Migranti derejo v Slovenijo! Poglejte, koliko jih je k nam nelegalno vdrlo v samo enem dnevu – nekaterim se je uspelo prebiti vse do Ljubljane!

Slika je simbolična. Foto: Twitter

Na območju PU Koper so od ponedeljka, 29. aprila 2019, od 7. ure do torka, 30. aprila 2019, do 7. ure policisti obravnavali 38 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

21 oseb so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica, 8 oseb PP Kozina in 1 osebo PP Koper. 8 oseb so obravnavali tudi na PPIU Koper, te so vrnili italijanski varnostni organi in so pri nas vse zaprosile za mednarodno zaščito, so sporočili s PU Koper.

Od skupno obravnavanih je 16 oseb zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom. Ena oseba je že bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom, 21 pa jih bo tekom današnjega dne oziroma  po zaključenih postopkih.

Policisti obravnavajo 3 osebe (1 državljana Hrvaške in 2 državljana Afganistana z urejenim bivanjem v Italiji) za kazniva dejanja 308. (prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države).

Obravnavani po državljanstvih:

Pakistan: 16

Afganistan: 9

Tunizija: 8

Turčija: 5

Pridobili pa smo tudi podatke PU Novo mesto: “Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gorenjci pri Adlešičih, Vrhovci, Drašiči, Kamence, Metlika in Novo  mesto izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski  postopki  s petimi državljani Alžirije, štirimi državljani Tunizije, dvema državljanoma Afganistana in državljanom Maroka še niso zaključeni,” so zapisali o dogajanju v zadnjih 24 urah.

Sporočamo tudi podatke, koliko ilegalcev so ujeli na področju PU Ljubljana: V zadnjih 24 urah je bilo prijetih 15 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osebe so bile prijete v krajih Dolga vas, Rajšele in Ljubljana. Gre za državljane Maroka, Tunizije, Alžirije, Sirije in Afganistana.

Vse kaže, da se najhujša nočna mora Slovencev, ki živijo tik ob meji, uresničuje. S toplejšim vremenom se je začel nov val migrantov. O tem priča tudi podatek, da so samo med zadnjim vikendom policisti prijeli kar 296 ilegalnih migrantov. Vprašanje na mestu pa je, koliko ilegalcem se je uspelo izogniti slovenskim policistom …

M. S.