Mrk v državnem zboru, ministrstvih in drugih ustanovah!

Datum:

Po hekerskih napadih na Holding slovenskih elektrarn (HSE), kjer so morali menda zaradi tega nekaj časa celo ročno upravljati elektrarne, je danes crknil še internet državne uprave, nedostopen pa je celo informacijski sistem državnega zbora.

Ko sem tam preveril, zakaj ni mogoče do njihovih baz podatkov, mi je Karmen Uglešič, ki vodi službo za stike z javnostjo, povedala, da so za težave z dostopom do spletne strani parlamenta odgovorni v vladi in naj za pojasnila prosim ministrstvo za digitalno preobrazbo. Interni sistemi v parlamentu pa bi naj delali, je še povedala.

Na ministrstvu za digitalno preobrazbo še preverjam, kaj se jim dogaja. Slišati pa je, da tudi po ministrstvih informacijski sistemi ne delujejo in zaradi tega ni čisto jasno, ali mi bodo lahko odgovorili na vprašanje poslano po elektronski pošti.

Zaradi tehničnih težav, ki so prizadele več državnih organov, je bila več ur nedosegljiva tudi telefonska številka 114 klicnega centra za informacije po poplavah, je danes za STA potrdil vodja centra Andrej Šter. Kot je zagotovil, bodo poskušali čim prej vrniti vse neodgovorjene klice. Telefonska številka 114 sedaj znova obratuje.

Spletni časopis

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...