RTV – Najdražja javna hiša v Evropi, ki bi jo mladi ukinili

(Foto: SDM)

Slovenija je med vodilnimi po številu zaposlenih na javni televiziji na število prebivalcev, prav tako je za evropske in svetovne razmere obvezni RTV prispevek v Sloveniji relativno zelo visok. Kakšen pa je učinek? Ali nacionalna televizija opraviči bonitete, ki jih s statusom “nacionalna” ima? Sodbo prepuščamo vam, davkoplačevalcem, ki celotno zgodbo, hote ali nehote morate financirati.

Predstavniki Slovenske demokratske mladine so predsednici komisije za peticije Evi Irgl izročili podpise za peticijo o ukinitvi obveznega RTV prispevka. Zbiranje je potekalo po vseh krajih v Sloveniji, zbrali pa so 2500 podpisov. “V Slovenski demokratski mladini z žalostjo opažamo, da je Radiotelevizija Slovenija še eden od podsistemov družbe, ki služi tranzicijski levici, ki s spretnim kadriranjem ideološko ustreznih novinarjev ustvarja ustanovo, ki mnogokrat poroča nasprotno od temeljev slovenske ustave,” je poudaril Rok Klajnšek iz Slovenske demokratske mladine.

Koliko zaposlenih imajo na javni televiziji drugod po Evropi?
Po večini držav po Evropi in svetu je na javni televiziji zaposlenih nekaj sto ljudi na večmilijonsko populacijo. Denimo, Slovaška s 5,5 milijona prebivalcev ima na svoji javni televiziji zaposlenih nekaj čez 300 ljudi, Grčija s skoraj 11 milijoni prebivalcev ima na svoji javni televiziji zaposlenih nekaj več kot 600 ljudi, medtem ko imamo v Sloveniji z 2 milijona prebivalcev na javni televiziji zaposlenih več kot 2000 ljudi.
(Foto: SDM)

Pred izročitvijo podpisov in peticije je izjavo za javnost o poteku in namenu akcije glede ukinitve obveznega plačevanja RTV prispevka dal član Izvršilnega odbora SDM Rok Klajnšek. (Foto: SDM)

SDM: Program RTV SLO je pristranski, nekvaliteten in aktivističen
V podmladku SDS menijo, da je program, ki ga izvaja nacionalna televizija pristranski, nekvaliteten in aktivističen. Klajnšek je izpostavil, da Slovensko demokratsko mladino vodi načelo svobode, ob tem pa potegnil vzporednico s tematiko obveznega RTV prispevka: “Prepričan sem, da v svobodni družbi nihče ne more in ne sme nikogar prisiliti, da plačuje nekaj, česar ne potrebuje ali ne želi. V Sloveniji pa mora vsako gospodinjstvo za RTV prispevek letno plačati preko 150 evrov.”

RTV prispevek višji od nekaterih držav, kjer državljani služijo več
Glede višine prispevka za javno televizijo močno prehitevamo tudi nekatere izmed tistih držav, katerih prebivalci zaslužijo bistveno več kot mi – Belgijo, Finsko, Francijo, Italijo, Nizozemsko in Španijo. Vse te države imajo nižji prispevek za javno televizijo, njihova povprečna plača pa je občutno višja od naše.

(Foto: Nova24TV)

(Foto: Nova24TV)

Nekdanji predsednik programskega sveta RTV SLO dr. Mitja Štular: “Bistvo je, če neka hiša dobi javni denar, v takšnem primeru mora seveda javni denar upravičiti. Upravičiti ga mora s kvaliteto, z vsebinami, ki vendarle so v javnem interesu, ki jih mora predvajati tudi zaradi javnega interesa, predvsem pa z neko profesionalnostjo, objektivnostjo, nepristranskostjo in pluralnostjo.

Kljub naročnini še vedno neverjetno število oglasnih sporočil
Medtem ko naša nacionalna televizija zagotavlja, da je RTV prispevek popolnoma upravičen, saj javna televizija pokriva mnogo več programa kot komercialne televizije in skrbi za mnoge tematike, za katere druge televizije ne skrbijo, pa pozablja na ključni problem – vse javne televizije drugih držav so dolžne pokrivati večjo širino programa, kot je to običajno za komercialne televizije.

V tujini je tudi praksa, da imajo javne televizije občutno manj oglasnih blokov od komercialnih, medtem ko v Sloveniji temu ni tako, prej nasprotno – v najbolj gledanem času in pri najbolj gledanih oddajah ne opazimo velike razlike med številom oglasnih blokov na “nacionalki” ali drugih komercialnih kanalih.

K.Ž., J.F.

 • Tetka iz ozadja

  Ironija je v tem,da večina mladih podpisnikov sploh ne plačuje RTV prispevka,ampak njihovi starši.Pa še to:česa se Irglova loti je neuspeh zagotovljen.

  • AlojzZ

   Tetka,
   gospa Irglova se je lotila spodnašanja bistva vladavine neokomunijev: masovnega pranja možganov preko TV. Tega se še Janša in Peterle nista smela dotakniti, tako da … je res obsojena na neuspeh. Ko pa bo gospod Primc zalaufal svoj aparat, takrat pa bo TV pranje možganov dobilo strašen udarec.

   • Mirkoca

    Primc ma samo geje in lezbijke čez.

    • MEFISTO

     Zdaj je spet v tistih letih, ko spet postaja otročje neumna.

  • gušto

   Dost si stara, da bi bila lahko bolj pametna.

   • karpelec

    Pamet je relativna stvar, večkrat tudi zaide na stranpota.

  • cornusmas

   Ja,tetka…a ti se v prostem času s temi mladimi družiš,da vse to veš?

   • xtc

    On je tetec v bistvu se druži z LGTB JEVCI TAM PA SE TAKO ALI TAKO VE KAM SE GLEDAJO:

 • APMMB

  Spored RTV SLO je zanič.Menim,da je potrebna razprava o njem v parlamentu.Če pustimo ob strani vsebino, ki je hujskaška in politično popolnoma neuravnovešena, je problem TV kvaliteta.
  Opazno je pomanjkanje želje po ustvarjanju. Premalo programa TV maši z neskončnimi reklamnimi bloki. Te pa lepi tudi na vse oddaje,ki imajo vsaj nekoliko večjo gledanost, tako, da postaja gledjiivsot TV programa hudo vprašljiva.
  Opazno je tudi, da so novinarji RTV zaprti v TV hišo in praktično ni nkakršnih poročil, ali reportaž iz terena. Slovenija sicer ni velika država, a kljub temu bi človek pričakva, da bo zato pokritost popolna. Pa žal ni. So razmeroma veliki kraji v Sloveniji, ki že desetletja niso bili omenjeni na TV, kaj šele, da bi se v tak kraj napotila novinarska ekipa in preverila, kaj pordaja lokalni mesar v mesnici, kaj počne lokalni pek, ali kakšen je vozni red avtobusa.Da o otrocih ne govorim.
  TV je izrazito trobilo vlade, ki ga usmerja in vodi.Novinarji, vseh vodilnih medijev, pred vsem pa RTV SLO, sledijo vabilom vladnih organov.Se postavijo pred vrata vladne palače,parlamenta, ali kakšnega ministrstva in nato zastavljajo butasta vprašanja še bolj bustastim ministrom,ki seveda odgovarjao butasto.
  Akcija s podpisi morda le legitimira zahtevo po razpravi o TV programu v parlamentu. Tam pa je potrebno kot sklep postaviti znani rek: “Za malo denarja malo muzike”, ki ga je potrebno nekolko sfrizirati: Le toliko denarja,kolikor je muzike. Muzike je malo, odločno premalo, zato ni potrebno tratiti denarja.

  • FraterMagnus

   drži

 • učko

  Za RTV prispevek morajo eni delati 4 ure na mesec. Gledajo pa mogoče sploh nič od tega programa !!!

 • indijanka

  Mladi in RTV Slovenija. Televizija je medij, ki ga mladi ne uporabljajo pogosto. Z novicami si postrežejo drugje, s filmi tudi. Dokumentarne oddaje zreje na drugih kanalih. Edino športni prenosi so še tisto kar prebudi zanimanje. Zato je prav, da razmišljajo o ukinitvi stroška nečesa, kar nikoli ne bodo uporabljali. Ne vem, če se tega na RTV ju sploh zavedajo? Koliko otrok pa sploh še ve kateri televizijski kanal na njihovi TV je RTV 1 ali 2 ?

  • Ivan Friderik Novak

   Seveda ne gledajo TV SLO. Raje se zabavajo ob neumnih, puhlih ameriških komedijah in resničnostnih šovih najslabše vrste. Vzrok ni v slabem programu TV SLO, ampak v splošnem pomanjkanju estetskih meril.
   V razmislek, kaj lahko pričakuješ o osnovnošolske učiteljice, ki lastne otroke posiljuje s škodljivim televizijskim kičem.

   • indijanka

    To se največkrat vprašam v knjigarni, kjer brskam za pesmaricami med poplavo instant priročnikov o življenju in knjigami iz časopisnega papirja. Ne verjamem pa, da otroci gledajo kar si zapisal. To na žalost zrejo njihovi starši.

    • Ivan Friderik Novak

     Glede knjig imaš prav. Zapisano pa gledajo otroci, kot sem navedel, skupaj s straši(!).

   • MEFISTO

    Ti si pa edini, ki hvali to slovensko hišo javne kurbarije in sramote..

    No, nisi, docela edini, tudi vsi tvoji ostali nicki jo podpirajo.

    Recimo tetka iz ozadja.

    Evgenija Carl vas ima rada.

    • Rožle

     Hmmm….a ta je tudi ta ?

    • Ivan Friderik Novak

     Mimogrede, zaničuješ RTV SLO. Imaš prav, ker bi lahko bila boljša. Ne vidiš pa “otroka”, ki je komaj shodil, Nova24TV. Od kar jo je zapustil (moral zapustiti) Uroš Urbanija, se je kakovost znižala. Slučajno, ali pa tudi ne?

 • Krtača17

  Jp populizem in debilizem vse v enem. Obsojeno na propad. Ravno hvalil se ne bi s takimi podpisi.

  • Ruggedplant

   Tako je. Ti se raje pohvali s tem, ko boš MENI plačal naročnino, ki je ne želim, tebi podobni troli pa ostalim Slovencem, ki smo po neki čudni navadi vajeni plačevati le za stvari, ki jih KUPIMO.

 • Slovenija moja dežela

  Sedaj pa še podpise zbrati proti ilegalcem,kvotam,centrom.

 • Shalalabayzer

  Na RTV-ju imajo dnevno dezinformativno redakcijo.
  Še oddelek za resno glasbo in balet je bolj informativen od tistih nastaviteljev in nastaviteljic

 • Ivan Friderik Novak

  Informativni program TV SLO ni odličen, niti ni prav dober, je pa še vedno najboljši informativni program med vsemi slovenskimi televizijami.

  • rrrrr

   Seveda. Ampak samo na Tavčarjevi ulici v Ljubljani.

 • dež

  Potrebno je spremeniti zakon, ki ta prispevek omogoča ali ugotoviti, da je le-ta neustaven.
  Ob sedanjem razmerju sil v parlamentu se zakona ne da spremeniti, zato pride v poštev le druga možnost. Kakšna je verjetnost, da US ugotovi neskladnost, tega ne vem.
  Zbiranje podpisov je bolj simbolična zadeva, da prispevka protestno ne plačuješ je pa sadomazohizem. Ker te bodo na koncu izterjali preko sodišča.

 • Rožle

  RTV naročnina ni nič drugega kot legalni “reketi”…

 • MEFISTO

  RTV javna hiša je nenadomestljiva.

  Misliš si obratno kot poroča javni kurbenhaus, pa si vedno blizu resnice

 • južnificirana_si

  končno nekaj konkretnega, bravo

 • moat

  Naj ukinejo programe RTV Slo ali pa jih kodirajo, samo da ne bo treba plačevati za nekaj kar se ne gleda in posluša. To je to. In če je temu tako, da večina Slovenk in Slovencev, na kar namigujejo komentatorji, ne spremlja programov na nacionalki, čemu potem takšno razburjanje, da v slovenskem medijskem prostoru prevladujejo levi “komunajzarski” mediji? Za nekaj “zombijev”, ki to še gleda in posluša pa ja ne boste ljubosumni.

  • dež

   Tule si pa v temo brcnil. Vsak Slovenec da za te zombije 150 € na leto. Naj si zombiji to sami plačujejo.
   Naj se zmanjša število zaposlenih na < 500, očisti RTV politike in zniža prispevek na 5 €, pa ne bo nihče protestiral.

   • MEFISTO

    !50 Evrov je direktni davek na osle.

    Treba je upoštevati še posredne izdatke davkoplačevalcev za to kurbarijo iz proračuna in iz paradržvnih virov.

   • moat

    Sem poudaril na začetku, da naj se ukine ali kodira, s tem pač nisem brcal v temo, a ne?

    • Steiermark

     Seveda si brcnil v temo, saj če samo zakodirajo njihove balkanske lažnive programe, mi pa naj plačujemo naprej?

     • Jovo Jamnica

      A vsi plačujemo kodirane programe?

     • Ruggedplant

      RTV-ju bi, brez skrbi – oni so nad trgom in osnovnimi tržnimi mehanizmi, tako kot režim. Nič nenavadnega, saj RTV = režim in zato bo slednji naredil prav vse, da se RTV obdrži v nad-sferi v kateri uspešno deluje (beri: skrbi, da ne pride do političnih prememb) že 60 let.

     • Jovo Jamnica

      Kodiran program je kodiran zato, da se lahko financira tudi od tam, kjer ga ne spremljajo rezidenti. Mnogo javnih TV je na satelitu kodiranih.

     • Ruggedplant

      Povsem razumljivo. A kot rečeno se RTV s svojim posebnim statusom mirno požvižga na vse svetovne uveljavljene standarde.

     • moat

      Narobe si razumel, žal. Če bi jih kodirali bi bili dostopni samo tistim, ki bi zanje plačali, ne pa vsem.

     • dež

      Vzamem očitek nazaj.

   • Steiermark

    Ja, dež, se strinjam, vendar tudi 5 E nisem pripravljena dajati za omogočanje gledanja oz. spremljanja njihovih laži in balkanskega programa, ki ni vreden nič!

    • dež

     Jaz tudi ne, zato sem napisal pod kakšnimi pogoji sem pripravljen plačevati RTV prispevek. Mora biti od njega korist za gledalce, ne za vladajočo politiko.
     Saj bi ljudje sofinancirali tudi marsikaj drugega, npr. gradnjo novih cest, samo pod transparentnimi pogoji. Brez Zidarjev, Hild, Černigojev, da Saraorca ne omenjam in z neodvisnimi nadzorniki.

 • drzavljanslo

  Kitajska državna TV ima 12.000 zaposlenih. Se pravi 5x več. Ima pa Kitajska 675x !!! več prebivalcev in je uradno komunistična. To pomeni, da je Slovenija dejansko neprimerno bolj komunistična kot Kitajska. Mimogrede, Slovenija ima bistveno večji delež državnih podjetij kot komunistična Kitajska. In umsko prizadeti Slovenci to kriminalno rdečo oblast lastnoročno podpirajo že 25 let:)

 • MEFISTO

  Če ukinejo RTV SLO,bodo Slovenci manj poneumljenih.

  Takih podložnikov pa aktualna oblast ne mara.

 • tarantela

  Kako pa veste, kakšen program predvajajo, če ga ne gledate?
  Glede na čas, v katerem ste zbirali podpise, jih imate presneto malo in če so iz stranke SDS tisti, ki ne marajo gledati nacionalne TV, ne pomeni, da ga večina Slovencev ne gleda. Spodaj je nekdo zapisal, da VSAK Slovenec plača letno po 150 evrov naročnine, to sploh ni res, plačuje se po sprejemniku oz. el števcu, televizijo pa lahko gleda več članov družine in imajo lahko več sprejemnikov na en el. števec; da radijskih sprejemnikov sploh ne štejemo.

  • Viktorh

   “Kako pa veste, kakšen program predvajajo, če ga ne gledate?”

   S tem se načelno strinjam, ne razumem pa te zakaj ti bereš novice na tem portalu glede na to, da navajaš:

   “Pa novice na RTVSLO pridejo prej do nas, največkrat so jih dva do tri dni prej povedali na nacionalki, šele potem pridejo na ta portal”

   Ne razumem te zakaj bereš stare novice tu, če imaš tam nove.
   Tu bereš stare novice, nam pa prodajaš stare štose.

   • tarantela

    Stare štose dobiš brezplačno. Berem pa ta portal zato, da vidim, kakšno je skrajno desno bralstvo, predvsem njihov besednjak in filantropija. No vmes je tudi nekaj pronicljivih komentatorjev, ki jih je vredno prebrati.

    • Viktorh

     Hvala, ne bom te več vznemirjal.

    • Krtača17

     Hehehe, jaz isto. Da vidim ta cvet nadvse inteligentnih ljudi. Sicer me včasih zdražijo, ampak kaj ko se človek lahko za glavo prime in reče – a vse tole hodi med nami?

     • Jovo Jamnica

      Mi smo opozicija. Mi smo edini na njihovih ignor listah.

     • Krtača17

      Naj si natikajo plašnice. Mene ne moti.

     • indijanka

      Hmmm..ja in ti si opozicijski JJ na portalu Nove. Nasmejal si me do solz :).

     • Anton

      reveže na umu nje najbolje ignorirati, svojo superiornost so več kot zadovoljivo pokazali in dokazali od leta 1945 leta naprej. Da ne govorim o njihovih totalka nelogičnih argumentih

     • rrrrr

      Indijanka,popoln zadetek!

     • Jovo Jamnica

      He,he. Vidiš, še tebi je všeč, kako bi moglo biti…

  • avtohtoni neandartalec

   Jaz sem zastonj sodeloval na MMC portalu, naročnine nisem plačeval že 20 let, odkar so se mi zamerili z lažmi, ignoranco in sprenevedanjem, zadnja leta pa sploh ne dobim več niti položnice, čeprav seveda uporabljam elektriko. Ali Evropska unija ve, da fašisti pri nas izklapljajo elektriko državljanom, ki nocejo ali ne motejo plačati naročnine za brezvezno televizijo, ki jo itak ne gledajo? Mislim, da takšen totalitarizem ni v skladu z Evropsko zakonodajo oziroma država zaračunava propagando nezakonito, samo javiti je treba na Evropska sodišča in bo problem avtomatsko rešen, tudi če nočemo. Lahko gremo tudi na referendum, če je ljudska volja vprašanje, zelo malo ljudi veselo plačuje nekaj kar niso naročili in ne rabijo.
   Kar se programa tiče, veš da sem zelo kritočen in me vse zanima, RTV laže, prikriva dejansko stanje in ignorira žrtve režima, prodajajo poceni patetiko in neumne stereotipe, zato se po moje tebi zdi, da nekaj pa le povejo, v resnici samo kopirajo in močno zavajajo. Že 15 let jih ne gledam in ne poslušam, tudi ko nisem imel interneta sem jih ignoriral, počutim se odlično, dol si vlečem samo Radio Gaga, ki je tudi čedalje bolj zaenkurc, ker se gre Hribarju očitno samo še za penzijo, ampak to je tudi edini njihov proizvod, za katerega sem pripravljen plačati neko simbolično mesečno naročnino, ekipi naravnost v žep, oni pa naj si kar se mene tiče najamejo termin na nacionalki ali poiščejo alternativo pri zasebnikih. Razen Gaga, nacionalka ne ponuja popolnoma nič omembe vrednega, niti ene tale oddaje nimajo, ki bi jo ljudje poznali in čakali na novo

   • indijanka

    A tebi pa tudi položnice ne pošiljajo več..:)?

 • PIA PlA

  RTV Lj se otepa v tujini izobraženega strokovnega kadra, da lahko tam delajo tisti, ki poslušajo strice. Strici pa stari, betežni in krepko za časom sploh ne vedo, da je na svetu pomembno še kaj drugega kot skrb za njihove požrešne rdeče riti.

 • Viktorh

  Prav je, da so po svetu “javne hiše”.
  Zagovarjam jih saj jih lahko koristi vsak, ki za to čuti potrebo. Povsem normalno pa je, da te usluge plača sam – glede na njegove potrebe in zmogljivosti – NE PA VSI DRŽAVLJANI.

 • domovina mili dom

  Ta javna hiša je zavod za zaposlovanje levega političnega pola, ki ga seveda plačujemo vsi državljani.
  To je mafijsko delo, kajti za to plačujemo dvakrat:
  -direktna obdavčitev.
  -preko operaterjev.
  To javno hišo naj prekvalificirajo v kučanov zavod in si ga naj sam financira.

 • totex39

  Zdaj bi pa bil res že čas, da se ta murgeljska TV malo “prerešeta”, kajti njena pristranskost in nekvaliteta se izraža vsepovsod. Takoj je potrebno zmanjšati polovico zaposlenih in s tem tudi njen prispevek, kajti v tej hiši jih je vedno več in kmalu jim bo še ta prispevek, ki ga dajemo premajhen.

 • avtohtoni neandartalec

  Argumenti ideološke opozicije mene ne prepričajo, totalitarne laži bi radi zamenjali z ideološkimi, zame so vsi isti drek, zavajujoča statistika pa še manj, ja normalno, da imajo v državah, kjer so že ukinili prispevek za televizijo in propagando manj zaposlenih. Vrstni red je pomemben, najprej se ukine obvezno, prisilno financiranje, nato se podgane razbežijo, nekaj jih pobere konkurenca, ostali so morajo poiskati drugo delo, vedno gre po tem vrstnem redu, nikoli obratno.
  RTV je državna propaganda, ne demokratičen medij, plačuje se jih prisilno, ne ker bi se lahko poljubno odločali med ponudbo na trgu, že 25 let sako lažejo, zavajajo ter prikrivajo katastrofalno bedo in neverjetno korupcijo, vendar tudi to ni njihova primarna naloga. RTV poustvarka zgodovino, iz zarukanoh kmetavzarjev naredijo ugledne poslovneže in politike, iz tretjerazrednih fašistov sodobne Evropske demokrate in humaniste, iz šalabajzeriev strokovnjake, zato se tako dolgo držijo, ker brez njih ne bi imeli okultne mistike, ljudskih šeg in običajev, ki si jih bo zgodovina edine zapomnila, kot Slovensko kulturo in identiteto sodobnega časa, po drugi strani so zbrisali pravo resnico oziroma o realnih dejstvih sploh ne poročajo.

 • Steiermark

  “najdražja javna hiša”, ki ne premore drugega, kot znucane prostituke in prostitute……

 • Krtača17

  Kdaj torej noratv postavi mrežo svojih oddajnikov po celi Sloveniji? Baje jim Madžari primaknejo miljonček. Mejdunej koliko oddajnikov bojo lahko postavili za ta denar? Aja sori sem pozabil, oni bi kar naše nacionalne zaplenil. Kako morm bit tolk butast. Trubar je pa verjetno tudi že za ventilator v grobu. Prešeren bi pa verjetn cel sod vina vase zlil če bi takale bral.

  • Nata

   seveda , nacionalne …….smo jih vsi krepko preplačali !!
   Torej , si jih lahko razdelimo !

  • Ruggedplant

   ne razumeš najbolje pojma državne lastnine, kajne?

 • Anton

  ups pri “preletu” naslovnika sem pomislil na neko drugo hišo, no kakorkoli že, kaj bistveno se v principu ne razlikujeta, ne ona ne ta, povsod nategujejo stranke;)

  sarkazem press

 • xtc

  Levi plačani propagand troli zopet v polnem zaletu ;ni kaj:
  RTV odklopiti z proračuna;postaviti na samofinanciranje edino kar lahko država plača je program;ki pa mora biti ločenin ki je namenjen manjšinam ostalo se mora financirati samo brez naročnin:
  Nato pa mi je vseeno koliko jih je na RTV ju:Država pa lahko edino z zakonom določi kolikoinformativnega programa mora vsak medij dnevno predvajati;če želi dobiti licenco:

  • avtohtoni neandartalec

   Kakšne manjšine, rimi mogoče, kje pa kdo pri nas vidi Italijani, mi smo manjšina v Slovenskih krajih, ki so jih okupirali, ne pa oni pri nas.
   Romi so pa po izvoru Pakistanci, torej bi morali govoriti o pravicah Pakistanske manjšine, ampak bi se nam režal cel svet.
   Ukinit vse te manjšine čim prej, to je majhen in zelo omejen narod, vsi smo Slovenski državljani.

 • ogledalo

  Edina javna hiša, ki je za normalne ljudi “zaprta” je na Trstenjakovi!

  • Franc Šink

   Kaj se pa tam dogaja?

   • ogledalo

    Ne bi vedel. In me ne zanima. Vprašaj koga drugega.

    • Nata

     Potem pa molči ! Ne piši . . . . . . . . . .

     • ogledalo

      Me ne zanima! Saj pravim, da je zaprto za normalne ljudi. Lahko pa “nata” pove kaj se tam dogaja.

     • Nata

      Kje ? Na Trstenjakovi ?
      Veš , res sem član SDS , a samo član . Ena od mnogih .Ne vem kaj se tam dogaja , ker notri e nikoli nisem bila in tudi ne vem , zakaj bi hodila .
      Odgovoriti bi moral ti . Saj si prvi napisal , da je zaprta za normalne ljudi . To te je Šink tudi vprašal .Torej veš , kaj se dogaja !

  • Ruggedplant

   Tudi tista na Tavčarjevi je – za vse demokrate in kritično razmišljajoče. Morda za tisto na Trstenjakovi plačuješ več kot 1000 milijonov € letno zanjo, da te tako moti?

   Po eni strani pa te kot glasbenik razumem – tudi mene izredno moti, če v usklajenem orkestru slišim inštrumente neuglašene z dirigentom, kot demokrata pa me neizmerno moti politični orkester ki uboga enega dirigenta medtem ko ta dirigira kakofonijo, če me razumeš.

   • ogledalo

    Seveda razumem. Edini “kakofon” prihaja s Trstenjkakove! Edini in zveličavni! Po ivanu, z ivanom in za ivana….Amen! Večji od Kristusa!

    • Ruggedplant

     Ne razumeš najbolje demokracije, kajne? Kljub temu, da živimo v tebi ljubi jugosloveniji (še ljubše bi bilo najbrž brez pridevka Slovenija, kajne?), opozicijske stranke še vedno niso povsem prepovedane, če izvzamemo protipravno zapiranje njenih članov, nelegalne zasedbe strežnikov, vsakodnevno šikaniranje preko državnih medijev, protiustavne odvzeme poslanskih mandatov,… Ker niso prepovedane, te nima torej njihov obstoj nič motiti, jaz pa imam kot svoboden državljan in potrošnik menda pravico zahtevati vsaj pluralnost, profesionalnost in uravnoteženost programa medija, ki sem ga PRISILJEN plačevati, kajne?
     Glede na tvoj zgornji komentar ne pričakujem, da boš mojega razumel v celoti (kot že prvega nisi), a če ne drugega, boš imel vsaj bralne vaje, ker vas levake očitno že močno zdeluje osnovna funkcionalna pismenost, da ne razumete več niti najosnovnejših pojmov vezanih na demokracijo, kjer vas po znanju nesejo prvošolčki iz vseh resnih zahodnih demokratičnih držav.

 • Duhec

  Naslov članka, ki ga lohk prebereš sam na Novi…. še manj bralcev bote mel.

  • Franc Šink

   Mogoče boš pa ti prvi odnehal.Naslov je pa res malo čuden.

  • Krtača17

   SDS verska sekta happyhappy

   • FRANC3

    Do danes še nisem prečital niti enega tvojega pametnega komentarja. Sama zajedljivost te je.

    • Krtača17

     Pač na nivoju vaše mentalitete. Več si ne zaslužite. Če pišem na nivoju so vaši odgovi same zmerljivke, zbadljivke, poniževanje, pljuvanje in ostali iztrebki.

     • Anton

      če ti ni kaj všeč tu greš lahko na mmc in tam komentiraš.

     • Ruggedplant

      Zakaj bi? Tam ima v kategoriji rdečih opranoglavcev preveč konkurence, da bi zablestel v vsem svojem sijaju in žel pozornost kakršno dobiva tule, ko se vsi po vrsti čudimo kako je možno v 21. stoletju sredi Evrope brati takšne umotvore.

     • WatsonForus

      očitno je možno , ker eni so še v obdobju Jure

     • Ruggedplant

      Torej si že kdaj poskusil? Se priporočam za link.

  • Ruggedplant

   Mislim, da zaradi bralcev tvojega intelektualnega dometa ne bodo/mo jokali niti malo, pa brez zamere – bi rad napisal kaj lepšega, a se v vsej zgodovini tvojih komentarjev trenutno ne spomnem enega samega z repom in glavo.

 • dare326

  Javne hiše tipa RTV služijo za poneumljanje državljanov, usmerjanje in ustvarjanje politično uporabne resnice. Kako se to vidi? S programsko shemo, kjer z izborom pogovornih oddaj, filmov, poročil, usmerjajo javno mnenje. Vedno, kadar so na sporedu volitve, je na programu več partizanskih filmov, več levičarjev, več levih mnenjskih voditeljev, vse prefinjeno časovno dimenzionirano. Da ne govorimo o oddajah v prime timu. FDV, valilnica medijskih kadrov, je tu dosegla mojstrstvo združene nacistične in stalinistične propagande. Ob tem ima javna hiša neznano število zaposlenih, ki sprejemajo plačo za nič dela. Zakon o prisilnem plačevanju programa za poneumljanje je neustaven, ker krši človekove pravice in pravico do nediskriminiranega programa, istočasno pa se mora plačevati vnaprej za neopravljeno delo. Skrajni čas, da se ukine obvezen prispevek. Naj gleda te zmazke kdor hoče.

 • MEFISTO

  Če boste gledali HANZI TV, boste “pametni” kot so Krtača, Jovo Jamnica, tarantela, star profi, ogledalo, neandertalec in še kdo v eni ter isti osebi.

  • avtohtoni neandartalec

   In, ko ne bo nikogar več, bo ostal samo še mefisto, prvi med enakimi, končno boš takrat tudi ti prišel do besede.

   • Krtača17

    In vsi mu bojo prikimavali…kot Kim il sungu….

    • indijanka

     Drži! Mefisto je poskočen, velik in moder. Zagotovo pa je najspretnejše pero tega portala.

     • tarantela

      Ja, lahko je bit najspretnejši, če klamfaš eno in isto o možu s tisočerimi nicki, včasih mu rata še kej druzga napisat, he-he. Še na Pozareprt nas je nesu, pa ne bi vedela, me je Jovo opmnil, Pozareport je namreč plačljiv portal, si pa rajš tortico kupim.

     • indijanka

      Besedno umetnost obvlada v nulo. Izjemno rada prebiram njegovo satiro. Nasmeji me do solz. Komentatorka, ki jo izjemno cenim, je o njem zapisala, da je nekje med gledališčem in politiko. Ni vedno prijazen do mene, pa vseeno ga imam rada. Celo zakrila sem svoje ime in sliko zaradi njegovih puščic..:)

     • tarantela

      No, ne vem, kje piše svojo satiro, jaz je tu še nisem zasledila, sem in tja zapiše nekaj na temo, ki jo napišejo novinarji na portal, sicer se pa obrega ob druge pisce. Menim, da naj se komentira vsebino, vsaj moje mnenje je tako, možakar je pa obseden s pisci, včasih imam občutek, da ima preganjavico, no morda se motim, sicer je pa to njegova volja.

 • Olga

  Čestitke, mladi! Tako se bori za demokracijo!
  Javna hiša TV Hanzi je hram sramote! Naj jo financirajo levaki s Kučanom, zadnjim partijskim šefom na čelu!
  Že zdaj vsi vidimo, da je to murglska javna hiša!

 • toxico

  dej dej barabe še male sive celice so zdrekal

 • toxico

  pa f1 pa mirana ni več

  • Rožle

   A Mirsada ..mislš ?

  • avtohtoni neandartalec

   Včasih so delali pa vrhunsko produkcijo, za Našo krajevno skupnost se še danes čudim, da so jo lahko predvajali v komunizmu.

   • tarantela

    Ampak Čkalja in Gradžanin Pokorni sta bila pa nad vsemi!!!

 • miha57

  Samo v tej javni hiši pa pri zaposlenih ni zaznat nekih seksualnih afer ? Ker so si skoraj vsi v žlahti !!

 • učko

  Tale Irglca na fotki je vse pokvarla ! Tako se vidi, da za temi “mladimi” stojijo nekateri manj mladi in neodvisni, SDS-sekta !

  • janez cepec

   tale Irglca, je djau zadnč edn, de je u blaženem stanju, nč se ne vid,. a je kej za pomagat, po tem uprašanju?

   • Jana Novak

    Irglci ne, bo Evgenija srečna, če jo sam povohaš. Skoz se ven meče pa jo noben ne šmirgla. Itak ti na presstitutke prhaja, koker je razbrati iz tvojih komentarjev.

  • Ruggedplant

   ?? Katere izmed besed “podmladek SDS” v svojem srepem sovraštvu vsega kar ni režimsko konkretno ne razumeš? Za temi mladimine stoji le članska vrsta SDS-a, pač pa vsak državljan RS z vsaj povprečno prirojeno stopnjo zdrave pameti. Če si bil sam zanjo prikrajšan, ti še ni potrebno normalnih avtomatsko zmerjati s sektaši. Vzami v roke kakšno knjigo, dve ali pa zgolj preberi zgornji prispevek, pa ti bodo jasne vsaj osnove.

 • dr Janez Sveti

  Rtv Slovenije še dobrega porno filma ne zna naredit!
  Dr Janez Sveti porno star

  • indijanka

   Poznavalec?

   • dr Janez Sveti

    Seveda.
    DR Janez SVeti porno star

  • tarantela

   Se popolnoma strinjam. Scenariji oz. vsebine so zanič, da o igralskih ekipah, z redkimi izjemami, ne govorim. Govorijo nekam v brado in momljajo, kot bi imeli polna usta žgancev in potem ugibaš, da povežeš, kaj so pravzaprav povedali. Včasih bi rabil podnapise. Morda bi poslali igralce v Anglijo na enoletni izobraževalni tečaj igre in dikcije. Pa ne gre z narečja, jih dokaj dobro razumem, samo povedati je treba jasno, ne pa požirati besede. Včasih smo gledali Čkaljo in Aleksića, vsi smo ju razumeli.

   • dr Janez Sveti

    Naši filmi so posnete drame iz gledališča. To niso filmi! Dokumentarci so pa dobri, samo če govorijo o zgodovini, ki jo pa vsi poznamo. Raziskovanje je tuja beseda slovenski novinarski samovšečni ekipi.
    DR Janez Sveti genij

  • tohuvabohu

   Filmi TV Slovenije ne učinkujejo porno, ampak naporno.

 • janez cepec

  ukint mesečno naročnino na RTV, pa ves dnar kanalizirat na novo 24, de mo uhka poslušal prerokove umotvore, pa meketanje njegovih ovčk

  • Ruggedplant

   Ni zanimivo, da imaš že 418 komentarjev, pa nisi uspel argumentirano znegirati niti enega samega stavka v Novinih člankih niti v Janševih govorih, pa tu govoriš o ovčkah?

  • Jana Novak

   si pač cepec, očitno ti prihaja na razne Carlove, poklicne prostitutke so precej dražje.

   • janez cepec

    ja na take ovce kot s’ ti me inti slučajn neb pršvo, nism zoofil

   • janez cepec

    očitnos e ti mau zapostavleno počuteš, k tebe zgleda unben ne povoha. u tud u vašm SDS tropu ni unbenga ovna, k bi te piču? sej mate neki kr postavneh markačou

 • Borut Stari

  Hanzi tv ne boste mogli ukiniti in tudi t,i, “naročnine”, čeprav nismo nič naročili ne. Je pod protektoratom VIP omrežja.

 • rrrrr

  RTVSLO je meni najdražja medijska hiša izmed vseh naTavčarjevi 17!

 • Osti jarej

  ni res….najdražja javna hiša je NLB,potem pa DUTB…sledi parlament,vlada…itd,itd….

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Ameriški novinar je v New York Timesu o Sloveniji zapisal:

  Obstaja država v Evropi pod Alpami, ki meji na Balkan in je omejena sama s seboj. Tam živijo najlepše ženske, vendar nataliteta upada. Tam nezaposleni največ delajo. Tam živijo ljudje na najbolj plodni zemlji, ki pa je neobdelana. Ker se obdelovanje plodne zemlje kmetom ne izplača. Tam večinoma prazni vlaki še vedno vozijo najpočasneje v Evropi, brez upoštevanja voznega reda, po avtocestah pa se vozijo noro hitro – s plačevanjem cestnine, ki je med najdražjimi v Evropi. V tej državi vsi igrajo košarko, smučarji dosegajo svetovne športne dosežke. Rekreacija jim je prioriteta, delo pa rekreacija. Vsi hitijo v službo, a vsi zamujajo. Osemurni delavnik traja deset ali več ur. In nihče se ne upira fevdalnemu izkoriščanju. Zdravstvo je tam brezplačno, zdravljenje pa morajo vsi plačevati. Tam so svobodni novinarji, ki svobodno pišejo in poročajo po ukazih svojih šefov, katerim objave narekujejo skorumpirani politiki in zakulisni veljaki, odvisno od njihovih potreb. Tam je svetovna kriza dobila državljanstvo. Tam so javna naročila skrivnost, državne skrivnosti pa javne. Tam še niso znani končni zmagovalci 2. svetovne vojne. Tam pišejo zgodovino nepismeni, najbogatejši so pa tisti, ki nikoli niso delali. Tam je Slovenija.

 • bojan

  Zato pa nekaterim zmanjka denarja … meni osebno je znesek za RTV prevelik s tem denarjem lahko kupiš hrane vsaj za 5 dni za dve osebi, seveda to velja za tiste ki niso v večjih mestih.

  Sem za ukinitev RTV prispevka takoj če se da. Lahko pa tud varijanta da ga gleda in plačuje kdor če, saj ti ga na kablu lahko komot dol zaprejo.

 • Ken

  plačevanje RTV je naravnost škandalozno. Kvaliteta na nuli. Poznam osebno, ko se je rtv spravila posnet en koncert v živo. Stvar bi lahko v normalnem privatniškem svetu posnelo 5 ljudi. RTV pa je pripeljav 2 “šleperja” opreme ter 39 članov ekipe, od tega jih je manj kot polovica umirjeno delalo, ostali pa so bili neki “vrhovni”, torej direktor slike, pomočnik direktorja slike, direktorica zvoka, pomočnik direktorice zvoka, koordinator snemalcev, pa še bi lahko našteval. Tako se dela s našim denarčkom. Imam pa tudi kolega, ki “mixa” bende pa dela na rtv, pa je povedal da plača je super, ne sme pa nič zmiksat po svoje, torej po ušesu ampak vse po slišanjih višjih predstavnikov rtvja ki nimajo ušes ali pa imajo zelo zamazana (slišano na posnetkih osebno)

 • samsara

  Predimenzionirana javna hiša, tako kot udbosodje. Rezultat je, z vidika kvalitete dela, pri obeh ustanovah enak.

 • cornusmas

  Menda bomo plačali tudi za intervju z Djurotom…v tem hipu pa baje poteka intervju s Štefko….kdaj bo prišel Plavi na vrsto pa ne vem….

 • cosmosjasnovidec

  Da je RTV največja Javna hiša v Europi vem saj se nenehno porivajo med sabo nudijo pa tudi usluge obiskovalcem.
  Me pa zanima ali imajo vse skupaj prijavljeno,komu plačujejo davek in ali velja zakon legalizacije Javne Hiše v Sloveniji samo za njih ali pa se bodo sedaj legalizirale lahko tudi vse pocestnice katere opravljajo tako dejavnost sedaj na črno.

  • Adolf Hitler

   to samo še karaten plača elektor židovske prispevke

 • RATATA

  Mene pa zanima koliko plačuje mesečno Češko (Studio Moderna) za vse tiste ure in ure predvajanja reklam na rtvslo?

 • althar

  Ukiniti davek po imenu RTV naročnina. Naj si svojo propagando plačujejo komunisti sami.

 • WatsonForus

  se 1000% strinjam z ukinitvijo RTV Kupleraja

 • MEFISTO

  Še je upanje za Janeza Janšo, SDS in Slovenijo.

  Mož tisočerih nickov Petrovc, ki je rodil take kapacitete ko so tarantela, , Krtača17, neandertalec, janez cepec, star profi, Jovo Jamnica, ogledalo, osti jarej in druge intelektualce, se je začel na Reporterju oglašati kot “hojsi”, kar vliva upanje, da se bo kmalu zahojsal.

  In potem bo spet zavladal mir v nesrečni deželici na napačni strani Alp.

 • MEFISTO

  Sicer pa Petrovčeve nicke odlikuje izrazit čredni nagon.

  Zlepa ne operirajo posamično, temveč po navadi. v tropih.

  Poglejte si spodnjo razporeditev njihovih sil.

  Kjer je tarantela, je v bližini tudi janez cepec..

  Kjer je Janez cepec, je v zasedi tudi Krtača17.

  Kjer je krtača17, je v pripravljenost tudi Jovo Jamnica in tako dalje in tako naprej.

  V rezervi so poleg drugih genijev po navadi še razni Novaki v poljubnih različicah.

  V kritičnih primerih pa tudi kolektivno napadejo in takrat rečemo, adijo pamet!

  • cosmosjasnovidec

   In,če je to vse ena ista oseba je popolnoma jasno,da je njegov pravilen nick Janez Cepec katerega nima izmišljenega ampak je ta njegov uraden napisan tudi v njegovem kupljenem državljanstvu.

 • Adolf Hitler

  definitivno bojkotirat kajti taki drek kaj ta krypto židi ponujajo ni za nikamor in je dfinitivno za stran da im bomo te laži kai oni gobezdaio se plačevali raje jim zabijem nogo v gobec kot da jim plačam za tiste smrdlive komunajzerske lažnive lene riti pofukane podgane ogabne

 • Adolf Hitler

  tu manka samo domovinovodja da spuza celo to golazen

 • Pezde

  Čas je, da ukinemo to RTV sranje, ki je samo sebi namenjeno. Unemu fantku naj pa aktivisti že enkrat s kladivom odbijejo lulček in narišejo pičko in joške, saj to RTV ves čas zagovarja.