fbpx

Na meji prava drama: Srb hrvaškim policistom pobegnil v Slovenijo – pri njem so našli več ilegalcev, sodili mu bodo pri nas!

Migranti

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

22-letni Srb, ki je hrvaškim policistom pobegnil v Slovenijo, v avtomobilu pa je tihotapil kar 7 migrantov, je končal v priporu.

Podrobnosti pojasnjujejo s PU Maribor: “V sredo, 20. marca 2019, malo po 6. uri so hrvaški policisti v Donji Višnjici na Hrvaškem, kakšne 3 kilometre pred državno mejo s Slovenijo, pravilno ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Opel Astra, slovenskih registrskih oznak. Voznik policistov ni upošteval, ampak je s pospešeno hitrostjo nadaljeval proti Sloveniji. Policisti so mu sledili in o sledenju takoj obvestili naš Operativno-komunikacijski center. Voznik je pred policisti uspel pripeljati do prehodnega mesta med državama Paradiž-Zalužje, kjer je nedovoljeno vstopil v našo državo, hrvaški policisti pa so na državni meji pregon opustili.” Na  obvestilo  hrvaških  policistov so se odzvali policisti  PP Gorišnica, ki so vozilo okoli 6.10 uspeli ustaviti v Cirkulanah.

Voznik, 22-letni Srb, je takoj po zaustavitvi skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti  ujeli, ga z uporabo prisilnih sredstev prijeli in pridržali. V opisanem vozilu so nato odkrili 7 ilegalnih prebežnikov, in sicer dva državljana Sirije, stara 34 in 28 let, državljana Iraka, starega 24 let, ter štiri člane iranske družine, stare 30, 34, 12 in 3 leta.

Med postopkom je iranska družina zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, zaradi česar so jih policisti prepeljali v azilni dom. Preostale tri prebežnike so odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, včeraj, 21. marca 2019, pa so jih predali hrvaškim varnostnim organom, poročajo s PU Maribor.

Voznika so policisti v četrtek, 21. marca 2019, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po 308. členu kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

J. G.