fbpx

Nedopustna zloraba slovenske zastave! V Slovenskem mladinskem gledališču igralca namesto spodnjih hlač ovili v slovensko zastavo

Foto: twitter

Slovensko mladinsko gledališče je za svojo predstavo Naše nasilje in vaše nasilje nedopustno zlorabilo slovensko zastavo. Članu igralske zasedbe so namreč namesto spodnjih hlač okrog intimnih predelov ovili kar slovensko zastavo. 

Očitno bo leta 2018 slovensko kulturno prizorišče zaznamovano z nerazsodnimi in nedopustnimi zlorabami slovenske zastave. Potem ko jo je zlorabila “kulturnica” Simona Semenič, ki se je ovila v zastavo, iz nje pa izrezala grb ter bila za to celo nagrajena, so jo zlorabili tudi v Slovenskem mladinskem gledališču. “Predstava opazuje Evropo, ki jo je presenetila begunska kriza in ki, medtem ko zapira meje, pozablja na svojo kolonialno preteklost. Ali se zavedamo, da je naše blagostanje odvisno od tisočev mrtvih na Bližnjem vzhodu? Ali žrtve terorističnih napadov v Parizu in Bruslju objokujemo enako kot žrtve tistih v Bagdadu in Kabulu? V katerem trenutku smo začeli verjeti, da smo gospodarji resnice in da je naš Bog mogočnejši od drugih?” so zapisali na spletni strani omenjenega gledališča.

Na to predstavo in popolnoma neprimerno potezo je opozorila na svojem Twitter profilu mag. art. Alenka Gotar, ki se zaskrbljena sprašuje: “Tokrat ima pa nekdo slovensko zastavo namesto spodnjic … Provokacija? Umetnost? Ali zgolj pomanjkanje navdiha in uporaba starih, že znanih in očitno učinkovitih sredstev za provokacije in žalitve? Tudi to je neke vrste nasilje … žalostno.”

Vir: Twitter

Vir: Twitter

Vir: Twitter

M. S.