Neuradno: Postopka KPK zoper poslanca Franca Breznika ne bo!

Poslanec SDS Franc Breznik (Foto: STA)

Po neuradnih informacijah je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) ugotovila, da lobiranja v zadevi Breznik – Derby ni bilo, zato na komisiji ne bodo uvedli postopka zoper poslanca SDS Franca Breznika.

Spomnimo: Franc Breznik, nekdanji državni sekretar na MNZ in sedaj ponovno poslanec SDS, je imel na začetku aprila sestanek s predstavniki podjetja Derby, katerega lastnik je Izet Rastoder, kjer se je dogovarjal o donaciji za humanitarne organizacije v občini Lenart.

Policisti so Breznika ustavili popoldne, 2. aprila, ko se je vračal s sestanka, ki ga je imel s predstavniki podjetja Derby banane. Tam je, kot pravi sam, urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Povedal je, da je prav tam, z donatorji, iz vljudnosti popil dva kozarčka žgane pijače, prepričan, da ne bo napihal. Vendar je pri vožnji prekoračil hitrost. Namesto 100 kilometrov na uro je vozil 120, pri tem pa so ga zasačili policisti, ki so mu odredili alkotest.

Breznikov dolg do države je poplačan
Breznik je tako “dolg do države” odslužil v celoti. Plačal je 600 evrov denarne kazni in dobil 16 kazenskih točk. Sedaj je še KPK ugotovila, da pri obisku Breznika na podjetju Derby ni šlo za nikakršno lobiranje. A Brezniku se je ob takratni gonji levosučnih medijev zgodila velika moralna škoda, ki mu je ne bo mogel nihče nikoli povrniti. A to je pač slovenska “klasika”, ki jo vedno znova uprizarjajo ravno hujskaški MSM.

Sara Bertoncelj