Nedeljska drama na UKC Ljubljana: Oče pripeljal sina z odprto rano na glavi, varnostniki pa so se nanj spravili zaradi parkiranega avta – Policija je zaradi tega prišla kar v ordinacijo!

Foto: demokracija

Grenko nedeljsko izkušnjo z urgenco Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je opisal oče desetletnika, Primož Novak. “10-letnega otroka pripelješ na urgenco z veliko odprto rano na glavi, krvavitvami in pretresom možganov. Bila sva sama! Varnostnik ne pusti pustiti avta na prostoru zgoraj za čas, da otroka predam v oskrbo zdravstvenega osebja,” je ogorčeni oče zapisal na svojem Facebook profilu. Kljub temu je avto pustil tam, nakar pa so kar v ordinacijo prišli policisti! Neverjetno, a oče je odšel domov z globo v višini 200 evrov.

Že tako v strahu je oče prišel v UKC Ljubljana, saj mu je v naročju krvavel sin in mu je z eno roko držal brisačo na glavi, da bi zaustavil krvavitev, potem pa se je nanj spravila še varnostna služba, ki mu ni dovolila pustiti avta pred vhodom le za toliko časa, da bi otroka predal zdravnikom. Za njim so vpili in grozili s policijo. Dogodek je komentiral tudi kirurg dr. Blaž Mrevlje, ki je na Twitterju zapisal: “Vsakdo, ki se znajde v RS, ne samo državljan RS, mora imeti pravico in možnost pripeljati svojega svojca, predvsem pa otroka, čim bližje vrat državne zdravstvene ustanove, če tako terja urgentna situacija. Dejanje varnostnika iz UKC Ljubljana je skrajno zavržno.”

Mnogi so se na družbenem omrežju že zgrozili nad opisanim ravnanjem; ne le, da brezplačno parkirišče dobiš že pred vsakimi vrati v trgovino, neverjetno je tudi, da celo v nujnih primerih varnostniki v UKC Ljubljana tako reagirajo. Bolnišnice so dejansko nedostopne, parkirišča in parkirne hiše pa so oddaljene in zelo drage. “To je baje socializem in Jankovićeva podpora delavstvu,” je zapisal uporabnik Twitterja.

Oče je dogodek opisal na Facebooku, spodaj si ga lahko preberete v celoti.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Lana Božič