Minister Anže Logar ponovno izvoljen za predsednika odbora SDS

Ponovno izvoljen predsednik odbora SDS, Anže Logar (foto: Facebook)

“Štiri leta – veliko, ali malo časa? Če brezciljno postopaš, je to dolga doba. Če pa želiš aktivno prispevati k spremembami, mine kot bi trenil,” je na družbenem omrežju Facebook zapisal misel Anže Logar, ki je z današnjim dnem ponovno izvoljen predsednik odbora Slovenske demokratske stranke.

“Danes sem bil ponovno izvoljen za predsednika odbora. Od sedmih volilnih konferenc, ki sem jim prisostvoval od svoje včlanitve v SDS daljnega leta 1999, sem tretjič dobil podporo članic in članov za vodenje odbora,” je še zapisal minister za zunanje zadeve Anže Logar, ki se je med drugim zahvalil vsem za neumorno delo in prispevek k skupnim rezultatom v dobro ljudi, in dodal, da je njegov zadnji mandat na čelu Mestnega odbora SDS Ljubljana minil izredno hitro, da je bilo dela veliko, vendar so s skupnimi močmi vsi prispevali tudi k odličnim rezultatom.

“V zadnjih štirih letih smo aktivno sodelovali na štirih volitvah. Na lokalnih smo v Ljubljani zabeležili rekordni rezultat. Saj vem, ni zmaga, a je odlično izhodišče za naprej. Svetniška skupina SDS v mestnem svetu predstavlja glavno opozicijo samovolji župana Jankovića. Uspeli smo z opozarjanjem na škodljivosti izgradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje – brez našega angažiranja bi kanalizacija že lepo tekla čez ključno napajališče čiste pitne vode v Ljubljani. V zadnjih štirih letih je imela SDS Ljubljana v parlamentu vsaj enega poslanca, trenutno ima dva in tri ministre, ki predstavljamo glas in stališča naših volivcev v zakonodajni in izvršni veji oblasti.” je še zapisal Logar.

Anže Logar je bil na lokalnih volitvah leta 2010 na listi Slovenske demokratske stranke izvoljen za svetnika v Mestnem svetu Mestne občine Ljubljana, julija leta 2014 pa je bil izvoljen za poslanca v Državni zbor Republike Slovenije. V mandatu 2014–2018 pa je deloval kot član mandatno-volilne komisije, odbora za finance in monetarno politiko, za zunanjo politiko in za zadeve Evropske unije. Julija 2018 je bil tudi drugič izvoljen za poslanca v DZ, v mandatu pa je deloval kot član odbora za finance in zunanjo politiko.

Tanja Brkić