Nedostojno norčevanje poslanca stranke SD Škoberneta iz žrtev povojnih pobojev

Jan Škoberne (foto: STA)

Na vabilo predsednika republike Boruta Pahorja na pogreb žrtev Hude jame, ki bo v četrtek v spominskem parku Teharje, se je poslanec stranke SD Jan Škoberne odzval izrazito nedostojno, nepietetno in sramotno do nedolžnih žrtev. Raje se bo šel poklonit partizanom, ki so sodelovali pri genocidu nad Slovenci in so zaslužni za 55 let trpljenja pod totalitarizmom. 

“Predsedniku Republike se želim javno zahvaliti za vabilo in opravičiti za odsotnost. Na isti dan in ob istem času bom namreč prižgal svečko spomina partizankam in partizanom XIV. divizije, ki so za našo svobodo krvaveli na Graški gori,” je zapisal poslanec Državnega zbora republike Slovenije Jan Škoberne na spletnem omrežju Facebook.

Smejanje v brk spravi in strankarskemu kolegu Pahorju
Poslanec Škoberne je s tem zapisom razkril svojo fanatično naklonjenost titoističnemu režimu, ki je krvavo obračunal s 600.000 nedolžnimi političnimi nasprotniki na območju celotne Jugoslavije. Da ne pokažeš nikakršnega obžalovanja in empatije do umrlih, se ne spodobi za nobenega moralno čutečega človeka, še manj za poslanca, ki je predstavnik ljudstva, katerega del so tudi sorodniki žrtev kruto ter izvensodno pobitih. Za svoj zapis je Škoberne ironično prejel številne komentarje odobravanja, neka gospa pa mu je celo laskajoče pripomnila, da je “zlat fant”. Le eden od njih mu je upal napisati komentar, naj se zamisli nad primernostjo svoje objave, saj “ni spoštljiva do umrlih”.

Pri tem je pomembno poudariti, da je bil del XIV. divizije, ki se mu Škoberne tako rad pokloni, tudi Šercerjev bataljon, ki je ubijal nedolžne v Krimski jami, kjer so nedavno našli okostja 28 ljudi, med katerimi so bili večinoma mladoletniki. Med njimi so bili še nerojeni otrok ter dva otroka, stara eno leto in dve do tri leta.

Stranka neetičnih standardov
Prav tako je potrebno poudariti, da je Škobernetu objavo “všečkala” poslanka Jasna Murgel iz stranke SMC. Tudi njeno odobravanje zasmehovanja počastitve umrlih na pogrebu je sprevržena ter obsojanja vredna žalitev umrlih, kot tudi volivcev SMC, ki so na volitvah izbirali novo politično kulturo in etične standarde. Glede na to, da Murglova prihaja iz Bosne in Hercegovine, nas iskreno zanima, če bi enako izrazila podporo nekomu, ki bi rekel, da gre namesto na komemoracijo žrtev iz Srebrenice raje prižgat svečo na grob Arkanovim enotam, ki so se hrabro borile in pobijale nedolžne Bošnjake?

Ima Jasna Murgel sploh še kaj vesti? (foto: STA)

Ima Jasna Murgel sploh še kaj vesti? (foto: STA)

Na sramotilnem stebru objavljamo še ostale več ali manj znane Slovence, ki jih plačujemo državljani in so “všečkali” objavo žaljivega Škoberneta:

Aljuš Pertinač, visok predstavnik stranke SD in nekdanji državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport
Nika Poglajen, strokovna sodelavka stranke DeSUS in nekdanja članica kabineta pri Alenki Bratušek
Marko Bandelli, župan občine Komen in član stranke Alenke Bratušek
Jernej Pikalo, nekdanji minister za izobraževanje, znanost in šport
Nina Stankovič, nekdanja svetovalka pri evropskem poslancu Ivu Vajglu in predstavnica za odnose z javnostmi pri poslanski skupini DeSUS
Miha Butara, veteran vojne za Slovenijo, za katerega je Janez Janša dejal, da je strahopetec
Mojca Kleva Kekuš, nekdanja evropska poslanka
Jernej Stromajer, študentski funkcionar in član stranke SD
Tin Kampl, študentski funkcionar in predsednik MSS

Nedostojno norčevanje poslanca stranke SD Škoberneta iz žrtev povojnih pobojev 1

M. P.

 • Franc Šink

  Škobernetu je treba oprat možgane.Ima umazane!

  • tiinta

   Misliš, da jih sploh ima?

   • Franc Šink

    Ima ampak amatersko programirane “v peskovniku”

   • cornusmas

    Ima pa na srajci 2 črna gumba….kako za vraga nista rdeča?

   • cornusmas

    Podstreha bolj tako-tako….

    • karpelec

     Prepih mu odnaša material s podstrehe.

 • domovina mili dom

  Zaradi etike, če ne zaradi drugega lahko sedaj rečemo, da je to vse skupaj leva drhal. Za to postavljam javno vprašanje Cerarju, Pahorju, ali sta sposobna opozoriti to pritlehno obnašanje teh primitivcev?

 • dež

  Predvsem so krvaveli prebivalci tistih krajev, skozi katere se je pomikala XIV. divizija. Celo Kardelj se je v svojem pismu I.L.Ribarju zgražal, kakšne svinjarije počne Rozman s svojo divizijo.

 • von Rhein

  Življenjepis
  2015– poslanec Državnega zbora

  2014-2015 svetovalec župana Mestne občine Velenje za mednarodno področje

  2013-2014 svetovalec ministra za izobraževanje, znanost in šport

  2012- predsednik Mladega foruma Socialnih demokratov

  2012-2015 nosilec dejavnosti samostojnega podjetnika

  2010- študent podiplomskega študija Diplomacija na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani

  2010 diplomsko delo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, smer Evropske študije – družboslovni vidiki

  2010 (maj-september) podpredsednik za zakonodajo Mladinskega sveta Slovenije

  2009-2012 predsednik Kluba evropskih študentov

  2006 matura na Gimnaziji v Velenju

  2004-2005 predsednik Dijaške organizacije Slovenije
  —————————————————-
  Naj nekdo najde v tem političnem CV nekaj kar bi temu škartiranemu izdelku omogočalo normalen odziv .

  • rrrrr

   Von Rhein, hvala za zelo zgovorne podatke o mali velenjski rdeči glisti ki kani odrasti v veliko rdečo trakuljo….. Čim več jih je treba izbezati na svetlo iz varnega in dobro oskrbovanega rdečega debelega črevesa Slovenije. Če se jih prehitro razkrije, se na svetlobi ne počutijo najbolje. Odlično, tako se dela!

   • karpelec

    Prepovedat mu je treba solato z domačim dovolj gostim bučnim oljem.

 • soc

  Problema ne vidim v Škobrnetu. Ima pač svoje politično prepričanje, ki temelji na popolni veri v zgodovino po sv. Pirjevcu in sv. Repetu. Problem vidim v tem, da so on in njemu podobni na zadnjih volitvah dobili dvetretjinsko podporo volilnega telesa. V tem, da je leta 2016 spranoglavcev še več kot leta.1992. V tem, da je takih, ki jih moti laž danes manj, kot takih, ki jo častijo. Sram me je tega. Groza me je tega.

  • von Rhein

   Verjetno s tistim “sv.” nisi imel v mislih…svinjski.

 • if

  Avtor in všečkarji so zaradi komunizma mentalno pohabljene osebe, sicer ne bi tega zapisala oziroma podprle!

  Dokaz!
  Stranka SD je preko svojega evroposlanca Avrelija Jurija podpornica resolucije o totalitarizmih sprejete aprila 2009 v evroparlamentu v Bruslju. Resolucijo so podprle tudi stranke LDS preko Mojce Drčar Murko in Jelka Kacina, SDS preko Romane Jordan Cizelj in Miha Brejca in NSi prekoLjudmile Novak in Alojza Peterleta.

  Očitno je resolucijo podprla Slovenija in tako izenačila komunizem, fašizem in nacizem na skupni imenovalec tiranija, totalitarizem in vse oblike gorja, ki iz tega izvirajo.

  Povzetek iz resolucije
  V zavesti Evropejcev so junaki totalitarne dobe tisti, ki so dejavno, požrtvovalno zaradi zvestobe idealom in časti pogumno nasprotovali totalitarni vladavini.
  Izraženo je spoštovanje in poklon vsem žrtvam totalitarnih in nedemokratičnih režimov v Evropi in boju proti tiraniji in zatiranju.
  Ohranjati je spomin na preteklost, ker brez resnice in spomina ni sprave.
  Poudarjeno je enotno stališče proti vsem oblikam totalitarne vladavine ne glede na ideološko ozadje.
  Kot totalitarizem je izrecno poudarjen tudi komunizem, ki je tlačil države srednje in vzhodne Evrope od konca druge svetovne vojne do zgodnjih devetdesetih let.

 • montyamp

  Takšni rejeni svinjskoglavi reveži s polnimi hlačami lahko zaudarjajo , saj jim hlače polnijo UDBOPARTIJSKE bankrot strukture . Iz nacizma so šli Nemci v demokracijo , Slovenci pa 1945 iz avstroogrske demokracije v najbolj izrojen fašizem Stalinovih kidrić-kardeljanskih glist . DRŽAVO SO UNIČILI IN JO ŠE UNIČUJEJO , morilske zveri in njihovi zavoženi psihološko pohabljeni potomci , ki prižigajo svečke stražarjem Hitlerjevih železnic , kateri so poklali PRAVE PARTIZANE . In tole mentalno bankrotirano revščino imate Slovenci na oblasti .
  GORJE NARODU , KO PRIDE STALINOVIH HLAPCEV IZROJENO IN NEURAVNOVEŠENO POTOMSTVO NA OBLAST .

 • cornusmas

  Javno se želim zahvaliti Škobernetu in vsem,ki so mu všečkali…zato,ker so se razgrnili pred slovensko javnostjo…..Nečesa pa vendarle ne razumem….Jasna Murgel se tako zelo bori za pomoč otrokom s posebnimi potrebami….(ima menda tudi sama takšne..ne vem natančno)….ampak,kako za vraga lahko všečka Škobernetovo neumnost…ko pa je v jamah toliko umorjenih otrok ?

  Druščina…narod naš dokaze hrani.

  • FraterMagnus

   meni zgleda kot da je dobila enga s posebnimi potrebami, druge pa sama v koš vrgla za vsak slučaj, pri genih in istmu descu je zihr zihr

 • rubec

  Težava v Sloveniji je ta da se teh kurcev in pizd ki so se zavlekli v politiko ne moremo več znebit. Tako je bilo tudi pri nas doma ko je sosedov Muri mislil da naša psička ko je sveže sfrizirana pripada samo njemu. Dokler ga nisem enkrat nabasal v rit.

 • rubec

  Katera baba pa sploh gre med rjuhe s takim oranžnim descem. Občutek je verjetno tak kot da bi se ulegel zraven golaža.

  • cornusmas

   Poslušaj ti mene…..pa tako rad sem imel golaž…..in mi na sobotno jutro vse pokvariš.

  • karpelec

   Predstavljaj si mistični flurescentni odsev in ne rabiš intimnih svečk.

  • xtc

   tAKA ;KI DRŽI TABLO V ROKAH “vzamem” in nato se začne razšijanje takih krelcev:

  • karlina

   ha ha ha h a ha ha ha

  • Hubert Pomladni

   To so mu ze veckrat povedale, zato se zateka samo se k nekrofiliji; edine, ki se mu ne upirajo.

   • rubec

    hehehehe, me je kar zazeblo.

 • Silka

  Tisti, ki pričakuje kakršno koli obžalovanje ali kesanje storilcev ali njihovih naslednikov in somišlenikov, je v globoki zmoti. Nobena zločinčeva žrtev jim ni sveta. Rešitev je v volitvah, poraziti to komunistično kliko, sprejeti lustracijske zakone in odstraniti imena klavcev iz poimenovanja ulic in njihove spomenike.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Karmen

   V naših koncih se je likvidator pokesal, njegov sin odkriva prikrite grobove.

   • Silka

    Moj poklon pokončnemu človeku.

 • cornusmas

  Eh,ti ubogi Jan….a si se že odločil…katerim partizanom boš svečko prižgal ? Tistim poštenim,zaklanim,zavedenim,ki so mislili,da se res borijo za slovenski narod…..ali tistim,ki so klali,pobijali…. svoje tovariše in sonarodnjake…..in so se preko trupel prerivali za oblast?

 • cornusmas

  Brez skrbi…tudi pri nas bo prišel čas,ko se bo podrla komunistična trdnjava….in bodo nekateri zvezde in Titove slike skrivali pod posteljo.

 • Caetano

  14. divizija je imela povsem komunisticno vodstvo. Rad pa bi ponovno opozoril, da je ta enota unicila tudi JvvD v Grcaricah, ceprav so imeli pri sebi predstavnika zaveznikov. To so storili s pomocjo ital. topnistva in topnicarjev.

  To je nekako tako, kot da bi Americani ob zasedbi Korzike rekli Italijanom, lahko greste domov, ampak se prej nam boste pomagali uniciti francosko odpor. gibanje.

 • Ryuk

  Tu je Pahor poskušal biti predsednik vseh Slovencev. Če se je udeleževal slovesnosti v Dražgošah, se je moral tudi pokopa žrtev v Teharjah. Poslanci, ki jim pa gre slednje v nos in so sedaj tako kritični do tega, pa ne počnejo nič drugega, kot to da RAZDVAJAJO NAROD.

  • domovina mili dom

   Ni pa vse tako gladko in čisto logično. Gledano iz sredine pa tako. Pahor obišče žrtve, nato pa morilce. Meni to ne gre skupaj.
   Zato trdim, da sprave ne more biti, dokler ne bo zakonsko prepovedano čaščenje komunističnih simbolov in morilcev.

   • Ryuk

    Kot sem rekel: on je poskušal (!) biti predsednik vseh Slovencev.

    • domovina mili dom

     Pri teh politikih mi je vse sumljivo. Sem prepričan, da so volitve blizu in je obnašanje temu primerno. Za politika pa naj velja: ali je voda ali je krop.

    • karpelec

     Poskuša biti takrat, ko rabi za ponovno izvolitev še drugo polovico

     • karlina

      Ne bi rekla, ker PAHOR meni ne deluje hinavsko.

     • karpelec

      Je hinavec z lepotno napačo.

    • karlina

     Vsaj to in to je samo pohvalno, na drugi strani pa Cmerko kar naprej govori, da ga besede malega človeka ne brigajo.

  • Caetano

   Ja. Samo kakorkoli v Drazgosah
   so komunisti sli v boj s premocnimi Nemci in tako pomagali povzrociti nesreco za vas, desetine civilnih zrtev med vascani, ki so jih pobili potem, kot talce. Isto so ze malo prej decembra 1941 dvignili vstajo na Gorenjskem, pod parolo, da bo vojne konec v izredno kratkem casu. Celo svojim partijcem niso pustili takrat razmisljati, da bo vojna se dolga.

  • karlina

   TOČNO

 • domovina mili dom

  Ta malinovec namerno izziva. Če ima človek samo eno celico več kot kura, ve, da so komunisti okupirali in terorizirali Slovenijo. Njihova borba je bila samo uničenje slovenstva.

  • karlina

   Pa saj zato se gre še vedno, potomci nadaljujejo dejanja herojskih komunističnih prednikov.

 • moat

  Brez panike, res. Zdaj pa že pretiravate. Vzemimo, da bi Škoberne sprejel vabilo namesto, da ga je odklonil. Kako bi o tem pisali? Po mojem mnenju, ga ne bi hvalili, tako kot ga tudi zdaj niste, ko ga je odklonil. Jaz tukaj ne vidim nobenega norčevanja do žrtev povojnih pobojev. In kaj če bi Pahor povabil na Graško goro nekoga iz vrst desnih poslancev? No, zdaj vidite kako bi vam bilo. Bi šel kdo iz desnice? Sprava obeh strani? Pa kaj še! Še dolgo ne!

  • kokobily

   moat, glas razuma med “gluhe”. Končno, sam si v prispevku to ugotovil. Žal, imaš prav .

   • rrrrr

    Klub temu je nekaj inteligentnosti v tebi: gluhe, kot nas poimenuješ, si dal v narekovaj. Hvala!

    • kokobily

     Vesel, da nisi slep, pa si prebral, ter da je tudi “nekaj inteligentnosti v tebi”, da si dojel. Končno, “gluh” ni samo tisti, ki ne sliši, je bolj “gluh” tisti, ki ne želi razumeti.

     • if

      Ugledali ste se v ogledalu in izjavili “”gluh” ni samo tisti, ki ne sliši, je bolj “gluh” tisti, ki ne želi razumeti”.

  • if

   Povzetek iz resolucije o totalitarizmih, ki jo je v evroparlamentu podprla tudi Slovenija!

   Ohraniti je spomin na preteklost, brez resnice in spomina ne bo sprave med vzrokom zla v nazorsko zločinskih politikah komunizma, fašizma in nacizma in nazorom, ki mu pripadajo žrtve.

   • moat

    S tem se strinjam, obsojam vsakršen totalitarizem, medvojne in povojne poboje, ki pa jih niso zagrešili samo komunisti. Kljub temu pa ne vidim nedostojnega norčevanja Škoberneta. Me pa čudi, da pisec članka ni že v naslovniku govoril o “škandaloznem norčevanju”, saj je ta termin pri vas pogosto v uporabi, res.

  • antimur

   Ti si pa resnično bedak, če ti ni jasno, da se takšnega dogodka udeležiš zaradi pietete, ne pa zaradi hvale. Levaki ste dejansko ne samo najbolj pokvarjeni, ampak tudi nerazgledani kreteni. Pri tem ne pomaga nobena izobrazba.

   • rrrrr

    Antimur, tudi do kretenov je treba biti spoštljiv, saj so se težko prikopali do takega naziva. Drugič jih nagovori s tovariši kreteni, ali pa uporabi vse častne titule skupaj:
    tovariši levaki, pokvarjeni in nerazgledani kreteni.

   • karlina

    TOČNO

   • moat

    Kdo kaj dela bedaka iz sebe, to je zdaj vprašanje, res.

   • moat

    Če bi sledil pomenu pietete potem mi ni jasno, čemu takšno vulgarno izrazoslovje. Prelistaj še malo kaj o tem pravi slovar, da ti bo bolj jasno, res.

  • Steiermark

   Res je, tvoja izjava je vredna bedaka, kot si ti! Tebi niti soditi nebi smeli, zaradi sovražnega govora, ker pač če nekdo ni prišteven, si ni sam kriv (ali pa tudi), torej nemore odgovarjati za svoje blebetanje in podpiranje ter odobravanje zločinov zagrešenih takoimenovanih “partizanov” – titovih mesarjev, v Sloveniji! Nam še lahko razložiš, kjer so se te zveri skrivale “med vojno” .- ki je na štajerskem ni bilo, ker so Nemci znali poskrbeti za mir , )na svojih področjih ter zakaj so nas morali “osvoboditi” (nas v Sloveniji niso, sicer nebi pristali v krempljih pedofilskega psihopatskega in morilskega titota, ki je klal vse do svojega odhoda k svojemu črnemu gospodu v kopitih) Američani in Angleži ????? Nas, ki smo bili priključeni Nemčiji, od 41 do 45, ni “osvobodil” nihče pač pa so nas zasužnjili komunistični zločinci, potem, ko že zdavnaj ni bilo več “sovražnika na naši zemlji”. Sicer pa ta rdeča drhal naj pojasni, kdaj in kje (predvsem na štajerskem) je bila kakršnakoli “ofenziva” – boj med banditi in Nemci?

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • moat

    Hja, lej, tvoja “izjava” je definitivno slabša saj kaže na tvojo nestrpnost. Pokaže kašen v resnici si, ko odvržeš fasado. Žalostno, res. In zdaj si preprosto lahko zamislim kakšen bi bil do vseh drugih, ki ne mislijo tako kot ti, če bi te posadili na tron. Bog ne daj, res.

  • karlina

   Iz desnice na partizanske proslave ne hodijo, razen LUDE MILE, ta je pa itak ze čisto pri levih. Menda ja ne bomo DOMOLJUBNI SLOVENCI hodili na partizanske proslave no, to je pa ja čisto skregano z vsako zdravo pametjo.

   • moat

    Lej, vsi borci pač niso bili zločinci, tako kot ne vsi tisti, ki jih častiš ti. Ne bom te učil zgodovine, toda kakor koli obračaš, dejstvo ostaja, da so se proti nacizmu borili zavedni Slovenci in Slovenke in to večinoma pod osovraženo rdečo zvezdo, žal. Dali so tudi svoja življenja in ni mi jasno, zakaj ne bi tisti, ki to želi, obiskal tudi njihovih grobišč? Sprava pomeni tudi odpuščanje, kolikor jo jaz razumem.

 • cornusmas

  A kdo kaj ve….na Sabotinu še vedno napis od Kremenčkovih?

  • pajot

   Še.

  • von Rhein

   Zastražen kot nekoč vse vile tega capina.

 • Stajerka

  čakam na voz gnoja in cisterno gnojnice, ki jo bodo levaki zlili na Pahorja, ko se vrne iz Argentine :))))
  …..res sem se nasmejala temu dogodku, obisku in sporočilu :))))

  • karlina

   No ,to bo sigurno, ker jih to grozno jezi , ampak mislim, da je gospod PAHOR, dovolj pameten, da jim bo povedal, kar jim gre in zaprl njihove gobce.

 • Kučko pod pručko

  Mladič Jan Škoberne je s svojim sprevrženim dejanjem pokazal, da je najverjetneje potomec deda-partizana, ki je tudi pobijal nedolžne žrtve. S svojo pritlehno izjavo se je želel prikupiti somišljenikom, ki bi v podobnih primerih spet segli po orožju in klali svoje sonarodnjake.

  Imena všečkarjev me pa sploh ne presenečajo. Prepričan sem, da bi se jih na seznamu znašlo še veliko več, če bi prebrali njegov odgovor na nekem forumu. Komunisti so pač komunisti … kriminalci, zločinci, klavci in po zadnjem razvpitem primeru tudi ugrabitelji!!!

 • if

  Ivan Dolčničar, bivši predsednik ZZB NOV, je 9. maja 1945 po “nalogu sodišča” pred svojo rojstno hišo lastnoročno ubil brata Petra Dolničarja. “Sodišče” je bila družina Dolničar, kraj stanovanjska hiša Dolničar! Vir: http://www.reporter.si/slovenija/srhljivo-brat-ki-ubije-brata-potem-ko-ga-%E2%80%93-nedol%C5%BEnega-%E2%80%93-obsodi-lastna-dru%C5%BEina/65127

  Vzrok? Potem, ko Peter Dolničar ni mogel izvršiti partizanskega ukaza Ivana Dolničarja naj pokonča
  družino Ambrožič (starše kasnejšega kardinala in po »potrebi« še njega), se je zatekel k domobrancem.« (Boštjan Marko Turk, Dvanajstero zidov, Philopatridus, Ljubljana, 2013, str. 646).

  • Kučko pod pručko

   Klavcem ni mar, čigava je svinja, ki ji morajo prerezati vrat!!!

   • if

    Če sem prav razumel vsebino se je Peter Dolničar odzval korektno, pravilno, demokratično, zato ga brat Ivan Dolničar ubil.

    • Kučko pod pručko

     Če s tem misliš na vsebino mojega odgovora, me nisi razumel. S klavci sem mislil na Ivana Dolničarja in druge komuniste, ki so izvensodno pobijali nedolžne žrtve. Njim ni bilo mar, koga so umorili. Važno je bilo le, da so bile žrtve nasprotniki komunizma!!!

     • if

      Zdaj razumem. Hvala.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • von Rhein

    Moj razum pa pravi,da so to nekvalificirani mesarji,ki mislijo,da je njihovo poslanstvo klanje in ubijanje.

 • antimur

  Škoberne, pritepenka Murgelca, Möderndorfer, pa še vrsto bebastih poslancev, so pravi odraz zmedene in antislovenske politike kučanizma ter kretena in pokvarjenca Cerarja in njegove vlade. Nerazumljivo je, kako lahko v slovenskem parlamentu, ki ga vodi baraba nad barabami Brglez, ti norci dobesedno mesarijo Slovenijo.

  • if

   Ker je volilno telo zaradi učinkov komunizma v kombinaciji s potrošništvom in prihajajočo nekritično potrošniško deformirano mladino mentalno pohabljeno!

  • Johan

   Na DUTB poglejte grehe škobernetov !!

  • karpelec

   …pa še kolin za male živali ne moreš narediti iz njh, ker so preveč stupeni.

  • cornusmas

   A je kdo kaj videl Moder….odkar je prestopil v SDS?

   • karlina

    nisem ampak sem brala, da je tako neumen in blesav, da je dal ZA ODSTOP Kolarjeve, potem se pa opravičeval, da se je zmotil, ziher ja-sploh ne ve, kaj se dogaja okoli njega, butelj ostane butelj

    • cornusmas

     Verjetno se je zmedel…ne več prav, kam spada,ko je toliko strank menjal….kot nekakšen ptiček brez pravega gnezda…..

  • karlina

   pa na Tomićko si pozabil in še na marsikoga drugega,

 • RATATA

  Sem včeraj zvečer na prvem tvslo, ko se čakal na kakšno lepo slovensko narodno-zabavno vižo spet videl tablo titovo velenje
  in bedake našemljene v titove pionirčke.
  Norčevanje komunistov se s totalno zasedbo medijev nadaljuje.

  • Vera

   Kako si RTV SLO 1 , Andrej Hofer Mario Galunič leta 2016 v Velenju upajo biti nostalgični . Že na samem začetku se je videlo v katero smer bo šla oddaja , zato sem samo malo še počakala , videla napis , ki več po odredbi US RS ne sodi v naše kraje . Višek je bil v parku, takrat pa mi je zavrela kri in sem ugasnila TV , ko sem videla ” starejše muzikante ” narejene v maškare , kot smo morali biti nekoč na vsaki proslavi na OŠ majhni pionirčki . Sramota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • RATATA

    Sem prešaltal in si raje na yt štekal stare Avsenikove in drga naše pesmice.

    • Vera

     Hvale vredna vaša poteza .

     • RATATA

      Ne me vikat punca.
      Sem še smrkuc.
      Niti na pol poti še nisem prikorakal.
      Lp

     • karlina

      Potem pa še bolj moj poklon, če si mlad in imaš v sebi domoljubno slovensko kri

    • karlina

     https://www.youtube.com/watch?v=0733xuyn0ho Ravnokar ga poslušam-GOSPOD SLAVKO AVSENIK JE BIL IN VEDNO BO EDEN NAJVEČJIH SLOVENSKIH DOMOLJUBOV-slava mu in naj mu bo lahka SLOVENSKA ZEMLJA.

   • karlina

    Pa ne da, je bila to oddaja-SLOVENSKI POZDRAV, ALI KAJ DRUGEGA.

    • Vera

     Ja prav pri tej oddaji se je plačljiva RTV SLO ponorčevala iz nas , ki smo zavedni Slovenci . Očitno ne berejo odredb US RS , ki je izrecno prepovedalo vsakršno poveličevanje simbolov iz časov bivše Juge .

  • MEFISTO

   Dober tek!

  • Stajerka

   ob prvem kadru table na gradu……***** Velenje, je bilo spremljanja oddaje konec…….

   • karlina

    ti to resno, da na gradu piše zločinsko ime-velenje

    • Stajerka

     jp….sicer je bilo verjetno nameščeno za potrebe oddaje, ni pomembno – je pa sramotno……

 • krtmauen

  Jaz si tega modela komot predstavljam na srebrnem pladnju, z jabučkom v ustih, okrog pa krompir v koscih in peteršilj.

  • MEFISTO

   Dober tek!

  • von Rhein

   Srebrni pladenj pa ukraden.

  • Anton

   res je, vse mu je bilo dano na srebrni talar, razen pameti ob rojstvu, tega mu žal niso mogli dati, sicer pa jo ne potrebuje, zadostuje da je NAŠ.

   sarkazem press

  • karlina

   Tudi jaz, sem ze zgoraj napisala.

 • FraterMagnus

  lepa igra

 • MEFISTO

  Gospod, oprosti jim, saj ne vedo, kaj delajo in ne , kaj govorijo!

  Če boš gledal na grehe te sodrge, kdo bo ostal?

  • simplya

   Mogoče bolj pravilno: odpusti jim , saj NIČ ne delajo…

 • WatsonForus

  a ste kaj drugega pričakovali od rdečih opranoglavcev? posledice 25 letnega pranja na 45 letno podlago so nepopravljive..

 • Botoks

  Morate pa tudi razumeti mladeniča, ki ima alzheimerbulimijo.Žre in žre in pozabi kozlat.Pa tudi sicer so tile dnavi zanj stresni.če odleti asocialna mračna kopačka z mesta ministrice pride nazaj v DZ,zašpehani napihnjenec pa domov.Oz.na zavod,glede na to kar zna.Da pa se je murgla prišla v slo samo socialno stabilizirat,najprej sebe potem še vso familijo,pa je povsem jasno.Pritepenka z baščaršije je od države dobila vse kar ima,vendar je to ne ustavi,da bi to državo pljuvala in zaničevala.Za kaj ji resnično gre pa poglejte kakšne zakone vlaga.In zapomnite si nekaj,ta falanga nikoli ne bo odstopila prostovoljno ali z nekimi dogovori.Ti poznajo samo en jezik in ta je marxov:mi smo brezobzirni in ne pričakujemo nobene obzirnosti od vas.Ko pride vrsta na nas,mi terorizma nad vami ne bomo olepševali k.marx.In zdaj je njihov čas.Na nas pa je,da to spremenimo…

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moj VELIK PODPIS

 • Unikatna

  Predsednik države bi moral po mizi udariti! Nekateri pa še prilivajo na ogenj!

  • karlina

   Točno, tudi jaz tako menim, v DZ bi moral ze končno vsem tem levakom povedati, kar jim gre in zahtevati, da dokončno zaprejo svoje g…e, ko je govora o med in povojnih pomorih domoljubnih SLOVENCEV. Itak pa-ko mački stopiš na rep zacvili, in zakaj se ti potomci komunistov tako usajajo, ker se bojijo, da bodo KONČNO IZVEDELI, kdo in kaj so bili njihovi zlati predniki.

 • Anton

  nima smisla komentirat in posvečat komentarje tem bednikom

 • Shalalabayzer

  G. Zoprne je s to izjavo pokazal, da sploh nima pojma o pojmu…
  Ne samo, da se bo šel raje poklonit zločincem;
  svečke spomina so bile v svinčenih časih PREPOVEDANE!

  Omejenost tega omejenca je neomejena

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ..o podpori butnskalskih politikantov CETA pa niti besede!!!….menda so ZA vsi poslanci…tudi EU…proti samo šoltes,pa še on najbrž samo zato,ker je pri zelenih,pa mu drugega ni preostalo

  • Borut Stari

   Pojma nimaš, kaj je to CETA in kaj pogodba sploh vsebuje. Lapaš kar nekaj v tri dni.

   • Osti jarej

    …..a misliš,da ga je prebral kdo od 90 posrancev..?..malo sutra stari…prodali so nas,ker jih briga zgolj za lastne riti..civilna iniciativa ve mnogo več…ker znamo uporabljati internet……yebe se pa tudi tebi…itak boš kmalu zapustil ta svet..kene?!

    • Anthon

     Kako pogrešaš tvojo in atovo komunistično partijo, a ne da? Tam so bili sami “naši” delegati, kakšni nebodijihtreba imperialistični poslanci neki, priviligiranci ste pa bajno živeli. A ne bo šlo več tako, kar mirno se lahko razpočiš. Meni se v tvoji zaplankanosti niti preveč ne smiliš.

     • Osti jarej

      ..s tabo se ne bom šla kakšne razprave….mimo slednjega pa vseeno ne morem;pozabili ste se v preteklosti…zgodovine ne boste spremenili,ker je preprosto ne morete…..izdajalce bremeni pakt z okupatorji in pobijanje lastnih bratov…tako imenovane partizane ,ki jih ob koncu vojne več ni bilo,ampak so ostali zgolj komunisti…no te pa bremeni izvensodno,povojno pobijanje onih,ki so paktirali z nacisti in fašisti….vi nimate nobene empatije do nasprotne strani…meni pa se smilijo tisti,ki so se v tem pobijanju znašli nedolžni…to pa so ženske,otroci,starci,ki so bili s tabelimi le sorodniki…

     • Anthon

      Te pravljice ne zdržijo niti pri današnjih borcih, pri tistih seveda, ki kaj mislijo. En tak ultra pomemben rdeči ata je ob ugasnjeni kameri marsikaj povedal, smo zadnjič izvedeli. Tudi vojaška prisega pri njih ni prevelik argument, ker premorejo tudi kakšnega pravnika, ki razume, koliko je vredna vojaška prisega pri vojaku. Noben resen partijec pa si danes ne upa reči a, ko gre za hudojamske rabote. Ker predobro ve, da se takšnih nezastarljivih zločinov pravno ne da zmanjšati na noben način, pa če dan in noč kažeš na holokavst in druge zločine sil osi.

      Torej, ostani pri Nedeljskem dnevniku. Ali nimajo kašne internetne izdaje, tam bi uživala samo med vašimi? V avtentičnem predcivilizacijskem okolju…..

     • cornusmas

      Spet si vse pomešala….ravno ti in tebi podobni ste se izgubili v preteklosti….kar dokazujete z vsakoletnimi maškaradami…….sabotinarski skalopazniki….In…mimogrede…pa tako veselo so komipartizani zaplesali svoj kolaborantski nacistični prvomajski ples….da ne omenjam še drugih navez,ki prihajajo na dan….in ko že omenjaš izdajalce…s prstom ne kažeš v pravo smer…ampak,kaj bi s teboj,kura,komentiral….Pa glej,da se ne boš razpočila od bebavosti….

    • Borut Stari

     Poslanci tega DZ in tisti prej niso in niso nikoli bili moja izbira, Zato, ker njihova naloga ni potrjevati volje ljudstva, kar pomeni tudi moje ne. Vsi od njih imajo navrtane luknjice za vrvice, ki jih vleče veliki Lutkar.Civilna iniciativa? Bejž no! Trop ki laja, karavana pa gre naprej. Pogodba? Ma TLGR. Too Long Didn’t Read.

 • Stajerka

  drugorazredna tema drugorazrednega podmladka…….tudi Zoprne bo slej kot prej drugorazredni v družbi drugorazrednega, ki visoko leta in nizko pada…..in še nižje bo!!!

  • MEFISTO

   Poslednji bodo prvi in prvi bodo poslednji!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Johan

  Enkrat baraba vedno baraba !

 • Stajerka

  evo ga na……slovenski in bosanski muslimani bodo, po mojih predhodnih napovedih, ljubljansko džamijo gledali samo od zunaj…….se je že začelo, Murgla bo spet razočarana, ker ji pač kratko nese……kot večni lažnivo-moralno-etično-etničnim kljukcem…….

  Jugovzhodno od Sarajeva je nastalo posebno mestno naselje Sarajevo Resort Osenik, prvo arabsko mesto v Bosni in Hercegovini.
  Idilično naselje na obronkih Sarajeva je prav posebno mesto. Foto: Youtube
  Prvo naselje zaprtega tipa v BiH je ograjeno z visoko ograjo, varuje pa ga zasebna varnostna služba. Vsi lastniki hiš so Arabci. Trenutno je v njem 160 hiš in veliko spremljevalnih rekreativnih vsebin. Na sredini naselja je veliko jezero, v pripravi pa je tudi gradnja novih hiš, piše biznisinfo.ba.
  To pravo malo mesto se nahaja v Tarčinu, je zdaj zapuščeno, zato lahko vsem, ki pridejo tja ob določenem času, dovolijo vstop in ogled. Čez poletje je bilo mesto polno Arabcev, Bosanci pa vanj niso smeli vstopiti, razen tistih, ki so tam delali, kot denimo natakarji, sobarice, varnostniki in podobno. In tako bo tudi prihodnje poletje.
  Lastniki hiš so Arabci, ki se ne želijo mešati z lokalnimi prebivalci. Imajo svoje običaje glede oblačenja, vedenja, opravljanja molitev in tako dalje, ter ne želijo, da bi jih pri tem kdo motil ali pa jih opazoval, je za Dnevnik.hr povedal sogovornik portala biznis.info, ki je hotel ostati neimenovan.

  nadaljevanje na: http://svet24.si/clanek/novice/svet/580b242b1fbbd/v-mesto-arabcev-je-drzavljanom-bih-vstop-prepovedan

 • Stajerka

  anarhisti-levaki……a boste sedaj kaj porekli in zaščitili slovensko kulturo, življenje, navade???? DOMU si jih pelte, poskrbite za njih in prevzamite materialno-moralno odgovornost za njihova dejanja……in VI boste druge obsojali IZDAJALSTVA???…..

  LJUBLJANA – Na Prešernovem trgu je včeraj okoli 21. ure moški nadlegoval uličnega glasbenika, nakar je prišlo do pretepa. Po prvih ugotovitvah je tujec (domnevno državljan Maroka, op. p.) že pred pretepom nadlegoval uličnega glasbenika, zaradi česar je ta to že prijavil na 113.

  »Kmalu zatem ga je na njegovo početje opozoril drugi moški, zaradi česar sta se s tujcem pričela prepirati. Tujec je pri tem moškega prijel za vrat, slednji pa ga je udaril, tako da je padel in z glavo udaril ob tla. Na kraju so intervenirali reševalci, ki so tujca odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je še vedno na zdravljenju. Utrpel je poškodbe glave, status poškodb bo znan po dodatnih zdravstvenih preiskavah, naj pa ne bi bil smrtno ogrožen,« sporoča PU Ljubljana.

  Policisti so opravili ogled kraja incidenta, zbrali prva obvestila od prič in udeležencev, preiskavo pa nadaljujejo še danes.

  • von Rhein

   Temu “tujcu” ne treba v žermani.Z odškodnino bo preskrbljen.

  • karlina

   Se je ze začelo, hvala Cmerko, da si jih sprejel v našo domovino, ljudje ti bodo neizmerno hvalezni, boš videl in dočakal kmalu, samo še malo in te bomo odnesli ven iz parlamenta.

 • totex39

  Komunistični podmladki očitno prenašajo klavsko zgodovino v sedanje čase in s tem dokazujejo, da krvava preteklost, ki nas je zaznamovala ” živi” naprej.

  • Aljosha Dragash
   • Anthon

    Na posnetku so Italijani; zelo verjetno gre za falsifikat, ker je “grozodejstvo” popolnoma v skladu z dojemanjem sveta in življenja, ki ga imajo ateistični patološki primerki, šolani v sovjetskih šolah. Predcivilizacijsko dojemanje človeka je sploh značilno za tovrstne ateiste. Ker pa ne premorejo toliko inteligence (očitno tudi komentator ne), da bi dojeli, da civilizirani ljudje doživljamo grozo na absolutno drugačen način kot oni, nam podtikajo zanje najhujše zločine, ne zavedajoč se, da na tem psihološkem področju obstaja zelo natančen red, ki ga upošteva tudi vsaka resna in uspešna kriminalistična služba. Z drugimi besedami, da boš morda štekal: Maščevanje v civiliziranem svetu obstaja. Vendar ni takšno, kakršno se vam dozdeva v vaši predcivilizacijski psihi.

    • Aliosha Dragash

     Ti si photoshop kreten.

     • Anthon

      Tako se vam dozdeva svet. Zato so tvoji favoriti izdelali 11 betonskih pregrad. Svet bo moral razmisliti, kako postopati s takšnimi. Manjka vam kakih tri tisoč let razvoja.

     • Aliosha Dragash

      Sem dobil zemljo na hrvatskom. Na račun enega za pregrado

   • radames

    O, Loška dolina!
    Iz te doline pa tole:

    Ante Novak (oče pesnika Borisa A. Novaka) je med govorom v Loški dolini leta 1943 med drugim dejal: “Na svojih spiskih za likvidacijo imamo tudi bajtarje in družine, ki niso z nami. Ni važno, koliko ljudi še ostane, ker za nas ni narod prav nič važen.”

 • željudin

  debeluhar razmišlja racionalno. šel bo tja, kjer mu bojo namenili vsaj kakšen glas na bližajočih se volitvah…pa čeprav se zdaj, ko jelinčiča ni več v parlamentu, s stalinovimi hlapci oziroma partizani največ ukvarja propadla podjetnica violeta tomić…

 • xtc

  Vse kar je tukaj iz tega rzvidno je ;da gre za nivo ;ki je dostojen oznake izmečki naroda oz:človeštva pravzaprav novi potencialni množični zločinci:
  Vse to razlaga par stvari ti ljudje nimajo nikakršnih osnovnih človeških ne moralnih kaj šele pravnih vrednot;kajti pobijanje civilistov;otrok;vojnih ujetnikov;lastnega naroda in to brez kakršnega koli sojenja ali poštenega sojenja;je mednarodno vojni zločin;še huje pa je če se zadeva dogaja ;ko je vojne konec:Vsi pa vemo kdaj je bil vojne konec vEvropi OSMI MAJ PETINŠTIRIDESET_uradno:
  Ti ljudje prezentirajo svojo primitivnos;neizobraženost(navkljub akademskim naslovom_povedno koliko so akademski naslovi dejanko vredni;če so pridobljeni v Sloveniji) in nezmožnost razločanja med prav in narobe;ter pravnim nepravnim;zločinskim _upravičenim itd:
  nAJBOLJ KRIČEČ PRIMER TEGALE “freak showa”pa je Murgljeva:Gospa dobesedno prezentira primitivnost sodne stroke v soloveniji ob enem pa nakazuje kako pravna država;stroka in pravo v slovenskem sodstvu nimajo kaj početi:
  Omenjena gospa pa je tipičen primer kako se vzgaja na pravosodni fakulteti in kako je ideološka indoktrinacija in pripadnost prvi pogoj za opravljanje sodniške oz: pravne službe;kar pove tudi vse o kakovosti pravne države in spoštovanju človekovih pravic in nepristranskem sojenju:
  Ne vem zakaj je gospa sicer prišla v Slovenijo;saj po njenih izjavah Aerkanovci niso počeli nič hudega_potem bi jih lahko mirno počakala:ne vem zakaj ne;če ima taka stališča:

 • Aljosha Dragash
  • domovina mili dom
   • Aljosha Dragash

    Čitaj članek. Odgovori na članek.

  • von Rhein

   Prebral sem in na koncu začutil,da sem spet v osnovni šoli,berem obvezno čtivo in tudi mene zebe ob teh grozotah.Reveži otroci so vedno žrtve vojn.Kjerkoli in kadarkoli.Ne rešim pa se občutka,da je bil največji revež komadir luka,ki je za pivo zapravil vse svoje bogastvo.

   • radames

    In potem se neki Dragaš skriva na Diskusu v “ilegali”. Svojo nepoštenost, “hrabrost” in “herojstvo” skriva, kakor so njegovi predhodniki skrivali poboje na tisoče in tisoče ljudi. In bežali pred bojem z resničnim sovražnikom. Če ne bi bilo zahodnih zaveznikov in Rusov, bi še danes bežali in se znašali nad nemočnimi civilisti. Herojstvo pa tako!!!!
    Na daleč se vidi, kakšen duševni kripl je.

    • Aliosha Dragash

     Ilegala je v redu. Tako se pride na oblast

     • radames

      Ti že ne boš! Še vedno boš brusil pete. Izgledaš pezde!

     • Aliosha Dragash

      Moji so na oblasti. Kaj bi več

  • Anthon

   Prosti spis osebe, potem ko je bila seznanjena z raznimi hudojamskimi rabotami, ali pa je celo sodelovala pri tem. Po vojni so spisali nešteto “v srce parajočih prostih spisov”, vendar dejstva pripovedujejo, da v človeški psihologiji projiciranje svojih slabosti v drugega NE pomaga, oz. je celo kontraproduktivno. Ta dejstva povojnega partizanarstva pa so: ogromno samomorov, hude psihične motnje pri relativno normalno občutljivih ljudeh; znana je partizanska padavica, mučenje živali (psov), psihopatologija pri vzgoji, ko so otroci bogatih partijcev ob vseh privilegijih delali samomore (Kardelj)……

  • radames

   Ja, kako lažejo, da so 2. vojno dobili zahodni zavezniki in Rusi. Dobili so jo partizani. Tudi na daljnem Tihem oceanu in Japonski.
   Hvala za razsvetlenje. Kakšni reveži so bili. In na koncu – zmaga nad celim svetom.

   • karlina

    SARKAZEM NA NIVOJU

 • Osti jarej

  ..a lepi borat je šel pa v vatikan in ardžentino?!…on naslednji mandat najbrž noče več biti predsednik bananalenda?!….no,ja…takrat najbrž niti volitev več ne bo….bodo kar sami sebe “okronali” za večno,kot namerava obama?!

  • domovina mili dom

   Borat ima občutek, da ga komunisti dajejo na čevelj, pa je treba nasrad drugo volilno bazo.
   Pa se je zajebal, ker misli da je sprehod ob župniku že zveličan.

   • Osti jarej

    Potem,. ko je prejel Luciferjeva miroljubna navodila, kako zavajati ljudstvo do konca mandata in še naprej, pa se je Vatikanski služabnik odločil za še eno manekensko potovanje. V tej deželi je, po uspešnem pobegu 3 dni preden so odkrili zobovje v bunkerju,pobegnil s pomočno Ameriške podmornice in vatikana, do začetka 90-ih let, živel Hitler. Po vojni so ga sledili številni slovenski podporniki, prav tako pa od tam prihaja njegov gospodar, takrat vodja jezuitov, kardinal Bergoglio, ki je pomagal Argentinski vojaški hunti Rafaela Vidala celo prodajati otroke. Jezuit mu je tudi omogočil stik z vodstvom, da se bodo lahko pogovarjali o tem, kaj bi lahko, če bi in kadar bodo kaj naredili v medsebojnih odnosih. Predvsem pa je odnesel slike tamkajšnjim prebežnikom s proslavljanja fašizma, da se še njim pohvali, ker mu narod že itak plačuje letalske in druge vozovnice, kako dobrosrčen je do njihovih vzornikov!

    http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/10/20/publishwall_1476976267_1953486.jpg

    Verjetno bo Pahor po Argentini nadaljeval svoj obisk v ZDA, točneje v kraju Pulaski v Zvezni državi Tennesee, kjer letos praznujejo 150 letnico ustanovitve KuKluxKlana! Pa ne pozabite!/publish wall B.Ž./

    • Anthon

     Kar nadaljuj s študijem Nedeljskega dnevnika, odlično ti gre. Več stavkov pa se ob tvojih plehkih domislicah ne splača napisati.

    • avtohtoni neandartalec

     Verjetno želi spravo med južnjaškim Klu kluks klanom in temnopoltimi potomci njihovih sužnjev.

   • avtohtoni neandartalec

    Tudi Ante Pavelič je začel graditi NDH tako, da se je najprej posvetoval s papežem, ta pa ga je nato napotil v Milano, kjer sta mu fašistična politika in vojska zagotovili konkretno podporo pri genocidu nad Srbi oziroma pravoslavci.

  • avtohtoni neandartalec

   On bi bil rad dosmetni diktator, a kaj, ko mu realne politične razmere ne dopuščajo, lahko zmaga edino proti kandidatu iz lastne stranke, saj zato je premagal Turka, ki se je odločil poskusiti srečo v ZN, v resnici je zelo malo ljudi glasovalo za Pahorja, v glavnem taki, ki vedno glasujejo po partijskih direktivah, teh pa ni dovoj za popolno enoumje.
   Dovoj je že, da zarukanci ne obsojajo Pahorja, opozicija ga celo podpira, ker je revoluciji spremenil v državljansko vojno in tako odprl vrata za restavracijo nacizma, pa sploh ne gre za domobrance, pobijalo se je v glavnem njegove zemljake ustaše, ki so hoteli asimilirati kar bi preostalo od Slovencev.

   • Anthon

    Sicer ne boš ničesar dojel, ampak vseeno: Kako si drzneš zapisati: pobijalo se je….. Sicer pa tako pišejo psihopati, ki pa težko dolgo ostanejo samostojni v svojem življenju. Tega se, ne boš verjel, veselim.

    • avtohtoni neandartalec

     Verjemem, saj to najbolj rajca tudi naše fašiste in ustaše, da vidijo upornike in nasprotnike čim bolj trpeti, kaj pa drugo.
     Po vojni se je pobijalo, ker so se ljudje maščevali, pravica do maščevanja jih je odvezala zakonske odgovornosti, to so bile osebne stvari, ne pa načrtovani umori, za razliko od izvensodnih morij državnega aparata, ki je seveda samo pravna oseba in se ne more maščevati, ker nič ne občuti in za mrtvo materijo ne teče čas. Zato je smrtna kazen načelno vednonezakonito in zavržno dejanje, umori pa niti ne, če država ne naredi kar je prav, pač spravijo stvari na svoje mesto navadni ljudje, posledično se tako spremeni tudi država.

     • Anthon

      Maščevanje ni bilo dovoljeno. Šolani morilci, ki so vodili partizanarstvo, tega niso dovoljevali; partizanar je ob samovolji zlahka odšel v večna rdeča lovišča. A tako hrabrih ni bilo veliko, večina je izjemno zlahka sodelovala pri rdečih morijah, organiziranih ob pijači, jedači in belem blagu, posebno na Štajerskem. Vse udbovce, miličnike in podobne patrone, ki sem jih uspel spoznati v bližini avtoceste bratstva i jedinstva v času socializma, v času moje mladosti, sem čul govoriti po štajersko. Med desetinami se spominjam samo enega miličnika, ki je govoril po naše, to je po dolenjsko. Zakaj je bilo tako? Ker je množično partizanarstvo na štajersko-koroškem delu nastalo praktično ob koncu vojne. Okrog 50.000 preživelih nemških mobilizirancev se je vrnilo domov in, hote ali samo zaradi zaščite lastnega življenja, pomagalo polniti jame s približno 12.000 domobranci in prenekaterimi drugimi političnimi nasprotniki. Domobranci sodijo v partijski pekel, kot to posrečeno definira Dežman, petkrat tolikim (bolj pronemškim kot kateri koli domobranec) pa so pripadla partijska nebesa, ker so sodelovali v množičnem kriminalu, ki je omogočil nekajdesetletno totalitarno oblast rdeči kamarili.

  • karlina

   HVALA BOGU, DA IMAMO TAKŠNEGA PREDSEDNIKA DRZAVE !!!!! Bog ne daj, da bi imeli in upam, srčno, da ne bomo NIKOLI IN NIKDAR imeli takšnega predsednika drzave, kot je Cmerko. Ampak vam gre levakom to strašno v nos, kajne. Kar naj vam gre, pozrite se od jeze.

 • Osti jarej

  …do kdaj boste trajbali 70 let staro zgodovino?…vse gre v kurac…danes…klele pa ene in iste teme…

  • domovina mili dom

   Vse dokler bodo komunistični simboli 70 let po ulicah smradili, pa dokler bodo morilci dobivali previleg penzione in se vtikali v DANAŠNJO politiko.

   • Osti jarej

    ..polarizacija slovenije in slovencev je edini zveličavni “sistem”,ki drži čisto vse v politiki….samo levičarji se najbrž besede niso držali in oblasti ne delijo glih “pravično”?!…

    so pa vsi iz enega gnezda :-)

   • avtohtoni neandartalec

    A danes smo spet nacistična dežela? Lepo, čas bi že bil, da tudi svet spozna resnico o Sloveniji.

   • karlina

    TOČNO !!!!!!

    • Aliosha Dragash

     Zato se nam Hrvatom v Sloveniji cedita med i mlijeko

  • avtohtoni neandartalec

   Saj zato se je vse spremejilo v drek, vojne je že zdavnaj konec, nekateri se pa še kar naprej borijo, samo po osamosvojitvi so izbrisali 25.000 državljanov, do danes vsaj par sto tisoč, če ne računam zraven še vseh tistih, ki so prostovoljno zapustili to podalpsko ciganijo.

  • karlina

   No, saj zato pa gre vse v maloro, ker nismo še vedno, po 70. letih razčistili s PRAVO, RESNIČNO ZGODOVINO IN POKOPALI DOSTOJNO POMORJENE DOMOLJUBNE SLOVENCE !!!!!!!

  • cornusmas

   Dokler boste vi trajbali Dražgoše…..bomo tudi mi trajbali.Kura.

 • von Rhein

  Ima Jasna Murgel sploh še kaj vesti?
  —–
  Kaj ta murgla želi povedati? Da vzame namesto zasluži?

 • Antonius

  Moralisti moralizirajo,
  norci se norčujejo,
  kleptomani kradejo,
  nespametni ostali, pa vse skupaj potrpežljivo prenašajo.

  O manšini pametnih pa ne bom črknil, da mi kdo ne bo očital, da jih precenjujem.

  • indijanka

   Odsotnost sočutja in empatije, ki jo je pokazal Škoberne, je vsega prezira vredna. Ampak, ne skrbi me on. Butelj je in nima razvite intuicije. Tole ni izjavil na svojem javnem profilu ampak na zasebnem. Med prijatelji :). Pa je zapis tu in njegova napihnjenost in domišljavost sta postali javni. Bolj me skrbi tvoje razmišljanje. Ljudje so prestrašeni. Svobode si ne upajo niti občutiti.

   • karlina

    Motiš se, Indijanka, ljudje nismo več prestrašeni, povemo in tudi bomo povedali tisto, kar mislimo, končno po 70. letih in to je EDINO PRAVILNO !!!!!! Treba je povedati RESNICO, DA SE KONČNO IZVE VSE, KAR JE BILO PRIKRITO !!!!

   • Antonius

    Škobernetov zasebni zapis razkriva arogantnega pokvarjenca, ki si mimo najmanjšega občutka za takt in diplomatskost, zlahka dovoli še povsem neumestno provokacijo.
    Človekoljubje je Škobernetu privezano na rit. Ljubi namreč tiste, ki mu jo polnijo. Če bi moral jaz kdaj temu “zmanetu” pomagati iz težav, bi to naredil izključno zaradi svoje vesti.
    Previdnost je mati modrih, strah je pa oče pametnih, nas uči pregovor.
    Jaz se s previdnimi trudim , ker jih želim prepričati, da jim strah žeblja v desko ne bo zabil.
    Zavedam se vsebin svojega pisanja, zavedam se, zakaj vse to počnem. Previdnim poizkušam dopovedati, da jih strah ogroža toliko, kot postelja v katero hodijo spat.
    Res je, včasih sem malo zmerljiv, skoraj vzvišeno poniževalen, ampak vse z najboljšimi nameni in za naše skupno dobro.

    Jaz naprimer, sodim med prestrašene. Bojim se namreč, da preveč previdnim počasi časa zmanjkuje, jaz ga pa tudi nimam več veliko na zalogi. Zelo rad bi še doživel, da se bodo bojazljivci končno premaknili.
    Mene, protestnika in vztrajnika so enkrat, do pomladi nazaj, objavili na prvi strani nekega internetnika, pa se nisem popolnoma ničesar in nikogar bal. Javno sem izrazil svoj protest pred parlamentom. Tudi za tebe sem takrat tam protestiral.
    -Indijanka, saj veš kaj ti pritiče na levo rokco.

    • indijanka

     To mirno in vztrajno protestiranje pred sodiščem je vredno globokega spoštovanja. Svoje mesto bo šele dobilo. Mene je prepričalo. Moja pot skozi življenje ni običajna. Niti v službi, še manj izven nje. Tudi korak na to stran ni bil enostaven in je šokiral ljudi, ki me obdajajo. Ga pa ne skrivam in ga živim. Otrokom prebiram Balantičeve pesmi in jih učim človečnosti.

     • Antonius

      V tebe niti malo ne dvomim, skrbijo me tisti, zaradi katerih je na tem portalu vredno vztrajati.
      Verjamem, da naju prebere tudi kdo izmed tistih, ki se komentatorsko ne izpostavljajo. “Ljudski glas”, pravim vsem sodelujočim poštenjakarjem.

      Na 95. strani bom zdaj za naju in za vse zaljubljene v poletje prebral Balantičevo “Žalost za poletjem”.

      Vztrajaj s tem, kar ti duša pripoveduje.

     • indijanka

      Tudi jesen je lepa. Njene barve so neizmerne. Rumena, rdeča… Pošiljam nekaj in verjamem, da ti nasmeji srce. Nikar še k bregu ne veslaj, mornar, ljubezen najina še ni pri kraju, dobil od mene boš razkošen dar, zato, mornar, naj veter nosi naju. (F.Balantič)

 • karlina

  Ta Murgljeva ni vredna, da jo pes…., sicer pa je ona Srbkinja, zato pa se tako obnaša. Sramotno je tudi, da so poslanci v DZ juznjaki, to je nedopustno in skrajno nizkotno , do nas DOMOLJUBNIH SLOVENCEV !!!!!!

  • antimur

   Tudi če bi bili katerekoli narodnosti, samo, da nam ne bi vsiljevali svoje primitivne balkanske kulture in navad. Murgelca je lep primer zgrešene integracije, namesto, da bi se navzela naših navad, nam vsiljuje svojo balkansko primitivnost. Se ne čudim, da so se balkanci stepli na mrtve, kaj drugega pri takšnem obnašanju ni za pričakovati. To balkansko ženšče pa nas ne muči samo z retoriko, ona zavija z očmi kot krava, če ne sprejemamo njenega primitivnega gobcanja.

   • avtohtoni neandartalec

    To je res, kakšna je potem šele opozicija, ki ne more razgaliti in premagati niti takih političnih nasprotnikov. Kako lahko kdo izgubi volitve proti stranki, ki podpira Murglovo?

    • cornusmas

     kdo drug…le neandertalec postavi neandertalsko vprašanje.

     • avtohtoni neandartalec

      Dokler je bil Kramberger živ, sem hodil na volitve.

   • karlina

    Ona za mene ni lik normalne zenske, sicer pa-svetujem ji, da se ze KONČNO nauči govoriti SLOVENSKO, ker , če njo poslušaš, kadar govori, kakšno govorjenje in predvsem glasno, moraš enostavno preklopiti, ker je ne moreš poslušati, ena sama beda od te kure.

  • avtohtoni neandartalec

   Srbi so Srbi, bosanci so bosanci, zakaj misliš, da je Srbkinja, a ima samo Srbske prednike? To so Hrvati, ki mislijo oziroma lažejo, da so Srbi, oni so bežali v Slovenijo, Srbi pa proti vzhodu oziroma nikamor, če je pa bosna danes etnično razdeljena in ločena. Povedano drugače, Srbi sexne selijo na Hrvaška ozemlja, potem ko so se jih komaj znebili, za Hrvate tretjega razreda, pod posebno zaščito države, pa ke Slovenija seveda obljubljena kolonija, kjer lahko delajo skoraj kar hočejo in lepo živijo, kar na Hrvaškem ne bi mogli.
   Zakaj bi Hrvat zase trdil, da je Srb, mogoče hočejo prikriti dejstvo, da so nas preplavili in nas bodo asimilirali, če bi povedali po resnici, bi kdo še kaj posumil in oviral migrantsko okupacijo.

 • janez.pokoncni

  Po trobezlanju sodeč je Škoberne več kot v pravi stranki, stranki demagoških nakladačev s krvavim pedigrejem. Po izgledu pa sodi Škoberne direkt v NSi. 30% pretežek, sicer pa za 50 let starosti izgleda povprečno … jeba je, da jih “mesarjev sin” nima niti 30. Manjkata mu rdeči žogica na nos in pero v rit.

  • avtohtoni neandartalec

   Pri VSEH naših politikih mene najbolj zanima edino kdo so njihovi starši, kako so postali bogati in vplivni po osamosvojitvi, žal vem samo za udbaše iz svojega domačega kraja, pa še to ne za vse. So ja same barabe in kriminalci, namesto da bi končali v Hagu, so postali goapodarji Slovenske zemlje, nihče pri zdravi pameti ne bi nikoli volil za nobenega izmed njih, ampak so jih stranke porijile naprej in ni mogoče oddati glas za nikogar drugega, če slučajno ne morejo vladati, pa odpuščajo in širijo revščino, dokler skorumpirana oblast ne popusti pred izsiljevanjem in jih spet izvoli, tako ali drugače. Oni lahko, ker imajo vojsko, policijo in sodišča, oni lahko delajo kar hočejo, ker pri nas ni višjih oblasti od tistih, ki odvajajo največ davkov za plače in privilegije fašističnega aparata.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Sicer pa, očitno super dobro zivi na račun nas davkoplačevalcev, glede na videz, ampak hvala lepa, takšni moški so mi bili vedno odvratni, hvala Bogu, imam moza, ki je bil vedno atletske in še vedno je, postave.

 • avtohtoni neandartalec

  Slovenija je bila nacistična dežela, verjetno so zato ljudje tako zmedeni.
  Sprenevedanje je preprosto neverjetno, če je bilo maščevanje zločin, potem je bil nacizem dober. Nacizem je bil dober, fašizem nas je osvobodil tako, da je izbrisal cel narod, domovino pa razdelil med okupatorje. Komujizem je bil slab, ker nas je spravil nazaj na noge, obsodili bomo socialistično revolucijo, ker je odpravila fevdalizem in sužnjelastništvo. Zločini macistov so bili zakojita in moralna dejanja, maščevanje za,m njih pa nezakonito in sprevrženo, nacisti so morili pravično, partizani pa zločinsko. Hitler je bil torej očitno res prerok in veliki vodja Slovencev, ta dežela je danes Nemška, drugih poslovnih partnerjev in tudi moralnih vrednot preprosto ne poznamo več.

  • if

   Zmeda vaših misli je popolna, je enaka zmedi komunisitčnih laži, ki ne vzdržijo na osnovi zgodovinskih dejstev, pač pa na osnovi monopola, ki ga ni več.
   Internet, blagoslov demokracije in hkrati uničujoča tehnologija monopolov.

   • avtohtoni neandartalec

    Ne bi rekel, zaradi interneta vemo, da obstajajo alternativne dimenzije in so možna potovanja v času, vsaj razmišljamo, če ga ne bi bilo, bi samo sledili čredni logiki, isto kot recimo na osamosvojitvenem plebiscitu. Če bi pred osamosvojitvijo poznali internet, bi danes Jugoslavija še vedno obstajala in bi po standardu zgledala podobna Italiji, to drži kot pribito, kdo bo pri nas prvi začel kritizirati osamosvojitev, je pa druga zgodba, ki je mi verjetno ne bomo doživeli, se bo pa zagotovo uresničila, saj praz zaradi interneta vemo, da so osamoavojitelji in kvazi demokrati lagali, v resnici so bili polni dreka in so nas razbili zato, da bi nas lahko oropali, zasužnjili, mučili in na koncu pobili, z revščino, boleznijo in nemočnim sovraštvom. Od kod je sploh prišla ideja o etnično čistih republikah, kdo je podpiral sparatistične teroriste, če ne prav naši migranti, Slovenska izseljenska matica, ki se je tudi najbolj okoristila z denacionalizacijo, so ja sami potomci okupatorjev, fašistov, domobrancev in ustašev, za njih smo bili vedno in bomo še po smrti samo vrsta podljudi, neke sorte človekoliki ščurki in podgane, danes so največja gospoda in visoke avtoritete, menda je jasno kaj so nam namenili.

  • željudin

   zdaj je svoboda, zato moramo pazit, kaj govorimo, je rekel jožef malek…

   obstajajo pa pričevanja ljudi, ki so najprej dali skoz dachau in potem še goli otok…in pravijo, da so bili hitlerjevi kapoti pravi vajenci v primerjavi s titovimi sadisti…

   • avtohtoni neandartalec

    V socializmu so bile koline samo ob praznikih, danes koljemo vsak dan.

    • željudin

     pred vojno nismo imeli nič
     potem so prišli nemci in nam vse pobrali

     • avtohtoni neandartalec

      Tudi to je res, potem so prišli pa komunisti in nam pobrali še smeti, ki so nam jih pustili Nemci, tako da danes res nič več nimamo.

     • željudin

      no no
      vsak kadilec v 40 letih podimčka čisto novega novcatega beemveja

 • avtohtoni neandartalec

  Britanci, Rusi in Američani trepetajo pred Slovenijo, končno bo svet izvedel resnico in jih obsodil.
  Res je, da so tudi nacisti in fašisti morili, vendar po zakonu, na podlagi polnomočnih sodb in nalogov za izvršbo, napad na njih je terorizem zoper red in disciplino, ki sta najvišji vrednosti izrojenega Slovenskega naroda oziroma naših somišljenikov in mecenov.
  Partizani so si sami krivi, nekateri sodniki iz tistega časa so še živi in dejavni, oni so odgovorni, da se ni pobijalo okupatorjev in izdajalcev po pravni poti, zdaj bodo pa zato obsojeni in zasramovani pred zgodovino.

 • radames

  Torej – drugorazredni Škoberne! In z njim vsi tisti, ki podobno mislijo.

 • tomven

  Vse preveč pozornosti namenjate temu retardiranemu, opranoglavemu zavaljencu… čez nekaj let, ko ga ne več nikjer, se bo včlanil v zvezo borcev, postal aktiven član. Kdo ve, morda bo dobil celo borčevsko penzijo, imel zasluge za zmago v WVII, nemara bo postal celo spomeničar, karkoli to že je. Drugače si človek težko predstavlja razloge za tako zavrto razmišljanje. SD-jevce je lahko krepko sram, da imajo take med sabo. O murglovi ne bom izgubljal besed.

 • Demi Zen

  In kdo je ta bajs btw?

  • Aliosha Dragash

   Musolini je tudi bil bajs

 • Viktorh

  Kdo pa je ta zavaljenec na fotografiji?

  • karlina

   Sem tudi jaz to hotela napisati, da je , kot en majhen prašiček, pa si me prehitel.

   • Viktorh

    Ne, Ne!
    Eno veliko prase, bi bilo ustrezno!

 • Osti jarej

  Zemeljska obla je že dolgo pokopana, živi le, ker bankirji tako želijo! Zadolženost celega sveta je 152.000 milijard, kar prevedeno pomeni 225% bdp, ali še bolj po kmečko, vsaka država je v povprečju dolžna 2,25 krat toliko, kot na leto zasluži. Seveda je to nateg, ki so ga izumili bankirji, ti pa že dolgo upravljajo s svetom. Ne morejo vsi dolgovati ker niso posodili marsovci, ampak zločinska bankirska elita, ki si je tako z lažnim denarjem kupila cel svet. Bankirjem je vseeno, če jim svet tega dolga nikoli ne odplača, ker ga itak ne more, njim je važna lastnina, s katero pa oni služijo še več.

  Bilo je preprosto. Kupili so prodane izdajalce, pri nas vse vlade do Cerarja, jih z lepimi obljubami, predvsem zasebnimi, prepričali, da jim zlahka posodijo denar za razvoj države, saj ga imajo polno rit. Tja so vladarski hlapci tudi hodili ponj, zato vas ne sme čuditi njihov smrad.

  Naloga teh izdajalcev je bila z lažnimi a lepo napisanimi stavki naplahtati ljudstvo, kako bo kredit popeljal državo v sanjske oblake. Po prejemu kredita je šel denar vedno vse drugam kot v razvoj, na koncu le še za poplačila starih obresti.

  Zato Slovenije ni več, zato svet diha le še na škrge, kolikor mu Rothschildi dovolijo.
  Tudi mi smo že žrtev Izvršnih zakonov, ki več ne bodo dovoljevali zasebne lastnine posameznikov v državi, le še korporacije bodo odločale!
  Tudi domovi navadnih ljudi bodo odšli in zato Cerar tako strastno tišči glavo v gnoju, ker mora to zaključiti v najkrajšem času. Z vsem, čisto vsem, bo upravljala ta zločinska peščica Sionistov, ker pač nihče nima jajc, da bi se uprl, množice pa nasedajo tem prodanim oblastniškim dušam. Seveda je eden premalo, ker bo takoj končal v grobu.

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/10/22/publishwall_1477135588_1169959.jpg

  Način kako pokrasti države je v rokah LaGardove, ki ima nalogo odkriti države in njihova naravna bogastva, jim nato odobriti izjemne kredite, ki ne morejo biti odplačani in korporacije bodo prevzele državo.
  Slovenija ima naravna bogastva, naravo, vodo, geo strateško pozicijo, zato so nas izdali in mi že dolgo ne moremo poplačati svojih zadolžitev.
  Zato Cmerar in Klovn le še skačeta od enega do dugega gospodarja! Jazbec pa je bil za svoje prevare nagrajen in je dobil mesto v svetovni banki Rothschildov. Če pa izdajalci nočejo začeti opravljati svojih nalog sledi Libija ali Irak ali Sirija ali Afrika ali Južna Amerika!

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/10/22/publishwall_1477135657_5545163.jpg

  Tudi John Perkins je v svoji knjigi Izpovedi ekonomskega morilca vse to lepo opisal, a kaj, ko Cerar in ekipa tega ne bo prebrala, je predolgo. Če CETA niso brali, kako bodo šele poučne knjige. Njim zadošča naslov Plemeniti izdajalec naroda! /virNSP//publish wall/

  • Anthon

   Nimaš res nič v glavi, da lepiš tuje umotvore in odžiraš prostor ljudem, ki jih z veseljem prebiram v komentarjih, ker veliko vedo?

   • Osti jarej

    ….razumem…bo indijanka napisala,kakšne spodnjice bo oblekla nocoj…..se res opravičujem,ker zasedam prostor za tako pomembne podatke….aja…..pa za koketiranje z mefistom in ostalimi osamljenimi vsevedi,ki pridejo na portal ponoči,ko se naveličajo kur…za to je treba res zeeeeelo veliko vedeti…

  • radames

   “…pri nas vse vlade do Cerarja.”

   In kaj je naredu Cerar? Našo državo rihtajo “NOB heroji”. Zato so tudi Janšo v drugem mandatu vrgli z udarom, da pa po prvem ne bi zopet zmagal, so instalirali afero Patria.
   Zdaj Cerarja iz ozadja rihtajo “NOB heroji”.
   Enostavno to ni nobena težava ugotovit. Zato pa se dela Škoberne norca. Dobro ve, da če padejo “heroji”, pade tudi oligarhična “NOB” klika. Takoimenovana “NOB” je garant za njihov obstoj. Zato tudi opravičujejo pobijanja, se lažejo in se iz teh zločinskih dejanj delajo norca. Med seboj pa privatno govorijo, da se zdaj vidi, da so jih premalo pobil.

   • Aliosha Dragash

    Škobrne je frajer. Odnedavna prerok ga inspirira

   • avtohtoni neandartalec

    Sploh ni res, upor proti državnem terorju je vedno herojsko dejanje, partizani lahko obsodijo barabe in lopove v svojih vrstah, to je pa tudi vse kar lahko spremenijo, ni pa niti to nujno.
    Prej bi rekel, da fašisti rabijo neko legalno podlago za nove zločine, saj ne bodo uničevali barabe, suhe vejo režejo, partija je danes bolj zločinska,in močna kot kdajkoli prej, čeprav so demokratična pravila laganja in sprenevedanja nekoliko bolj komplicirana, se jim še bolj splača, ker opravičuje še bolj razvejano in sofisticirano policijsko državo, dokler jih imajo za komuniste pa sploh.
    Slovenijo bi rešilo edino, če Nemčija neha pošiljati denar, če bi bilo naše pravosodje neposredno odgovorno Evropskemu in spoznamo moderni komunizem kot obliko fašizma, iz nekih razlogov se navidezna opozicija trudi ravno obratno, revokucionarni komnizem bi radi prikazali kot fašizem, osamosvojitveni fašizem pa kot zmerni komunizem, ne glede na dejatva, ki nedvomno dokazujejo obratno. Povojni poboji so recimo moralnoupravičeno dejanje, izbrisani pa nezakonito in nemoralno uničevanje ljudi, ker so oboje postavili na glavo, iz tega vidimo neko povsem drugo sliko. Ampak zgolj za zarukane in naivne, stališč povprečnega Slovenca ni predstavljenih v medijih, sovražna vojaška propaganda deluje s polno paro in komaj duši zdravo pamet. Dejstvo je, da je Slovenski narod pod nekakšno okupacijo, tudi trend naraščanj ljudi, ki ne volijo več je lep dokaz, da za večino ne obstaja stranka, ki bi zastopala naše interese, kar je naravnost neverjetno in nezaslišano za demokratični svet, če pa človek razume kaj sem napisal na začetku, potem je logično in smiselno, pojasni tudi zakaj opozicijo vodijo nekdanji komunisti in zakaj osovraženi predsednik države trdi, da je razslojevanje posledica državljanske vojne, v državi, ki ni več obstajala, to je klasični konflikt med boljševiki in manjševiki, med rdečo in belo komunistično gardo, v resnici so vsi nacional socialisti, menda je jasno kako so obogateli in od kod dobijo redne prilive. Z izjemo krščanskih socialistov, oni pa uresničujejo interese tuje republike Vatikan in spadajo med verske fanatike, za njih Ustava in človekove pravice ne obstajajo oziroma so zgolj relativni, edina možna resnica pa je in bo za večno zapisana vBibliji, v resnici so le orodje v rokah Italijanskih fašističnih mafij, ki se samo,jorca delajo iz celega sveta, to pa je mogoče zato, ker Italijo od 2.sv dalje upravlja Amerika, isto kot Nemčijo, skupaj z Britanijo in Rusijo. Oni bi radi stanje kot je bilo pred sto leti, ko so si veliki imperiji razdelili svet in jim še niso mešale štren razne revolucije, treba je namreč razumeti, da se sodobne socialističe revolucije zelo razlikujejo od prvih, francozi, Rusi in Američani vidijo sodobne socialističme vrednote čisto drugače kot preostali svet.

   • karlina

    Herojev ni bilo, to so herojstva za umore, nič drugega.

   • avtohtoni neandartalec

    Tudi Janša je NoB heroj, saj je romal v jajce, če ne bi bil tako dober komunist, mu ne bi dovolili prevajati Kavčičevih dnevnikov in ne bi mogel voditi navidezne opozicije. Komunizem ni nikoli zaživel, zato so ga razpustili ter namesto kjega organizirali razne socialističme celice, ki jih povezuje nasledstvo socialistične revolucije, nekdo mora biti opozicija, Janša ni ne vem kako sposeben in ni noben intelektualec, je pa odločen, žilav in zagrizen, mogoče je zato postal zadnji v postkomunističnem mestu, vendar prvi na vasi.

  • avtohtoni neandartalec

   To ni noben izmišljen denar ampak čisto pravi kapital, ki je deponiran v neki obliki, lahko so to razne obveznice, lahko zemljišča, na,katerih bodo nastali novi rudniki ali drugi gospodarski objekti, lahko so gozdovi ali voda, prokekcije rasti, v vsakem primeru smo lahko prepričani, da ta kapital obstoja in je/bo v obtoku.
   Žalostno je, da mora dolg poganjati svet, tako so države vsaj dolžne uresničevati ekonomske načrte, če ne bi bilo teh kreditov, bi si izmislili pa nekaj drugega, kdor ima denar, le redko investira v kaj koristnega in dobrega za večino, ker so dolžni, jih pravzaprav nihče nič ne vpraša ampak jim vsaj nekaj vzamejo. Lahko pa vidimo igro tudi obratno, zadolžili so nas zato, da bomo hočeš nočeš spet sužnji, ni treba, da,nam to naragnost povejo in zgleda očitno, če bi radi zlato kletko, tudi v redu, se bodo pač okovi pobarvali z rumenkastim leskom.

   • Osti jarej

    …ne bom komentirala,ker gornji zapis govori resnico…..tako ali tako pa pospešeno delajo na tem,da bodo ukinili gotovino…zato bomo,hočeš nočeš dobili čipe…še malo počakaj…in ti bodo taki,da jih bodo lahko izključili….

    • avtohtoni neandartalec

     Tehnika ni tako pomembna, lahko berejo tuje misli na daljavo, ne rabijo čipov, vsak prostor lahko spremenijo v skener možganskih valov, najbolj važno je, da imajo vexno na voljo dovolj nečloveških ščurkov, ki so pripravljeni po cele dneve prisluškovati in nadzirati druge ljudi, teh pa pri nas nikakor ne zmanjka, čeprav v bistvu živijo od tistega, kar dogaja čez dan niihovim žrtvam, svojega življenja in intime praktično ne poznajo. Zmešalo se jim je že zdavnaj, ampak ne trpiio, ker dobijo dovolj močne tablete, če ne bi radi ostali brez in se soočili z nočnimi morami zaradi vse bede in lastnega stanja, ki so ga povzročili drugim in sebi, morajo brezpogojno ubogati in narediti vse kar jim fašisti rečejo, tudi zato, ker oni prvi vedo kaj jih čaka, če bi dezertirali in Slovencem povedali resnico. Večina ne uporablja tehnike, ti so vključeni pa v zločinski sistem družbene samozaščite, ki je organizirana kot verska sekta, tam ne pobijajo ljudi in sonarodnjakov neposredno, samo pomagajo, v glavnem lažejo, za kar dobijo kakšne honorarje in pa seveda zraven so pri koritu, čeprav zadnji, a vendarle nekaj dobijo in so zaščiteni, jih tudi pravočasno opozorijo, če jih slučajno začnejo preiskovati.

 • RATATA

  Mulc deluje kot kak ata.
  Misl, če je mal kosmat po ksihtu, da je pameten.
  Po mojem komaj čaka, da se mu naredijo podočnjaki.

  • tiinta

   Samo “prazen klas stoji pokonci”. To še zmeraj velja in vedno bolj.

 • Aliosha Dragash

  Kakšna opozicija, takšna oblast.

  • xtc

   Glede na Nsi inSLS definitivno:

   • Aliosha Dragash

    Glavna opozicija je pod kontrolo preroka

    • tiinta

     Aliosha Dragasha – aleluja

     • Aliosha Dragash

      Hrvati znamo.

     • avtohtoni neandartalec

      Bravo, tebi pa nič ne zamerim, naravnost poveš, da si Hrvat in s tem kakšne so tvoje prioritete, hinavce sovražim, ker sezskrivajo za domoljubjem (za tuj dom spremni, da ga zasedejo) in patriotizmom (rdeča in bela Hrvaška).

     • karlina

      Ja, znate biti zelo, zelo hinavski, to dobro vem, ker imam na mojo zalost v sorodstvu nekaj takšnih, zal si jih nisem sama zelela.

     • Aliosha Dragash

      Pa tudi pametni smo

    • komar marko

     In kaj opozicija lahko narede. Ko vloži interpelacijo CVILITE in jokate. Najstarejši mesečnik hodi odpirati BANKOMATE! To je vse kar je pod sedanjo oblastjo! Lahko še kaj pozitivnega našteješ?

     • Aliosha Dragash

      Pametna opozicija ne cvili. Zbira bazo na svojo stran

     • komar marko

      Če kdo cvili ste rdečkarji. A ti kaj opišem kako tulite ko ljudje kažejo na krivosodje, oblast, vlagajo interpelacije, se režijo drugorazrednemu in butlškovi!

     • Aliosha Dragash

      To je dobro. Na ta način se krepi naša oblast

     • komar marko

      Z vašo oblastjo je konec. Nisi dojel , še nekako 24 let imate, potem bo v zgodovini SLO zapisano o nekem stranskem produktu, ki je pač odmrl. Civilizacija ga ne sprejme!

     • Aliosha Dragash

      Danes se dela za jutri

     • tiinta

      Ti nisi še nikoli delal. Rdečkarji v večini, tega nimajo v svojih genih.

     • Aliosha Dragash

      Slovenci delajo za mene, ker delo osvobodi

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • avtohtoni neandartalec

      Si pa zato ti toliko bolj priden, tvoji sodelavci so pa sami bedaki, ker tega ne opazijo in ne znajo ceniti. Take bi moral unogobiti, hvaležni so ti lahko tudi zato, ker si strpen in raje trpiš kot, da bi dovolil, da ti poči film.

     • cornusmas

      Glej,glej…kdo se oglaša……niso mogli sami baze zbrat…pa so jim pomagali boljševistični mediji….Sramota…nesposobneži.

    • xtc

     Ato Milana?
     Ja tudi to bo držalo_kar zadevaš slovensko realnost:

     • Aliosha Dragash

      Milan Kučan ? Rad čitam zajebancijo na forumih. Nekdo je pisal, da je Janez Janša prerok. To je meni dober štos.

  • komar marko

   napaka, kakršni VOLI lci taka oblast! Sla po poslovanju in običajih je brezmejna. Še 24 let!

   • Aliosha Dragash

    Pametna opozicija dobi vole na svojo stran. Drugače je bez veze

    • komar marko

     Pravoverni hodijo na volitve in volijo kontinuiteto. Veliko desnih in PAMETNEJŠIH pa ostane dona. torej kaj porečeš glede VOLE kov?

     • Aliosha Dragash

      Jaz hodim na volitve in vedno volim tiste, ki so potem oblast.

     • komar marko

      Tipičen ortodoksni! Dve levi roki, podstreha prazna in gre za črednim nagonom da živi od pufa!

     • Aliosha Dragash

      Na račun Slovenije

     • komar marko

      Tudi na moj račun!

     • Aliosha Dragash

      Tudi. Što više to bolje

     • komar marko

      Sam na moj račun jih dobivaš po prstih.Od mnene ne dobiš nič!

     • Aliosha Dragash

      Ne vodim kontrole

     • komar marko

      verjamem, prevečkrat dobiš!

     • Aliosha Dragash

      Pameten si mi ti

     • karlina

      Pristno juznjaško pisanje.

     • Aliosha Dragash

      Tudi mi moramo živet

     • Vera

      Živet ja, ne pa zafrkavati naš narod !

     • Aliosha Dragash

      Slovencev je samo milijon. To jest – pola

     • cornusmas

      Eh…ti ubogi….nikoli pa ne boš Slovenec.

     • Aliosha Dragash

      Sem slovenski državljan

     • cornusmas

      Revež…spet ti ni nič jasno?

     • Aliosha Dragash

      Meni je jasno, da živim na tvoj račun

     • cornusmas

      Hahahaha…to ti misliš.

     • Aliosha Dragash

      Ni važno. Če ne točno na tvojega. Sploh me ne interesira

     • cornusmas

      Tvoje mokre sanje.

     • Aliosha Dragash

      Sem na sociali v Sloveniji

     • avtohtoni neandartalec

      Potem samo živiš, ker ti bodo fasisti vse pobrali, nimaš nobenih človekovih pravic, po smrti te bodo pa prodali za dele in medicinske raziskave.
      Sociala je eden najpomembnejših stebrov financ pri nas, stanejo skoraj nič, z njihovo nezakonito in krivično kriminalizacijo nastaja ogromen javni dolg, s katerim fašisti opravičijo nove kredite, da lahko še več pokradejo zase in uničijo, zadolžijo še več Slovencev.

     • Aliosha Dragash

      Hrvatska socjalna je nižja od slovenske

     • cornusmas

      Na moj račun pač ne…bebo.

     • avtohtoni neandartalec

      Najprej ti mora nekdo izbrati kandidati, ki jih ti potem lahko voliš, začne se že v domačm kraju.

     • avtohtoni neandartalec

      Preporosto, prava opozicija ne obstaja, sicer bi ljudje izvolili svoje politične zastopnike in jih z glasovi spravili na oblast, da bi lahko uresničevali njihovo skupno voljo.

   • avtohtoni neandartalec

    Kot, da imamo kakšen izbor, vsi smo se uprli komunizmu, ampak to še ne pomeni, da bi radi zdaj volili za fašiste in ustaše.

    • komar marko

     A si tako dober da razložiž razliko med komunoizmom in fašizmom. Razlika je edino ta, da je eden totalitizem pobil mnogo več nedolžnih, pa še to se je dogajalo konec 80 let!

     • avtohtoni neandartalec

      Fašizem je vladavina določenih bogatih in priviligiranih družin, komunizem je oblast delavčkov in kmetavzarjev, teh stvari načelno ni težko ločevati med sabo, razen kadar komunisti igrajo demokrate in si postsocialistične oligarhije prisvojijo ves kapital v državi, potem res ne veš več kdo je bolj nor.
      Komunizem je utopija, ki se nikjer na svetu ni uresničila, od kamene dobe naprej, vsi režimi, ki jih je vladala ena sama komunističa partija, so bili socialistični, tudi Hitler je bil nacional socialist, ko so ga nastavili na oblast, je najprej nacionaliziral ves kapital v Nemčiji, s katerim so potem upravljale Nemške buržuazije in se tako rešile izničenja, ki bi jim ga prinesla socialistična revolucija. Nacisti vsaj niso skrivali kdo so in kaj so, naši fašisti si še vedno domišljajo, da so komunisti in demokrati kot da je to odvisno od tega kako se jim reče, ne kako dejansko zgleda in deluje Slovenija v resnici.

    • Aliosha Dragash

     Hvala Slovencem, da so se uprli Srbom. Zato zdaj rolamo mi Hrvati

     • komar marko

      A mi lahko poveš zakaj v prestolnici ko je zmagal šerif ste poskakovali tako HRČKARJI, kot Srbi kot bošnjaki!

     • Aliosha Dragash

      Zato, ker smo pametni

     • avtohtoni neandartalec

      Saj se nismo, izpadlo je pa res tako, večina od nas se je uprla celotnemu preostanku Jugoslavije, oblast je prevzela pa peščica, ki se je borila izključno samo proti Srbom, na čelu s Kučanom in Janšo. No ja, ju vsaj nekaj druži.
      Brez skrbi, mi smo samo branili svoje mesto, nismo na nikogar streljali in smo po premirju takoj vrnili puške, ampak so fašisti kmalu zatem razorožili teritorialno obrambo in vse poslali na Hrvaško in v bosno, danes ne bo mogli več braniti svojih krajev, ker nimamo več niti tistega orožja, fašisti so se pa precej posodobili in imajo cel arsenal, s katerim učinkovito branijo svoje oligarhije, tako so močni, da se upor sploh ne začne, ljudje se tako bojijo fašističnih oblasti, da si še pomisliti ne upajo več na kaj takega, so vse razve in so takoj sankcije.
      Srbi so pa za vedno zapustili Slovenijo, mimogrede, saj to je bil smisel etnicnega čiščenja, da ima zdaj vsak narod svoj izoliran prostor, ker pa smo Slovenci narod Hrvaških in Srbskih potomcev, je menda jasno, da,
      Hrvati ne rabijo dve državi. Srbov ni več, ostali so samo Hrvati in janičarji, meni to pove, da nas bodo kmalu priključili Hrvaškim banovinam in kar je najlepše, nikogar na svetu več ni, ki bi jim kaj zameril ali bi jih oviral, vsem se zdi to logično nadaljevanje Slovenskih osamosvojitvenih teženj, tam kjer res nočejo pod Hrvaško, bodo šli pa pod Avstrijce, italijane in Madžare, pa bo volčji trop sit in koza piščanec.

     • Aliosha Dragash

      Razlika je tu, da se Hrvati ne prepiramo radi Slovencev, Slovenci se pa prepirate radi Hrvatov

     • avtohtoni neandartalec

      Se tudi ne smete kregati, za državo gre, tudi veliki Slovenci, po rodu Hrvati, so naposled Hrvati in zato enakovredni Hrvaškim državljanom, pri nas pa rasa gospodarjev.

     • Aliosha Dragash

      Slovenci mislijo, da danes država = nacija

     • cornusmas

      Verjetno si mislil …lolate…

     • Aliosha Dragash

      Nisem iz Vojvodine. Sem pa na borzi

     • avtohtoni neandartalec

      Kdo je dal pol nuklearke Hrvatom in dovolil, da Hrvaški del JNA še vedno zaseda vojašnice ob meji in del jadranske obale, ki so nesporno Slovenska last in ozemlje?

    • Anthon

     Ti se mu zagotovo nisi, razen če nisi tudi nekoliko multipli.

     • avtohtoni neandartalec

      Zakaj, nisem bil nikoli komunist, pa se me vseeno vabili v LDS, ker sem bil kritičen in sem zavrnil, so se mi potem zverinsko maščevali, ampak fašist pa le nisem postal. Sem eden redkih, mogoče celo edini v kraju, mimogrede, vsi so se prodali takoj in brez razmišljanja, skoraj na kolenih so jih prosili, če jih vzamejo v stranko ali vsak med ene od udbaških satelitov, meni so vse pokradli in dali njim. Ti jih sovražiš ker so ti starši in Janša tako ukazali, jaz pa ker sem na lastni koži občutil kakšne bolane živali so. Taki kot ti pa zdaj še pljuvate po meni, to je danes realna slika Slovenske izrojenosti, pravzaprav govorimo že o pravi abominaciji, ker je vse postavljeno na glavo.

     • Anthon

      LDS je retencija. Slovenska pomlad je avtentično, ljudsko in pošteno gibanje. Tu notri ni enega partizanarja, razen nekaj izjem, ki so se hvalabogu spreobrnile. Se pravi, karkoli si se preklal, si se na retencijski strani, kjer je partizanarstvo z vso svojo glorijo laži in zločinov njena podstat. Tu ti težko pomagam. Ker razmišljaš in pišeš po retencijsko, so tudi tvoje projekcije, tvoji strahovi, tvoja nasprotovanja, kritika v skladu s tem. To prenekateri pač vidimo, pa če ti to dojameš ali ne.

     • avtohtoni neandartalec

      Jaz vidim proces drugače, osamosvojitev je bila nacistični konstrukt in terorizem, skrit za lepimi besedami o rojstvu lastne države in novem začetku, evgenični terorizem fašistov je zločin proti človeštvu, delno obsojen tudi v Hagu in najbolj sramotno dejanje v zgodovini itak klavrnega in ničvrednega Slovenskega naroda. Tudi, če je bilo kaj lepega v ideji o Slovenski pomladi, smo z postosamosvojitvenim fašizmom vse zajebali in spremenili v navaden drek.

  • Anthon

   Edi Kardelj: Smeri razvoja socialističnega samoupravljanja in na drugi mestih. Opozicije NE SME BITI!

   • komar marko

    saj zato pa so poskrbeli za pametnejše od sebe in jim dali prava mesta.

    • Anthon

     Samo tale zgornji wanna be ničejanec bi bil rad pameten mimo tistih, ki so zdaj na oblasti. Meni, da zmore.

     • komar marko

      to je eden in isti, včasih je stari profi in podobne smeti uporablja. Se hvali da je specialist za pucanje kamnov!

     • Anthon

      No, saj. Malenkostno mu je uspelo, ker debatiramo z njim. Kaj češ, če je pa tako predvidljiv, da si človek ne more kaj, da ne bi.

     • Aliosha Dragash

      Pijem Karlovaćko, pišam Nikšićko

     • Aliosha Dragash

      Vatikan brale

   • Aliosha Dragash

    Mora biti. Demokratija

   • Anthon

    …”sistema”, sem pomotoma izpustil. Edi ni kadil stilističnih zakonitosti. Deset rodilnikov, če ima kdo kaj proti, pa se ga je lahko še v 80-ih skrajšalo za vrh lastnega kontrolnega stolpa.

    • Aliosha Dragash

     Sveta Gera je naša

  • karlina

   Kaj tebi ni jasno

  • Vera

   Opozicija ne vlada ! Kapiš ?

   • Aliosha Dragash

    To vem. Vladanje brez skrbi omogoča zanič opozicija

 • komar marko

  Namesto da bi siromaka pomilovali. kaj lahko človek pričakuje od potomca hlapcev? Podstreha prazna, še tisto kar so mu dali so mu pa posredovali enostranko!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Mimogrede, nikoli in nikdar nisem od nobenega iz levice slišala, da bi rekel, da so bili pomorjeni-LJUDJE !!!!!!!

   • Osti jarej

    …jaz pa ne,da so bili partizani ljudje… od desnih nikoli

    • Anthon

     Bili so ljudje, predcivilizacijski. V tvojih tipkarijah najdevamo veliko tega. Predcivilizacijske reminiscence.

 • sodnikisozločinci

  Slovenija je genocidna država. Kot vemo iz zakona o dedovanju, če se dedič ne odpove dediščini, potem skupaj s premoženjem sprejme tudi dolgove zapustnika. Tako je Republika Slovenija po smrti Jugoslavije nadaljevala z izplačevanjem “borčevskih, partizanskih” pokojnin zaradi zaslug pri “NOB”, s tem pa je prevzela tudi odgovornost za vse “borčevske” zločine. Zato je RS dolžna izplačati vsem žrtvam komunističnega holokavsta odškodnine, svojci žrtev bi jo morali tožiti pred mednarodnim sodiščem zaradi genocida, poleg nje pa bi morali tožiti tudi slovensko pravosodje zaradi prikrivanja genocida in ščitenja odgovornih zanj. S tem dejanjem se je slovensko pravosodje postavilo izven zakona kot navadna zločinska združba enaka mafiji, z etiko in moralo, ki sta še najbolj podobni Gestapu in NKVD. Če samo pogledate ministra za pravosodje,bolj je podoben kakšnemu obritoglavemu esesovcu kot pa normalnemu človeku. Preprosti ljudje, ko slišijo o nekom da je pravnik, si mislijo, ta je pa poštenjak in pravičnik. Ta zmota izvira iz medijske indoktrinacije, kjer pravo povezujejo z etiko in moralo, je pa le olepšava za katero se skriva čisto zlo. Tak namen imajo pripone ljudska (republika Kitajska), demokratična (republika Nemčija).

  Torej, kaj je sodniško delo? Sojenje ljudem. Med leti 1945 in 1991 je bilo pravosodje popolnoma podrejeno kompartiji, služilo je predvsem za izvajanje represije nad drugačemislečimi, katere je obsojalo na dolgoletni zapor, kakih 200 pa je tudi umorilo. Namišljeni primer; recimo, da je povprečna starost obsojenca 35 let, povprečna dolžina življenja pa 75 let, je statistično gledano vsakih 40 dosojenih let zapora enako umoru enega človeka, pri tem je popolnoma vseeno ali je to pravično ali ne, je po zakonu ali ne. Sodniki so v bistvu plačani morilci, le da jih za razliko od mafije plača država, no to je v Primeru Slovenije isto.

  1. Pravni aksiom: SODNIKI SO SERIJSKI MORILCI

  Sodniki naj bi zagotavljali zakonitost s sojenjem storilcem kaznivih dejanj, katere bi odvisno od teže dejanj kaznovali z zaporom ali z globo. S tem pa obsojencu seveda povzročajo bolečino in trpljenje, da pa bi bili pri tem uspešni, morajo svoje delo opravljati veseljem. Torej: Dober sodnik je tisti, ki sočloveku z veseljem povzroča trpljenje, kar pa je značilnost sadističnega psihopata. S tem lahko razložimo zakaj toliko nepravičnih sodb v Sloveniji, ki naposled padejo na ESČP, zato ker nepravično obsojeni bolj trpi in je veselje psihopatov večje: primer Patria…

  2. Pravni aksiom: SODNIKI SO SADISTIČNI PSIHOPATI

  Znano je, da pri nekaterih živalskih vrstah obstaja primer homoseksualnega odnosa, sicer kot redka anomalija, zato zagovorniki homoseksualnosti s tem le-to zagovarjajo kot normalen pojav. Nikjer v naravi pa ni znan primer pravnega odnosa, recimo: opica A vzame opici B banano, nakar pride opica C in vzame opici A dve banani, eno pravično vrne opici B, eno pa požre sama za sodne stroške.

  3. Pravni aksiom: PRAVO JE NEKAJ NENORMALNEGA

  SKLEP: Pravniki, jebite se med sabo v kakršnikoli kombinaciji hočete, nas normalne ljudi pa pustite pri miru! Velja tudi za rdečo kokoš Jasno Murgelj.

 • Vera

  Komentatorji : POZOR , na delu je nov levak , prostak spodaj .

  • Aliosha Dragash

   Nisam levak. Stepinac je moj idol

   • if

    Stepinac je bil velik človek.
    Njegovi preganjavci komunisti so ljudje tipa Dolničar Ivan, ubijalci svojega naroda!

    • Aliosha Dragash

     Hrvati smo veliki ljudje

     • if

      Hrvat Stepinac je velik človek, mnogo Hrvatov je podležev! Tito je največji med njimi!

     • Aliosha Dragash

      Tito ni bil Hrvat. Hrvat je bil Josip Broz

     • if

      Prav. Josip Broz Tito je največji podlež med Hrvati!

     • Aliosha Dragash

      Josip Broz je padel v Galiciji

     • if

      Beograd je Galicija.

     • Aliosha Dragash

      Mi Hrvati ne mislimo tako

     • if

      Sami bostee rešili vaš problem s Srbi.

     • Aliosha Dragash

      Slovenija nam pomaga

     • if

      Očitno vam pomaga komunistični know-how.
      Svobodna Slovenija vam izreka Prešernov moto “V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom! Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!”

     • Aliosha Dragash

      Prešeren je bil pameten. Tudi jaz imam rad Slovenijo

     • if

      Celotna Zdravica je plod njegovega genija in smernica ohranitve slovenskega naroda v Sloveniji.
      Na tem gradi slovenstvo v slovenski Sloveniji.

     • Aliosha Dragash

      Da. Točno. Tudi mi Hrvati smo se čudili naslovu Zdravljica. Nismo vedeli, kaj ta beseda pomeni

     • if

      Veste kaj pomeni?

     • Aliosha Dragash

      Ne. Probajte sami – zdravljica

      http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search

      Nijedna natuknica u rječničkoj bazi ne zadovoljava zadane uvjete.

     • avtohtoni neandartalec

      Stepinac je bil ideološki vodja ustaških katolibanov, to je posebna sorta Hrvatov, ki se je razcvetela ko so odstranili in zatrli vse ostale sorte.
      Hrvati so danes patetična kopija Italijanskega kraljestva, družijo različna ljudstva in kulture, brez fašizma bi se hitro skregali in razpadli.

     • avtohtoni neandartalec

      Hrvati so ravno tako veliki ljudke kot so nizko njihovi ustaši, zelo malo dobrih ljudi proti ogromno slabim, da se stvari nekako izravnajo.

     • Aliosha Dragash

      Poprečje je bolje kot dno

     • avtohtoni neandartalec

      Že res, ampak to ne izpodbija dejstvo, da je nekaj Hrvatov popolnoma normalnih in dobrih ljudi, vedno vamejo zraven tudi peščico takih, ki jim ne moremo nič očitati in so dejansko sposobni.

    • avtohtoni neandartalec

     Velik človek, ki je pomagal zverinsko pobiti ogromno nedolžnih ljudi in trdil, da Bog tako hoče.

     • if

      Polni ste komunističnega know-how-a, zato o Stepincu veste le to.

     • avtohtoni neandartalec

      A ni dovolj, kar piše v vseh enciklopedijah na svetu?

   • avtohtoni neandartalec

    Res neverjetno, na Hrvaškem Stepincu ne smejo postavljati spomenikov, mi smo mu zgradili kapelico na Kredarici, saj pravim, Hrvati hočejo pri nas restavrirati ustaštvo, pri čemer se delajo, da so proti in so nam lepo povedali kako narone je to, ampak če mi sami hočemo… nam ne morejo nič in se nas ne da ustaviti. Daj tega ne delamo Slovenci, mi smo v lastni državi hlapci, interniranci in klošarji, naši veliki Slovenci nam to delajo, po rodu iz Hrvaške, ampak tega jim nihče ne more očitati, sai niso oni krivi, da so se rodili napačnim staršem.

    • Aliosha Dragash

     Ti preveč veš

     • avtohtoni neandartalec

      Tudi jaz nizem imel jajc, da bi zagrabil tisti kos dreka, na katerem je narisan Stepinec in ga zabrisal v dolino, še pljunil in poscal ga nisem.

     • Aliosha Dragash

      Stepinac Hrvate združuje. Rožman brez jajc, Slovence razdružuje

     • avtohtoni neandartalec

      Rožman je resničen, Kučana večina ni nikoli videla na lastne oči, Rožmanovega kostkota si pa lahko pride vsakdo ogledat in malikovat.

     • Aliosha Dragash

      Kučan je rad na SLOTV

  • karlina

   Vera, kratko malo, ne oziraj se nanj in ga ignoriraj, tako je najbolj pametno, škoda vsakih besed.

  • Viktorh

   Vera, ni nov. Je stari levajzer, mož stoterih nickov, polkvalificiran elektrikar iz DDR.

   • Vera

    Hvala g. Viktorh za opozorilo , pa lep vikend vam želim ! :)

    • Viktorh

     A si ti z Gorenjske?

     • Vera

      Gorenjsko občudujem , tudi ljudi , ki tako lepo govorijo v svojem narečju , sem pa doma v okolju kjer güčimo po domöče . :)

  • cornusmas

   Na delu je primitivec….ni nov….nicke menja kot po tekočem traku…malo sem z njim pokramljal….da sem se o tem prepričal…zdaj pa na block…

   • Aliosha Dragash

    Ni res. Včeraj sem prvič tukaj prijavil. En avatar so mi blokirali. Ne vem zakaj

 • krtmauen

  Jan Škoberne ===> (anagram) ====> Jeban Škoren

  • Aliosha Dragash

   Naš oberjenk

 • Osti jarej

  …klele pa še kar o hostarjih in tabelih…

  • Anthon

   Nič od tega, tovarišica, ni tukaj. Tvoj predcivilizacijski svet ni v stanju normalno dojeti sodobnosti. Kje vidiš bele in hostarje? Razni razmisleki glede etike tega poslanca in njegova nekompatibilnost z zdravo pametjo nimajo nič s tvojim predcivilizaciskim nabijanjem. Spet: tvoja rešitev je Nedeljski.

   • Aliosha Dragash

    Take, kot si ti, rabimo Hrvati. Take sovražijo Slovenci

    • Anthon

     Projekcija. Kako partizanarsko!

     • Aliosha Dragash

      To razmeš samo ti. Ni nevarno

 • karlina

  Za vsako rit palca raste, verjemite, tudi , ko je Ivo Godnič rekel, da je za nasprotnike Tita v Hudi jami še veliko prostora,je imel hudo prometno nesrečo, tako, da -Bog ze poskrbi tako ali drugače.

  • Osti jarej

   …bog,da obstaja?…tak tacerkven?….kako to,da potem ne kaznuje farških pedofilov?…recimo s strelo z jasnega ,ali čim podobnim?

   • Anthon

    Mora najprej vas, nefarške. Ali te kure in Nedeljc res ne marajo?

   • if

    Polnim napuha se v nobeni obliki ne razodeva ne glede na status. Enako je ravnal do svojega sodobnika, izdajalca, ki si je svoje izdajalstvo sam poplačal s smrtnim učinkom vrvi na svojem vratu.

   • avtohtoni neandartalec

    Ker so si napeljali strelovode, hehe…

    • Osti jarej

     …ali pa morda zato,ker onega boga,ki ga turijo svojim sledilcem ni……??

     zato nobenega strahu pred njim…niti,ko so in jih še,branili prasce v svojih vrstah

     • avtohtoni neandartalec

      Oni radi delujejo preventivno, če Bog le nekamo obstaja, jim ne bo mogel očitati, da se niso vsaj potrudili, za razliko od vseh, ki niti ne poskušajo narediti nič dobrega.

     • Osti jarej

      …edino okoli česar so se res trudili,je dejstvo,da so vse pometali pod preproge…..vatikan -papeži ,so vedeli vsi vse.naredili nič

   • domovina mili dom

    Problem je s pedofili in raznimi drugimi deviantneži ,ki jih ščiti rdeča nomenklatura v sodelovanju z mavričnimi.

   • Karmen

    Ne skrbi, v kolikor so res krivi, tudi zanje palce raste. Bog jih bo že štrafal. Kazen je pravična in poštena. Za vsakega je poskrbljeno, naj bo dober ali slab.

    • avtohtoni neandartalec

     Mogoče res, ampak to ni nikjer dokazano, če deluje, so posledice edino v posmrtnem življenju, ki zelo verjetno ne obstaja.

     • Karmen

      Tudi v tem življenju so posledice, samo videti jih moraš.
      Pred leti je moja hči doživela anafilaktični šok zaradi osjega pika.Stara je bila štiri leta, v bolnico sva šli z rešilcem, ki je imel vklopljeno sireno. To je bilo na nedeljo popolda. Ostala je v bolnici, naslednji dan, ko sem hotela k njej na obisk, so klicali iz UKC, da je umrla tašča. Ona je bila že en teden na intezivni zaradi odpovedi ledvic. Jaz sem šla v Ljubljano k otroku, mož in njegove sestre pa v UKC pogledat mamo in preprečit obdukcijo. Domov sem prišla zvečer, naslednji dan, ko so taščo pripeljali domov na pare, sem pa šla po otroka.
      Po pogrebu mi je ena od svakinj dejala, da sem se valala v Ljubljani, ko je umrla njena mama.Danes hči ni več alergična na osje pike, svakinja pa na vse živo in mrtvo, pa prej ni bila.

  • Aliosha Dragash

   Ivo Godnić je Hrvat

   • rubec

    Res? A ni Peder?

    • Jefferson Vendski

     To je njegov (g)astrološki znak.

     • rubec

      Hahaha.Krepo sam.

  • avtohtoni neandartalec

   Bog naredi prometno nesrečo, da bi onesrečil in pobil ljudi?
   Meni se zdi, da si ga ti zamenjala s Hudičem, ker njemu bi pa res marsikdo prodal dušo, če bi mu pomagal premagati sovražnike.

  • Anthon

   Karma v krščanstvu ne obstaja. Rečemo pa, da je koga “Bog štrafal”.

   • avtohtoni neandartalec

    Karma obstaja v vseh utopijah, kar država ne more narediti legalno, se pa najamejo agenti režima in naredi podtalno. Taka karma seveda deluje zelo selektivno, običajno se močnejši in bolje prilagojeni izživljajo nad nemočimi, za vse kar so ali niso naredili slabega v življenju, v glavnem slednje, to se vse podtakne in raznese ljudski glas, palige itak samo ponavljajo kar slišijo in nič ne razmišljajo.

  • domovina mili dom

   Godnič je zelo dobro finančno priskrbljen v javni hiši.

 • Karmen

  Škoda, ker sem izgubila pismo, ki ga je napisala Pepca Krdelj ob osamosvojitvi. V njem je popisala zločine in teror ,ki so ga komunisti izvajali med in po vojni. Zato je morala umreti, ubiti jo je dal njen brat tov. Maček.

  • Anthon

   Škoda, da nimamo kaj od Kidričke, ki je bila krvava do komolcev. Usrano retencijsko novinarstvo ni bilo sposobno narediti nič od nič.

   • Aliosha Dragash

    Naša Milka je tudi rasturala

   • Karmen

    To pismo sem dobila na netu na forumu, sem ga shranila, zadnjič sem nekaj pospravljala na namizju in sem ga slučajno izbrisala.

   • Karmen

    Našla na netu, bil objavljen v Tribuni 26.3.1990, naslov Narodna pomiritev zdaj. Povezava – http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-LVL53OQN/15ccd9cf-66c1-4cb9-8608-099fd8753e8b/PDF

    • Anthon

     Prisrčna hvala za konstruktivnost. Nekoč sem tudi jaz to že prebral.

  • Viktorh

   Pepca Kardelj, visoka funkcionarka komunistične partije je odkrito obtožila ZKS in nekatere njene še žive člane za povojne poboje, za nečloveško ravnanje z rojaki v imenu komunizma, ter napovedala, da bodo za to morali odgovarjati tudi pred sodišči.

   Niti tri tedne po objavi tega pisma v Tribuni, ki ga je sicer podpisala kot “Pepca Maček, Trzin” je Pepca Kardelj bila mrtva. Umrla je 15. 4. 1990. To je bilo že obdobje po volitvah…

   Torej, nekaj dni po volitvah, na katerih komunisti izgubijo oblast, Pepco Kardelj najdejo mrtvo. Različni viri navajajo različne vzroke smrti. Najbolj pogosto se omenja, da je Pepca Kardelj storila samomor. Ne glede na uradno razlago o njeni smrti, v nadaljevanju sledi nekaj zanimivih datumov in dogodkov, ki smrt Pepce Kardelj kažejo v nekoliko drugačni luči…

   17.4.1990, dva dni po smrti Pepce Kardelj, neka druga oseba, za katero je javnost lahko izvedela šele pred kratkim, dobi od tedanje SDV (Službe Državne Varnosti, naslednice UDBE, to je komunistične tajne politične policije) izplačanih 30.000 DEM…

   Grozljiva je tudi misel, da je takrat še živeč Ivan Maček – Matija morda dal ubiti lastno sestro Pepco, zaradi njene iskrene nagnjenosti k narodni spravi in povsem odkriti obtožbi zoper nekdanji režim in partijo, da le-ta sloni na zločinih za katere bodo zločinci morali odgovarjati.

   BLOG Darka Bulata na

   • avtohtoni neandartalec

    Spet ponavljamo pouk NOB in pomagamo komunistom razčisti dogme iz preteklosti. Za mene je vsak drek isti, kupa gnoja se ne da spolirati in to je edina resnica o Slovenci nekoč, danes in bo zgleda tudi jutri, ker ni upanja, se tudi nihče ne trudi, raje se jim pridružijo in imajo vsaj nekaj od življenja. Smo pač skregani, marsikaj ljudje obrekujejo, pa kaj potem, kot da bi porazne besede komu škodile, saj se da vse obrniti na glavo in obtožiti žrtev, pri nas je to celo sodna praksa.

  • Viktorh

   Včeraj pozno zvečer sem postala na Žalah pred spomenikom žrtvam komunizma in pomislila, koliko ljudi je vzela “svoboda”. Že kot otrok sem poslušala to frazo: “Svoboda ga je vzela.” Kako groteskno je to, da je marsikdo vojno preživel, svobode pa ne …

   Kaj torej danes praznujemo? Konec 2. svetovne vojne? Marsikje se še kar nekaj časa ni zares končala, ker so zmagovalci neprizanesljivo krojili usodo vseh, ki so bili zares ali pa niti ne na “napačni” strani.

   Koliko je bilo “otrok s Petrička” in tudi otrok z ormoškega Petrička in še z drugih “Petričkov” …

   Kako požrešna je bila Huda jama … pa jame v Kočevskem rogu pa še vsepovsod po naši domovini …

   In kaj še razmišljam danes, na dan “zmage”?

   Pred kratkim sem prebrala knjigo V metežu, napisal jo je partizan Ladislav Grat – Kijev … to so njegovi spomini na njegovo partizanstvo. Kasneje je bil razočaran nad marsičim v naši domovini, videl je, da vodilni ne živijo idealov, ki so jih ponujali in prodajali med 2. svetovno vojno.

   Pred kratkim sem se pogovarjala s hčerko partizanke, ki je bila v partizanih vso vojno. Bila je silno razočarana nad tem, kar je nastalo v naši državi. Ohranjala je svojo skromnost in poštenost, bila je zgrožena, ko je zvedela, da imajo “tovariši” svojo trgovino v Šumiju.

   Tukaj objavljam še delček zapisa v pismih bralcev (v Tribuni 26. marca 1990), ki ga je napisala Pepca Kardelj, žena Edvarda Kardelja, sestra Ivana Mačka:

   NARODNA POMIRITEV ZDAJ
   Izjava predsedstva (mišljeno je takratno Predsedstvo SRS – op. RP) o »narodni pomiritvi« kaže, da predsedstvo še vedno ni dojelo, kakšno je razpoloženje prebivalcev Slovenije do tega vprašanja.
   Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu na slovenskih tleh zadnja ura. Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine. O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov. Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje – komunizma. Ne gre tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako izrazimo. Ti »tovariši« so danes nosilci visokih državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke demokratične prenove!
   Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo, objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu odškodnin svojcem.
   Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči. Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki so živi, ki so delali v varnostnoobveščevalni službi, pa niso klali, tistih partizanov, ki se danes čutijo ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih Ijudi, torej!
   Pepca Maček, Tacen

   Več lahko preberete na blogu Ane Kos.

   • avtohtoni neandartalec

    Svoboda je vzela toliko ljudi kot je bilo nemaščevanih krivic, nic več, manj pa zato, ker nimajo vsi jajc, sredstev in pameti.

   • cornusmas

    HVALA.

  • Osti jarej
  • centurion

   Karmen, nič ni izgubljenega.

   NARODNA POMIRITEV ZDAJ
   (podpisana Pepca Kardelj-Maček, nekaj dni pred smrtjo leta 1990)
   Izjava predsedstva o »narodni pomiritvi« kaže, da predsedstvo še vedno ni dojelo, kakšno je razpoloženje prebivalcev Slovenije do tega vprašanja.
   Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu na slovenskih tleh zadnja ura.
   Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine.
   O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov.
   Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje – komunizma. Ne gre tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako izrazimo. Ti »tovariši« so danes nosilci visokih državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke demokratične prenove!
   Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo, objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu odškodnin svojcem.
   Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči.
   Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki so živi, ki so delali v varnostno-obveščevalni službi, pa niso klali, tistih partizanov, ki se danes čutijo ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih ljudi, torej!
   Pepca Maček
   Tacen

   • Karmen

    Hvala.

  • Silka

   Tukaj je to pismo “Narodna pomiritev zdaj” stran3 file:///Users/silka/Downloads/Tribuna_URN-NBN-SI-DOC-LVL53OQN%20(1).pdf

   • Karmen

    Hvala, mi je uspelo, sem ga našla.

 • Olga

  Cccc

  • domovina mili dom

   Samo tako. Ne moremo več reči, če nam bog ne bo pomagal, si bomo sami. Reši nas še samo demokracija iz tujine.

   • avtohtoni neandartalec

    Naše pravosodje mira takoj pod monitoring Evropskih sodišč, še preden se bo začela tudi tam spreminjati sodna praksa v korist zločincev, po odhodu Britancev.

   • Novakec1

    Demokrati prihajajo, uradno vsak mesec ene trideset

  • avtohtoni neandartalec

   Podpiram lustracijo edino pod pogojem, da bo zajela tudi sodohne fašiste, ki so nedvomno še neprimerno slabši in hujši od nekdanjih komunističnih zločincev, njihove potomce torej, sodelavce in ovaduhe.

  • Novakec1

   Kakšna lustracija, za te zadeve so drugačni prijemi. So se po vojni dogajal, kaj pa sedaj?
   Revanšizem je huj kot vojna.

 • Osti jarej

  …..svet je postal premajhen za vse norce

 • centurion

  Od komi NORCA ni pričakovati drugega kot-NORČEVANJE.

 • Olga

  Murglova naj gre v Bosno na ekskurzijo po grobiščih! Začne naj v Srebrenici! Je pravi čas odnesla svojo rit na varno! Sedaj pa tolče po izvensodno umorjenih Slovencih! Zagovarja GENOCID!!!???? Sram jo je lahko!

  • avtohtoni neandartalec

   Najlepše pa je, da ne vemo kdo so pokojni, ni jasno niti, če so partizani ali okupatorji, njihovi sodelavci in ovaduhi. Čisto mogoče je, da domobranci objokujejo partizane in zahtevajo obsodbo svojih prednikov, pri nas je vse mogoče, tako smo opranoglavi, razčlovečeni in zarukani.

   • komar marko

    Oprosti, jaz se k vam ne prištevam. A vi ste cmerarjevi in butlškovi podporniki, nasledniki propadle LDS .

    • avtohtoni neandartalec

     Lds je bil in bo ostal policijska stranka, policije pa se pri nas ne sme kritizirati, edino njih ne.

   • Aliosha Dragash

    Čital sem, da so v Krimski jami tudi partizani

    • komar marko

     čuj Tunek. A se ti ne družiš s Praškom in Srebrnim sedanjim reskarjem! raje se njiju drži, ste tam na nivoju! Škoda da si učitelj!

     • Aliosha Dragash

      To sem res čital nekje. Kaj govoriš pa ne vem

     • komar marko

      nisi opazil, da sem zapisal in ne govoril.Raje spodaj preberi pismo od Pepce kardelj, da boš kaj dojel.

     • Aliosha Dragash

      Pepca Kardelj meni ni noben faktor

   • Nata

    Oprosti , zarukana je tvoja izjava .
    Je prav vseeno kdo je v jamah !! Bili so ljudje . Ljudje z različnimi prepričanji

    • Olga

     ++++++++++++++++

    • avtohtoni neandartalec

     Ne vemo niti kdo je v označenih grobovih, ljudje ubijajo ljudi, ne pošastki in demoni.

 • Novakec1

  Raje se spotaknite v to ker se komplet koalicija dela norca iz še živih avtohtonih sloovc, opozicija pa stran gleda.

  • komar marko

   Ja pa te ovce so jih izvolile-Le zakaj se opozicija sedaj ne bi hihitala!

   • avtohtoni neandartalec

    Pahorja je volila v glavnem zmedena opozicija, s hvaležnim Janšo na čelu, potem ko so videli, da,njihova zver ne bo dobila niti toliko glasov kot bi jih Krambergejeva opica, če bi slučajno lahko kandidirala na volitvah.

    • komar marko

     Glede drugorazrednega ne bi izgubljal besed. Če bi on kandidiral za OZN bi bil izvoljen, tako pa ste SEBIČNO spet zahebali stvar! Če bi rdečkoti imeli besedo, potem bi bila res katasrofa.sam poglej sebe kako se seliš od PROPADLE LDS, do ŠERIVFA, butlškove in sedaj cmerarja!

     • Aliosha Dragash

      Boljši par sta bila Sanader in Janša, od Kosor in Pahor

     • avtohtoni neandartalec

      Se ti zdi, mogoče jih samo sledim, da ne bo kdo pobegnil, treba jih je unogobiti vse do zadnjega, ampak to še me pomeni, da nam lahko medtem vlada vsak kreten.
      Moja vest je čista, ne hodim na volitve in referendume, vi izbirate muziko, jaz jo samo kritično komentiram.

 • avtohtoni neandartalec

  Norčevanje iz nacistov, fašistov in ustašev ni nikjer prepovedano, poglejte samo sodobno pop kulturo, zaničevanje tistega dreka je celo zaželjeno in spoštovano.
  2.sv vojna ni bila samo še ena vojna, bila je zadnia velika vojna človeštva, v kateri se je del ljudi razglasil za nadčloveško raso, torej niso biki več ljudje ampak neka oblika živali, naprednih edino po njihovih lastnih ocenah in kriterijih. Za ščurki pa nihče ne noče in jih tudi ni prepovedano zaničevati, zato so izjema, ker so zmsami sebe ločili od človeške vrste, ko so še mislili, da bodo gladko zmagali.
  To niso nobene žrtve ampak eni taki komunalni odpadki.

  • Aliosha Dragash

   Najboljša slovenska pop grupa so Laibach

   • avtohtoni neandartalec

    Navdušeni so hili tudi v severni Koreji, partijo menda skrbi, da jim bo zaradi porasta oboževalcev začelo primanjkovati opija za množice.

   • samotoje

    De gustibus non disputandum est.

  • komar marko

   tudi norčevanja iz komijev ni prepovedano. Od vseh treh totalirizmov je prav ta naredil največ ZČOĆINOV! Preberi spodaj pismo od PEPCew! Pa ja ne boš trdil da je lagala!

   • avtohtoni neandartalec

    Nikoli nisem mislil, da je bila Kardeljeva žlahta kaj drugega kot zapita, frigidna možača, samo za vas so te zahojene komunistične pijandure neke legende in avtoritete, vsi ostali smo se že zdavnaj premaknili naprej, beremo tuje avtorje in si skušamo predstavljati širšo sliko, da bi lahko razumeli kako neznatni in ničvredni smo bili vedno v tem kontekstu. Samo močne države si lahko privoščijo razgibano in sofisticirano zgodovinsko podobo, ker so premikali milijone duš, takšni hobiti kot smo mi so se lahko samo tepli med sabo in pridno ubogali kar jim je bilo naročeno. V petih minutah nas skregajo in naščuvajo eden na drugega, samo če hočejo, iz celega maroda,lahko maredijo nedake čez noč ali pa nas nabijejo nekam med zvezde, pa nimamo na to nikakršnega vpliva. Zato je Dante trdil, da je najnižji krog pekla rezerviran za izdajalce, danes je mir in vswga v izobilju, pa živimo v najhujši represiji in bedi kar jo pomnimo v življenju, lahko nam narišejo zgodovino in pripovedujejo pravljice, kar smo doživeli in izkusili na lastni koži, se ne da ponarediti in obračati na glavo.

  • Nata

   Kaj se je tebi čisto odpeljalo ?

   • avtohtoni neandartalec

    Ne še, se pa že ogrevam.

    • Nata

     Vidim , ja ! Lahko pa malo zmanjšaš obrate , no !

  • Milan Novak

   Tole si pa mimo vžgal. Če bi bili v jamah musliji, arabci in ostali tuji smradi, bi te razumel. Pri nas je bila pa državljanska vojna. Pobotati bi se morali takoj po vojni. Ni bilo prav, da se je pobijalo naše ljudi, pa čeprav so jih označili za izdajalce.

   • Aliosha Dragash

    Državljanska vojna brez države. Ne razumem

   • avtohtoni neandartalec

    Državljanska vojna, v državi, ki ni več obstajala, a me imaš ti za debila?
    Razredna mogoče, razslojevanje Slovencev se je začelo, ko so ločili narod na tri razrede državljanov, prvorazredni so bili potomci okupatorjev, zasužnjili so drugorazredne, da so jim pomagali pobijati Slovence tretjega razreda, ki se niso rodili pravim staršem. Kako vezo ima to z državljansko vojno?
    V ozadju je bila ideja socialistične revolucije, ki se je širila po svetu iz Francije, Amerike in Rusije, narod hlapcev je dosledno ubogal svoje fevdalne gospodarje, brez vsakršne lastne volje in nacionalne vizije. Z NOB, smo se znebili fevdalizma in buržuazije, razredi so izginili, vsi smo postali delavci in kmetje, kar je bila tudi največja napaka zmagovalcev revolucije, ki so na ta način lredali oblast v roke zarukancev in začeli graditi novo socialistično buržuazijo, ki se je materializirala z denacionalizacijo. To je bila navadna imperialistična okupacija in asimilacija, ki je sprožila revolucijo, Pahor je navaden idiot, ko ponavlja neumno tezo o državljanski vojni, ki nima nobene znanstvene podlage, ke pa jasno, da ustreza nadaljevanju postsocialističe utopije,,ki briše za sabo sledove neprijetne resnice, narod pa pita s samimi populističnimi floskulami, poceni filozofijo, neumnimi stereotipi in ideologijo. Dlje od resnice nismo bili še nikoli, zgodovino nam znova pišejo demoni, ki so spoznali, da smo Slovenci pravzaprav divjaki, ne poznamo lastne preteklosti in nas tudi ne zanimajo zgodbe senilnih starčkov, namesto tega smo izbrali instant zgodovino, ki je všečna in sprejemljiva tako za Evropo kot tudi prihodnje generacije opranoglavih sužnjev. svet nas ne jemelje resno, trudimo se zgledati kot balkanska Kambodža, vendar ne nasedajo, k nam pošiljajo samo vohune in antropologe namesto senzacionalističnih novinarjev in popularnih filmskih režiserjev.

  • sodnikisozločinci

   Dopolnitev. Norčevanje iz komunistov, udbašev, partizancljev, njihovim častilcev, zagovornikov in zaščitnikom genocidnih klavcev slovenskega naroda kot so Fišerjevi tožilski banditi, Vrhovno sodišče z Maslešo in pajdaši, … ni nikjer prepovedano. Poglej samo ta forum in moje pisanje, Masleša je navaden pezde, ker se je navduševal nad streljanjem beguncev prek jugo meje, naj mi zapiči kramp v čelo in vrže v brezno, reva. Ko bo zbral toliko poguma se mu z veseljem javim. Zaničevanje tega pravosodnega dreka je zaželjeno in spoštovano.

   Zaradi tega usranega gnilosodja se počutim kot pes, naj se najde nekdo, pa pošlje ta moj komentar šintarjem na [email protected], da me uspavajo. Pravico bom zgleda našel šele pri črvih v krtovi deželi.

   • avtohtoni neandartalec

    Zakaj ti je nerodno, če je pa res kar si povedal, točno tako, zaničevanie človeškega gnoja je zaželjeno in častno dejanje, ne pa prepovedano, kdo ti lahko zapoveduje, če razmišljaš s svojo glavo.

  • sodnikisozločinci

   Aja, pa še to, komunalni odpadki sedijo v foteljih Vrhovnega državnega sodišča in Vrhovnega sodišča.

  • Franc Novak 1979

   Ejga, ta domač, se motiš, tista je bila predzadnja, ta, ki je že tudi v naših logih, pa bo najbrž zadnja. Zdaj se je del človeštva samo proglasil za nadreligiozne ljudi, ki lahko pobijajo v imenu Alaha, kakor jim paše. Tudi te ščurke je treba deratizirati, še preden jih bo preveč.

   • avtohtoni neandartalec

    Cel svet trepeta pred Kitajci in Indijci, če se jim tam zgodi Sirija, bo planet preplavilo par milijard zombijev, in tega človeškega peklenskega stroja ne more nihče ustaviti, samo vprašanje časa je kdaj.

    • Franc Novak 1979

     A maš podatek, da se juesofej že vpleta v notranje zadeve teh dveh držav, oz. jim dostavljajo demokracijo. Pol bo res hudo, ampak to je teorija, kar pa se zdaj dogaja pa je resnica, kenede !

 • Nata

  Ja , se vidi kje smo dragi moji !!
  Sveče so prižigali 70 let !!!!!!!!
  Cepec neumni .

 • cornusmas

  Ne,NE vzamem !

  • xtc

   Zakaj ne;bi se ob tebi zbujal Nosferatu_fantom noči_to pa tudi nekaj šteje:

 • Franc Novak 1979

  Dosti je desnega in levega izkopavanja kosti iz zgodovine. Raje razmišljajte, kaj boste naredili, da ne bomo hodili izkopavat žrtve, ki se nam obetajo, če se muslimanske kriminalne tolpe, ki se bliža z Orienta,ne ustavi. A bo takole: https://www.rt.com/news/363735-isis-executes-mosul-civilians/ In začetki so že tu, kraje, nasilje, a rabimo res kakšno smrtno žrtev, da se bo ta zblojena vlada začela premikati? Še en tak incident, pa vsi pošteni Slovenci na ukice, se bomoprešteli in komu kosti prešteli, ampak v živo !!!!

  • Aliosha Dragash

   Veseli me, da boste Slovenci, nas Hrvate branili pred islamom.

  • sprehajalec

   Franc, saj dosedaj je bilo samo levo izkopavanje, Desno se je šele začelo, pa imaš že dovolj?

   • Franc Novak 1979

    Sem rekel za obe linije izkopavanja.

    • sprehajalec

     Jaz sem pa rekel, da je ena izkopavala 70 let. Posteno do druge strani je, da se loti izkopavanja se ona.

     • Franc Novak 1979

      Ne bi vedel, kaj je z levice trajalo 70 let. Oni pač slavijo njihove “zmage” 70 let, nikjer pa ne najdem, da bi ves ta čas še kaj izkopavali. Tako, da raje proslavljajte svoje pomembne dogodke v času kolaboracije, recimo prisege domobranske vojske Hitlerju za njegov rojstni dan, ali pa “veliki dan streljanja in obešanja talcev v Fankolovem” in druge pomembne dogodke.

     • sprehajalec

      Ni razloga za proslavo. Kvecjemu morda kazenska ovadba za Frankolovo. Napad na tisti avto kljub zavedanju, da bodo pobiti talci. Neskoncno lahek odnos do tujih zivljenj pa ceprav iz lastnega tabora. Ki ni doprinesel k zmagi zaveznikov ene sekunde. Priseglo Hitlerju z enako prisego kot domobrsnci je tudi do 60.000 mobilizirancev v wehrmacht. Pa ni nobenega govora o tem.

     • Franc Novak 1979

      28.000 je dejansko število, pa pe od teh je bila večina folksdojčerjev, tako, da so služili SVOJI državi. Domobranci pa so bili Slovenci, ki so z RKC kolaborirali z okupatorji

     • sprehajalec

      Mimo tolces Francl, ocena je, da jih je do 24.000 izgubilo zivljenje. Po najvisji verziji. 28 tisoc se drzi ocena za stajerce. So bili se gorenjci in to sami slovenci. Kaksni folksdojcerji.

      Tukaj se resno pogovarjamo in ni neka okrogla miza v organizaciji zzzb novj, kjrr bi stevilke metal kot karte po mizi. Pa se sopali kot za sankom.

     • Franc Novak 1979

      Ker nisva bila zraven, težko rečeva, kaj je prava številka. Ampak podatke semprepisal iz ene diplomske naloge in so za celotno območje,ki so ga zasedali Nemci med WWII, tudi ljuobljanska pokrajina po septembru 1943. Sicer pa je bilo tudi na Gorenjskem kar nekaj folksdojčerjev. In diskusija o mrtvih med in po WWII, kot posledica maščevanja za zločine z obeh strani me ne zanima več. Isto je kot nogometna tekma. Če bi zadnjo tekmo med Olimpijo in Mariborom (1:3) nekdo iz tabora navijačev Olimpije po nekaj letih popravil, da je zmagala Olimpija 3:1, bi vsi rekli, da ni res. In domobrančki ste vojno IZGUBILI; KONEC !!!! Ni popravkov !!!!

     • sprehajalec

      Moji se opirajo na Dezmanovo raziskavo, ki je najtemeljitejsa. Govoriti, da je bila vecina vpoklicanih ki so prisegli, folksdojcerjev je perverzno. Obstaja nemska stran za padle, pa si vsak lahko pogleda imena. Oba veva, da se je vojna koncala pri nas z odhodom Nemcev ter prihodom JA iz juga. In se je zacel revolucionarni obracun. Je pa precedens v svetu, da je motece se o tem pogovarjati in pokopati zrtve. Pocakaj, da bodo Nemci zaceli zahtevati kosti svojih likvidiranih.

     • Franc Novak 1979

      Če napišeš Dežmanove, bom jaz brskal po podatkih UDBE. Jaz vem, da so se Nemci vdali brezpogojno 8. maja, njihovi kvislingi pa so, kljub prisegi Nemcem nadaljevali z bojem do 14.maja priboroveljskem mostu in 15. maja na Poljani pri Prevaljah. Torej se vojna pri nas ni končala z odhodom oz. vdajo Nemcev, ampak je trajala še en teden. Ali pa če rečemo, da se je vojna končala 8. maja, radikalni morilci pa so še kar vztrajali. In za toliko žrtev povojnih pobojev niso krivi samo komunsiti, ampak tudi Angleži, ki so za to, da Koroška, Trst in Gorica niso ostali v rokah osvoboditeljev t.j. partizanov, vrnili VSE zajete begunce, brez selekcije, tudi civile.

     • sprehajalec

      Dalec od tega. 28.000 morda Štajercev, so bili še Gorenjci. Pa nič folksdojčerji. Vsi so morali priseči Adolfu, tako kot pomožne policijske enote domobranci.

      Če seštejemo je veliko več Slovencev tistega časa priseglo Hitlerju, kot pa komerkoli drugemu.

  • Franc Novak 1979

   Me zanima, kje je komentar Aliosha Dragash-a, ki se zahvaljuje za pomoč? A nam bojo Hrvati spet čez zeleno mejo “porival” kriminalce z vzhoda?

 • garfi

  da, izženem bosanke

 • Anton
 • Anton
 • Viktorh

  “Predsedniku Republike se želim javno zahvaliti za vabilo in opravičiti za odsotnost. Na isti dan in ob istem času bom namreč prižgal svečko spomina partizankam in partizanom XIV. divizije, ki so za našo svobodo krvaveli na Graški gori,” je zapisal poslanec Državnega zbora republike Slovenije Jan Škoberne ”

  Takšen degeneriranec, ki je tudi poslanec, pa res nima kaj iskati na takšni svečanosti.
  Upam, da ga o protokol črtal s sezname vabljenih.

  • Anton

   pomota on ni poslanec on je posranec, potem pa imaš še 3 vrsto predstavnikov ljudstva, ki jih imenujem poscanec/i

   sarkazem press

   • Viktorh

    No, če izhajam iz odraslosti, imaš prav. Fant je še neodrasel, je še posranec.

    • samotoje

     Nad temle smrkavcem bi se pa morali starši resno zamisliti. Nobene vzgoje, nobene olike. To je pa res slabo, če ti mulc tako sramoto dela. Iz katere vasi je pa doma?

   • francelj3

    rezultat proporcionalnega volilnega sistema

 • Anton
 • Osti jarej

  Gremo še enkrat v Sirijo, v deželo, kjer Zahod kupuje plačane medijske lažnivce, od MSM medijev do psihopatskih Belih čelad in Aleppo Medijskega Centra. Njihova plačana naloga je, da z lažmi opravičijo zločine ZDA koalicije in jim omogočijo sesutje Asadovega režima. Plačanci nimajo človeških meja, etika je zanje predmet stranišča, zato za propagando uporabljajo uboge otroke. Njih prodajajo kot solze, da ZDA lahko morijo, mediji polnijo svoje strani, ljudje pa nasedajo lažem kot muhe na dišeče pasti. Vsak trezen urednik bi že zdavnaj moral razumeti, kaj se dogaja, saj so Sirijske laži zgolj ponavljanje enakih skozi desetletja. Se človek vpraša, kje je njihov obraz, ko to potrdijo in zakaj nikoli ne objavijo jokajočih zgodb otrok iz drugih delov sveta – Jemna, Afrike, lačnih v EU ali 50.000 Slovenskih otrok? Vredno si je ogledati posnetek, ki lepo razkriva namen zlorabe otrok v Siriji! /vir21srCnturyWire/

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/10/22/publishwall_1477155282_6193141.jpg

  https://www.youtube.com/watch?v=ZrVw_vpK4sY

  • MEFISTO

   Odvračanje od teme na način udbe.

   • Vili

    A ni to ena in ista tema? Vsbeinsko gledano popolnoma enaka. Isti zločinci , torej Američani in Angleži so domobrance, ustaše, četnike ipd vrnili Jugoslaviji , kot tisti ki sedaj pobijajo po bližnjem vzhodu in krivijo druge za to.

 • Osti jarej

  Danes so mediji polni novic o novih Ameriških zločinih, tokrat v Iraku. Njihova zračna koalicija je napadla predel Kirkuk, sicer znan po izjemnem naftnem bogastvu. Izgovor je napad teroristov, mrtvih pa je 15 žensk brez teroristične uniforme in orožja. Napad je sledil le nekaj ur potem, ko so trije teroristi razstrelili elektrarno, ubili 18 ljudi in razstrelili tudi sebe. To je bilo v 55km oddaljenem kraju, letalski napad pa na civiliste povsem drugje! Lokacija napada objekt, kjer so imeli civilisti verske obrede. Torej vse izjemno usklajeno med ZDA in teroristi, vse z znanim namenom Sionistov. V kraju je zdaj uvedena policijska ura, saj obstaja zelo velik strah pred zločinskimi pohodi teroristov. Poročevalca Iraške TV je že ubil ostrostrelec Daesh podružnice CIA! Vse po scenariju še iz časa Sadama Husseina! Edina konkurenca CIA zločincem je Krvava Kraljevina!

  Kaj niste našli člankov o tem pokolu v naših medijih? Res ne? Tudi jaz ne, o tem pač ne smejo poročati! /virDavidIcke, PressTV/

 • Hribouc

  Ali je, Baraba, prižgal svečo tudi Barabam štaba part.vojske, ki je poslala 14.divizijo v načrtno samožrtvovanje na pohodu brez izhoda na Šrtajersko iz totalno političnih ciljev?
  Kolikor se spomnim je od cca.1400borcev preživelo masakre s strani izurjenih, toplo oblečenih in spočitih Švabov, ki so “si podajali izmučene ostanke 14.divizije iz rok v roke in jih načrtno desetkali do
  izničenja?
  Prascem “ŠTABA NOB ” ni prižgal svečke, kajneda, ker se banda štabovska nikoli ni borila in ne izpostavila, še streljati ni znala, pa je poslala najmanj 1000 partizanskih borcev v gotovo smrt !?

  Enako in še dosti huje je bilo na Trnovski planoti 1944, ko so štabovci, zakrknjeni komunjazarji, ki se dejansko nikoli niso borili z orožjem v roki, poslali v nemško smrt čez 3000 novomobiliziranih Primorcev, vedoč, da frontalni boj s Švabi nima nobene šanse !?

  Banda banditska, pokvarjena do neba!

  • MEFISTO

   Ne pozabi, veliko so jih tudi sami pobili.

   To namreč ni bila vojaška odprava, temveč kazenska ekspedicija za strah in kaznovanje prebivalstva, ki se je imelo kar lepo pod Nemci, ter lastnih borcev (naprimer Kajuh).

   • Hribouc

    Nič se ne pozabi,Mefisto. Narod svoje Zaklade hrani z dolge čase. Ko teh Barab ne bo več in bodo že nove Barabe, se bodo med seboj menili, kaj ne smejo, samo, če jih bo Ljudstvo kaznovalo, tako ali tako. Dovolj so Deklaracije in Obsodbe sprejete po narodovih institucijah.Saj jih ni treba pribijati fizično na križ.
    Dobro vedo, pesjani in pesjanke, ki so pobijali, po orgijah pa so igrani na harmoniko po vasi, ker se jih je , rdečih satanov vse balo kot hudič Križa !
    Dobro vedo, norci, saj so preostanek glorioznega življenja, prebedeli neprespani in pri gorečih svečah in žarnicah, tudi ženske-imam primer na vasi.Katastrofa od ljudi!
    Ravno včeraj mi je sovrstnik, ki je še v sedemdesetih popival kot sin partizana skupaj z Dakijem-Stane Semič in ga je takrat spraševal več, kot si je kdorkoli upal. “Kako, zakaj, si, Daki, streljal soborce v hrbet med borbo?” To je bilo splošno znano, da je ta Baraba z Blok redno počel…v odgovor mu je povedal floskulo o sejanju strahu in discipline! Prasec Daki, svinja morilska se zagotovo cvre, pa ne v Dantejevem peklu!

    Ja, Mefisto, moj oče, 17-letni partizana od Sep.1943 pa do srede 1946 ni povedal več kot deset stavkov o revolucijski rdeči svinjariji – sami so pobili lastnih ljudi do 30 odstotkov!? Tako narod pomni-ne glede na “študije in poročila komisij!”

    In to je bila NOB? Mit o NOB, ki je bila svinjskokrvava rdeča revolucija v deželi, ki je bila gospodarsko ravna z Avstrija 1941 !
    KAKŠNE RAZLOGE – PRIMERJALNO NA FIGESOVO ZGODOVINO RUSKE REVOLUCIJO IMAJO TITIVI KRIMINALCI, ZA DELANJE REVOLUCIJE ?

    EN SAM RAZLOG – OBLAST KRVOSESOV ! POŠASTI PEKLENSKE!

 • samotoje

  Nova, kaj smo zakrivili, da moramo gledati slike takih dveh spak? Mene Murglova še zdaj straši ponoči, pa je bila samo na eni sliki. Objavljanje takih fotografij ( Murgel, Tomić, Škoberne, Makarovič) inu sličnih že meji na sadizem.

 • francelj3

  Murgel? A ni to tista pošast iz Bugojna?

 • Hribouc

  Temu kozlu se zelo poda partizanska partijska uniforma in ruski TT za pasom.

 • krtmauen

  Pahorju in njegovemu protokolu najbrž še nekaj časa ne bo potegnilo, da ga je tale pezde Škoberne strahotno užalil kot človeka in kot predsednika. Ampak Paharju itak vse malo kasneje potegne in bo nazadnje žaljivko celo požrl. Kurc pa tak predsednik.

 • Boco

  Tip je rojen leta 1987. Juge se verjetno niti ne spomni. Tu se pojavi vprasanje o vrednotah, od kod mu tako romanticen odnos do titoizma. Tu mislim, da so imeli precejsno vlogo starsi. Oni so mu verjetno natrosili v to butasto buco polno teh nesmislov, neumnosti in lazi. Torej lahko recemo, da je Jan zaveden oziroma zastrupljen s titoizmom s strani starsev. Predvidevam tudi, da so njegovi starsi rojeni nekje v prvi polovici 60tih. Torej so lep primer mozganskih poskodb, ki jih je je lahko povzrocil izobrazevalni sistem v Jugi. Ubogi Jan, kako mu lahko pomagamo.