Na policiji bi radi brali Demokracijo – posebno tisti del o kulturi posilstev, ki prihaja z migranti – za svoj izvod pa so prejeli tudi račun

Policijska postaja Bežigrad je v zvezi s kazenskim postopkom zaradi suma javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti zaprosila založbo Nova obzorja, da jim v zvezi s preiskavo pošlje letošnjo 35. številko revije Demokracija, za kar pa so že prejeli tudi račun! Mnogi so Demokraciji konec avgusta očitali omenjeno kaznivo dejanje, in sicer zaradi provokativne naslovnice, s katero je opozorila na nasilno kulturo muslimanskih migrantov in njihov odnos do žensk.

Policijska postaja Bežigrad, ki v zvezi z razlogi za sum obravnava kaznivo dejanje javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po 297. členu kazenskega zakonika, je založbo Nova obzorja zaprosila za izvod tiskane 35. letošnje številke revije Demokracija, iz katere je razvidna celotna vsebina članka z naslovom “Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev!”. V zvezi s tem je založba že poslala omenjeni izvod revije na naslov Policijske postaje Bežigrad, ki pa je za svoje naročilo prejela tudi račun. Policijo tudi zanima avtorstvo članka in kdo je v času izdaje omenjene številke revije opravljal funkcijo odgovornega urednika.

Preberite še: Domen Savič akbar!

Spomnimo: revija Demokracija se je konec avgusta znašla pod plazom kritik levičarjev, ko je s provokativno naslovnico opozorila na nasilno kulturo, ki jo s seboj prinašajo nelegalni muslimanski migranti, prav tako pa je z njo in člankom želela opozoriti na njihov odnos do žensk.

 

Napad na naslovnico Demokracije je le eden izmed napadov vzpostavljanje standardov dostojnega govora po meri levičarjev
Glede naslovnice je odgovorni urednik revije Demokracija Jože Biščak napisal sledeče: “Ta naslovnica revije Demokracija ni bila prva (zagotovo tudi ne zadnja), nad katero so se (in se še bodo) v sveti preproščini zgražali dušebrižni apologeti multikulturalizma. Lani jeseni so naslovnico primerjalne upodobitve najbrž najbolj znanega nezakonitega migranta Ahmada Šamija na eni in slovenskega delavca na drugi strani označili za propagando v maniri nacističnega režima v Nemčiji. Tokrat so šli še korak dlje. Naslovnica z žensko, ki jo otipavajo temne roke in z nje trgajo oblačila, s spremljajočim napisom ‘Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev’, je bila označena za nič manj kot rasistično, za ku-klux-klanovsko. Društvo novinarjev Slovenije, ki so ga ustanovili komunisti leta 1944, je pozvalo k ukrepanju inšpektorat za medije, temu inšpektoratu je Demokracijo prijavilo kulturno ministrstvo, tožilstvo in policija sta bila pozvana k pregonu ustvarjalcev revije. Povedano drugače: začel se je nesluten pogrom proti svobodi izražanja, samo zato, ker je bil nekdo (ali neka skupina ljudi) zaradi naslovnice zgrožen, užaljen, vznemirjen in šokiran. Grobega manipuliranja z resnico smo pri ideološko motiviranih propagandistih tako ali tako že navajeni.”

Biščak: “Bolj jih skrbi za moške napadalce, ki jih simbolizirajo roke, kot pa za dekle z naslovnice”
Kot urednik je takrat povedal še, da se ne misli nikomur opravičevati; kot za vsebino (in s tem tudi naslovnico) odgovorna oseba revije je rad povedal le naslednje – še posebej zato, ker je nacionalna televizija takrat objavila prispevek in skušala s statističnimi podatki o posilstvih v Sloveniji dokazati, da Demokracija zavaja in neupravičeno straši –: Naslovnica ne govori o posilstvih, ampak o migrantih, ki prinašajo (tudi v Slovenijo) kulturo posilstev. “To je bistvena razlika. Kultura posilstev je namreč uveljavljen sociološki pojem za družbe, v katerih je posilstvo družbeno sprejemljivo in celo ni kaznivo dejanje. V Pakistanu se denimo posilstvo redko šteje za zločin, po podatkih MNZ pa je do konca julija v Slovenijo vstopilo in zaprosilo za azil 475 Pakistancev (vsi moški, prav nobene ženske), kar je več kot četrtina vseh, ki so v tem času zaprosili za mednarodno zaščito,” je v svoji kolumni takrat še zapisal Biščak. Kot primer je izpostavil še Veliko Britanijo, kjer se vrstijo procesi proti pakistanskim posiljevalskim tolpam, ki so mladoletne bele in sikhovske deklice dolga leta posiljevale. In naslovnica govori natanko o tem: o kulturi, ki jo ti ljudje prinašajo s seboj.

Jože Biščak

Za konec je zapisal še, da je pravzaprav smešno, da so levičarji Demokracijo obtožili rasizma. “Saj veste, oni namreč trdijo, da je rasa (podobno kot spol) družbeni oziroma socialni konstrukt. Če je to res, potem tudi rasizem ne obstaja. Če pa koga obtožujejo rasizma, pa sami priznajo, da rase niso konstrukt, ampak dejstvo,” je še izpostavil Biščak. “Ali če zadevo poenostavim z njihovo logiko: njihova skrb za dobro počutje je usmerjena k napadalcem, ne pa k žrtvi.”

J. Ž.