Nedeljska drama na UKC Ljubljana: Oče pripeljal sina z odprto rano na glavi, varnostniki pa so se nanj spravili zaradi parkiranega avta – Policija je zaradi tega prišla kar v ordinacijo!

Foto: demokracija

Grenko nedeljsko izkušnjo z urgenco Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je opisal oče desetletnika, Primož Novak. “10-letnega otroka pripelješ na urgenco z veliko odprto rano na glavi, krvavitvami in pretresom možganov. Bila sva sama! Varnostnik ne pusti pustiti avta na prostoru zgoraj za čas, da otroka predam v oskrbo zdravstvenega osebja,” je ogorčeni oče zapisal na svojem Facebook profilu. Kljub temu je avto pustil tam, nakar pa so kar v ordinacijo prišli policisti! Neverjetno, a oče je odšel domov z globo v višini 200 evrov.

Že tako v strahu je oče prišel v UKC Ljubljana, saj mu je v naročju krvavel sin in mu je z eno roko držal brisačo na glavi, da bi zaustavil krvavitev, potem pa se je nanj spravila še varnostna služba, ki mu ni dovolila pustiti avta pred vhodom le za toliko časa, da bi otroka predal zdravnikom. Za njim so vpili in grozili s policijo. Dogodek je komentiral tudi kirurg dr. Blaž Mrevlje, ki je na Twitterju zapisal: “Vsakdo, ki se znajde v RS, ne samo državljan RS, mora imeti pravico in možnost pripeljati svojega svojca, predvsem pa otroka, čim bližje vrat državne zdravstvene ustanove, če tako terja urgentna situacija. Dejanje varnostnika iz UKC Ljubljana je skrajno zavržno.”

Mnogi so se na družbenem omrežju že zgrozili nad opisanim ravnanjem; ne le, da brezplačno parkirišče dobiš že pred vsakimi vrati v trgovino, neverjetno je tudi, da celo v nujnih primerih varnostniki v UKC Ljubljana tako reagirajo. Bolnišnice so dejansko nedostopne, parkirišča in parkirne hiše pa so oddaljene in zelo drage. “To je baje socializem in Jankovićeva podpora delavstvu,” je zapisal uporabnik Twitterja.

Oče je dogodek opisal na Facebooku, spodaj si ga lahko preberete v celoti.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Lana Božič

 • IZBIRA

  Miličniška miselnost,kjub preimenovanju v policijo in postopki, kjer ni empatije, prva naloga miličnikov je zaščita oblasti in represija.

  • kralj matjaž

   Točno tako, policija bi morala oglobiti varnostnika, zaradi ogoržanja življenja otroka. Ne pa da se spravi na starša, ki želi oskrbeti otroka.

 • Darko Bukovec

  Neverjetno…

 • Lustrator

  Sramotno, a tako pač izgleda blišč javnega zdravstva, ki ga po volitvah sodeč večina državljanov želi še naprej “uživati” oziroma preplačevati.

  Mislim da ga na svetu ni enega samega privatnika oziroma sploh poštenega človeka, ki bi na tak način reagiral. A če dobivaš letno v proračun cca 4 milijarde € ne glede na to kako delaš s pacienti, je jasno, da bolje ne more biti. In to seveda velja za celoten javni sektor in tisti del “privatnega”,ki je privaten le na papirju, sicer pa nadzorovan s strani globoke države.

  • Mademoiselle

   Se strinjam z vsem, ampak…No ja, tudi jaz sem bila v zasebni slovenski kliniki obravnavana skrajno nečlovesko, nestrokovno, antipatični zdravnica in sestra.
   Na koncu so mi pa ‘Izpulili’ 501€ za minimalen poseg, in ker nisem imela drobiža, sem dala 600. :) Nato mi je referentka še rekla, da ne bo vzela in mi vrnila 100€ ker nima. (Videla sem blagajno polno drobiža). Šla sem zamenjat v lokal (na kavo), in prinesla še ta 1€ nazaj .
   In niti hvala nisem dobila. Niti vode, kave, robcke ob krvavitvi, tablete proti bolecini…ipd..Ja slovenski ‘podjetniki’ se morajo še marsikaj naučiti. Tudi ne vem, če bom še kdaj šla sem. V Sloveniji je še premalo zasebne ponudbe in potem si nekateri pač privoščijo delati ‘po svoje’.

   Se strinjam, jaz sem ekonomsko ‘ameriško’ usmerjena, ampak včasih pa tudi ljudje pozabijo na to, da noben politični sistem ne stoji nad njimi.

  • Mademoiselle

   Tudi nekateri zasebniki v Sloveniji so pod nivojem, res je.

 • RATATA

  Če ni sta bila varnostnika ćifutarja, sta bila vsaj srbijanca!!

  • AlojzZ

   Ne, bila sta Slovenca. Ter oče in sin sta bila tudi Slovenca. To je del slovenske dediščine.

   • RATATA

    No, krasno! Koliko Slovencev je že ćefurjev postalo!!!

    • Artur

     Slovenclje ni težko preparirat v nenantur čefurje.

     • RATATA

      Iz Slovenca narediti slovenclja je bil pa kar dolgotrajen postopek, ki pa je v popolnosti uspel v skladu s 4. točko programa OF (sprememba značaja slovenskega naroda), ki pa ne bi mogel uspeti brez podreditve krščanskih socialcev(!!)

     • Artur

      Krščanskih podrepnikov.

 • WISKY 1000

  opankarjeva nesnaga

  • Steiermark

   Res je, on požira in žre naš denar, zato, da postavlja neke balkanske “spomenike” po Lublani – tlakovci sredi lublane spominjajo na kakšno turško “arhitekturo”, množi redarje, da bi pa poskusil zgraditi parkirne prostore, samo za Klinični center, kjer bi lahko samo bolni in njihovi spremljevalci parkirali, to pa ne! Verjetno mu nebi prineslo “dobička in slave”!

 • Unikatna

  Varnostnik bi lahko bil vsaj malo razumen. Zdravnik bi moral policista poslati ven! Pred urgenco bi moral vsak imeti prosto, da parkira, da lahko poškodovanega pospremiš v ambulanto…

 • Artur

  Poden hudičevi ma to so težki psihopati zato pa takšne rdeča banda tudi rekrutira saj pri takšnem podnu drugače ne more biti.Čudno, da niso prišli še specialci s čeladami s polno bojno opremo. Pazite pod to rdečo fašistično bando lahko kaj kmalu pričakujemo policijsko uro, da si drugorazredni državljani ja nebi kaj preveč dovolili kajti “noč ima svojo moč”. 10.10.2019 je bilo preblago kajti represalije nad narodom so vse bolj krute in nečloveške.

 • kralj matjaž

  Socializem deluje.
  Pojdite v meko kapitalizma v Sloveniji. Torej BTC in kaj ugotovite, da lahko parkirate dobesedno nad trgovino. Če pa želiš priti do nujne zdravstvene oskrbe, drago plačilo v parkirni hiši socialističnega gospoda.

  • samotoje

   Socialistični gospod? To dvoje se izključuje.

 • mapu

  Iz katere varnostne službe je ta kreten…pa tudi kako je ime temu policaju, prav pameten tudi ne more biti.

 • Kapodistrias

  Še ena slika zblojene Slovenije.

 • Boy

  Prava urgenca bi ze na vratih pricakala nujne paciente, varnostnik, pa bi moral biti usposobljen, da v nujnih primerih prevzame vozilo in ga parkira. A to se bo zgudili cez nekaj svetlobnih let na Marsu!

  • Schemva Miro

   Ka drugega od zabitega varnostnika,po vsej verjetnosti čefurja ne moreš pričakovati,on je bog i batina.

  • Steiermark

   Vsi tile, jih imajo tako zaposlene, kažejo, da ne premorejo minimalno srčne kulture ter da so , enostavno, “zdresirani” za varnostnike, po vzoru prejšnje tiranske oblasti, ko so miličniki bili “bog i batina” in še danes je ta miselnost razširjena, tudi pri policajih, ne samo pri varnostnikih. Poleg tega pa bi bilo potrebno pogledati, iz kakšnih “kulturnih skupin” prihajajo vsi taki….

 • skorpijon93

  ejej Slovenci , zgledujte se po Češki republiki

 • Nšo-či

  Upam, da so ta zapis prebrali odgovorni za prometni režim pred vrati urgence. Ne gre samo za pomanjkanje sočutja ampak za dnevne situacije. Varnostnik bi moral preparkirati avto v takšnih situacijah. Sama imam pozitivno izkušnjo. Pomolila sem ključe varnostniku. Bilo mi je vseeno , kaj naredi z avtom. Pa je gospod uvidel, da se mi v trenutku zaskrbljenosti za sina, ni pametno postavljati na pot, parkiral je avto in mi ključ prinesel v čakalnico.

  • Andre Frass

   Nisi edina,kjer so tako ravnali tako,da malo dvomim v zgodbo tega očeta

   • Schemva Miro

    Ti dvomiš še v samega sebe,bedak.

    • Andre Frass

     Dragi gospod Miro a sem Vas mogoče nazivali z bedakom? Ste bili priča dogodku?

     • Schemva Miro

      Imam žlahto,ki je del osebja in od nje sem izvedel.

     • Schemva Miro

      Sicer se pa nič novega od teh varnostnikov ali pa redarjev,isto sranje,prsa junaka glava bedaka.

  • Mojca pokraculja

   No jaz imam podobne izkušnje kot je pričujoča iz članka.Varnostnik ne dovoli nikakršnega parkiranja avtomobila, ker je to nov režim pred vhodom v urgenco. Dovoljeno je samo reševalnim vozilom. Zato ne razumem kam naj bi ga varnostnik preparkiral, če mu izročiš ključe. Kakšna razlika pa je, če ga sam zaparkiraš, pospremiš pacienta do sprejemnice ali če ti ga parkira varnostnik ?
   Bistvo je da so z majem letos vse parkirne prostore ukinili, celo tiste 3 za invalide. Z utemeljitvijo, da invalidi parkirajo tu, potem pa gredo na pregled zraven na Polikliniko?!Tam sta pa 2 mesti, a oba vedno zasedena. UKC je načrtno vse ukinil, češ da je v bližini dovolj plačljivih parkirnih mest. Zato tudi potrebujejo varnostnika, ki dobesedno patruljira pred vhodom v urgenco, preti, preganja, zaslišuje spremljevalce urgentnih pacientov.

   • Nšo-či

    Brala sem o tem, da so spremenili režim Nisem pa vedela, da so popolnoma brez tolerance. Zakaj pa ne bi varnostnik odpeljal avto do plačljivega parkirnega mesta? Tam so, da pomagajo ljudje. Meni se je to zgodilo pred leti pred pediatrijo.V stiski vsaka taka pomoč izjemno veliko pomeni.

    • Mojca pokraculja

     Se popolnoma strinjam. Vendar smo še daleč od tega. Vedno jim uspe ustvariti razmere v katerih se ljudem otežuje, onemogoča ali prepreči najbolj normalne in človeške potrebe. Ko si v situaciji, da bolnega ali poškodovanega pelješ sam na urgenco, ker pač rešilec tudi ni dosegljiv kar tako, bi moralo biti poskrbljeno za to, da imaš kje pustiti avto, ne pa da se voziš okoli in iščeš parking. Vsakdo želi najprej urediti sprejem na urgenci, šele nato se lahko posveti preparkiranju. Je res tako težko to razumeti ?

     • Steiermark

      Zakaj pa smo še “daleč od tega”? Mislim da zato, ker nas še vedno preplavlja balkansko komunistična nekultura terorja!

     • Mojca pokraculja

      Nimam kaj dodati.

  • SIMON ROZIC

   …a se ti je to sanjalo ali je bilo res?

   • Nšo-či

    Brrr…. zakaj bi sanjala kaj povezanega z bolnicami?

 • upornik22

  sej polcija se spravlja samo na take poštene………na rome se ne upajo

 • Čivko

  Jah, kadar je treba pomagat niso nikoli tako ažurni kot kadar je treba človeka sankcionirati. Žalostno !

 • Olga101

  Policaji naj raje mejo čuvajo in ne ogrožajo otrok!

 • ISIS prefektura NATO

  Policisti pridejo,ker jih zdravnik po zakonu dolzan poklicat, zaradi poskodb pacienta.

 • dob

  Jankovićevi rurales (mestni redarji), udruženi sa los federales (policija), uspostavljaju red i mir u Lj ub lj ani.

  • ISIS prefektura NATO

   Redarji so po zakonu dolžni poklicat mestno policijo.

   • dob

    Farmcevtke pa brez hlačk hodit v službo!

    • ISIS prefektura NATO

     Tako kot Majhentičeve punce in Serpentinškove znanke.

   • Schemva Miro

    Morali bi pa tudi znati presoditi v kakšnem primeru jih klicati,pametnjakovič.

 • M x

  Kaj se ta varnostnik sploh gre zalikan v une varnost hlače delat pa tako al tako nč ne zna.

 • M x

  Ker smrad od človeka .Ne moreš vrjet.

 • pytm

  >>>Dogodek je komentiral tudi kirurg dr. Blaž Mrevlje, ki je na Twitterju zapisal: “Vsakdo, ki se znajde v RS, ne samo državljan RS, mora imeti pravico in možnost pripeljati svojega svojca, predvsem pa otroka, čim bližje vrat državne zdravstvene ustanove, če tako terja urgentna situacija. Dejanje varnostnika iz UKC Ljubljana je skrajno zavržno.”>>>
  SE POPOLNOMA STRINJAM.
  ZAVRŽNO DO AMENA.

  • Stajerka

   …..dr. Mrevljeta so ovadili…..ker baje blati ime UKC Lj……res je zanimivo, kako lahko oblatiš nekoga, ki je v dreku preko glave…….

 • Johana Jurgen

  1. Omenjeni oče Primož Novak tega nima javno objavljenega na Facebooku tako da mu ne morem pomagati deliti. Je sam umaknil objavo?
  2. Izjava varnostnika UKC, ki pa ni bil prisoten v tem času. (Denis Jutrešek, sicer Bosanec)
  VIR: https://www.facebook.com/Skandal24.si/?ref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBV2odJE05JsNC-d4yNnRewdhAYR2erX9XapR9J0yHRbUIfqLzp7OxcYmIsXy5Hpp42BI7I5-yfpMq3
  Denis Juteršek: Na žalost tudi en sam avto lahko naredi ogromno težav. Težko je razumeti
  če ne poznaš sistema Službe za korporativno varnost UKC-ja ter poznaš
  samo eno stran zgodbe. Imam preverjene informacije od zaposlenih na
  urgenci kako je zadeva potekala tudi po predaji
  otroka v med. oskrbo ko bi oče brez težav ter brez večkratnih opozoril
  dveh varnostnikov ter med. osebja brez arogance lahko umaknil avto. Tako
  da je vedno treba poslušati dve plati zgodbe. Sam delam kot varnostnik
  na urgenci ter vem kako zadeve potekajo. Sam brez problema dovolim da
  vsi pospremijo pacienta do vpisnega mesta po tem je pa na žalost treba
  avto preparkirat…ja se strinjam zgrešen sistem ampak žal varnostnik si
  ne zmišljuje sam pravila(nadzorniki pritiskajo z vseh strani). Upam da
  je otrok uredu glede na to kakšen dodaten stres je doživel zaradi
  svojega očeta

  • Anthon

   Če oče pripelje poškodovanega svojega otroka ima v normalnem, nejankovičevskem svetu predpravice, da je lahko tudi aroganten, morda jezen in samo rojen bedak se pri tem sklicuje na t.i. korporativno varnost!

   • Johana Jurgen

    Objavil sem še drug pogled. Kaj je bilo res, ne vemo. Svetujem očetu Primožu naj gre v zahtevo za sodno varstvo/tožbo, pa da vidimo, kdo zmaga. Če zmaga Primož, bo ljudstvo pomirjeno (varnostniki bodo pod ostrim drobnogledom), če tožbo dobi UKC (varnost) bo pa pogrom v javnosti še toliko večji in posledično nov pravilnik glede omenjenega, ki pa se ga bo treba držati z vseh strani.

    • Mademoiselle

     Dvomim, da ima kdorkoli sploh kakršnekoli možnosti proti UKC- ju.

     • Johana Jurgen

      Če smo imeli možnosti za Krisa in stopimo skupaj, lahko tudi v tem primeru. Samo kaj, ko psi lajajo, karavana pa gre dalje. In verjamem, da bo ostalo le pri tem zapisu očeta, ki pa je zapis že umaknil iz Facebooka oz. umaknil pod javno(public).

  • sodnikisozločinci

   Točno tako, ploščad pred vrati urgence ni parkirišče, sam sem avto po sprejemu mame v oskrbo medicinskega osebja takoj umaknil, parkiral in se vrnil peš nazaj.

 • j52

  Zaradi nesposobne urgence in strokovnjakov,so ljudje v Šempetrski bolnici tudi umirali pa še do zdaj ni bil nihče obsojen za takšno dejanje!

 • Poštenjakar

  Če bi neumnost bolela, bi bili varnostniki in policista cel dan v šok sobi.

  • SIMON ROZIC

   …in pisci zakonov mestnega reda tudi! …predvsem pa župankoviči ,
   ki se pridno podpisujejo, ne da bi karkoli razumeli! Ni jim treba! Oni samo
   kasirajo in zatirajo svoje občane! To znajo!

 • joza joza13

  Bravo !
  Idiotizem na potenco!
  Kompetence, kompetence…!!! Pa saj ne more vsak idiot početi vsega!

 • Stajerka

  ….v MB imamo za vstop v UKC rampo…..do urgence se pripelješ pred vrata……imaš 20 min časa, da zapustiš območje UKC in ne plačaš nič……drugače avto postaviš na parkirno mesto in plačaš parkirnino……reševalci imajo dva posebna vhoda na območje UKC, prav tako poseben vhod v prostore uregence……kar se tega tiče nam štima!……samo upamo lahko, da nam Zokijef frend ne bo zaj**** še tisto, kar nam štima……občutki niso dobri!

  • SIMON ROZIC

   …le na urgenci nikoli nisi samo 20 minut; če imaš srečo, si v dveh urah spet pred vrati in plačaš samo 4 eure…,

   • KAPIBARA

    Na urgenci oddaš poškodovanega- prevzame ga sestra, greš in premakneš avto drugam, in vse to v 20 minutah.Če je ogrožen tako ali tako vsi okoli letajo, če ne, pa pač sam počaka 20 minut..
    Ni pa to da tam parkiraš.. saj pridejo še drugi.. Vsaj tako sem jest delal..

 • murgl

  Varnostnik je na osnovi izkušenj, ki jih ima v dolgoletni praksi je ocenil, da zadeva ni tako nujna, kot se je to zdelo fotru. Policaji so sledili prijavi in črki zakona. In to je to in pika. Tako je in naj stane kar hoče, no tokrat 200 eur.

 • Mademoiselle

  Ja, ali pa da vsi tulijo v ‘javno dobro’, parkirna hiša zraven pa stane koliko € na uro že? :)))
  Res se sprašujem, po kakšni logiki.

  • SIMON ROZIC

   Jurčku in Damijančku ni nikol’ zadost’, de?

 • Slovenka

  Nad mirnimi, poštenimi ljudmi kažejo svojo moč. Naj grejo delat red v Kočevje k Ciganiji, če si upajo. A to pa ne? Le zakaj ne?

  • Slovenec

   Ali pa naj na jugovzhodu ustavijo migrante, bo veliko bolj koristno.

 • šmentanamuha

  Tako je to, če nisi Jankovič ali njegov prijatelj.

 • SIMON ROZIC

  V nekaj so pa mestni managerji in pisci zakonov javnega reda prepričani:
  mrtev se ne moreš braniti!

 • Miro Jereb

  Kam je prišla SLOBANIJA…totalna moralna anarhija…sramota…skratka za KOZLAT.

 • Darko

  Zato smo mi v Avstriji. Zdravstvo je super. Kazen za napačno parkiranje 20 ali 30 Evrov. Za prehitro vožnjo v naselju 50 ali 65 Evrov. Plače pa jasno super. Lep pozdrav v komunistično Slovenijo.

 • sodnikisozločinci

  Jaz sem večkrat na urgenco pripeljal mamo, pa mi nikoli niso delali problemov. Avo sem parkiral zgoraj za rešilci, tako da nisem nikomur zaprl poti, čez približno 15 minut pa sem a odpeljal. Varnostniki so bili vedno pripravljeni pomagat, oče tega fantka je imel očitno smolo, je pa res da ni šlo za nesrečo, ki bi ogrožala življenje, kar pa končno varnostnik ni mogel vedeti in bi moral avto spustiti skozi rampo.

 • Felikss_AH

  Tole je res čudno… ker kadar koli grem tam skozi se vedno tare OSEBNIH avtomobilov in taxijev… teh je celo več kot rešilcev in ostalih rumenih. Nekaj v tej zgodbi ne štima…

 • lokec

  Ko sem bil jaz otrok in sem se potolkel me starši niso nikoli peljali k zdravniku. Polili so mi rano z žganjem in ovili z povojem. Verjetno so ravnali narobe, ker se mi brazgotine še sedaj poznajo. Upam da je s fantkom vse v redu. Če je imel pretres možganov, je pa tako in tako ostal čez noč na opazovanju v bolnišici.

 • Andrej

  Če bi rekel, da se piše Novaković bi bilo morda manj težav.
  Še manj težav bi bilo, če bi klical na 112 in naložil, da tamalemu manjka pol glave ali da mu kri brizga, pa bi rešilec vse zrihtal. Ampak, pri nas se poceni variante ne obnesejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!