Propad naravoslovne znanosti: Fakulteta za matematiko in fiziko prva v Ljubljani s certifikatom “LGBT prijazno” – ta ima celo svojega koordinatorja

Koordinator LGBT skupnosti na fakulteti za matematiko in fiziko Matjaž Konvalinka. (Foto: Val 202)

Tik pred praznikom svetega Nikolaja so na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani študente razveselili z novico, da imajo kot prva od ljubljanskih fakultet, ki se ponašajo s certifikatom LGBT prijazno, tudi LGBT-koordinatorja. Ob tem se sprašujemo, kdaj bodo na fakulteti poskrbeli še za certifikate “islamu prijazno”, “katolikom prijazno”, “regiji prijazno”, “invalidom prijazno”, “visokim prijazno”, “levorokim prijazno” itd. in določili koordinatorje, ki bodo skrbeli, da se katerakoli od naštetih in še posebej nenamerno izpuščenih skupin ne bo čutila ogroženo na ustanovi, katere namen je bil nekoč primarno podajanje znanja in ne aktivizem.

“Si LGBT in študiraš na FMF? Super! Smo prva članica Univerze v Ljubljani s certifikatom LGBT prijazno in verjamemo, da se na naši fakulteti dobro počutiš,” so zapisali v obvestilu vsem študentom na FMF UL 5. decembra 2019.

“Če imaš kakšen predlog ali vprašanje, če potrebuješ podporo, nasvet glede avtiranja, pomoč, če imaš težave z družino, če si žrtev ali priča zmerjanja ali celo fizičnega nasilja, če naletiš na neprimeren odnos pri profesorju, asistentu ali drugemu zaposlenemu na fakulteti, se lahko oglasiš pri LGBT-koordinatorju Matjažu Konvalinki v pisarni 4.14 na Jadranski 21,” so dodali v sporočilu.

Naravoslovna fakulteta prehitela družboslovce
Prepričani smo bili, da bo do česa takega najprej prišlo na Fakulteti za družbene vede, mogoče Fakulteti za socialno delo ali pa Filozofski fakulteti, ki se te dni še posebej angažira tako, da organizira brucovanja v znanem nočnem klubu LGBT – Tiffany.

A jih je očitno v hitenju, da bi bili kar najbolj “in” in bi imeli čim manj skupnega z dejanskim izobraževanjem, prehitela FMF.

Kje so certifikati prijaznosti in koordinatorji za vse ostale “ranljive skupine”?
Ker njihovo angažiranost za najranljivejše skupine naravnost občudujemo, smo na FMF poslali vprašanja, kdaj bodo poskrbeli za certifikate in koordinatorje za preostale ranljive skupine, kot so begunci, kristjani, muslimani, levoroki, nadpovprečno visoki, invalidi, kot tudi posamezniki, ki prihajajo iz “regije”.

Sopotnik: Matjaž Konvalinka, univerzitetni profesor matematike, koordinator LGBT skupnosti na ljubljanski Fakulteti za…

Gepostet von Val 202 am Donnerstag, 25. Mai 2017

Ob tem ne smemo pozabiti na še posebej ranljive in diskriminaciji izpostavljene skupine, kot so debeli, vegani, kadilci, ljubitelji orožja, alkoholiki in narkomani. Ravno tako pa to pomeni, da ne smemo pozabiti na skupine, v katere spadajo ljubitelji mesa, nekadilci, zagovorniki zdravega življenja, nasprotniki strelnega orožja, zagovorniki globalnega segrevanja ter nasprotniki cepljenja.

Vse naštete skupine si zaslužijo, da se na FMF počutijo varne in zaščitene. Imeti zgolj certifikat za LGBT prijazno je namreč očiten znak, da preferirajo eno skupino pred vsemi drugimi, kar ni pravično do preostalih ranljivih skupin v naši družbi.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  NE VEM KAJ IMA MATEMATIKA IN FIZIKA Z PEDRI!?!?! POPOLNOMA NIČ!!!

  • macon

   Prideš na izpit in zahtevaš pozitivno oceno, ker si LGBT, drugače gre za homofobijo in jih boš prijavil. Znanje ni pomembno.

  • Ryuk

   minus krat minus = (hiv) +

  • šmentanamuha

   Homo matematika: 1+ 1 = 0
   Hetero matematika: 1 + 1 = 3

  • šmentanamuha

   Problem je, ker ne gre samo za pedre. V kvoti LGBTQ so še vse druge deviantne variacije.

 • tasilo

  Saj to je vendar matematično natančno logično:

  LGBT prijazno” pomeni “Normalnim neprijazno” in “Normalnim sovražno“.

  QED

  • AlternativaZaSlovenijo

   A veš, da me en klinc briga za njihovo prijaznost. Čim dlje od tega gnoja.

 • Skrajno Desni

  Po novem bo v Sloveniji na šolah pisalo, vstop samo za buzarante in Lezbijke.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Zblojen narod, zblojena Evropa. Vpliv novodobnega tako imenovanega svetovno-nazorskega okolja, ki mu Slovenci slepo sledimo. Če nismo sposobni kaj sami originalnega izumit, nam ne preostane nič drugega, kot da delamo copy-paste. To je naš domet. Verjetno se pokojni prof. Vidav obrača v grobu.

  • freedomfighter

   In kdo v evropi sledi kaksni originialni ideji…alt right ni ne nic novega ne nic originalnega

 • TINE

  to pač pomeni…prijazno izrodkom narave.

 • Artur

  Imeti zgolj certifikat za LGBT prijazno je namreč očiten znak, da preferirajo izrojeno skupino perverznih sodomitov pred vsemi drugimi, kar je višek poniglavosti in nesramnosti do do preostalih ranljivih skupin v naši družbi.

  https://www.youtube.com/watch?v=rOtemLS07bM

 • RATATA

  Matematka se mi je že prej graužala, zdaj se mi pa še bolj!!
  Itak potrebujem le plus deljeno minus krat + 22% DeDeVe … dede

 • RATATA

  Adijo pesmica “ženin in nevesta pod mizo štruklje jesta”
  Pa tako lepa je bila.

 • Artur

  En buzerant + en buzerant = skupek buzerantov.

 • Amerikanc

  Koliko pa oznaka LGBT doprinese k šestki oz. pozitivni oceni na faksu ?

  • šmentanamuha

   Če ti ne da pozitivne, ga prijaviš.

 • Ros

  Ta lgbt skupnost se obnaša, kot da je Slovenija neka šovinistična država. Pa ni.

  Meni lgbt skupnost deluje demonsko satanistično. Češ, ni nobenih pravil. Sem kar hočem biti. Pa ni tako. Takšen odnos in takšno življenje je praviloma bolj žalostno kot ne, polno neke zagrenjenosti.
  Ker se enači spola v naši državi. S tem se odvzema moškim moškost in ženskam ženskost. Vsi delajo vse, ali pa nič, na koncu pa imamo 3x manjši produkt, kot razvite demokratične države. Le kako to? Ker je vse narejno na pol, kot se ljudem zazdi, ker ni pravih pravih pravil. Ni sreče blagoslova. Oblast pa se daje levemu; “ne kradi, ne laži in ne ubijaj.” – Kar so, kar tako, malo pravila; ki jih komunisti stalno kršijo. Nobene zgodbe ni za njimi. Ker če ne kradeš, ne lažeš in ne ubijaš, še ne pomeni, da si človek. Recimo srna, polž ali veverica, ne kradejo, ne lažejo in ne ubijajo. Pa niso ljudje. Neka debilna moralna sodba je. Ker ko oblast laže, krade in ubija in se hvali s tem, da se tega ne sme početi.. pač zajebavajo. Pač, kaj češ reči o tem. Debili. Nerazsodni zločinski debili so te naši komunisti. Žal.

  Je pa za spolnimi deviacijami pogosto skrita spolna ali druga zloraba v otroštvu. Zlo in satanizem že v otroštvu. Dobro; lahko so čudni hormoni in genetsko pogojene mentalne motnje. Pa ne govorim, da bi jih morali zato sovražiti. Ampak. Ma daj; lgbt prijazna fakulteta. In to je od ljudi, ki so načrtno izvajali spolne zlorabe otrok – komunistov in satanistov. To je žal resnica. Ko je bilo že govora o resnici.

  Da bi pa preiskovali in sankcionirali spolne zlorabe otrok, to pa ne. Ker imajo od tega koristi. Ker pedofili podpirajo levo opcijo, da lahko nemoteno izvajajo in uživajo v posiljevanju otrok. To je ponovno, žal, resnica Slovenije. Ta problem rešujejo tako, da so potem te zlorabljeni otroci lahko ponosni in koordinirani odrasli člani LGBT. Žal. Jaz mislim, da je to katastrofa. Te ljudje niso srečni, morda blagoslova sreče sploh ne poznajo, sploh ne vedo, da obstaja. Ne napredek k svobodi, ampak resnica pometena pod preprogo, da zlo lažje vlada. To so uničena življenja.

 • francelj3

  Nisem vedel, da so matematiki pederajsi. Mislil sem, da so nadpovprečno pametni ljudje. To mnenje bom moral pač spremeniti. Očitno se želijo pridružiti FF in FDV, kar se kuriozitet tiče.

 • Ježek Teka Teka

  Ne vem sicer kaj vam bo ritopikom en usran certifikatek pred halal zavezniki … ziher ga bojo s spoštovanjem upošteval … hahahaa … da vidmo …

 • rubec

  Kljub temu, da se mi vedno mudi v službo, mi ga partner že zjutraj skoordinira, ampak avtobusa pa nikoli ne zamudim. Saj poznamo tisti pregovor. Služba je služba, jutranja koordinacija zna bit pa kurba, če se zavleče.

  • Peter

   Maš srečo, da imaš partnerja, partnerke se za take koordinacije ne zanimajo kaj dosti, no.

   • rubec

    Zato sem pa svojo napodil. Običajno babe zvečer glava boli, mojo je začela ob petih zjutraj. Avtobus mi gre pa pet pa dvajset. Jebeš tak zakon.

    • Peter

     Moški pv vemo, kaj je prava potreba, no.

    • janko

     Da bi imeli ustrezno nataliteto, bi moral slovenski par imeti po vsaj štiri otroke. Slovenke pa imajo prvega otroka šele pri 35. nekje. Muslimanke že pred 20. letom in ko imajo 40 let, so že babice. Konec bo z zahodno civilizacijo in belim človekom – exponentno izginjamo, žal. Ampak nikoli se ne naveličam praznega dela s svojo in ni lepšga od bejbe, njene lepote in srca. Idealnega partnerja najbrž ni, se pa z leti vse lepo uravna.

     • Nata

      Ja, bi moral. . . . . ampak kako ?? V današnjih razmerah imeti štiri otroke ni mačji kašelj.. Ko bi moški dobro zaslužil, bi marsikatera ostala doma, ali pa delala samo polovično. . .

  • Alex Burr

   In zakaj se to imenuje skoordinira? In kaj to natančno pomeni? To pomeni, da ga naredi kot vektor, torej se da v trd, raven položaj? Prosim za pojasnilo.

 • Ivan Ivanovič

  LGTB koordinator, kaj bo delal: rihtal homoseksualni sex? Občasno pa morda orgije kar v učilnicah? Zelo matematično in naravoslovno…

 • Antonius

  Fakulteta za matematiko in fiziko ima sedaj certifikat prijazne sprevrženosti do istospolnih.
  Zdaj potrebujejo pa še drugi certifikat, s katerim bodo dokazovali, da so prijazni tudi do heterospolnih.
  Najbrž ni neumno, če istospolnim študentom in predavateljem prijazno podelijo vijoličaste delovne halje, da bo ostala študentska in predavateljska srenja vedela, do koga morajo biti izjemno prijazni.
  Jaz sem pa naivno verjel, da se na tem faksu ukvarjajo samo z matematiko in fiziko.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Bilo je tako nekoč, dragi Antonius, bilo je tako nekoč in to še v trdih komunističnih časih. Meni tudi ni več nič jasno. Mogoče imam samo moraste sanje. Jutri, ko se zbudim bo že bolje

   • moon

    Don’t worry..homici v islamu niso halal..

 • AlternativaZaSlovenijo

  Poleg afer, sedaj še lgbt. Hudič nam jemlje Univerzo. Pardon, Univerza je že šla hudiču v ta zadnjo.

 • bad brains

  A niso šole ustanove za podajanje znanja ? Zakaj se torej ukvarjajo z aktivizmom ? Omenjeni ukrep diši na kršenje ustave, po kateri naj bi si bili vsi državljani enakopravni. Jaz dobim občutek, da imajo LGTB na FMF prednost oz privilegij. Sicer dober članek, ki močno poudari, kje nastane težava. Recimo, da sem jaz umsko zaostal… :) … a meni bo ta fakulteta tudi prijazna ?

 • Artur

  Sopotnik v (post)delovno popoldne je bil Matjaž Konvalinka, univerzitetni profesor matematike, koordinator LGBT skupnosti na ljubljanski Fakulteti za matematiko in fiziko.
  Človek bi pričakoval, da bo koordiniral postopke v učnem načrtu a on ti koordinira LGBT skupnost ?! V čemu in kako ? Tako, da se določi vrstni red od kabineta do kabineta kdo bo koga prej in kje napičil ?! Prvo “sprostitev” pol pa predavanje, “prijetno” s koristnim hahahaha .Bolano! Ta tip mi je mnogo sumljiv.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Tole mi ni jasno: pravijo da morajo ostali biti prijazni do lgbt. Pa kdo jih sploh buzerira, če se ne buzerirajo sami med sabo. Sedaj rabiijo očitno še koordinatorja.

 • Shadow

  Star sem 61 let, spremenil bom spol – kdaj bom šla v penzijon ?

 • freedomfighter

  Kaksen debilen clanek hahah noro…ne vem kaj komu skodi certifikat lgbt prijazno

 • Ivan Ivanovič

  To so znanilci novega sveta. In nove matematike. Danes manjšina, jutri večina…
  https://www.youtube.com/watch?v=Zh3Yz3PiXZw

 • Peter dolenc

  ADIJO PAMET.. PA NAŠE UNIVERZE. A JE ŠE SPLOH KJE KAKŠNA NORMALNA ŠOLSKA USTANOVA?

 • Garbage man

  Matematiko in fiziko so pravzaprav izumili pedri in pedri morajo zavladati …..ker muslići so tudi pedri, tako kot je Muhamed bil- peder, pedofil in kozjejebec

 • šmentanamuha

  Kaj to pomeni: LGBT prijazna matematika in fizika?
  Če ti torej ne gre najbolje na izpitu, prideš k profesorju z LGBT nalepko in če ti n e da pozitivne ali boljše ocene, ga prijaviš?

  Zanimivo, letos poleti sem se pogovarjala z enim visokim uslužbencem z NM fakultete in je povedal, da lgbt-ji že letajo pri njih naokoli. Ko so prišli k njemu, se je naredil francoza, da sploh ne ve, kaj je to in se niso mogli ničesar zmeniti. Hvala bogu, sem rekla. Ampak kot vidim, jim je vendarle uspelo.

 • šmentanamuha

  LGBTQ-ji postajajo torej privilegirana družbena skupina, kateri se začenja prilagajati prav vse, tudi zakonodaja in nazadnje še ustava. Problem, ki ga vidim s temu LGBT “prijaznimi certifikati” je, da bodo potem, ko bo to oznako prejelo dovolj veliko število ustanov in podjetij, pričeli z različnimi sankcijami (prikritimi in odkritimi) izločat in onemogočat ta podjetja in ustanove pri njihovem delovanju..

  Pripravlja se torej popolna totalitarna država pod vodstvom kadrov LGBTQ in Slovenija je zelo prikladna država, da se na njej izvede takšen eksperiment. Ko smo že mislili, da je komunizem najslabše, kar se nam je zgodilo, prihaja zdaj novi val spolnih iztirjencev in devijantov. Če bo šla cela Evropa v to smer, kje si bomo potem iskali azil, v muslimanskih deželah? Takšnega absurda si niti zamisliti ne morem, ampak … nikoli ne veš.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tudi Hitler je poizkuša z nadraso in nad človekom, pa je propadla ta ideologija. Tile lgtbjevci se pa grejo še nižje. Človeka hočejo izničiti in to dobesedno.

 • montyamp

  Po novem bodo na avtih tudi imeli oznake .
  V dragih automobilih bodo geji , v kantah pa pedri .

 • Boco

  LGBT prijazno ≡ Kulturni Marksizem
  LGBT prijazno + Politična korektnost = Cenzura

  iz tega sledi

  LGBT prijazno ≢ Svoboda

 • montyamp

  S to državo je konec .
  Muslimani , homosexualci , majski partizani in njih potomstvo ,…………….. vsi imajo privilegije .Skrajno diskriminatorno do 15% populacije ki vse te deviacije krmi in vzdržuje .

  • AlternativaZaSlovenijo

   In upam, da je take države čim prej konec, da potem nastane Nova Slovenija (pa ne mislim s tem NSI, da ne bo pomote :-)).

 • montyamp
 • Joško

  Bodo sedaj matematično ugotavljali, koliko pedrov in lezbijk je na fakulteti?

 • Vlado77

  Kaj ima LBTG s matematiko mi ni jasn. Da se politika levih vmešava v to sfero je pa absurd na hvadrat. A so morda na tem faksu lezbijke in homoseksualci in ostali tipi diskriminirani? Sploh kdaj bili?

 • šmentanamuha

  Anketa

  Kaj imate raje:

  a. islamsko državo s šeriatskim pravom
  b. totalitarno državo pod vodstvom LGBT

  Kajti o tem se pravkar odločamo.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Obstaja še c: Nova Slovanija (ne NSI, da ne bo pomote). Delo še ni zaključeno. In to smo dolžni očetom tega naroda: Pučniku, Šeligu, Pavčku, Omanu, Tasiću) in seveda bodočim rodovom, Kakšni bodo ti rodovi pa je odvisno deloma od nas precej več pa od Božje milosti, če jo še kaj imamo.

   • šmentanamuha

    Jaz sem ZA tvojo varianto C.

 • xtc

  Sicer ne vem kaj ima LGTBQ skupnega z naravoslovnimi vedami in naravnimi zakoni so popolnoma na različnih bregovih.

 • cosmosjasnovidec

  Ma jebo mu pas mater buzerantu buzerantskemu in to je verjetno razlog,da je pederajsasti nagnusen prašič.
  Nikoli mi ne bo jasno kako take LGBT ogabne gnusobe ni sram,da se še javno pojavljajo z fotografijami po netu.
  Jaz,če kje katerega srečam in prepoznam mu bom garantirano kar tako spotoma,ker je guzič eno dobro primazal okrog buče kot sem že kar nekoliko pedrom zato se me sedaj izogibajo na daleč,ko me kje zagledajo,da jim spet ne bi pljuskala toča okrog ušes.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • Mirko

  Saj nismo proti LGBT, če kratico definiraš takole Liquor Guns Bacon Tits. Pol smo vsi ta pravi moški za. A ja zdaj je še Qrac zraven!!!

 • Aurelius

  Odličen zapis, g. Šokić! Če vse zapisano še malce nadgradim, potem lahko upravičeno zapišem, da je tak certifikat v nasprotju z ustavo, saj pe.dre, lez.be in podobne degene postavlja v privilegiran položaj, to pa se v naši demokratični in pravni državi Sloveniji nikakor ne bi smelo zgoditi, saj smo že po ustavni preambuli vsi enakopravni in kdorkoli podpira te izrojence obenem ruši slovensko ustavno ureditev!

  • tohuvabohu

   Certifikat naj pa obesijo na steno v spolno nevtralnem WCju.

 • tohuvabohu

  Nič novega. Začetnik računalništva Alan Turing je bil peder. To ga je vodilo v samomor z zastrupljenim jabolkom. Spomin na to ohranja Applov simbol, ki je bil v začetku celo mavrično obarvan.
  Vesel sem, da nisem izrabil možnosti delanja kariere na ma-fiji.

  • šmentanamuha

   Hm, zanimiva informacija. Hvala, ker si jo delil z nami.

 • šmentanamuha

  Me prav zanima, kako bo potekal izpit, ko bo prišel nekdo s kozjimi rogovi. Al pa si predstavljate predavatelja matematike v visokih petah, nalakiranimi nohti in v tangicah z mavrično lasuljo. Bravo, super, Slovenija je zavila v smeri norosti. Hočem Drugo republiko!

 • samotoje

  Kdo ali kaj podeljuje take in podobne certifikate? Za zdrave krave vem, da ga da veterinar.

 • janko

  LGBT popolnoma prepovedat, ukinit, kaznovat!