fbpx

Nedostojno norčevanje poslanca stranke SD Škoberneta iz žrtev povojnih pobojev

Jan Škoberne (foto: STA)

Na vabilo predsednika republike Boruta Pahorja na pogreb žrtev Hude jame, ki bo v četrtek v spominskem parku Teharje, se je poslanec stranke SD Jan Škoberne odzval izrazito nedostojno, nepietetno in sramotno do nedolžnih žrtev. Raje se bo šel poklonit partizanom, ki so sodelovali pri genocidu nad Slovenci in so zaslužni za 55 let trpljenja pod totalitarizmom. 

“Predsedniku Republike se želim javno zahvaliti za vabilo in opravičiti za odsotnost. Na isti dan in ob istem času bom namreč prižgal svečko spomina partizankam in partizanom XIV. divizije, ki so za našo svobodo krvaveli na Graški gori,” je zapisal poslanec Državnega zbora republike Slovenije Jan Škoberne na spletnem omrežju Facebook.

Smejanje v brk spravi in strankarskemu kolegu Pahorju
Poslanec Škoberne je s tem zapisom razkril svojo fanatično naklonjenost titoističnemu režimu, ki je krvavo obračunal s 600.000 nedolžnimi političnimi nasprotniki na območju celotne Jugoslavije. Da ne pokažeš nikakršnega obžalovanja in empatije do umrlih, se ne spodobi za nobenega moralno čutečega človeka, še manj za poslanca, ki je predstavnik ljudstva, katerega del so tudi sorodniki žrtev kruto ter izvensodno pobitih. Za svoj zapis je Škoberne ironično prejel številne komentarje odobravanja, neka gospa pa mu je celo laskajoče pripomnila, da je “zlat fant”. Le eden od njih mu je upal napisati komentar, naj se zamisli nad primernostjo svoje objave, saj “ni spoštljiva do umrlih”.

Pri tem je pomembno poudariti, da je bil del XIV. divizije, ki se mu Škoberne tako rad pokloni, tudi Šercerjev bataljon, ki je ubijal nedolžne v Krimski jami, kjer so nedavno našli okostja 28 ljudi, med katerimi so bili večinoma mladoletniki. Med njimi so bili še nerojeni otrok ter dva otroka, stara eno leto in dve do tri leta.

Stranka neetičnih standardov
Prav tako je potrebno poudariti, da je Škobernetu objavo “všečkala” poslanka Jasna Murgel iz stranke SMC. Tudi njeno odobravanje zasmehovanja počastitve umrlih na pogrebu je sprevržena ter obsojanja vredna žalitev umrlih, kot tudi volivcev SMC, ki so na volitvah izbirali novo politično kulturo in etične standarde. Glede na to, da Murglova prihaja iz Bosne in Hercegovine, nas iskreno zanima, če bi enako izrazila podporo nekomu, ki bi rekel, da gre namesto na komemoracijo žrtev iz Srebrenice raje prižgat svečo na grob Arkanovim enotam, ki so se hrabro borile in pobijale nedolžne Bošnjake?

Ima Jasna Murgel sploh še kaj vesti? (foto: STA)

Ima Jasna Murgel sploh še kaj vesti? (foto: STA)

Na sramotilnem stebru objavljamo še ostale več ali manj znane Slovence, ki jih plačujemo državljani in so “všečkali” objavo žaljivega Škoberneta:

Aljuš Pertinač, visok predstavnik stranke SD in nekdanji državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport
Nika Poglajen, strokovna sodelavka stranke DeSUS in nekdanja članica kabineta pri Alenki Bratušek
Marko Bandelli, župan občine Komen in član stranke Alenke Bratušek
Jernej Pikalo, nekdanji minister za izobraževanje, znanost in šport
Nina Stankovič, nekdanja svetovalka pri evropskem poslancu Ivu Vajglu in predstavnica za odnose z javnostmi pri poslanski skupini DeSUS
Miha Butara, veteran vojne za Slovenijo, za katerega je Janez Janša dejal, da je strahopetec
Mojca Kleva Kekuš, nekdanja evropska poslanka
Jernej Stromajer, študentski funkcionar in član stranke SD
Tin Kampl, študentski funkcionar in predsednik MSS 

Nedostojno norčevanje poslanca stranke SD Škoberneta iz žrtev povojnih pobojev 1

M. P.