fbpx

Migranti se ne ustavijo in oblast ne ustavi njih! V noči s srede na četrtek v vasi Jakšiči v Kostelu blizu mejnega prehoda Petrina vdrli v eno izmed hiš!

Posledice vloma v Sloveniji (Foto: Nova24TV)

Nezakoniti migranti se ne ustavijo in oblast ne ustavi njih, da ne bi iz dneva v dan vse bolj ogrožali varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije. Vlomi v počitniške hiške, kraje nožev, skrunjenje križev, odlaganje smeti so v sredo pripeljali do ugrabitve 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine, kar je upravičeno sprožilo strah med ljudmi, ki imajo dovolj molka glede posledic nasilnega obnašanja migrantov. Eden izmed naših bralcev nam je zaupal, da so bili migranti dejavni v noči s srede na četrtek v vasi Jakšiči v Kostelu blizu mejnega prehoda Petrina, kjer so vdrli v eno izmed tamkajšnjih hiš.

Migranti so prav tako poskusili vdreti še v hišo poleg te, vendar so pri tem vrata le poškodovali. Sicer pa so migrante v preteklih dneh opazili tudi v Planini nad Faro in v Štajerju. Na policiji so potrdili, da so bili policisti Policijske postaje Kočevje včeraj okrog 11. ure obveščeni o vlomu v naselju Jakšiči. Pri vlomu naj ne bi bi bilo ničesar odtujenega, preiskava kaznivega dejanja pa je še v teku, so sporočili.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Priča smo zaporednim vlomom
Zaradi vlomov so ljudje upravičeno prestrašeni, še bolj žalostno pa je, ko v določenih nepremičninah prihaja do zaporednih vlomov. Spomnimo na primer Doroteje Suša in njenega svaka, ki sta se zaradi razočaranja nad državo obrnila na nas: že četrtič v zadnjem letu dni so namreč v njuno počitniško hišico v Šmagurjah vdrli migranti in za seboj pustili pravo razdejanje. Ker so jima ukradli vse, kar je bilo vrednega, razbili okna, vrata in celo kurili v notranjosti objekta, sta se odločila, da okrog počitniške hiške postavita bodečo žico, da migrantom vsaj nekoliko otežita prihod v nepremičnino.

Foto: Nova24TV

Podatki policije so dovolj zgovorni. V letošnjem letu do 6. maja je policija obravnavala 3.022 nezakonitih prehodov državne meje, kar glede na isto obdobje lani predstavlja 99-odstotno povečanje. Povečanje je po navedbah STA najbolj opazno na območju Policijske uprave Ljubljana, največ prehodov pa so opazili tudi na območjih Policijske uprave Novo mesto in Policijske uprave Koper. Glede na povečanje števila kaznivih dejanj je težko razumeti trditve predsednika vlade Marjana Šarca, ki pravi, da naj bi nacionalnovarnostni sistem deloval, zato po njegovo ni potrebe po sklicu Sveta za nacionalno varnost. Nič čudnega, da Šarec deluje tako brezbrižno, ko sam okrog svoje hiše gradi visok zid.

H. M.