Migranti predstavljajo hibridno orožje v specialni vojni, Slovenci pa smo izgubili suverenost

Foto: Nova24TV

“Migranti predstavljajo hibridno orožje v specialni vojni, v Sloveniji pa smo doživeli zlom državne suverenosti, saj nismo mogli več nadzirati lastnega ozemlja,” je o ozadju migrantske krize povedal poslanec SDS Franc Breznik.

V prostorih Celjskega doma je v ponedeljek, 27. februarja, Mestni odbor SDS Celje organiziral javno tribuno o migrantskem vprašanju. Gostoma, poslancema SDS Vinku Gorenaku in Francu Brezniku se je pridružil tudi predsednik SLS, sicer Celjan, Marko Zidanšek. Osrednje vprašanje javne tribune je bilo, ali naj imajo migranti res več pravic kot slovenski državljani. Spomnimo: nedavno je bilo razkrito, da je mesečni strošek za azilanta v Sloveniji skoraj dva tisoč evrov.

To kar dela Grčija, je absurd
Gorenak je uvodoma spomnil na kontekst (ne)upoštevanja evropske zakonodaje o prehodu državne meje, saj se v zadnjih dveh letih ta zakonodaja ni več spoštovala, pač pa je Evropska unija – domnevno zaradi težav z nataliteto – na staro celino vabila priseljence iz drugih celin. Evropa ima tako več obrazov: eden je tisti tipični zahodnjaški, drugi pa recimo predstavlja Višegrajsko skupino. Za Slovenijo se zdi, da glede na aktualno politiko sodi v prvo skupino. Temeljna vprašanja, ki si jih moramo zastaviti, pa so: ali bo Evropa vodila skupno azilno politiko, ali bomo imeli skupno varovanje meje in ali bomo ustvarili skupno obveščevalno službo. Če na tem področju ne bomo uspeli, se bomo vrnili v preteklost, ko je vsaka od držav ljubosumno čuvala svoje meje. Gorenak, sicer nekdanji notranji minister, je spomnil tudi na absurd, da Grčija, ki je članica EU, spušča v Evropo migrante, medtem je nečlanica EU, tj. Makedonija, branik Evrope. Koliko migrantov bo šlo v Evropo, pa je odvisno tudi od aktualne turške oblasti oz. njenega predsednika Erdogana.

Zidanšek je opozoril, da smo glede skupnega nadzora meje padli na izpitu, prav tako smo na nek način podrejeni v skupnosti, ki smo jo pomagali soustvarjati. Evropa se je znašla na razpotju, saj potrebuje skupno varnostno politiko, vendar pa se evrobirokracija ne zaveda te realnosti. Evropi primanjkuje tudi močna gospodarska pobuda, zdaj se govori celo o Evropi dveh hitrosti.

Po mnenju Franca Breznika pa migranti predstavljajo hibridno orožje v specialni vojni. Kot je opozoril, smo v Sloveniji doživeli zlom državne suverenosti, saj nismo mogli več nadzirati lastnega ozemlja.

Bruselj vabi le muslimane
V nadaljevanju je Gorenak spomnil na sestanek s predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem, ki je govoril o nekem dokumentu, s katerim naj bi se Evropa zavezala, da bo povabila okoli 50 milijonov novih prebivalcev, s čimer naj bi odpravila posledice slabe natalitete in pomanjkanja delovne sile. Vendar pa se je iz Ukrajine zaradi vojne v zadnjih letih umaknil kar milijon ljudi, kar pa Bruslja ne zanima, saj vabi v Evropo le muslimane. Evropski azilni politiki po sistemu kvot pa se je uprla Poljska.

Predsednik SLS Zidanšek se je med drugim vprašal, ali si še upamo v München ali kakšno drugo mesto. Kot pravi, to, kar se dogaja, ni več normalno, saj se ne čutimo več varne. Za lastno varnost pa moramo poskrbeti sami.

Lažnivi mediji soustvarili migrantsko krizo
Breznik pa je opozoril, da nas islam naskakuje v treh smereh: kulturno, versko in pravno, saj nam uvažajo tudi šeriatsko pravo, ki nasprotuje rimsko-evropsko pravni tradiciji. Spomnil je tudi na vrednostni sistem prišlekov z Bližnjega vzhoda, saj je njihov način življenja in delovanja povsem drugačen kot naš. V primeru sedanje migrantske krize pa ne moremo govoriti o neki humanitarni katastrofi, pač pa o hibridnem načinu vojskovanja. Dejstvo pa je, da Evropa zdaj doživlja četrto industrijsko revolucijo, kjer ima Slovenija veliko priložnost, vendar bo treba za uresničenje priložnosti braniti meje. Po njegovem mnenju je rimsko cesarstvo razpadlo prav zaradi tedanje dekadence.

Glede skupnega reševanja političnih vprašanj je Gorenak spomnil na stališče Slovaške glede tega, ali “posoditi” denar Grčiji ali ne. Slovaška se je temu uprla, Slovenija pa je bila po zaslugi Pahorjeve vlade zelo ravnodušna. Spomnil je tudi na dejstvo, da mediji lažejo, a ne samo v Sloveniji, pač pa tudi drugod po Evropi, saj skušajo prikriti realnost, od katere je zelo daleč tudi Juncker.

Junckerja bi bilo treba odpeljati na Kubo
Na področju reševanja migrantskega vprašanje pa je Zidanšek poudaril nujnost preprečevanja konfliktov v regiji (Bližnji vzhod) ter vzpostavljanje pogojev, da se bodo begunci lahko vrnili domov. Breznik pa je ob tem spomnil na težave denimo v Afriki, kjer imajo težave s pridobivanjem pitne vode ter zasuševanjem območij. S pomočjo evropske tehnologije bi bilo mogoče rešiti marsikatero težavo. Afrika pa nasploh velja za nestabilno področje, polno spopadov. Po Breznikovem mnenju je v vojni v BiH šele ZDA prekinila genocid, OZN pa se je izkazala kot slab branitelj miru marsikje po svetu.

Ob koncu javne tribune je na vprašanje novinarja Demokracije, ali bodo stranke, ki so članice Evropske ljudske stranke, Junckerju ob njegovem napovedanem obisku v Sloveniji poslale kakšno kritično sporočilo, Breznik odgovoril, da Juncker dejansko sodi na levico, gre namreč za socialista. Spomnil je tudi, da v Evropski ljudski stranki očitno nimajo najbolj srečne roke z voditelji. Glede Junckerja je še povedal, da bi ga glede na njegovo objokavanje smrti Fidela Castra za en mesec peljal na Kubo.

Naj ob tem spomnimo, da so kritična stališča obeh poslancev do Junckerja z močnim aplavzom pozdravili tudi poslušalci v dvorani …

Gašper Blažič

 • Aron

  http://www.mladina.si/178846/perspektivni-kader/

  Erotika je Marjanci zelo blizu. Leta 2011 je prejela zlatega stojana, slovenskega oskarja za nadpovprečne domače dosežke v zabavni industriji za odrasle, ki ga komisija, sestavljena iz dejavnih članov in simpatizerjev Zavoda za kulturo pornografije 69, podeljuje na mednarodnem erotičnem sejmu Erotika 69. Idejni vodja Max Modic je takrat njeno nominacijo med drugim obrazložil z besedami, da Marjanci ležijo »vroče in razgaljene teme« in da je tudi »izvrstna organizatorka odmevnih dogodkov«.

  A ne pokriva več Marjanca migrantov? No sej Blažič je pa še večji škodljivec…

  • učko

   Boljš keš-pička, kot pa keš-riti z Udbo-cajtenga mladina, bljak. pljuc….

   • Borut Stari

    Vse je en šmorn.

  • tarantela

   Tole je pa za dobro voljo, hvala!

 • Unikatna

  Zakaj imamo naše poslance v evropskem parlamentu? Ali zato, da samo kimajo in prejemajo visoke plače ali zato, da se Junckerju in Bruslju rečejo jasno in glasno – “ne”?!

  • neny

   Kdaj bodo dregnili v sporazum o svobodnem prestopu meja rojenih 1.1.90, katerega imajo v predalih… Tu pa narod flancajo z neumnostmi, kot da o tem ne vedo nič..

 • Aron

  ‘Na področju reševanja migrantskega vprašanje pa je Zidanšek poudaril nujnost preprečevanja konfliktov v regiji (Bližnji vzhod) ter vzpostavljanje pogojev, da se bodo begunci lahko vrnili domov.’

  bulšit. vse desne stranke brezpogojno podpirajo konflikte na BV in Afriki, in so posredno odgovorne za begunsko krizo.

  • Borut Stari

   Ali so po tvoje potem Rusi tudi desna stranka, desničarji?

   • Aron

    jasno

    • Borut Stari

     No, zdaj so pa vsi upleteni desničarji pravzaprav preoblečena levica. Slovenski politiki na oblasti tudi?

   • hle

    Kateri konflikt pa so Rusi sprožili tam dol šele ko so udarili po mizi se je počasi začela situacija obračat do rešitve tega sranja pa je še dolga

    • Borut Stari

     Udarili po mizi? Daj no ne bluzi. Ščitijo zločinski režim Asada. In spotoma svoje vojaške baze. Rusi so že stoletja hegemoni če nisi vedel .Nobena stran v tej bratomorni vojni ni na strani Sircev.

     • hle

      A so Sadama pa Gadafija tudi Rusi vrgli kar je bil sprožilec vse te katastrofe ki jo gledamo danes

     • Borut Stari

      Daj, ne lupetaj. Kar vse si jih dam pel če so ti všeč. Zločinci so le plačali svoj dolg človeštvu. Asad bo prav tako plačal, slej kot prej, za svoje zločine nad lastnim ljudstvom. Rusi tega zločinca in njegov režim podpirajo zaradi svojih vojaških baz in medsebojno podobnega političnega sistema. Rusi so pač komunistični hegemoni,

     • hle

      Vojaško bazo imajo šele zdaj prej so imeli samo servisno tako da ne lupetaj zanimivo da te ne moti več sto baz ki jih imajo amiji po svetu aja oni so branik demokracije v Iraku in Libiji je mir in blagostanje odkar so odstranili zločinca

     • Borut Stari

      Matr si pameten, Tvoja glava ni le za dve nogi.Ti častiš Ruse jst nikogar razen, da mi ti vsiljuješ nekakšne amije. V francoščini so to prjatli in prjatle je dobro imeti.

     • hle

      Včasih so temu rekli da če imaš take prijatelje potem sovražnikov ne rabiš ne častim Rusov vendar pa če pogledaš nekje tisočletno zgodovino Slovencev oceni od koga smo jih v tem času največ fasal in na katerem mestu so Rusi

     • Borut Stari

      Ker živim danes in ne včeraj ne bom odgovoril na neumno vprašanje. Sikter!

  • rubec

   Aron, kako smo se učili. K nogi, no.

 • Anton
 • Borut Stari

  Avtorja kolumne in poslanca SDS Franca Breznika sprašujem kako in na kakšen način bi takrat lahko preprečili, kot pravita, zlom državne suverenosti. Saj nismo mogli, brez uporabe sile, več nadzirati lastnega ozemlja, Uporaba represivnega orodja ali strelnega orožja proti neoboroženim hordam katere so vsebovale, namenoma, tudi otroke?

  • if

   Tudi vi potrjujete, da Slovenija v istem času nila suverena.
   Dodajam še, da je bila suverenost Slovenije paralizirana zaradi aktualne oblasti, ki je s transportiranjem migracij preko ozemlja RS kršila vso zakonodajo RS in šengensko zakonodajoin in se tako umestila med tihotapce, v združbo, ki se preživaljajo s kriminalom.

   • Borut Stari

    Moje vprašanje je bilo kako ustaviš neoborožene invazijske horde brez uporabe oborožene sile? Povabiš jih na kosilo in prosiš naj gredo nazaj?Na srečo smo jih po nahranitvi in zdravstveni pomoči pospešeno transportirali naprej. Tam kamor so itak sami želeli.

    • if

     Suverenost ne igra na srečo, na osnovi veljavne zakonodaje obvladuje svoj državni prostor. Tega oblast ni storila.
     Cerar sedaj trdi, tega ne bom več dovolili in tako priznava, da je bil funkciji suverena meduzno precejal neuporabno pravno vodo.

     • Borut Stari

      Tako ali drugače še vedno se vsi vrtite okrog vroče klobase, Rabim odgovor kako bi jih lahko ustavili že na meji?Sreča ne igra praviš. Ja, kako pa bi bilo, ko bi bile meje takrat na zahod zaprte kot so danes? Slovenija bi bila v hujši buli, kot je danes Grčija, Najmanj nekaj100000 bi jih imeli na grbi.

     • RATATA

      Brez sile ne gre proti golazni.
      Da to velja, se kaže tudi pri volitvah v Sloveniji, ko na demokratičen način t.j. mirno udbovska deca ne bo sestopila z oblasti. Ker je golazen.

     • Borut Stari

      Ustreli se v glavo pezde, da ti gredo ven neumnosti.

     • RATATA

      A si dobro prebral in tudi dojel moj tekst?
      Če si, pa vseeno takele pišeš si pezde.
      Dopuščam pa tudi možnost, da si slabo prebral.

     • AlojzZ

      ??? Zna brati ali zna samo zmerjati?

     • RATATA

      Morda zarad temnega pira? Buhvej.

     • sodnikisozločinci

      Streljat!

  • goldhorn

   Kako pa je to uspelo Makedoncem?

   • Borut Stari

    Nič ni uspelo Makedoncem. Prav tako so jih transportirali naprej. V Srbijo npr. Na Kosovo ne.

    • Darth Vader

     pri Idomeniju so jih nabutal za 10m visoko ograjo z oboroženimi silami na eni strani (makedonski strani) meje…..z shoot to kill navodili, če ilegalno vdrejo….ok?

     • Borut Stari

      Ja ok, vendar s to razliko, da Makedonija ni članica EU in shengena.

  • sodnikisozločinci

   Če bi mene poslali na mejo bi streljal, kaj misliš da bi horde šle kar naprej, ko bi videli mrtve? Na koncu bi me verjetno poslali v Haag, pa kaj potem? Slovenija bi bila rešena in vsi bi mi bili hvaležni.

   • Borut Stari

    Daj ne bluzi. Tebe lahko pošljejo na mejo le smeti pobirat.Psihopatsko pezde.

 • antimur

  Tako Gorenak kot Breznik sta po inteligenci, razsodnosti, retoriki, sploh pa domoljubju, vesoljsko oddaljenost od govedov zdajšnje koalicije. Sploh pa v primerjavi z nizkointeligentnimi kategorniki iz ZL, Brgleza in cel kup teh omejencev tako iz SMC, SD in Desusa, Bratovšce, ki je po mojem razen Möderndorferja najbolj omejena v DZ, da ne omenjam ministrskega zbora, kjer je zbran cvet slovenske norosti in izsprijenosti.

 • Anton

  torej sprašjem Kozla Junkerja in ostalo mafijo v Bruslju, katerim je pomemben zgolj lasten prestiž in lasten žep, kje je sedaj dodana vrednost migrantov, kje so sedaj tisti vaši doktorji, inženirji balabla

  sarkazem press

 • neny

  Objava včerajšnjih spopadov v Franciji v video.objavi je 100% RESNIČNA. Juncker pa hoče vpeljati v Evropo šarijo…. verjetno je, da bo vojna neizprosna zaradi levičarskih skrajnežev, ki jih podpirajo miljarderski donatorji.

  V evropskem parlamentu leži ravno tako sporazum, da lahko nedokomentirani migrantje neovirano prestopajo meje…. itd.

 • Novakec1

  Sloovce so zgubile suverenost ko je bila na vladi LDS ki so začel spreminjat ustavo in povozil samosvojitvene apetite.

 • Anja M.

  Pogumno od Breznika, da je povedal to resnico. To je v svoji knjigi zapisal že Hitler. Samo želim si, da bi si preberal to knjigo in odkril še kakšno resnico.

 • sončnica

  Zdaj
  gre zares in trudi naših političnih izdajalcev se bodo počasi
  udejanili. Predstavniki štirih držav, ki si lastijo položaj velesile v
  EUropi, Francije, Nemčije, Italije lin Junckerjevega Luksemburga, so
  skozi spodnji dom Parlamenta zahtevali, da se v EU uvede enovladje,
  torej Zveza podružnic z mnogo manj pravic, kot smo to poznali v nekdanji
  skupni državi. Vse nepomembne državice bodo od zelo bližnje prihodnosti
  le še pokrajine v fašistični združbi. In kakšen razlog navajajo?
  Prozoren, kako sicer lahko lažeš ljudem. Povečan terorizem, migrantske
  kolone in, pozor, podnebne spremembe. Proti vsem trem, katerih soavtorji
  so ravno naštete štiri fašistične države, se bomo lahko borili le v
  enoumnem političnem sistemu. Brez pravice ugovarjanja.

  Ta
  načrt je sicer že precej star, zato so angleži, kot soavtorji,
  izstopili iz EU, da bodo lahko kot kolonizatorji v prihodnje zavzeli
  kakšno pokrajino, kot recimo pred mnogimi leti Kanado in še katero
  državo zdaj v lasti Kraljice. Kar ni uspelo v letih 1914 do 18, pa
  ponovni neuspeh med leti 1941 do 45, bo zagnalo pravi fašizem zdaj? Kako
  pa drugče, ko pa je Merklova na položaju prav za ta namen, ko je
  Italija le še ena od držav, ki na prikrit način želijo obuditi svoj
  znani fašizem, ko francozi slavijo svoje številne nacistične sodelavce
  pod vodstvom Petaina, luksemburžani pa ponosni na modernega izdajalca
  Junckerja. Slovenija je na prihajajoče enoumje že povsem pripravljena,
  saj je zaradi varnosti in kasnejših možnih nesoglasij, že prodala vso
  deželo tujcem, tako bodo rabili zgolj še formalno označiti mejne prehode
  kot mostičke med njihovimi pokrajinami. O ničemer ne bomo več odločali,
  v vsem bomo le še sužnji z izjemo najvišjih izdajalcev, ki bodo lahko
  obdržali fašistična delovna mesta v hlapčevskih pisarnah.

  Ne,
  novica sploh ni prebavljiva in dvomim, da nas bodo o teh namerah
  obvestili pred menjavo jezika in oznak na meji. Bo kdo rekel v spodnjem
  domu? Ja, tako se začnejo velike spremembe, da izgledajo demokratično in
  prikrijejo željeni fašizem. Je vztrajanje v eni vojski, eni policiji,
  eni banki kaj drugega? Zato brez začudenja, če boste vsak dan videli
  nove verige, ki jih mečejo na nas, pa mislimo, da gre za darila!
  /virDavidIcke//publishwall/

 • garfi

  namesto denar za ustvarjanje družin mladih Evropejcev in Slovencev bodo denar porabili za
  kamelojebce

 • razerznak

  ma slovenijo še se da rešit v 1 tednu , še nimamo tolko ilegalcev , cca 2k manj ? to jih vojska policija deportira v manj kot tednu, ostale evropske države pa so adijo , adijo

  • Novakec1

   A slolandija bo pa oaza brez kamelarjev, mokre sanje.

 • Jana Belšak

  Junckerja na Kubo. Samo ne vem, ali v Havano ali v Guantanamo?

 • sončnica

  …največje hibridno orožje v vojni proti lastnemu narodu je politika in politikanti

 • plamen100

  ma pokajte jih kamor k

 • šmentanamuha

  “…sestanek s predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem, ki je govoril o nekem dokumentu, s katerim naj bi se Evropa zavezala, da bo povabila okoli 50 milijonov novih prebivalcev, s čimer naj bi odpravila posledice slabe natalitete in pomanjkanja delovne sile…” Smem vprašati, ZAKAJ POTEM NAŠA MINISTRICA IN FEMINISTKE DELAJO REKLAMO ZA SPLAV? In to že v osnovnih šolah. Podobno bi vprašala tudi francosko vlado, pa ne znam francosko, in še vse tiste, ki mislite, da je umor nerojenega otroka stvar dostojanstva ženske. Stvar dostojanstva je komu nastaviš, mrtvo pijana na zabavi in se pol “nč več ne spomniš”, ali v intimi objema dveh teles. Dejstvo je, da je partija našim mamam uspela vcepiti v glavo, da se ne spodobi imeti več kot dva otroka, ker je to že skoraj necivilizirano. Malo sem karikirala, ampak v bistvu gre za to. Južnjaki in Cigani so se množili, Slovenci pa redčili. 50 mio šeriatarjev je satanski načrt. Jim bomo to res dovolili?

  • Novakec1

   Te noben ne bo nič vprašu,še manj upošteval tvoje pobožne želje, sloovce s(m)o navadne rit.

   • šmentanamuha

    Ti si, jaz ne. Če bi vsi tako razmišljali in delovali, ne bi imeli danes svoje države. Če si se odločil da si ovca, potim to tudi si.

    • Novakec1

     Kdo ima svojo državo, čefurji in pritepenci iz vseh koncev sam sloovce ne, kdo ti piše zakone in spreminja ustavo, mal se pozanimi in še kakšen drug cjteng prečiti.

 • totex39

  V Bruslju imamamo same levičarske socialiste z slinastim Junckerjem na čelu, ki nam krojijo migrantsko svinjarijo po Evropi. Ostali, ki sedijo v tem evropskem bazenu so pa sami kimavci, ki jim je očitno vseeno kaj se dogaja.

  • Novakec1

   So si dobro nabral in bodo mrknil na kakšne eksotične otoke. Upam da se bodo tam med sabo pofental.

 • RATATA

  Slovenci smo izgubili suverenost 01.12.1918. Pravzaprav so jo predali neki voditelji naroda in to po parih dneh.
  Od takrat, ko je zmagalo pajdašenje z nekimi južnoslovani se nas izrinja in tisti, ki so naše pajdašenje potrebovali, ker sami niso imeli nič drugega kot zle namere nas iztrebljajo.
  To ni usoda, to je norost!

  • Novakec1

   Javno se je to pokazalo takrat ko so musliči rit vzdigovali v ŠC Kodeljevo pa pravoslavci rajali po Tivoliju.

 • samsara

  Same mamice z dojenčki in otroci na fotki. Pa kakšen starček.
  Otrok se pa ja ne bomo bali kajne tov. Mirko?

  • neny

   Ni samo tovariš Mirko, ampak vsi tovariši in tovarišice v evropskem parlamentu.

 • Darth Vader

  začne se pri domači ekonomiji…..potrebuješ vodovodarja….v imeniku imaš dva….eden je Janez Gedore tadrug je pa Spaso Spasojević …… komu boš dal naročilo in kasneje plačilo za izdelavo novega vodovoda v bajti? v korist slovenskega naroda je samo 1 pravilen odgovor od dveh kandidatov….

  • traktor

   Povprečen, naš, ki ti je fovšen vsakih frišnih gat, ki jih oblečeš, pravi, da je Spasoje cenejši in se da jebat njemu.

 • Hun

  kucanu se lahko zahvalite da ni prislo do resne vojne 91…Slovenijo bi zravnal v pol leta, ce ne prej…nismo mi hrvati

  • Bozz

   Danes so dovoljene sanje, jutri vas bomo pa naprej kradli.

   • Hun

    bolje okraden kot mrtev

    • Novakec1

     Če bo šlo tako naprej boš okraden pol pa še mrtev.

 • sunday

  hočem, da tudi slovenija zapusti to lažnivo, levo EU!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!