[FOTO] Največje zabave za praznik maja je pripravljal Adolf Hitler, v Trbovljah pa so nacisti “popivali” skupaj s komunisti

(Foto: Facebook)

Vsakega 1. maja je tradicionalno praznik dela, a se v Sloveniji izrablja za vse druge namene in simbole, samo za svoj osnovni namen ne. Prvi maj tako v Sloveniji velja za komunistični praznik, ki ga praznujejo, čeprav je dela prost dan, predvsem zavedni komunisti, podporniki enopartijskega sistema iz nekdanje države. Če smo nekoliko zlobni, bi lahko rekli, da komunisti potrebujejo dva dneva za en praznik, da si lahko po pijančevanju na kresu dodobra opomorejo. Mladi se niti ne zavedajo simbolike 1. maja, saj praznovanje vseh nekdanjih partijskih praznikov, tudi neuradnega dneva mladosti 25. maja, dojemajo kot razlog več za “dobro žurko”. Kako je ne bi, ko pa so v Sloveniji venomer v začetku maja takšne podobe, kot smo jim priča na sliki spodaj (posneta je bila danes na Bregu pri Borovnici), nekaj povsem običajnega.

Pred leti sem na Jesenicah opazoval strežbo v lokalnem bifeju, kjer so natakarji in natakarice stregle v rdečih rutkah in pionirskih čepicah. Seveda jih je posnemala tudi mladina, ki se ji je vse skupaj zdelo zelo kul. Kaj je lepšega, kot prepevati jugorockovske napeve Josipu Brozu Titu in “bratstvu ter jedinstvu” s steklenico piva v roki, kajne? Težava je v tem, ker se mladina sploh ne zaveda, kakšen režim častijo. In da ni komunizem prav nič manj krvav totalitarni simbol, kot nacizem.

A to praktično od osamosvojitve dopušča država. Ne predstavljam si, da bi se lahko nekaj podobnega zgodilo na Hrvaškem. Tam so na svojo državo precej bolj ponosni, saj so se zanjo tudi bolj krvavo borili. Slovenija je tista republika iz nekdanje skupne države, ki so jo komunisti dobesedno ukradli; taisti ljudje, ki so sodelovali z okupatorjem med osamosvojitveno vojno, so se čez noč preoblekli in postali glasniki samostojne države. Zdaj so se preoblekli nazaj in nostalgično častijo svoje stare praznike.

(Foto: Nova24TV)

Čaščenje komunističnih totalitarnih simbolov ni v Sloveniji nič nenavadnega
Zgoraj omenjena fotografija, ki je bila posneta na Bregu pri Borovnici, prikazuje zastavo “z rdečo zvezno na čelu”, ki jo je neidentificirana oseba ponosno razobesila v čast praznika dela. V resnici gre za čisto provokacijo, ki jo levičarske oblasti dovolijo, preprosto zato, ker je bil komunizem tisti totalitarni sistem, ki je ob koncu 2. svetovne vojne zmagal v tem prostoru, zato je to v skladu z njihovo politično ideologijo. In ker je bil okupator nemški. Gre torej za neke vrste kljubovanje vsem nasprotnikom krvavega komunističnega režima, ki je s povojnimi poboji tudi Josipa Broza Tita uvrstil na lestvico deset največjih množičnih morilcev 20. stoletja.

Redko kdo od mladih ve, da so komunisti med drugo svetovno vojno dolgo časa kolaborirali z nacisti. Ko so namreč 6. aprila 1941 sile osi napadle, razkosale in okupirale Jugoslavijo, so namreč tudi slovenski komunisti v skladu z navodili iz Moskve nacistično okupacijo sprejeli benevolentno in jo dojemali kot prvi korak k zrušitvi obstoječega družbenega reda. Hvalili so naciste kot sovražnike svetovnega kapitalizma in se navduševali nad državno-planskim gospodarstvom, kot ga je izvajala Hitlerjeva Nemčija. K dezerterstvu so nagovarjali nabornike redne kraljeve vojske in sabotirali tovarne. Komunisti in njihovi simpatizerji v nekaterih največjih delavskih središčih (Jesenice, Trbovlje) so ob prihodu prvih nemških čet na svojih domovih izobešali celo zastave s svastiko.

Leta 1941 v Trbovljah komunisti in nacisti skupaj “žurali” za praznik dela
Redko kdo od mladih ve, da so v Trbovljah leta 1941 organizirali tudi skupinsko proslavljanje 1. maja. Nekateri najbolj goreči med njimi so se celo včlanili v “Hitlerjugend” in novačili člane zanj. V obdobju, ko so nacistične okupacijske oblasti začele s prvimi izgoni zavednih Slovencev, intelektualcev, duhovnikov in velikih kmetov iz okupiranih Gorenjske, Koroške in Štajerske, so bili slovenski komunisti varni pred preganjanjem. Ravno zato je treba osveščati mlade o resnici, da v prvih dveh mesecih okupacije slovenski komunisti niso na noben način nasprotovali nacističnemu okupacijskemu režimu, temveč so ga marsikdaj celo podpirali. Vse to se je seveda spremenilo še istega poletja z napadom tretjega rajha na Sovjetsko zvezo.

Tudi Adolf Hitler je bil velik socialist, ki je želel podporo nemškega delavskega razreda pridobiti tako, da je 1. maj razglasil za praznik dela in dela prosti dan. Prvič so množične parade po celotnem tretjem rajhu organizirali leta 1933; nacisti so mahali s svastikami in privabljali na ulice večino delavskih organizacij, pekle so se klobasice in pivo je teklo v potokih. Nebo so preletavala vojaška letala. To je bilo največje praznovanje 1. maja na prostem, kar ga je svet kadarkoli videl. Podoben praznik so nacisti v Berlinu pripravili tudi v letih 1936 in 1938.

(Foto: Nova24TV)

Kaj drugega je svastika kot totalitarni simbol, torej povsem primerljiva z rdečo zvezdo, ki jo je izobesil jugofanatik na Bregu pri Borovnici? Takšni totalitarni simboli nimajo kaj dosti skupnega z originalnim izvorom praznika dela, ki je izvorno spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu leta 1886, znane pod imenom Haymarketski izgred, ko je Federacija organiziranih obrti in delavskih zvez po uspehih, ki jih je doseglo kanadsko delavsko gibanje. Zlasti leta 1872, zahtevala več delavskih pravic, med njimi predvsem uzakonjen osemurni delavnik.

Totalitarni režimi so praznik, tako kot vse drugo, preprosto ukradli in ga zlorabili v svoje krvave namene.

L.S.

 • Aron

  Zaljivo do vasih bralcev, da prvi maj povezujete z nacizmom in trdim komunizmom, ko pa gre za globalni praznik delavstva. Prakticno vse svetovne drzave praznujejo ta dan, je pa res, da gredo zasluge za praznik in izboljsanje polozaja delavcem predvsem socialistom in komunistom, pa ce nam je to vsec ali ne.

 • Argentinec

  Sem vedel, da janšisti ne praznujete 1. maj. To je praznik DELA in DELOVNIH ljudi. To pa vi niste.

  • učko

   Režimski pezdeti nikol niste bli kaj prida delavci, če sploh ! Komunajzarjem ni blo treba nerdit ne šol, ne delat na delovnih mestih. Dost, da so bli komunjari in so živeli na račun drugih !!!!

   • Argentinec

    Točno! Komunajzar Janša je odličen primerek. Še vedno.

  • Hanza Gorenjski

   Kaj ko bi ti pojasnil kdo so “delovni ljudje” in kdo so delavci?

 • učko

  Ta vladajoči nam neo-pro-komunisitčno balkanistični režim je delavca spravil na isti nivo kot komunistični režim na Kitajskem !!!! Sam je tam na oblasti še vedno partija, pri nas pa je partija=mafija !!!

  • Novakec1

   srbomafija

  • montyamp

   Kakšna mafija , krdelo garjavih in steklih rdečih hijen .

 • Demonkrat

  Lahko bi si omislili kakšno prvomajnico ,tako kot so si kapitalisti omislili bozicnico.

 • centurion

  Lenuhi vse dežele-
  združite se!

  • Viktorh

   Saj so že združeni v SD, SMC, DESUS, zsms…

 • rubec

  Ko druga bitja iz vesolja vidijo kako na Zemlji ljudje histerično mahajo z zastavami po zraku si verjetno mislijo da ima ta planet ogromno mrčesa. Ni čudno da nočejo pristat.

 • francelj3

  Leta 1933 neba niso preletavala vojaška letala, saj Nemčija takrat ni imela niti enega vojaškega letala. Bodite no malo resnejši pri zgodovinskih podatkih.

  • Aron

   Nova resna pri cemerkoli? Od skupine SDS castilcev, samooklicanih novinarjev, je zadnja stvar ki jo lahko pricakujemo, resnica.

   • francelj3

    No, no, mirno kri pa tople gate! SDS je edina stranka, ki je sposobna rešiti Slovenijo, seveda pa to lahko stori samo, če bodo Slovenci to hoteli. Pravzaprav je SDS edina, ki ji lahko rečemo stranka, velika večina ostalih je samo en konglomerat komunizma pod različnimi zavajajočimi imeni, ki takoj po volitvah odnesejo svoje glasove komunistom, od Jelinčiča naprej.

  • centurion

   Iz Versajske mirovne pogodbe
   “.. Nemčiji je bila prepovedana trgovina z orožjem, uvedene so bile omejitve na vrsto in količino orožja, prepovedana proizvodnja ali zaloge kemičnega orožja, oklepnih vozil, tankov in vojaških letal.[63] …”
   Letal jim niso prepovedali izdelovati. Torej so jih izdelovali.
   Ko letala, ki imajo določene performanse, oborožiš, imaš vojaško, to je bojno letalo.
   Kaj tu ni jasnega?
   Ali misliš, da je Hitler razvil Messerschmitte in Junkerse preko noči in jih tisoče
   izdelal leta 1939?

   • francelj3

    Ponavljam, 1. maja 1933 Nemčija ni imela niti enega vojaškega letala, oboroženega ali neoboroženega. Takrat se je začela pripravljati na ilegalno izdelavo (prepovedanih) vojaških letal, precej tudi v prijateljski Sovjetski zvezi. Luftwaffe je bila uradno ustanovljena in njen obstoj javno priznan marca 1935, skoraj dve leti pozneje. Do takrat ni bilo prav nobenih prvomajskih paradnih preletov nemškega neba. Kogar te stvari zanimajo, se lahko pouči o njih v zgodovinskih knjigah.

    • centurion

     Saj ne, da polemiziram s teboj, vendar Junkers Ju 52 pač oblepiš s simboli
     stranke formiraš eskadrilje, ki preletijo dvakrat, trikrat povorko, ljudem poveš da stvar lahko nosi bombe in strojnice in je psihološki efekt tu.
     https://sl.wikipedia.org/wiki/Junkers_Ju_52.
     Saj je bila tista leteča konzerva JLA Galeb tako šolsko trenažno, enosedo ali dvosedo letalo, prav tako športno ali opremljeno z raketami-“bojno”.
     Podobna stvar je bila v nemški arileriji. Limit topov je bil 20mm. Pa so se nemški artilerci izšolali na njih in potem brez težav izurjeni prestopili na velike kalibre.
     Pri pehotnem orožju so na primer bili limitirani pri pištolskem kalibru zato so
     pri famoznem lugerju presedlali začasno iz 9mm na 7,65mm.
     So pač dobro izigrali člene pogodbe in zaveze.
     Lep dan ti želim še naprej,
     centurion.

 • zavedni slovenc

  A okopovo knjigo….Mit o NOB….napisal jo je smrkavec,ki ni niti povohal rezima titovega komunizma…taksno pisanje nima ne repa ne glave in ne temelji na resnicnih zgodbah,ki pa so jih seveda spisali nasprotniki takratnega rezim.Pa lep praznik zelim delovni ljudje.

  • Adolf Hitler

   Was denken sie wer hat das alles, unter seine kontrolle, der medien propaganda, zeitung, lebensmiteln, banken,gesetze,pharmaindustrie, houxwood energi, regierung und viel viel mehr
   einzige das sind die Juden banker, rodschild, rockelfeller IST JETZT TOT ABER ES GIBT ANDEREN, Bildelberger, eluminati, ungeziefer wollen Sie sich versklaven lassen,ich habe aufgewacht und ihr!!!!!!!!!!!!!!! wach doch endlich auf volk

 • totex39

  Tudi okolje varstveniki bi lahko posegli v to prvo majsko dogajanje, da se prepove kurjenje kresov na predvečer 1. maja. Zunaj je namreč tako smrdelo po dimu, da vprašanje kaj so kurili.
  Komunistični 2. maj pa še vedno praznujemo v družbi Rusije, Ukrajine in Srbije, kar je res sramotno.

 • totex39

  Očitno komunisti ne morejo pozabiti praznovanje 1. maja z nacisti, zato ga slavijo še danes. Ljudje pa še danes nasedajo raznim njihovim pravljicam.

  • rrrrr

   Priporočam v branje: ,,Moja pot od Hitlerjugenda do Titovega pribočnika”
   Ftane Dolanth (1925-1999)

 • resnicaboli

  Sem danes na FB prebral da godba na pihala igra hej brigade za današnji 1. maj. Koga pa bi radi pobijali kot pravi tekst pesmi???

  • centurion

   Ko bom prebral, da bo ta ista godba igrala Kučanu posmrtni marš bom vedel,
   da prihaja za Slovence nov dan.
   Tako je pa današnji dan, kot vsak dan, za Slovence- dan mrtvih.

 • Demonkrat

  Čudno je da so delodajalce sikanirali če pa tako radi delajo

 • komar marko

  samo za moje rdečkote. Kdaj je bil akapitulacija NEMČIJE podpisana?

  • komar marko

   da jim pomagam, ker so intelektualno podhranjeni. Kapitulacija je bila podpisana 8 maja ob 11 uri zvečer po našem času. Po Ruskem pa 9. maja ob 1. uri zjutraj!

   • centurion

    Nemčija je bila vojaško zlomljena na slovenskem ozemlju od
    partizanov že mnogo prej.
    Podpisat kapitulacije pa niso mogli, ker je bil
    tovariš Matija Maček nepismen.
    To bo objavljeno v novi zgodovinski enciklopediji
    zgodovinarja Jožeta Pierazzija.

    • Adolf Hitler

     TE TVOIE PODGANE POSRANE IZDAIALSKE SO ŠELE TAKRAT PRIKROHALE IZ RUPETIN KO IE BILO KAO KONEC VOINE KI ŠE ZDAI TRAIA MOE SUŽNE OVČKE HAHAHAHAAHAHHA ZBUDITE SE I NE BULTE V ELEKTRO ŽIDA KER VAM IE ĆISTO SPRAL TISTO ŠE KAR SE SPLOH MOŽGANI IMENUIEO ZOMBISKE OVCE!

  • Adolf Hitler

   NIKOLI KER DRUGA SVETOVNA VOINA NI BILA NIKOL KONČANA Z DRITEM REICHOM GDO IE KAPITULIRAL SO BILI LAŽNIVCI IN TO SO?

 • Novakec1

  Ob kurjenju kresov se čula čefurska muzika do daske.

 • tasilo

  Me zanima, kaj bi se zgodilo, če bi na prazovanju na Rožniku iz ozvočenja spustil Horst Wessel Lied … z gramofona, pri 78 rpm ..

  • Levicar nikoli!

   Nic! Komunajzli bi se vsi po vrsti posrali v hlace!

  • totex39

   Dobra ideja, to bi jim bilo treba enkrat spustiti.

   • tasilo

    … Kam’raden die Rotfront und Reaktion erschossen …

    • Levicar nikoli!

     …Marschier’n im Geist in unser’n Reihen mit.

     • Adolf Hitler

      Die Fahne hoch! Die Reihen fest geschlossen!SA marschiert mit ruhig, festem Schritt.Kam’raden, die Rotfront und Reaktion erschossen,marschier’n im Geist in unsern Reihen mit.Die Straße frei den braunen Bataillonen!Die Straße frei dem Sturmabteilungsmann!Es schau’n auf’s Hakenkreuz voll Hoffnung schon MillionenDer Tag für Freiheit und für Brot bricht an.Zum letzten Mal wird zum Appell (Sturmalarm) geblasen!Zum Kampfe steh’n wir alle schon bereit!Bald (nun) flattern Hitlerfahnen über allen Straßen.Die Knechtschaft dauert nur noch (noch nur) kurze Zeit!?

   • Adolf Hitler

    KAR TREBA NAREST, PRVO NAREST VOLT ZA SDS, KER MISLIM DA JE EDINA SLOVENSKA IN ANTI KOMUNAJZERSKA STRANKA, POTEM VUN IZ NATA, VUN IZ UNA, VUN IZ EU ,SVOJO VALUTO , VSA NAŠA UZEMLJA ZAHTEVAT NAZAJ, BRCNT ŽIDOVSKO MEDIO, BRCNT ŽIDOVSKO FORMACIJO, BRCNT ŽIDOVSKE NOVINARJE, IN BRCNT ŽIDOVSKO JUSTICO SODNIKE, BRESPLACNO ZDRAVSTVO, POMOC FAMILIJAM IN BREZ DOMCU, VSE MEJE ZAŠCITIT IN ZAZIDAT, POTEM UVEST ZAKON ,VSEH ŽIDOV, CIGANOV, CIFUTOV, VUN TORPEDIRAT, VSE LOPOVE IN KOMUNAJZERSKE MORILCE UJETI, IN IM NA NEMILOST SODIT, VSO NAKRADENO LJUCKO PREMUŽENJE ZASECI, USTVARITI ODLICNO GOSPODARSTVO, PREKINITI VSE DAVKE, ENERGIJA, STANOVANJA NA NAJNIŽJI MOGOCE IZPLACILO, PRIVATNE KADERSKE FIRMA KOD JE RECIMO MAN POVER, CISTO IN ZDRAVO HRANO, PLACANO DELO ZA VSE ENAKO, VOJKO DOPELT BOLJ OPREMIT, IN POLICIJO SAMO Z PENDRIKI OPREMIT, SEVEDA POTEM KO BI SLOVENIJA BILA CISTO PRECIŠCENA, OD TE GOLASNI KATERA JE KARTELI, MAFIA, PREPRODAJALCI DROG, PEDOFILI, SLEPARJI, LOPOVI, IN PRALCI DENARJA,LESBE, PEDRI, VSAKA FAMILIJA KI BI IMELA VEC OTROK BI DOBILA ŠE POTPORO PLUS NAGRADO, FAMILIJA KATERA BI PA IMELA VEC KOD 3 OTROKE ALI VEC BI DOBILA HIŠO, TAKO NEBI NOBEDEN SLOVENEC STRADAL ALI PA BIL ODVRŽEN.SLOVENIJI KATERA PRIPADA ISTRA ZAGRB SLOVENSKI BRD TRST BENETE IN DRUGE NAKRADENA OZEMLJA NAŠA SLOVENSKA HISTORIJA JE CISTO DRUGACNA SLOVENIJA NI SLOVENIJA AMPAK SKLEVENIA LUBLANA KNIN JE KNN PA CE DOSTI DRUGIH KRAJEV KATERI SO NAM BILI UKRADENI MEŠCANI PA POBITI

  • Demonkrat

   Ampak je zanimivo.Nacisti v Nemčiji niso uporabljali niti en nemški simbol

   • tasilo

    Seveda so. Reichsadler oz. Deutscher Adler; samo svastiko so mu pogosto dodali.

  • KIKI

   Ej, to bi bilo nekaj!!!! A kaj, ko bi šel “akter” direkt iz Rožnika na
   Dob ! Saj veš “OZNA sve dozna!”

 • črnaovca

  Prvi maj je bil delavski praznik že nekdaj, res je da ga kapitalisti in njih desni podporniki nikoli niso marali in še sedaj svinjajo ter ga oznanjajo kot komunističnega. Jim gre na živce da so ravno komunisti v preteklosti izborili največ delavskih pravic. Seveda so za desne svobodomisleni in ponosni delavci trn v peti oziroma nujno zlo, škoda da niti v delavskem simbolu ne najdejo nič dobrega če za cerkev je prvi maj praznik Jožefa delavca

  • komar marko

   čudna trditev. Katere BOLJŠE pravice pa so si izborili. Ja v socializmu je veljalo, da je bila umetna ZAPOSLITEV na račun cen izdelkov, ki so bili TRIKRAT dražji kot v tujini. To je bil ODLIČEN ČAS. V proizvodnji se je delalo 2,6 ure, ob temu, da je bilo na 100 proizvodnih delavcev še 100 režijskih! Ja odlični pogoji so bili takrat za delo.

   • Štalmajster

    Seveda, da so bli izdelki dražji. Rašica, Alpina, Beti …….. ampak ti si raje šel na Madžarsko po kitajske gate, da ti jih ni bilo treba prati, ker so bile poceni, pa si jih po 14 dnevih tja vrgel ;-))
    Marsikatera roba je bila za tiste čase bolj kvalitetna, kot v tujini. Sem v Avstriji kupil navojne svedre………..vau vse je bilo not …. fini, grobi navoji ……………. jih imam še zdaj ……………a veš zakaj …………… ker z njimi enega navoja nisem mogel vrezati, tako so mehki ……..
    Kupujemo ves ŠROT iz tujine, domače fabrike pa crkujejo……….
    Zakaj mi aparati gorenje služijo vsi že čez 10 let ……. medtem ko so kolegi zamenjali že po 3, pa samsung, pa Whirlpool,……. ???

  • učko

   1.maj kot praznik dela je prinešen v Evropo iz že takrat kapitalistične ZDA !!!! Totalitarni komunistični režim, ki je bil od nekdaj monopolno-totalitarni kapitalist, lastnik vsega živega in neživega na nekem območju, celo ljudje so bila njihova lastnina (delovna živina), pa so pojmovanje 1.maja vpeli v svojo propagandno mašinerijo !!!!

   • Demonkrat

    Američani pa izhajajo iz evropskih narodov .

    • učko

     Ja, v Ameriko pa so šli, ker je bila Evropa zatohla in bolna. Tam so naredili prvo svobodno demokratično državo na svetu. Zato so tudi izumili 1.maj kot praznik dela !!!

 • komar marko

  in da se posledično naveže m na spodnji post. Kaj se je dogajalo po letu 85. V tujino izdelkov nisi mogel prodati, ker si bil predrag pa še nekvaliteten . Torej kaj je nauk te zgodbe. Dobro organiziran sindikat, dolarčki so se jemali pri imperialistih,zato pa smo bankrotirali! Ni čudno če je toliko predsednikov se prišlo prepričat leta 80 če je res konec. Vidno so si oddahnili!

  • montyamp

   Leta 80 so prišli na pojedino . Pa so videli da je kotel prazen .
   HLAPEC da bo gospodar , lepo vas prosim .

 • domovina mili dom

  Kleptomanstvo je značilno za levičarje. Povzamejo in si prisvojijo zasluge drugih.

  • KIKI

   Vedno, ob vsakem času sesajo tvoj trud in serjejo po svojem
   ljudstvu, jim lažejo in kradejo!

   • domovina mili dom

    Butast narod pa še kar na njihove balkanske svaljke in na pir.

 • totex39

  Tudi z tem praznikom so komunisti pokazali s kom so se družili in ljudje še danes nahujskani derejo na ta kresovanja in s tem kažejo, da ne mislijo z svojo glavo, ampak se še vedno dajo zavajati.

 • Lisjak

  Dobro jutro,dober dan in živela revščina!!!

 • sale

  edino smrdljivim domobranskim lenuhom gre v nos 1 maj

  • učko

   Če vaša južna brača ne bi bla tolk lena in glupa, da ima srbija 3x nižji BDP/prebivalca kot Slovenija, bi tut vi bli kej druzga kot ste !!!!

   • KIKI

    Srbija se bo izmazala, kaj pa mi? Nikoli! Jebejo oni BDP…
    kao da ga nema….oni se snalaze, jer jim je to u krvi!

    • učko

     Res je! Ampak zelo veliko mladih odhaja v tujino, tako kot pri nas. Žalostno !!!!

   • Goran Hvala

    Od kje vam ta belim ideja da ce nisi bel si kr braca pa komunist pa jugos itd.?..res take pravljice zrastejo lahko sam na vasih zelnikih…

    • učko

     Mal se tle hecamo in provociramo, ne zamert, no !!!

  • Levicar nikoli!

   Kako gre ze tista cefurska krilatica: nikad me ne mozes tako malo platiti koliko mogu ja malo raditi. Pa fusanje popoldne doma in spanje na delovnem mestu preko dneva, ker ste praziti imeli kao pravico do dela… naj se nastevam, pizda ti materina cefurska?!?!?

   • Goran Hvala

    ???…a ti si pa trpel?..ce si takrat sploh ze zivel?..al se iz levega v desnega se pretakal?

  • Adolf Hitler

   dži gobc du komunisten bolschewisten schweine fresse!

  • Hanza Gorenjski

   a si se moral prav tu usrati

 • učko

  V totalitarizmu delavec ni delavec, ampak suženj, oziroma lastnina režima !!! Kwa vam ni jasn’, sam ‘prašte ?!!!

 • učko

  Ne vem zakaj naši komunajzarski lenuharji, levuharji, voluharji, ki živijo na račun delavcev, praznujejo 1.maj ?!!!!!!! “Gde jim je obraz!!!!”

  • Levicar nikoli!

   Nimajo ga! Ce primerjas sliki prasicje riti in ksihta komunajzarja, clovek ne vidi nobene razlike! Nic! Ista slika!

   • učko

    Pa ja, če prasca gledaš u rit al pa u gobec, se ti lahko sam’ gravža !!!!!!!!!!

  • Goran Hvala

   Desni v vladi pa gurbajo in svicajo…;-)

 • sale

  Hej, brigade, hitite,
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!
  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!
  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!
  Kje so meje, pregrade,
  za slovenske brigade?
  Ne, za nas ni pregrad in ne mej!
  Po slemenih oblačnih
  in po grapah temačnih
  vse od zmage do zmage naprej!
  Po slemenih oblačnih
  in po grapah temačnih
  vse od zmage do zmage naprej!
  Pride dan, ko z Ljubljano,
  zdaj nevesto prodano,
  bomo šli pred svobode oltar.
  Hej, od naše gostije
  vrgli bomo pomije
  psom, ki danes so nam gospodar.
  Hej, od naše gostije
  vrgli bomo pomije
  psom, ki danes so nam gospodar

  • centurion

   ADMIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   JAVI I P TEGA KRETENA……

  • rubec

   Sem mislil da si šef kakšne sale, zdaj vidim da tam bolj pomivaš.

  • montyamp

   Haha , pomije dobivate od Hitlerjevih mladičev vsak dan .
   Na takšne gospodarje se naš pes poščije .
   Psi so vam gospodar .
   Še dobro da so vas začeli klati .

   • Adolf Hitler

    das kostbare besitz auf dieser welt ist aber, das eigene Volk und für dieses Volk und um dieses volk, wollen wir rigen wollen wir kämpfen und niemals erlahmen und niemals ermüden,und niemals,versagen,und niemals,verzweifeln,Es lebe unsere Bewegung und es lebe unsere EUROPÄISCHES REICH Sieg Heil Sieg Heil Sieg Heil

    sie können uns unterdrücken sie können uns töten kapitulieren werden wir nicht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Europäer werden wieder aufstehen! weil wir das schon früher getan haben, und wir werden es wieder tun!
    steh auf weißen Mann, organisiere dich wieder gegen juden Tyrannei,und Kämpfe! für dein volke! Und für EUROPÄISCHES volk Sieg Heil Sieg Heil Sieg Heil

 • montyamp

  Hej brigade hitite ,
  na podstrešje se skrijte ,
  kjer je dosti klobas in mesa .
  TO JE VSA RESNICA .
  Danes vidimo da je RDEČI STALINOV PODREPNIK zanič gospodar .

 • sale

  jja kaj pa je domobrački je navadna domoljubna pesem govori o živalih in neki poroki tudi perković ima podobne

  • montyamp

   Vaš Perković pobira žajfo v nemških zaporih .
   Na srečo se dobri gospodarji vračajo .
   Sivordeče podgane že cvilijo .

 • totex39

  Moj sosed je občinski svetnik SDS in ima na balkonu hiše izobešeno zastavo v čast 1. maja. Tudi take imamo.

  • učko

   Pravilno! 1.maj naj praznujejo tudi tisti, ki so za delavce, čeprav so sami lenuhi !!!

   • totex39

    Ta ni za delavce, ta dela za svoj žep in kima komunističnemu županu, pač kako veter popiha in taki so najhujši.

 • učko

  1.maj naj praznujejo tudi levuharski lenuharji, ampak pod obljubo, da bojo enkrat začeli delati kaj koristnega, ne pa sam škodo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Adolf Hitler

  take pravokatorie so vćasih za iaca obesl baito pa skurl

  • učko

   Dolfe, povej od kod si, kje maš bajto!?! Misl’m, da si tukej s temle že tolk sprovociral folk, da ti lohk komot bajta zgori !!!!!! Al pa počakmo na naslednji 1.maj, bomo pr’ teb mal kresal !!!

   • Adolf Hitler

    was für EINE ENTZÜCKENDE FANTASY DU HAST DU KOMMUNISTISCHE DRECK SCHWEIN!

   • Adolf Hitler

    DA WO DEINE FANTASIE NICHT AUSREICHThahahahahahahaoooooooohahahhhuuuhahhahahDU KOMMUNISTISCHE DRECK SCHWEIN!

  • FeriSS.H

   Adolf, Sie sind so Kirschblüte, Adolf … oh Adolf … wo bist du jetzt?

   Uh, fast vergessen – SIGH – HAIL … SIGH – HAIL … SIGH – HAIL

 • Štalmajster

  V razmislek:
  https://www.youtube.com/watch?v=pKnFN8P21-0

  Jaz še stalno pravim: Delu čast in oblast oz. če hočete Arbait macht frei. ne pa manipulantom, lažnivcem, oderuhom, nedotakljivim banksterjem. Ko folk vkup drži, je marsikaj lažje. Tako pa samo prepiranje o neumnostih in izigravanje ………………… od tega imajo pa korist NEDOTAKLJIVI BANKIRJI, manipulanti, oderuhi,……………država pa tone v dolgovih (Amerika, Japonska, J Koreja ……. prokleti lenuhi …….. mar ne )
  Ja in Dolfeta so oblatili od vsega začetka, ker je ta pravim kačam stopil na rep, delavcem pa omogočil dvig iz Weimarske revščine, lakote, omogočil plačan dopust, praznovanje 1. maja,……
  https://www.youtube.com/results?search_query=the+greatest+lie+ever+told

  In ja…… banksterji ga niso mogli pustiti pri miru:
  https://www.youtube.com/results?search_query=judea+declares+war+on+germany

 • KIKI

  Tovariš Tito je bil ravno v takem času na mitingu na Ostrožnem
  pri Celju leta 1956. To je bila strašna evforija, ljudstvo je norelo
  od vzhičenja. Hrana, pijača, vsega je bilo naenkrat obilo! Tudi
  denarja, saj so delavcem izplačali pred tem dvojne plače. Tribuno,
  na kateri je Tito nastopal so gradili sami “preverjenci” pod strogim
  nadzorom!
  Bil je praznik nad prazniki in alkohol je tekel v potokih!
  Nekdo iz gruče ljudi izpred tribune je glasno in jasno
  vprašal: “kako to, da nam gre delavcem tako slabo, ko pa ste
  obljubili pravico in dobro življenje prav za nas, delavce! ?”
  Množica je utihnila in odgovor je zadonel preko nje:
  ” eeee, pa snađite se!” Ploskanje ni pojenjalo , takšno vzhičenje
  je povzročil z bebavim odgovorom.
  In, od takrat dalje, je rekla naša mami, se je v Jugi kradlo od “jutra
  do sutra!” No, vidite, še danes je tako, samo znajti se morate!
  Malo poglejte naše “rdeče” vladarje, njihove “tutorje”, njihove “froce”,
  njihove “dame” , njihove oz. Titove zveste somišljenike, pa vam bo
  vse jasno! Laži, kradi – snađi se!

  • luckyss

   Ja, tako so preživeli tudi tvoji…;))

  • stajerc5

   Pozabil si povedati, da je Ostrozno dobilo takrat tudi asfaltirano cesto in (o cudez!!!) telefon!!! Mater, smo bili napredni! Po kozjanskem je Elektro v 70-tih se kar priklapljalo, vedno je bila zadnja zarnica, vsako leto na novo- do zacetka 80-tih! Mater, smo se mi imeli fajn, ni kaj!

   • KIKI

    Še nekaj se je 9 mesecev po velikem Titovem Ostrožnem
    zgodilo: rodilo se je ogromno število otrok (takšnih in drugačnih!?)
    Dečji domovi so se napolnili z nezakonskimi otroci, ki so v glavnem
    ostali v “državni oskrbi” (lasti).do 7.leta, nakar so jih bogvekam
    “razporedili” (po sirotišnicah).
    Ah, bilo je lepo…”pređi brigu na drugog”! je bil ustaljen zakon!!

    • stajerc5

     Skoda, da so zaradi Petricka celo svoje prasice pobijali, tako da se verjetno ne bo nikoli izvedela PRAVA resnica najvecje komunisticne svinjarije v Celju.
     Bukovzlak-Teharje je druga zgodba…

 • luckyss

  No, da ne bo preveč evforije….Hitlerju so v Nemčiji “šli na živce” predvsem Židje in komunisti, tako, da neke “prave ljubezni” med njimi ni bilo, kvečjemu začasni pakt o nenapadanju…(sovjetska zveza)
  In tudi, če bi “ga pili skupaj” kot pravite…..to še vedno ni primerljivo s “pobijali skupaj”…
  Tako, da se z lahkoto malo odpočijete od tovrstnega onaniranja..;)

  • učko

   Ja, sej levuharjem gre tut delo na kurac, pa ga vseen’ praznujejo ! Začasni pakt, pa to …

   • luckyss

    Oprosti..naših podplačanih delavcev ni treba še politično jebat…Je pa dejstvo, da jim je v bivšem režimu šlo bolje..

    • montyamp

     Za vsako stvar pride račun .
     Tudi zate se že pripravlja .

     • luckyss

      Ja, resnica je vedno najebala od levih ali desnih skrajnežev…
      Takšnih primitivnih groženj od anonimnih rev pa se ne bojim ;))

     • montyamp

      Ja kaj te je uščipnilo ???
      Računa razvajeni in blesavi raji nisem poslal jaz .
      Tudi tebi ga ne bom .
      Takšni računi pridejo sami , z neba , brez da bi si kdo mazal roke .

     • luckyss

      Kar se neba tiče bom s svojim načinom življenja imel po smrti prednost v nebesih pred večino desničarjev ;))

  • montyamp

   O ja pobijali niso glih skupaj .
   Vsak na svoji strani . KATYNSKI GOZD .
   https://www.youtube.com/watch?v=I6pfczwJAbE
   Ja ja titovi in kardeljevi mentorji .
   http://www.rtvslo.si/blog/konsiljere/katynski-gozd-ali-kako-komunisti-recejo-zal-nam-je/41205

   • luckyss

    Ja, so imeli podobne prakse…;(

    • montyamp

     Židje so dobili račun .
     Še je nekaj zapadlih .

     • luckyss

      Moje osebno mnenje je, da bi se dalo to rešiti brez masovnega pobijanja…pač izgon in zaseg premoženja…”pa kud koji mili moji” ;))

     • učko

      Ti bi si sam prisvajal in pokradene izganjal ! Tut komunjare bi blo treba 91 izgnat in jim pobrat nakradeno premoženje! Tako pa so pokradli še to, ta drugo državo !!!!!!

     • luckyss

      Ja, za razliko od vas bi jih pustil živeti…..

     • primsek

      Janša prvi!

 • Tetka iz ozadja

  Tudi jaz sem izobesil proletarsko zastavo.

  • učko

   Je si “proletio” iz kuhne v sekret in nazaj ….

  • Hanza Gorenjski

   Pa soprogi ni nerodno da izobešaš njene pinte.

  • stajerc5

   Samo to nam se povej, kako se posrani WC papir pritrdi, da ga veter ne odnese…

 • Anton

  toliko o tem kaj so bili komunajre v očeh delovnega človeka

  https://www.youtube.com/watch?v=WfSq0MitdNE

 • tasilo

  Naslednje leto bo pohod na Rožnik ob eni taki luštni spomladanski koračnici.
  https://www.youtube.com/watch?v=fc-DgRO1SrQ

 • učko

  Dokler bo komunistično-pederistični režim v Zloveniji z idiotsko visokim obdavčevanjem “kaznoval” dobre delavce in delodajalce, bo cena dela in delavcev nizka!!! Taka politika tudi odgovarja temu levuharskemu režimu !!!!

  • Goran Hvala

   Ne vem zakaj folk crkuje po celem svetu..in glej ga zlomka tud tam kjer ni ne duha ne sluha o nekih totalitarizmih…cista svoboda in demokracija pa z boni v stacuno..

   • stajerc5

    Naj te nebo sram, kar napisi: Venezuela!

    • Goran Hvala

     Tud venezuela..nisem nc zanikal da tam crkujejo..zanima me zakaj crkujejo tud tam kjer se predstavljajo kot najbolj napredne in vzgled ostalim…zakaj imajo bone ce majo tolk vsega in ve top?..

 • Demonkrat
 • učko

  Je blo na TV kolk morjo naši migrantski delavci doplačat temu režimu davkov. Tle se vidi kolkšni so davki v Avstriji in tukaj !!!!! Dokler bo delo s strani neo-pro-komunisitčnega režima kaznovano, bo moral biti slovenski delavec poceni, oziroma bo malo zaslužil !!!!!

 • if

  Avgust 1939, pakt med Hitlerjem, šefom nacistov, in Stalinom, šefom SZ in Kominterne!
  Julij 1940, Kominterna evropskim KP: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniša gibanja.”
  6. april 1941, nacifašisti, komunistični kolaboranti, napadejo Kraljevino Jugoslavijo. KPJU/KPS kot nacifašistični kolaborantki sta molčali.
  13. maj 1941, v imenu KPJU kominternovec Tito Moskvi: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

 • učko

  Ko je bla debata o tem, da bi zmanjšali davek na solidne dohodke v gospodarstvu, je bil Dejan Židan proti. Rekel je, da to zanj ni nobena “socialna kapica” temveč “bogataška kapica”. On pa ko prasec žre davkoplačevalski denar in davkoplačevalske delavce rine v čedalje večjo revščino, ker jim ne pusti zaslužit, jih raje njegov režim kaznuje !!!!!

 • toxico

  kaj vas briga kako kdo praznuje

 • RATATA

  Trbovlje so toplice za komunajzerje.

  • luckyss

   Ja tam narodni izdajalci niso bili zaželjeni…pa še sedaj boste takoj prišli na vrsto, če boste bluzili o “nujnosti” paktiranja s Hitlerjem….Zadnje kar boš slišal preden se bo zabliskalo bo..”matkurba belčki me pa ne bojo jebal”…;)

   • sprehajalec

    Slišal boš kvečjemu “jebo m..er, neče me jebat oni “ta beli” (z dolgim “L” konica jezika do zob, pa tlesk. “L”. Ovo nam je naša borba dala…

    • RATATA

     Ja, to me pa res zelo boli, saj sem še ne deset leten opazoval avtobuse teh prihajačev, ki jim nismo rekli migranti, ampak busanci. Razpasel se je ta plevel, ker ga nihče ni sproti pulil!
     Fantje ne jokamo! No, la kadar nas nihče ne vidi.

     • Ana Job

      Punce pa jokamo tudi, če nas kdo vidi. Običajno mi, kak kavalir ponudi robec. :-(

     • RATATA

      Jok je pri puncah dobr tudi za to, da ni treba na wc laufat kar naprej. ;-)

     • Ana Job

      Hvala, Ratata. Res si praktičen. :-)

     • RATATA

      Če ti bo šlo na jok ti bom ponudil Rubeca hihihi ;-))

     • Ana Job

      Hvala :-)), bom povedala, če ga bom rabila.

    • luckyss

     Ti verjetno misliš na “Titovo Veleje”….V revirskih koncih boš govoril kot domačini ali pa je bolje da si zavaruješ zobno protetiko..

     • sprehajalec

      Slavni knapi so bili od 70tih naprej “ta spodni”.

      Slovenci so se preselili v pisarne “da ne bo treba delat” kot so dejali. Z večernimi šolami, ljudskimi univerzami, kumrovškimi tečaji itd. Imajo pa se še danes za knape, to pa je res…

     • luckyss

      Ne bo držalo…pravi knapi so po vseh hribih okrog Trbovelj in v tistih oštarijah ne boš slišal ene srbohrvaške besede…In zanimivo…tam tudi “najbolj okoreli bosanci” govorijo bolj pravilno slovensko kot večina Slovencev …ne mi torej govorit, da ne znajo – nočejo !!

   • RATATA

    Ko sem prvič matkurba izgovoril, sem si moral najprej iz ust vzeti dudo. Hihi

    • Ana Job

     Hahaha :-))))

     • RATATA

      Tako se pa Zagorjanke smejijo! ;-))

     • Ana Job

      To, pa! (Ko Trbovci k nam čez plot lezete.) :-))))

     • RATATA

      To je zaradi bolezni, ki se ji reče “qurchitis” in nastopi tam pri sedemnajstih, drži pa različno dolgo in se lahko obnovi celo v srednjih letih. Zdravila ni! hihihi ;-))

     • Ana Job

      Bod vesel da ni zdravila! Dokler boš migal boš zdrav!!! :-))))

   • stajerc5

    To sigurno mislis, ko bomo sedaj MI, zadnji “cigl” na zidu v tunelu zaprli, nje!? Kaksno sveco zravn vzemi, da vam bo vecna luc svetila, ko boste odpeketali k svojemu enonogemu…

   • tramal

    Pedra belčki ne jebejo,ker so normalni ljudje.Vi buzeranti komunistični pa se le dajte še naprej med sabo.

    • luckyss

     Homoseksualnost in latentna homoseksualnost, ki jo ti še posebej izžarevaš nista vezani na politično opredeljenost…
     Lahko bi po tej logiki sklepali, da je pedofilija domena desnice, ker se nenavadno pogosto pojavlja pri duhovništvu…kar pa seveda ni res….
     Tudi v nacizmu so kurili homoseksualce ne glede na to, da so imeli v samem vrhu kar nekaj toplovodarjev ;))

   • Levicar nikoli!

    Najbolj pomilovanja vredno je, da se dela u picku materinu pametnega nekdo, ki nikol nic ne prebere! Pa se tistega, kar lahko prebere noce prebrat in si tistega, kar po nesreci prebere noce zapomnit. Tak si ti. Na miljon spletnih straneh, v stotinah knjigah, v mnogih arhivih lahko najdes vzroke za nastanek domobranstva: krvolocno klanje celih druzin sonarodnjakov!!!!! Zato so se specali z okupatorjem, ki je bil manjse zlo od rdece svojati! Kok si zabit, da tega nisi sposoben razumet?!?!?!? Pa fajn je bit pameten, ce si rojen po letu 1925, ker si res dozivljal tiste case in lahko nepristransko sodis! Navedi mi en slucaj, da so domobranci poklali celo druzino z otroci vred! Da te vidmo!!! Da so zakonca Hribar z gradu Strmol partizani njo posilili, oba zverinsko mucili, oba zaklali in RAZCETVERILI, kljub temu, da sta sodelovala z OF in jim dajala denar, je pa res narodnoosvobodilno dejanje, ja!!! Poserjem se na partizane, komunajzarje, levake in na vse vas, ki s tem simpatizirate, opravicujete in to tolovajsko dogmo zagovarjate! Jebite se!!!

 • Anton

  no skratka o komunajrah nima smisla posvečati prevelike pozornosti, kajti to so v glavnem sami brezdelneži, raje recimo temu delomrzneži, katerim je bila laž že položena v zibelko

  sarkazem press

 • sprehajalec

  “Socialno” in s “človeškim obrazom” po slovensko pomeni v praksi, da si pripopan na nekoga.

  Prvi maj je tradicionalno praznik učiteljic, pa javnih uradnikov, da si vzamejo 2 tedna frej, “da napolnijo baterije” na morju, kot radi povedo. Pa socialističnih penzionerjev, ki skačejo naokoli, v želji po večni mladosti, saj so od konca šihtov minila že dolga desetletja, pa so že vse pomešali.

  Realni sektor je vezan na poslovanje europe in ima s tem samo težave. Praznike in počitnice pa bi morali prilagoditi europskim, ki so v večini cerkveni. Neke jugonostalgične fore z ikonografijo iz tistega časa je realno stanje na terenu že zdavnaj povozilo. Govorjenje o delavskih pravicah tajkuna Zokana je posmeh tem pravicam. Pa tudi tisočem delavcem migrantom, ki čez mejo nimajo počitnic takrat, kot tukaj javna uprava.

 • if

  Praznika v Sloveniji 27. april in 1. maj sta nateg, laž, potvorba dejstev.
  Vse vzdrževalce teh negativnosti obravnavam kot velizdajalce demokracije, blaginje, prihodnosti slovenstva in ustavne Zdravice!

  Zato poudarjam ustavno in Prešernovo Zdravico: “Deželo našo živi Bog. Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom.

  • luckyss

   Problem za vas je le v tem, kako Prešerna združiti s Hitlerjevo ideologijo…velik problem…

   • sprehajalec

    Prešeren je začel kot nemški pesnik. Ko ni uspel, je našel tržno nišo v kranjščini.

    • luckyss

     Ja, ta je ena boljših…;))
     Dajte se še bolj osmešit in osovražit pri pravi Slovencih, če je to sploh možno…

     • sprehajalec

      Ne stresaj svojega neznanja po svetovnem spletu. Bodo tujci mislili, kakšni butli smo Slovenci.

     • luckyss

      Tujci prav gotovo ne berejo tukajšnjih člankov…če pa že, se verjetno križajo, pa ne iz spoštovanja ;)

     • sprehajalec

      An die Mädchen

      Manna gab Gott in den weiten
      Öden Wüsten Jakobs Sprossen;
      Sammelten sie ’s nicht beizeiten,
      So zerfloß es ungenossen.

      In des jungen Morgens Kühle
      Blinkt der Tau so froh und helle;
      Kaum doch naht des Tages Schwüle,
      Weichen muß er auf der Stelle.

      Franz Presheren

      Nikoli slišal? Nikoli poučen o tem? kdo je zatajil, šolstvo? Socialna služba?

     • luckyss

      Kot, da bi napisal da je bil Hitler z Dolenjske in prevedel njegov “Moj boj” ;))
      Čeprav nekaj vzporednic bi se našlo ;))

     • sprehajalec

      Ko ni uspel v nemščini (večje naklade, večji trg) je začel pesniti v kranjščini, kjer je bilo glede dnarja bolj tako.

      Do zdej ste b’le še d’vice,
      do zdej še niste dale,
      do zdej ste jo imele
      zato le, da ste scale

     • luckyss

      Ne bit tako skromen…France jih ima kar nekaj na zalogi, kar ne boš našel v nemščini ;)) npr..

      France Prešeren – DOMINUS VOBISCUM – Pesem o nesrečni Katri
      Oče Janez ječmen seje,
      tam na polju pr’ Ljubljan’,
      mim’ se vandrovček prismeje,
      sam presveti Kozmijan.

      Prav prijazno ga pozdravi:
      ”Kaj pa delaš Janez tu?!”
      Janez pa je slabe volje:
      ”Kurc te gleda!” reče mu.

      ”Kaj svetnika kurc bi gledal!”
      reče sveti Kozmijan.
      ”Bom naredil coprnijo,
      da bo svet v pokoro djan!”

      Komaj misli te izreče,
      z njive kurci poženo.
      Janez brž po Katro teče:
      ”Katra, Katra kaj bo to?”

      Katra ven iz kajže teče,
      vid’ na njiv’ soldate stat,
      od veselja si jo mane:
      ”Moj ga ‘ma t’ko sam za scat!”

      Katra prvega natakne
      gori doli vzdihujoč.
      Niti enkrat ji ne zmakne,
      z njim jo drajsa celo noč.

      Drugo jutro polna njiva
      samih strumnih je devic,
      vse počepa in poriva,
      saj na svet je dost’ prasic.

      Izmed vseh ljubljanske frajle
      najbolj vnetih so pizda,
      zaslužile bi kolajne,
      znajo fukat kar za dva.

      Sem prišle so na kurbanje,
      tud’ Ljubljančanke gospe,
      najdeb’lejši so le zanje,
      da se v pizdah ne zgube.

      Jel’ to morje Adrijansko,
      ki tak strašno valovi.
      Ne, to pizdovje je ljubljansko,
      ki na kurcih se besni.

      Sred največje kurbarije
      pride mimo coprn’ca,
      pa si zmisli coprnijo,
      da bi stvar še lažje šla.

      ”Stojte pizde nenasitne!
      Kaj nek fukate čepe?
      Zmatrajo se žile ritne,
      lepš’ porivat je leže.

      Kurce ven iz zemlje spul’te
      in zavijte jih v papir.
      Z njim doma si pizde gul’te,
      da bo rit imela mir.

      Reci:”Dominus vobiscum!”
      dominus ti v pizdo skoč’,
      pa boš imela svoj pritiskum,
      k’ te bo drajsal celo noč.

      Kadar pride ti zastoči:
      ”Etkum spiritus tuo!”
      Dominus ti iz ritke skoči
      požegnavši te z vodo.

      Ženske so tako storile,
      kurc pod pajsko pa domov,
      kar naprej so se gonile,
      furt na furt jih je bezov.

      Pele dominus so rano,
      pele dominus zvečer.
      Vse po poslah je poscano,
      dominus je huda zver.

      Tudi Katra s svojim leže
      in nastavi si ga v rit.
      Dominus ji koj postreže,
      tri dni se je nič ne vid.

      Še četrti in še peti
      Katra v luštih izdrži.
      A deveti in deseti
      pizda več je ne srbi.

      Že sta tedna dva minila,
      Katra je že čisto preč,
      je besede pozabila,
      da b’ je kurc ne fukal več.

      Dominus pa kar poriva,
      ne minute ni pr’ mir’.
      Katra je napol še živa,
      pizda kot zmečkan krompir.

      Kje si pizdica nekdanja,
      ki si kurce stiskala?
      Razcefrana kakor cunja
      blagor mu k’ spomin ima.

      ”O nesrečni fuk gol’fivi,”
      še enkrat spregovori.
      Med neštetimi porivi
      bogu dušo izpusti.

      Dajo gor jo na te pare,
      ni je več ko par kosti.
      Dominus naprej jih tare,
      moč ustaviti ga ni.

      Še ko trugo so zabili,
      spaka je po njej bezov.
      Kmal’ bi trugo iz rok spustili,
      t’ko je butal ob pokrov.

      S štriki so jo povezali
      in spustili jo v zemljo.
      Pol so patra poklicali,
      pričak’vali, kaj da bo.

      Pater grobu se približa
      sliš’ v jami ropotat,
      od strahu se brž prekriža,
      mal’ ga tudi prime srat.

      Pater dominus zapoje,
      hoče Katro poškropit,
      -kurc naj gleda žegne tvoje-
      dominus mu skoči v rit.

      K sreči mežnar se požuri:
      ”Etkum spiritus tuo!”
      Dominus jo z rit odkuri,
      več nazaj ga ni bilo.

      Katra v grobu mir uživa,
      moli zanjo če s’ kristjan.
      ”Vsega zla je pizda kriva!”
      pravi sveti Kozmijan.

     • sprehajalec

      Ta je ena najlepših, kaj misliš?

      Warum sie, wert, daß Sänger aller Zungen
      Sie priesen von Homer an, dem Hellenen,
      Indem sie keiner weicht von allen jenen,
      An die den Dichtern je ein Lied gelungen;

      Von welcher so mein tiefstes Sein durchdrungen,
      Daß ihr allein geweihet all mein Sehnen,
      Von mir nur in der Sprache der Slowenen,
      Fragt ihr, nicht auch in deutscher wird besungen?

      Deutsch sprechen in der Regel hier zu Lande
      Die Herrinnen und Herren, die befehlen,
      Slowenisch die, so von dem Dienerstande;

      Den strengsten Dienst dien’ ich, den freie Seelen
      Gedient, die Liebe schlug in ihre Bande,
      Nicht darf ich gegen diese Sitte fehlen.

   • učko

    Komunjari, bivši Hitlerjevi sodelavci in Stalinovi hlapci, ste mal v lastnem protislovju, ne ?!!

    • luckyss

     Ja, skoraj bi pravilno si povedal “domnevno bivši Hitlerjevi sodelavci”..;))
     Kako pa zveni “dokazano Hitlerjevi sodelavci do bednega konca ?! ;)

   • if

    Ideologije Hitlerja, Stalina in Tita koreninijo v isti bazi zla, zato so skupaj razbijali Evropo!
    Tito je kolaborant Hitlerja!
    Prešeren je slovenskega nazora, ki ga je Hitler napadel skladno s spozumom Hitler – Stalin, slednji je bil šef kolaboranta Tita tudi 6. aprila 1941. Zato je ta molčal.

    • luckyss

     No, tole je pa prava kolobocija….ti dovolim da popraviš svoj komentar, da se ne boš še bolj osmešil ;))

     • if

      Ne “prava kolobocija”, prakolaboracija je kolaboracija Hitler-Stalin, ki je bil šef Kominterne, Tito je bil njen član. Torej, vsi trije kolaboranti skupaj.

     • luckyss

      ;)))
      Res ste neverjetni na teh straneh…vas bom kar pogrešal, ko vas pozaprejo v ustrezne ustanove..

  • Triple6

   Toliko, kot velika noč, pa veliki ponedeljek, pa 15. avgust, pa Božič. In ne pozabimo zgodovine, RKC je za begunca naredila Primoža Trubarja, ki je hotel vpeljati SLOVENSKI jezik v cerkveno službo. Torej RKC je zgodovinsko največji sovražnik slovenskega naroda.

   • stajerc5

    No ja, Triper6 je se hujsi…

    • Triple6

     Seveda veš, saj vidim, da ti je na tiste ostanke mozga v glavi udaril triper. A si ga od domačega župnika kasiral? Pa 10€ in Twix.

     • stajerc5

      A ti mami omladinka ni povedala, da se pri branju komentarjev ne drka, ker potem slabo vidis in se kosmate dlani dobis?
      Kje sem te pa omenil, da se tako razburjas?

   • soc

    Franc Novak iz priznane zalega Novak in z nanjovejšim nickom, takoj greš po sledi predhodnih, zbogom.

    • Triple6

     Ja pa ja. A mogoče ni bilo tako leta 1542? To so zgodovinska dejstva, adijo.

 • MižekFiga

  Ž I V E L !

  1. Maj
  2. Stenmark
  3. Križaj

  P.S.: In še “Mat kurba”, glede na praznične lokalne okoliščine!

  • RATATA

   Sem ti plus dal. Te pa moram opozoriti, da ne delaj predolgega presledka, ko poš po naše klel, ker boš koga sebi bližnjega užalil. ;-))

   • MižekFiga

    Nisem ziher kako se piše kletvica, skupaj ali narazen?
    Izgovorjava je enostavna.

    • RATATA

     Trotlzihr varjanta ;-))

 • Argentinec

  Politični program SDS-a so očitno komunisti, Kučan in Janša. Ostalo nisem zasledil na teh straneh ….

  • učko

   Glede prvega maš prou! Tut jest JaJotu očitam, da sam spi v senci in cuza poslansko plačo, nezasluženo !!!!! Treba se bo mal zbrcat, pa ta zločinski vladajoči nam režim zbrisat dol z oblastniškega piedestala !!!

 • dob

  Naicti so nacional socialisti, komunisti pa inter-nacional socialisti.

  • učko

   Zelo blizu, pravzaprav TOČNO !!!!

  • Argentinec

   Kaj so naicti?

   • dob

    To so komunisti, ko se ga napijejo.

    • rrrrr

     ….skupaj s fašisti.

   • tramal

    Propadli komunisti.

  • centurion

   Med obemi so fašisti. MSI. Movimento SOCIALE Italiano.
   Skupni imenovalec vsem-SOCIALIZEM.
   ATA pa- MARX….

  • Mojca pokraculja

   prvi maj se piše z malo:)

   • dob

    A tako kot milan kučan?

    • Mojca pokraculja

     Itak.

   • sumljivislon

    @za piko je velka začetnica…pol pa kakor ti paše.. ;)

    • Mojca pokraculja

     Izjeme potrjujejo pravilo.

     • sumljivislon

      sklanjaj večkrat – -Izjeme potrjujejo pravilo-..

     • Mojca pokraculja

      sumljivi sklon, sklona , sklonu..,nisi več sumljiv, lohk se nehaš sklanjat.

     • sumljivislon

      Mojca …no.. ;)

     • Mojca pokraculja

      O sorči, a slon?

     • sumljivislon

      ..ja – iz porcelana ;)

     • Mojca pokraculja

      odlično:)

  • if

   Bravo dob!
   Direkt če u faco rdečenazorsko in u ksiht butlvolivcev!

 • Antonius

  Ker je tema praznovanje delavcev in njihovega dela, ne bo odveč opozorilo na ozadje dogajanja kraje pravic in svoboščin držav in njihovim državljanom.
  —————–
  Subject: Fw: TTIP in ISDS prinašata konec Evrope, kot jo poznamo
  Pa tudi v razmislek, kaj naši evropski poslanci sprejemajo! Verjetno so tudi oni »podprti« za sprejem takega sporazuma. Sicer bi bili odločno proti!

  Avtor: Žan Knafelc

  Prejšnji vikend sem se kot edini predstavnik iz Slovenije ter aktivist
  nevladne organizacije Brez izgovora Slovenija udeležil usposabljanja v
  Bruslju. Usposabljanje je bilo namenjeno globljemu spoznavanju ISDS-ja ter
  novega predloga Evropske komisije, ICS-ja. V tem prispevku bi rad
  predstavil nekaj ključnih težav tega sporazuma, kot tudi poudaril
  nesmiselnost novega predloga Evropske komisije.

  Nekateri izmed vas ste prav gotovo že slišali za TTIP, dogovor med Evropsko
  unijo ter ZDA, ki naj bi po besedah Evropske komisije prinesel rast BDP-ja
  ter nova delovna mesta. Prav tako ste verjetno že slišali za potencialno
  grozovite posledice tega sporazuma, kot so klorirani piščanci,privatizacija
  voda, gensko spremenjena hrana, in še in še bi lahko naštevali.

  Pa vendar le malo Evropske javnosti pozna drugo poglavje TTIP-ja, preprosto
  poimenovan »Investment«, oz. po slovensko »Naložbe/Investicije«. Poglavje
  se pojavlja v večini mednarodnih sporazumov, prav tako pa se z njim
  pojavlja ogromno težav. Večina ga pozna pod kratico ISDS (Investor-state
  dispute settlement), ki bi jo lahko v grobem prevedli kot »Zaščita naložb
  in mehanizem reševanja sporov med vlagatelji in državo«.

  Sam koncept je nadvse preprost: Tuja podjetja investirajo v neko državo
  (npr. odprejo novo tovarno) in v zameno zahtevajo nekatera temeljna
  zagotovila, da država ne bo škodovala njihovem delovanju. Sliši se
  preprosto, vendar z natančnejšo analizo besedila, ter poznavanjem zgodovine
  ISDS-ja kar hitro pridemo do sklepa, da je to poglavje neustavljivo orožje
  mednarodnih korporacij proti Evropi kakršno poznamo.

  Sam sporazum določa, da ima država vso pravico spreminjati zakone v skladu
  z javnim interesom, vendar pa določeni členi tega sporazuma omogočajo, da
  tuje korporacije lahko na mednarodnih sodiščih zahtevajo odškodnino za
  izgubljen dobiček.

  Sliši se logično, mar ne? Pa vendar, ta sporazum dovoljuje, da lahko
  podjetje toži državo tudi v primeru, ko država npr. dvigne minimalno plačo,
  saj s tem podjetje izgubi del dobička! Si predstavljate, da mora država
  zato, ker hoče poskrbeti za svoje državljane, plačati gromozanske
  odškodnine korporacijam? Prav to omogočata TTIP in ISDS.

  Če še vedno niste prepričani kako močno je to orožje v rokah korporacij mi
  dovolite, da vam na kratko predstavim dva primera tožb, ki so se že zgodile
  na podlagi podobnih sporazumov:

  • Urugvaj je leta 2009 sprejel strožjo zakonodajo, na področju
  prodaje cigaret. Od sprejetja zakona, so morale vse škatlice cigaret
  vsebovati slikovna ter pisna opozori o škodljivosti kajenja. Vendar pa je
  kmalu zatem Philipp Morris, največji proizvajalec cigaret, vložil tožbo na
  arbitražnem sodišču, v kateri je od Urugvaja zahteval 2 milijardi dolarjev
  odškodnine ter prenehanje izvajanje zakona. Tožba je še vedno v teku,
  vendar vse kaže na to, da bo Urugvaj moral ugoditi zahtevam Philip Morrisa.

  • Romunija je prepovedala odprtje rudnika zlata, ki ga je na njihovih
  tleh želelo odpreti Kanadsko podjetje Gabriel Resources, saj bi odprtje
  takšnega rudnika prineslo veliko onesnaženje lokalnega okolja ter
  povzročilo zdravstvene težave prebivalcem v okolici. Ker pa je Romunija že
  pred časom podpisala ISDS sporazum s Kanado, jih sedaj podjetje Gabriel
  Resources toži zaradi prepovedi, in sicer za kar milijardo dolarjev!
  Romunija se še vedno bori na arbitražnem sodišču, vendar tudi v tem primeru
  vse kaže na zmago podjetja.

  Hej hej, ampak še vedno o tem, ali bo država morala plačati odškodnino
  odločajo sodišča, ki pa so neodvisna in nepristranska, mar ne? Na žalost to
  ne drži. Tako imenovana »sodišča« so sestavljena iz treh arbitrov, ki
  odločajo o celotni zadevi. Seveda so po definiciji »nepristranski«, vendar
  kaj ko večina teh arbitrov oz. »sodnikov« dela prav za mednarodne
  korporacije. Težava je tudi v tem, da pritožba na njihovo odločitev ni
  možna. Češnjico na vrhu torte pa doda tudi dejstvo, da je njihova plača kar
  2000 USD na uro! In vse stroške v primeru izgubljene tožbe seveda plača
  država. In stroški so lahko zelo visoki , v večini primerov več milijonov
  dolarjev!

  Evropska komisija je objavila, da ISDS-ja ne bo v TTIP sporazumu, in za
  trenutek je vse kazalo na to, da se bomo izognili najhujšemu. Sporočilo je
  bilo: ISDS je mrtev. Pa vendar, ISDS je še vedno živ in brca, vendar tokrat
  pot novim imenom, Investment Court System, ali na kratko ICS.Komisija je
  spretno preimenovala arbitre v »sodnike« ter arbitražna sodišča v
  »mednarodna sodišča«, kar pa ne pripomore k nepristranskosti in
  neodvisnosti le teh. Prav tako v ICS-ju še vedno najdemo vse ključne
  problematične člene, ki omogočajo izkoriščanje tega mehanizma v prid
  korporacijam.

  Če se ne bo nič spremenilo (in samo od sebe se ne bo) bomo kmalu tudi
  naslovnica slovenskega časopisa ponašala naslov: »Monsanto iztožil 2
  miljardi dolarjev odškodnine zaradi prepovedi gojenja GSO v Sloveniji, naša
  država pa mora plačati še za 8 milijonov dolarjev sodnih stroškov.« Vendar
  pa obstaja še večja nevarnost. Nekatere države, ki imajo manjši proračun
  (mednje spada tudi Slovenija) bodo pred spremembo zakona dobro premislile,
  saj lahko pričakujejo tožbe, ki pa si jih kot manjše države ne bodo mogle
  privoščiti. In tako bomo državljani pristali v rokah mednarodnih
  korporacij, saj država ne bo več imela dovolj velikega vpliva na
  zakonodajo.

  Nihče med nami si ne želi jesti gensko spremenjene hrane ter kloriranih
  piščancev, nihče si ne želi obleči majice, ki je bila proizvedena
  z rakotvornimi kemikalijami, prav nobeden izmed nas ne želi dočakati dne, ko
  bodo korporacije prevzele oblast nad Evropo ter svetom, pa vendar se to
  dogaja prav sedaj!

  Potrebno je ukrepati sedaj!

  Delite to sporočilo med svoje prijatelje ter znance.

  Od svojih izvoljenih predstavnikov v parlamentu zahtevajte pojasnilo, zakaj
  podpirajo tak sporazum.

  Še naprej spremljajte dogajanje na temo TTIP-ja ter drugih škodljivih
  sporazumov, zahtevajte javna pojasnila dokumentov s strani Evropske
  Komisije, saj bo v nasprotnem primeru le ta še naprej delovala brez
  kakršnihkoli zadržkov!

  Ker sem prejel veliko komentarjev na temo: “GSO ni nujno škodljiv” in
  podobno, naj tukaj poudarim, da sam nisem proti napredku, vendar pa sem
  proti temu, da se na trgu prodaja hrana ter živila, za katere še ne vemo
  kakšne dolgoročne posledice lahko povzročijo na naš organizem. Podobno kot
  pri tobačni industriji: Cigarete so bile kar dolgo izdelek brez
  kakršnihkoli regulacij, saj ni bilo nobene študije o njihovi škodljivosti.
  Šele ko je svetovna javnost spregledala, kakšno škodo povzroča tobačni dim,
  so države začele sprejemati regulacijske zakone proti tobačni industriji.
  Podobno je pri GSO, za enkrat še ne vemo kakšne posledice lahko povzročajo,
  vendar pa bi s sprejemom TTIP-ja posredno dovolili prodajo le teh tudi na
  Evropskem trgu, še preden bi uspeli dokazati njihove prednosti, ali
  škodljivosti!

  Glede na zapis na spletni strani naša vlada podpira TTIP, saj nikjer ne
  omenja možnih negativnih učinkov sporazuma!

 • Argentinec

  Joj, joj, joj ……… le kaj boste ovce uboge počele ko bo Kučana in Janšo pobral ….. čisto izgubljene boste. Podmladek vam je že itak na koki ….

  • sprehajalec

   Gre za način razmišljanja, ne gre za omenjena dva. Aziatsko-boljševiško dojemanje sveta napram Europskemu demokratičnemu pri Janši.

   V principu pa denarja že zmanjkuje, tisti, ki bo financer, pa bo določii tudi način razmišljanja…

   • Argentinec

    A da je Janša evropsko- demokratski? Dej ga no lomit. V (zahodni) Evropi lahko samo posodo pomiva s svojo izobrazbo. Kar se pa tiče “demokratski”. Bo ja prekašal samega Tita. kar se tiče staža na čelu stranke (drugače se ne more primerjati z njim, svetovnim voditeljem).

    • sprehajalec

     Tako je, Ivan janez je Europski politik. kar bi se pa za generalnega sekretarja Centralnega komiteta komunistične partije Slovenije težko trdilo.

     • Argentinec

      Ivan Janez Janša je bil zadnji komunistični predsednik slovenske vlade. Dejstvo!

     • sprehajalec

      Praviš Borut Pahor ni bil nikoli v Partiji. Hvala da si povedal, vidiš ne bi vedel, človek se pa uči vsak dan….

 • Vojteh Dovč

  sigurno je Kučan kriv.100%

  • sprehajalec

   Ti to iz morja nekje Vojc? počitnice? kaj boš pljuval po Murgl’cu, ki ti je fino penzijo zrihtal pa malo dela.

   Sam za ta mlade ne bo nič ostalo…

   • Vojteh Dovč

    eee moj sprehajalec TI razumeš 1 k—- lp

    • sprehajalec

     Janša kriv?

  • Anton

   nihče ni reku da je kriv 100%, je pa boter za nastale razmere

   sarkazem press

  • centurion

   Odlično si govoril. Sedi, dva.
   Vojteh, hvala za izčrpno in široko razpravo.
   Upam, da ni copy-paste.

 • Adolf Hitler

  LAKHKO VAM NA KRATKO POVEM KAI IE PRVI MAI DAN SUŽNEV IN NIČ DRUZGA NSDAP PA POMENI NIČ DRUGEGA KOD NACONALNO SOCIALISTICNA DEUTSCHE DELOVNA STANKA BUTL SUŽENSKII!

 • Adolf Hitler

  NATIONALSOZIALISTISCHE DEUTSCHE ARBEIT PARTEI

  • Demonkrat

   Partido dos Trabalhadores, PT Brazil

  • centurion

   ……….SOZIALISTISCHE………..ARBEIT………
   Bravo Dolfe.
   Tega pač na kumrovški fakulteti niso učili.

 • Demonkrat

  Zanimivo bi bilo tožiti Ameriko ker je financirala komunizem ki se je ofenzivno razpasel po Evropi in posledično se je pojavil Hitler

 • David Lokatos

  Gledam samo NOVA tV!! Je EDINI nepristranski in najbolj verodostojni medij v Sloveniji!!!! ZIVELA NOVATV! ZIVEL JANEZ JANSA!

 • Osti jarej

  ..ampak res…namesto,da bi edini prazniki v sloveniji bili cerkveni in prisega domobrancev nacistom,si pa privoščimo orgije za prvi maj…ko bo janko na oblasti,bomo za božič en teden prosti….aja?!..od kod je že ta praznik uvožen?!

 • Olga

  Lastnika hiše, ki je izobesil tujo zločinsko zastavo, je treba prijaviti! Sodstvo ga je dolžno sankcionirati zaradi propagande komunističnega totalitarnega režima!

  • centurion

   Bajto z zastavo skupaj pripraviti za kres in jo
   zakuriti.
   Tudi grde zastave lepo gorijo…

   • stajerc5

    Ce pogledas sliko, je skladovnica drv pod zastavo ze pripravljena…

   • Adolf Hitler

    CESARSTVO IE BILO EKONOMSKO MOČNO IN ZATO SO SE TE LENUH KURČEVI OD ŽIDOV POSRAL V GATE TIA ČE IE EKONOMIA PREMOČNA IO TREBA UNIČIT AMPAK NISO MEL ŠANS IN ZATO SO KREIRAL VIRUS ŠPANSKA GRIPA KER IE NA MILONE IN MILONE EVROPEZOv POGINLO IN TAM KO NI BLO NOBENE žive DUŠE VEČ SO KREIRAL NOVE DŽAVE IN TAKO IE NASTALA LAŽNA EVROPA ZAKAI TUKAI IE SAMO EN STAR PREGOVOR SAMI SMO ŠIPKI AMPAK SKUPA SMO NEPREMAGLIVI A VS SPOMINIAO TE BESEDE NA NEKAI? če bi vsi stopili skupai neibi se upal nas upravlat zato pa še dan danes počneio eno in isto ker se boio da bo nihovga vladania konec ker ie že tako v pizdi to pomeni vsaka džava za sebe ie lahko kontrolerat ampa vse skupai ie nemogoče zato ie to tko ko ie dons če ti nis za demokratio pride demokratia k teb kai ie demokratia imaste pa tukai

    Demokratie ist diktatur das ist Demokratie

    1.Tarnung und Täuschung durch 2.Aussetzung
    3.Veräußerlichkeit der Naturrechte
    4.Söldner, von Streitmacht, Polizei und Justiz
    5.inflationäres Geldsystem
    6.Privatautonomie im öffentlichen 7.Recht (Willkür. Billigkeit)
    Lügen und Betrügen

    • Ana Job

     Lepo si to povedal Adolf.

    • Ana Job

     Ich werde dir Recht geben, weil sonst niemand tut es. Mit bestimmten Dingen, die Sie geschrieben haben, stimmen Sie total!!!!

  • Adolf Hitler

   IN NABITI TEŠKO GLOBO TU PLAČAIO 1000 EUROV ALI PA ŠE VEČ!

  • sprehajalec

   Še sodnica bo prišla z rutko in pionirsko kapico.

   Problem Slovenije je, kot vedno trdim v razumevanju tistega obdobja. Da ni bilo nič narobe z njim in da danes ta generacija, ki se je spravila v penzije s 45-55 leti kreira javno mnenje in edina hodi na volitve.

   • stajerc5

    Imamo sreco, da ni tocnega naslova yugobudale, ker bi mu Tonin “telegrafskim putem” povisal penzijo!

   • Olga

    Vseeno! Bo šla pa tožba naprej! Jaz bom vsakega, ki obesi jugozastavo pisno prijavila! Želim imeti dokument in dokaz, da bom lahko ukrepala naprej!

 • Adolf Hitler

  EVROPA SPLOH NI BILA EVROPA AMPAK CESARSTVO IN TO NEMŠKO RUSKO AVSTRISKOOGARSKO IN NČ DRUGEGA KOKER SO VAS NUČILI V TABORIŠČIH KATERE IMENUIEO ŠOLE IA ŠOLE MISLM DA IE PRAVO IME TABORIŠČE NE ŠOLE ZA PRANIE MOŽGAN!

 • Osti jarej

  ..sicer je pa ta dan spomin na l.1886,ko so v čikagu štrajkali delavci in zahtevali 8/8/8
  od takrat naprej se po svetu na ta dan praznuje praznik dela

  • stajerc5

   Saj pravite tardeci vedno, da pride najvecje sranje iz USA, nje!? Pa se prav imas, vsaj danes!!!

   • Osti jarej

    …..jp…zato pa poberete vse kar pride iz amerike in izraela,ki je njihova podružnica,kot samo zlato…

 • centurion

  Ampak lepa je pa ta budnica.
  Za spremembo…
  https://www.youtube.com/watch?v=Q56QzGcAKZc

 • Osti jarej

  …svojim ovcam pa res ni treba na tak način prat možganov

 • tramal

  Počasi hodi resnica na dan in laži ter pravljice komunistov ki so prali nevednežem možgane.

 • soc

  Ubogi vrli komunisti, še na praznik jim ne daste miru in morajo tule braniti lik in delo, tekovine! Od primitivnega primseka prek primitivnega Novaka tja do ideologov arona in tetke iz ozadja, pa cele rajde, ki sliši na ime This user is blocked… Namesto da bi kot nekoč v miru popivali ob grmadah in ob šilcu glasno bentii čez imperializem, reakcijo in klerofašizem. Ni fer.

  • stajerc5

   Prav zanima me, kaksen dodatek imajo tardeci klemparji danes, na njihov najvecji praznik faulencanja!?

   • karpelec

    Danes še tarantela slavi, je predala svojo vlogo predsedujoči drugi, ta pa je še bolj strupena. Od samega strupa ji v ustih zmankuje slina in včasih zatarokira.

  • Osti jarej

   …čisto res…le na čem bi plavali zagovorniki imperializma in klerofašizma,ako bi se na vrle komuniste ne šlepali že 70 let?!?…

   • centurion

    So danes res odrli vrata v LJ.Polje.
    A si ti not šel, ali ven ušel?

    • Osti jarej

     …glede na tvojo stalno prisotnost tule,bi rekla,da imate prost dostop do neta…v polju….

 • Osti jarej

  ..a niste veseli,če si je hitler kaj izmislil?!?

  • centurion

   Smo, smo.
   Mercedes, Wolkswagen, Porsche, Siemens……
   Ti pa LADA, ZAPOROŽEC, VOLGA…
   Pa lesen komp doma….

   • stajerc5

    Si mislil na lesen sporhet, pa stirioglato kolo na ZIL in Kraz kamijonih, ki vlecejo cisterno goriva za sabo, da pridejo 100km dalec…

    • Osti jarej

     …kakšna trola….tabelih sinova??

     • stajerc5

      Cuj mocvirnice moj, trolo imate samo v najlepsem mestu, ki je brez slovenske zastave in salatarja v opankih z trenirkami!
      In, o ja: Ponosen sin tabelega in se vecji slovenski domoljub!

     • Osti jarej

      ..boli mene zokunijev grad….jaz nisem od tam

   • Osti jarej

    …si danes že dal vbogajme fajmoštru?

    • centurion

     Sem včeraj nakazal. Banka net.
     A ti si pa še “na roke”, srednji vek?

     • karpelec

      Tale je še marsikaj na roke- srednji vek, tudi po pameti..

     • Osti jarej

      …mene vaš srednji vek ,pedofilski,ne zanima…

 • Demonkrat
 • Levicar nikoli!

  Breg pri Borovnici je majhen kraj. Bajte ne bi bilo tezko najti…

  • stajerc5

   V kateri hosti se pa najdejo te borovnice?

   • Levicar nikoli!

    Tam blizu Vrhnike

 • Fogglof Tunnek

  A res budale desničarske, vi o Hiterju???… Kaj pa vaši prazniki?…Domobranci so si postavili spomenik, in to celo črno gradnjo v Grahovem pri Cerknici !!!… Se še kdo spomni domobranskega poveličevanja nacizma in fašizma v Rovtah ?

  Zakaj domobranci s postavitvijo spomenika svojim “junakom” v Grahovem in Rovtah namerno izzivajo? Reko bom, da jim enostavno hudič ne da mira, potem ko se jih je Bog odkrižal !!!… Prekprokleti lažnifci!!!

 • Fogglof Tunnek

  Poglejte na slovenski gnoj… poglejte mlade bele podgane ki nadaljujejo izdajstvu svojih dedekof in očetof.
  Potrebna je totalna deratizacija totih podgan… Huda jama odpri se… ponovno…. Neodomobranci so spet na pohodu !!!

  http://www.rtvslo.si/blog/herta-5j9o/letos-so-se-poklonili-rozmanu/84800

 • centurion

  NOVA24TV združuje Slovence.
  Poglejte malo koliko je priljubljena, danes namesto, da bi bili
  rdečkoti pr rdečih mašah vedrijo na našem portalu.
  Ne morejo oni brez nas, hehehe.
  Tudi zastonj golaž in srbijanski čevapčiči iz pokvarjenega
  mesa jih ne premami…
  NOVA24TV je zakon!

  • Osti jarej

   ..prismojenec en….res je priljubljena ,pa kaj to,resnicoljubna,nehujskaška,najbolj objektivna sploh,in edina tv,ki ne ponavlja ponovitev….celo 10 vas je nanjo prilimanih…..

   • centurion

    Joj, krota stara, vedriš in oblačiš pa le na njej, njjjee?

    • Osti jarej

     ….ej,ata skrotovičeni…tukaj ni vredno vedriti….pridem ,da vas mal s tečajev fuknem….protezarje

     • karpelec

      …z zelo izbranimi besedami, ki človeka niso dostojna.

     • Osti jarej

      ….dej,pober se…centurion mi je bil za vzorec

 • Fogglof Tunnek

  Janša je zaslepljen, v stanju sovraštva ne razmišlja najbolje, prafzapraf mislim, da sploh ne razmišlja. Kdo je leta 2012 zmanjšal pokojnine, kdo je rezel in varčeval fse pofprek, kdo je zaposlil svoje sorodnike v kabinetih ali državnih firmah?… Kdo se gre klinetelizma in nepotizma? Janša! SDS… in takratna desničarska vlada!

  • sprehajalec

   važno, da jih bodo od sedaj naprej rezali mesec&Violeta, pa Židan. Penzije mislim.

 • Sredina

  Sej so tut Sovjeti in Nacisti skupi pili pr Stalingradu.

  • sprehajalec

   Še enkrat preberi kaj si napisal, pa se zamisli nad samim seboj.

  • učko

   Ah, takrat glih ne, cepec !

   • Osti jarej

    ..kdaj,takrat kot ti…a se je že preselil v brazilijo in tam ustvaril mesto/komuno, od koder je hotel zda potamanit ??!

  • Osti jarej

   ….sej hitler tud v južno ameriko spyzdyl…celo v bariločeju je,menda,bil…keh,keh,keh

  • Sredina

   Pa za tiste, ki ne razumete zgodovine, Sovjeti in Nacisti niso bili nikoli zavezniki. Sporazum Ribbentrop-Molotiv, je bil zgolj prevara s katero si je Hitler pridobil čas, da se pripravi na vojno s Sovjetsko zvezo, pa če vam je to ptav ali pa ne. O tem je zgodovina jasna.

   In tudi o tem, kdo je v Sloveniji sodeloval z nacisti, in to še zdaleč niso bili partizani. Če boste pa še dolgo objavljal takšne članke in si poskušal oprat svojo vest zaradi podpiranja kolaboracije je pa to vaš problem. Samo glasove izgubljate pri zavednih državljanih, ki vedo kaj se je dogajalo takrat.

   • Levicar nikoli!

    Dej ne seri! Sam ne seri z nekimi “dejstvi”, budala nerazgledana!!!

   • soc

    To, da se opranoglavi apologeti s klavrnim poznavanjem zgodovine proglašajo za zavedne državljane, je moč le v Sloveniji. In Rusiji.

    • Osti jarej

     ..in v vatikanu

     • stajerc5

      Vidim, da si pravi Boga bojeci pionircek! Tako je prav, pa na spoved ne pozabi!

     • Osti jarej

      ….vašega boga ni…če bi bil,bi vatikan do tal podrl

   • stajerc5

    Ti se verjetno se v stari yugi padel v kevder in ne najdes ven! Strezni se brale yugovisko, vojna je koncana…

   • sprehajalec

    Tudi Münchenski sporazum med Chamberlainom in Hitlerjem ter Mussolinijem je bil le prevara, s katero je Chamberlain hotel pridobiti čas.

    Tudi Arbitražni sporazum je bil le prevara, s katero so hoteli Hrvatje pridobiti čas.

    Tudi sporazum med Kolarjevo in doktorji lani je bil le prevara, s katero je hotela Kolarjeva pridobiti čas.

    Tudi Zokijev sporazum z podizvajalci za Stožice je bil le prevara, s katero je Zoki skušal pridobiti denar.

    V glavnem na svetu je vse prevara…

    Pa razlikovanje partizanov in komunistov je prevara. Partizani so bili pod komando komunistov. Zato gre za eno in isto.

   • centurion

    Jebeš ti to (ne tito)
    Važno da je STALIN HITLERJA oskrboval z:
    nafto
    železom
    svincem
    bakrom
    žitom
    in v končni fazi deportiral vse Jude, ki so pribežali
    v SOCIALISTIČNO RUSIJO iz SOCIALISTIČNE NEMČIJE.
    Medtem se je razplamtevala WW2 v Evropi….
    OSEL!

   • Igor Kavalar

    Bila je prevara, ker se Hitler ni držal pakta in ga je prekršil leta 41. Sam to še ne pomeni, da od 39 do 41 niso kolaboriral pripadniki z simboli svastike in rdeče zvezde. Skupaj so sodelovali in zasedal države. 2.sv vojna se ni začela leta 41, ampak 39.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop_Pact

    V Jugoslavijo je prišel komunizem iz smeri SZ in ne obratno. V kraljevini Jugoslaviji je bil komunizem prepovedan. Kako to da ne praznujemo 6. april kot borbo proti okupatorju?
    Se partizani 6. aprila niso borili proti Hitlerju? Kakšni domoljubi pa so to, da počakajo, da napade Hitler SZ v juniju, 3 mesece kasneje za Jugoslavijo se jim pa j*, ker je na oblasti pač nekdo drug?

    Partizani so gverilska vojska, ostanki rdeče armade na zasedenem teritoriju. Zakaj so se preimenovali iz PIF (proti imperialistične fronte) v OF šele po napadu na SZ? https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Osvobodilna_fronta

    Proti katerim imperialističnim silam so se pripadniki rdeče zvezde borili? (Franciji in Angliji?) A zato so bili raje z švabi v paktu?

    Jaz zastopim, da so mnogi odšli v partizane branit svojo domovino pred okupatorjem, enako kot razumem tudi, da so mnoge Slovence prisilno mobilizirali švabi. Ne boš me pa prepričal da ožje komunistično vodstvo ni vedelo za ta pakt, ker so bili v Moskvi.

    Oni so hoteli oblast, ljudi so poslali v smrt, 50 let so ljudstvo nategovali v šolah z raznoraznimi miti, leta 1989 so pa odprli arhive SZ in pokazali ta dokument še javnosti, ki je prej slišala le eno plat zgodbe, in obremenjuje komuniste kot naci kolaborante, enako kot obremenjuje videoposnetek domobrance in njihove prisege.

    Dokazi in zgodovina je jasna kolaboriral so oboji.

 • Osti jarej

  …v sračjem dolu imajo ljudje res vzrok za praznovanje….zaradi nikakve politike,so ostali brez delovnih mest in kruha….ne,ne,janša nima nič pri tem /sarkazempress/

 • Levicar nikoli!

  A mi lahko vi usrani pokvarjeni komunajzarski levuharji odgovorite na vprasanje, ki sem vam ga ze enkrat postavil, pa mi nihce od vas pizdunov ni odgovoril: kaj je narodoosvobodilnega v tem, da so pizde partizani zakonca Hribar z gradu Strmol zeno posilili, oba zverinsko mucili, oba zaklali in RAZCETVERILI, kljub temu, da sta sodelovala z OF in jim dajala denar?!?!? S cim opravicujete to odvratno, nagnusno dejanje?!?!? Poserjem se na partizane, komunajzarje, levake in na vse vas, ki s tem simpatizirate, opravicujete in to tolovajsko dogmo zagovarjate! Jebite se!!!

  • učko

   Pa to je v njihovi, težko razumljeni naturi! Ne se preveč obremenjevati s temi komunajzarskimi psihopati in sociopati !!!!!!!!!!!

  • Osti jarej

   …v kozlarjevi gošči so slovenske matere in njih otroke,domobranci s koli potolkli…

   • Levicar nikoli!

    Ja, so jih kurac!!!

    • Osti jarej

     ..točno tako…..riti so bili tiho in slavili in častiči bjelo ljubičico,ter marširali v kumrovec

   • sprehajalec

    Daj kakšen link o tem?

    • Osti jarej

     V predzadnji številki Mladine sem z nasmehom na obrazu prebiral intervju, kjer je bivši slovenski domobranec Stane Kirn naravnost povedal, da “smo bili domobranci sodelavci okupatorja, Cerkev pa je ustvarila domobrance in belo gardo“.

     Po prepričanju lažnivih zagovornikov hitlerizma in kolaboracije, so te izjave “komunistična propaganda“. Komu bomo zdaj verjeli, domobrancu, ki je bil zraven in vedel kako se je delalo ali lažnivim zagovornikom Cerkve, kolaboracije in narodne izdaje, ki s svojo nesramnostjo in absolutno nevednostjo le iščejo svojih pet minut slave oz. pozornost?

     Stane Kirn je povedal še več zanimivosti, recimo to, da ga je že kot dečka čudilo, zakaj vsi župniki tako besno napadajo ruski komunizem, namesto italijanskega fašizma, ki nam vsak dan zatira slovenske rojake na Primorskem in nam je tako rekoč pred nosom? Že tu se je začelo sejati tisto seme mržnje iz katere bo kasneje izbruhnila bratomorna vojna. Očitno je, da je za bratomorno vojno kriva izključno Cerkev, ki se za svoja fašistoidna dejanja nikoli ni pokesala ali javno opravičila. Nekdanji domobranec je izjavil še več zanimivosti:

     “…Petnajst tisoč vernih Notranjcev in Dolenjcev ni bilo vrednih toliko, da bi k njim poslal škof vsaj enega duhovnika. Ni bilo nikogar, da bi ljudem dajal duhovno tolažbo. Okrog dva tisoč ljudi je bilo na Rabu pokopanih kot živali. Ti zločini hudo bremenijo RKC in škofa Rožmana in prej ali slej se bodo razkrili dokumenti, ki bodo potrdili, da je imel tudi škof Rožman veliko krivde pri organizaciji rabskega taborišča.“

     “…tudi nasprotna stran je brez sodnih procesov pobila ogromno ljudi. V Kozlarjevi gošči pri Črni vasi je bilo leta 1944 pobitih okrog 100 žensk samo zato, ker so bile v sorodu s kakšnim partizanom. Zagrebli so jih tako slabo, da so se celo Nemci zgražali, zato so ukazali, da jih izkopljejo in po krščansko pokopljejo na pokopališčih“

     “V nobenem primeru to ni bila »taktična« kolaboracija. Vedeli smo, da delamo narobe. Domobransko vodstvo je zavestno, ne pa taktično, sodelovalo najprej z Italijani, nato pa z Nemci. Gregorij Rožman v Italijanih ni videl okupatorjev, ampak borce proti komunizmu in zato je z njimi sodeloval…“

     http://www.rtvslo.si/blog/politkomisar-50ok/za-cerkev-izpovedana-neprijetna-resnica/23555

     • učko

      Unmu Kirnu so za tole izjavo dal borčevski penzion, pa je prznou, da ga je lastno gobčno hitlerju cuzal !!!

     • Osti jarej

      ….dokaži!!…

     • Levicar nikoli!

      Levuharska RTV objavi nekaj in ti tele verjames?!?!? A si blesav?!?!?!? In nisi mi odgovoril na vprasanje! Kaj je bilo narodnoosvobodilnega v grozovitem mucenju in ogabnem umoru bogatega zakonskega para, ki je celo sodeloval z OF in jih financno podpiral?!?!? Odgovori na glavno vprasanje, gnus!!!!

     • stajerc5

      Pa ne zali ga , noooo, saj jemlje bolj verodostojne podatke iz Mladine, hej, to pa ni kar tako, nje…, hihihihi!?

     • Osti jarej

      ….dej,zresni se že enkrat….skoraj vsi,z janšo na čelu,so bili nekdaj komunisti..jaz NIKOLI…le zakaj so bili komunisti?…ker so verjeli ?ali,ker so imeli koristi od tega….zanimivo,da jih je večina v politiki ,alikje drugje…vsi pa pri koritu…kameleoni
      p.s. so takrat “na videlo” “hodili” s temami o domobrancih??…ja,verjetno!!

     • Osti jarej

      ..hahahhhaa…kakopak…za vas so merodajni samo kakor desničarski mediji….najbolj tale …poglejte no!!!

     • Levicar nikoli!

      Odgovori na vprasanje!

     • sprehajalec

      Če ti še ni jasno, so bili Domobranska legija oborožena enota pod okriljem SS. Je kdo kaj drugače dejal? Zakaj so nastali, je dolga zgodba.

      Kar je sporno je način obračuna z njo po njeni predaji in sicer likvidacija od prvega do zadnjega pa še velik del njihove žlahte. Njihovo premoženje prisvojeno in pokradeno s strani tistih, ki so prevezeli oblast.

      Ta likvidacija, ki so jo izvedli borci NOB, zvezanih ujetnikov, postavlja Slovence na prvo mesto v europi po krvoločnosti nad lastnimi ljudmi in to krvoločnost nihče nikoli ni zdravil, niti se ni pustila zdraviti, temveč se jo še glorificira in slavi.

      To pa je problem, v psihi.

     • Osti jarej

      ….mar nemški židi niso bili nemški narod?..so,ane…zato ne klanfaj neumnosti…če bi zmagali nacisti in fašisti,bi bili pobiti partizani in njihovi svojci….vi svoje glorificirate,pa so bili izdajalci in sodelovci okupatorja…to je šele izrojena patalogija..to!!…hkrati pa nam vsiljujete še to,da bi morali častiti ustaše,ki so na tak ali drugačen način končali na slovenskih tleh

      pazi!! Trije so med vojno vodili celotno morilsko akcijo v Sloveniji, odločeno na višji, zvezni stopnji. Prvi je bil Slobodan Penezić – Krcun, drugi Ivan Maček – Matija in tretji Mitja Ribičič – Ciril. Pri tem je potrebno dodati, da sta bila Maček in Ribičič strogo podrejena Peneziću, ta pa izključno Titu.”

      (vir: http://primorski-panterji.info/wp/?p=2687)

      pojdi na bučelcoin poglej kdo je bilpenezič…morda je celo kakšnega potomca za sabo pustil ,..

     • sprehajalec

      Ne gre za nek what if portal, pa vsi bi bili glih pa to. Tega je preveč pri nas, zato pa nikoli ni nihče ničesar kriv.

      Nemci plačujejo za jude 70 let, pri nas se likvidacija po končani vojni dela naroda ne sme niti omenjati, da “ne razburkavaš strasti”. seveda je razlog neomembe bolj prefrigan.

      vi svoje glorificirate,pa so bili izdajalci in sodelovci okupatorja…to je šele izrojena patalogija..to!!.

      Tole je tipično posledica nezdravljene psihe o kateri jaz govorim. Jaz naprimer določim, kdo je izdajalec, pa potem lahko pobijam, brez nekih pravnih podlag, celo brez neke države kot pravnega temelja. Drugi narodi tega niso počeli, samo zmagoviti Slovenci. In ta krvoločnost se še danes vidi v tvojih pisanjih. Globoko je sovraštvo zažrto vate do zadnjega vlakna tvojega telesa.

      O Peneziću, pa Mačku pa Cirilu, kot odgovornim za izvensodne likvidacije je enako, kot bi Adolfa, pa hermana pa heinricha obdolžil za poboj Judov, da so samo oni krivi. Zavezniki niso mislili tako.

     • Osti jarej

      …zavezniki so vedeli kaj se dogaja in niso ukrepali…še,ko so bombardirali,so bombardirali barake in ne zaplinjevalnih kevdrov in ne sežigalnic….po vojni preživelih židov nikjer niso hoteli sprejeti,sploh pa ne ameri….za poboj milijonov ljudi so krivi izključno omenjeni,ostali so bili zgolj izvrševalci…..tako pač je v vojni..ps…najdi na spletu in preberi,kaj je počela prasica planinc….nato pa v škornjih umazanih od krvi in možganov žrtev ,plesala po mizah znanega hotela na bledu…

     • sprehajalec

      Zavezniki so vedeli že zelo zgodaj, pravzaprav je bilo v New York na New York Times dostavljeno poročilo o konferenci v Wanseeju 1942 in njenih sklepih.

      Vendar informacije so bile tako fantastične, da niso hoteli verjeti. Vprašanje je tudi bilo, kaj so lahko v tisti fazi storili, fronte same in doseg letal je bil še daleč od Poljske. Govoriva o 6 uničevalnih taboriščih s plinskimi celicami, vse na vzhodu Poljske. Tako da nobeno uničevalno taborišče ni bilo bombardirano. Še danes je vprašanje zakaj ne v strokovnem svetu.

      Koncept vojnega zločina podrazumeva komandno odgovornost in odgovornost po liniji do samih izvrševalcev. Tako je bilo tudi v Srebrenici, kjer sodijo tako Karađiću za Srebrenico, kot so obsodili tudi naprimer Franca Kosa, Celjana, ki je neposredno pobijal v Srebrenici.

      Identifikacije enot, ki so pobijale niso bile nikoli predstavljene, zato je sedaj težko govoriti o odgovornosti posameznih enot narodnoosvobodilne vojske. Oziroma so bile načrtno omenjene le enote iz juga, da bi opralo krivde slovenske partizane. O slovenskih enotah se ne govori iz znanih razlogov, oziroma se čaka, da old boysi in njihovi neposredni potomci pomrejo.

      Potem so omenjeni še povsem izpraznili Hotel park, skupaj z vtičnicami, lestenci in kar se je dalo odnesti. pač vojni plen zavojevalcev.

     • Levicar nikoli!

      Ne, nemski Zidi pa sigurno niso nikoli in nikdar bili nemski narod!!! A si blesav?!?!?

     • Osti jarej

      …no pa pustiva nemške žide,ki so se rodili v nemčiji in umrli v holokavstu…in pojdiva na ta dejstva:med drugo svetovno vojno so nacisti in njih sostorilci zakrivili številne množične zločine in genocid. …poleti leta 1939 je hitler izdal ukaz, da se pripravi »evtanazija odraslih«. ..v »akciji T4« (september 1939-avgust 1941) so umorili več kot 70.000 duševno bolnih in duševno in telesno invalidnih, vsaj še drugih 190.000 ljudi pa so sistematično umorili z drugimi metodami nacistične evtanazije…..kreten en…!!

 • Osti jarej

  …yebite se tudi vi..45.ega ste POPUŠILI …pika,amen,konec

  • FORT WORTH

   Z revolucijo so popusili tvoji predniki,ti ,tvoji otroci in vnuki.
   Samo,da tega ti se ne ves…eni boste to komaj spoznali.

   • Osti jarej

    …mene ni ničesar sram

    • sprehajalec

     Seveda, nakradeno si moral nekako opravičiti pred svojo vestjo. Ste pač popušili 45 leta…

     • Osti jarej

      ….pha….koliko so nacisti pokradli,se še danes točno ne ve…tudi z asistenco tabelih….opravičila za sodelovanje z agresorjem NI….amen!!!..

     • FORT WORTH

      Ampak komunisti so sodelovali in kolaborirali s svojimi nemskimi socijalisti in skupaj prirejali praznovanja na nasih tleh.

     • sprehajalec

      da ne boš preveč amenov danes izrekel, ker te bo spekel rdeči jezik.

     • Levicar nikoli!

      Komunajzarji ste vecji agresor od vseh okupatorjev! Pobili nekajkrat vec Slovencev kot vsi trije okupatorji skupaj. Zavezi, kreten!

     • sprehajalec

      Koliko so pokradli, ti povej, ker očitno veš?

      Sedaj ti pa jaz povem, vse so plačali, ker je šlo za teritorij Raicha. Kot da bi na Bavarskem nacisti kar kradli po hišah ali kaj? je bil isti status.

      Če pa so kaj škode naredili, je bila pa plačana po sporazumu Tito-Brandt.

      So morda zadolžnice za zaseženo komunisti plačali? sem slišal, je nihče ni upal po vojni prinesti na vnovčenje.

    • FORT WORTH

     Mene pa je. Slovenci derejo cez meje za boljsim zasluzkom,ker tega nismo sposobni doma zagotoviti.
     Tujci si pa ob tem mislijo svoje. Oba veva kaj…
     Obratnega toka ni. Razen balkan-necivilizirancev,ki se spreminjajo v volilno telo,ter ti s tem kradejo zaposlitev in nasilno spreminjajo narodovo kulturo.

  • sprehajalec

   In to ti še danes daje pravico, da se mastiš in bogatiš na žuljih poraženih?

  • učko

   To je šele začetek vašega konca !!!

 • Franjo Trojner

  Kakšno zlo počne nacional socializem ali kumunizem, kar je v bistvu ista figa smo se v zgodovini že nagledali in kaj vse danes počno nasledniki teh levih gibanj socialisti v Venezueli ali Makedoniji in širom EU kjer so na vladi in to počno na silo in v nasprotju z željo svojega naroda tudi lahko vsak dan spremljamo, mar ne? Ma ni države na tem svetu, kjer ne bi socialisti delovali zoper intetes svojega naroda in kaj jim je skupno, da svoje cilje dosežejo na koncu vedno uporabijo silo.

  • Levicar nikoli!

   Kaksno zlo je pa nacional-socializem pravzaprav pocel Nemcem od 1933 do 1939??

 • Demonkrat

  Kaj bi le bilo ce bi takrat obstajal fejstbuk in twater?

  • stajerc5

   Mi se vedeli nebi za njih ali pa prepovedani in moteni!

 • Artur

  Še pomnite tolovajski tovariši podganarji ? https://www.rtvslo.si/pricevalci/oddaja/174467871

 • Osti jarej

  ….seveda vam niti pod razno ni jasno,da gre pri vsem za polarizacijo in s tem za slabitev naroda….zato,ker bi skupaj bili nevarni…..volkovi pod ovčjo kožo,v sodelovanju z “najemniki”
  ….izdani smo in prodani,okradeni in osiromašeni…..klinc gleda slehernega yugobutaliyskega politika…vsi,brez izjeme,so krivi,da je država šla po gobe….še teh 12milijard bodo pokradli,potem se bodo spokali tja,kjer jih izpod neba ne bodo pršili kemtrejli in jim ne bodo zastrupljali hrane…barabe!!

  • sprehajalec

   .vsi,brez izjeme,so krivi,da je država šla po gobe.

   seveda so vsi krivi, tako kot so bili tudi v socializmu vsi krivi, da je samoupravljanje propadlo.

   Oblast imajo levaki 83% razpoložljivega časa od 26 let na 45 let podlage.

   Ena država je pod levičarji že crknila, sedaj crkuje že ta druga. krivi so pa seveda še vedno vsi, pa vsi so isti.

   • Osti jarej

    …gre za oblast…z asistenco….spreglej že enkrat…koristi imajo vsi…

    • sprehajalec

     Razen plače kot poslanec ne vidim kakšne posebne koristi.

     Korist vidim pri tistem, ki nadzoruje državna podjetja in banke. In kolikor poznam sceno in jo poznam, med njimi ni desnice.

     • Osti jarej

      ..aja….kam neki je poniknilo od 50-75 milijard denarja…našega?je izparel?izpuhtel?….brez pomoči politike ,se kaj takega nikoli ne bi zgodilo…kdo sprejema zakone ,pisane na kožo politiki sami in njenim podrepnikom…gliha skupaj štriha…..opozicije so polna usta kaj vse bi se moralo zgoditi,ko so v koaliciji pozabijo na vse …plača 500 jurjev za nabijanje v prazno…brez haska…kdo ne bi počel kaj takega….so jim že zrasli polipi,s katerimi so prisesani na službo poslancev….mnogi

     • sprehajalec

      Lari fari o milijardah na Kajmanskih pa oazah. Toliko so ga iskali, našli so pa Zavčevih nekaj tisoč, ki jih je pa resnično zaslužil v krvi in potu svojega obraza.

      Kje so? Sedaj ti povem, popapcale so se z dobrimi plačami pa socialnim pa vračaili odškodnin, pa zgubaši v državni lasti, pa pičkam maternim.

      Ko je Čeh poliral Škodo in zaslužil 500 Eur na mesec, je preučevalec ionskega sevanja trpnil v žep 1500. Kje si pa še videl na svetu 1 penzioner s super penzijo (v Angliji so 800 funtov, pa zaslužene) pa 20 let delovne dobe pride na 1,3 zaposlenega, od tega polovico v neprofitabilnih sektorjih in zgubaših. Država je samo sebe s svojim gobcem in nakladanjem popapcala. Pa pa milijarde.

      Trg je neusmiljen, nagrajuje dobro in zdrka zanič. Nove generacije bodo pa nadrkale, ker je samoupravljalec v svoji sebičnosti njih pozabil in poskrbel le zase.

 • Artur

  Kaj je že včeraj v Pričevalcih pričala stara ženica kadar so prišli partizanski ravbarji k njim in njihovim sosedom , prišli so ravbat , nasilno so vdirali ustrahovali in deportirali, če si bil samo politično neopredelejen . Njenega očeta so zaradi tega odpeljali na njihov driling spotoma nazaj domov po tem je moral še grob skopati za berača ki so ga za zabavo ustrelili . Preprosti ljudje so se jih bali veliko bolj kot Italijanov kot je povedala. In tako Nacinalna TV v pričevalcih kjer je vse povedano a veliko Slovenceljskih tepcev tega ne razume , noče razumeti ali pa se delajo bedaste in po ogledu teh oddaj hajd na revolucionarne proslave na maškarado pod komunističnimi simboli . Psihopatologija in patološka degeneriranost na pohodu .https://www.rtvslo.si/pricevalci/oddaja/174467871

  • sprehajalec

   Noče niti gledati tega, saj se je ZZB NOVJ pritožila nad uvedbo oddaje Pričevalci, ko je bila ob normalnem terminu. namesto nje so dali borčevsko verzijo.

   Pričevalce so pa butnili v pozne nočne ure, da bi čim manj ljudi gledalo.

   • Osti jarej

    …ma dej,dej…kakšni pričevalci neki….stari toliko,kot moj oče,ki je bil med vojno še otrok

    • sprehajalec

     Daj daj, itak…

     ne zajebavaj se iz usode ljudi, ki je bila hudo težka in krivična do njih.

  • Osti jarej

   …degeneriran je vsak,ki svoj lasten narod izda…pika

   • sprehajalec

    Kdo pa ga je izdal? Ta dva pričevalca ali kaj?

   • Levicar nikoli!

    Poglej si pogovor s komunajzarskim mesarjem Mackom. Sam je rekel, da so se “borili” za prevzem oblasti. Ne z volitvami ampak z revolucijo, ker drugace nikoli ne bi prisli na oblast. Najvec Slovencev vkljucenih v KPS je bilo leta 1974 – 77000 ali cca 3.85% prebivalstva! Kdo je zdaj tukaj idajalec naroda?!? Idiot!!!

    • Osti jarej

     ..kdo….?…tisti,ki so prisegli okupatorju

   • Artur

    Torej sta bili ti dve priči takrat izdajalca po tvoje zato so ju morali oropati in torturo zganjati nad njima in še nad mnogimi drugimi njim podobnimi ker pač niso bila na njihovi zločinski partijski liniji ?Tipično za komunajzarje kdor ni z nami je proti nam in zato je proti takšnim bilo potrebno uporabiti vse dovoljena in razpoložljiva sredstva tudi s Kučanom, ki se zdaj tega poslužuje na bolj prefinjen “moderen” podel način . Bolano in izprijeno !

   • if

    Tito ga je izdal že 6. aprila 1941 z molkom, potem še 13. maja 1941 z izjavo: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.” Napadalca ni defininiral!

   • Karmen

    NARODNA POMIRITEV
    Izjava predsedstva o »narodni pomiritvi« kaže, da
    predsedstvo še vedno ni dojelo, kakšno je razpoloženje
    prebivalcev Slovenije do tega vprašanja.
    Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu
    na slovenskih tleh zadnja ura. Komunisti bodo morali
    kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno
    ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene
    zločine. O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z
    zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od
    leta 1945 do danes v rokah komunistov. Poboj
    domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok
    in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev,
    ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je
    bil izvršen v imenu neke ideje – komunizma. Ne gre
    tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati
    na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako
    izrazimo. Ti »tovariši« so danes nosilci visokih
    državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke
    demokratične prenove!
    Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo,
    objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve
    pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu
    odškodnin svojcem.
    Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti
    načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči.
    Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki
    so živi, ki so delali v varnostnoobveščevalni službi,
    pa niso klali, tistih partizanov, ki se danes čutijo
    ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj
    toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič
    krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih
    Ijudi, torej!
    Pepca Maček
    Tacen

    Tu imaš vse o izdajalcih slovenskega naroda. To pismo je leta 1990 objavila Pepca Kardelj, rojena Maček. Zaradi tega pisma jo je bratec Matija dal umoriti. LE ZAKAJ?????

 • Dado

  Še en “janšistični” medij, ki bo sejal sovraštvo po Sloveniji. V članku o veri, prijateljstvu, se piše o sovražnosti med ljudmi. Da vas ni sram, AVTOR TEGA ČLANKA.

  • Levicar nikoli!

   Dej goni se u kurac!!!

   • stajerc5

    Ne bodi skromen, v tri, najmanj!!! Potem naj se pa mamino jazbino poisce!

  • sprehajalec

   Dado, Care.

   Nova24 seje resnico in ta vas moti.

   • Osti jarej

    ..pha…tako renico naj si nekam zatlačijo….

    • Levicar nikoli!

     Ta resnica ti ne pase izkljucno zato, ker vam nastavlja ogledalo v katerem vidite kdo in kaj ste. In ni vam vsec, kar vidite!

     • Osti jarej

      …bedarija…s tem postavljajo ogledalo zgolj sebi…

  • Levicar nikoli!

   Pa se to: Dado zveni juznjasko. Ce ti cefurju tukaj kaj ne pase, sam spizdi da te ne vidim!!!

  • soc

   Vidiš, pri vsakem piscu komentarja, ki te ziritira, je dobro pogledati zgodovino njegovih misli. Ki ti pove vse o njegovi izobrazbi, razgledanosti, morebitnem političnem navjiaštvu. Občasno ugotoviš, da te je (tebe) moteči komentar zavedel v spoznavanju in priznavanju osebe, ki ga je napisala. In greš mirno dalje.

   V tvojem primeru niti pod razno. Vse jasno. Kaj delaš na forumu desnice, si zdraviš frustracije ali le služiš denar? Tam na Mladini, pa MMC-ju te bodo z veseljem pozdravljali somišljeniki.

   Nasvet levemu aktivistu številka xy bi bil: upoštevaj bolj izkušene in skrij profil. Te bo za odtenek teže prepoznati.

  • Olga

   Resnica je sovraštvo?????

   • Adolf Hitler

    schwarz weiß rot bis zum dem tod

  • učko

   Dado, uvozili so vas komunjari, da bi med nami zasejali sovraštvo, oni pa bi ga “gasili” in urejali zadeve. Tako kot tisti gasilec, ki najprej zakuri požar za to, da ga potem “herojsko” gasi. Če si preglup da bi to razumel, te razumem, pa brez zamere !!!

 • Demonkrat

  Prvi maj je opij za narod?

  • centurion

   Ne.
   Pivo in čevapćići.

  • Adolf Hitler

   Prvi maj je dan hlapcev!

   • učko

    Pizda, a ne moreš resnice mal lepš povedat !!!!

 • althar

  Kateri socialistični tajkunski junak bo letos nagovoril zbrano množico delavcev in kmetov? Tisti, ki delavcem ne plačuje prispevkov ali tisti, ki ime vse prekarno zaposlene?

  • stajerc5

   V mocvirju bo sigurno trenirkarsko, opankarsko, svecano “obuceni najbolji zupance” hotel zopet prodati najboljso solato najbolj vernim cefurjem in iskati se zadnje podgane izpod mostov in Roga, da bi “glasovali” za njega!!!

  • učko

   Baje da je Zoki nagovarjal folk na Rožniku v Čefurjani. In da jim je nakladal o poštenosti in ubogljivosti, skratka njegove vrline !

   • Levicar nikoli!

    Baje je izdavil tudi, da naj bi bil cas, da delu okrepimo njegov pomen. A to ta cefur misli na tisto delo, za katero je v Mercatorju zaposlenim dajal minimalce in od njih pod groznjo odpuscanja zahteval lojalnost v obliki nakupovanja specerije izkljucno v Mercatorju?!?!?!? Picka mu materina hinavska cefurska levuharska!!! A ni nikjer nikogar, ki bi ga na gobec?!?!?

    • učko

     Z železnim rohrom !!!!

   • rrrrr

    Iz Jankovićevega kabineta so sporočili, da njihov šef za praznik dela izjemoma in skorajda zanesljivo ne bo ničesar ukradel ( razen zanemarljivih 4 porcij uštipcev sa kajmakom, 7 porcij ćevapov bez luka, 2 litrov Carice Milice in 6 piksn toplega Uniona ) in se bo na Rožniku delovno poveselil s svojim nizkočelnim lumpen proletaritom.
    Že v torek, tako iz njegovega kabineta, bo župan kradel po običajnem urniku in v skladu z letnim planom Mestne občine Ljubljana.

 • centurion
 • xtc

  Socialisti so vsi samo isti:

 • Osti jarej

  SMRT FAŠIZMU!!!

  • Olga

   In smrt komunizmu! Oba sta zločinska sistema!

   • Osti jarej

    .KOMUNIZMA NI VEČ…KDAJ VAM BO TO JASNO?!….FAŠIZEM NIKOLI NI PONIKNIL.NASPROTNO ..SPET DVIGA GLAVO,VSAK DAN BOLJ….V VSAKI PORI ZEMELJSKEGA ŽIVLJENJA GA JE,KOLIKOR HOČEŠ…PRI NAS SE ZAČNE V BANKAH,NADALJUJE V DZ,VLADI,DRŽAVNIH SLUŽBAH,POLICIJI..

    • Olga

     Ja LEVI FAŠIZEM dviga glavo in skupaj s KOMUNISTOM Kućanom paradirajo po Ljubljani in grozijo mirnim protestnikom! Dokazano! Enako so delali NACISTI, s katerimi so komunisti KOLABORIRALI! Komunist Kučan še danes KOLABORIRA z NACISTOM SOROSOM v škodo Slovenije in Slovencev!

    • Olga

     Kakšno sprenevedanje, kot vsi komunisti!
     Komunizem je v SD, ZL, DESUS, SMC! Mi evropske levice nimamo! Mi imamo le komuniste, ki še niso distancirali od povojnih pobojev in obsodili Titaitarni komunistični zločinski sistem!

  • učko

   Predvsem “ta rdečmu”!!!!!!

 • Olga

  Komunisti bi lahko posnelii še film o bratstvu z nacisti (parada za 1. Maj v Trbovljah! Naslov: krvavo rdeča zora ozadje: zvezda, srp, kladivo in svastika na rdeči podlagi!

 • Get Smart

  Na tem svetu ni česa takega, kot naj bi bili “slovenski komunisti”.
  So lahko in tudi so le KOMUNISTI KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  oziroma v vesoljnem smislu KOMUNISTI KOMINTERNE – KOMUNISTIČNE INTERNACIONALE.

  Vse komunjare v Sloveniji so srbsko-židovski (kućani, jankovići, semulići, šoltesi, masleše, fisheri …) in podobno namešani JUGOKOMUNISTIČNI bastardi (za SERBUSE/hlapce REVOLUCIJE rojeni bastardi), če že naj uporabljamo pojme, ki naj bi prikazovali oz. nakazovali nekakšno kakor narodnostno pripadnost.
  SERBSTVO je stanje “duha in telesa”, je biča željno in vajeno nastavljanje hrbta in tazadne gazdi,
  ne pa narodnost.
  Narodnost je/pomeni pripadnost narodu, to pa spet pomeni stopnjo razvoja neke skupine ljudi.
  SLOVENSTVO/SLOVENSKOST je visoka stopnja človeškega razvoja, ki je
  TEMELJ tako evropski kot svetovni človeškosti.
  SLOVENSTVO je sinonim za SLOVESNKE VREDNOTE.
  SLOVENSKE VREDNOTE so:
  — RESNICA
  — poštenost (pošteno delo …)
  — SLOVENSKO PRAVO
  — pravičnost
  — ljubezen do Domovine, do svojega roda, na-roda
  — spoštovanje človeka (“Kultura življenja” ) — “prijateljstvo do ljudi” — Žive naj vsi narodi …”
  — SVOBODA …

  Temu nasproti pa stojijo SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI, kot si židovski KOMINTERNACIONALCI in njihovi SERBUSI sami pravijo.
  “Vrednote” Komunistične internacionale, tukaj torej KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, so:
  umori, pokoli, ropanja, uničevanja, posiljevanja, pedrstvo, multikulti internacionalizem …
  torej KOMINTERNISTIČNA in
  tukaj jugokomunistična “KULTURA SMRTI”:

  “Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba,
  za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere … Samo
  nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti,
  MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira…”

  (Moses Moša Pijade, srbijanski i jugoslavenski političar, slikar i novinar židovskog podrijetla, desna ruka velezločincu Josifu Brozu Titu).

  JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU tako prisegajo v Stožicah:

  “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”

  Tako tov. Milan Kućan, predsednik predsedstva Centralnega komiteja komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  “O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem spгijazniti.”

  Še tovariš Milan Kućan:

  “Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega – je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana”

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

  Pamet v glavo.

 • hle

  Je bla pač žurka in tisti ki mu je pasalo iti tja je pač šel nobenega dokaza niste dali koliko je bilo med njimi komunistov ali so bili tam organizirano itd…samo posploševanje v vašem stilu kar se pa tiste slike spodaj tiče bi pa možakarju priporočil naj raje popravi fasado in zamenja okna

  • Olga

   Ja, ko pride resnica, se komunistih razbežite! Ko so Srbi z JLA napadli Slovenijo ste se tudi razbežali in z “izbrisanimi” (ki niso želeli biti državljani “neke” Slovenije) na varnem čakali, kaj bo!

   • Domobranc

    Domobranci se vedno bezite od leta 45 pa do danes in se ne mislite ustavit. ;)

    • Olga

     Domobranci niso bežali! Domobranci so branili svoj dom pred revolucionarji iz močvirja, ki še danes zatirajo Slovenijo! Nisem imela te časti, da bi bila domobranka!

   • hle

    Od kod tebi ideja da sem ali da sem kdaj bil komunist ravno obratno zavračam pa totalitarne metode ne glede na to iz katere strani prihajajo pravzaprav tele tukaj povzročajo razen pri vernikih sds a delajo ravno kontra efekt

   • hle

    Še posnetek prvomajskega zborovanja iz komunistične Moskve pa si oglej koliko totalitarnih simbolov boš naštela tako je če ima država ne glede na preteklost pravo desnico
    https://youtu.be/6Y5nfd5waUA

 • xtc

  Da ne bom predolg:
  Levo mahnjeni nas na vse načine prepričujejo o “dobrem” socialiozmu Ruskem in “slabem” Nemškem Nacional socializmu:
  Med tem ;ko jih je “labi” pospravil komaj petdeset miljonov jih je “dobri” samo v dvajsetem stoletju čez dvesto miljonov:
  Seveda se vam ne sme zdeti čudno ;daso komunisti(socialisti) in nacional socialisti veseljačilj skupaj v bistvu so eno in isto _socialisti:
  Kdor še nekaj razpreda ;da temu ni tako v nauk oboji poudarjajo vlogo države in država je gospodar vsega;oboji propagirajo delacstvo in delavska letovišča ipd;oboji imajo identično scenografijo slavljenja svojih malikov in simbolov;oboji zahtevajo popolni oblast za eno in edino partijo in iboji se predstavljajo kot narod(kar niso) in oboji svojo opozicijo razglašajo za narodove sovražnike in jih trpajo v lagre in pobijajo:Skratka gre le za variante socializmov;ki pa so vsi isti in zločinski ter izkoriščevalski oz: paraziterski:

  • RealRevolution

   Tako je.
   Predstavljajo se kot narod in to niso!

 • Get Smart

  “Država” to, “država” ono, “država dopušča” … blablabla …
  so
  priučene floskulice, ki so vam jih KOMINTERNACIONALCI in JUGOKOMUNJARE turile in poturile.
  Država ne dela.
  Država samo je. Je le pojem, ki označuje nek družben dogovor.
  Ta družben dogovor, ki smo mu dali ime Slovenija,

  ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU seveda ne dopušča ((preberite si zakone, ustavo!!!!!!)),

  seveda pa se MURGLSRBSKE in KOMINTERN JUGOKOMUNJARE
  dobesedno poserejo na (slovenske zakone in ustavo),
  ter v OKUPIRANI SLOVENIJI gonijo svojo JUGOKOMUNISTIČNO POLITIKO.

  Politika je/POMENI SKRB za državo, za POLIS, za POLITEJO.

  KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE oz. KOMINTERNA dela za
  KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO

  in seveda časti svoje JUGOKOMUNISTIČNE praznike.
  KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE totalno kontrolira CELOTNO področje nekdanje JUGOSLAVIJE,

  pri čemer RVACKA seveda ni kaka izjema,
  le AGITPROP je DRUGAČEN.

  V RVACKOJ in v SRBIJI pač bildajo NEOBSTOJEČO rvackost in in sicer obtoječo SERBUSNOST, ki pa seveda ni kaka narodnost, ampak je, kot že rečeno, le izražen ODNOS SERBUSOVANJA GAZDI.
  Razumemo?
  Najbrž ne.

  Bildanje SLOVENSTVA pomeni bildanje
  — RESNICE
  — poštenosti (poštenega dela …)
  — SLOVENSKEGA PRAVA
  — pravičnosti
  — ljubezni do Domovine, do roda, do na-roda
  — spoštovanje človeka (“Kultura življenja” ) — “prijateljstvo do ljudi” — Žive naj vsi narodi”— SVOBODE …

  Kako naj bi KOMINTERNA bildala ta svoja nasprotja?
  Ne more in ne sme!
  Lahko pa bilda velikoSERBSTVO nje, celo mora ga, lahko bilda neobstoječe velikorvatarstvo, ki kakor nosi ime enega micenega serbusnega plemena Horintov, ki so skor gotovo že davno tega izumrli.

  Mimogrede, “povjesna šahovnica” je seveda le en od starih SLOVENSKIH GRBOV.

  Razumemo?
  Bildanje šahovnice ali zvezde ali cccc ni odvisno od bolj/manj krvavosti OSAMOSVOJITVENE vojne,
  pač pa od AGITPROPAGANDE KOMINTERNE oz. tu KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE oz. tu MURGL SRBIJE nje.

  KUKURIKU PLAN 21 = SD RVACKE = KP RVACKE = KP JUGOSLAVIJE

  PLAN FORUM 21 = SD v Slo = KP JUGOSLAVIJE v Slo

  Enako je v Srbiji, Makedoniji, BiH …
  Prej je KP JUGOSLAVIJE totalno nadzirala “vse” ali vsaj vse ključne in večje sisteme,
  sedaj pa jih ima V LASTI.
  Razumete? V LASTI.
  Mercator (Agrokor …) je sedaj v lasti KP JUGOSLAVIJE, enako velja za vsa velika izropana in SPRIHVATIZIRANA podjetja na področju nekdanje Jugoslavije.
  Vsa velika podjetja, ki smo jih postavili ljudje na noge,
  so sedaj ali totalno izropana in uničena ali V LASTI FORUMA 21.
  FORUM 21 je združenje, je NOV OBRAZ KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  kot so “NOVI OBRAZI” vse ostale JUGOKOMUNISTIČNE podružnice:

  SMC SD DeSUS ZL ZaAB PS Zares LDS …

  Pri čemer sta SD in LDS seveda FORMALNOPRAVNI* NASLEDNICI
  KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE in NJENEGA PODMLADKA (SKOJ).
  SD = KPJ = Komunistička partija Jugoslavije
  LDS = SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije
  * Razumemo pojem?
  SD in LDS sta de iure in de facto (z vsemi efekti) KPJ in SKOJ.

  • Get Smart

   »Već na tzv. „uskršnjem kongresu“
   od 20. do 23. travnja 1919. 27 članova ljubljanske sekcije Jugoslavenske socijaldemokratske stranke (JSDS)
   istupilo je iz njezina članstva i utemeljilo Slovensku socijalističku stranku, koja je prihvatila vjernost
   politici Vladimira Iljiča Lenjina, zauzimajući se za oružanu revoluciju i protiveći se parlamentarnoj demokraciji.
   Kad je u Beogradu osnovana Socijalistička radnička partija Jugoslavije (kasnije Komunistička partija Jugoslavije),
   Slovenska socijalistička stranka uključila se u nju, te prestala postojati. Slovenske komuniste predvodili su
   glavni tajnici KPJ Filip Filipović i Sima Marković.«

   PREVOD:

   »Že na t. i. ustanovitvenem kongresu od 20. do 23. aprila 1919 je 27 članov ljubljanske sekcije Jugoslovanske socijaldemokratske stranke (JSDS) izstopilo iz članstva le-te ter utemeljilo t. i. Slovensko socijalistično stranko,
   ki je sprejela vero v politiko tovariša Vladimira Iljiča Lenjina, zavzemajoč se za nasilno boljševistično revolucijo in
   nasprotovanje parlamentarni demokraciji. Ko je bila v Beogradu ustanovljena SOCIALISTIČNA delavska stranka JUGOSLAVIJE
   (kasneje preimenovana v KOMUNISTIČNO partijo JUGOSLAVIJE), se je t. i. Slovenska socialistična stranka vanjo vključila
   ter prenehala z lastnim obstojem. Komuniste na Slovenskem (srbske komuniste v Sloveniji) sta vodila glavna tajnika KPJ Filip Filipović in Sima Marković.«

 • Osti jarej

  …a je bavči že v arestu in zakaj ne?!?

  • Olga

   Kaj pa Milan? So Nemci že poslali tiralico?

   • Tetka iz ozadja

    Olga, Bavčar bo sedel, Milan pač ne. Lepo, a ne?

    • sprehajalec

     Še noben LDS levičar ni sedel in tudi bavči ne bo. Svetla tradicija ne bo prekinjena.

  • Olga

   Bavčarja ne bo nič, ker ima pravo ozadje!

  • domovina mili dom

   Je rekel, da bo šel za naročnikom, po vrsti, uboja Krambija.

 • freedomfighter

  glede zavezništva kounisti nacisti se strinjam sam vi dostikrat pozabite da so se potem 3 eta bojevali en proti drugemu…kdaj ste se pa ta beli bojevali proti komu razen lastnim bratom…pa še to v ww2 je umrlo 20 000 000 Rusov…če to ni dovolj velika žrtev potem ne vem katera je

  • Olga

   Res je bilo “dovolj”! Največ Rusov je pobil komunjst STALIN! Največ Jugoslovanov komunist Tito!
   Partizani so se “borili”, so pomorili samo Slovence!

  • if

   Natalija Lebedjeva, inštitut RAS, Moskva: “Med letoma 1937 in 1941 so komunisti SZ pobili 11.000.000 ljudi svojega naroda.”

   Gre za čas, ko sta nacistična Nemčija in komunistična SZ pravno, gospodarsko in vojaško sodelovali v obliki razbijanja Evrope.

  • sprehajalec

   Angleži so se 5 let bojevali z njimi.

   • if

    …, del VB so okupirali nacisti, tamkajšnji državljani VB so kolaborirali z nacisti, zaradi tega oblast imperija VB ni nobenega politično procesirala, ni pobijala.

    Maršal Tito je počel prav to! Titova Jugoslavija grobnica masovno ubitih ljudi, ki so umrli zaradi komunizma! V današnjem času je tak zgled Severna Koreja.

    • sprehajalec

     Tako je Channel islands, nikogar niso likvidirali, niti ne kričijo 70 let po dogodkih o kolaborantih in izdajalcih. Čeprav ni bilo tam odpora.

     To je pri nas tako, ker zadeva ni zaključena po 70 letih. Niti nima oblast volje in moči, da jo zaključi, ker je talec v rokah ZZB NoVJ.

 • Janez

  Bo, bo “tetka” !

  Tudi – v penziji ” močno pre-plačani” ex nepolitik-sistemčik.? Bo, bo – čičal ! L.r. Janez KOMENDA

  P.S.če ga le zadnja ljubica Matilda, prej – ne obišče. Sicer pa ? Nesodno – sodbo ljudstva – že ima !

 • luckyss

  luckyss •
  Imam zelo dobro novico za vas..
  Sedaj boste lažje skupno jamrali in se poneumljali kolikor je to pač še možno…
  Saj v bistvu bom s težkim srcem napisal to kar mislim….Torej…se poslavljam od tega portala..ker
  – Tako agresivnih, primitivnih in butastih ljudi na kupu ne moreš najti nikjer razen tukaj..
  – Nekateri imate resne znake psihične bolezni..torej ukrepajte..
  – Članki so na takšnem nivoju, tudi glede pismenosti, da je marsikoga sram, da gre za nek “kao” resen portal “v službi resnice”…
  – Resno priznam, da nisem verjel, da kaj takšnega v 21. stoletju sploh obstaja…
  Adijo pamet, adijo ta portal….sem se trudil ampak to je res Avgijev hlev, kjer vsakodnevno serete..kida pa nihče…

  • domovina mili dom

   Na Delu so odpustili novinarko. Tja te vabijo.
   http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izjave&View=novica&novicaID=22779

   • sprehajalec

    Zanimivo, če odpustijo pa novinarja iz državnega in državno ideološkega medijskega kroga, pa nihče ne protestira. kakšna društva za svobodo govora, pa novinarji brez meja.

    Ta razlika me moti v Sloveniji in mi daje misliti.

    • domovina mili dom

     Vse je v problemu, levi lahko, desni ne smejo.

  • komar marko

   no ja, pa več pameti ti želim. Nekaj dni nazaj si dobil lekcijo o IIWW. In o divizijah in o armadah. Žal si ispadel bedaček, ki res nič ne ve. da o drugih resnicah ne pišem, ker jih preprosto nočeš RAZUMETI zaradi opranosti in drobtin z mize ki jih dobivaš. Skratka, tvojega PODN nivoja pa res ne bomo pogrešali. Včasih so dejali Z BOGOM! Upam, da vsaj veš kaj pomeni ta izraz in kaj sem ti hotel povedati!

  • centurion

   Pa srečno, nesrečnik.
   Se bomo brali pod novim nickom…

  • Olga

   Saj boste samo Nick zamenjali, tako kot do sedaj! Mogoče ste lahko Tarantela, ker ga/je že nekaj časa ni!

 • Janez

  Hura !
  Tunnek “trojka” – razpada !
  Se
  TUNNEK – joka ker – jutri – bo poroka ! Oz. Joka se, ker je s financami g. Janše – ok.
  Ta
  Luckyss – pa ?
  Morda so ga pa dali v – ZL “čistko” ? Kdo ve.
  Še
  moja zadnja info tebi Luckyss !
  V
  Lokalu, trgovini Gospod Gurman – na Gosposvetski 8, dobiš novo pivo “KOMUNAJZER” !
  v
  štirih “pakungah: “Josip”, “Broz”, ” TITO” in “Jovanka” – ” KOMUNAJZER” pivo !
  Sem
  prejle preveril. Napij se, izplakni Broza, Mačka, Stalina iz sebe – pivo “KOMUNAJZER” L.R. Janez KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
  ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

  • Jovo Jamnica

   Nekam malo maš na totem profili ausdrukof.

   • Fogglof Tunnek

    Čuj,kaj te boli moj picek.

  • garfi

   bravo
   večje škode ti niti jaz ne morem narediti kot si jo sam

  • Janez

   Daj, daj !
   Tunnek ?
   Kje si se ga pa tako nalezel ?
   V
   lokal, trgovno Gospod Gurman – z “Josip”, “Broz”, “TITO” in “Jovanka” – pivom “KOMUNAJZER”
   V
   to trgovino Gospod Gurman na Gosposvetski 8 – nisi vlomil. Je novo pivo “KOMUNAJZER”
   še tam. Pred dobro uro sem šel mimo te trgovine na Gosposvetski 8, v centru LJ.
   A?
   Nam boš zdaj ti tudi? Kar ušel: s finacami g. Janše je ok. Kaj boš pa zdaj !?
   Hitlerja !
   Pa ne preveč pozdravljati.
   Te bo kdo – še prijavil. Na Policiji? Bolj pazi na besede s tvojega – jezika. A ne? L.r. JANEZ KOMENDA

 • garfi

  praznik rdečih pijavk
  mi ne bomo nikoli izobesili zastave, kaj šele z zvezdo
  rdečuhi vladajo že 70 let, pa se še vedno “borijo” za delavce in v resnici za svoje riti
  brez njih bi imeli vsi enkrat višje plače, pokojnine, življenjski standard in enkrat več poštenja in pravičnosti
  KOMUNISTI SO RDEČI NACISTI
  večjih lažnivcev in škodljivcev ni

 • Fogglof Tunnek

  A res budale desničarske, vi o Hiterju???… Kaj pa vaši prazniki?…Domobranci so si postavili spomenik, in to celo črno gradnjo v Grahovem pri Cerknici !!!… Se še kdo spomni domobranskega poveličevanja nacizma in fašizma v Rovtah ?
  Zakaj domobranci s postavitvijo spomenika svojim “junakom” v Grahovem in Rovtah namerno izzivajo? Reko bom, da jim enostavno hudič ne da mira, potem ko se jih je Bog odkrižal !!!… Prekprokleti lažnifci!!!

 • Fogglof Tunnek

  Poglejte na slovenski gnoj… poglejte mlade bele podgane ki nadaljujejo izdajstvu svojih dedekof in očetof.
  Potrebna je totalna deratizacija totih podgan… Huda jama odpri se… ponovno…. Neodomobranci so spet na pohodu !!!
  http://www.rtvslo.si/blog/h

  • Fogglof Tunnek

   Čuj,ti Fejkof Tumpek vozi iz mog portala buš bit kak Kristus!Kapiš!
   OVO JE MOJ PORTAL!!!RAUSSS!!!

  • Olga

   Sovražni govor! Podpirate izvensodne poboje NEDOLŽNIH LJUDI! Torej zagovarjate genocid, ki je kaznivo dejanje in NIKOLI ne zastara!

   • Fogglof Tunnek

    Dajte ga Folga tak ko maloga cuceka prebit!

   • Fogglof Tunnek

    Fse vas je potrebno poklati… gnoj neodomobranski !!!

    • centurion

     Naute, naute…
     Tokrat ste na vrsti vi.
     Orožja je skritega dovolj, ni več leto 1941.
     Ne šopiri se….

    • Fogglof Tunnek

     Ovi doli te je pa fejst raskajfo.

  • Levicar nikoli!

   Dej gobec zapri, usrane!!! Sem videl kok te je v hlacah 27.aprila. Niti za posmrdet te ni blo, tako sinse podelal v hlace! Pezde!

 • totex39

  Je pa razlika praznovanje 1.maja pri nas ali drugje. Pri nas poteka vse v nekem druženju in popivanju. Vmes jim še popestrijo s komunistično “hej brigade”. Nikjer namreč ni videti, da bi se “borili” za delavski razred, tako kot drugje to izražajo s protesti. Vse skupaj je ena sama laž in smešna ceremonija.

  • Janez

   Se absolutno strinjam !
   Smešna ceremonija? Res je : jo pač organizirajo ?
   – Ne zares delavski itd. “sindikati” Praznovanje 1. maja podpirajo?
   – Ne zares levičrske – pač pa levičarsko “ponarejene – fake” pokomunistične !
   – 1. maj podpirajo neostalinistične stranke SD, SMC, DESUS, ZL itd.
   – delavci, upokojenci – teh sindikatov in strank? A jih kaj brigajo? Malo, nič?!

   Ex KP, ZK so z sramotno v revščino penzij 400, 500 evrov !
   – za 40 let garanja v ex socialističnih tovarnah !
   V revščino – so
   – potisnili ex prave komunistične in socialistične delavce. To je resnica ! L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   EX šefi CK ZK in ostali KP, ZK “sistemčiki” so pa na super penzijah – od 1200 evrov navzgor.
   Veliko je ex KP, ZK penzij na cca 1800, precej tudi nad 2000.
   – je pa? Zelo znan.Primer penzije nad 3000

 • Iza Demos

  Prav imaš L.S.. Osebno bi 7 praznikov, ki pomenijo dela prost dan ukinila. Pustila bi samo po en dan za: Novo leto, Veliko noč, Velikonočni ponedeljek, Binkošti, Marijino vnebovzetje, Dan spomina na mrtve, Dan reformacije in Božič.
  Vsi ostali prazniki naj ne bodo dela prosti.
  Ampak prepričana sem, da me v tem ne bi podprl niti en/ena delavec/delavka v SLO. Niti zate L.S. ne dam roke v ogenj. Vsi ljubijo plačane proste dneve (z izjemo lastnikov firm) in odprte trgovine ob sobotah, nedeljah in celo na drugi prosti delovni dan za Novo leto in 1. maj (razen prodajalk in prodajalcev). Takle mamo!

  • učko

   Ti si pa sigurno penzionistka !!!!

   • Iza Demos

    s.p.

 • Fogglof Tunnek

  Janša se večkrat spusti v twitter bitko z mediji, ta človek ima res neko bolestno obsedenost z mediji, čepraf jih veliko hoče nadzorovati, mu ni dovolj!.. Majer je nekoč na na twitter RTVSlo napisal: “In pravite, da ni zombijev? Kaj ni bila ena revolucija dovolj? Hočete nove Hude jame?”… Janša znova stopnjuje zadeve, tokrat je fmešal celo Hudo jamo, kjer so zagrebeni izdajalski in zločinski nacistični ustaši in domobranci. Kdo bo ponovno končal v kakšni jami? Ljudje, ki nasprotujejo njegovemu režimu oz. politiki? Naj spomnim, v času povojnih pobojef so bili na oblasti komunisti, danes hoče biti Janša, ki grozi z novo Hudo Jamo???? Le da tokrat v njej ne bodo končali zločinski nacistični domobranci, temveč tisti ki njemu nasprotujejo? Njegova retorika je nevarna, presega fse meje normalnega… DOL Z JANŠO!!!

  • Levicar nikoli!

   Mali komunajzarski vrescac, ki s polnimi gatami serje po internetu. Hraber levuhar! Hahaha

   • učko

    Od unih nam je sam ta še ostal. Glejmo, da ne bomo še tega cepca spodili, čeprav ga ni škoda, je pa še edini od cepcev !!!

    • Levicar nikoli!

     Jaz sem za to, da se vse levuharje popuca! Vse do zadnjega!

     • centurion

      Težko je pucat drek, hehehe.

     • Fogglof Tunnek

      bele podgane…ratatatata….

     • centurion

      A si ti črn? Nisem vedel.
      Mi smo beli. Arijci. Ve se….
      Ti si pa črn in na viola alko vlečeš…
      Hik, hik.

     • centurion

      Miške, bele miške vidiš…
      %%%%% ne promili, hehehe….

     • Levicar nikoli!

      S stralfiksam, pa to…

     • janez cepec

      teb ga še za sabo ne uspe spucat, seronja jedan

    • centurion

     Ta se litru šmarnce za plačilo ne bo odrekel.
     Menjal bo link, portala in flaše-ne.

  • Janez

   Tunnek !
   Saj arhiviramo tvoje zapise. Ne skrbi.
   Kje pa imaš ostale člane tvoje Tunnek trojke? Luckyss se je poslovil, kje se pa j. Cepec klati?
   A te zapuščajo ?

   Pa nehaj s temi “izdajalci” !

   Le neke fotografije si videl. Kaj so te pumpali itd.

   KPS slo stalinisti so Slovenijo in nas Slovence “zanikali” že 1936 in 1938 !
   Ko so plačano kolaborantsko z zločinskim VKP B Stalinom – šli v Španijo.
   Da o “zanikanju “nas Slovencev in Slovenije – leta 1938-1941,
   – ko so Kardelj, Maček, Kidrič, M. Ribičič &comp. – bili v Stalin VKP B MOSKVI !
   – da o tem učenju polit morilskih !
   -veščin na VKP B NKVD tečajih .Niti? Ne pišem.
   Te arhiviramo Tunnek, te arhiviramo. Kar piši. Kmalu bo dovolj. Za ? L.r. Janez KOMENDA

   • Fogglof Tunnek

    Ti kar arhiviraj… Še bolj te bo sram.

 • Fogglof Tunnek

  27. april in 1. maj bi morali biti dnevi, da se izvajajo deratizacije belih podgan…in črnih psov !!!

  • Levicar nikoli!

   Si imel priloznost 27.aprila z mano zacet deratizirat, pa si se posral kot pijana pizda, kar tudi si!

   • Fogglof Tunnek

    Sn te čako pr Klički, pa te ni blo.

    • Levicar nikoli!

     Ja ja, si cakal ja! Sam ne takrat, ko sem ti rekel, da prikrevsaj tja: 27.aprila ob 22h! Sem videl, kako si ti cakal: doma, ves posran!

     • Fogglof Tunnek

      Met izvirom Iške pa Kličkom je 135 km razlike.

     • Levicar nikoli!

      Sej ti zdele sam dobr ves, da lazes! Tipicno za pijanega, posranega levuharskega komunajzarja! Vsi kle gor dobr vejo, kdo si, kaj si in da si se podelal! Kot tipicen komunajzar!

     • Fogglof Tunnek

      Kaj se zaj vun vlečeš? Pr Kličku sma se zmenla, pa basta.

     • Levicar nikoli!

      A se bos razpocu?!? Ubog tisti, ki te bo smrdljivca pucal s sten! Fuj!!!

     • Fogglof Tunnek

      Močn si ko štrumfpantl.

     • Levicar nikoli!

      Niti ne mocn! Zajeban sem bolj! Ne boj se mocnih, zajebanih se je treba bat, komunajzrcek strahopetni, zajebanih se boj!

     • Fogglof Tunnek

      Dobro da sn na varnem. Norci so vuni.

     • Levicar nikoli!

      Saj sem se 27.aprila hotel spravit v “nevarnost”, pa si rajs doma v hlace sral…

 • Fogglof Tunnek

  Ali Baba: “Sezam odpri se”

  Foglof Tunek: “Huda jama odpri se”

  • Levicar nikoli!

   Domobranci niso bili tako krvolocni, kot ste bili komunajzarski razbojniki! Brez skrbi, ne bomo ponovili napake!

  • centurion

   Lj.Polje-kletka zapri se…

  • Levicar nikoli!

   Tebe ne bomo ubil, tebe bomo okuzl z gobavostjo!

   • centurion

    Šmarnco mu bomo vzeli,
    ne bo preživel.

 • RealRevolution

  Slovenija se je osvobodila od Jugoslavije , politikom in ljudem na oblasti je pa dovoljeno uporabljati in sponzorirat komunizem in njihove zastave in so proti domoljubju.
  Veliko jih podpira njih.In jasno je ,da tu so dve opcije ,ki so toliko nerazen da ne gredo skupi.Kot dva magneta,ki se odbijata.Veliko mlajsih ,pa ze pop- tv propaganda prelisici z tem ko pravi”da imamo dovolj tega da se delijo na leve in desne in da so vsi isti”.
  Podpirajo pa izkljucno levo ideologijo.

  To so veliki paraziti za slovence!

 • Fogglof Tunnek

  SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

  ŽIVEL 1. MAJ

  • Fogglof Tunnek

   Jas sn te danes čakal ob 10:00 uri Pri treh ribnikih…te ni bilo… Sam gobec te je na tipkovnici…
   Pizda ti materina usrana!?!? Gobec drz, posranc!

   • Levicar nikoli!

    Za danes nisva bila nic dogovorjena, pijancek! Bila sva pa 27.aprila, pa si rajs v hlace sral kot deratiziral!

    • Fogglof Tunnek

     Čuj Levicar nikoli!,mam peneze bum plačal samo naj me bit razmeš?

     • Levicar nikoli!

      Jeza? Delirij? Od komunajzarije skisani mozgani?!? Al je samo smarnica na delu?!? Tebe niti za ustrelit ni, tebe je za obstreljevat in se zabavat zraven, ko bi skakal in vrescal! Hahahaha

     • Fogglof Tunnek

      Jaz sem nor,
      jaz sem ubogi bogi bogi bogi bogi stvor,
      jaz sem nor,
      jaz sem ubogi bogi bogi bogi bogi stvor,
      jaz sem nor,
      jaz sem nor, haha,
      jaz sem ubogi bogi bogi bogi bogi stvor.

     • Levicar nikoli!

      Ne matrej se, vemo! Vsi vemo!

     • Fogglof Tunnek

      Z tebo pa res ni teško. Fsaki butl te lahko nasere.

     • Levicar nikoli!

      Ja, vedno padem na foro, da vas je komunajzlov kaj v hlacah, pa me zmerej zajebete in mi dokazete, da ste posranci. Vedno ste bili, vedno boste! Jebi ga, naivcina sem. Hehe

     • Fogglof Tunnek

      Keri te so pr nas na oblasti? Sposobni, majkemi!

   • Fogglof Tunnek

    Keri arhitekt je zrihto promenado ot Majstrove do Klička?

  • Fogglof Tunnek

   BOG NAROD DOMOVINA!!!

   • Fogglof Tunnek

    Za DOM SPREMNI!

    • Fogglof Tunnek

     Još jedan pozdraf mojoj rodbini.

     Za DOM SPREMNI!

     • Fogglof Tunnek

      No viš, da gre.

 • Fogglof Tunnek

  Zakaj moralo priti do deratizacije belih podgan in črnih psov!!!…Črna roka je bila pro-katoliška organizacija, ki je med 2. svetovno vojno izvrševala atentate oz. umore političnih nasprotnikof. Velja za eno najbolj kontroverznih organizacij, ki so bile prisotne na ozemlju današnje Slovenije med drugo svetovno vojno. Bili so zverinski morilci !!!

 • Fogglof Tunnek

  Da ne bomo nikoli pozabili:

  Kazniva dejanja, ki jih je zagrešila Črna roka:

  Črna roka je ugrabila, mučila in ubila okoli 1.000 gverilcev OF-a in njihovih civilnih podpornikov. Navedenih je le nekaj izmed kaznivih dejanj:

  – 21. februar 1945: pet članov družine Hotkovič mučenih in ubitih v Žužemberku – oče, mati in tri hčere, Črna roka umorila 56 civilistov v Žužemberku
  – Noč 1. aprila 1944: šest ljudi – M. Franc, Gusti in Leopold P., K. Mara, Adolf O. in Ivanka O. – brutalno umorjeni na Jesenicah
  – 4. november 1944: Amalija Rob Z., umorjena s svojim otrokom
  – 22. junij 1944: oče Edward Z. s sinovoma in Dušan Edvard iz vasi Ponikve, ugrabljeni, nato pa brutalno umorjeni.
  – 2. aprila 1944 so bili umorjeni : Stefan in Helena O. iz Mirne Peči njun sin je bil partizan
  – ponoči 16./17.5.1944 trije moški – Martin R., Josip A. in Anton K.- umorjenih v njihovih domovih

  SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

  • Levicar nikoli!

   Prihaja cas, ko bodo posthumno odlikovani za castno delo, za ugonabljanje komunajzarstva!

   • Fogglof Tunnek

    Posthumno lahko z meno delajo, kaj čejo.

    • Levicar nikoli!

     Seveda! Hudic je, ker bomo s tabo delali kar bomo hotli se preden se bos stegnil!

     • Fogglof Tunnek

      Nekak ni nekega rezultata.

     • Levicar nikoli!

      Zdej ga ni, ker nihce ne izvaja nobene akcije, razen tvoje riti v tvoje gate. Bo rezultat, ko te v roke dobimo! Bos plesal kazacok po nasih taktih. To bo smrdel! haha

     • Fogglof Tunnek

      Z takimi ko si ti pa tvoji kompanjoni f Halozah škorce v vinogradih strašimo.

     • Levicar nikoli!

      Ja, zato pa nobenga skorca ni niti blizu! Se ti se nas izogibas! Si 27.aprila dokazal! Haha

     • Fogglof Tunnek

      Trotl. Grozdje zori jeseni.

     • Levicar nikoli!

      Pri tebi plesen v glavi zori celo leto!

     • Fogglof Tunnek

      Ti je fejst nerodno?

     • Levicar nikoli!

      Ja, mal mi je pa. Sem mislil da si dec, pa sem se zmotil. Si pezde! Spet si me nafarbal! Zato mi je nerodn!

     • Fogglof Tunnek

      Jas vedno delujem tak, da mam ot tega neki rezoltat. Nikol bez veze.

 • Fogglof Tunnek

  Oče, mati, bratje in sestre,
  koče mesta, trate in steze,
  holmi, skale večnega snega:
  to je moja domovina!

  BOG NAROD DOMOVINA!!!

  • Levicar nikoli!

   Zdej se bo pa tunneku odfukal… hahaha

   • Fogglof Tunnek

    Misliš?

  • Janez

   Tunnek !
   Hvala za lepo pesem. Jo že dolgo poznamo. In nam, mi je zelo ljuba. Hvala. L.r. Janez KOMENDA

   P.S. naši slovenski fantje so jo peli. Hvala.

   • Fogglof Tunnek

    Janes, to nisn jas, tapravi Tunek. Pusti nas zaj pr miru.

    • Levicar nikoli!

     Tunnek je shizofrenik!!! Haha

     • Fogglof Tunnek

      Možno. Sam Janeza je brez veze tu not mešat, ker nea pogrunta, da smo tu trije z istim avatarom.

     • Levicar nikoli!

      Me zanima kako Tunnek sam sebe mlati!?!? Haha

     • Fogglof Tunnek

      Idi f knižnico pa si prečitaj Da Vinčijovo šifro. Mogoče boš pogrunto, kak to gre.

     • Levicar nikoli!

      Me ne zanima tolk

     • Fogglof Tunnek

      Saj si ti štarto. No, saj se mi je kar zdelo, kaki šajsar si.

     • Levicar nikoli!

      Saj se ve kdo je bil 27.aprila pravi sajsar, a ne tunnkec?!?

     • Fogglof Tunnek

      Pojma nimam.

    • Fogglof Tunnek

     Ovo ti znam
     Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi,
     Nešete u Čavoglave dok smo živi mi!

     • Fogglof Tunnek

      To si morm najprej prevest. Kaj je to Čavoglava pa res nea vem.

 • MEFISTO

  Se je Fogglofovem Tunnek spet zrolalo?

  Po prvomajskem pivu in pleskavicah še glava odpove, ne samo želodec.

  • Fogglof Tunnek

   Tebe doben več nea šmirkla. Kapiš?

   • Fogglof Tunnek

    Kak ne???

    • Fogglof Tunnek

     Tak ne. Simpl ko pasul

     • Fogglof Tunnek

      Malo že zgleda,da se sam sabo dogovarjam?

     • Fogglof Tunnek

      Mi fsaj ni dugi cajt.

     • Fogglof Tunnek

      Lud sam bio, mlad
      još ludji sam sad
      svi me moji vole
      takvog kakav sam

     • Fogglof Tunnek

      Keremu lepše?

 • Fogglof Tunnek

  V peklu naj se cvrejo, izdajalci slovenskega naroda.

  S tem je mogoče soglašati.

  Največji izdajalci slovenskega naroda pa so “črni psi”, ki so pobijali Slovence med drugo svetovno vojno in prisegli Hitlerju… in stem prostor pripravljali… za razslovenjenje Slovenije… Gnes SDS in Janez Janša stem nadaljuje…ob pomoči RKC-ja !!!

  • Fogglof Tunnek

   Evo me Julika moja draga prihajam BEEEEEE HEHE,BEEEEE HEHE !!!
   Lahko noč,banda levaška !

 • Fogglof Tunnek

  Jas sn bil vedno na desni in vedno bom ostal.Levake po malo podjebavam…samo eden na tem portalu se izdaja za mene…
  Velikega in edinega Foglovega Tuneka !!!
  Jas sn edini in originalen Foglof Tunek…Moje… ORIGINALNE… poste boste takoj prepoznali !!!

  • Levicar nikoli!

   Tunnek jebe tunneka!? To je pa cela pizdarija!!! Haha

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,jast se popišam na ove partizanose.Kapiš!

 • Demonkrat

  Ampak travo okoli tiste bajte bi pa res lahko pokosili in po možnosti malce uredili okolico

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas bi se rad zahvalil še enemu “Foglovemu Tuneku”… ki me dela še bolj popularnega!!!… Kot veste je Foglof Tunek alfa in omega fseh portalof… Zaj sn se za nekaj časa pač ustavil na Nova24tv…bo pa prišel čas ko ga bom zapustil… Večina vas bo jokala od žalosti….tudi desničarji !!!

  • Levicar nikoli!

   Ja, od smeha

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, vi ste pogumni pisuni in lizuni murgelskega čukavca … Kapish???
  Vas partizane je treba fse fjame zmetat

 • Janez

  Podvojena oseba ?
  V enem telesu?
  To je pa hudo !
  Nekaj iz psihiatrije. A kdo pozna ta – psiho bolezenski pojav ? Ubogi Tunnek. L.r.Janez KOMENDA

 • centurion
  • Fogglof Tunnek

   Neka ruska zastava?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jast kot prvi zvesti volilec SDS in kot Judas Iscariot,
  mi je res težko pogledat v oči edinemu pravemu voditelju naše republike Slovenije Janezu Janši.Kapiš!

  • učko

   Ti bi se moral zazret v oči kakmu dobermu psihiatru, da bi ti mal pomagal !!!!

   • Fogglof Tunnek

    Prepozno.

    • Fogglof Tunnek

     Mi je poludel ! Kapiš

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ali so tisti, ki kupujejo v Lidlu/Hoferju izdajalci slovenskega naroda?… Vem da Janez Janša tam kupuje… hahahahahahahahahahahahahahaha …

  • Fogglof Tunnek

   1. april
   ups maj

  • Janez

   Tunnek !
   A tisto pesem ? Veš?
   ” They are coming to take me away, ha ha, hi, hi” “prihajajo, da me bodo – odpeljali”
   Daj!
   Malo pospravi to tvoje podstrešje !
   pod lasmi ali pod plešo. Te bojo enkrat res – kar ? Odpeljali. Bogvekam ! L.r.Janez KOMENDA

 • Demonkrat
 • centurion
 • centurion
 • Fogglof Tunnek

  Čujte,jas tak nacugan lako po moji kozici Juliki skačem celo noč do nezavesti.
  Ovi naši mali rdeči paglavci so nam samo fsramoto fsem PASJEJEBCEM
  padejo dol že ko zamašek od šmarnice povohajo ala KORDIŠ.Pravi amaterji.Kapiš!!!

 • centurion
 • Fogglof Tunnek

  Čujte Nova Tv,nakažite vi meni takšen honorar ko Murgle meni pri priči odidem k vam Nova TV.

  • Janez

   Hja, ha, ha !
   A?
   Tam ?
   Na robu barja so sami starejši nergači ? Niso nič za hece. Si jih sit ?L.r. Janez KOMENDA

  • garfi

   vzeli ti bomo, ker je to državni denar

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,saj veste jast fse kresnem kar leze tak po levaško in nimam nobenih problemof stem.Kapiš!
  ŽIVELA LDS!!!IN FSI MOJI PASJEJEBCI LEVAŠKI!!!

  • garfi

   kako kaj hitler

 • Janez

  No, no !
  Tunnek !
  Saj sem vedel, da. – ti – voliš – SDS
  Ampak?
  Da si že tako daleč – da bi z murgel rad presedlal na novo24tv ? Ti bodo povedali v upravi Nove !
  Mislim,
  Da nas imaajo dosti takih, ki kot jaz – zastonj – pišemo !
  Pa ?
  Sigurno si ne želijo, da bi ti spremenil ta ok portal v eno podružnico Psihiatrije ali v oštarijo !
  Vprašaj – pač ! A ne ?
  A?
  Barjanci že izobešajo? Belo zastavo ?
  Dvomim –
  – prej si bodo zrihtali kake azile kje na obali.
  V Rusijo mislim, dda jih ne vleče. Prestari so za v Rusijo. Tam ni nič lepo. L.r. Janez KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  SPAT !!!

  • garfi

   in vstane nočna izmena argentinec

  • cosmosjasnovidec

   O zdravo kozoporivalec so te malo iz psihiatrije spustili na vikend,ker se nekaj časa nisi mogel pojaviti tukaj?

 • Janez

  Ampak?
  Tele stare titoistične zastave.?
  Saj menda tako revni ?
  pa v Zasavju menda ja niso, da niti za zastavo R.SLO – ne bi imeli ? L.r. Janez KOMENDA

 • if

  Kolaboracija nacizma in komunizma dokumentirana v vsebini https://www.youtube.com/watch?v=9XHu9CX0y9A dokazuje vso podlost obeh totalitarizmov in slovenske režimske zgodovine vključno s šolsko, ki mladini laže.
  Slovenska režimska zgodovina na ta način izvaja kriminal nad resnico, demokracjo in prihodnostjo samostojne Slovenijie.
  Akterji slovenske režimske zgodovine so kriminalci!

  • Argentinec

   Kolaboracija katerega “komunizma” pa? Slovenskega? Komunizem je namreč pojem in kot tak ne more kolaborirati. Tako kot nacizem. Lahko pa (in tudi so) kolaborirajo slovenski domobranci z nacisti.

   • Karmen

    Če si tako pikolovski, komunizem ni kolaboriral, so pa komunisti.

 • Argentinec

  Ivan Janez Janša je bil zadnji komunistični predsednik slovenske vlade. Dejstvo, ki bo ostalo zabeleženo v zgodovinskih učbenikih.

  • garfi

   ko bi bil ti zadnji komunistični lažnivec

  • cosmosjasnovidec

   Hja enako kot za tebe in “foglofega tumpeka”,da sta ena največjih buzičev v Sloveniji.

   • garfi

    on je nočna izmena

   • Dragan Krstič

    A ni Argentinec nekrofil? Sam vprašam?

  • if

   Slovenske zgodovinske učebenike iz komunističnega obdobja je obravnavati kot dokazno gradivo proti kriminalcem, ki potvarjajo zgodovinska dejstva!
   Argentinec, za vas velja načelo “Argentinec ne loči med komunističnim predsednikom in predsednikom vlade”.

   • Argentinec

    Enkrat komunist – za vedno komunist. …… vaše besede.

  • Olga

   Komunisti vedno napadate in širitev laži! Ne morete prenesti resnice! Zgoraj jo imate! Vaša NOB je bila prevara in genocid nad lastnim narodom! Vaši vzorniki so zločinci in teroristi!
   Gospod Janez Janša pa je demokrat in najboljši predsednik vlada! Vodil je tudi EU! Je cenjen in spoštovan doma in v svetu! Slovenija je bila v njegovem mandatu spoštovanja vredna članica! Slovence so Avstrijci v tem obdobju spoštovali! Tudi standard je bil v njegovem času bistveno boljši kot danes, ko so vaši vse pokradli!

   • Argentinec

    Janez Janša je bil kot zadnji bivši komunist predsednik vlade! Bratuškova in Cerar nikoli nista bila člana zveze komunistov. Pač, to so dejstva.

    • Minovak

     Kdo pa je tako prešerno pel komunistične pesmi v Stožicah? Na posnetku sem lepo videl Bratuškovo v družbi ostalih rdečih podgan, ki so mahali z klavskimi emblemi in verjetno so posnifali nekaj kil kokaina. Vso maškerado pa smo plačali vsi – tudi ti. Rdeči narod – bebav narod…in ali si zraven???

     • Argentinec

      Pel sem že “Hej brigade”, “Lili Marlen”, “Da te mogu pismom zvati” ….. pa zato nisem niti komunist, niti fašist in niti hrvat. Janez pa je bil komunist in kot takšen tudi zadnji slovenski predsednik vlade! A ti še narišem?

     • Karmen

      Motiti se je človeško. Je bilo veliko takih, ki so pošteno mislili, pa so bili samo nategnjeni. So spoznali pravi komunizem, zato so izstopili.

     • Argentinec

      A pravi kapitalizem si že spoznala, ovca?

     • Karmen

      V Avstriji ga imajo, pa boljše živijo kot mi. Se vidi, da nikoli niso imeli socializma.
      V državah vzhodne Evrope so ga po padcu berlinskega zidu tudi uvedli, pa so tudi na boljšem kot mi.

     • Argentinec

      Men se pa zdi, da smo bili mi pred uvedbo kapitalizma na boljšem kot pa Poljaki, Čehi in Madžari …. drgač ima pa največjo gospodarsko rast na svetu komunistična Kitajska ….

     • Karmen

      Sicer pa, v bivši jugi nismo imeli nobenega socializma, ampak državni kapitalizem s komunistično kliko na čelu, kar imamo še danes. Zoki, eden največjih komunističnih kapitalistov nam govori o delu in časti in sociali. Saj bi bilo lahko še smešno.
      Ja, ima Kitajska največjo gospodarsko rast na svetu, delavci pa zaslužijo za dve pesti riža na dan.

     • Aton

      Seveda si fašist. Toda nikoli ne boš pogruntal zakaj!

     • Argentinec

      Dej mi no pomagaj razjasniti zakaj, lolek.

 • garfi

  tuneku se je dokončno sfuzlalo

  • Demonkrat

   Komunizem je šmarnica za narod

   • garfi

    zato imamo stotisoče pijancev

 • garfi

  Konec aprila je KPS ustanovila PIF, Protiimperialistično fronto, ki je kritizirala angleški, francoski in ameriški imperializem, ne pa nemškega in fašističnega. O kakem boju za osvoboditev Slovenije ni bilo govora. RS slavi 27 april 1941 kot Dan upora. Ta zgodovinska laž se bo RS nedvomno maščevala. Izgovor, prvič omenjen pred dobrimi desetimi leti, da je PIF bila predhodnica OF, je čisti nesmisel. Obe organizaciji sta v namenih in ciljih diametralno nasprotni. PIF – Protiimperialistična fronta je imela za cilj in nalogo kritizirati svetovne imperializme: ker so v tistem času komunisti prijateljevali z Nemčijo, so napadali samo zahodne zaveznike, Anglijo, Francijo. O kakšni osvoboditvi Slovenije ali Jugoslavije ni bilo niti besede. Po drugi strani je bil izključni namen OF pomoč napadeni Sovjetiji in posredno, postransko osvoboditev Slovenije, Jugoslavije. Tako delovanje PIF kot OF je sledilo direktivam Kominterne. Toda Kominterna komunistom ni dala navodila, naj PIF samo spremenijo v OF. To so si komunisti izmislili v propagandne namene, kar pojasnjuje tudi zadrego z »dnevom OF«, ki so ga v komunistični Sloveniji v nekaterih obdobjih praznovali, v drugih pa spet ne.

 • garfi

  zanemarjena roza hiša in rdeča zvezda se lepo dopolnjujeta

 • garfi

  nacional socialisti in rdeči socialisti
  isto sranje drugo pakiranje

 • garfi

  rdeči krvoses stanovnik razlaga heroje
  ker je totalni idiot se mora vedno dreti v mikrofon, da izgleda kot da govori

 • RealRevolution

  Poglejte si samo npr place za delavce v balkanskih drzavah in v Nemciji,Avstriji,Danski,Nizozemski,Italiji…
  In potem vam bo jasno kdo je bolj za delavce.
  Imenujejo se delavska stranka in kaj so naredili za delavce razen nekaj dni dopusta zraven?
  Za priviligirance v uradih pa veliko bonusov.Polne pisarne ,delali pa bojo stroji?To je njihov izgovor …

 • radames

  Tovarišu z Brega pri Borovnici je socializem dal bajto s strupenimi azbestnimi salonitkami na strehi.
  Je ta “ponosni” jugonostalgik z rdečo zvezdo kdaj slišal za družino Vičič iz Draž`ce pri Borovnici, ki so jim partizani ubili očeta in njegovo hčerko, staro 15 let? In še mnogo Borovničanov. Družina Lončar, recimo. Vse MED vojno.

 • Janez

  Pustimo !
  Te lažno delavske praznike !
  Raje
  Resno porihtajmo
  – sramotno nizke pokojnine pravih ex socialističnih fabriških delavce !
  Ogoljufani
  od ex KP, ZK “aparatčikov”, ki imajo dobre
  – penzije nad 1000 ,
  – veliko z 1200 – 1800, tudi
  – nad 2000 evri.
  Za penzijo nad 3000 evri ? Pa vemo vsi.

  V revščini pa !
  – živijo zdaj zgarani, starejši – pravi ex KP, ZK

  – pravi delavci – s pokojninami 400, 500 evrov !
  – V REVŠČINI ! SRAMOTNO NIZKIH PENZIJ ZA 38, 40 LET DELA. Uredimo to ! L.r. Janez KOMENDA

 • Demonkrat

  Jaz imam udbofobijo

 • radames

  Prvega. maja družina iz katere izhajam in moja lastna družina ni nikoli praznovala. Je bil pa ta praznik v moji mladosti izkoriščen za gore. Posebno še, če je bil koledar tako milosten kot letos. Kakšni užitki na visokogorskih turnih smukah!!! Kdor je kdaj smučal s Kredarce, s Kanjavca, z Rink, z Grintavca, ve kako lepo je to!

  • Janez

   Jaz sem
   smučal s Kredarice,
   s Špičke pod Jalovcem itd. cca 1968-1970. leta !
   Ja – lepo. A v Zadnji Trenti sem srečal zoprnega Kardelja, ki je bil tam na vikendu. Sam.
   Pustimo to !
   Proslavimo !
   Ne spreglej mo : 300 LET ROJSTVA DOBRE VLADARKE – MARIJE TEREZIJE, 13.5. 1717-2017.
   Proslavimo
   okroglo obletnico – verne, dobre matere 16 otrok, dobre goslodarice in najboljše vladarice !
   S
   koncerti MOZARTOVE GLASBE, Z GOVORI V ČAST RAZSVETLJENKE – MARIJE TEREZIJE !
   Slovenci !
   Pokažimo samim sebi, Evropi, vsemu svetu – da smo dediči pozitivne MARIJE TEREZIJE !
   Ne
   pa dediči VKP B Stalina, KPJ BROZA,
   slovenskih ex KP, ZK – ki so bili in so le stranpot in slepi tir za nas Slovence ! L.r. Janez KOMENDA

  • hle

   No mi smo šli takrat vedno v gozd ker če bi delali na polju bi te že kdo lahko videl in bi imeli probleme zanimivo pa je da danes najbolj pljuvajo po temu prazniku ravno tisti ki so se v tistih časih na ta dan prav lepo imeli

   • radames

    Stari oče moje žene je na svoji kmetiji ob peš poti v neposredni bližini bolnice Franje za 1. maja sekal drva. Mimo so prihajali obiskovalci bolnice Franje in mu rekli, da se prvega maja ne dela. On jim je pa odgovoril: “Ki pal, jutre bo pa drugi maj!”

    Zadnji del tvojega posta izpade idiotsko. Kmetje so delali. Mestni ljudje so bili dva dneva prosti in drugega dela niso imeli, kot da so šli na izlete ali v gore. Jaz sem šel v glavnem v gore, če sem bil prost. Imel sem namreč tako službo, da sem delal tudi ob praznikih in nedeljah.

 • Tadej Bratuša

  najbolš je ko socialni problemi slavijo dan dela:)
  seveda z zastavo in pirom in 0 dni delovne dobe:)

  • Demonkrat

   Ali pa tisti ki so firme potisnili v drek in potem drugim cukrajo pamet kako se dela.Marsikaj lahko dozivis v zivljenju

 • Dark Lord

  Kaj natančno imate proti 1. maju?
  A vi ste tako načeloma kar proti vsemu? Ja super, no…

 • Dark Lord

  No, jaz upam da ste vse domobrančki lepo delali čez praznike, ki jim tako goreče nasprotujete.
  A ja, ne! Lepo ste šli na izletke, pa piknike, pa mal okol, a ne? Pizde dvolične.

 • albusa aquilae

  Najprej naj odstrani azbestno kritino….pol pa še sebe…

 • samotoje

  Od nekoga, ki živi obdan s toliko krame in v taki podrtiji, ne gre pričakovati, da je že ugotovil, da smo v Sloveniji že 1991 zamenjali zastavo.

 • janez55

  Torej so še nemški nacisti bolj spoštovali mednarodni delavski praznik kot ga spoštujete današnji slovenski neonacisti.

 • hle

  Kako izgleda če državo vodijo pravi desničarji se da videti na posnetku
  https://youtu.be/6Y5nfd5waUA

 • Argentinec

  Kva je, ovce? A boste po božiču tud tok pljuvale? ……… c,c,c,c,c,c,c,c,c,c ……..

 • Argentinec

  Janez Janša je kot zadnji član bivše Zveze komunistov postal predsednik slovenske vlade. Bratuškova in Cerar nikoli nista bila člana partije. Dejstvo, pa vi zopet obračajte zgodovino po svoje kolikor vam je volja.

  • jankoslav

   Bila pa sta člana ZSMS (socialistične mladine) in kar je najpomembneje nadaljujeta s politiko Zveze komunistov tudi v 21. stoletju, kar je unikum v demokratičnem svetu. Sta namreč velika zagovornika socialističnih stališč in dejanj (nacionalizacija podjetij, slavljenje rdeče zvezde ipd.).

   Narediti napako je človeško, vztrajati v napaki (tudi v 21. stoletju) pa je idiotsko.

 • von Rhein

  Ves cirkus,ki so ga ponujali v zvezi s tem diktatorjem,od rojstnih dnevov,mladine in raznih parad, je čista kopija dogodkov,ki so bili posvečeni Adolfu Hitlerju. Nekateri nemški tv programi pogosto , v obravnavi zgodovinskih dogodkov ,prikažejo dogajanja na ulicah in stadionih. Pri nas se temu skrbno izogibajo v dobri veri,da “nategujejo” mlade kako lepo je bilo v času 25.maja,še enega več izmed zlaganih datumov.

 • Caetano

  Najprej so komunisti dopolnili sezname, ki so jih pomagali sestaviti kulturnbundovci za izseljevanje Slovencev potem so pa z nacisti še skupaj praznovali 1. maj. KPJ je konec aprila 1941 pristala skladno s takratno politiko Kominterne na de facto razkosanje Jugoslavije in Slovenije po okupatorjih. To so rezultati. Kakor tudi napoved vojne legalni londonski vladi in ovajanje pristašev odpora okupatorjem. Po tihem pa tudi zbiranje orožja za izvedbo boljševiške revolucije, ko bo podala kominterna znak za to.

 • Aton

  In tako zastavo obesi tip, ki mu ta država daje petkrat preveč za tisti nič, ki ga je ustvaril.

 • Ogard

  Kljukasti križ in svatika ni eno in isto.

  • Lokomotivführer

   Naj dodam:

   Na linku http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-1SRN2TDZ si dol potegni Slovenske legende (pdf dokument,
   11 MB) in si poglejte znake med posameznimi pesmimi. Knjigo (Slovenske legende) se splača dol potegniti zaradi zgodovinske vrednosti in ne nazadnje, tudi zaradi tega, ker se
   znak uporablja za ločilo pesmi v knjigi, ki je izšla 1910. Res zaklad!

 • mah

  1. maj komunistični praznik uvožen v Slovenijo iz Nemčije… ja… itak

 • Adolf Hitler

  Sig Heil!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!