Mladi forum SD po kolapsu dobiva novo vodstvo: Na čelo so postavili sina nekdanjega generalnega direktorja policije

Datum:

Mladi forum Socialnih demokratov je na sobotnem kongresu v Ljubljani med drugim imenoval novo vodstvo. Podmladek bo tako v naslednjem obdobju vodil Luka Goršek, podpredsednika bosta Daša Windischer in Jakob Mlakar, je organizacija sporočila prek Twitterja. Delegati so potrdili tudi spremembe statuta, poroča STA. Kot trdijo naši viri, je ostrojezični Luka Goršek sin nekdanjega generalnega direktorja policije Janka Gorška. Slednji je bil na čelu policije med letoma 2008 in 2012, ko so bili na oblasti Pahorjevi Socialni demokrati.

Stranka Socialnih demokratov se sooča z nizko javnomnenjsko podporo, saj jih po levi prehiteva radikalna stranka Levica, razloge za to pa poznavalci vidijo v slabem vodenju stranke, saj Dejan Židan ni tako karizmatičen voditelj kot nekateri njegovi predhodniki. Afere so sicer v zadnjem času pretresale tudi njihov podmladek, saj je lani jeseni odstopilo kompletno vodstvo Mladega foruma, ki ga je vodil Andrej Omerzel. Iz zapisanega na Twitterju je bilo takrat moč sklepati, da so razlogi za odstop tičali v povabilu zunanjega ministra katalonske regionalne vlade Alfreda Boscha, da se udeleži kongresa podmladka, in očitkih o nepreglednosti pri oblikovanju liste kandidatov za kongres.

Mladi forum SD sta do zdaj kot vršilca dolžnosti skupaj vodila Luka Goršek in Daša Windischer, po kongresu pa bo na čelu Goršek sam, podpredsednika pa bosta Windischerjeva in Mlakar. Damijan Zrim medtem prevzema naloge generalnega sekretarja. Delegatke in delegati so potrdili tudi spremembe statuta organizacije, s katerim se ta po njihovih navedbah modernizira in pripravlja na soočenje z izzivi 21. stoletja.

Goršek in Windischerjeva sta sicer na začetku današnjega kongresa poudarila, da so se mladi socialdemokrati, ki so se zbrali na kongresu, odločili, da ne bodo podlegli populizmu in enostavnim rešitvam. “Lahko bi bili politično pasivni, ampak smo se odločili zoperstaviti za svoje vrednote,” sta dejala v skupnem nagovoru.

Mlade so nagovorili tudi nekateri vidni predstavniki SD, poleg evropskih poslancev Tanje Fajon in Milana Brgleza ter glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča tudi predsednik SD Dejan Židan. Ta je, kot je zapisal na Twitterju, poudaril, da so mladi v SD poslušani in upoštevani, njihove ideje, energija, znanje in občutek odgovornosti pa da ga navdušujejo.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...