policijske uprave.

Policisti omenjene policijske postaje pa so med 6. in 9. julijem pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Sinji vrh, Drežnik, Suhor pri Vinici, Stara Lipa, Gorenjci pri Adlešičih, Vrhovci, Črnomelj in Vinica izsledili in prijeli 21 migrantov – sedem državljanov Pakistana, dva državljana Palestine in po štiri državljane Iraka, Irana in Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni.

M. S.