fbpx

Nekdanja komisarka Violeta Bulc dosegla dno: Aplaudirala proti stroki uperjenemu primitivnemu zapisu Vida Valiča: “Poln k*rac vas mam! Čas je za vile in bakle”

Vid Valič in Violeta Bulc.

Profil voditelja na POP TV je očitno teoretik zarote, zanikovalec virusa in anticepilec. Vsaj če lahko sklepamo po zapisu voditelja številnih resničnostnih šovov na POP TV sicer pa stand-up komika Vida Valiča. Odzval se je namreč na opozorilo prof.dr. Romana Jeralke s Kemijskega inštituta, ki meni, da bo nova koronavirusna različica omikron, ki se izjemno hitro širila, do pomladi okužila vsakogar, ki se ne bo cepil. Svoje nestrinjanje s kemikom je izrazil na sila primitiven način: “Jaz pa napovedujem, da bo Roman Jerala izgubil svojo kredibilnost, tako kot so jo Ihančk, Bednovička in ostali ustraševalci. Jaz jih mam že pouhn kurac! A jih ma še kdo drug, pa je počasi čas za vile in bakle? Dejte no, jaz sem lih nove kupu, pa so še čist ošiljene.” Za ta zapis je na Facebooku prejel kar 10 tisoč všečkov.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1474696090943373312

Vid Valič je na televiziji POP TV v zadnjih letih vodil številne resničnostne šove, najbolj znan je postal zaradi oddaje Slovenija ima talent, ki sta jo vodila skupaj s Petrom Polesom, preden so se odločili stand-up komika na Popu zamenjati s Sašem Staretom. Valič sicer skupaj s svojim bratom Domnom v letošnjem letu na največji slovenski komercialni televiziji nastopa v novi avtorski humoristični seriji Vse punce mojega brata.

Valič s svojimi anticepilskimi in protivladnimi objavami že dlje časa razburja slovensko javnost in svoje sledilce na Facebooku, tokrat pa je šel s sovražnim zapisom do stroke in celo medvrstičnim pozivom k uporu s hladnim orožjem bržkone predaleč. Če je požel veliko odobravanja somišljenikov, pa je naletel tudi na precej zgražanja. Zaradi podobnega početja je bil lani na Planet TV odpuščen Marko Potrč.

“Pa to mi deli, Vid Valič , doma imam nove vile, od poletja že čakam na takšen poziv!!! Ajdi, le v kup uboga gmajna!!!!! Gremooooo,” je Valičev zapis navdušeno komentirala Danica Pinter. “Po naših žilah še vedno teče Puntarska kri, ko bili smo boj za pravico. Ko ošilili smo vile in nabrusili sekire,” se je strinjal Andrej Sekirnik.

A najbolj zaskrbljujoč je komentar nekdanje evropske komisarke in nekdaj vidne članice stranke SMC Violete Bulc, ki je bila v času Mira Cerarja tudi ministrica za razvoj. Na poziv in žaljivke Vida Valiča na račun slovenske stroke je odgovorila takole: “Bravo!”

Violeta Bulc je na Facebooku navdušeno pozdravila sovražni zapis Vida Valiča, namenjen stroki v boju proti novemu koronavirusu.

Bulčeva ni naletela samo na odobravanje, kaj si misli o njenem komentarju, ji je pojasnil Marko Zlicar: “Tale vaš bravo je verjetno (upam) zadnji žebelj v krsto vaše kredibilnosti, če ste jo kdaj kaj premogli.”

Vid Valič se je na njegovo kritiko odzval z agresivnim komentarjem: “Dej ne sprenevedaj se. Vile in bakle so simbol protesta. Noben ne bo dejansko šel z vilami nad kogarkoli. In o kakšnih žaljivkah ti to? Gospa Bulc je pritrdila mojemu pozivu k protestu. Nič več in nič manj. Ti pa zdej vlečeš neke zaključke in napihuješ neki. Če se ne strinjaš z mano, spoki dol z mojga zidu, ti bo najlažje v življenju. Resno. Nehi težit, pa lapat, pa spoki kam drugam jokat, kako ne razmišljajo vsi tako kot ti.”

Nekdanja evropska komisarka za promet Violeta Bulc. (Foto: STA)

Spomnimo, Bulčeva je po vstopu Stranke modernega centra v Janševo vlado sicer ostala članica stranke, a se je od njenega delovanja distancirala, saj je bila kritična na račun “podrejanja” največji vladni stranki SDS. Sama je letos poleti napovedala, da je pripravljena prevzeti celo mandatarsko vlogo v kakšnem novem političnem projektu na “sredini”.  Lahko si le predstavljamo, kako bi se Bulčeva kot predsednica vlade lotila spopada z epidemijo, če se ozremo na njene zadnje zapise in komentarje na socialnih omrežjih.

T.F.