fbpx

Levičarji iz obupa uničujejo plakate SDS

Nepoštena kampanja stranke SAB (Foto: Twiiter)

“Tako se v Stranki Alenke Bratušek gredo volilno kampanjo, da te prelepijo s kandidatko, ki niti ne prihaja iz naše volilnega okraja. Do zdaj smo ugotovili 5 plakatnih mest. Ne pogumni in zanesljivi, ampak pokvarjeni! Ne bo pomagalo. Račun prihaja 24. aprila,” je opozoril kandidat za poslanca SDS Dominik Štrakl. Poslanci se sedaj bojijo za svoje plakate, medtem pa se je kandidatka SDS Maruša Babnik domislila zanimive geste in je svoje plakate zavarovala. “Je treba kdaj kaj ogradit ali pa na višino postavit, da “otroci” ne dosežejo,” je ob tem zapisala. 

Volilna kampanja razkriva na soočenjih marsikaj, še več pa na terenu. Bližje kot so volitve, bolj se razkriva kultura političnih kandidatov. S strani levih strank gre za nepošteno in umazano kampanjo, saj so v večini primerov najbolj uničeni plakati stranke SDS. Levičarji sicer zelo radi poudarjajo kako pomembna je medijska svoboda, a po drugi strani ne podpirajo zdrave konkurence.

S packarijo se je denimo pohvalil strokovnjak za odnose z javnostmi pri stranki SD Denis Sarkić. “Odziv naroda na rumenomodro barvo. 24. aprila bomo tej barvi naredili konec …” je zapisal na Twitterju. S to objavo pa je Sarkić nehote pokazal nase, da je zaslužen za packanje po plakatih. Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da zdaj vedo, kaj pomeni napoved Tanje Fajon, da bodo delali “drugače”. “Packali bodo po plakatih. Ko se funkcionar stranke SD hvali z lastnim huliganstvom. Če v SD niste sposobni izpeljati lastne pozitivne kampanje, vsaj ne svinjajte po tuji lastnini,” je zapisal na Twitterju.

Je to “drugače” po mnenju stranke SD in Jaše Jenulla? (Foto: Facebook/Twitter)

Stranka SD pa ni edina, ki je pohvalila popackane plakate. To je storil tudi frontman petkovih protestov, ki mu ni uspelo v dveh letih zrušiti Janševe vlade, Jaša Jenull. “Čestitke SDS – Slovenska demokratska stranka! Če že zatirate svobodo izražanja na protestih, jo pa spodbujate s svojimi plakati! Porabite vse forinte za jumbote, ljudstvu sprejev ne bo zmanjkalo! Upor na vseh frontah do 24. aprila in zmage nad janšizmom!” je zapisal Jenull.

Foto: Twitter

Levičarji so si nekoliko “drugače” zamislili tudi plakat notranjega ministra in kandidata stranke SDS Aleša Hojsa in ga popackali s črno barvo. Ustvarjen “mozaik” pa je precej spominjal na “umetnino” kulturnikov na ministrstvu za kulturo. Tudi stavbo stranke SNS so oskrunili na podoben način. Na njihovih umetninah pa prav tako ne manjkajo kljukasti križi, ki so jih nadeli v preteklosti tudi ambulanti Alenke Forte. “Putinistične metode tudi v rodni Škofji Loki. Zavržno, predvsem pa zelo žalostno,” je ob svojem oskrunjenem plakatu dejal podpredsednik SDM in kandidat za poslanca Andrej Hoivik.

Foto: Facebook

Stranka SAB z nekoliko drugačno strategijo
V preteklosti smo v kampanjah že lahko opazili, da so kandidati lepili svoje plakate preko plakatov svojih protikandidatov. V letošnji kampanji tega do sedaj še nismo opazili, je pa očitno s tem pričela SAB. Predsednik SDM in kandidat za poslanca SDS Dominik Štrakl je razkril, kako podporniki stranke SAB lepijo čez njegove plakate s kandidatko, ki sploh ne kandidira v njegovem okraju.

Gre za kandidatko SAB iz Murske Sobote Klavdijo Grkman, ki dejansko kandidira v volilni enoti Ptuj. “Tako se v Stranki Alenke Bratušek gredo volilno kampanjo, da te prelepijo s kandidatko, ki niti ne prihaja iz naše volilnega okraja. Do zdaj smo ugotovili pet plakatnih mest. Ne pogumni in zanesljivi, ampak pokvarjeni! Ne bo pomagalo. Račun prihaja 24. aprila,” je opozoril.

Kandidatka za poslanko SDS Maruša Babnik se je ob takšnih levičarskih izpadih domislila duhovite geste. Svoje plakate je postavila tja, kamor jih nihče ne doseže. “Je treba kdaj kaj ogradit ali pa na višino postavit, da “otroci” ne dosežejo,” se je ob tem retorično pošalila.

Sara Kovač