Ste pripravljeni? Janša opozarja: Se bomo morali državljani braniti kar sami?

Foto: STA

“Begunska kriza je neposredno povezana z napadi na Pariz. Migrantski val predstavlja hudo varnostno tveganje. /…/ Če ne pride do kopenskega vojaškega posredovanja, ni na tehtnici le usoda Sirije in Iraka, temveč usoda celotne Evrope. V kolikor bo vlada nadaljevala z neodločnostjo, se bomo državljani morali braniti sami,” je zapisal Janez Janša.

”Trditve, da teroristični napadi v Parizu niso povezani z ilegalno imigracijo, so povsem zgrešene. Seveda so povezani, in sicer tako z aktualnim imigrantskim valom kot tudi s prejšnjimi ter z neuspešno integracijo priseljencev iz nekaterih muslimanskih držav. Prav tako so zgrešene trditve, da niso povezani z islamom. Seveda so. So neposredno udejanjanje ideologije radikalnega islama in kdor to zanika, ne bo nikoli našel učinkovitega odgovora na rastočo varnostno krizo v Evropi,” je v komentarju navedel predsednik SDS Janez Janša.

Samo naivneži mislijo, da IS ne izkorišča beguncev za infiltracijo
Kot dodaja, se bo kriza nedvomno le še poglabljala. Tudi če je na vsakih 10.000 migrantov, ki protipravno vstopajo v EU, zgolj en pripadnik Islamske države, to pomeni zelo težko obvladljiv varnostni problem. Zelo naivno je verjeti, da IS ni izkoristila te priložnosti za infiltracijo. Na žalost so po besedah Janše med njimi tudi aktualni predsednik vlade, ministrica za notranje zadeve in njen državni sekretar.

Preberite tudi: 
”Slovenija je v vojni”
-Nekdanji obveščevalec vladi: Ne s puhlicami o varnosti, pazite na nuklearko

Pomagala bi le kopenska vojaška akcija
Imigrantskega problema na izvoru ni mogoče reševati z vztrajnim bombardiranjem ciljev ali mest v Siriji in Iraku, medtem ko še vedno nenadzorovano sprejemamo na sto tisoče migrantov iz teh držav. S teroristično IS bi se brez velikih stranskih žrtev dalo opraviti le s kopensko vojaško operacijo, kot je bila osvoboditev Kuvajta leta 1991, ter z globalno razgradnjo njenih organiziranih celic, kot je to uspelo ZDA na primeru Al Kaide, je bil direkten Janša.

Janez Janša: ”A na tehtnici ni samo prihodnost Sirije in Iraka, na tehtnici je tudi prihodnost Evrope in Slovenije. Pod pritiskom imigrantskega vala je zunanja schengenska meja padla v dveh državah EU: v Grčiji in Sloveniji. Takšno stanje ni vzdržno in v naslednjih tednih se bo oblikovala smer reševanja krize.”

Moškim migrantom je treba zagotoviti, da se usposobijo in branijo
Kot še poudarja predsednik največje opozicijske stranke, je treba nujno pogledati tudi v prihodnost. Potrebno je stabilizirati državi, sicer bosta trajno vir terorizma. Mednarodna skupnost mora preko OZN tako zagotoviti šolanje otrok v begunskih taboriščih in preprečiti nastajanje izgubljenih generacij, ki so vedno rekrutacijska baza terorizma. Kot begunce naj se po njegovem mnenju upošteva zgolj ranljive skupine, torej le ženske in otroke. Sposobnim moškim pa je treba zagotoviti možnost, da se usposobijo in opremijo za obrambo in zaščito svoje domovine in svoih družin.

”Tistim beguncem, ki so že v EU, pa je treba povedati, da se od njih pričakuje povratek domov takoj, ko se bodo razmere stabilizirale. Pričakuje se, da bodo gradili, branili in obnavljali svojo domovino. Prava solidarnost evropske oziroma zahodne politike torej ne leži v neskončnem nenadzorovanem sprejemanju sto tisočev migrantov ter hkratnem bombardiranju njihovih držav, temveč v oblikovanju strateške rešitve, ki bo nesrečnikom prinesla mir ter pogoje za normalno življenje v njihovi domovini,” je povedal Janez Janša.

Na tehtnici ni le prihodnost Sirije, ampak prihodnost Evrope
Padec schengenskih meja EU v Grčiji in Sloveniji ter nesposobnost pri ustavljanju in obvladovanju imigrantskega vala pomembno prispevata k porastu števila tistih volilcev v veliki Britaniji, ki bodo na skorajšnjem referendumu glasovali za izstop države iz EU. Takšna večinska odločitev bi brez vsakega dvoma začrtala konec EU, kot jo poznamo danes, in hkrati začetek razgradnega procesa, ki bi ga bilo nemogoče zaustaviti. Dvomim, da si prebivalci Slovenije predstavljajo negativne posledice, ki bi temu sledile, je v svojem zapisu še dodal Janša.

Vlada išče krivce drugje
Slovenska vlada se po mnenju Janše te odgovornosti ne zaveda in išče krivdo pri drugih, Grkih in Hrvatih. Grčija schengenske meje sploh ne varuje, a tudi Slovenija je ne. Kljub opozorilom se vlada na migrantski tok ni pripravila. Reagira šele takrat, ko na voljo ni več dobrih rešitev in raziskave javnega mnenja ne kažejo več dobro.

Predlogi Janše za reševanje begunske krize, ki jih je navedel že pred časom: 
1. Napoved, da bo Slovenija začela izvajati Schengen isti dan kot Madžarska, ter izvedba ustreznih ukrepov.
2. Istočasna ponudba Hrvaški, Srbiji in Makedoniji, da smo jim pripravljeni pomagati, v kolikor bi oni preprečili vstop ilegalnih migrantov.
3. Hkratna, pravočasna sprožitev diplomatske aktivnosti za pridobitev dodatne pomoči bodisi Sloveniji bodisi tisti državi na balkanski poti, ki bi začela varovati svojo državno mejo kot zunanjo mejo EU.

Janša je še dodal, da se bomo v primeru, da bo vlada še naprej cincala, preučevala in služila zgolj kot transportni servis, ”morali državljani za zaščito meja naše države, spoštovanje zakonitega reda in v obrambo svobodne Evrope brez notranjih pregrad in vladavine strahu organizirati sami”.

M. G.

 • Mihilus

  Ma problem niso ilegalni imigranti ampak VSI imigranti in vsi njihovi potomci. Še vedno čakam na junaka, ki bo to sposoben na glas povedat tudi v Sloveniji. Islam se tudi v Sloveniji bohoti kot rak. Samo raste in vedno več metastaz je. A bomo to že izrezali ali bomo v imenu enakopravnosti in politične korektnosti rajši dopustili, da pacient umre?

  • antimur

   Zanimivo, da pleničarji s Kučanom na čelu, držijo svoje mavle. Bili so dosti bolj gobčni, ko so dnevno napadali RKC. Islam je pa nekaj drugega, če preveč gobcaš čez njega, kmalu ni več tikva tam, kjer bi morala biti.

 • rubec

  Bolj jasno kot je tukaj Janša povedal se ne da. Mogoče rubec recimo, ampak njemu je ta trenutek ena mlada, ki jo je baje nekje zacahnal, nekako bolj pomembna.

 • HUDIČEK

  Bravo JJ…najbolj realen in sposoben politik daleč naokol!

  • antimur

   Če bi bil Janša premier, se ne bi počutil tako nesigurnega kot pod tem kučanističnim nastavljenčkom. Upam, da ga bodo vsaj policisti prisilili, da bo odstopil.

  • Tetka iz ozadja

   In tudi najbolj šolan.Tako kot naš Titej

  • Sheldon75

   Če bi t.i. levi imeli tako fanatične privržence….bi bili v hipu Severna Koreja.
   Seveda, Janša ne more narediti ničesar narobe….joj, joj…fanatik

 • if

  Ta hip na Valu 202 (do 17:30) novinarka in Svetlana Slabšak migrantsvo in islam, iztočnica je bila v kurjenju korana, obravnavata v popolnem nasprtju z vsebino Prešernove Zdravice, v kateri poet pravi “Slovenija naj bo še naprej Slovencov dom!”!

  • Jovo Jamnica

   Čestitam ti za pravilni zapis… Zdravica

 • xtc

  Ocene JJ so realne mpak žal je čas preventive mimo sedaj je čas za akcijo.
  Dogodki na tekmi Grčija Turčija,kažejo precej več ,kot bi želeli,Erdogan ni parner ampak zelo nevaren človek.
  Posredovanje v Siriji in Iraku zelo nevarna poteza.
  Zakaj?
  Najpreje je treba vpoklicati vse rezerviste in velik delostalih pod orožje takov EU kot ZDA in začeti s takojšnjim urrjenjem,EU pa bi morala razglasiti vojno stanje in postaviti vojsko na ulice.,vse imigrante pa v taborišča zaprtega tipa z omejoitvijo gibanja pod nadzor vojske,še le nato ,bi poizkusili z omejenim obsegom operacij,kajti zelo je nevarno,da bo ravno vojaški poseg EU in ZDA v Siriji in Iraku zlil muslimane v eno enotno antikrščansko vojsko,v tem primeru bi ostala vojska praktično ujeta v obroču muslimanskih sil tudi Rusija je nebi odnesla nič bolje,z zlitjem bi nastopila v šusu armada vsaj 50 miljonov muslimanov,proti kateri,vojska tam nebi imeka možnosti,oporišča v Turčiji in Saudovi arabiji pa uničena.
  Kajti treba je vedeti,da je večina muslimanskih držav,gospodarsko na tleh Turčija pod Erdoganom nzaduj,Iran je gospodarska razvalina,Saudovi Arabiji grozi bankrot v 2 letih,nič bolje ni Dubaiem,pa Bahreinom,skratka zadeva ni enostavna islamskogospodarstvo je v kolapsu i sedaj se išče rešitev to pa je zasužnjenje ostalih najprej EU,nato Amerika S in J pa Avstralija itd.slam ni zmožen preživeti brez fevdalno suženjske ureditve,že sama vera jim je problem in sedaj se te težave le še kopičijo,zato je posredovanje v Siriji lahko bomba ki zaneti požar in tega se US Army zaveda,v primeru takih operacij moraš imeti vojaški back grond sicer te strejo,slej kot preje pa se bo zlitje islamske vojske zgodilo ,k temu izdatno prispeva tudi ne najbolj posrečeno Putinovo posredovanje v Siriji.Z gospodarskim kolapsom islama pa se se začne težava št 2,ker je vera in država tam eno je klic ,k skupni vojski k obrambi islama sleje kot preje realnost in to vedo vsi vojaški analitiki in to je glavna težava zakaj se okleva,kajti to pomeni vojno kjer se žrtve ne merijo več v miljonih ampal le še v deset in sto miljonih.Še večja težava za EU pa so imigranti ,ki so tu doživeli razočaranje ,ker ni hiše z bazenom,ni tza nič,ni BMWja,ali Porscheja,ki je bil obljubljen in ti si bodo to hoteli vzeti na silo in to je realnost.Preden se gre v bilo kaj je nujna zatesnitev mej in imobilizacija imigranto v zaprte cone pod vojaškim nadzorom in splošna osnovna mobilizacija(selektivna),šele nato napreje.

  • Rokc5

   O problemih islama je v intervjujih v Reporterju veliko govoril g. Preac. Verjetno veste az koga gre: popotnik, ki je prepotoval 100 držav, večinoma je bil v Tretjem svetu, ima ogromno izkušenj s tujimi kulturami. Zanimivo je to, da je g. Preac ateist in levičari in da je v osemdesetih kratek čas pisal za Mladino. Sedaj pa ga situacija zelo skrbi in načeloma se čudi ker ga kot – jaz bi rekel sredinsko levo usmerjenega (z močno liberalno komponento, definitivno NI marksist!) – napadajo skrajni levičarji. V bistvu imamo banalno situacijo, ko je levičar in ateist g. Preac svoje mnenje lahko javno izrazil le v desni-konservativni publikaciji :)
   xtc- zanimivo je Vaše rezmišljanje o gospodarskem kolapsu islamskega sveta. Torej g. Preac znotraj islamskega sveta govori o razočaranju; mineva skoraj 500 let od zadnjega vrhunca islamske civilizacije (15. stoletje in epoha Otomanskega imperija, ki je bil takrat tudi središče kalifata), in še več od epohe Arabcev (cca. 6-8. stol.) in zato so sploh Arabci popolnoma jezni, razočarani ter deprimirani. Poizkus v 20. stoletju z arabskim sekularnim (!) socializmom se ni izšel. G. Preac govori o kar nekaj problematičnih središčih: Egipt ima zopet vojaškega samodržca (Al Sisija), ki je hujši od prejšnjega (Mubarak) in ki le stežka drži pokriv nad obubožano državo, problematična je Savdska Arabija (ki ne obvladuje Vahabitov, ki so se zarotili proti savdski dinastiji) ter tudi Iran (kjer se ajatolam upira mladina). Tu sta še revni Pakistan in Afganistan. Sam ne vem torej v čem je rešitev. Kolonizacija BV s strnai Evrope in ponovna vzpostavitev križarskih državic, kamor bi naselili Evropejce in kristjane verjetno ne? Zid na mejah Evrope v stilu Izraela? Ne vem, kaj nam je storiti. Avstralij in ZDA imata prednost, da sta obdani z Oceani in mirnimi sosedi. Med Evropo in arabskim svetom pa je samo plitko Sredozemlje…….

 • Rožle

  Janša hoče lewakom pomagat…oni ga pa za zahvalo rajš zašijejo…

  • HUDIČEK

   A je od izdajalcev lastnega naroda kej druga za pričakovat?

   • Rožle

    Že 70 let pričakujemo od njih rezultat…pa še kar nič od nič…!

 • bojan

  gospod janša jst pa mislim da se namerno pušča teroriste v evropo ker je želja prostozidarjev 3. svetovna vojna…

  ja res se bomo morali sami braniti in to golih rok medtem ko bodo gospodje z vlade bežali s helikopterji in nas tako pustili na milost in nemilost…

 • Vera

  Janševe besede so še kako resnične in stvarne . Škoda, da nam vlada ” nastavlejna mevža Cerar ” .

  • neny

   ta mevža se je danes odločno postavil le proti policistom. Ker stavkajo, čeprav bodo pogoji njihovega dela vedno težji.

 • MEFISTO

  Zdaj je čas za izkušenega in odločnega Janšo, ne za cincastega in neodločnega ter očitno tudi nesposobnega Cerarja in njegovo ekipo.

  • Jovo Jamnica

   Hja, ne vem kaj čakaš? V akcijo!

 • FORT WORTH

  Spostovani Gospod Janez Jansa,kot vedno v center problema in z resitvijo…Mencac Cmerar pa se kar proucuje in se na mestu prestaplja.Murgeljskemu bonsaju pa rezimski zgodovinar Repe popravlja zgodovino ! Uboga nasa Slovenija !

  • Instalater Ivan

   Ne vem če je to ravno center problema? zanima me zakaj domoljub z jajci torej Janša javno ne skritizira podpornike IS(center problema) ki so odgovorni za ta val?..je morda težava v tem da to niso niti Murgle in niti opcija torej Rusi!?

   • Meho

    Aja, imaš prav. Islamic State niso ustanovile Murgle. Murgle so ustanovile Pravoslavni State. In kdo so podporniki in ustanovitelji ISIS-a po tvojem? Rusija ima največji delež med tujimi borci ISIS-a. Kaj, a so agenti CIA odkorakali v Rusijo in tam novačili ISIS-ovce, pametun? http://www.express.co.uk/news/world/612755/Vladimir-Putin-warns-thousands-Russian-Jihadis-fighting-Islamic-State-Syria.
    Raje ti kokodakaj čez tvojega Putina, zakaj iz njegove ‘rajske’ mati Rosije bežijo muslimani v Sirijo.

    • pokvarjeniSvet

     To je ODLIČNO !! če muslimani bežijo ven iz katerekoli Evropske države nazaj v Sirijo…to je dobra novica….samo nazaj jih več ne sprejet naj ostanejo tam kamor sodijo…to je izven Evropskega prostora.

    • Instalater Ivan

     Oj meho kako kaj btw dober nick sovpada s tvojim IQ pravi bosanci mi naj oprostijo, a praviš da je rusov največ v IS opa bato in referenca ti je GB pofl cajtung no tabloid/rumenček ja lepo potem putin v bistvu pobija svoje Ruse eja neverjetno kaj meho, ta putin je čist mim kaj skor kot gruzinec stalin ? lool aja kaj tale link je iz države ki je uvajala demokracijo v pol sveta in ima na vesti milione aha ja potem bo že referenca kaj meho?

   • bodi dober

    Bravo, en pameten… Je že res kar govori Janša vprašanje pa je, kot si rekel, zakaj se ne kritizira in kaže s prstom na povročitelje vsega tega kaosa???

   • marta

    Zanima me zakaj TI, kot strašen “domoljub z jajci” tega ne napraviš, če veš, da je to za Slovenijo najbolje ??????? Ti mora biti vedno vse na krožniku prinešeno ???

    • Instalater Ivan

     Jahm martica veš jaz za razliko od dotičnega nisem imel vrhunskega partijskega šolanja in kot tako tudi nisem tako neustrašen kot lastnoročni osvoboditelj slovenije, upam da me ja ne postavljaš na prestol pred največjega torej pred osvoboditelja slovenije

  • Sheldon75

   Definitivno. On je pravzaprav edini in največji problem desnice.
   Če ne bi bilo njega in njegovih najožjih fanatičnih podrepnikov, bi desnica lahko normalno zaživela.

   • FORT WORTH

    On je v resnici resitev za Slovenijo. Probleme imate levaki zato pa na vse nacine manipulirate s Slovenci.Montirani proces patrija se vam je sesul v prah…160 obtozb,ki ste jih mu namenili pa niti ene dobili…

    • Sheldon75

     Seveda, Kučan vsak dan doma in na sprehodu v gozdu plete zlobne plane, kako mu bo podtaknil. Dajte no. Treba je najti navideznega sovražnika in ga potem do konca izkoriščati za prikrivanje svojih napak in pizdarij.
     160 obtožb….jaz bi se malo zamislil…aja, ne, čisto vse so bile zrežirane, ane?
     Dajte malo vklopiti kritične distance…in možgane.

     • FORT WORTH

      Po tvojem zgleda,da si je JJ sam spisal 160 obtozb…polek tega,da si naiven si se butast. Rezim v yugi je vsa leta uniceval politicne nasprotnike in jih obremenjeval z montiranimi procesi in jih tudi tako ali drugace tudi odstranjeval.Kucanu je najvaznejsa oblast pa naj stane kolikor hoce…Repe rezimski zgodovinar pa mu redno popravlja zivljenjepis !

     • Sheldon75

      Ha? Kdo je spisal kdaj?
      Ma, saj nima smisla.
      Še enkrat: desnica ne bo v Sloveniji prevladala, dokler jo bo vodil Janša. Je žal naredil mnogo preveč napak. Mnogo. In to ne “zrežiranih” in “podtaknjenih”.

 • viktorh

  “Se bomo morali državljani braniti kar sami?”
  Žal, gospodje, resnica je kruta.
  Ob tej vladi pač ne moremo računati na varnost, ki nam naj bi jo zagotovila ta vlada. Obe ministrici sta pač frajlici, ki sta zasedli mesti ministric zaradi strankarskega razreza. Ne ena ne druga nima pojma zakaj sta tam.
  Njun šef pa je Karel, ki pa ima več skrbi svojo sosedo kot z varnostjo države.
  Slabo se nam piše.
  Vse pa je BOLJ razumljivo, če nam v takšni situaciji kot je, ŠTRAJKA POLICIJA.

  • strelec

   In kaj čakamo BABE v kuhno seveda prej zrušit MURGELSKO vlado brez volitev ker ni časa oblikovat vlado narodne rešitve J.J. pa vodenje vojaškega,policiskega ministrstva,in.in………

 • zuje

  Ker nimamo primernega predsednika vlade, država pada vse globje. Razsulo je znotraj države in to razsulo se kaže tudi navzven.
  Vse hujše je spoznanje, kaj so nam storili 27.aprila 1941.

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa podpis Dolomitske izjave… 1943??? 27. aprila 1941, so imeli škarje in platno v rokah vsi drugi, samo komunisti…ne!

   • zuje

    Lej sej ne morš v kratkem zapisu napisat vse zgodovine. Še bolj važno kot Dolomitska izjava je Odlok o zaščiti naroda z dne16. sept,1941. S tem odlokom so komunisti uzurpirali “odpor” in vsakemu, ki bi se okupatorju upiral mimo njih, namenili etiketo “izdajalca” in smrt.
    Tega, kar sva zapisala oba, ne ve večina. Vsi pa vejo za 27.april, ker je takrat “praznik” OF ali “dan odpora proti okupatorju”. In ta “odpor” so začeli partizani. Če prekolneš 27.april, si preklel vse. Od brkota, preko palčka do Kumrovca in Hiše cvetja.

    • Jovo Jamnica

     Jasno. A vendarle, a smo 1991 z referendumom odločili državljani Slovenije, da je 27. april…državni praznik od leta 1946… dalje??? Nas je kdo vprašal???

     • zuje

      Komunisti Slovencev nikoli niso nič VPRAŠALI, marveč so nam vse, kar jim je padlo v glavo, VSILILI. Vključno z državljansko vojno.

     • Jovo Jamnica

      Aprila 1941 je bilo v Dravski banovini samo za vzorec komunistov in še ti so delovali v ilegali!!!

     • zuje

      Ja. In zato so z neusmiljenimi pobijanji dosegli svoje. Naroda je bilo strah in se jim je iz strahu uklonil. Sprožili so državljansko vojno. Da so se skoraj vsi glavni komunisti šolali v CCCP, je tudi doprineslo svoje. Ves poveljniški kader je bil komunistični. Stroga disciplina in pošastna organizacija so iz peščice komunistov naredili oblastnike, ki so vsa povojna leta vladali z ustrahovanjem.
      Tudi v ogromni Rusiji je bilo zelo malo komunistov. Ti so po revoluciji prevzeli oblast. Našim pa je bila SZ svetal vzor. Celo tako, da je Kardelj pisal Stalinu, da si želi, da bi bila Slovenija ena sovjetskih republik.
      Vse to je naredila peščica komunistov, ki jim ni bilo sveto nobeno človeško življenje in nobene moralne in etične norme. Kidrič je med vojno rekel, da je vseeno, če pobijejo pol Slovencev, važno je le to, da bodo tisti, ki bodo ostali – pravi.

     • Ruggedplant

      Vse povedano.

 • centurion

  Janša je svetlobna leta pred komi koalicijsko vlado. Kot človek, politik in strateg. In žal ima vedno prav.Na dolgi rok bomo pač naredili prav to, kar on nakazuje, le z mnogo večjimi žrtvami in stroški. Politik evropskega formata.

  • Jovo Jamnica

   Janša na žalost, je slab strateg. Še septembra je prisegal na kvote.

   • centurion

    Jovane, tu si ga usro! Kvote je pa ravno on razgalil. V intervjuju je lepo povedal, da pri kvotah pač država podeli prosilcem azil, ko migrant enkrat postane azilant, je svoboden državljan in se lahko giblje po EU po mili volji, ter bi se vrnil v državo od koder so ga kot kvoto odpikali. Si fejst mimo usekal.Kot mnogokrat.

  • Sheldon75

   Prej grobar desnice. Samo pomislite, koliko ljudi bi z veseljem volilo desno-desno sredinsko stranko, če ne bi bilo njega? Ogromno.
   Izjava, da ima vedno prav je pa enostavno žalostna.

   • centurion

    Lahko, da je zate žalostna, da si pa ti OSEL, je resnična.

    • Sheldon75

     Lep nivo debate, vreden Janše… bravo.

 • ahmadinedzad

  http://www.krone.at/Welt/Paris_Terror-Duo_kam_ueber_Fluechtlingsroute-3200_km_zum_Attentat-Story-482755

  To pa pomeni samo eno. Da je prišel v šengensko območje preko Slovenije. Zato je slovenska vlada soodgovorna za teroristične napade v Parizu. Zahtevam njihov takojšen odstop. Mi Slovenci.

 • Bilderberg

  Forumaši veste da nisem nek janšev fan ampak tole javno vprašanje Janše je na mestu! Pravica do obrambe življenja je nad vsemi zakoni in nesposobnimi politiki! V tej situaciji bi bil Janša dejansko naprimernejši od vseh v parlamentu. Situacija je taka da je prazno besedičenje sedanje vlade – premalo. Trenutek časa zahteva na vodilnih položajih ljudi dejanj! Nihče ne more od nas zahtevat da se pustimo eliminirat brez obrambe. Ali da bo o naših usodah odločal nesposobni Cerar!

  • Rokc5

   Se strinjam, da bi bila Janša tukaj bistveno bolj odločen. To je njegova velika prednost.

   Btw. zakaj pa nisi njegov fan?

   Jaz osebno mu zamerim, ker je na desnici ustvarjal monopol in rušil sorodne stranke, ki so bile pripravljene sodelovati z SDS (NSI/SKD, SLS, DLGV) ter ker kot premier v prvi vladi ni imel poguma, da bi izvedel reforme kot državnik ampak je plaho podlegel Semoliču, ki je takrat leta 2005 tacal v plundri. Ter tudi, ker 2011 ni dal možnosti Jankoviču (ki bi v situaciji z velikimi graditeljskimi infrastrukturnimi projekti kmalu pogorel), strateško naredil v SDS volitve in iz ozadja podprl novega voditelja desnice.

   • Ruggedplant

    Sedaj pa še enkrat preberi kar si napisal in se vprašaj kdo je rušil koga: Janša NSI/SKD, SLS, DLGV ali obratno? Samo to. (omenjene stranke so sorodne samo navzven, v njih mrgoli udbovcev in zato niso bili s strani komunistov nikoli na tapeti za odstrel. Omenjene stranke so (tako je pokazala zgodovina) žal razlog da se je Demosova ideja že kmalu po volitvah razpadla – ker je imela v čolnu na tisoče lubadarjev, ki so se prešvercali iz enega sistema v drugi, da drugi v njihovih privilegijihpostane enak staremu. In to ti piše nekdaj velik podpornik Nsi-ja, danes pa jih zaradi njihove razkrinkane previrantske vloge skoraj videti ne morem.
    Mimogrede, Zokiju je mandat za sestavo vlade dodelil predsednik in ne Janša in Zoki je kljub zmagi na volitvah zaradi lastne arogance in partijskih trenj ni zmogel sestaviti – kaj mu je tu Janša kriv?? Sicer pa si ne delaj utvar, da bi Zoki takrat kmalu pogorel – pogoreli bi vsi mi, on pa zadnji – če smo se pod Bratuškovo noro zadolžili, bi se pod Zokijem 3x bolj, pa še trdno v sedlu bi ostal, ker bi vlekel tako populistične poteze, da bi ovčke še kar naprej blejale. Enak recept kot v Ljubljani torej.

   • Bilderberg

    Da ne bom sedaj moraliziral (ker taki so bojda najslabši) bom napisal direktno in na kratko.
    Njegov fan preprosto nisem ker ni dovolj sposoben (s tem na trdim da ni sposobnejši od ostalih v parlamentu) in da ne ustvarja pozitivne selekcije v svojem okolju. Veliki vodje so obkroženi s sposobnejšimi od samih sebe na mnogih področjih. Človek pač ne more vsega vedet. Za kaj takega pa je potrebna državniška širina ki tem našim ŽAL še vedno manjka. Tak kot je Janša sedaj celo ovira razvoj desnice v SLO. Človek dobi občutek da mu je sovražnik vsak ki ni pod njim. Nekateri ljudje imajo neprimerno večji ego od njega in so neprimerno sposobnejši. Na ta način se Janša odpove njihovi uslug ki bi bile usodnega pomena za prosperiteto Slovenije.

    • Rokc5

     Dober odgovor. Prislužil si si moje spoštovanje.

     Na hitro bi te ocenil, da si nekako bolj na idejni liniji originalne DLGV? Tako kot so program zastavili Boscarol, Štih, Šušteršič?

     Btw. tvoje mnenje je v intervjuju v Reporterju ponovil dr. Granda, ki je označil Kučana za premetenega, ker se je obkrožil s sposobnejšimi od sebe in si tako pridobil zase korist. Ravno obratno kot Janša. Seveda je dr. Granda jasno povedal, da Kučan absolutno NI državnik – je pa državnik bil Drnovšek, denimo.

     Sam tudi menim, da JE Janša vrhunski retorik, da IMA tudi karizmo, da ima IDEJE, da se zaveda pomena trenutkov ampak preprosto državniške širine nima. Zato je na žalost od sebe odrinil kar nekaj ljudi, ki so po sposobnostih isto na njegovem nivoju (ali tudi malo nad njim) in bi jih lahko uporabil, da bi za njega izvedli njegove ideje; on pa bi dajal podporo iz ozadja in jih usmerjal. Na žalost je JJ prevelik egoist in vase zagledan.

     Bilderberg – kdo bi po tvojem mnenju lahko nasledil JJa in v bistvu izvedel njegove politične ukrepe? Gospa Jordan-Cizljeva, Klemen Jaklič?

     • Bilderberg

      Hvala za pohvalo. Enako.
      Janša ima par dobrih lastnosti to je treba priznat. Medje spada močna volja, karizma, pripravljen se je žrtvovat, ima neke vizije, je borec in sedaj že tudi izkušen. Težko bi mu bilo očitat da ni domoljub. Kar je zelo pomembno ima svoj krog privržencev.
      Glede mene: Jaz nisem politik in načeloma me politika ne zanima. Mene zanima denar (posel). Seveda me posledične odvrača kaka demagoška ZL ker s takimi duhovnimi reveži ne bo prosperitete. Konec koncev sem Slovenec in mi ni čisto vseeno za to državo in ta narod.
      Glede politikov. To preslabo poznam. Te ljudi. V bistvu sem laik v tem smislu. Sam bi neko namišljeno idealno vlado sestavil povsem izven ustaljenih norm. Ampak pustimo to. kar je pomembnejše je tole.
      Slovenija ima (ali je ali bi imela) izredni potencial da se ustvari ekonomska in varnostna oaza brez primerjave na svetu. To niti nebi bilo tako težko izvedljivo. Pod pogojem da naženemo vse nesposobne politike. Mi ne moremo posnemat Nemčijo in Ameriko ker za to ni nobenih pogojev. Lahko pa posnemamo Luxemburg, Lichtenstein, morda celo Švico ….. čeprav bi lahko bili povsem originalni. Naša velika primerjalna prednost je naša majhnost. Nas lahko živi eno samo gigantsko podjetje (multinacionalka), banka, sklad itd …… Tega preprosto ne zmoremo realizirat zaradi politikov in politike. Ker omejeni v svojih mentalnih dimenzijah ne morejo iz svojih javnouslužbenskih okvirjev. Zaredili so nam javne parazite ki sesajo kri narodu in uničujejo državo. Kdo je kaj tu naredil doslej?!
      Bom napisal kar mi je napisala znana podjetnica pred kakim dnevom.
      “Javna uprava je ohromila državo. Podjetniki se ukvarjajo samo z njihovo birokracijo in pri tem ustvarajo 0 profita. Seveda sebe imajo za gonilo razvoja.”
      Zakaj je tega treba. Zakaj doslej nihče ni ukrepal proti temu. Kako se lahko Mramor, Cerar in Štrukelj – profesorji, pogajajo o svojih plačah sami s sabo?!
      Jaz v parlamentu ne vidim politika ki bi bil sposoben ali pripravljen resno obračunat z javnimi paraziti. Brez tega bo ta država šla samo še navzdol.

     • pokvarjeniSvet

      Res je, glede nato da nas je malo bi lažje lahko furali gospodarstvo – ker ne rabimo veliko Industrije recimo kot Nemčija Francija ki ima več milijonov prebivalstva da to vse preživi….a zdaj je kontra, smo mala država z velikimi davki čisto nasprotje Monaka. Glede nato kako visoke davke imamo dobimo skoraj nič nazaj….za te davke bi morali imeti višje penzije, bolj kakovostno infrastrukturo, zdravstvo, policijo, rešvalne enote, nasplošno boljše javne stortive….ipd. Ampak mi smo lepi primer kar že vseskozi govorim VELIKO denarja, a zelo malo muzike, skoraj nič.

  • xtc

   Glej ni težava v fanovstvu težava je v temu kdor je sposoben trezne presoje in kdor ne,seveda pa so nekatere točke JJ evih predlogov že presežene zato je treba ukrepati,nujno,hittro in brezkompromisno razne humanitarce in nevladnike pa utišati-prioriteta je varnost EU,ZDA,Judov in celotne zahodne civilizacije,ki nam omogoča demokracijo.

   • Rokc5

    Malce off-topic, ampak to moram izpostaviti. Komentirajte če želite.
    xtc, v isto skupino si dal EU, ZDA in Jude:
    Ali ste opazili, da se je v zadnjih 2 letih na Slovenskem med skrajno (in zmerno !!) levico izjemno razpasel anti-semitizem? Zelo recimo na MMC RTVslo.

    Delno sicer le-ta izvira iz podpore slovenske in evropske levice Palestincem, delno pa se ti izpadi navezujejo na zlobne (??) Bilderberge, na zlobne (??) bankirje iz Goldman Sachsa, na Jude ki obvladujejo (??) ves Zahod, na zlobni vplivni odločujoči (??) zionistični lobij. Občasno se kakšnemu marksističnemu levičarju napiše, da je imel Hitler takrat prav, ker je hotel uničiti židovski vpliv (bankirski vpliv) na Nemčijo.

    Imamo zelo čudno situacijo: skrajni levičarji, ki slavijo partizanstvo in ki stalno govorijo, da se je NOB postavila na stran tistih, ki so hoteli zaščititi Jude pred holokavstom, posredno slavijo Hitlerja in hočejo uničiti Jude in Izrael :)

    Kakšno je vaše mnenje: ali gre tu za zgodovinske vzroke – Jugoslavija je podpirala Arabce (Delo je recimo ob izbruhu Jom-Kipurske vojne objavilo vnaprej pripravljene napačne naslovnice o zmagah Arabcev) ali gre za slovensko obsedenost z egalitarnostjo ter zato prezir, do Judov ker so uspešni in bogati kot bankirji in kot manjšina?

    (to je mišljeno samo kot malce off topic debata)

    • xtc

     Zgodovinskivzroki izhajajo od dlje,Že Lenin (kako sramotno-stara mati Judinja) je Jude razgasil za razredne sovežnike in sovražnike delavstva(v okzoberski revoluciji je izginilo veliko Judov-razrednih sovražnikov) nato je prišel Adi ,Adi jih je razglasil za državne sovražnike(zopet kup žrtev).Če potegneva paralelo mes socializmom(komunizmon) in Nacional socializmom dobiva v bistvu enačaj,seveda komunisti,kot nacional socialisti prezirajo uspešne Jude(treba je pač priznati njihovo sposobnost z denarjem),vendae pa so oboji znali spretno prenesti pihaje na dušo ljudem ,da pač Judje so zlo ker so dali križati Kristusa,kar je stampedo še pojačalo Kristus ni bil križan zaradi vere ampak logičnih stvar,kristus (sicer Jud-ksneje krščan) je želel z nelo novo vero takrat bogatim Juom nacionaliirati premoženje in ga Deliti,sorodno z 45.Da Slovenci niso ponosni kot Judje zato tudi zavidanje Judom.Ne ne zanimiva pa je dediščina SFRJ kjer je Tito vseskozi podpiral arabski terorizem z vsemi sredstvi.
     Seveda pa je to še stopnjevalo ,ker niso hoteli ne ZDA ne Judje več posojati denarja za socialistične eksperimente in z željo ,Titeka ,da postane nek svetovni vladar(prezapufani),ki bi krojil usoo sveta in to za njegov denar.Skratka Slovenski levaki sovražihjo Jude preprosto zato ,ker so jim sežgali Mati Jugo(niso hoteli dati denarja) sedaj pa ne za socialistično Slovenijo.Skratka za komuniste .so Judje enako kot nacional socialiste zlo-Še posebej ,če se paše željnim ne dajo več denarne paše.

     • pokvarjeniSvet

      Judi so bili najštevilčnejši člani Boljševistične Revolucije v Rusiji in kasneje v partiji…..ne nekaj na pamet @xtc. Ravno Judi ki danes obvladujejo zahodni svet (Morgani, Rockerfellerji, Rotschildi – po njih so vzeli komunisti barvo rdeči ščit v slovenščino prevedno) njihovi predniki so ustvarili in podpirali komunizem z namenom gospodarsko uničiti Vzhod Evrope in vzeti Vzhodnim Narodom nacionalnost, jih razvrednotiti kot narod in pahnit v večno revščino ampak države Višegrajske skupine se ne dajo kar tako in so naredile lustracijo.

 • razerznak

  janša in jelinčič , kako se naj slovenki branimo ce pride do še večjega vala beguncev in začnejo delat kaka sranja po mestih? z lopatami?

  • sunday

   najpre moramo vso zadevo dobro preučiti !!

 • Gurt1

  SDS je edina prava in demokratična stranka, vse ostalo je ološ! Živel junak Slovenije, Janez Janša!

  • Rokc5

   Kaj pa NSI, SLS in DLGV? Kaj pa SNS? Nekateri desničarji in anti-komunisti nismo volivci SDSa. Pa zaradi tega nismo izdajalci naroda, slovenstva……

   • Gurt1

    Podpiram edino še SNS poleg SDS. SLS me je totalno razočarala, saj so zmeraj, ko je Janša hotel sprejeti kak pomemben zakon, nasprotovali, se sprenevedali in paktirali z nasprotniki. Bili so ustrezno kaznovani z izpadom iz parlamenta in upam, da jih nikoli več ne vidim v parlamentu! NSi čaka ista usoda kot SLS saj se obnašajo isto… O DLGV haha pa ne bi rad izgubljal besed!

    • Ruggedplant
    • francelj3

     SLS? Ne pozabite, SLS je bila v navezi s Kučanom tista stranka, ki je ne glede na referendum o večinskem volilnem sistemu omogočila vpis proporcionalnega sistema v ustavo. Tu je začetni vzrok popolnega poloma Slovenije kot države. In to je zakrivil oni z ovcami, no, kako se je že pisal? Aha, Zagožen.

 • Bilderberg

  Včasih recimo ni bilo policije (ali pa je bila predaleč). Pa so se ljudje sami organizirali in branili. Če se sistem razpade, tako izbire nimamo. Zakoni gor ali dol.

  • Rožle

   So bli pa …Miličniki zato.he…!

  • strelec

   Kakšen zakon za te PODGANE zakoni ne veljajo je samo vprašanje mi njih ali oni nas ,seveda če bo dovolila KANCLERKA.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo:
    Komentarji so namenjeni komentiranju teme, debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju ipd.

    Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko odražamo tudi brez živalskih poimenovanj za ljudi.

 • Antikrist

  Janša – navaden nesposobnež in hujskač. A si je že pripravil brlog v zaklonišču v kleti Cankarjevega doma? On ima že izkušnje s skrivanjem.

  • Nova24TV Mod 1

   A se oglaša specialist za brloge?

   • Miha Novak

    Zakaj je bil moj komentar izbrisan? In zakaj ima administrator tako butaste komentarje?

    • Nova24TV Mod 1

     K 1. Izbrisan kje in kaj je v komentarju pisalo?

     K 2. V dialog vstopamo prostovoljno, mar ne?

    • 0049

     Ne joči Miha, mi smo vsi s teboj.

    • John

     Eno prvih pravil je, da ne očitaj drugim tistega, kar delaš sam.

    • Sheldon75

     Zakaj ima polpismen administrator take komentarje? Zato, ker so verjetno najeli šudenta/dijaka? za moderatorja. Omg, to še pa nisem videl nikjer, da bi se moderator spuščal v debate, sploh na takem nivoju.

  • John

   Pozabil si omeniti, da deli narod. Ta je tudi iz štabne zakladnice.

  • strelec

   Tudi če je bil v brlogu je bizato ker smo ga nujno potrebovali ker brez njega bi danes bili na BALKANU , prvi ki je takrat z svojo družino zbežal v A JE BIL L.P.

  • Bond007

   Malo se je postaral.Ostrino pa še drži.

  • marta

   Skrival si se ti v Cankarjevem domu in cmeral, kot otrok, zdaj pa lažeš, da se je Janša skrival.

 • Miha Novak

  Nikoli nisem mislil, da se bom z Janšo strinjal, ker ga pač ne maram, a žal, kar je povedal 100% drži. V tem primeru ga bi brezpogojno podprl. Škoda je le, ker ga Cerar ne posluša, ker tudi v tako težki situaciji ni sposoben sodelovati. To pa nas bo drago stalo, žal.

  • John

   Pa te lahko povprašam, čisto resno, zakaj ga ne maraš?

  • sunday

   on bi že sodeloval, če bi mu pustili – ne pustijo mu, sam si pa tako ne upa !!

 • John

  Problem je v tem, da so mediji ustvarili o njem tako negativno sliko, da ga veliko ljudi ne mara. Saj, ko jih vprašaš zakaj, ne vedo kaj konkretnega povedati, pač je že tako vbito sovraštvo v glavo, da ne gre ven.
  Sam sem povsem indiferenten, tole je pa dobro povedal. Pa še marsikaj drugega. Kar čez 14 dni potem vlada objavi kot svojo idejo, česar smo tudi že navajeni.

  • babicagrenajug

   Za dobrim konjem se prašina diže.

   • sunday

    za dobrim konjem se kadi!! ali “za dobrim konjem se dviguje prah ” !!

    • babicagrenajug

     :) itak. Sori. Namenjeno nekaterim.

   • francelj3

    Babica je že pred časom odšla na jug.

  • Sheldon75

   No, zakaj pa ti ne maraš: Kučana, Cerarja, Pahorja…? Ker…? Konkretno…? Aja, ker je kao komunist….

   • John

    Ne, zato, ker so zafurali državo. Ker so zafurali gospodarstvo, Ker je prvoomenjeni vodja F21, ki ima na glavi največ masla, kar se tiče tovarišijskega lastninjenja, ki nas je spravilo na kant. Ker je drugi nastavljena lutka F21 za omogočanje nadaljevanja kraje. Ker je tretji samo ena Barbika brez ičega. Še kakšno vprašanje?

    • Sheldon75

     Seveda. Konkretne primere prosim. Kdaj, kdo, kaj. To so samo subjektivna opažanja. Ravno o tem je govora. O subjektivnem mnenju.
     Zafurali državo so vsi, ne samo levi, tudi desni.
     Pa btw, se strinjam, da pri nas mnogo stvari ni takih, kot bi morale biti, ampak v bistvu nam ne gre slabo. Dokler bo vsak drugi mulac imel telefonbza 500+ €, dokler bo več kot milijon osebnih vozil pri nas, nimamo kaj preveč jamrati, ane? Predlagam, da greste malo o svetu, pa boste videli, da se imamo prav fajn. Jaz sem šel.

     • John

      Vsegliharstvo. Pojem, ki so ga iznašli levičarji, ko so ugotovili, da njihova vlada ni nič boljša oz je še slabša od tiste, ki so jo vrgli z oblasti.
      Hvala za predlog. Jaz sem v svetu.

     • Sheldon75

      Oblast izvoli ljudstvo. Nihče ni vrgel nikogar. Seveda, po “desničarskih” teorijah zarote je vse to orkestriral Kučan.
      Mogoče, samo mogoče, pa je velika večina ljudi v Sloveniji prepoznala Janšo kot to, kar je. In to ni nič dobrega, žal. Le zakaj je bil izvoljen Cerar in podobni? Ker so ljudje naveličani enih in istih obrazov. Tudi Janše.

     • John

      Kar hočeš biti. Lahko si to, kar sem jaz. Ne en ne drugi.

      Čudno mi je samo to, da uporabljaš klasičen jezik slovenskih levičarjev, kar mi daje slutiti, da kljub temu, da si šel malo po svetu, še vedno črpaš iz bogatega vira levičarskih medijev.

      Lahko, da so ljudje spoznali, kaj Janša je, praviš. Kaj je? Fašist? Desničar? Domobranec? So streljali ljudi pod njegovo vlado? So zapirali drugače misleče? So ukinjali “neodvisne medije”? So zganjali teror nad svobodomislenimi ljudmi? Še kadrovski cunami, ki so mu ga očitali ni bil 10% tega, kar zdaj izvaja Cerar.

      Se nisi vprašal, na podlagi česa so to spoznali? Imajo mogoče mediji tukaj prste vmes, ki 20 let vztrajno iz dneva v dan nabijajo in vbijajo eno in edino resnico o vodji opozicije? Zakaj ne pišejo tako tudi o Kučanu? Ker on nima nobenega masla na glavi? Ker je simpatičen penzionistek, ki okopava svojo gredico, gre vsake toliko časa na tortico v Zvezdo in nikomur noče nič žalega? Ja, tak image so o njem ustvarili mediji.
      In ti si jim pač nasedel. To je pa tvoj problem, ne moj.

     • Sheldon75

      Vsakemu svoje. Jaz lahko isto diametralno rečem za “tvoje”.
      Pranje možganov, poveličevanje velikega vodje….kdaj boste doumeli, da desnica ni enako Janša? Verjetno nikoli, saj ljubljeni res ne more storiti ničesar narobe. Nikoli. Tudi če.

     • John

      Zdaj si zafrčkal vse, kar si do sedaj pametnega napisal.
      Zakaj hudiča vas vedno zanese na tako glup nivo in začnete s takimi neumnostmi:

      Pranje možganov, poveličevanje velikega vodje….kdaj boste doumeli, da
      desnica ni enako Janša? Verjetno nikoli, saj ljubljeni res ne more
      storiti ničesar narobe. Nikoli. Tudi če.

      S takimi se pač nimam kaj pogovarjati.
      Pa še to, sam niti enkrat nisem omenil “tvojih, mojih ali njihovih” Ampak očitno nekateri brez tega ne morete.
      LP

     • Sheldon75

      Še vedno ne razumem…torej tudi ti ne maraš Janše?

     • John

      Osebno ne maram nobenega politika. Politik je po difoltu oseba, ki pred volitvami veliko obljublja, po volitvah pa najprej poskrbi, da so poplacani vsi, ki so mu pomagali na oblast, na volivce in obljube pa do naslednjih volitev pozabi.
      Moti pa me, kot sem ti ze povedal, da mediji ene favoriziirajo, druge pa satznizirajo.

     • Sheldon75

      Ok, razumem.

 • Veno

  V glavnem se strinjam z njim, posebno, ko govori o schengenski meji. Ne vem pa, če je Grčija sposobna ali pripravljena zapreti morsko mejo v treh dneh in tudi, kaj je mislil s tem, da bomo obrambo morali organizirati državljani sami.
  Kopensko operacijo proti ISIS, pa vojaški svetovalci Obami odsvetujejo, tako da jo s strani ZDA v tem momentu ni za pričakovati.

 • Feriss.H

  Ha, da je Janša takrat tisto nočno “vajo” z preleti helikopterjev nad Ljubljano zaključil z Lustracijskim Desantom na parlament, bi danes imeli vlado ki bi se verjetno pogovarjala z Orbanom in ostalimi iz Višegrajske skupine o izstopu iz EUrabije in formiranju Višegrajske Unije.

  Kako že gre tisti pregovor – Tistemu ki zamudi priložnost in opici ki zgreši vejo rešitve ni

  • PIA

   Glede opice se strinjam, itak ne ve, kaj je dobro zanjo, temveč se zanaša na instinkte. Spoštujem Orbana, a da bi izstopili iz EU … Zakaj pa? Da bodo prav tisti, ki bi jih rad lustriral, imeli lažje delo?

   • Feriss.H

    Da je desant bil izpeljan teh ne bi bilo več. Sicer pa, a misliš da EUrabija ne podpira prav te nelustrirane. Saj EUrabija ni nič drugega kot nova Sovjetska Unija, isto sranje v drugačni pakungi, na zunaj sicer lepši.

    • PIA

     Smešno; med osamosvajanjem boš začel pobijati svoje. To vodi lahko samo v eno; državljansko vojno. Ti res pričakuješ, da je Janša tako neumen?

     Orban je lahko druga Sovjetska zveza, vendar ima v primeru migrantov prav. Če bi tebi narobe zapisali v Matično knjigo datum tvojega rojstva, bi uničil celotno knjigo? Človeku je vendar treba priznati, kadar ima prav. Po tvoje bi morali Fleminga črtiti, ker je penicilin odkril šele po naključju in ne v prvem poskusu.

     • Feriss.H

      A si ti prepričana da razumeš moje poste. Odgovarjaš namreč v stilu – če bi te nekdo vrašal – Koliko je ura, ti bi odgovorila – Hvala ne kadim

 • Miran Pavličič

  Grčiji je potrebno enostavno postavit ultimat – ali bo sama ali pa s pomočjo Evrope ustavila migrante, ali pa jo preprosto šutnit iz EU ter šengen prestavit na mejo z Makedonijo, Bulgarijo in Albanijo ter jo/ga hermetično zapret. Vsakega, ki bi pa poskušal ilegalno prit skozi pa enostavno kaznovat in deportirat, če ga pa še enkrat ujamejo pa šus v čelo. Me res zanima, kolko in kdo bi še potem silil v Evropo

  • PIA

   Ne moreš, ne bi bilo fer. Zdaj zaustavljanje migrantov ne bi bilo več tako preprosto; ne za Grke ne za koga drugega. Čas je bil, ko jih je želel zaustaviti Madžar. Vsi ostali smo zamudili pravo priložnost. Zdaj ne bo šlo tako lahko. Ne moreš zahtevati od drugih, da bodo zate z njim po koprivah tolkli. Ne več ne tako enostavno dobil takega norca. Razen, če mu plačaš.

 • Vrhovnisodnik

  Kot vedno je zadel žebelj direkt v glavo, cmerko bo verjetno obtožen iz strani EU, ker ni varoval Shengena in tudi nas ne varuje.

  • sunday

   cincar cmero je navadni pi…. dim s svojo vlado vred !! TO NI MOJA OBLAST IN NE MOJA VLADA !!

 • Vrhovnisodnik

  Za takšno stanje so krivi voditelji EU, namesto, da so dali Grčiji vedet, če ne bo izvajala Shengena ne dobi denarja in iz monetarne unije jo bi ven vrgli.

 • ney

  V Slovenskih novicah pa o babi Vangi in njeni prerokbi: Po Franciji opustošenje Evrope….Do leta 2016 naj bi bila dodobra opustošena EU,leta 2046 pa bodo zavladali muslimani,leta 2066 naj bi ZDA z novim klimatskim orožjem napadla Rim,ker bo povsem muslimansko mesto…

  http://www.slovenskenovice.si/bizarno/prerokba-babe-vange-po-franciji-opustosenje-evrope

  Putin pravi naj Bog oprosti teroristom, da jih bo poslal k njemu…Vsaj Rusi realno razmišljajo, poleg našega trenutno najboljšega misleca Janšo…

  • Veno

   Pripisali so mu, da je to rekel, čeprav ne verjamem:
   “Na alahu je, da teroristom oprosti, na meni pa, da jih pošljem k njemu.”

   • Bilderberg

    Je pa nekoč rekel da jih bodo Rusi brezplačno obrezali tako da ne bo ostalo med nogami nič.

 • sunday

  cmerasti edino ko gre za dvigovanje davkov, ko gre za nove davke, ko je šlo za davčne blagajne, oz. ko gre za kakršnokoli odiranje lastnega naroda ne premišljuje in si ne jemlje časa za premislek !!

 • čopkovseved

  Janša je z mislimi in dejanji bil in bo s slovenskim narodom. V borbi proti tej nori migrantski politiki lahko računamo zgolj nanj in na našo zavest nacionalne pripadnosti. Bravo Janša, zopet boš glavni akter v boju. Seveda lahko računaš na medijsko blokado, a vedi, domoljubni Slovenci in teh ja na slovenskem podeželju večina ( graditi moraš na teh ljudeh, kajti podeželje ohranja slovenstvo), smo in bomo s teboj.

 • koza

  V Sarajevu dva vojaka ubita, napadalec pobegnil, 24ur;
  ne mi reči, da se ni vedelo kaj se pripravlja, http://pandora.kreatiivisti.org/njemacka-arapsko-bogatstvo-na-racun-smjestaja-imigranata/ …….. ne rabijo cetrov

 • Vrhovnisodnik

  Lepo je rekel Cukjati, ne bo se on jokal za nami, temveč mi za njim, zdaj vidite koliko stane Virantovanje, upam, da mu bo enkrat sojeno Virantu izdajalcu.

  • marta

   Virant je svetovalec v srbski vladi.

 • Jožef

  Ma ne se bat naša dva varnostika pri nuklerki ja imata poper sprej, to celo vsak svojega .Počutim se varno ….

 • Instalater Ivan

  Mene pa zanima zakaj tak domoljub z jajci kot je Janša javno ne začne imenovat in kritizirat podpornike IS ki so krivi za te procesije migrantov? Je mogoče težavca ker niso niti z murgl pa tud opcija 2. ne pride v poštev torej Rusija..?!

 • karlina

  Edini človek, ki ve kaj govori in ki ve, kakšne so nevarnosti, ampak njega bog ne daj, da bi kdo sploh kdaj poslušal. Ko se bo začelo tudi pri nas s….e, takrat se draga vlada spomnite na njegove besede. Če bi bil on predsednik, bi bilo v tej žalostni Sloveniji še kako vse drugače.

  • YACKO

   Bi bilo drugače 100 %. In to slabše….E Karlina preberi trilogijo o Janezu Janši. Vse podprto z dokazi,podpisi….

 • karlina
 • francelj3

  Gospod Janez Janša naj bo predsednik slovenske vlade!!!!!!!! Dokler jo sploh še imamo, ob skrajno nesposobnem cmerarju.

 • Gr8_1

  A tole je že bilo http://youtu.be/d-7fyccOhaU

 • tzt

  Nesposobni Cerar in njegova moralnoetična ekipa niso kos situaciji. Tudi gat si ne zna obleči, ne da bi zato rabil nasvet in izdatno razmišljanje. Ne vem ali obstaja zakonska možnost zakonodajnega referenduma o postavitvi ograje kot jo imajo Madžari? Po preletu forumskih mnenj, je uspeh izida zagotovljen. Potrebno je stopnjevati pritiske na sina telovadca.

  p.s. Zadnjič sem imel priliko v nekem lokalu poslušati bivšega PMja, Ropa v živo. Primitivizmi in temu skladno obnašanje so bili na nivoju podna od človeka. OMG in ta osebek je vodil vlado?

 • sevenx

  Zakaj ne dajo ven referendum: Ste pripravljeni sprejeti 50.000 moških Afganistancov, Iračanov? Jih naseliti v prazna stanovanja poleg vašega? Jim dati 1000 eurov na mesec? Zgraditi še dodatne džamije? Se dodatno zakreditirati čeprav smo že v bankrotu? Jim dovoliti da spoštujejo Šeriatsko pravo?…

 • Ježek Teka Teka

  Itaq, pa to …

  • Rožle

   Itaq, pa to …

 • disqus_fJophxYaCX

  Samo eno vprasanje. Radi bi se branli, s cim pa? S kosami in vilami? Ker EC nam hoce se tisto malo rorov prepovedat: https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership

  • Evil_shadow

   balkan je blizu, če pade šengen veš da bo slovenski trg preplavljen z orožjem iz bivše juge.res da to nebo high tech ameriška ali pa nemška roba, vseeno pa bo bolje kot nič kajne?

   • Novakec

    M48 pa zaboj municije je čisto OK,

    • Evil_shadow

     tudi m70 niso bile tako slabe ;) v končnem jih ima slovenija očitno še vedno nekaj na rezervi…

 • Jelen

  Situacija bi bila drugačna če zahod, tudi Evropa, ne bi bombardirala, to je razstavila države, ubila tisoče in tisoče nedolžnih civilistov, uničila infrastrukture itd., …v Libiji, Iraku, Siriji

 • Dragec

  JANŠI JE MESTO NA DOBU

  • Ramzes

   na golem otoku

 • Resnica

  Janez Janša je še edini spoštovani politik, ki ve in zmore obraniti Slovenijo pred barbarskimi hordami…

  • Ramzes

   pošteni ja… skorumpiran bolj, kot vsi ostali skupaj na 4 potenco. če mu nečesa ne morejo dokazat, še to ne pomeni da ni kriv

   • macon

    Ja, bravo, ti si pa sigurno demokratični socialist.

 • Resnica

  Pridobitev osebnega orožja za lastno obrambo, bi morala biti pravica slehernega…

  • Evil_shadow

   ne vem č je to pametno…Bi se Slovenci prej pobili med seboj zaradi dogodkov iz polpretekle zgodovine kot pa zaradi teroristov.

   • Janez

    Jaz osebno se bom mocno zavzemal in tudi dosegel, da se pravi sllovenci nikoli vec ne bomo pobijali med seboj.. kar verjemite!!! Z verodostojnim pricevanji …. da 1.domobrani so bili normal slovenski domoljubni fantje 2. Da Nemcev niso marali in da so bili prisiljeni zateci se pod zascito nemcev zaradi morilskega terorja stalinističnih partizanov nad premoznejsimi ( grozljivi primer brutalnega umora premožnejsih zakoncev z gradu strmol ) in vernimi ( veliko partizanskih umorov duhovnikov in vernih ) 3. Da so bili v prisego nemcem od nemcev prisiljeni 4. Da so bili partizani slovenstvu skodljiva, sovrazna stalinistična vojska, bili so zavestni vojaki partije kot je javno rekel Stane Semic Daki ITD …

    Ti neslovenci med nami me ne skrbijo kaj dosti, ker so vecinoma ok delovni migranti.

    Skrbijo me ne …. me pa jezijo ….. slovenci po rodu … a tujcislovenci , zasvojeni postkomunisti ,multikulti narejeni velikodusnezi.. super prijazni do neslovencev .. a sovrazni .. do nas pravih ozavescenih slovencev….. med nami.
    Vecinoma so to ljudje pravi slovenci, ki pa so tako močno prezeti s ex kp zk vzgojo .. pa lepih partizanih in zlobnih domobranih.. da se .. že kar ?! BOJIJO ALI NERADI RECEJO, da so slovenci, čeprav to so. Da se …ne cuti slovenca .. mi je na direktno vprasanje odgovoril ZL poslanec Vatovec, tudi Kučan pred kratkih pa znana prof. V. GODINA, KO GOVORITA O NAS SLOVENCIH … govorita na sebe nevkljujkoč nacin, ces … Slovenci hocejo, Slovenci mislijo ….in sebe … izvzameta … kot da onadva. NISTA slovenca … CUDNO! A NE? Verjetno ostanek v ex YU ukazanega .. bratstva in enotnosti in nezazelenosti poudarjanja lastnega rodu, narodne zavesti!..!!?
    Čeprav mi dr, Drnovsek kot ekonomist ni bil ravno .. naj naj pri srcu … sem bil pa njegovega pogumnega prehoda na lasten govor v maternem, slovenskem jeziku .. se v yu sfrj skupščini.. VESEL.!! ..pogumen i spoštovanja vreden nastop v slovenskem jeziku !! V do tedaj dosledno srbh govoreci yu skupščini. S sonarodnjaki, ki so slovenci .. pa se ne upajo ali pa niso vajeni reci .. Slovenec, Slovenka.. sem !!! Bomo že! Najtezje je s tistimi slovenci ex komunisti, ki so v imenu slovenstva dobili .. kosarico .. kot prej precej nasilni, mpnopolni ..oblstniki.. .. a bodo ze pozrli uzaljenost, a ne? Srečno 2016 Janez

    • YACKO

     ………..Najtezje je s tistimi slovenci ex komunisti, ki so v imenu slovenstva dobili .. kosarico .. kot prej precej nasilni, mpnopolni ..oblstniki.. .. a bodo ze pozrli uzaljenost, a ne?…….
     En najvidnejših ex komunajzerjev je Janez Janša,sam on je dobil košarico že od svojih,ker je bil preveč orto komunist. Saj to veš a ne?

     Lp

 • Ramzes

  naj odide iz slovenije in nikoli več ne pride nazaj. če mu nečesa niso oz niso hoteli dokazat, še to ne pomeni, da ni kriv… če jaz ubijem soseda, pa mi tega nemorejo dokazat, to ne pomeni da nisem morilec.. to pomeni samo, da mi pač tega niso mogli dokazat.. marš drhal janšistova

  • Janez

   Ja .. kaj ti je pa jansa hudega narredil, da se tako jezis nanj Ce i imas kaj dokazov proti njemu jih pac predaj pristojnim. Meni se on zdi povsem normak ok moski, celo oce dveh otrok, ki se bori za slovenijo z manj vloge postkomunistov, kjer oa je tajnih ? kraj in zlorab o blasti rees dosti. Janse. Pa nas dobrih slovencev .. pa iz nase domovine ne bo podil brez hudih razlogov .. nihce!, tezko se izvijamo iz krempljev ex ko zk po katerimi smo slovenci .. hudo trpeli, morali prenasati njih brezsmiselno pocetje.. Janez ex knjiznicar iz lj

   • Ramzes

    posebej v zadnjih 25 letih trpimo na račun lopova janše.. pa seveda njegovih pajdašov

   • Slobajker

    Tudi Janša je komunist to dejstvo vedno pozabljate !!!

  • Pevec

   Z drhaljo zmerjajo v glavi bolni ljudje, ki za takšna početja prejemajo Judeževo plačilo.

  • Janez

   Ja, no … ti jeezljivec.. se pac ne jezis v pravo smer. ..jezi se na r slo preiskovalce, tozilce.. oni iscejo dokaze za na sodišče.. tudi mi .. borci za vladavino prava smo jin ddolgo inglasno pred sodišče zahtevali. Pa jihnismo .. zal ..NIC DOKAZOV .. NISMO DOBILI. KER GOTOVO NISI DEL KAKEURADNE EKIPE VDRZAVI NEZAZELENIH ? KAJ NEVARNIH LJUDI .. NI LEPO. DA SKRITO ZA RACUNALNIK .. BESEDNO PODIS LJUDI, KI JIHNE POZNAS IZ R SLO. JEZI SE TOREJ NA PREISKOVALCE.. PA ZLASTI NA LEVE OSEBE, KATERIH KRIVDA .. NPR. POMOROV, KRAJ JENEDVOMNA .. PA NI BILA ZAL .. NIKOLI PROCESIRANA, OSEBE PA NE.. NIC KAZNOVANE. ZLASTI NP. I. MACEK, M. RIBICIC, E. KARDELJ, J.B. TITO!? A ne? JANEZ K.%

   • Ramzes

    kot sem rekel.. če nekdo očitno krade in si prilagaja pravila, pa za to “ni dokazov”, to ne pomeni, da ne krade. če ti pa je ta kriminalec tako všeč, pa si ga postavi na vrt.. namesto palčka.. pa vse dobro zakleni in priveži

  • viktorh

   ..in ti bi odpotoval z njim…

 • Evil_shadow

  Kopenski poseg…v iraku in siriji? mimo VS OZN? a resno to mislijo speljati? Ker če mislijo je bolj nevarno da se začno med sabo pobijati “rešitelji” kot pa da bi pobijali teroriste.Rusija, irarn, libanon (hezbolah), kitajska irak na eni strani, arabska liga na drugi, amerika, anglija, francija in ostale zahodne države na tretji.če k temu dodam še interes izraela je samo še vprašanje časa kdaj bo sod smodnika imenovan sirija eksplodiral….

 • viktorh

  Mislim, da je uredništvo spregledalo eno malenkost: nadzor nad celotnim portalom.
  Manjka rubrika: “zadnji komentarji”, iz katere bi se videli komentarji na “stare članke”. Očitno so poslani na portal ljudje, ki za nazaj smetijo po člankih. Tudi tu gre za tak primer.

 • Janez

  Janezu Janši Srečno 2016! Iz srca!
  Smo ga leto in pol podpirali pred sodiščem v Lj. Tako normal moških kot se mi vidi on .. naj bog da Sloveniji veliko fantov, moških kot je on. Poslanci sds ga lahko opozorifte na vse tu pod JanezKomenda
  P.s. MOLIMO ZA ZDRAVO PAMET! Napis pred cerkvijo v komendi. Vse kaže, da je to res potrebno!

  • Uros Bukovec

   Tud jest hodim v cerkev vsak dan , ampak molim ravno za nasprotno kot ti. Pa še napisal si mi pod enim postom da ga ne poznaš in ne participiraš z SDSom. tako da…….

 • Uros Bukovec

  Potrebna bo osamosvojitev pred osamosvojitelji in nato ideologijo Janšata in podobnih. To nas je pripeljalo kakor sem vedno opozarjal od uničenja SLo vojske in naborniškega sistema do situacije v kateri se ne bomo sposobni organizirat v razmerah z nekaj 10 miljonov beguncev kakor sem jih napovedoval za leto 2017 in to obdobje. Po viziji – poglej ga zlomka , dane od Boga.
  Ravno Janša je tista ker je največ prispeval k uničenju naborništva da se je lahko začela natova zgodba in pošiljanje vojske na misije. Negativa že od vsega začetka.
  Ker NISMO IMELI VIZIONARJEV, ampak politikante kot je Janaša ki so zaradi svoje politične kariere klečeplazili pred natom in US smo izgubili narodovo obrambno in družbeno organiziranost. Niso nas peljali niti po poti organiziranosti družbe kot je v Švici , kaj šele do blagostanja.
  To je PREKLETSVO, satano past nastavljena za slovenijo.
  No, saj razumem da to ni razumljivo za večino.
  Skratka, kaj naj rečem, potrebno se bo osamosvojit od takoimenovanih osamosvojiteljev ( jaz sem bil naprimer pred kasarno in so me gledali preko nišana ) , ki to niso , ampak so še kaj več.
  Vsekakor VERNI NAROD pa tudi drugi , ne bo nasedal Janševi demagogiji to vam lahko zatrdim. Dovolj je da samo jaz tako povem in polovico ali več cerkveni duhovnikov ne bo nasedalo Janšistični propagandi. Res pa je da nas je ta politika pripeljala na rob propada in kakor pišem in učim leta in leta, bomo tudi mi šli čez ROPAD SISTEMA in božjo sodbo.

 • Uros Bukovec

  Drugače se pa pripravljajte raje na DRUGI JEZUSOV PRIHOD ali celo vnebovzetje 5 pametnih devic ki bo kmalu pred tem. Ampak kriteriji celo za ” neumne ” device so tako zelo visoki da je malo celo teh ki jih poznam. Eden od kriterijev za neumne device je ta da te PRIČAKUJEJO vnebovzetje devic. In me prav zanima koliko je takih ki dosegajo vsaj ta minimalen kriterij da pričakujejo vnebovzetje kmalu.
  Da o pametnih devicah ki so imele olje niti ne govorim.
  Kriterij za vnebovzetje je IZJEMNO VISOK.
  Blaženi tisti ki ga odsegajo-

  • Janez

   Popolnoma imaš prav g. Uroš.. KRITERIJI ZA VNEBOVZETJE SO KAR ZELO VIISOKI A TUDI NORMALNI! , ČE ŠE NIKOLI NISI BIL V KAKI CERKVI IN NE ZDRŽAL VSAJ ENO… CELO MAŠO.. POTEM JE TO SEVEDA .. TEŽAVA .. ZATTE .. SEVEDA! Zaupam ti lahko, da veliko narediš zaa svoje vnebovzetje če poznaš,, se držiš .Desetih zapovedi, vsaj tistih .. NE PRIČAJ PO KRIVEM! Kar delaš ti s svojim sla im govorjenjem o že nskah, ki so dar neba .. in so .. zato .. zagotovo vnebovzete. Le ti.. marije še nisi videl, ni se ti še prikazala. Ob tako grdem tvojem govorjenju o dekletih.. se ti verjetno tudi marija .. ne bo .. ai pa te bo poslala .. na … KAKO MOLITEV KLEČE .. OB SUHEM DREVESU, DA OZELENI.. DOLGO BOŠ .. TI MOLIL,, .. ČE SI SUHO DREVO… ?!
   A ne obupaj, kljub tvojemu nemarnemu govorjenju o ženskah .. te bo ena … sigurno marala … vzela .. kk sebi..! Znana je pod imenom ..matilda .. celo tebe .. bo .. marala, vzela, a ne? Janez komenda

   • Uros Bukovec

    O janez, pa tako lepo si pisal da nisi Janšist, pa sem te hitro našel na laži. Jaz grem po možnosi DVAKRAT na dan k sveti maši in po gospodovo telo in kri. Zelo rad molim Rožni venec pred sveto Mašo in blagoslovljen sem od Našega Gospoda in Matere tako da se tebi še sanja ne.
    Tvoja podtikanja in laži prihajajo iz SAMEGA PEKLA in so delo satana ki ga vsak hitro razkrije. Zato nikar ne misli da bodo vernki ali bomo verniki sledili neki ideologiji neke skupine ljudi.
    Raje prosi Jezusa odpuščanja in pojdi k spovedi ter pusti politiko če hočeš bit kdaj z Jezusom. Veš, Jezus ni še nikoli rekel : ZELO DOBRO MOJ VERNI IN POKORNI POLITIK , ampak ZELO DOBRO MOJ VERNI IN POKORNI SLUGA.
    In v tem je razlika med mano in politično ideologijo in posamezniki ki jim slediš.

    • marta

     Ti kar bodi sluga, če hočeš biti. Mi smo Jezusovi bratje in sestre in otroci Nebeškega Očeta.
     Hare Krišna pa je res mal čuden folk

  • marta

   Naj te ne skrbi za druge ! Za sebe poskrbi – grešnik !

 • nevtrino

  Vsekakor se bomo morali državljani braniti kar sami, to je očitno, glede na to, kako deluje sedanji državni aparat v SLO.

 • MEFISTO

  Vidim, da se je spodaj pod novimi imeni ob asistenci Jelena spet močno razgovoril Jovo Jamnica.

  Grdi administrator pa mu je zbrisal večino njegovih komentatorjev.

  Le YACKA je spregledal.

  Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo po začetnem tipanju terena in obotavljanju izbruhnil in sekal po Janši, če je v kontekstu ali pa ne.

  Bodite pozorni.

 • Slobajker

  Dejstvo je da človek ki je enkrat komunist to tudi ostane ,ker večina teh je v partijo šla samo za to ,ker so imeli od tega korist in naj ne pljuvajo po diktaturi , ki so jo sami goreče podpirali !!!! Vem pa zato ker sem sam živel v tej diktaturi in videl te izkoriščevalce diktatur pa tudi po osamosvojitveni vojni kako so barvo menjali in podeljevali veteranske knjižice pa lepo nedeljo !!

 • boris

  Kva je spet pametn tot mešalec gnoja

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!