fbpx

“Miroljubni” protestniki razbijali po študentskem kampusu, ŠOU za napad krivi Radio Študent!

Prostori radia Študent in odgovorni urednik Radia Študent Matjaž Zorec (Foto: STA)

Neznane osebe, ki so pobegnile iz kampusa pred prihodom policije, so povzročile za nekaj sto evrov škode. Pri lastniku kampusa ŠOUL za napad krivijo radio Študent.

Nasilje v študentskem kampusu

Radio Študent in ostali levičarski mediji, ki odkrito zagovarjajo dejanja protestnikov in stranke levica so že večkrat dokazali, da jim ni mar za demokracijo. Nič kolikokrat so vabili ljudi v času epidemije ne nelegalne proteste. Sedaj pa naj bi bili krivi tudi za nasilje nad študentskim kampusom.

“Sodelavci, zaposleni in ostali študentje, ki se dnevno trudimo za boljši študentski jutri smo ogorčeni nad dejanji zaposlenih z Radia študent. Nekoč prvi branik študentskih pravic, je danes na žalost bleda senca samega sebe. Ostro obsojamo vsakršno nasilje (tako verbalno na študentske funkcionarje kot fizično) uničevanje javnega dobrega. Ljubljana je strpno in najlepše mesto, zato si želimo, da takšno tudi ostane.” so zapisali v študentskem kampusu.

Pri ŠOU so zapisali. “Ena izmed državljanskih ustavnih pravic je, da državljani protestiramo in s tem izražamo svoje neodobravanje in nezadovoljstvo nad delom oblasti. Vendar to, kar se je včeraj, 28. maja, zgodilo pred in znotraj poslopja Študentskega kampusa presega vse meje zdravega razuma in zahteva najostrejšo obsodbo. Nasilnega uničevanja javne lastnine si ne sme dovoliti nihče, saj je to zavržno dejanje in dejstvo, da so posamezniki, nekateri med njimi sodelavci redakcije študentske radijske postaje, uničevali lastnino na kampusu in na silo vdrli v poslopje, bi moralo skrbeti vse nas. Nedopustno je, da so nič hudega sluteči sodelavci in sodelavke več resorjev ŠOU v Ljubljani prejemali verbalne grožnje z nasiljem. Policiji – kateri smo že naznanili sum kaznivega dejanja – se iskreno zahvaljujem za hiter odziv in prihod na Študentski kampus, ki je preprečila nadaljnjo nasilje prestopnikov.

In potem nam levičarski mediji pripovedujejo pravljice o mirnih protestih?

Predsednik ŠOU v Ljubljani, Klemen Petek je pri tem poudaril, da so k uničevanju Študentskega kampusa in nasilju spodbujali posamezniki, ki so sodelavci Radia Študent. Poimensko je Petek izpostavil urednico univerzitetne redakcije Hano Radilović, ki redno poroča o temah, povezanih s ŠOU v Ljubljani.

V nadaljevanju si lahko preberete celotno izjavo predsednika ŠOU v Ljubljani, Klemna Petka, objavljeno na Facebooku:

Odziv predsednika ŠOU ob vdoru na Študentski kampus

Drage študentke, študentje in druga zainteresirana javnost,

ena izmed državljanskih ustavnih pravic je, da državljani protestiramo in s tem izražamo svoje neodobravanje in nezadovoljstvo nad delom oblasti. Vendar to, kar se je včeraj, 28. maja, zgodilo pred in znotraj poslopja Študentskega kampusa presega vse meje zdravega razuma in zahteva najostrejšo obsodbo. Nasilnega uničevanja javne lastnine si ne sme dovoliti nihče, saj je to zavržno dejanje in dejstvo, da so posamezniki, nekateri med njimi sodelavci redakcije študentske radijske postaje, uničevali lastnino na kampusu in na silo vdrli v poslopje, bi moralo skrbeti vse nas. Nedopustno je, da so nič hudega sluteči sodelavci in sodelavke več resorjev ŠOU v Ljubljani prejemali verbalne grožnje z nasiljem. Policiji – kateri smo že naznanili sum kaznivega dejanja – se iskreno zahvaljujem za hiter odziv in prihod na Študentski kampus, ki je preprečila nadaljnjo nasilje prestopnikov.

Poleg tega želim poudariti dejstvo, da so k uničevanju Študentskega kampusa in nasilju spodbujali posamezniki, ki so sodelavci Radia Študent. Med drugimi Hana Radilović, urednica univerzitetne redakcije, ki redno poroča o temah, povezanih s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, kar predstavlja resen konflikt interesov. Zaradi včerajšnjega dogajanja, ki je v resnici le vrh ledene gore večmesečnih osebnih diskreditacij in nadlegovanja sodelavcev ŠOU, vodstvu Radia Študent sporočam, da navkljub stalnemu izgovarjanju na svobodo izražanja njihovih sodelavcev, tudi oni nosijo pomemben del odgovornosti za včerajšnje dogajanje.

Ker je več kot očitno delovanje novinarjev na Radiu študent del osebne vendete proti ŠOU in meni osebno, vodstvu radia sporočam, da z današnjim dnem prekinjam vsakršno sodelovanje, kot tudi odgovarjanje na novinarska vprašanja s strani posameznikov, ki v svojem prostem času uničujejo lastnino ŠOU, spodbujajo k nasilju ter ustrahujejo študentke in študente, ki delajo na naši skupni organizaciji. Glede prihodnjih korakov se bom še posvetoval z vsemi deležniki znotraj organizacije, tudi poslanskimi skupinami, vodstvu pa predlagam, da resno razmisli o nadaljnjem sodelovanju s sodelavci, ki izvajajo in spodbujajo nasilje.

Klemen Petek, predsednik ŠOU v Ljubljani

 

Spoštovana ga. Hana Radilović,

pišem vam v luči dogodkov, ki so sledili vdoru na Študentski kampus, dne 28.5.2021. V izjavi, ki sem jo javno podal naslednji dan, 29.5.2021, ste očitno zaznali napad na vas kot novinarko Radia študent, kar vsekakor ni bil moj namen. Popolnoma razumem, da ste na dan vdora na Študentski kampus na lokaciji opravljali svoje delo, v izjavi sem želel le opozoriti, da bi lahko kot članica družine ŠOU v Ljubljani, odgovorna državljanka ter nenazadnje tudi študentka in članica ŠOU opozorili protestnike, naj ne izvajajo nasilja in naj prenehajo z uničevanjem skupne študentske lastnine. To sem na omenjeni dan, kot vaš kolega (so)študent in tudi predstavnik študentov UL pogrešal pri vašem delovanju. V kolikor ste moje besede razumeli drugače, se vam iskreno opravičujem.

V upanju na uspešno sodelovanje vas lepo pozdravljam in vam želim vse dobro,

Klemen Petek

eMaribor